| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Zablokowanie instruktorów Akademii Nurkowania
hubert68 - 20-02-2014, 22:01 Temat postu: Zablokowanie instruktorów Akademii Nurkowania Witam wszystkich,
Chciałem niniejszym poinforomwać, że instruktorzy Akademii Nurkowania, Jacek Biernacki i Piotr Płuciennik mają zablokowane możliwości wejścia na Forum Nuras. Ich hasła, podobnie jak hasło Akademii Nurkowania zostały zmienione a próba zmiany hasła skutkuje informacją, że nie istieje adres mailowy, który był wykorzystany przy zakładaniu konta. Moich Przyjaciół nie ukarano ostrzeżeniami za konkretne działania, tylko po prostu uniemożliwiono im dostęp do forum oraz do prywatnych wiadomości i maili do nich przysyłanych.
Jednocześnie informuję, że do wyjaśnienia sytuacji zawieszam swoje pisanie do magazynu "Nuras info".
Spodziewam się, że również moje konto zostanie w najbliższym czasie zablokowane jak również, że niniejsza wiadomość "zniknie" z forum, dlatego jej kopię umieszczam na FB.
Pomimo wszystko mam nadzieję, że sprawa zostanie wyjaśniona.
Hubert Urbańczyk
RobikP - 21-02-2014, 00:18
| hubert68 napisał/a: | | ...instruktorzy Akademii Nurkowania, Jacek Biernacki i Piotr Płuciennik mają zablokowane możliwości wejścia na Forum Nuras... |
Co do zasady, do polityki się nie wtrącam, ale uważam takie działania za nieetyczne.
Chciałbym się dowiedzieć, co spowodowało takie postępowanie właściciela forum, tym bardziej, że w innym wątku, jedna nurczynka zarzuciła Piotrowi przywłaszczenie jej sprzętu.
Do czasu wyjaśnienia sprawy, stoję murem za Hubertem.
beroduar - 21-02-2014, 00:44
Ej, chłopaki ?
Jak to?
Dym bez udziału Ryszarda ?
Normalnie nie poznaję Kolegów
lozerka - 21-02-2014, 02:02
Darek, czy mógłbyś ustosunkować się do tego ?? PUBLICZNIE ??
O sprawie wiem od 2-3 dni, nadal mi się nie chce wierzyć, by na jakimkolwiek forum mogło mieć miejsce takie działanie ze strony administratora, ale fakt, że panowie nie mogą wejść na swoje konta, otrzymują powiadomienia o zmianie adresów mailowych przypisanych do ich kont i ich podejrzenia są uzasadniona, tym bardziej, ze jak widać- reszcie korzystanie z forum idzie świetnie.
Kwestia jest zbyt poważna i mimo, że niby dotyczy 3 kont, to jednak jest sprawą publiczną i powinna być wyjaśniona wszystkim.
ed - 21-02-2014, 06:02 Temat postu: ? Dlaczego publiczną ?
TYMOTEUSZ - 21-02-2014, 06:47
Kur.wa- co za paranoja, skąd u modów i właścicieli forum takie pomysły?
lozerka - 21-02-2014, 07:32 Temat postu: Re: ?
| ed napisał/a: | | Dlaczego publiczną ? |
Dwaj użytkownicy forum korzystający z 3 kont twierdzą, że od kilku dni nie mogą się dostać na swoje konta, bowiem pokazuje im, ze hasło jest niewłaściwe, gdy próbują odzyskać hasło, otrzymują komunikat, że ich mail, który podali przy zakładaniu konta jest nieznany, co jak twierdzą wskazuje, że na trzech kontach Administrator forum zmienił im hasła dostępowe, jak również maile przypisane do ich kont.
Jeśli nie czujesz tego, że sprawa wyjaśnienia tej kwestii to nie jest tylko sprawa tych użytkowników, nie jest to ich prywata, a dotyczy to funkcjonowania wszystkich, to nic co powiem, tego nie zmieni
może "nie jest prywatna" nie jest synonimem "jest publiczna", ale ponieważ nie piszemy to rozpraw doktorskich z pojęć, to pewne uproszczenia sądzę, są dozwolone.
Nefrytowa Lisica - 21-02-2014, 08:02
WITAM
Jak na każdym forum / w każdej grupie społecznej występują konflikty.
Możecie mi mało aktywnemu pisarzowi na tym forum wytłumaczyć o co kaman??
Gdzieś wcześniej czytam że ,,zasłużony" forumowicz, doświadczony nurek odchodzi i zakłada prywatne forum, tu blokuje się ludzi.
Patrząc z boku wyciągam jeden wniosek - ktoś komuś zazdrości. Skąd to wiem. Z własnego środowiska - mam inne hobby też niebezpieczne i wiem jak to się dzieje.
Proszę zorientowanych o udzielenie mi krótkich wyjaśnień i może ukazanie ,,forumowych powiązań".
pawlos1976 - 21-02-2014, 08:36
Najlepiej by było jak by Darek się odezwał i skomentował to, chyba Jemu konto działa?
Roxi - 21-02-2014, 09:04
| TYMOTEUSZ napisał/a: | | Kur.wa- co za paranoja, skąd u modów i właścicieli forum takie pomysły? |
To już kolejny raz kiedy taka sprawa ma miejsce.
Dla mnie to nic nowego, znam przynajmniej jedną osobę potraktowaną w taki sam sposób. Nie wiem czy to "przypadek" czy zamierzone działania, ale tak czy siak sprawa jest do doooopy.
Na szczęście nurkujemy w wodzie
kasia33 - 21-02-2014, 09:22
[quote="RobikP"] | hubert68 napisał/a: | | ...instruktorzy Akademii Nurkowania, Jacek Biernacki i Piotr Płuciennik mają zablokowane możliwości wejścia na Forum Nuras... |
Co do zasady, do polityki się nie wtrącam, ale uważam takie działania za nieetyczne.
Chciałbym się dowiedzieć, co spowodowało takie postępowanie właściciela forum, tym bardziej, że w innym wątku, jedna nurczynka zarzuciła Piotrowi przywłaszczenie jej sprzętu.
Do czasu wyjaśnienia sprawy, stoję murem za Hubertem.[/quote
POPIERAM
właściciel tego forum przypomina mi Janukowycza w wolnym kraju tak sie nie robi !!!!!!!!!!
lozerka - 21-02-2014, 09:39
Darek, na litość, zrób coś z tym, bo przez takie sytuacje, to forum zaczyna przypominać słup ogłoszeniowy w Hyde Parku, jedyne działy i wątki, jakie się mają dobrze to komis i awanturki.
naprawdę jest przykro na to patrzeć, bo zmiana w ciągu 2,5 roku jest kolosalna, w początkach swoich nurkowych ja mnóstwo się stąd dowiedziałam, poznałam wielu świetnych ludzi - osoby teraz zaczynające mają na to marne szanse.
No chyba, ze Ty masz to obecnie w nosie, to może znajdziesz kogoś innego, kto jest losem forum zainteresowany, a komu mozna dać choćby uprawnienia Junior Admina, by sobie z tym poradził- chociaz szczerze współczuje, bo teraz to herkulesowa robota.
Trajter - 21-02-2014, 09:49
| kasia33 napisał/a: | | właściciel tego forum przypomina mi Janukowycza w wolnym kraju tak sie nie robi !!!!!!!!!! |
Tyle, że różnica jest taka iż Ukraina nie jest prywatnym folwarkiem Janukowycza, a jedynie pełni on tam służbę publiczna.
Forum Nuras jest natomiast prywatną własnością i to właściciel ustala politykę i zasady działania forum. Jeśli nie podobają mu się ludzie noszący plecaki to ma pełne prawo nie wpuszczać ich na forum. Ma pełne prawo wyrzucić z forum mnie i jakiegokolwiek innego użytkownika nie tylko za nieprzestrzeganie regulaminu, ale także z powodu, że mu się tak akurat podoba. Ma prawo zamknąć w każdym momencie forum. To jest tylko i wyłącznie jego prywatna sprawa.
Forum nie jest własnością publiczna jego użytkowników. Użytkownicy maja tylko i wyłącznie prawo pisania na nim postów, które mogą być moderowane i usuwane zgodnie z wolą właściciela forum.
Tu nie ma i nigdy nie było żadnego założenia „wolności”.
Podobnie jak u każdej z osób prywatnie w domu każdy gość może wypowiadać się na dowolny temat, tak samo mamy pełne prawo z dowolnych przyczyn poprosić niechcianego gościa o opuszczenie naszego mieszkania. Mamy tez prawo go nie wpuszczać z dowolnego, nam tylko znanego, powodu. Nie musimy się przed nikim tłumaczyć i nic nikomu wyjaśniać i żaden z takich powodów nie musi być ujęty w regulaminie. Takie jest niezbywalne prawo prywatnej własności.
Nie popieram żadnej ze stron. Uświadamiam jedynie realia.
lozerka - 21-02-2014, 10:03
kompletnie nie rozumiem od zawsze porównań tego miejsca do prywatnego domu, jesli już się uprzemy, to raczej kawiarnia, bar, czy pub, a nie prywatny dom.
I Trajter, Twoje porównania są nieco nieadekwatne do tej sytuacji, bo nie ma miejsce blokowanie, niewpuszczanie itp.
Gdyby już silić się na porównania, to jeśli faktycznie nastąpiło to, co podejrzewają bohaterzy tego wątku, to bardziej sytuacja tej natury, jakby ktoś wpuścił kogoś do baru, a gdy ten wyszedł na fajkę- zamknięto za nim drzwi i zaczęto przeszukiwać plecak i inne osobiste rzeczy, korzystając przy okazji z jego telefonu np..
Blokowanie jest prawem admina, ale już takie rzeczy- to zdecydowanie nie. Dlatego dla mnie jest istotne wyjaśnienie Darka całej tej sytuacji.
waterman - 21-02-2014, 10:22
| lozerka napisał/a: | | Dlatego dla mnie jest istotne wyjaśnienie Darka całej tej sytuacji. | a to niby czemu, nie musi miec ochoty na nic odpowiadać.
Yavox - 21-02-2014, 10:26
| Trajter napisał/a: | | Tyle, że różnica jest taka iż Ukraina ... |
Tyle, że problem polega na tym, że przez taką politykę FN coraz bardziej traci na znaczeniu i porusza się dokładnie tą samą drogą, co kiedyś sekta. Osoby o dużym doświadczeniu rzadko tu cokolwiek piszą, więc jest to miejsce coraz mniej atrakcyjne dla nowych, którzy przecież tą wiedzę powinni od kogoś zdobywać. Rejestrują się oczywiście z rozpędu i miejsca w wyszukiwarkach, ale ten trend będzie się niestety odwracać.
Ludzie szukający merytoryki a nie awantur, znajdują ją na forach DT, TN czy SN. Ludzie szukający towarzystwa, wspólnych wyjazdów - na polskich grupach FB, które mają już po 3000+ członków i z punktu widzenia mechanizmów wspierających umawianie się, zapraszanie czy dzielenie treścią są o lata świetlne przed forami phpBB. Polski komis na FB ma też ponad 3000+ ludzi. A głosy tych osób, które apelują aby to forum się ogarnęło, są albo ignorowane albo traktowane jako działania wrogie - tak jakby relacja była taka, że my o czymś mówimy WIĘC na forum są awantury. A jest dokładnie odwrotnie - forum jest zaniedbane, WIĘC są awantury, a część osób o tym mówi, żeby wreszcie przerwać błędne koło.
Tylko Darek jakoś nie przyjmuje tego, że tutaj nikt nie jest przeciwko, niczego nie chce rozwalić, wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że część osób bardziej stara się reprezentować dobrze pojęty interes tego miejsca niż sam właściciel. Przykre to jest.
arkac123 - 21-02-2014, 10:36
| waterman napisał/a: | | lozerka napisał/a: | | Dlatego dla mnie jest istotne wyjaśnienie Darka całej tej sytuacji. | a to niby czemu, nie musi miec ochoty na nic odpowiadać. |
No tutaj jednak wypadałoby cokolwiek odpowiedzieć.....
Oczywiście nikt Darka nie zmusi, to jego forum, jego zabawki, ale obecna sytuacja to dziecinada....
Nie chce AN na FN? OK, jego wybór, jego prawo, ale powinno to być jasno powiedziane (jak nie na forum publicznym, to na priva) - przynajmniej tak robią admini na innych forach nurkowych, i nie ma takich dziwnych sytuacji - co prawda niektórzy czasami się nie zgadzają z wykluczeniem/wypisaniem i mamy bicie piany najczęściej na FB, ale przynajmniej wiedzą, że są wyrzuceni.
Może się w końcu okazać, że ktoś AN zrobił głupi kawał....
[ Dodano: 21-02-2014, 10:39 ]
| Yavox napisał/a: | | Tylko Darek jakoś nie przyjmuje tego, że tutaj nikt nie jest przeciwko, niczego nie chce rozwalić, wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że część osób bardziej stara się reprezentować dobrze pojęty interes tego miejsca niż sam właściciel. Przykre to jest. |
Dlaczego przykre? Chyba z tylko sentymentu...... To jest forum Darka, jego polityka. My natomiast wybieramy, co nam pasuje....
Po ostatniej ubiegłorocznej bezskutecznej dyskusji, spasowałam.
PanHavranek - 21-02-2014, 10:51
A nie przyszło wam do głowy - że może nie wszystko prawda co ksiądz na ambonie mówi ?
Wystarczy zapomnieć hasła , albo loginu , a gdy rejstracja robiona była za pomocą dziwnego konta e-mail stworzonego kiedyś wyłącznie na tą okoliczność - to nieszczęście gotowe
Wracając do teorii spiskowych - dziwnie to się jakoś zbiegło w czasie z ....
Yavox - 21-02-2014, 10:57
Gosia: tak, z sentymentu, niestety - sentymentalny jestem i łatwo się wzruszam
PanHavranek - zapomnieć? Dwie niezależne osoby równocześnie zapominają, jednocześnie na FB piszą, że ich firmowe konto jeszcze działa, a on potem już też przestaje działać? Jeżeli wykluczyć prowokację służb specjalnych, to albo AN albo FN zdrowo tutaj namieszali.
Roxi - 21-02-2014, 11:02
| PanHavranek napisał/a: |
Wystarczy zapomnieć hasła , albo loginu , a gdy rejstracja robiona była za pomocą dziwnego konta e-mail stworzonego kiedyś wyłącznie na tą okoliczność - to nieszczęście gotowe |
Tylko, że taka sytuacja nie dotyczy tylko AN i czasu teraźniejszego.
Różnica jest tylko taka, że osoba, którą jakiś czas temu potraktowano w taki sam sposób ma to delikatnie rzecz ujmując w nosie.
Nie ma tutaj też mowy o jakiś lipnych adresach mailowych czy innych teoriach spiskowych.
Podałam to tylko jako przykład, że to nie pierwszy raz logowanie jest blokowane.
Być może jest to jakiś przypadkowy błąd, a nie zamierzone działanie.
lozerka - 21-02-2014, 11:31
| waterman napisał/a: | | lozerka napisał/a: | | Dlatego dla mnie jest istotne wyjaśnienie Darka całej tej sytuacji. | a to niby czemu, nie musi miec ochoty na nic odpowiadać. |
pytasz, czemu mnie interesuje? bo dla mnie takie grzebanie w profilach użytkowników przez administratora forum jest niedopuszczalne i nieakceptowalne, stąd od wyjaśnienia sprawy zależy decyzja o moim dalszym tu pobycie.
Oczywiście nie musi mieć ochoty- więc gdy uznam, że czas na wyjaśnienie przez Niego samego, a potem nam sprawy był dostateczny, a dalsze milczenie to kwestia ochoty, czy tez jej braku - będzie czas na moje decyzje.
Ja jak najbardziej uznaję prawo administratora do nieżyczenia sobie całkowitego, czy czasowego udziału określonych osób w prowadzonym przez Niego forum, ma do tego całe spektrum środków - począwszy od akceptacji użytkowników na wejściu.
Jednak jeśli- powtarzam- jeśli to, co jest opisane w tym wątku, to metoda na niedopuszczenie kogoś do jego konta forumowego, to ja nie zamierzam być zalezna od etyki osoby prowadzącej forum na takim poziomie.
@PanHavranek- zapomniał?? osoba logująca się tu po kilka razy dziennie?? To żart ?
Torpeda - 21-02-2014, 13:30
| lozerka napisał/a: |
pytasz, czemu mnie interesuje? bo dla mnie takie grzebanie w profilach użytkowników przez administratora forum jest niedopuszczalne i nieakceptowalne, stąd od wyjaśnienia sprawy zależy decyzja o moim dalszym tu pobycie.
|
Mam takie same odczucia, więc podłączę się do tej prośby...
Zdarzają się natomiast problemy techniczne, które mogą być interpretowane jako działanie celowe - taka złośliwość rzeczy martwych . Tym bardziej, że ostatnio sama miałam problemy z zalogowaniem (celowe działanie do głowy mi nie przyszło, szukałam co się zepsuło), które zniknęły po zresetowaniu ustawień przeglądarki
Dlatego z przyjemnością usłyszałabym od Darka, jak to jest z tymi kontami - zablokowane? Czy coś się schrzaniło?
PanHavranek - 21-02-2014, 13:49
@PanHavranek- zapomniał?? osoba logująca się tu po kilka razy dziennie?? To żart ? |
Nie - wystarczy włączyć pamiętanie użytkownika , i po roku albo więcej jak przestanie to z jakiegoś powodu działać - masz własnie taki problem
Sam to ćwiczyłem dwukrotnie , ale przyznam - nie przyszło mi do głowy , że to mogło być celowe działanie DarkaS.
gorcio - 21-02-2014, 13:50
@PanHavranek- zapomniał?? osoba logująca się tu po kilka razy dziennie?? To żart ? |
yyy, logujesz sie za pomoca maila podanego przy rejestracji ??? bo przeciez tak dziala przypominanie hasla.
lozerka - 21-02-2014, 14:09
| PanHavranek napisał/a: | | lozerka napisał/a: |
Nie - wystarczy włączyć pamiętanie użytkownika , i po roku albo więcej |
Pane Havranku ale JacekB- na obecnym koncie się zarejestrował miesiąc temu... ?
Fakt, ze ja generalnie nie korzystam z funkcji zapamiętywania, jak i nie zdarza mi się zapominanie haseł, choć mam ich całkiem sporo.
Jednak niezależnie od tego, jak i mimo świadomości, że istnieją na niebie i ziemi rzeczy, o których się filozofom nie śniło, to nie jestem w stanie uwierzyć, że dwie osoby, każde korzystające z osobnego konta, a jednoczesnie oboje korzystający z innego wspólnego konta, nagle 1 dnia zostały dotknięte problemem technicznym swoich przegladarek, które przestały zapamiętywać hasła, potem zostały dotknięte zaćmą pamięci i oboje zapomnieli haseł, tak własnych, jak i do konta wspólnego, a na koniec obaj mieli wymyslone adresy e-mail tylko dla celów forum i obaj, wszystkie 3 adresy zapomnieli. I nie czuję się szczególnie sceptyczna nie wierząc w powyższe.
ktoś wierzy w prawdopodobieństwo zaistnienia tych wszystkich rzeczy na raz? bo tylko one powodowałyby wyjaśnienie problemów od strony samych użytkowników.
gorcio, mimo braku cytatu, to odpowiedź też na Twoje pytanie, choć nie wprost
PanHavranek - 21-02-2014, 15:52
Cały czas zakładasz - nie wnikam czy słusznie , że jest to trzech różnych użytkowników ...
A może to błąd , i nowe od miesiąca jak piszesz konto JackaB wyniknęło z braku dostępu do starych. Spowodowanym - albo wrodzoną wrednością DarkaS , albo utratą hasla do starych kont np. z braku lecytyny, lub w następstwie złośliwości rzeczy martwych.
Takie odwieczne pytanie co było najpierw - jajko , czy kura.
A , że się akurat fajnie wszystko zgrało w czasie - to mamy kolejną krucjatę w obronie uciśnionych na forum .
" To , że nie masz schizofrenii , wcale nie znaczy że ONI nie mogą Cię dorwać. "
Pawel_B - 21-02-2014, 16:34
Stare konta Jacka są niekatywne, a z tego co pamiętam, sam Jacek prosił o ich usunięcie (bez powodzenia). Nikt nie mówi o krucjacie, czy obronie uciśnionych, ale było by miło, by administrator forum powiedział (niepotrzebne skreślić):
a) nic nie zmieniałem w kontach, sprawdzę co się dzieje
b) zmieniłem, bo to moje forum i nie życzę sobie Jacka, Akademii i Piotra
Czy tak wiele wymagamy?
gorcio - 21-02-2014, 16:37
gorcio, mimo braku cytatu, to odpowiedź też na Twoje pytanie, choć nie wprost |
Niestety nie. Bo ja nie mialem na mysli zadnego zapamietywania hasel i uzytkownikow przez przegladarki, tylko fakt, ze do logowania sie NIE uzywasz adresu emai. Uzywasz go wtedy, kiedy potrzebujesz odzyskac haslo. Natomiast do logowania (tutaj) uzywasz nazwy uzytkownika, loginu jak wolisz.
Co nie znaczy ze nie zgadzam sie z tym, ze prawdopodobienstwo wystapienia tego problemu akurat tylko u dwoch konkretnych uzytkownikow jest niskie
DarekS - 21-02-2014, 16:42
| lozerka napisał/a: | | Kwestia jest zbyt poważna i mimo, że niby dotyczy 3 kont, to jednak jest sprawą publiczną i powinna być wyjaśniona wszystkim. | 3 kont ale jednej osoby
Żeby była sprawa jasna, nie grzebię nikomu w profilach, czasami usuwam stopki w podpisie komercyjne ale to nie skutkowało to podpisy wyłączyłem całkowicie z nadzieją, że co niektórzy się opamiętają.
Co do zablokowania konta JackaB czy tez Akademii Nurkowania to sprawa jest prosta, JacekB czy też Akademii Nurkowania (bo to ta sama osoba) ciągle zaymiali się na forum z Mottim. Prosiłem obie strony aby się uspokoiły i nie przyniosło to żadnego skutku. Motti jest zabanowany czasowo, do jacka dzwoniłem i prosiłem żeby nie reagował na zaczepki i będzie spokój, nie pomogło. Kilka dni temu Jacek na FB napisał jakie to wspaniałe jest inne forum co dla mnie jednoznaczne było z tym, że Jacek zmienił forum na inne przez co zablokowałem czasowo (przed skasowaniem) oba profile chcąc jednocześnie wyjaśnić sytuację telefonicznie z jackiem, jednak ten nie odbiera ode mnie telefonów pisząc tylko smsy. Ja nie uważam aby coś co można załatwić przez rozmowę telefoniczną załatwiać pisząc smsy.
Jacek zachował się jak obrażone dziecko któremu zabrano zabawkę w piaskownicy i teraz jeszcze buntuje innych. Ja na to wpływu nie mam ale też nie zamierzam tolerować ciągłych przepychanek.
Ponieważ Jacek nie zamierza ze mną rozmawiać konta usunę za kilka dni zgodnie z jego prośbą.
pawel282 - 21-02-2014, 17:25
I za dwa miesiace gora wyskocza z nowymi kontami - jak zwykle....
Szyderca - 21-02-2014, 17:33
| DarekS napisał/a: | | lozerka napisał/a: | | Kwestia jest zbyt poważna i mimo, że niby dotyczy 3 kont, to jednak jest sprawą publiczną i powinna być wyjaśniona wszystkim. | 3 kont ale jednej osoby
Żeby była sprawa jasna, nie grzebię nikomu w profilach, czasami usuwam stopki w podpisie komercyjne ale to nie skutkowało to podpisy wyłączyłem całkowicie z nadzieją, że coniektórzy się opamiętają.
Co do zablokowania konta JackaB czy tez Akademii Nurkowania to sprawa jest prosta, JacekB czy też Akademii Nurkowania (bo to ta sama osoba) ciągle pawaliali się na forum z Mottim. Prosiłem obie strony aby się uspokoiłe i nie przyniosło to żadnego skutku. Motti jest zabanowany czasowo, do jacka dzwoniłem i prosiłem żeby nie reagował na zaczepki i będzie spokój, nie pomogło. Kilka dni temu Jacek na FB napisał jakie to wspaniałe jest inne forum co dla mnie jednoznaczne było z tym, że Jacek zmienił forum na inne przez co zablokowałem czasowo (przed skasowaniem) oba profile chcąc jednocześnie wyjaśnić sytuację telefonicznie z jackiem, jednak ten nie odbiera ode mnie telefonów pisząc tylko smsy. Ja nie uważam aby coś co można załatwić przez rozmowę telefoniczną załatwiać pisząc smsy.
Jacek zachował się jak obrażone dziecko któremu zabrano zabawkę w piaskownicy i teraz jeszcze buntuje innych. Ja na to wpływu nie mam ale też nie zamierzam tolerować ciągłych przepychanek.
Ponieważ Jacek nie zamierza ze mną rozmawiać konta usunę za kilka dni zgodnie z jego prośbą. |
A ja sie zgadzam z decyzja. Nie ma co aby w kazdym prawie poscie pojawial sie Motti lub Jacek i prowadzili zadymy. Albo merytorycznie albo wcale. Jesli byli monitowani z prosba o zaprzestanie WOJEN a nie potrafili sie dostosowac to decyzja jak najbardziej sluszna. Nie mozna sprowadzac tematow rozmow do ciaglych przepychanek niejednokrotnie wyjazdow osobowych
[ Dodano: 21-02-2014, 17:33 ]
| pawel282 napisał/a: | | I za dwa miesiace gora wyskocza z nowymi kontami - jak zwykle.... |
Tak pewnie tez bedzie ze nie bedzie w stanie zyc bez forum i wejdzie jako BJacek a Motti jako kolejny radosny alias
gorcio - 21-02-2014, 18:09
| DarekS napisał/a: | ciągle pawaliali się na forum z Mottim. Prosiłem obie strony aby się uspokoiłe i nie przyniosło to żadnego skutku.
|
I nie przyniesie. Jak tylko $mok wroci, bedzie znowu wykazywal wszystkim swoja wyzszosc w kazdym temacie, podpierajac sie tytulami ksiazek, nazwami towarzystw, organizacji i numerami patentow.
| DarekS napisał/a: | Kilka dni temu Jacek na FB napisał jakie to wspaniałe jest inne forum co dla mnie jednoznaczne było z tym, że Jacek zmienił forum na inne
|
Sorry ale to wcale nie jest jednoznaczne. Kazdy ma prawo miec wlasne zdanie, co wiecej, wyrazil je poza Twoim forum. To czy zmienil, czy tylko rownolegle je czyta - to jego sprawa, choc Twoja decyzja jest oczywiscie decyzja wlasciciela. Ale nie trzeba do tego specjalnej ideologii ...
| DarekS napisał/a: |
Ponieważ Jacek nie zamierza ze mną rozmawiać konta usunę za kilka dni zgodnie z jego prośbą. |
No, tez sie troche obraziles prawda ?
Ale ... mam nadzieje, ze podobna konsekwencje bedziesz stosowal dalej i ze jesli Rysio znowu zacznie swoje radosne harce, to poleci w cholere na dobre.
TomS - 21-02-2014, 18:16
| DarekS napisał/a: | | Kilka dni temu Jacek na FB napisał jakie to wspaniałe jest inne forum co dla mnie jednoznaczne było z tym, że Jacek zmienił forum na inne przez co zablokowałem czasowo (przed skasowaniem) oba profile | Uważam to stwierdzenie, czy raczej postawę, za skandaliczną, niedopuszczalną, brak mi słów...
DarekS - 21-02-2014, 18:25
Tomek
to zdanie wyrwane z kontekstu nie oddaje stanu faktycznego'
dlatego przeczytaj proszę całość ze zrozumieniem
na wszelki wypadek napiszę jeszcze raz: głównym powodem było zaprzestanie zadym na forum oraz brak możliwości kontaktu żeby ustalić jakiś wspólny kompromis
kdyle - 21-02-2014, 18:30
| DarekS napisał/a: | | Co do zablokowania konta JackaB czy tez Akademii Nurkowania to sprawa jest prosta |
to dwa konta... ale jak rozumiem zablokowane zostały w tym samym czasie trzy
| DarekS napisał/a: | | Kilka dni temu Jacek na FB napisał jakie to wspaniałe jest inne forum co dla mnie jednoznaczne było z tym, że Jacek zmienił forum na inne |
Cholera... czyli oczekujesz wierności...
większość osób tutaj ma konta na DT, SN,... co gorsza ma też konta na FB - czy mam stanąć w kolejce, czy blokujesz alfabetycznie?
TomS - 21-02-2014, 18:32
1. Przeczytałem i zrozumiałem. Fragment, który zacytowałem nie powinien w ogóle się pojawić. Ani jako główny motyw ani średni ani nawet cień motywu.
2. Motti został zablokowany znacznie wcześniej. Zatem nie było już awantur z tego drobnego powodu. Działanie z opóźnieniem?? Taka refleksja?
DarekS - 21-02-2014, 18:39
| TomS napisał/a: | | Działanie z opóźnieniem?? | dokładnie tak
| kdyle napisał/a: | | Cholera... czyli oczekujesz wierności... | oczekuję spokoju, nie interesuje mnie gdzie i kto ma jakie konta ale wpis na FB Jacka świadczył że "desantuje" się z FN, taka jest moja interpretacja, innej nie znam bo miałem problem z nawiązaniem kontaktu z Jackiem.
| kasia33 napisał/a: | | właściciel tego forum przypomina mi Janukowycza w wolnym kraju tak sie nie robi !!!!!!!!!! | o jakim kraju piszesz?
Dla mnie temat jest zamknięty
TomS - 21-02-2014, 18:41
Też wstyd...
lozerka - 21-02-2014, 18:44
Darek, zanim coś więcej napiszę, to zapytam- co z kontem Piotra http://forum-nuras.com/pr...wprofile&u=8599 ? także je blokowałeś? Jeśli tak, to za co?
kdyle - 21-02-2014, 18:47
a o to też pytałem...
DarekS - 21-02-2014, 18:50
Żadnego konta Piotra nie blokowałem
lozerka - 21-02-2014, 19:08
ok, dzięki.
hubert68 - 21-02-2014, 19:26
W trakcie targów "Podwodna Przygoda" rozmawiałem z Ryszardem (Motim) i wydawało mi się, że wynegocjowałem rozejm, tzn, że Jacek i Ryszard nie będą wzajemnie komentować swoich postów. Porozumienie zostało w pewien sposób "przyklepane" przez Ciebie, Darku. Niestety, dwie godziny później Ryszard je złamał, brutalnie atakując Jacka na forum. Ty nie zareagowałeś (w mojej ocenie) właściwie, tj. nie stnołeś w tym momencie całkowicie jednoznacznie po stronie Jacka. Nie dziwię się, że Jacek nie chce już więcej negocjować. Ponadto chcę zwrócić uwagę, że Jacek i Jego oponenci nie zawsze byli traktowani równo, tj. np. On dostswał ostrzeżenie a oponent nie. Oczywiście ja bym z Tobą porozmawiał, co dzisiaj wprost Jackowi powiedziałem ale On jest całkowicie zniechęcony do FN, podobnie zresztą jak ja zniechęciłem się już jakiś czas temu.
Uważam, że Jacek ma prawo zachwalać inne forum, zwłaszcza, że czyni to na swoim własnym, liczącym ponad 3 tysiące uczestników "forum facebookowym" (grupa "Nurkowanie rekreacyjne i techniczne") czyli, w pewnym sensie zachwala nie tylkko Twoją ale także swoją konkurencję.
Dzisiaj rozmawialiśmy i wydawało mi się, że jasno i precyzyjnie przedstawiłem Ci swoje stanowisko. Wydaje mi się, że w tej chwili nie masz innego wyjścia, jak trwale usunąć konto Jacek B oraz konto jacekplacek.
Szkoda, bo w ostatnim okresie FN straciło kilku dobrych, czasem wręcz wybitnych instruktorów, którzy sporo tu pisali i dzielili się swoją wiedzą. Poza Jackiem wymieniłbym np. Włodka Kołacza czy Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę.
Dodatkowo tracisz potencjalnych autorów do "Nuras Info". Nie jestem Twoim wrogiem i proszę zastanów się nad swoim postępowaniem. Powiedziałeś mi dzisiaj, że kłótnie Jacka i Ryszarda rozwalały Ci forum. Zgadzam się ale w mojej ocenie to Ryszard ponosi większą, zdecydowanie większą część odpowiedzialności za ten fakt. A niestety Twoje działania były nietrafione... Oczywiście zdaje sobie sprawę, że jako przyjaciel Jacka mogę, pomimo starań, nie być w pełni obiektywny w ocenie ale zauważ, że nie jeden Jacek się do FN zniechęcił.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Hubert
gorcio - 21-02-2014, 19:38
| hubert68 napisał/a: | dobrych, czasem wręcz wybitnych instruktorów, którzy sporo tu pisali i dzielili się swoją wiedzą. Poza Jackiem wymieniłbym np. Włodka Kołacza czy Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę.
| Nie ma to jak byc skromnym.
| hubert68 napisał/a: |
w mojej ocenie to Ryszard ponosi większą, zdecydowanie większą część odpowiedzialności za ten fakt. |
W mojej tez, ale ja nie jestem ani instruktorem, ani wybitnym
Zauwaze tez, ze faktycznie ile razy Jacek sie ostatnio odezwal, to znalazl sie zawsze ktos kto sie przytratatital. Z drugiej strony, jestesmy tu i dorosli, i dobrowolnie, i Jacek, jak kazdy inny, dysponuje guzikiem Ignoruj. To, ze go nie uzywa a potem sie obraza to jego sprawa.
Darek - moze po prostu badz troche bardziej stanowczy i obiektywny kiedy zaczynaja sie przepychanki i wal bany na jakis krotki okres czasu na ochloniecie, a jak nie pomoze - nie ma sie co bawic tylko dawac perma.
lozerka - 21-02-2014, 19:49
Co do zablokowania konta JackaB czy tez Akademii Nurkowania to sprawa jest prosta, JacekB czy też Akademii Nurkowania (bo to ta sama osoba)
|
otóż nie jest prosta. konto Akademii Nurkowania to forum firmowe. Fakt, że do pewnego czasu było używane przez Jacka, także do dyskusji różnej maści, ale obecnie, jak twierdzi Piotr Płuciennik, od początku tego roku, konto jest wyłącznie pod jego pieczą. I to widać po postach, od początku roku pojawiły sie dwa- inne w treści i stylistyce i charakterze niż poprzednie. Z całą pewnością, Darek, możesz też sprawdzic z jakiego IP korzysta osoba logująca się na to konto,. a ustalenie, gdzie IP jest przypisane miejscowo nie jest trudne, i wymaga tylko chwili.
Więc zanim zablokujesz kogoś bez podstaw ku temu, proponowałabym sprawdzić to.
Aleksander - 21-02-2014, 19:57
| hubert68 napisał/a: | | W trakcie targów "Podwodna Przygoda" ...Hubert |
Hubert, naprawdę długo – przez kilka lat uważałem Cię za mądrego Faceta ale po Twoim ostatnim wpisie – zwątpiłem. Piszesz jak dzieciak popchnięty w piaskownicy. To jest totalna żenada. Przez wiele lat razem ze swoim „przyjacielem” drenowaliście fora nurkowe. Nie było postu lub tematu na który nie pojawiała się Twoja lub Jacka odpowiedź. Często dyskutowaliście sami ze sobą. Wasze towarzystwo adoracji klaskało przez cały czas a moderatorzy „ślepi” byli na permanentną, chamską, obrzydliwą, natarczywą, niekończącą się reklamę waszych usług. Właściwie zajęliście pozycję mentorów polskiego światka nurkowego – kto dał wam do tego prawo? Broni was dziś grupa klakierów, którzy przez ten cały czas adorowali was w waszych poczynaniach, przyznawali „ignory” na profile. Grozisz odejściem z forum? Nie groź – zrób to co obiecujesz od dawna, może dzięki temu zaczną tu pisać ludzie, którym bliskie jest nurkowanie.
Na dłuższą metę nikt nie chce czytać awantur z udziałem kilku forumowiczów. A co ważniejsze –NIKT NIE CHCE MIEĆ DO CZYNIENIA Z WIELOMA BYTAMI TEJ SAMEJ OSOBY – to jest uwaga do DARKA. Skończ proszę Właścicielu z polityką wielu profili. Wirtualność forum powinna mieć swoje granice.
[ Dodano: 21-02-2014, 20:00 ]
| lozerka napisał/a: | | Więc zanim zablokujesz kogoś bez podstaw ku temu, proponowałabym sprawdzić to. |
Nie wygłupiaj się proszę
lozerka - 21-02-2014, 20:08
Widzisz, Aleksandrze, ja nie dyskutuję na niektóre tematy z osobami, którym uprzedzenia nie pozwalają na błysk wątpliwości, że mogą nie mieć racji Więc po prostu nie będę się odnosić Poza tym, że ...w zasadzie już się odniosłam
a dodam, uprzedzenia i zacietrzewienie
DarekS - 21-02-2014, 20:18
zadałaś konkretne pytanie i udzieliłem konkretnej odpowiedzi
| lozerka napisał/a: | | otóż nie jest prosta. konto Akademii Nurkowania to forum firmowe. |
Masz rację, przejrzałem te tematy i 90% to reklama własnej działalności
| lozerka napisał/a: | | Z całą pewnością, Darek, możesz też sprawdzic z jakiego IP korzysta osoba logująca się na to konto,. a ustalenie, gdzie IP jest przypisane miejscowo nie jest trudne, i wymaga tylko chwili. |
Chyba że ktoś korzysta z P4 jak to jest w tym przypadku
| hubert68 napisał/a: | | Chciałem niniejszym poinforomwać, że instruktorzy Akademii Nurkowania, Jacek Biernacki i Piotr Płuciennik mają zablokowane możliwości wejścia na Forum Nuras. Ich hasła, podobnie jak hasło Akademii Nurkowania zostały zmienione a próba zmiany hasła skutkuje informacją, że nie istieje adres mailowy, który był wykorzystany przy zakładaniu konta. |
Hubert możesz podać skąd masz te informacje? Bo mam wrażenie że ktoś Cie wkręca w swoje rozgrywki podając coś co nie ma związku ze stanem faktycznym.
lozerka - 21-02-2014, 20:29
zadałaś konkretne pytanie i udzieliłem konkretnej odpowiedzi |
wiem i podziękowalam za nią, a jednocześnie, żeby do konca wszystko wyjaśnić, poprosilam Piotra o sprawdzenie dokładne, co się z jego kontem dzieje.
Chyba że ktoś korzysta z P4 jak to jest w tym przypadku |
no, niestety, tego wiedzieć nie mogę, to był mój autorski pomysł na sprawdzenie, kto w ostatnim okresie zawiaduje tym kontem, czy faktycznie Jacek i jest to, jak twierdzisz, jego drugie konto , dlatego jest do zbanowania, czy też od jakiegoś czasu Piotr, jako współwłaściel Akademii i korzysta z tego w inny sposób.
Do końca jeszcze nie mam wyrobionego zdanie, ale już teraz moge zauważyć, że Jacek nie wspominając o tych licznych próbach kontaktu z nim ze strony admina przy alarmie dot. swojego konta, jakby trochę nie w porządku postawił sprawę, to jednak zmienia nieco postać rzeczy, bo rozmowa moglaby wyjasnić wiele z tych niejasnych sytuacji- choćby informacji o nieistnieniu e-mail w bazie, może tak system pokazuje bloka.
| hubert68 napisał/a: | | Chciałem niniejszym poinforomwać, że instruktorzy Akademii Nurkowania, Jacek Biernacki i Piotr Płuciennik mają zablokowane możliwości wejścia na Forum Nuras. Ich hasła, podobnie jak hasło Akademii Nurkowania zostały zmienione a próba zmiany hasła skutkuje informacją, że nie istieje adres mailowy, który był wykorzystany przy zakładaniu konta. |
Hubert możesz podać skąd masz te informacje? Bo mam wrażenie że ktoś Cie wkręca w swoje rozgrywki podając coś co nie ma związku ze stanem faktycznym. |
Darek, ale od początku piszemy, ze takie komunikaty się pokazują, stąd np w ogóle mój udział w tym wątku. Rozmawiałam przed chwilą z Piotrem, miał to jeszcze dokładnie sprawdzić, ale kilka prób logowania się z jego strony właśnie skończyły się takimi komunikatami.
DarekS - 21-02-2014, 20:35
Nie jestem zwolennikiem pisania sms-ów jak Jacek
dlatego często wszelkie wątpliwości załatwiam telefonicznie co mam nadzieje wiele osób na forum może potwierdzić, tak było i tym razem jednak Jacek po moich próbach kontaktu przysłał sms-a że nie zamierza ze mną rozmawiać dlatego też nie mogłem wszystkiego wyjaśnić do końca. Przykre jest to, że przy okazji inni dostają rykoszetem ale na to już wpływu nie mam.
| lozerka napisał/a: | | Darek, ale od początku piszemy, ze takie komunikaty się pokazują, stąd np w ogóle mój udział w tym wątku. Rozmawiałam przed chwilą z Piotrem, miał to jeszcze dokładnie sprawdzić, ale kilka prób logowania się z jego strony właśnie skończyły się takimi komunikatami. | Sprawdziłem to konto do którego podałaś link. Konto jest aktywne i nie jest zablokowane mimo że widzę komunikat "Ilość błędnych logowań: 5". "Ostatnia wizyta: 15-10-2013, 20:23" świadczy o tym, że jest od dawna nieużywane i nagle pojawia się problem? Mimo to ja ze swojej strony tego konta wogóle nie ruszałem i jeżeli Piotr wyśle mi maila, że ma problem z zalogowaniem wówczas mu zresetuję hasło.
napoleon604 - 21-02-2014, 20:51
| Aleksander napisał/a: | Hubert, naprawdę długo – przez kilka lat uważałem Cię za mądrego Faceta ale po Twoim ostatnim wpisie – zwątpiłem. Piszesz jak dzieciak popchnięty w piaskownicy. To jest totalna żenada. Przez wiele lat razem ze swoim „przyjacielem” drenowaliście fora nurkowe. Nie było postu lub tematu na który nie pojawiała się Twoja lub Jacka odpowiedź. Często dyskutowaliście sami ze sobą. Wasze towarzystwo adoracji klaskało przez cały czas a moderatorzy „ślepi” byli na permanentną, chamską, obrzydliwą, natarczywą, niekończącą się reklamę waszych usług. Właściwie zajęliście pozycję mentorów polskiego światka nurkowego – kto dał wam do tego prawo? Broni was dziś grupa klakierów, którzy przez ten cały czas adorowali was w waszych poczynaniach, przyznawali „ignory” na profile. Grozisz odejściem z forum? Nie groź – zrób to co obiecujesz od dawna, może dzięki temu zaczną tu pisać ludzie, którym bliskie jest nurkowanie.
Na dłuższą metę nikt nie chce czytać awantur z udziałem kilku forumowiczów. A co ważniejsze –NIKT NIE CHCE MIEĆ DO CZYNIENIA Z WIELOMA BYTAMI TEJ SAMEJ OSOBY – to jest uwaga do DARKA. Skończ proszę Właścicielu z polityką wielu profili. Wirtualność forum powinna mieć swoje granice. |
Chyba ci Aleksander się z lekka przesadziło, owszem co do kilku punktów się z tobą zgadzam, ale bez przesady. Owszem kol. hubert68, to osobowość mocno narcystyczna (co akurat mnie kłuje w najbardziej), pomimo tego, generalnie jak zresztą i kol. Jacek potrafią pisać z sensem.
pozdr.
Aleksander - 21-02-2014, 21:02
| napoleon604 napisał/a: | | Chyba ci Aleksander się z lekka przesadziło |
Nie sądzę, poprostu szczerość poparta faktami - niestety
chlebu - 21-02-2014, 21:26
Nie bardzo rozumiem tych wszystkich zawiści miedzy ludźmi, których (chyba z racji młodego stażu) uważałem za jedna wielką "rodzine". Wydawało mi sie ze nurkowanie jest tak wspaniałym sportem, zajęciem, hobby czy jakkolwiek to nazwać ze nie ma miedzy "nami" sporów. Do tej pory miałem styczność z ludźmi serdecznymi, którzy zawsze służą pomocą, radą, etc. SZKODA ze taka atmosfera zapanowała.
Hubert, co do twojego zawieszenia pisaniu artykułów w nurasie to wielka szkoda, bo były to jedne z ciekawszych jeżeli nie najciekawsze wpisy. Większość felietonów to opisane piękne miejsca, przez pięknych ludzi i piękne zdjecia. Oczywiście tez potrzebne ale czasami "za dużo cukru w cukrze", a widziane bez maski odpowiadały na pytania które większość młodych adeptów chciała zadać ale ...
lozerka - 21-02-2014, 21:40
| chlebu napisał/a: | | Nie bardzo rozumiem tych wszystkich zawiści miedzy ludźmi, których (chyba z racji młodego stażu) uważałem za jedna wielką "rodzine". Wydawało mi sie ze nurkowanie jest tak wspaniałym sportem, zajęciem, hobby czy jakkolwiek to nazwać ze nie ma miedzy "nami" sporów. Do tej pory miałem styczność z ludźmi serdecznymi, którzy zawsze służą pomocą, radą, etc. . |
ale widzisz, najgorsze, czy najlepsze, nie wiem..ale własnie tak jest - praktycznie kazdego, kogo spotkasz na zywo możesz adoptowac w ciemno, nurkowanie na zywo to zupełnie inna bajka, niż to, co tutaj i ja np dlatego od początku tego kompletnie nie rozumiem.
chlebu - 21-02-2014, 21:45
Dzieki Lozerka ale naprawdę czy tutaj zaczynają sie dziać rzeczy które dzieją sie na jakiś glupkowatych forach o dupie marnie? Oko w oko na nurkowiskach ty mój przyjacielu, a w domu na forum ty skur.... TRAGEDIA, przykre
gorcio - 21-02-2014, 22:43
| Aleksander napisał/a: | | napoleon604 napisał/a: | | Chyba ci Aleksander się z lekka przesadziło |
Nie sądzę, poprostu szczerość poparta faktami - niestety |
Nie - nie pochlebiaj sobie. Ty i fakty - to nie idzie w zaden sposob ani w parze ani nawet blisko siebie. Przejrzyj moze wlasne posty ?
Masz problem z Hubertem ? Nacisnij Ignoruj i juz. Po co te malo inteligentne wypociny ? Jakas klika klakierow Ci sie uroila ? Najpierw odstaw to co bierzesz, a potem nacisnij pare Ignorow. Jacek i Hubert w wielu tematach potrafili zabrac glos w sposob rzeczowy. Jeden z nich czesto z samouwielbieniem i lekcewazeniem wobec innych, ale mieli duzo interesujacych i uzytecznych rzeczy do powiedzenia. W przeciwienstwie do jednego czy dwoch innych uzytkownikow.
Mysle, ze w porownaniu do Jacka czy Huberta to jestes cienki leszczyk.
A co mi tam - ladujesz razem z Rysiem wiec sie nie sil na odpowiedz.
kraken - 21-02-2014, 23:10
Problem jakości dyskusji na forach ma moim zdaniem trzy przyczyny.
- Mieszanie się nurkowania dla przyjemności z biznesem. Na przykład kiedy piszę tutaj jakiś tekst to jest to głos w dyskusji i jednocześnie pewna (większa lub mniejsza) promocja działalności którą prowadzę na Zakrzówku. Tak ma wielu biorących tutaj udział w dyskusji niezależnie od tego co samo twierdzą i dlatego czasami dyskusja robi się niepotrzebnie ostra. Sam mam parę grzechów na sumieniu (mam nadzieję, że bardziej w dawniejszych czasach) więc rozumiem jak łatwo niestety w kilku kolejnych postach zjechać poniżej akceptowalnego poziomu.
- Akceptowanie nieeleganckich zachować ludzi z których poglądami się zgadzamy kosztem osób których poglądy nam nie pasują. Powoduje to zaostrzenie dyskusji ponieważ jedna strona czuje poparcie "znajomych" i uważa, że wszystko ok, a druga strona czuje się niesprawiedliwie oceniana i "walczy" jeszcze zadlej.
- Ostatnia sprawa to moderacja. Trudna sprawa, ale moim zdaniem jedyne wyjście to rezygnacja z pewnego poczucia wolności na rzecz merytoryki oraz kultury. Czyli bardziej twarda moderacja. Oczywiście patrząc na poprzednie przyczyny nie jest to łatwe ponieważ osoby biorące stronę jednego dyskutanta będą go bronić pod hasłem "Biją naszych"; "To forum upada"; Oraz dwóch fajnie się uzupełniających "Dlaczego dopiero teraz" oraz "Można było jeszcze poczekać".
Moim zdaniem moderator powinien ocenić czy ktoś atakuje świadomie używając po prostu chamstwa i wtedy zablokować go bez żadnych wyjaśnień (szkoda czasu a jest regulamin), lub jak ma cierpliwość to z wyjaśnieniami - chwała mu za to. Lub jeżeli ocenia, że kogoś poniosło zwrócić mu uwagę i patrzeć co dalej.
Ogólny problem jest jednak taki, że ostre dyskusje podkręcają "oglądalność". I to nie chodzi o to że moderatorzy czy właściciele forów chcą awantur. Problem polega na tym, że jak nie ma awantur to nurkom często nie chce się pisać.
Na przykład jeden post -
"Byliśmy na Karaibach" do tego zdjęcia czy filmik.
Ktoś napisze "Super, fajne miejsce". I tyle.
Inny post - ktoś napisze -
Ktoś napisze - "Kto was szkolił - jak można mieć tak skonfigurowany sprzęt?"
Na to ktoś od poprzedniego posta napisze "Ty ...... a kto ciebie ..."
...............
..........!!!@
.............
.................
..........
I tak idzie.
I jedno i drugie nie jest fajne.
Idealnie by było tak:
Ktoś napisze "Super, fajne miejsce".
Ktoś inny napisze:
"Rok temu byliśmy zaraz obok na wsypie ....... . Też było fajnie. Jak lecieliście, bo my .... ale były kłopoty z przesiadką?
"Tak i tak ....."
Na to ktoś zapyta o bazę nurkową a ktoś inny wrzuci zdjęcia ze swojego wyjazdu.
Jednak w realu nie wrzuci tych zdjęć bo na sobie albo innych przekona się, że jak wrzuci normalne zdjęcia z wyjazdu nie selekcjonowane pod względem ujęć, pozycji, itp. rzeczy, jak niektóre wrzucane do sieci filmy i zdjęcia, to zamiast dyskusji o wyprawie - miejscach i bazach pojawią się docinki a normalni nurkowie nie potrafią / nie chcą, wziąć takiej osoby w obronę i zwrócić uwagę dopieprzającemu się aby po prostu zamilkł.
Dlatego nie ma takich dyskusji poza małymi forami gdzie wszyscy się znają i nikt nikogo nie atakuje a jak ktoś się nie umie dostosować to wylatuje i z głowy.
Maciek "Szczęściarz" Curzydło
iXXL - 21-02-2014, 23:25
| kraken napisał/a: |
Idealnie by było tak:
Ktoś napisze "Super, fajne miejsce".
Ktoś inny napisze:
"Rok temu byliśmy zaraz obok na wsypie ....... . Też było fajnie. Jak lecieliście, bo my .... ale były kłopoty z przesiadką?
"Tak i tak ....."
Na to ktoś zapyta o bazę nurkową a ktoś inny wrzuci zdjęcia ze swojego wyjazdu.
Jednak w realu nie wrzuci tych zdjęć bo na sobie albo innych przekona się, że jak wrzuci normalne zdjęcia z wyjazdu nie selekcjonowane pod względem ujęć, pozycji, itp. rzeczy, jak niektóre wrzucane do sieci filmy i zdjęcia, to zamiast dyskusji o wyprawie - miejscach i bazach pojawią się docinki a normalni nurkowie nie potrafią / nie chcą, wziąć takiej osoby w obronę i zwrócić uwagę dopieprzającemu się aby po prostu zamilkł.
Maciek "Szczęściarz" Curzydło |
True story....howgh!
KasiaK - 21-02-2014, 23:31
| DarekS napisał/a: | Nie jestem zwolennikiem pisania sms-ów jak Jacek
dlatego często wszelkie wątpliwości załatwiam telefonicznie co mam nadzieje wiele osób na forum może potwierdzić |
potwierdzam
Darek załatwia takie sprawy nie tylko telefonicznie, ale także fizycznie na Targach mnie prawie za kudły przyciągnął, żebym osobiście Smoka poznała
Nie to żebym się opierała, ale chyba uznał, że musi mieć zabezpieczenie przed ewentualną zmianą zdania, co do chęci osobistego poznania z tym panem
Haw - 22-02-2014, 01:20
| Trajter napisał/a: | | Jeśli nie podobają mu się ludzie noszący plecaki to ma pełne prawo nie wpuszczać ich na forum. Ma pełne prawo wyrzucić z forum mnie i jakiegokolwiek innego użytkownika nie tylko za nieprzestrzeganie regulaminu, ale także z powodu, że mu się tak akurat podoba. | zagalopowales sie, nie ma. forum to usluga ogolnodostepna, natomiast Ustawa Zasadnicza gwarantuje wszystkim m. in. rowne traktowanie i zabrania dyskryminacji ze wzg. na cokolwiek. jesli prowadzisz sklep nie mozesz wywiesic kartki ze nie obslugujesz czarnych/bialych/cyklistow/kogokolwiek. tak samo FN, mimo ze darmowe i prywatne. regulamin zadnego forum w hierarchii aktow prawnych nie bedzie stac wyzej niz Ustawa Zasadnicza. nawet forum nurkowego
dzis Ragnarök, sa juz znaki:
| KasiaK napisał/a: | | żebym osobiście Smoka poznała |
"Po tych kataklizmach na naszej planecie pozostaną tylko kobieta i mężczyzna, których zadaniem będzie odbudowa świata bez wojen i nienawiści."
Jacek i Ryszard wywaleni, wszystko sie zgadza...
beroduar - 22-02-2014, 02:58
| Haw napisał/a: | | "Po tych kataklizmach na naszej planecie pozostaną tylko kobieta i mężczyzna, których zadaniem będzie odbudowa świata bez wojen i nienawiści." |
Ale jak to rozumieć?
Czyżby Zbawiciel Forum Nurkowego zrodzon z Władcy Patentów i Moderatorki?
Co będzie nas pasał żelazną rózgą?
To ja już może wolę Potwora Spagetti....
KasiaK - 22-02-2014, 12:28
eeeeee?
nic nie rozumiem,
no nic, nieważne, chciałam nieco uśmiechu w wątek wrzucić, ale zapomniałam, że u niektórych słabo z poczuciem humoru.
miłego weekendu.
gienas - 22-02-2014, 12:36
Tak czytając tylko tematy w dziale "Forum Nuras" to widzę to jako kolejną próbę presji na admina...
| beroduar napisał/a: | Czyżby Zbawiciel Forum Nurkowego zrodzon z Władcy Patentów i Moderatorki?
Co będzie nas pasał żelazną rózgą? |
jak poczekasz 2000 lat
KasiaK - na sucho u niektórych zero poczucia humoru
pawlos1976 - 22-02-2014, 12:57
Żeby była sprawa jasna, nie grzebię nikomu w profilach, czasami usuwam stopki w podpisie komercyjne ale to nie skutkowało to podpisy wyłączyłem całkowicie z nadzieją, że co niektórzy się opamiętają.
Co do zablokowania konta JackaB czy tez Akademii Nurkowania to sprawa jest prosta, JacekB czy też Akademii Nurkowania (bo to ta sama osoba) ciągle zaymiali się na forum z Mottim.
|
A nie prośiej było dac warny 3 i była by blokada na miesiąc a nie kombinacje tak jak mottiemu. Nie chodzi mi tu o osobę czyli komu to zostało zrobione tylko o samą metodę.
Yavox - 22-02-2014, 13:05
| beroduar napisał/a: | | To ja już może wolę Potwora Spagetti.... |
Masz tutaj: PastoDeco Dive Planner
hubert68 - 22-02-2014, 18:13
Jacek prosił mnie, by w Jego imieniu podziękować Darkowi (DarekS) za, zgodne z Jego życzeniem, skasowanie kont JacekB i jacekplacek. Jcek wyraża równocześnie nadzieję, że dzięki temu na FN zanikną konflikty, których był przyczyną oraz pozdrawia wszystkich uczestników FN. Pragnie też poinformować, że Osobą, która dziś założyła konto JacekB nie ma nic wspólnego.
Do załatwienia pozostało załatwienie sprawy zablokowanego konta Akademii Nurkowania. Uważam, że prócz jego natychmiastowego odblokowania należą się przeprosiny.
Nie pozostaje mi nic innego, jak przyłączyć się do życzeń Jacka i również podziękować Wam wszystkim za wiele lat wspólnej obecności na forum i Was pożegnać. Moje wpisy, jako hubert68 na forum też niejednokrotnie skutkowały awantarami i konfliktami (nawet w tym wątku). Z pewnością bez nas będzie Wam lepiej.
beroduar - 22-02-2014, 19:11
| hubert68 napisał/a: | | Z pewnością bez nas będzie Wam lepiej. |
Hubercie - ja uważam, że niepotrzebnie obrażasz się na całe Forum, bo ludzie są różni - jedni mają z góry ustalone poglądy (czytaj :uprzedzenia) i za Chiny Ludowe ich nie przekonasz, innych ciekawią Twoje przemyślenia i doświadczenie, niekoniecznie jednak będą je stosować u siebie, inni znowu łykną to bez chwili zastanowienia.
Jesteś dorosłym człowiekiem i rozumiesz, że nie nawrócisz wszystkich na filozofię GUE.
Osobiście bardzo ceniłem i cenię Twoje wpisy, tak jaki wpisy Jacka, kiedy był jeszcze jackiemplackiem.
Jako Akademia i JacekB pisał mniej rzeczowo, bardziej komercyjnie. Osobiście mi to nie przeszkadzało, jednak pewnie łamało regulamin Forum.
Mam nadzieję, że po jakimś czasie wszyscy ochłoną i wrócimy do starego... (niekoniecznie chodzi mi o personalne nawalanki )
nuras5 - 23-02-2014, 08:13
wydawało mi się, że wynegocjowałem rozejm
Hubert - czy nie za poważnie traktujesz forum??
Tutaj się tylko dyskutuje, nie prowadzi wojny.
Więcej luzu
gorcio - 23-02-2014, 09:15
| nuras5 napisał/a: |
|
Doprecyzujmy, ze dyskusja to taka polemika, w ktorej uczestnicza co najmniej 2 strony i sa one na pozycji rownorzednej. Sytuacja, w ktorej jedna strona oglasza prawde objawiona a reszta ma zamknac dzioby, okresla sie proroctwem wtedy nie ma mowy o dyskusji tylko o dogmatach.
TomekP - 23-02-2014, 10:09
| DarekS napisał/a: | | Hubert możesz podać skąd masz te informacje? Bo mam wrażenie że ktoś Cie wkręca w swoje rozgrywki podając coś co nie ma związku ze stanem faktycznym. |
Darek takie zarzuty sformułował Jacek i są one na tyle poważne, że warto abyś jasno przedstawił swoje stanowisko, najlepiej dopisz w pierwszym poście tego wątku coś w tym stylu ...
| DarekS napisał/a: | | Żadnego konta Piotra nie blokowałem |
Jeśli tego nie zrobisz to te niedopowiedzenia będą powodem rozsiewania dalszych nieprawdziwych informacji.
[ Dodano: 23-02-2014, 10:21 ]
| hubert68 napisał/a: | | Nie pozostaje mi nic innego, jak przyłączyć się do życzeń Jacka i również podziękować Wam wszystkim za wiele lat wspólnej obecności na forum i Was pożegnać. Moje wpisy, jako hubert68 na forum też niejednokrotnie skutkowały awantarami i konfliktami (nawet w tym wątku). Z pewnością bez nas będzie Wam lepiej. |
Jacek to zupełnie inna historia.
Twoje wypowiedzi były kontrowersyjne ale do czasu kiedy nie zostałeś instruktorem, były to ciekawe dyskusje (czasem tylko głoszenie prawd objawionych ). Sam często nie zgadzałem się z Twoim zdaniem, jednak jest to podstawa do wymiany poglądów. Widzę wśród wielu znajomych, że nurkowanie jest fajnym hobby do momentu kiedy dana osoba, nie postanawia zrobić z niego również interesu. Wtedy nagle się okazuje że czarny PR jest podstawową formą konkurencji.
Gdybyś potrafił oddzielić hobby od interesu to z pewnością mógłbyś prowadzić na Forum wiele ciekawych dyskusji.
| nuras5 napisał/a: | Hubert - czy nie za poważnie traktujesz forum??
Więcej luzu |
Dość długo traktowałem Forum na luzie, jednak internet to potężne narzędzie, we wprawnych rękach może zostać wykorzystane do zbudowania własnego wizerunku instruktora. Hubert i Jacek są tego dobrym przykładem. Instruktorzy nie mogą sobie pozwolić na luz na Forum.
DarekS - 23-02-2014, 10:49
| TomekP napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | Hubert możesz podać skąd masz te informacje? Bo mam wrażenie że ktoś Cie wkręca w swoje rozgrywki podając coś co nie ma związku ze stanem faktycznym. |
Darek takie zarzuty sformułował Jacek i są one na tyle poważne, że warto abyś jasno przedstawił swoje stanowisko, najlepiej dopisz w pierwszym poście tego wątku coś w tym stylu ...
| DarekS napisał/a: | | Żadnego konta Piotra nie blokowałem |
Jeśli tego nie zrobisz to te niedopowiedzenia będą powodem rozsiewania dalszych nieprawdziwych informacji. |
Zablokowałem konto JacekB oraz AkademiaNurkowania, Hubert zarzucił, że zablokowałem konto Piotr Płuciennik co jest nieprawdą i to było poruszone i wyjaśnione w tym temacie dlatego nie bardzo rozumiem o jakie stanowisko Ci chodzi.
TomekP - 23-02-2014, 11:06
| DarekS napisał/a: | | Zablokowałem konto JacekB oraz AkademiaNurkowania, Hubert zarzucił, że zablokowałem konto Piotr Płuciennik co jest nieprawdą i to było poruszone i wyjaśnione w tym temacie dlatego nie bardzo rozumiem o jakie stanowisko Ci chodzi. |
Jacek napisał na FB że zmieniłeś adresy e-mail do ich kont aby nie mogli odzyskać hasła. Sugerował, że teraz możesz przeglądać ich pocztę lub wysyłać w ich imieniu wiadomości itp złe rzeczy.
beroduar - 23-02-2014, 12:08
| TomekP napisał/a: | | Sugerował, że teraz możesz przeglądać ich pocztę lub wysyłać w ich imieniu wiadomości itp złe rzeczy. |
Administrator (God, root, what is difference) zdaje się może przejąć pocztę każdego użytkownika Forum, dlatego nie wymieniajmy się na Forum zdjęciami premiera z rządowej ubikacji !
Jednak sugerowanie DarkowiS umyślnego podglądactwa lub wysyłania fałszywych maili i innych tego typu działań podchodzi pod rozpoznanie paranoi...
DarekS - 23-02-2014, 13:03
| TomekP napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | Zablokowałem konto JacekB oraz AkademiaNurkowania, Hubert zarzucił, że zablokowałem konto Piotr Płuciennik co jest nieprawdą i to było poruszone i wyjaśnione w tym temacie dlatego nie bardzo rozumiem o jakie stanowisko Ci chodzi. |
Jacek napisał na FB że zmieniłeś adresy e-mail do ich kont aby nie mogli odzyskać hasła. Sugerował, że teraz możesz przeglądać ich pocztę lub wysyłać w ich imieniu wiadomości itp złe rzeczy. |
O ile mogę zajrzeć na każdy profil i zobaczyć mail. login i nick to więcej nic nie widać. Żeby sprawdzić cudze PW musiał bym zalogować się jako JacekB czego nie zrobiłem jak i nikomu innemu też tego nigdy nie zrobiłem. Każdy widzi datę ostatniego logowania i może łatwo to sprawdzić czy ktoś inny się logował.
Co do przeglądania poczty, sorry ale to już całkowicie niemożliwe.
Jacek pisząc to musiał być zirytowany i zależało mu najwidoczniej żeby mnie oczernić z powodu utraty "tuby reklamowej".
Co do dbałości o swoją prywatność i przeglądania prywatnych maili i innych informacji to się może zastanówcie zanim skorzystacie ze smartfona, poczty gmail i innych aplikacji google.
Ze swojej strony oświadczam: nie przeglądam ani nie wysyłam w czyimś imieniu poczty czy też PW. Jacek perfidnie kłamał.
TomekP - 23-02-2014, 13:57
| DarekS napisał/a: | O ile mogę zajrzeć na każdy profil i zobaczyć mail. login i nick to więcej nic nie widać. Żeby sprawdzić cudze PW musiał bym zalogować się jako JacekB czego nie zrobiłem jak i nikomu innemu też tego nigdy nie zrobiłem. Każdy widzi datę ostatniego logowania i może łatwo to sprawdzić czy ktoś inny się logował.
Co do przeglądania poczty, sorry ale to już całkowicie niemożliwe.
Jacek pisząc to musiał być zirytowany i zależało mu najwidoczniej żeby mnie oczernić z powodu utraty "tuby reklamowej".
Co do dbałości o swoją prywatność i przeglądania prywatnych maili i innych informacji to się może zastanówcie zanim skorzystacie ze smartfona, poczty gmail i innych aplikacji google.
Ze swojej strony oświadczam: nie przeglądam ani nie wysyłam w czyimś imieniu poczty czy też PW. Jacek perfidnie kłamał. |
Dzięki, dla mnie takie oświadczenie jest wystarczające.
martin - 23-02-2014, 15:13
beroduar, dostep do wszystkiej poczty ma administrator SQL, nie administrator fora. Posty sa zapisywane w bazie bez szyfrowania, ale tylko jako post ID + tresc --> wyszukanie postow danego uzytkownika w ten sposob to nieporozumienie i robota dla Syzyfa.
Haw - 23-02-2014, 15:46
| martin napisał/a: | | beroduar, dostep do wszystkiej poczty ma administrator SQL, nie administrator fora. Posty sa zapisywane w bazie bez szyfrowania, ale tylko jako post ID + tresc --> wyszukanie postow danego uzytkownika w ten sposob to nieporozumienie i robota dla Syzyfa. | nie wyglupiaj sie, wystarczy zlaczenie w SQLu. tyle technikalia, nie twierdze ze darek to robi czy nie robi.
chcesz zachowac poufnosc, to szyfruj swoje dane. jak zostawisz niezasloniete okno w sypialni to sie nie dziw potem, ze sasiad wie kiedy, z kim i w jakiej konfiguracji...
DarekS - 23-02-2014, 16:48
obiegacie trochę od tematu
JacekB zasugerował że ja w imieniu innych użytkowników wysyłam maile i PW. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę pisać bo dla mnie to jawne oszczerstwo, takie samo jak czytanie cudzych wiadomości na PW.
martin - 23-02-2014, 18:07
Haw, i tobie wydaje sie ze "zlaczenie w SQLu" jest rzecza, ktora potrafi zrobic kazdy?
kdyle - 23-02-2014, 18:14
| martin napisał/a: | | Haw, i tobie wydaje sie ze "zlaczenie w SQLu" jest rzecza, ktora potrafi zrobic kazdy? |
jeśli ma na czym czapkę nosić to tak. - ale Haw, pewnie odpowie za siebie
TomekP - 23-02-2014, 18:39
| DarekS napisał/a: | obiegacie trochę od tematu
JacekB zasugerował że ja w imieniu innych użytkowników wysyłam maile i PW. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę pisać bo dla mnie to jawne oszczerstwo, takie samo jak czytanie cudzych wiadomości na PW. |
Ja nic więcej nie pisze bo bana na FB dostałem .... buuuuu a tak chciałem żeby Jacek wrócił
DarekS - 23-02-2014, 18:59
| TomekP napisał/a: | | DarekS napisał/a: | obiegacie trochę od tematu
JacekB zasugerował że ja w imieniu innych użytkowników wysyłam maile i PW. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę pisać bo dla mnie to jawne oszczerstwo, takie samo jak czytanie cudzych wiadomości na PW. |
Ja nic więcej nie pisze bo bana na FB dostałem .... buuuuu a tak chciałem żeby Jacek wrócił |
oj, myślałem ze tylko ja jestem taki niedobry i banuję
też mogłem usunąć temat i czekać aż każdy o tym zapomni
ale wolę wszystko wyjaśnić do końca
inni widocznie tak nie mają
myślę, że wnioski sami sobie wyciągniecie
martin - 23-02-2014, 19:01
kdyle, piszesz z perspektywy "informatyka". Zapominasz ze sa jeszcze lekarze, mechanicy, spawacze i tysiace innych zawodow. I ze trzeba jeszcze miec dojscie do odpowiednich serwerow.
Aleksander - 23-02-2014, 19:18
| TomekP napisał/a: | | Ja nic więcej nie pisze bo bana na FB dostałem .... buuuuu a tak chciałem żeby Jacek wrócił |
Wstrząsnięty jestem, nie zmieszany
kdyle - 23-02-2014, 19:27
| martin napisał/a: | | "informatyka" |
??? nie jestem...
martin odkąd "wynaleziono" GoGla każdy może składać, pytać... od sql'a popularniejszy jest tylko kantoński
undefine - 23-02-2014, 20:10
| martin napisał/a: | | Haw, i tobie wydaje sie ze "zlaczenie w SQLu" jest rzecza, ktora potrafi zrobic kazdy? |
w sensie wpisać coś w stylu
| Kod: |
SELECT username,privmsgs_text FROM phpbb_privmsgs_text left join phpbb_privmsgs on privmsgs_text_id=privmsgs_id left join phpbb_users on privmsgs_from_userid=user_id;
|
(to składnia z starego phpbb jaki mam pod ręką, podejrzewam że na nowszych może być ciut inaczej, ale raczej poziom skomplikowania będzie zbliżony).
Podejrzewam że każdy zna conajmniej jedną osobę która to potrafi .
(oczywiście to bynajmniej nie świadczy że ktokolwiek coś czyta albo i nie. Ale admin zawsze może to zrobić, więc.. po prostu trzeba mu ufać że tego nie robi i nie wysyłać tą drogą niczego tajnego)
DarekS - 23-02-2014, 20:12
Zastanawiam się czy po wyłączeniu stopek nie wyłączyć PW żeby uciąć te spekulacje.
undefine - 23-02-2014, 20:17
| DarekS napisał/a: | | Zastanawiam się czy po wyłączeniu stopek nie wyłączyć PW żeby uciąć te spekulacje. |
a kolejny etat to wyłączenie forum?
DarekS - 23-02-2014, 20:21
| undefine napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | Zastanawiam się czy po wyłączeniu stopek nie wyłączyć PW żeby uciąć te spekulacje. |
|
możesz być spokojny
ale faktycznie zaczynacie tu doszukiwać się nie wiadomo czego
rozumiem, że na innych forach tych problemów nie macie?
tu ktoś puścił bąka i uciekł, a Wy przejmujecie się tym smrodkiem?
undefine - 23-02-2014, 20:29
| DarekS napisał/a: | | undefine napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | Zastanawiam się czy po wyłączeniu stopek nie wyłączyć PW żeby uciąć te spekulacje. |
|
możesz być spokojny
tu ktoś puścił bąka i uciekł, a Wy przejmujecie się tym smrodkiem? |
ja się nie doszukuję. Po prostu dementuję to że "admin nie może czytać wiadomości". I że jest to niezwykle trudne, oraz tylko 1% populacji jest w stanie tego tajemniczego sqla zrozumieć.
DarekS - 23-02-2014, 20:31
| undefine napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | undefine napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | Zastanawiam się czy po wyłączeniu stopek nie wyłączyć PW żeby uciąć te spekulacje. |
|
możesz być spokojny
ja się nie doszukuję. Po prostu dementuję to że "admin nie może czytać wiadomości". I że jest to niezwykle trudne, oraz tylko 1% populacji jest w stanie tego tajemniczego sqla zrozumieć. |
każdy admin to może robić
za wyjątkiem adminów powiązanych z google
bo ci nie tylko czytaja ale buduja każdemu profil
undefine - 23-02-2014, 20:34
każdy admin to może robić
za wyjątkiem adminów powiązanych z google
bo ci nie tylko czytaja ale buduja każdemu profil |
martin - 23-02-2014, 20:57
| undefine napisał/a: | | w sensie wpisać coś w stylu |
Wpisalem na lodowce, kaloryferze, odkurzaczu i komputerze. Nie dziala. Ale skoro to takie proste, to zacytuj prosze ostatnia PW ktora wyslal mi Motti
| undefine napisał/a: | | Po prostu dementuję to że "admin nie może czytać wiadomości". |
A ja dementuje ze per definition moze czytac nie zostawiajac sladow.
W twoich zalozeniach zapominasz o paru drobnostkach, n.p. o tym, ze nie koniecznie admin Forum jest tez adminem serwera na ktorym leca skrypty albo ma dostep do serwera SQLa. A bez tego ta "magia" nie dziala.
undefine - 23-02-2014, 21:23
| martin napisał/a: | | undefine napisał/a: | | w sensie wpisać coś w stylu |
Wpisalem na lodowce, kaloryferze, odkurzaczu i komputerze. Nie dziala. Ale skoro to takie proste, to zacytuj prosze ostatnia PW ktora wyslal mi Motti
|
a czy ja wyglądam na administratora forum/serwera gdzie jest to forum?
| Cytat: |
| undefine napisał/a: | | Po prostu dementuję to że "admin nie może czytać wiadomości". |
A ja dementuje ze per definition moze czytac nie zostawiajac sladow.
|
jakich śladów? sqle domyślnie nie logują zapytań.
| Cytat: |
W twoich zalozeniach zapominasz o paru drobnostkach, n.p. o tym, ze nie koniecznie admin Forum jest tez adminem serwera na ktorym leca skrypty albo ma dostep do serwera SQLa. A bez tego ta "magia" nie dziala. |
A nie ma dostępu? Nie wiem, wydaje mi się że webd.pl gdzie stoi forum-nuras domyślnie daje dostęp do phpmyadmina dla właściciela konta. Przynajmniej tak wynika z ich pomocy.
Ale ja się nie znam. Więc i
waterman - 23-02-2014, 21:30
TomekP nic sie nie przejmuj. Ty masz bana mnie wywalił i chyba Włodka tyz.
Tupie nóżkami ale mu przejdzie.
martin - 23-02-2014, 21:34
| undefine napisał/a: | | sqle domyślnie nie logują zapytań. |
Sugeruje tylko ze SQL nie jest jedyna mozliwoscia.
| undefine napisał/a: | | Nie wiem, wydaje mi się że webd.pl gdzie stoi forum-nuras domyślnie daje dostęp do phpmyadmina dla właściciela konta. |
Nie wiem, nie kozystalem z ich uslug. Sa firmy hostingowe, ktore na to nie pozwalaja - trzeba dlubac skrypty PHP ktore zrobia to za ciebie. Inne oferuja mySQL-Admin na wejsciu.
"Robilem" juz pare stron WWW i for dla ludzi, ktorzy nawet gdyby mieli dostep do wszystkich narzedzi administracyjnych, nie potrafili by z nich skozystac, smiem powiedziec ze wiekszosc for dziala na tej zasadzie. Parafrazujac - dostep do noza nie robi z ciebie kucharza klasy "*".
grzstr - 23-02-2014, 21:38
Miałem się nie wtrącać ale dla jasności - admin forum MOŻE mieć dostęp do wiadomości PW użytkowników i wcale nie musi pisać zapytań SQL czy przeglądać tabele w phpMyadmin (o ile stoi na mysql).
Wystarczy, że zainstaluje moda np. Admin Private Messages Manager.
O ile stopka nie kłamie to forum korzysta z phpBB by Przemo gdzie mod ten jest zainstalowany z "automatu" tu źródło http://www.przemo.org/phpBB2/?page=list
Nie sądzę jednak, że ktoś czyta wiadomości PW, ja wierzę w ludzi, ponieważ to po pierwsze nieetyczne a po drugie źle wpływa na zdrowie psychiczne czytającego niemniej nie jest to jakoś bardzo skomplikowane posiadając uprawnienia administracyjne.
Pozdrawiam
Grzegorz Strzelec
Scaner - 23-02-2014, 21:52
| martin napisał/a: | | Parafrazujac - dostep do noza nie robi z ciebie kucharza klasy "*". |
Chyba nie robi z ciebie Kuby rozpruwacza ? Trzymając się tematu
TomekP - 23-02-2014, 22:33
| waterman napisał/a: | TomekP nic sie nie przejmuj. Ty masz bana mnie wywalił i chyba Włodka tyz.
Tupie nóżkami ale mu przejdzie. |
Jak to Aleksander napisał czuje się wstrząśnięty ale nie zmieszany
[ Dodano: 23-02-2014, 22:40 ]
| DarekS napisał/a: | | undefine napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | Zastanawiam się czy po wyłączeniu stopek nie wyłączyć PW żeby uciąć te spekulacje. |
|
możesz być spokojny
Na tym polega umiejętna intryga ... Wystarczy rzucić cień podejrzenia ... Nie jest ważne czy oskarżenie jest prawdziwe czy nie.. Wystarczy ze ludzie zaczną się zastanawiać. Mam cicha nadzieje, ze Ci bardziej rozsądni zdają sobie sprawę z tego ze Admin nie ma żadnego interesu w tym aby przeglądać ich PW
KasiaK - 23-02-2014, 23:32
jezu, o czym Wy do mnie rozmawiacie
beroduar - 24-02-2014, 00:29
| grzstr napisał/a: | Nie sądzę jednak, że ktoś czyta wiadomości PW (...)ponieważ to (...) źle wpływa na zdrowie psychiczne czytającego |
A użytkownik musi się męczyć !
Już lepiej żeby Admin to poczytał, i dał znać, czy coś ciekawego, czy jak zwykle kicha
nuras5 - 24-02-2014, 08:16
Kasiu - to dobrze, że się nie opierałaś Adminowi - jako Moderatorka nie powinnaś
A jeśli chodzi o PW - to skończcie tą dyskusję- - to bezsens-Darek zapewne nie ma na to czasu i ochoty. A pozatym ja nie piszę na PW nic takiego czego nie podałbym publicznie - więc mnie to nie interesuje.
Yavox - 24-02-2014, 12:13
| TomekP napisał/a: | Ja nic więcej nie pisze bo bana na FB dostałem .... buuuuu a tak chciałem żeby Jacek wrócił |
Na CAŁEGO fejsbuka bana dostałeś??? A Wy tutaj rozmawiacie o jakichś drobiazgach typu wyciąganie czegoś z bazy danych na SQL - patrzcie, jakie są możliwości...
TomekP - 24-02-2014, 14:47
| Yavox napisał/a: | | Na CAŁEGO fejsbuka bana dostałeś??? A Wy tutaj rozmawiacie o jakichś drobiazgach typu wyciąganie czegoś z bazy danych na SQL - patrzcie, jakie są możliwości... |
Jacek aż takiej władzy nie ma Tylko z grupy NRiT mnie i jeszcze parę osób wywalił
Marras - 24-02-2014, 15:38
Coś mi się zdaje, że ostatnio odbyte targi nurkowe będą miały wielki wpływ na dalsze funkcjonowanie forum i czasopisma.
Jak coraz wyraźniej widać, Pan Motti wrócił do łask (Pan Admin wszedł z nim chyba w czasie targów w bliższą zażyłość - gdzieś mi taka informacja mignęła).
Pierwsze tego symptomy można było zaobserwować 13.02 gdy ilość ostrzeżeń nadanych przez Martina dla Pana Mottiego wyniosła 6 (a więc blokada dostępu) by po kilku godzinach spaść do 5. Cud czy celowe działanie?
Teraz, jak widzę, nastąpił etap drugi : tępienie przeciwników Pana Motti vel RC,
bo to:
| DarekS napisał/a: | | JacekB czy też Akademii Nurkowania (bo to ta sama osoba) ciągle zaymiali się na forum z Mottim. Prosiłem obie strony aby się uspokoiły i nie przyniosło to żadnego skutku. Motti jest zabanowany czasowo, do jacka dzwoniłem i prosiłem żeby nie reagował na zaczepki i będzie spokój, nie pomogło. Kilka dni temu Jacek na FB napisał jakie to wspaniałe jest inne forum co dla mnie jednoznaczne było z tym, że Jacek zmienił forum na inne przez co zablokowałem czasowo (przed skasowaniem) oba profile |
to doprawdy, kuriozalne wytłumaczenie dla zastosowanych metod.
Jeden (zadymiarz, obrażający) ma bana na miesiąc, drugiego (obrażanego) wywalamy z forum blokując mu dostęp (bo inaczej trzeba by mu dać ostrzeżenia wzięte z sufitu, z których wypadałoby się potem wytłumaczyć).
W dodatku obrażany ma "nie reagować na zaczepki i będzie spokój" - dla mnie HIT!
Ktoś tu napomknął o metodach a'la Janukowycz i miał sporo racji - przynajmniej w kwestii bezstronności administratora.
I nic tu chyba nie jest wyrwane z kontekstu, prawda?
Hubert podziękował za pisanie w "Nurasie", Jacek nie ma ochoty rozmawiać z właścicielem, więc też go tam raczej nie należy spodziewać.
I ciekawe czy będą to ostatnie osoby, które pożegnają łamy czasopisma.
A może na zwolnionych przez Huberta czy Jacka stronach swoje wizje zacznie rozwijać Pan Motti?
To byłby ciekawy eksperyment, gdyby każdy artykuł zaczynał się i kończył akapitem:
"Czytelniku (bez "Szanowny" bo na szacunek to sobie trzeba zasłużyć)
jeżeli nie zrozumiałeś nic z treści mojego artykułu,
to znaczy, że nie jest to miejsce dla ciebie.
Wróć jak coś opatentujesz.
A opinie, że nikt z tego nic nie rozumie są rozsiewane przez niedouczonych zawistników,
bo przecież choćby JA-Autor (w tym dwóch patentów o nr ....)
rozumiem to co napisałem doskonale...."
Czy do tego zmierza Nuras... ?
Yavox - 24-02-2014, 16:05
Marras - ani Jacek ani Motti nie mieli, trzeba to uczciwie przyznać, na tym forum łatwego życia.
Każdy z nich ma grono "zwolenników", którzy chętnie by wypili kanister benzyny, żeby mu nasikać do ogniska.
Niestety problem polega na tym, że w kilka czy kilkanaście osób łatwo jest kogoś podgryzać na tyle delikatnie, żeby samemu nie zasłużyć na bana. Niestety podgryzany potrzebuje wtedy kija, żeby się opędzić - i jak nim zaczyna (choćby w samoobronie) wywijać, to w końcu tym kijem sam dostaje.
Bardzo jestem ciekaw, czy Motti sobie poradzi w tej nietypowej sytuacji, choć szczerze mówiąc, nie daję mu dużych szans, znając determinację jego fanklubu. Co do Jacka, trzeba uczciwie przyznać, że determinacja jego fanklubu okazała się skuteczna.
Piotr Stańczuk - 24-02-2014, 22:11
im więcej forów nurkowych tym bardziej się rozcieńczają i trzeba poświęcić więcej czasu by je przejrzeć
Marras - 25-02-2014, 12:58
| Yavox napisał/a: | | Niestety problem polega na tym, że w kilka czy kilkanaście osób łatwo jest kogoś podgryzać na tyle delikatnie, żeby samemu nie zasłużyć na bana. Niestety podgryzany potrzebuje wtedy kija, żeby się opędzić - i jak nim zaczyna (choćby w samoobronie) wywijać, to w końcu tym kijem sam dostaje. |
A mógłbyś rozwinąć temat? Kto, wg. Ciebie, i przed kim w samoobronie, tym kijem wywijał??
Haw - 27-02-2014, 20:45
| martin napisał/a: | Haw, i tobie wydaje sie ze "zlaczenie w SQLu" jest rzecza, ktora potrafi zrobic kazdy?
| nawet jesli nie, to pewnie sa gotowce do wyguglania. sa pewnie tez wtyczki do forum. po prostu argument "ze w bazie jest sieczka i ciezko cos wyciagnac" nietrafiony.
Motti - 14-03-2014, 23:09
| hubert68 napisał/a: | W trakcie targów "Podwodna Przygoda" rozmawiałem z Ryszardem (Motim) i wydawało mi się, że wynegocjowałem rozejm, tzn, że Jacek i Ryszard nie będą wzajemnie komentować swoich postów.
........
Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę. |
Niestety informacje nie są prawdziwe, nawet nie było blisko jakiegokolwiek rozejmu.
Andrzej Baciński jest na FN. Wyleciał z forum powszechnej szczęśliwości, DiW czy jakoś tak.
pozdrawiam rc
BitPump - 15-03-2014, 09:05
| Motti napisał/a: | | Andrzej Baciński (...). Wyleciał z forum powszechnej szczęśliwości, DiW czy jakoś tak. |
Nie potwierdzam tej fałszywej informacji.
Motti - 15-03-2014, 09:16
| BitPump napisał/a: | | Nie potwierdzam tej fałszywej informacji. | W zaistniałej sytuacji muszę przeprosić, źródło okazało się nie wiarygodne.
A z FN nie wyleciałeś jak sugerował Hubert68 ?
| hubert68 napisał/a: | Wysłany: 21-02-2014, 19:26
Szkoda, bo w ostatnim okresie FN straciło kilku dobrych, czasem wręcz wybitnych instruktorów, którzy sporo tu pisali i dzielili się swoją wiedzą. Poza Jackiem wymieniłbym np. Włodka Kołacza czy Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę. |
pozdrawiam rc
BitPump - 15-03-2014, 09:35
| Motti napisał/a: | A z FN nie wyleciałeś jak sugerował Hubert68 ?
hubert68 napisał/a:
Wysłany: 21-02-2014, 19:26
Szkoda, bo w ostatnim okresie FN straciło kilku dobrych, czasem wręcz wybitnych instruktorów, którzy sporo tu pisali i dzielili się swoją wiedzą. Poza Jackiem wymieniłbym np. Włodka Kołacza czy Andrzeja Bacińskiego, że sobie nie wspomnę.
|
Rozumiem tekst hubert68 jako podsumowanie mojej bieżącej aktywności na FN, a nie "wylecenie".
Motti - 15-03-2014, 09:42
| BitPump napisał/a: | | Rozumiem tekst hubert68 jako podsumowanie mojej bieżącej aktywności na FN, a nie "wylecenie". | Dochodzimy do konkretów, FN nie straciło Ciebie.
Co było widoczne, również w momencie pisania wiadomości przez Hubert68.
pozdrawiam rc
|
|