| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
BEZ MODERACJI - Darek Ciebie zaskarżyc' o szykanowanie i dyskryminację ?
Motti - 14-07-2014, 09:12 Temat postu: Darek Ciebie zaskarżyc' o szykanowanie i dyskryminację ? Napisałem temat w którym Nuras5 skasował link ze zdjęciem, dołączyłem zdjęcie wszystko było OK.
Dzisiaj z godnie z tradycją czepiania się o wszystko, dostałem ostrzeżenie od martina.
Darek Ciebie zaskarżyc' o szykanowanie i dyskryminację czy zwalasz to na moderatora ?
pozdrawiam rc
[ Dodano: 14-07-2014, 11:11 ]
Gdyby ktoś nie wiedział to chodzi o administratora forum Nuras.
Dziwisz się że ludzie uciekają.
To masz próbki chamówy użytkowników i moderatora, z błogosławieństwem moderatorów, również Twoim skoro nie reagujesz.
| Miły Maciej napisał/a: |
Wysłany: 04-07-2014, 15:41
Olo pierdo..li bez sensu od początku swego marnego forumowego istnienia a Wy sie jeszcze wczuwacie... ech Był w ogóle jakikolwiek wątek w którym nie sączył jadu, nie przelewał hejterskiej natury ??
[ Dodano: 04-07-2014, 15:51 ]
rzadko bywam na forum ale obserwuje tego wrednego hu.j.ka od początku - to wiem
Ostatnio zmieniony przez Miły Maciej 04-07-2014, 15:52, w całości zmieniany 2 razy |
| Miły Maciej napisał/a: | Wysłany: Wczoraj 20:48
Waterman ja tam zawsze jestem miły ... Bo to wlasnie z miłości do ludzi nie ukrywam prawdy i w tym tej klopotliwej dla Olina - ze pitoli bez sensu no ale niech Ci bedzie moge go przeprosić , najlepiej osobiście chciałbym to uczynić moze bym mu przy okazji wyperswadowal ta chęć blyszczenia gdziekolwiek i w jakikolwiek sposób
[ Dodano: 08-07-2014, 21:08 ]
A z reszta co mnie to qrwa obchodzi czymże jest bełkot Aleksandra wobec wieczności ... |
| AdamP napisał/a: |
A na zakończenie - bo właśnie dodałem Cie do ignorowanych - szkoda mi czasu na czytanie czegoś do czego sam autor nie chce się później ustosunkować - napiszę Ci o dwóch powiedzeniach z którymi kojarzy mi się Twoja osoba:
,,Jak go wyrzucą drzwiami to i tak oknem wlezie" (chociaż Ty wracasz raczej przez kanalizację WC) i ,,Pluć mu w twarz a i tak powie że deszcz pada"
Ostatnio zmieniony przez AdamP 13-06-2014, 11:48, w całości zmieniany 3 razy |
| gorcio napisał/a: | Wysłany: 23-06-2014, 19:36
Sebiriusz napisał/a:
...owszem, ekspertem nie jestem, ale swojego czasu byłem bardzo zżyty z lotnictwem i wtedy narodziły się moje oceny owej sytuacji. :
Podobnie jak wielu innych swego czasu bylem bardzo zzyty z Czterema Pancernymi i Psem, i nie jestem ekspertem, ale mysle, ze te Rosomaki i Leopardy to szmelc bo wiadomo, ze trzeba bylo kupic nowki Merkawy, ktore wprawdzie byly projektowane do innego pola walki ale czolg jaki jest kazdy widzi. Nie, na pewno nie byles tam gdzie ja bylem, wiec jednak jestem ekspertem.
slawek290 napisał/a:
Ewentualnie Ruskich przyjąć kwiatami wódką i dupami
Myslisz ze sie nadasz ? W sumie ruskie soldaty malo wybredne, jak podasz wode i nadstawisz dupe ... kto wie ... |
| martin napisał/a: |
Wysłany: 04-05-2014, 17:04
| Aleksander napisał/a: |
że w odniesieniu do Twojego bytu jest jak dziecko - mnie rozjechał by dawno |
Troche zle to interpretujesz. Motti nauczyl sie, ze po dostaniu ostrzezenia wystarczy odpowiednio dlugo lizac cztery litery Darkowi a ostrzeznie zostanie cofniete. Poniewaz nie mam ochoty na walki z wiatrakami a Darek do tej pory nie wyjasnil dlaczego tak jest, sterta drewna trafila do killfile. Zeby bylo sprawiedliwie, zdecydowalem ze nie bede rowniez moderowal wypowiedzi, ktore powstaly jako odpowiedz na jego posty.
|
Wiesz jeżeli nie reagujesz to masz rynsztok. Żaden nie został nagrodzony za występy.
Czy to jest to co budowałeś, DarkuS ?
pozdrawiam rc
Scaner - 14-07-2014, 11:23
Normalnie patrze i nie wierze
Motti - 14-07-2014, 12:10
Przypomiec' Twoje występy ?
pozdrawiam rc
Miły Maciej - 15-07-2014, 07:00
esz ty to tak zaraz oceniasz wszystkich Motti bez pardonu w ogóle ... troche kultury troliku ty mały !!
Przecież czy Ty czy ten Aleksander to nie trzeba byc znowu jakimś asem żeby zorientować się w waszych intencjach (czyli:błysnąć, zwócić uwagę, zgnoić rozmówców i zrobić syf na forum ...) Ja to mam na was centralnie wyjebane ale i tak podziwiam moderatorów że maja do was cierpliwość.
Pawel_B - 15-07-2014, 10:22
| Miły Maciej napisał/a: | | i tak podziwiam moderatorów że maja do was cierpliwość |
Chyba już nie, sądząc po 3 punktach
waterman - 15-07-2014, 10:23
| Cytat: | | Ja to mam na was centralnie wyjebane ale i tak podziwiam moderatorów że maja do was cierpliwość. | i do Ciebie także.......
jaros4 - 15-07-2014, 11:19
Smoku,jak chcesz sie dzielic ze swiatem swoją wiedza,doświadczeniem i spostrzezeniami skoro pojawiasz sie tylko na momęt przelatujac w formie komety czy jakiegos bolidu przez forumowy horyzont?
piotrkw - 15-07-2014, 12:15
Hm... ponownie jakieś chore obyczaje . Nie widze aby Motti kogoś obrażał , używał słów uważanych za obrażliwe , czy rozpoczynał nieobyczajne tematy . Zaznacze, że nie fascynuje mnie ta tematyka ale może są osoby bardziej nią zainteresowane .
Za to czytam w uzasadnieniach że ?"Kontynuacja zamknietego watku w celu wywolania awantury: "
Martinie , napisz może " kontynuacja niewygodnego tematu " .
Nie wiem za co te dwa ostrzeżenia . Moderator zachowuje się jak obrażone dziecko , szukając pretekstu a nie mając podstaw. Jak w dowcipie z misiem i zającem , nie ważne za co , powód zawsze się znajdzie . Jak nie obrażanie to niewygodne tematy .
Śmieszny jesteś moderatorku .;-) Niby dorosły chłop ....
Pozdrawiam Piotr
Yavox - 15-07-2014, 12:30
| jaros4 napisał/a: | Smoku,jak chcesz sie dzielic ze swiatem swoją wiedza,doświadczeniem i spostrzezeniami skoro pojawiasz sie tylko na momęt przelatujac w formie komety czy jakiegos bolidu przez forumowy horyzont? |
Smok wpadł w spiralę zamoderowania - to coś jak spirala zadłużenia a w każdym razie bardzo podobne. Wywalają cię, to jak wracasz to masz gula za to, że cię wywalili, więc wracasz do tego tematu. To jest wtedy odczytane jako wywoływanie awantury, więc znowu cię wywalają i cykl się zamyka - tyle, że z każdym kolejnym obiegiem jest coraz gorzej.
Przerwać by to mogła decyzja administratora podjęta z otwartą przyłbicą (nie chcemy Smoka za nazwisko, bo jest Smokiem - i tyle w temacie) albo zasady moderacji takie same dla każdego (że np. jak ktoś pisze coś obraźliwego, to dostaje za to ostrzeżenie - a nie, że jeden nie dostaje bo nie jest Smokiem a inny dostaje, bo jest Smokiem).
Nie rozumiem uzasadnień ostrzeżeń typu "Kontynuacja zamknietego watku w celu wywolania awantury" bo o ile można jakieś działanie określić jako kontynuację zamkniętego wątku (a przynajmniej tak je zinterpretować) to uważam, że cel tego działania siedzi w głowie tego, kto posta napisał - i ktoś postronny nie bardzo ma prawo do mówienia, w jakim celu coś zostało przez kogoś innego zrobione. Ja mogę np. podejrzewać, że Martin udzielił ostrzeżenia "w celu przywrócenia spokoju", ale równie dobrze może to być "w celu poprawienia sobie samopoczucia" albo "w celu wkurzenia Motti'ego" - ale w jakim celu to zrobił, to tego tak naprawdę nie wiem. Podobnie Ty Martin nie wiesz, w jakim celu Smok napisał post o Porębie - to tyle odnośnie strony formalnej zagadnienia.
jaros4 - 15-07-2014, 12:53
to cos jak odwieczna walka dobra ze zlem,jak PIS i PO,jak Izrael i Palestyna.Jak obstawiacie,kto jest bardziej Blaszczakiem a kto Niesiolowskim?
Aleksander - 16-07-2014, 21:43
| Yavox napisał/a: | | Nie rozumiem uzasadnień ostrzeżeń typu "Kontynuacja zamknietego watku w celu wywolania awantury" bo o ile można jakieś działanie określić jako kontynuację zamkniętego wątku (a przynajmniej tak je zinterpretować) to uważam, że cel tego działania siedzi w głowie tego, kto posta napisał - i ktoś postronny nie bardzo ma prawo do mówienia, w jakim celu coś zostało przez kogoś innego zrobione. Ja mogę np. podejrzewać, że Martin udzielił ostrzeżenia "w celu przywrócenia spokoju", ale równie dobrze może to być "w celu poprawienia sobie samopoczucia" albo "w celu wkurzenia Motti'ego" - ale w jakim celu to zrobił, to tego tak naprawdę nie wiem. Podobnie Ty Martin nie wiesz, w jakim celu Smok napisał post o Porębie - to tyle odnośnie strony formalnej zagadnienia. |
Zajebisty jesteś - analityk pełną gębą
Motti - 17-07-2014, 07:56
Przedstawiam dyskusję w której martin wprost potwierdza że będzie robił świństwa. Również że działa na zlecenie Darka.
Jest też łamanie regulaminu forum, aby szybciej osiągną cel. Kilka ostrzeżeń za to samo, wszystko z sumieniem w porządku, regulamin mnie moderatora nie dotyczy.
Dlatego Darek mam propozycję, albo faktycznie zdejmujesz zlecenie robienia świństw na każdym kroku i uspokajasz martina.
Albo wywalasz mnie z forum, ja mam kapitalny materiał jak są sterowane fora nurkowe i jaka wiedza jest krzewiona. Bez problemu wydrukuję to w PHR.
Jak chcesz to w Nuras-Info również. (Martin nie będziesz miał nic przeciwko jak w druku podpiszę Twoimi danymi, wkońcu jesteś taki "prawy").
Masz Darku zbłaźnionego moderatora, chętnych na to stanowisko jest wielu. Czego się boisz.
Propozycja, uspokajasz sytuację, ja nie piszę nigdzie jak działają Fora nurkowe.
Zgadzasz się ?
| waterman napisał/a: | Wysłany: 13-02-2014, 18:59 Martin
Martin co to jest "Blokada antysmokowa" za diabła nie moge znaleść nigdzie odpowiedzi |
| martin napisał/a: | | Proba zapanowania nad $mokiem vel LN-1 vel $$ vel Motti vel Demolant vel ..... |
.
.
| waterman napisał/a: |
Wysłany: 13-02-2014, 21:24
Czyli próba zapanowania jest blokada? Za widzimisie? Oj chyba przesadziłeś troszkę co ?
Jest takie coś w regulaminie? Domyślam sie ze go nie lubisz ale to trochę dziwna praktyka ale tez moge sie mylić . Wyjaśnij mi to jeśli możesz |
Wysłany: 13-02-2014, 22:23
Nie za widzimisie, tylko za rozpierdalanie wszystkich watkow w ktorych pisze. Nick tego pana jest jego programmen. Z lubieniem albo nie nie ma to nic wspolnego - gosciu pisze tylko po to zeby siac zamet. Zeby nie bylo watpliwosci - akcja jest uzgodniona z Darkiem, zamierzam utrzymac blokade "na zawsze". |
| martin napisał/a: | | Zeby nie bylo watpliwosci - akcja jest uzgodniona z Darkiem, zamierzam utrzymac blokade "na zawsze". |
Widzisz Darek Ciebie też zakapował.
| Yavox napisał/a: |
Wysłany: 14-02-2014, 01:10
Czyli co, zamierzasz mu co 30 dni nabijać kolejne 3 ostrzeżenia niezależnie od okoliczności przyrody, z regularnością i konsekwencją godną codziennego mycia zębów?
|
Wysłany: 14-02-2014, 06:06
jezeli jest to jedyny sposob unikniecia prowokacji z jego strony - tak. |
Wysłany: 14-02-2014, 09:11
Czyli normalnie regulamin forum masz w dupie tak? Pisząc delikatnie... i Darek tez? |
Wysłany: 14-02-2014, 09:59
Mozesz mi powiedziec co masz konkretnie na mysli, n.p. cytujac punkt regulaminu do ktorego sie odnosisz?
Ja z mojej strony przypomne dwa:
Cytat:
Moderowanie
We wszystkich dyskusjach i kłótniach ostatnie słowo należy do moderatorów i to oni są odpowiedzialni za interpretowanie tego regulaminu. W związku z tym mają prawo usuwać posty, wątki oraz udzielają ostrzeżeń użytkownikom, do banowania włącznie.
Bycie użytkownikiem Forum Nuras to przywilej, ale nie prawo.
Oraz:
Cytat:
Czym są ostrzeżenia?
Ostrzeżenia są formą kary dla użytkowników, którzy nie stosują się do ogólno przyjętych zasad na forum. Najczęściej dotyczy to łamania regulaminu.
Slowo "najczesciej" nie oznacza "wylacznie".
Ogolno przyjeta zasada na forum jest nie wywolywanie flame wars.
Ostatnio zmieniony przez martin 14-02-2014, 10:07, w całości zmieniany 1 raz |
Wysłany: 14-02-2014, 10:08
Mozesz mi powiedziec co masz konkretnie na mysli? |
to Ty mi napisz gdzie w regulaminie FN jest napisane o banowaniu i ostrzeżeniach na zapas. Dla mnie to po prostu samowolka |
Wysłany: 14-02-2014, 10:11
Patrz wyzej.
Jesli masz jakis lepszy sposob na pozbycie sie problemu, chetnie poslucham. |
Wysłany: 14-02-2014, 10:36
"pozbycie"to jest bardzo zle slowo. Twoje posty tez sa czesto kontrowersyjne a nikt sie Ciebie nie pozbywa. Porozumienie to brzmi taktowniej z pozycji moderatora ( osoby bezstronnej) Wiesz doskonale za łatwo Rysia wyprowadzic z równowagi i może trzeba bardzie sceptycznie po patrzeć na odpowiadajacych na jego posty. Najczesciej maja mu coś do zarzucenia osoby kompletnie nie rozumiejace zagadnien, malo tego nawet nie próbujące spróbować zrozumiec...... Może trzeba stworzyć dział dla spraw trudnych i tam wrzucac tematy niezrozumiale dla części nurasków. Ale to Twoja dzialka jako moderatora i Darka wlasciciela. A i jeszce jedno nie pisz mi "patrz wyżej" bo to tylko swiadczy o oelwaniu tematu tzn co przywilej???? a lamanie regulaminu obowiazujacego dla WSZYSTKICH zarejestrowanych uczestników forum łacznie z moderatorami, też jest przywilejem???
Ostatnio zmieniony przez waterman 14-02-2014, 10:40, w całości zmieniany 1 raz |
Wysłany: 14-02-2014, 11:12
Celowo napisalem o pozbyciu sie problemu, nie o pozbyciu sie Ryska.
Przywilej: wlasciciel forum decyduje kto moze sie wypowiadac a kto nie. Tak jak wejscie na dyskoteke - jesli misio przed drzwiami mowi "ty tu nie wejdziesz" to nie wejdziesz. I nie ma odwolania.
Tak jak pisalem: zacytuj mi prosze punkt regulaminu ktory twoim zdaniem naruszylem.
Ps. Jezeli bardzo ci zalezy na miejscu, gdzie Rysio bedzie mogl ziac ogniem, to zaloz sobie wlasne forum. Chetnie ci pomoge w kwestjach technicznych. A ty sobie bedziesz mogl moderowac tak jak tobie sie podoba. |
Gdybyś Radosławie nie rozumiał nie Ty jesteś właścicielem FN, przypominałem to wielokrotnie w PW. Zawsze byłeś pełen buty i szedłeś w samowolę i samo władztwo które było ukracane czasem przes Darka.
Wysłany: 14-02-2014, 11:45
zacytuj mi prosze punkt regulaminu ktory twoim zdaniem naruszylem. |
ja jestem kolego zwyklym użytkownikiem , to Ty jestes tu wladza wykonawcza i jakie zlamales? wszystkie ktore dotycza ostrzeżen. Dales ostrzeżenia ktore sie Mottiemu nie należaly . I nie wyjezdzaj mi tu kolezko z budowaniem wlasnego forum. jak widzisz pisze tu na forum wewnetrznym nie robie awantury. To Ty zachowaleś sie jak Jasio w krotkich spodenkach co kopnąl kota bo ten moglby zamiałczec i teraz jest z siebie zadowolony. to może dopiszesz do regulaminu forum Blokade antysmokową?
I napisz ze załatwileś Rysia tak deską z za węgla, tak na zapas żeby sie czasem nie odezwał.. oj nie ladnie nie ladnie panie "moderator" |
Wysłany: 14-02-2014, 12:26
Moim zdaniem nie zlamalem zadnego. Ty zarzucasz mi ze cos zrobilem, wiec prosze udowodnij twoje zarzuty. |
Wysłany: 14-02-2014, 13:36
Wiem ze nie zlamales zadnego z punktow regulaminu.... po prostu jesteś nadgorliwy i wystawiles Mottiemu dwa ostrzeżenia na zapas. I jeśli nie rozumiesz, że to jest śiwnstwo to, tak nie mamy o czym rozmawiac. I nie chodzi mi tu o Rysia ale o zasade. |
Wysłany: 14-02-2014, 13:45
Nie jestem nadgorliwy, tylko podjalem decyzje o zbanowaniu Ryska - zgodnie z przyslugujacym mi w.g. regulaminu prawem. Zreszta po raz kolejny w historii tego forum Rysiek ma urlop.
Jedyny szkopul jest w tym, ze zeby to zrobic musze mu wystawic 3x1 punkt - forum nie bierze wartosci wiekszej niz 1 - dlatego tez wszystkie trzy punkty maja ten sam opis. Ale nawet to nie zdarza sie pierwszy raz.
Mam nadzieje ze ostatecznie wyjasnilem wszystkie watpliwosci. |
Wysłany: 14-02-2014, 13:57
martin napisał/a:
Mam nadzieje ze ostatecznie wyjasnilem wszystkie watpliwosci.
no nie. Czego wg Ciebie dotyczą dwa ostatnie ostrzeżenia? |
Wysłany: 14-02-2014, 14:00
Interpretuj je jako jedno ostrzezenie o wartosci 3 punkty. Jak pisalem jest bug w skryptach. |
Martin jak każdy łamiący zasady, idzie w "zaparte"
| nuras5 napisał/a: |
Wysłany: 15-02-2014, 03:54
| Cytat: | | jest bug w skryptach. |
Sorki Martin - to nie bug - to Darek ustawił dla nas możliwość dawania tylko 1 ostrzeżenia.
Sam może dać 3,6 jednorazowo | Tutaj inny moderator przypomina że nie jest tak, jak się Radosławowi wydaje.
| DarekS napisał/a: |
Wysłany: 16-02-2014, 13:16
Rozmawiałem na targach ze Smokiem i powoli zaczynam wszystko widzieć trochę inaczej i rozumiem też Smoka. Nie jest bez winy ale uważam, że JacekB też nie i dlatego myślałem że czasowy ban dla obu rozładuje sytuację tymczasem Motti ma bana, a zadymy na forum są nadal więc myślałem, że moderatorzy będą wiedzieli co robić. Widać się myliłem
|
Owszem kasowałeś ostrzeżenia rozdawane przez martina, za cokolwiek i bez przyczyny. Lecz zabrakło przywołania do porządku.
Gośc' bluzgał, nie mialeś czasu, teraz też nie masz czasu.
Potem nie miał najmniejszej ochoty zmienic' stanowiska. Miał w dupie namowy do skontaktowania się z Tobą.
W rozpędzie przydzielił 3 ostrzeżenia za cytat Jacka Biernackiego, potem dołożył jeszcze jedno, zwócił się do Ciebie o skasowanie 3.
Lecz nie czuł żadnej nie stosowności w takim działaniu.
pozdrawiam rc
Autor 3 patentów w SCR SMS constant ppO2. PL 214445 (P-377789), PL 214464 (P-386700), P-393223, ... .
Członek Polskiego Towarzystwa Medycyny i Techniki Hiperbarycznej.
martin - 17-07-2014, 12:09
| Yavox napisał/a: | | Smok wpadł w spiralę zamoderowania |
Mniej wiecej cos w tym stylu. Smok pare(nascie/dziesiat) razy podpadl, wiec prog tolerancji nastepnych wybrykow jest ustawiony bardzo nisko.
Wszyscy wiemy ze Smok jest terroryzowany przez glupiego moderatora i nie widze powodu zeby dalej na ten temat dyskutowac - dalsze pisanie o tym nic nie zmieni. Kazda nastepna proba bedzie traktowana jako proba wywolania awantury i odpowiednio traktowana. To samo dotyczy sie tematow, ktore ze wzgledu na awantury byly zamkniete - kontynuacja konczy sie ostrzezeniem.
Nie mam zamiaru moderowac dyskusji na tematy nurkowania, ale nie bede tolerowal personalnych atakow. Mysle ze od osoby, ktora dawno opuscila przedszkole mozna wymagac, zeby nauczyla sie oceniac, co jest akceptowane a co nie. W koncu nauczyla sie tez, ze dotykanie goracego pieca nie jest idealnym wyborem.
Dla mnie w tym miejscu EOD.
---
Jesli cos ma sie radykalnie zmienic, to mam mala propozycje - zrobcie ankiete typu:
* smok opuszcza forum
* smok nie jest moderowany @all
* .....
* .....
Nie widze najmniejszego problemu z zastosowaniem sie do wyboru wiekszosci.
steve1973 - 17-07-2014, 12:25
Oddaję swój głos na" smok opuszcza forum"
jaros4 - 17-07-2014, 12:31
Qrwa co wy tam wyrabiacie
Kiedys rozmawialem z JackiemPlackiem na temat waszej zmowy w celu wyj...go z tad,bo za tanio kursy nurkowe robi.Jak widac mial racje,syndykat jest i ma sie swietnie
Jacek prowadzi kursy,i ma sie swietnie.Da sie bez FN.
[ Dodano: 17-07-2014, 12:32 ]
takze
piotrkw - 17-07-2014, 12:43
| martin napisał/a: | | ale nie bede tolerowal personalnych atakow. Mysle ze od osoby, ktora dawno opuscila przedszkole mozna wymagac, zeby nauczyla sie oceniac, |
Właśnie , Motti w którymś ze swoich postów nawiązał do ataków i chamskiego zachowania co niektórych uzytkowników forum i jakoś nie zauważyłem abyś reagował , czyżby gotowość bojowa dotyczyła tylko osoby Mottiego ??
Jak ulał pasuje tu drugie zdanie cytowane powyżej , Twoje zresztą .
Jak daleko może wiec sięgać hipokryzja ???
[ Dodano: 17-07-2014, 12:46 ]
| jaros4 napisał/a: | | bo za tanio kursy nurkowe robi |
Akurat on miał wiele innych powodów za które mógł wylecieć .
martin - 17-07-2014, 13:14
| piotrkw napisał/a: | | Właśnie , Motti w którymś ze swoich postów nawiązał do ataków i chamskiego zachowania co niektórych uzytkowników forum i jakoś nie zauważyłem abyś reagował , czyżby gotowość bojowa dotyczyła tylko osoby Mottiego ? |
Staram sie reagowac, dajac ostrzezenia osoba prowokujacym, nie prowokowanym. Ale nie mam patentu na nieomylnosc i jak pisalem, po tym co sie dzialo, na pewno mam rozne progi tolerancji. To drugie nie jest jakos specjalnie dziwne - w realnym zyciu kara dla osoby ktora n.p. jechala pijana pierwszy raz a 145 tez bedzie inna.
waterman - 17-07-2014, 13:31
| martin napisał/a: | | w realnym zyciu kara dla osoby ktora n.p. jechala pijana pierwszy raz a 145 tez bedzie inna. | a powinna być kolego taka sama.
jaros4 - 17-07-2014, 13:38
Nie mam takiego doswiadczenia z forami int.,ale chyba nie ma duzo for , takich podobnych do FN,gdzie to userzy musza przyprowadzxac moderatorow do porzadku
Scaner - 17-07-2014, 13:38
| waterman napisał/a: | | martin napisał/a: | | w realnym zyciu kara dla osoby ktora n.p. jechala pijana pierwszy raz a 145 tez bedzie inna. | a powinna być kolego taka sama. |
Tylko w systemie prawnym opartym o szariat
martin - 17-07-2014, 13:39
Nie powinna. Pierwszy raz mozna zrobic cos nie wiedzac ze sie robi zle. Przy 145 jest to premedytacja.
nuras5 - 17-07-2014, 13:45
| jaros4 napisał/a: | | userzy musza przyprowadzxac moderatorow do porzadku |
Świadczy to o tolerancji na forum- na innych za takie wypowiedzi jest ban i po kłopocie.
jaros4 - 17-07-2014, 13:59
a jakiez to wypowiedzi nadaja sie prosto do bana,sam wypisujesz co ci slina na palec przyniesie,i nawet o tym nie pamietasz...
wiesiek01 - 17-07-2014, 15:35
| martin napisał/a: | | Przy 145 jest to premedytacja. |
To recydywa
waterman - 17-07-2014, 16:31
| martin napisał/a: | | Pierwszy raz mozna zrobic cos nie wiedzac ze sie robi zle | Przestan takie bzdury wypisywać.... pisałeś o gorzale i co nie wiesz ze wsiadasz do auta pijany.
Jesteś kolego nieobiektywny ale nie potrawisz sie do tego przyznac. Ryszard na swoje ostrzezenia zarobił uczciwie, ale pomysl ile sobie powinieneś przy okazji wpisać sobie.
pozdrawiam i zycze dobrego samopoczucia. dla mnie koniec rozmowy
martin - 17-07-2014, 17:01
| Cytat: | | Jesteś kolego nieobiektywny ale nie potrawisz sie do tego przyznac. |
Mylisz sie:
| martin napisał/a: | | wiec prog tolerancji nastepnych wybrykow jest ustawiony bardzo nisko. |
| martin napisał/a: | | Wszyscy wiemy ze Smok jest terroryzowany przez glupiego moderatora |
| martin napisał/a: | | Ale nie mam patentu na nieomylnosc i jak pisalem, po tym co sie dzialo, na pewno mam rozne progi tolerancji. |
Crypturgus - 17-07-2014, 19:52
A nie lepiej do regulaminu dodać punkt:
Administrator może usunąć użytkownika zgodnie z własnym sumieniem.
Albo zrobić ankietę:
a) Czy użytkownicy chcą zmiany regulaminu
b) Chcą usunięcia danego użytkownika.
Przecież nikt nie jest zmuszany do obecności na forum, a właściciel może wszystko bo to jego forum.
Aleksander - 17-07-2014, 21:08
| Crypturgus napisał/a: | A nie lepiej do regulaminu dodać punkt:
Administrator może usunąć użytkownika zgodnie z własnym sumieniem. |
To jest bardzo dobry pomysł, zdefiniuj jedna proszę grzecznie pojecie: sumienie
| Crypturgus napisał/a: | | Przecież nikt nie jest zmuszany do obecności na forum, a właściciel może wszystko bo to jego forum. |
To prawda, nik nie jest zmuszany do bycia na forum. Podobnie jak nikt nie jest zmuszany do prowadzenia forum. A z tym co może właściciel to bym polemizował - napewno jest to dalekie od wszechmocności
Crypturgus - 17-07-2014, 21:40
| Aleksander napisał/a: | | Crypturgus napisał/a: | A nie lepiej do regulaminu dodać punkt:
To jest bardzo dobry pomysł, zdefiniuj jedna proszę grzecznie pojecie: sumienie. |
Za wiki:
"Sumienie – w niektórych religiach i nurtach etycznych wewnętrzne odczucie pozwalające rozróżniać dobro i zło, a także oceniać postępowanie własne i innych ludzi. "
| Aleksander napisał/a: | | Crypturgus napisał/a: | | Przecież nikt nie jest zmuszany do obecności na forum, a właściciel może wszystko bo to jego forum. |
To prawda, nik nie jest zmuszany do bycia na forum. Podobnie jak nikt nie jest zmuszany do prowadzenia forum. A z tym co może właściciel to bym polemizował - napewno jest to dalekie od wszechmocności |
Właściciel może wszystko bo to Jego własność. Tak samo jak Ty możesz podziurawić opony we własnym aucie i nikt nie może powiedzieć Ci, że nie mogłeś tego zrobić, mogę powiedzieć Ci, że to było głupie, ale zabronić...
Twoje świeckie prawo właściciela.
Aleksander - 17-07-2014, 21:44
| Crypturgus napisał/a: | Właściciel może wszystko bo to Jego własność. Tak samo jak Ty możesz podziurawić opony we własnym aucie i nikt nie może powiedzieć Ci, że nie mogłeś tego zrobić, mogę powiedzieć Ci, że to było głupie, ale zabronić...
Twoje świeckie prawo właściciela. |
Dokładnie takiej reakcji się spodziewalem, niech będzie po Twojemu
[ Dodano: 17-07-2014, 21:49 ]
| Crypturgus napisał/a: | Za wiki:
"Sumienie – w niektórych religiach i nurtach etycznych wewnętrzne odczucie pozwalające rozróżniać dobro i zło, a także oceniać postępowanie własne i innych ludzi. " |
Ah, byłbym zapomniał. Liczyłem na to, że się wysilisz i podasz własną definicję SUMIENIA a Ty poprostu za "wiki" poszedłeś
Crypturgus - 17-07-2014, 22:11
Ah, byłbym zapomniał. Liczyłem na to, że się wysilisz i podasz własną definicję SUMIENIA a Ty poprostu za "wiki" poszedłeś |
Wtedy też musiałbym podać własną definicję dobra i zła.
Nie chodzi tu o wysilanie się, nawet nie o wyważanie otwartych drzwi. Po mojemu postępowanie zgodne z własnym sumieniem to takie, które jest zgodne z własnymi zasadami moralnymi, odróżnianie dobra od zła, zachowań właściwych i niewłaściwych.
Aleksander - 17-07-2014, 22:56
| Crypturgus napisał/a: | | Po mojemu postępowanie zgodne z własnym sumieniem to takie, które jest zgodne z własnymi zasadami moralnymi, odróżnianie dobra od zła, zachowań właściwych i niewłaściwych. |
Teraz przynajmniej coś wiadomo
ed - 17-07-2014, 23:53
| Crypturgus napisał/a: | | Aleksander napisał/a: | | Crypturgus napisał/a: | A nie lepiej do regulaminu dodać punkt:
To jest bardzo dobry pomysł, zdefiniuj jedna proszę grzecznie pojecie: sumienie. |
Za wiki:
"Sumienie – w niektórych religiach i nurtach etycznych wewnętrzne odczucie pozwalające rozróżniać dobro i zło, a także oceniać postępowanie własne i innych ludzi. "
| Aleksander napisał/a: | | Crypturgus napisał/a: | | Przecież nikt nie jest zmuszany do obecności na forum, a właściciel może wszystko bo to jego forum. |
To prawda, nik nie jest zmuszany do bycia na forum. Podobnie jak nikt nie jest zmuszany do prowadzenia forum. A z tym co może właściciel to bym polemizował - napewno jest to dalekie od wszechmocności |
Właściciel może wszystko bo to Jego własność. Tak samo jak Ty możesz podziurawić opony we własnym aucie i nikt nie może powiedzieć Ci, że nie mogłeś tego zrobić, mogę powiedzieć Ci, że to było głupie, ale zabronić...
Twoje świeckie prawo właściciela. |
OK, to czy właściciel może bezkarnie przebić w swoim samochodzie wszystkie opony w sytuacji, gdy ktoś chce nim odjechać z osobą w trakcie zawału serca, w celu transportu jej do szpitala, kiedy otrzymał informację, że karetka będzie na miejscu w czasie dłuższym niż czas dojazdu do szpitala ?
Marras - 18-07-2014, 02:03
| martin napisał/a: | w realnym zyciu kara dla osoby ktora n.p. jechala pijana pierwszy raz a 145 tez bedzie inna
. | a powinna być kolego taka sama. |
Żałosny jesteś człowieku, jeżeli rzeczywiście tak myślisz..
waterman - 18-07-2014, 14:30
| Marras napisał/a: |
Żałosny jesteś człowieku, jeżeli rzeczywiście tak myślisz.. | Być może jestem..... Czy jesli kogoś zabijesz autem bedąc pd wplywem alkoholu to bedzie roznica czy jechałeś po pijaku pierwszy raz czy 145? Powiedz, że są załośni rodzice dzieci zabitych przez tych co to pierwszy raz jechali na bani. A moze tez to robisz?
martin - 18-07-2014, 14:57
Przyczepiles sie do przykladu zamiast zastanawiania sie nad przekazem. Zamien "jechal po pijanemu" na "ukradl lizaka" - lepiej?
piotrkw - 18-07-2014, 15:50
| martin napisał/a: | | zamiast zastanawiania sie nad przekazem. |
Jakim przekazem , co Ty możesz jeszcze przekazać ?? Przecież wszystko juz przekazałeś swoimi decyzjami "małego moderatorka ".
| martin napisał/a: | | Zamien "jechal po pijanemu" na "ukradl lizaka" - lepiej? |
W Twoim kraju traktują to równo znacznie ?? Bo w Polsce nie jest to jednoznaczne .
Pozdrawiam Piotr
gorcio - 18-07-2014, 17:10 Temat postu: Re: Darek Ciebie zaskarżyc' o szykanowanie i dyskryminację ?
| Motti napisał/a: | Napisałem temat w którym Nuras5 skasował link ze zdjęciem, dołączyłem zdjęcie wszystko było OK.
Dzisiaj z godnie z tradycją czepiania się o wszystko, dostałem ostrzeżenie od martina.
Darek Ciebie zaskarżyc' o szykanowanie i dyskryminację czy zwalasz to na moderatora ?
pozdrawiam rc
| gorcio napisał/a: | Wysłany: 23-06-2014, 19:36
Sebiriusz napisał/a:
...owszem, ekspertem nie jestem, ale swojego czasu byłem bardzo zżyty z lotnictwem i wtedy narodziły się moje oceny owej sytuacji. :
Podobnie jak wielu innych swego czasu bylem bardzo zzyty z Czterema Pancernymi i Psem, i nie jestem ekspertem, ale mysle, ze te Rosomaki i Leopardy to szmelc bo wiadomo, ze trzeba bylo kupic nowki Merkawy, ktore wprawdzie byly projektowane do innego pola walki ale czolg jaki jest kazdy widzi. Nie, na pewno nie byles tam gdzie ja bylem, wiec jednak jestem ekspertem.
| slawek290 napisał/a: | napisał/a:
Ewentualnie Ruskich przyjąć kwiatami wódką i dupami
|
Myslisz ze sie nadasz ? W sumie ruskie soldaty malo wybredne, jak podasz wode i nadstawisz dupe ... kto wie ... |
|
Taka mala rzecz jak poprawne cytowanie oraz zrozumienie duzo zmienia.
Nawet tyle nie potrafisz ? To wracaj do filtra.
slawek290 - 20-07-2014, 01:24
| gorcio napisał/a: | Taka mala rzecz jak poprawne cytowanie oraz zrozumienie duzo zmienia.
Nawet tyle nie potrafisz ? To wracaj do filtra. |
Nauczyłeś się już instrukcji obsługi Kompa że tak cwaniakujesz ?
Motti - 13-08-2014, 08:46
| Yavox napisał/a: | | Smok wpadł w spiralę zamoderowania - to coś jak spirala zadłużenia a w każdym razie bardzo podobne. Wywalają cię, to jak wracasz to masz gula za to, że cię wywalili, więc wracasz do tego tematu. To jest wtedy odczytane jako wywoływanie awantury, więc znowu cię wywalają i cykl się zamyka - tyle, że z każdym kolejnym obiegiem jest coraz gorzej. |
Jaka spirala.
Zapytałeś na forum wewnętrznym, czy martin będzie dalej się czepiał bez powodu.
Otrzymałeś odpowiedź że tak.
Więc trzyma się tego jak niepodległości, łamanie regulaminu dobrych zwyczajów jest bez znaczenia cel uświęca środki.
Jasno napisał ze to zalecenie Administratora.
Sprawdziłem nie ma już takiego zlecenia żeby robisc' świństwa na każdym kroku. Teraz to jego prywatna dintojra.
Teraz się możesz zastanowic' jakie jest podłoże.
pozdrawiam rc
Sebiriusz - 13-08-2014, 09:50
przeczytałem drugą stronę wątku...
Jeden coś pisze przeświadczony że to on jest najmądrzejszy.
Drugi wychwytuje jego błędy przeświadczony że jest najmądrzejszy.
Kolejny wszystko zalewa swoim komentarzem bo jest najmądrzejszy.
Po co to? Jest tyle zaczepek w waszych odpowiedziach. Tyle niby niewinnych obelg.
...i nic o nurkowaniu tylko licytacja.
tak na marginesie - przecież wiadomo że ja jestem najmądrzejszy.
TYMOTEUSZ - 13-08-2014, 12:07
Obstawiam że Motti nie wytrzyma do końca dnia.
Jak przegram stawiam piwo.
Yavox - 13-08-2014, 12:35
| Motti napisał/a: | | Teraz się możesz zastanowic' jakie jest podłoże. |
A może byśmy tak po prostu przyjechali na zlot po wakacjach, bo zdaje się jest organizowany więc jest okazja, gdzieś usiedli, coś przekąsili, czymś popili... Może to byłaby jakaś droga, żeby się nie zastanawiać, kto ma jakie podłoże, tylko po prostu pewne rzeczy naprostować?
Z doświadczenia wiem, że kontakty w realu raczej pomagają łagodzić obyczaje niż zaogniają sprawę, więc może to jest jakaś metoda? Machnąć ręką co kto kiedy komu a skupić się bardziej na celu - co by można było od tej pory, żeby było tak, jak się wspólnie zgodzimy, że fajnie żeby było?
Najmądrzejszy jest, jak się kawałek wyżej okazało, i tak Sebiriusz, więc w zasadzie nie ma się o co kłócić?
Paweł - z kim ten zakład? Obstawiasz, że Motti nie wytrzyma, czy że moderator nie wytrzyma mimo tego, że Motti wytrzyma, ale moderator będzie uważał, że nie wytrzymał? I komu stawiasz to piwo, bo tu w tej chwili jest z 10.000 użytkowników? Ja tam bym się na Twoim miejscu zastanowił...
Sebiriusz - 13-08-2014, 13:24
| Yavox napisał/a: | | Najmądrzejszy jest, jak się kawałek wyżej okazało, i tak Sebiriusz, więc w zasadzie nie ma się o co kłócić? |
Scaner - 13-08-2014, 15:50
| TYMOTEUSZ napisał/a: | Obstawiam że Motti nie wytrzyma do końca dnia.
Jak przegram stawiam piwo. |
Po co prowokujesz? Motti jaki jest każdy widzi i albo ci pasuje to czytasz dalej albo nie pasi i nie czytasz. 3 możliwość jest taka że szukasz zadymy.
Motti - 13-08-2014, 21:30
| Yavox napisał/a: | | że fajnie żeby było? | Naprawdę tego chcesz ?
Rozwiązanie jest niezmiernie proste, potrzebna jest ekipa moderatorów, nowych.
"Władza deprawuje".
| Scaner napisał/a: | | 3 możliwość jest taka że szukasz zadymy. | To nie jest szukanie zadymy tylko prowokowanie, wiadomo że martin przydzieli ostrzeżenie tylko mnie.
Tchórz bluzgający czy pomawiający jest pod ochroną.
pozdrawiam rc
Scaner - 13-08-2014, 23:40
| Motti napisał/a: | | Yavox napisał/a: | | że fajnie żeby było? | Naprawdę tego chcesz ?
Rozwiązanie jest niezmiernie proste, potrzebna jest ekipa moderatorów, nowych.
"Władza deprawuje".
| Scaner napisał/a: | | 3 możliwość jest taka że szukasz zadymy. | To nie jest szukanie zadymy tylko prowokowanie, wiadomo że martin przydzieli ostrzeżenie tylko mnie.
Tchórz bluzgający czy pomawiający jest pod ochroną.
pozdrawiam rc |
Nie doradzam Ci ale podzielę się tym co bym zrobił na Twoim miejscu. Pisałbym dzieląc się wiedzą, nie wytykałbym nigdy nikomu braku wiedzy, nie poniżałbym nikogo w dyskusjach, nie epatowałbym swoimi dokonaniami patentowymi, nie obnażałbym swoich kłopotów z funkcjonowaniem w społeczeństwie publikując gigantyczne mozolne i dla większości ludzi równomiernie rozwiniętych pod względem intelektualnym i emocjonalnym obliczeń matematycznych ( pamiętaj że zdradzając takie "zdolności" zostałbyś wyeliminowany na etapie testów na wiele kluczowych stanowisk zgodnie z zasadą wysokie IQ świadczy tylko o kompatybilności z kalkulatorem i wyklucza EQ które decyduje o sukcesie lub porażce życiowej i zawodowej.Mówiąc inaczej potrafisz policzyć to co 99% ludzi nie potrafi? Trudno leczyć nie trzeba ale chwalić się też nie ma czym. Nie reagowałbym na zaczepki. To wszystko nic więcej jestem pewien że to co teraz zarzucasz moderatorom i niektórym forumowiczom minie i nie wróci.
Motti - 14-08-2014, 07:41
| Scaner napisał/a: | | Pisałbym dzieląc się wiedzą, nie wytykałbym nigdy nikomu braku wiedzy, |
Jak to jest CD lub IT i fanzoli kocopały, to jest to niebezpieczne.
Wtedy wejście w polemikę, mimo posiadania kliki wielbicieli i przydupasów, jest odpowiedzialnością za środowisko.
Ostanie dyskusje pokazały jak jest źle, wiedza o dekompresji na żadnym poziomie, ratują sprawę komputery w bezpieczeństwie nurkowania. Lecz w postawach również wywala się Ross Hemingway.
pozdrawiam rc
Scaner - 14-08-2014, 09:11
| Motti napisał/a: |
Jak to jest CD lub IT i fanzoli kocopały, to jest to niebezpieczne.
pozdrawiam rc |
Opowiadanie kocopałów jest nieprofesjonalne ale wcale nie musi być niebezpieczne, wszystko zależy czy instruktor przekazuje 100% wiedzy zawartej w materiałach szkoleniowych i zgodnie ze standardami oraz czy umie się powstrzymać od popisywania się swoją "wiedzą"
Nie we wszystkich oczywiście przypadkach ale w większości zaczynałeś atakować ludzi ( CD IT) z powodu braku wiedzy zresztą nie da się ukryć że faktycznego braku wiedzy na poziomie "molekularnym" Tym czasem ta wiedza jest zupełnie niepotrzebna nurkowi do nurkowania tak jak Piotr Żyła nie musi umieć obliczać ciepła wydzielanego z powodu tarcia jego nart o zjeżdżalnie żeby zdobywać złote medale.
A ty analogicznie próbujesz udowadniać takiemu nurkowemu "Żyle" że nie umie skakać bo nie potrafi liczyć albo nawet nie ma świadomości że takie zjawisko zachodzi.
A on być może nie potrafi i być może nawet nie wie o fakcie istnienia tego zjawiska. A powód jest prostu ta wiedza kompletnie do niczego nie jest mu potrzebna.
Tak samo nurkowi nie są potrzebne meandry wiedzy którymi dyskredytujesz niektóre osoby i zupełnie niepotrzebnie bo o tym czy nurek będzie czerpał radochę i bezpiecznie nurkował na rebie zadecyduje jego znajomość procedur, konfiguracji, schludność utrzymania sprzętu oraz umiejętność obsługi urządzenia oraz dbałość o własne zdrowie i kondycję.
Ryszardzie, czy naprawdę wierzysz w to że jak założysz szympansowi reba i nauczysz go że jak zacznie "mrygać" lamka przed jego ryjem to trzeba zmienić to co trzyma w ryju na inny smoczek i wynurzyć się po banana to taki szympans nie zanurkuje na rebie?
[ Dodano: 14-08-2014, 09:14 ]
Czy może mi ktoś wyjaśnić jaki geniusz wpadł na (cenzura) pomysł i skasował button edycji postu?
[ Dodano: 14-08-2014, 09:45 ]
A tu taka moja osobista refleksja
100% wiedzy którą zdobyłem poza kursami i materiałami szkoleniowymi nie była i nie jest mi potrzebna do nurkowania i z perspektywy czasu żałuję że takie ogromne ilości czasu straciłem na czytaniu i uczeniu się wymęczonych teorii z pogranicza science fiction nurkowego. Żałuję że tego czasu nie spędziłem pod wodą albo na siłowni. Dziś wiem że to czy na przystanku będę 10 minut czy 15 albo 5 jest bez większego znaczenia a tym czasem można znaleźć na forach TYSIĄCE stron pitolenia o tym czy przystanek należy opuścić w 61 sekundzie czy może zacząć już w 59 sekundzie tak aby w 61 być już 7 cm wyżej a tym czasem w 99% o powodzeniu w nurkowaniu i stosowanych taktyk deko decyduje kondycja, dieta, nawodnienie i czy poziom tłuszczu w ciele nurka to 5% czy 35% a o tym czy nurkowanie skończy się katastrofą dekompresyjną zadecyduje to czy nurek w tygodniu spędził 300 minut na siłowni a nie czy 3000 minut na czytaniu bzdur w necie i dywagacji o "modelach deko"
Ryszardzie niestety Ty też zamiast napisać: Młody nurku zamiast tracić czas na czytaniu głupot w necie o modelach deko wyjdź z domu i przebiegnij się 3 km bo to będzie miało realny wpływ na twoje nurkowanie a nie pierdoły teoretyczne które nigdy nie sprawdzają się w praktyce.
A tak na marginesie- Nie wiem jak działa mój MacBook Air nie wiem ile ma pamięci nie wiem jaki ma procesor nawet nie wiem czy w ogóle go ma .... a korzystam z niego nie sprawia mi kłopotu a nawet dostarcza kasę na życie dla mnie i dla rodziny dziwne? Wcale nie właśnie dlatego z powodzeniem z niego korzystam bo nigdy nie straciłem ani minuty na informatyzowanie się.
waterman - 14-08-2014, 11:40
| Scaner napisał/a: | | to taki szympans nie zanurkuje na rebie? | a mało takich jest? Lampka sie pali..... to trzeba zmienic zielone na rozowe. Jest cyferka na kompie to stoimy jak ......j, ale dlaczego tak trzeba to nie mają zielonego pojecia.
| Scaner napisał/a: | | 100% wiedzy którą zdobyłem poza kursami i materiałami szkoleniowymi nie była i nie jest mi potrzebna do nurkowania i z perspektywy czasu żałuję że takie ogromne ilości czasu straciłem na czytaniu i uczeniu się wymęczonych teorii | to chyba troche tak jak by załować, że sie skonczyło podstawowkę. Ale mozg się rozwijał i zakres wiedzy masz wiekszy i mozna z tobą porozmawiać, a z "rycerzami" po szybkich kursach się nie da.
Motti - 14-08-2014, 12:11
| Scaner napisał/a: | | wszystko zależy czy instruktor przekazuje 100% wiedzy zawartej w materiałach szkoleniowych i zgodnie ze standardami oraz czy umie się powstrzymać od popisywania się swoją "wiedzą" | Przeczytanie standardów owszem tak, zrozumienie działania niestety cienizna. | Scaner napisał/a: | | ale w większości zaczynałeś atakować ludzi ( CD IT) z powodu braku wiedzy zresztą nie da się ukryć że faktycznego braku wiedzy | Obijanie przedszkolaka, to zupełna cienizna. Tuza lokalnego to co innego. | Scaner napisał/a: | | Tak samo nurkowi nie są potrzebne meandry wiedzy którymi dyskredytujesz niektóre osoby i zupełnie niepotrzebnie bo o tym czy nurek będzie czerpał radochę i bezpiecznie nurkował na rebie zadecyduje jego znajomość procedur, konfiguracji, schludność utrzymania sprzętu oraz umiejętność obsługi urządzenia oraz dbałość o własne zdrowie i kondycję. | Jak jest to producent sprzętu i nie za dobrze się orientuje na swoim polu. To mam klaskac' w łapki" boski jesteś, boski jesteś. Czy jednak lepiej pokazac' czarno na białym w którym momencie bredzi, z wskazaniem źródłowej publikacji. | Scaner napisał/a: | | Ryszardzie, czy naprawdę wierzysz w to że jak założysz szympansowi reba i nauczysz go że jak zacznie "mrygać" lamka przed jego ryjem to trzeba zmienić to co trzyma w ryju na inny smoczek i wynurzyć się po banana to taki szympans nie zanurkuje na rebie? | Moim celem jest żeby nie było nawet lampki, żeby urządzenie było bezobsługowe w trakcie nurkowania i bezpieczne. Jest to osiągalne. | Scaner napisał/a: | | a tym czasem można znaleźć na forach TYSIĄCE stron pitolenia o tym czy przystanek należy opuścić w 61 sekundzie czy może zacząć już w 59 sekundzie tak aby w 61 być już 7 cm wyżej a tym czasem w 99% o powodzeniu w nurkowaniu i stosowanych taktyk deko decyduje kondycja, dieta, nawodnienie i czy poziom tłuszczu w ciele nurka to 5% czy 35% a o tym czy nurkowanie skończy się katastrofą dekompresyjną zadecyduje to czy nurek w tygodniu spędził 300 minut na siłowni a nie czy 3000 minut na czytaniu bzdur w necie i dywagacji o "modelach deko" | Faktycznie takie pierdoły ludzie wypisują o dekompresji ze można skasowac' 85 % i nic złego się nie stanie. Lecz robią to tuzy forumowe pod parasolem moderatorów. A są razem z moderatorami bez pokrycia.
Z tym poziomem tłuszczu nie jest tak prosto, osoby bez kondycji i bez tłuszczu potrafią byc' bardziej narażone na DCS. | Scaner napisał/a: | | Ryszardzie niestety Ty też zamiast napisać: Młody nurku zamiast tracić czas na czytaniu głupot w necie o modelach deko wyjdź z domu i przebiegnij się 3 km bo to będzie miało realny wpływ na twoje nurkowanie a nie pierdoły teoretyczne które nigdy nie sprawdzają się w praktyce. | Dbanie o kondycję owszem ma bezpośredni wpływ na możliwośc' wystąpienia DCS.
Lecz praktyka nie zastępuje wiedzy, a wrąbac' się na minę łatwo. Znany "Katalizator do Tlenu" zaliczył DCS, był wyszkolony u najgłośniejszego instruktora. Lecz niezbyt dobrze.
Zabrakło elementarnej wiedzy, co chronicznie prezentował na FN. | Scaner napisał/a: | A ty analogicznie próbujesz udowadniać takiemu nurkowemu "Żyle" że nie umie skakać bo nie potrafi liczyć albo nawet nie ma świadomości że takie zjawisko zachodzi.
A on być może nie potrafi i być może nawet nie wie o fakcie istnienia tego zjawiska. A powód jest prostu ta wiedza kompletnie do niczego nie jest mu potrzebna. |
Przejdźmy na nurkowe podwórko. K. Starnawski przez wielu uważany za szaleńca, jest w swoich działaniach rozważny i stopniowo wdraża nowe rozwiązania. Ludzie z działki naukowej spotkani na konferencjach PTMiTH potwierdzają że jest rozważny. Dodatkowo korzysta z pomocy lekarzy hiperbaryków. Żeby nie wrąbac' się ma ślepo w problemy.
Nurkowanie zawodowe było głębiej niż rekreacyjne, przebadało wiele zagadnień (wielu jeszcze nie). Warto skorzystac' z wiedzy, zwłaszcza że jest łatwo dostępna. Rozprawy habilitacyjne pocztą przychodzą do domu.
pozdrawiam rc
Scaner - 14-08-2014, 19:20
| Motti napisał/a: | Dodatkowo korzysta z pomocy lekarzy hiperbaryków. Żeby nie wrąbac' się ma ślepo w problemy.
pozdrawiam rc |
I w tym zdaniu jest cały sens, pyta tych co wiedzą bo oni zgłębiają tajniki medycyny a on zgłębia tajniki ziemi pod wodą. Oni nie muszą nurkować tak jak On żeby mu pomóc ani Krzysztof nie musi się doktoryzować żeby się dowiedzieć. I o to właśnie chodzi że żeby być wybitnym w jakiejś dziedzinie trzeba się jej poświęcić i skupić na niezbędnych szczegółach a nie na rozległym spektrum wiedzy.
I zwróć jeszcze uwagę że Krzysztof nurkuje poza limitami On tej wiedzy naprawdę potrzebuje a 99,99% Forumowiczów nie i nigdy nie będzie potrzebowało bo im wystarczą aż nadto do skutecznego nurkowania materiały i standardy z kursu. I nie ma sensu wciskać na siłę pozostałym nadmiaru informacji z obszarów fantastyki i nauki pod przykrywką poprawy ich bezpieczeństwa bo w istocie chodzi o łechtanie własnego ego lektora/pisacza forumowego bo o bezpieczeństwie zadecyduje schludność w używaniu szpeju, skrupulatność w wypełnianiu procedur konsekwencja w trzymaniu się standardów kondycja fizyczna dbałość o plan nurkowy.
Niby odbiegając od nurkowania ale nie do końca. Mój kolega i były szef jest osobą którą charakteryzuje zadziwiająca czasem zdolność do skupiania się na szczegółach i jest jedynym znanym mi managerem który jest skuteczny w 100% a tak się składa że wczoraj pojawił się artykuł http://pieniadze.gazeta.p...dawski_.html#MT
[ Dodano: 14-08-2014, 19:25 ]
Dopowiem tylko że akurat nie podzielam jego entuzjazmu do braku wykształcenia powiem więcej raczej wyżej je stawiam nad sukces finansowy.
[ Dodano: 14-08-2014, 19:40 ]
| waterman napisał/a: | | a mało takich jest? Lampka sie pali..... to trzeba zmienic zielone na rozowe. Jest cyferka na kompie to stoimy jak ......j, ale dlaczego tak trzeba to nie mają zielonego pojecia. |
Może żeby nie pojawiło się bicie piany, zgódźmy się że po kursie nurkowym w rozpoznawalnej organizacji zielone pojęcie będzie miał a nawet na tyle dojrzałe żeby skutecznie realizować swoje nurkowania. Więcej nie potrzeba, jeżeli ktoś więcej wie to super ale jeżeli nie to nikt nie ma prawa takiej osoby wyśmiewać i wartościować tym bardziej że skąd inąd wiadomo że umiejętność korzystania z wiedzy precyzyjnie wyselekcjonowanej zwiększa szanse na sukces. Taka jest empiria i tak właśnie kształci się najskuteczniejszych fachowców w swoich branżach.
| Scaner napisał/a: | | 100% wiedzy którą zdobyłem poza kursami i materiałami szkoleniowymi nie była i nie jest mi potrzebna do nurkowania i z perspektywy czasu żałuję że takie ogromne ilości czasu straciłem na czytaniu i uczeniu się wymęczonych teorii | to chyba troche tak jak by załować, że sie skonczyło podstawowkę. |
Tu się niestety zgodzić nie mogę bo nastąpiło nieporozumienie. Nurek otrzymuje taką porcję wiedzy i uczy się takich umiejętności aby realizować w 100% samodzielnie nurkowania o żadnej podstawówce mowy być nie może.
piotrkw - 14-08-2014, 20:09
| Scaner napisał/a: | | Dopowiem tylko że akurat nie podzielam jego entuzjazmu do braku wykształcenia |
Dziwne było by , aby podzielał entuzjazm do czegoś , czego nie ma . Ale ma rację , jeżeli ktoś ma dar do "kręcenia lodów " i robienia kasy , wykształcenie może być mu zbędne .
Całe szczęście , że jest wiele zawodów , gdzie bez solidnego wykształcenia , nawet ci obdarzeni "łaską Pańską " nie mają wstępu.
Scaner - 14-08-2014, 20:23
[quote="piotrkw"]
Dziwne było by , aby podzielał entuzjazm do czegoś , czego nie ma . Ale ma rację , jeżeli ktoś ma dar do "kręcenia lodów " i robienia kasy , wykształcenie może być mu zbędne .
Nie ma co spłycać prowadzenia biznesu bo tracisz wtedy z oczu to co istotne. On nigdy nie będzie wiedział gdzie byłaby jego firma gdyby wykształcenie miał.
| piotrkw napisał/a: |
Całe szczęście , że jest wiele zawodów , gdzie bez solidnego wykształcenia , nawet ci obdarzeni "łaską Pańską " nie mają wstępu. |
A to z kolei żadne szczęście bo to normalność a szczęście byłoby wtedy gdyby oprócz papierka reprezentant zawodu mógł się wykazać wiedzą i skutecznością o co wcale nie tak łatwo w dzisiejszych czasach
ps. Nie ma co się nakręcać gość w praktyce ma wiedzę i umiejętności wysoko ponad program MBA i daleko wykraczającą poza programy przeciętnych uczelni o profilach biznesowych Generalnie bryluje na salonach ( w pozytywnym znaczeniu)
Motti - 14-08-2014, 21:45
| Scaner napisał/a: | | jeżeli ktoś więcej wie to super ale jeżeli nie to nikt nie ma prawa takiej osoby wyśmiewać i wartościować |
Do czasu, aż osoba wchodzi w zwarcie. | Scaner napisał/a: | | gdyby oprócz papierka reprezentant zawodu mógł się wykazać wiedzą i skutecznością o co wcale nie tak łatwo w dzisiejszych czasach | Dlatego jestem patenciarzem, bo nie sprawia to zbytnich trudności. Czego za cholerę nie daje się powiedziec' o innych, teoretycznie z lepszymi kwitami. Jak widac' nie są wiele warte. | Scaner napisał/a: | | I o to właśnie chodzi że żeby być wybitnym w jakiejś dziedzinie trzeba się jej poświęcić i skupić na niezbędnych szczegółach a nie na rozległym spektrum wiedzy. | Niestety nie ma prostych recept. Czasem wiedza rozległa pomaga, innym razem brak wiedzy szczegółowej, eliminuje bariery ograniczeń, wprowadzanych przez wiedzę. "Nie wiedział że nie można, to zrobił".
pozdrawiam rc
Scaner - 14-08-2014, 22:07
Do czasu, aż osoba wchodzi w zwarcie.[
pozdrawiam rc |
O tuż to! O tuż to! Panie dzieju!
Bo spierać się ładnie to przywilej ludzi rozumnych a każdy konflikt jest irracjonalny więc i środki przemocy mogą być dowolne byleby służyły pokonaniu przeciwnika ( Artur Schopenhauer o sztuce prowadzenia sporów) Zatem nie dziw się jak w konflikcie wrogowie bo przeciwnicy są w sporze grają brutalnie i zadają ciosy poniżej pasa. Nie oceniaj też jak już się konfliktujesz że ktoś racjonalnie osądzać będzie kto ma rację. Bo rację może mieć tylko ten który pierwszy przestanie atakować...... Przestań to wygrasz, nie atakuj to nie będziesz miał konfliktów. Dobrej nocy ja ruszam pobiegać według rantajmu mam do zrobienia dziś 3 km
Motti - 15-08-2014, 08:35
| Scaner napisał/a: | | Zatem nie dziw się jak w konflikcie wrogowie bo przeciwnicy są w sporze grają brutalnie i zadają ciosy poniżej pasa. Nie oceniaj też jak już się konfliktujesz że ktoś racjonalnie osądzać będzie kto ma rację. Bo rację może mieć tylko ten który pierwszy przestanie atakować...... | Zobacz temat o modelach dekompresyjnych, ilu "ekspertUF" się wypyszczało. Nie byli w stanie obliczyc' jak to jest z głębokością przystanków w zależności od prędkości wynurzania. Ile razy moderator grał nie fair, ile razy jego trolle. Człowiek marny musi sięgac' po chamówę, argumentację ad personam, lecz jak moderator bluzga, to stracił moralne prawo do bycia moderatorem.
Dokładnie o tym jest ten temat.
| Scaner napisał/a: | | Przestań to wygrasz, nie atakuj to nie będziesz miał konfliktów. |
Zastanawiam się czego się nażarłeś, że piszesz rozsądnie.
Lecz sam nie bardzo się do tego stosujesz.
pozdrawiam rc
Scaner - 15-08-2014, 09:05
Zastanawiam się czego się nażarłeś, że piszesz rozsądnie. |
Okres dojrzewania minął trądzik to już historia to i rozsądek się pojawił
Lecz sam nie bardzo się do tego stosujesz.
pozdrawiam rc |
Ale u mnie widać progres a u Ciebie nie
Motti - 15-08-2014, 13:14
| Scaner napisał/a: | Ale u mnie widać progres a u Ciebie nie |
Jak Ciebie zawiesił na miesiąc moderator. To nie robiłem jaj.
Podziękujmy Sławek 290.
pozdrawiam rc
Scaner - 15-08-2014, 13:21
| Motti napisał/a: | | Scaner napisał/a: | Ale u mnie widać progres a u Ciebie nie |
To nie robiłem jaj.
pozdrawiam rc |
Olej to i się śmiej z tego, przecież to wszystko to dziecinada jest te blokowanie ostrzeżenia a przede wszystkim niczemu nic nie służąca agresja
Motti - 15-08-2014, 13:28
| Scaner napisał/a: | | Olej to i się śmiej z tego | Czy ja dokładnie tego nie robię ?
Co jest warte ostrzeżenie przyznane bez podstaw, takich jest znakomita większośc' z moich "zasług".
Moderatorzy nie są za bardzo znani, w świecie naukowym.
pozdrawiam rc
Yavox - 25-08-2014, 13:43
| TYMOTEUSZ napisał/a: | Obstawiam że Motti nie wytrzyma do końca dnia.
Jak przegram stawiam piwo. |
Czas minął Paweł. Co z tym piwem?
Motti - 27-08-2014, 09:57
| Yavox napisał/a: | | Czas minął | Zastanowiłeś się nad ekipą moderatorów, dzięki której można coś zmienic' /
Wymogi nie są skomplikowane:
Kręgosłup moralny.
Nie faworyzowanie jednych i gnojenie nie lubianych.
Wiedza o temacie.
Nie prowokowanie awantur i krycie się pod ochroną moderatora.
Wiem że to utopia.
pozdrawiam rc
Yavox - 27-08-2014, 10:09
| Motti napisał/a: | | Wiedza o temacie. |
Przecież wiesz, że to niemożliwe. Do moderowania Twoich wpisów trzeba by było radę naukową postawić, a i tak coś by się działo
Motti - 27-08-2014, 10:13
| Yavox napisał/a: | Do moderowania Twoich wpisów trzeba by było radę naukową postawić, a i tak coś by się działo | Powiedzmy że nie jest to problemem.
Zostałeś oceniony jako "Pająk Chwat wszystkich brat", nie jesteś konfliktowy.
pozdrawiam rc
Yavox - 27-08-2014, 10:18
Nie jestem. Zawsze staram się znaleźć coś, co z dyskusji można dla siebie wyciągnąć. Rzeczy, które z różnych powodów trzeba odrzucić i tak jest wystarczająco dużo, żeby się jeszcze dodatkowo na nich skupiać i eskalować.
Motti - 27-08-2014, 10:21
| Yavox napisał/a: | | żeby się jeszcze dodatkowo na nich skupiać i eskalować. | Ponownie wychodzi twój brak konfliktowości.
Dlatego jesteś bardzo dobrym kandydatem.
pozdrawiam rc
Yavox - 27-08-2014, 10:35
Raz już kiedyś wszedłem do tej rzeki i niestety mi się znudziło - mój brak konfliktowości zbyt wiele razy został wystawiony na ciężką próbę. Poza tym, pisząc brutalnie szczerze - bardzo cenię sobie alternatywne wobec FN inicjatywy - forum Sztuka Nurkowania prowadzone przez Włodka Kołacza oraz Dive Trek Wojtka Filipa. Szczerze im sprzyjam a samych właścicieli darzę dużym szacunkiem i sympatią. Naprawianie trochę konkurencyjnego świata, jakim jest Forum Nuras, nie leży mi w związku z tym jakoś bardzo na sercu. Poza tym, czuję się znacznie zdrowszy, od kiedy przestałem tutaj uczestniczyć w dyskusjach na temat kształtu tego forum. Jest jakie jest i inne IMHO nie będzie. Mam zamiar się cieszyć tym, co mam w tej chwili
Motti - 27-08-2014, 11:55
| Yavox napisał/a: | | bardzo cenię sobie alternatywne wobec FN inicjatywy - forum Sztuka Nurkowania prowadzone przez Włodka Kołacza oraz Dive Trek Wojtka Filipa. |
Mówiąc serio, które z tych miejsc ma dyskusje na wysokim poziomie.
Żadne.
Poprawne rzemiosło owszem tak, trochę nowinek owszem też.
Informacje ze świata nauki to zbyt rewolucyjne, nie wolno.
Kto w Polsce wprowadzał regulacje dotyczące TTT, totalnie zakazana informacja, nie będą jacyś profesorowie podskakiwali moderatorowi, który dorósł do funkcji administratora, bez funkcji autonomii decyzji.
Pamiętasz dyskusję o dekompresji przed przyspieszonym odlotem, sam adminstrator robił chamówę. Potem znowu się okazało, że bronił przegranej sprawy, osoby okazały się słabo i źle zorientowanymi.
Tutaj czyste jaja.
"Motti
Stopień: SCR SMS designer
Kraj:
Poland
Wysłany: 25-08-2014, 10:47
Post edytowany.
W tym temacie, jak sama nazwa wskazuje, podajemy definicje "słownikowe".
proszę powstrzymać się od dyskusji etc.
KasiaK
D@rek
Stopień: instruktor SDI/TDI
Kraj:
Poland
Wysłany: 25-08-2014, 20:54
Post edytowany.
KasiaK
Motti
Stopień: SCR SMS designer
Kraj:
Poland
Wysłany: Wczoraj 9:39
Post edytowany.
KasiaK"
W moich postach były informacje prawdziwe, ta o pracy oddychania na wysokim poziomie. Klasyka moderatorka, nie rozumie to kasuje wszystko.
Dodatkowo jest skasowana możliwośc' napisania czegokolwiek, w temacie w którym jestem ekspertem.
Albo zmieni się ekipa moderatorów, albo forum zdechnie.
pozdrawiam rc
Yavox - 27-08-2014, 12:25
| Motti napisał/a: | | Mówiąc serio, które z tych miejsc ma dyskusje na wysokim poziomie. |
Ryszard, to zależy od oczekiwań. Moje oczekiwania są realizowane, jeżeli dzięki dyskusjom poszerzam swoją wiedzę na temat praktycznych rozwiązań dotyczących planowania i realizowania takich nurkowań, jakie wykonuję obecnie i jakimi jestem zainteresowany w najbliższej przyszłości.
Patrząc z tej perspektywy, dzielenie się doświadczeniami na temat tego w jaki sposób ktoś łapie dolny karabinek stejdża, żeby mu się go sprawniej wpinało albo jak skrótowo i na piechotę policzyć, o ile minut wydłużyć mniej więcej które przystanki, jak się człowiek zasiedział dziesięć minut więcej na czterdziestu metrach spełnia moje oczekiwania w bardzo dużym stopniu. Dlaczego? Ponieważ podsuwa konkretne rozwiązania często występujących problemów, możliwe do bezpośredniego zastosowania, mające wpływ na mój komfort czy bezpieczeństwo bycia pod wodą.
Jasne, że ktoś inny może nie oceniać tego jako "wysoki poziom" i widzieć w tym jedynie "poprawne rzemiosło". W wielu przypadkach to może być prawda. Tego rodzaju dyskusje na pewno nie są cenną pożywką intelektualną, nie powodują że po zamknięciu przeglądarki siadam do literatury źródłowej czy kalkulatora, wracając do tematu po godzinach. Co do tego, w pełni i bezkonfliktowo się z Tobą zgadzam
Scaner - 27-08-2014, 12:32
Albo zmieni się ekipa moderatorów, albo forum zdechnie.
pozdrawiam rc |
Ekipa moderatorów się nie zmieni i Forum nie zdechnie.
Forum jest przedsięwzięciem komercyjnym i niedemokratycznym. Moderatorzy dbają o interes właściciela i starają się zapewnić uporządkowane i komfortowe funkcjonowanie Forum. Nie gwarantują dostępności maksymalnie szerokiej wiedzy na żaden temat. Nie mają też z punktu widzenia przedsięwzięcia biznesowego chronić kogokolwiek kto atakuje i dyskredytuje zleceniodawców reklamy byłoby to działaniem na szkodę prowadzącego biznes co przy spełnieniu kilku dodatkowych warunków byłoby działaniem karalnym.
Musisz to mentalnie zaakceptować i w takich warunkach funkcjonować albo ciągle będziesz popadał w konflikt interesów.
[ Dodano: 27-08-2014, 12:44 ]
Zauważ też że choć można zakładać Twoje czyste intencje to jednak jesteś osobą patentująca swoje prace związane z nurkowaniem.
Więc nie jest błędem interpretowanie tego jako chęć zysku z nurkowania dlatego jest to też działalność komercyjna. To niestety dla Ciebie, powoduje że pojawia się kilka istotnych ograniczeń w przestrzeni komunikacyjnej na rynku usług nurkowych. Etyka biznesowa wymusza negatywną oceną twojej działalności na Forum bo zgodnie z etyką i zasadami jeżeli uważasz że inny podmiot robi coś niewłaściwe i narusza interes nawet potencjalnie "konsumenta" To powinieneś zwrócić się bezpośrednio i nie publicznie do niego wykazać nieprawidłowości i wezwać do naprawy/zmiany stanu rzeczy oraz do udzielenia odpowiedzi, tak to się robi.
Ataki na instruktorów i producentów mogą być interpretowanie jako nieetyczna działalność konkurencji albo próba "reklamy" własnych walorów kosztem innych uczestników rynku.
Motti - 27-08-2014, 21:39
| Yavox napisał/a: | | nie powodują że po zamknięciu przeglądarki siadam do literatury źródłowej czy kalkulatora, | Gdybys nie użył słowa "nie", było by doskonale. Lecz o wielu pozycjach źródłowych dowiedziałeś się ode mnie. Tych spoza głównego nurtu.
| Yavox napisał/a: | | Jasne, że ktoś inny może nie oceniać tego jako "wysoki poziom" i widzieć w tym jedynie "poprawne rzemiosło". W wielu przypadkach to może być prawda. | W 2003 r jak wracałem z ZTPP AMW to komandor dr inż S. Skrzyński wspominał że książka apartaty nurkowe jest napisana zbyt trudnym językiem. Miałem odmienne stanowisko. Do wielu pozycji trzeba dorastac'. Dzięki temu fundamentowi, skrobnąłem 3 patenty. wykraczające ponad zakres publikacji, lecz było wystarczająco dużo żeby to zrobic'. Wiele osób ją czytało i nie zrobiło nic.
| Scaner napisał/a: | | Ekipa moderatorów się nie zmieni i Forum nie zdechnie. | Mania była nie do usunięcia i wyleciała z funkcji.
Pamiętasz jak stwierdziłeś że moderatorzy są do wymiany i tylko Ty pozostaniesz ?
Ja pamiętam. Sam zrezygnowałeś. Mówiłeś ciekawe kawałki o atmosferze na forum modów ? Ja pamiętam co.
Ile osób teraz pisze, mało. Usamodzielnili się lecz nie dyskutują. | Scaner napisał/a: | | Moderatorzy dbają o interes właściciela i starają się zapewnić uporządkowane i komfortowe funkcjonowanie Forum. Nie gwarantują dostępności maksymalnie szerokiej wiedzy na żaden temat | Ostatnie występu pokazują że jest inaczej i moderator uprawiał samowolkę, łamiąc regulamin nie wspominając o dobrym obyczaju czy kulturze.
Ewidentnie realizował własne cele. | Scaner napisał/a: | Nie mają też z punktu widzenia przedsięwzięcia biznesowego chronić kogokolwiek kto atakuje i dyskredytuje zleceniodawców reklamy byłoby to działaniem na szkodę prowadzącego biznes co przy spełnieniu kilku dodatkowych warunków byłoby działaniem karalnym.
| Akurat celem jest coś innego, nie jest nim FN. Ochrona wybrańców to klasyka tego i innych for. | Scaner napisał/a: | Musisz to mentalnie zaakceptować i w takich warunkach funkcjonować albo ciągle będziesz popadał w konflikt interesów.
| Nie muszę, W każdej chwili może przyjśc' polecenie zejścia z otwartych przestrzeni dyskusyjnych. Wtedy będę musiał się podporządkowac'. Tyle że to nikt z FN. | Scaner napisał/a: | | To powinieneś zwrócić się bezpośrednio i nie publicznie do niego wykazać nieprawidłowości i wezwać do naprawy/zmiany stanu rzeczy oraz do udzielenia odpowiedzi, tak to się robi. | Zwracam się, lecz nawał zajęc' powoduje brak decyzji. | Scaner napisał/a: | | Ataki na instruktorów i producentów mogą być interpretowanie jako nieetyczna działalność konkurencji albo próba "reklamy" własnych walorów kosztem innych uczestników rynku. | U osób oceniających samodzielnie, daje to możliwośc' przemyślenia stanowisk. Przykład który mogę podac' to temat o szybkości wynurzania i głębokości przystanku.
Jasno jedna osoba zauważyła to co było wałkowane w temacie o modelach dekompresyjnych.
Ewidentnie osiągnąłem cel, jakim jest zrozumienie problemów dekompresyjnych. Ujadanie gawiedzi nie mającej żadnego pojęcia było wielkie. Lecz przekaz trafił.
Wskazanie zupełnego braku podstaw jakiegoś instruktora czy IT jest obowiązkiem, nie powinien propagowac' bzdur. Instruktorzy tego nie zrobią, ja mogę jestem poza klanem.
pozdrawiam rc
Yavox - 27-08-2014, 22:00
| Motti napisał/a: | | Gdybys nie użył słowa "nie", było by doskonale. |
Napisałem dobrze. Odnosząc się do dyskusji z poprzedniego akapitu, czyli typu "w jaki sposób ktoś łapie dolny karabinek stejdża" napisałem, że "nie powodują że po zamknięciu przeglądarki siadam do literatury źródłowej". Wszystko się zgadza.
| Motti napisał/a: | | Lecz o wielu pozycjach źródłowych dowiedziałeś się ode mnie. Tych spoza głównego nurtu. |
To też się zgadza. To jest właśnie ten drugi rodzaj dyskusji, nie ten, którego dotyczyła cytowana przez Ciebie wypowiedź. Listę pozycji źródłowych, na które się powołujesz, mam na karteczkach na tablicy korkowej przyczepioną. Niektóre rzeczy udało mi się nawet kupić, choć niewiele jeszcze z części nich rozumiem.
Scaner - 27-08-2014, 22:15
| Motti napisał/a: | Ile osób teraz pisze, mało. Usamodzielnili się lecz nie dyskutują.
pozdrawiam rc |
To oczywiście tylko moja opinia więc wcale tak nie musi być ale ja uważam że nie piszą dlatego że coś z tym czy innym forum jest nie tak ale w efekcie odruchu psa Pawłowa.
Jak udzielisz odpowiedzi na pytanie jak skonfigurować ........ ? Dowiesz się na końcu po 23 stronach że jesteś debilem bo konfigurować można jak się chce pod warunkiem że nie będzie to zgodne z DIR/GUE/Hogarthian
Jak udzielisz odpowiedzi na pytanie jaki konkretnie element wyposażenia ...... Dowiesz się po 23 stronach że jesteś debilem bo element wyposażenia można mieć dowolny pod warunkiem że nie jest to sprzęt wykorzystywany przez DIR/GUE/Hogarthian
Jak udzielisz odpowiedzi jaką strategię deko ....... Dalej już wiesz
Jak udzielisz odpowiedzi na dowolne pytanie to ...... sam wiesz
A jak pojedziesz na nurkowisko to 99% pajaców widzisz pookręcanych długimi wężami z digitalami na gumkach od majtek...
Właściwie jak przeanalizujesz to każdy który pisał coś sensownego prędzej czy później został oblany pomyjami.... więc po co?
Motti - 28-08-2014, 06:44
| Scaner napisał/a: | | Właściwie jak przeanalizujesz to każdy który pisał coś sensownego prędzej czy później został oblany pomyjami.... więc po co? | Jaja się zaczynają jak w liście pyskujących są moderatorzy. To też nie jest wyjątkowe forum, pod tym względem. (Na jednym pokazałem wszystkim, że moderator to ma patent w sprzęcie nurkowym, na myjkę do dywanów, oczywiście pamiętam jego rozwiązanie z 1974r z pogranicza nurkowania i lotnictwa)
Jestem oskarżany że przeze mnie odchodzą użytkownicy, padł ciekawy argument "że widocznie te osoby nie były fachowcami". Jak dyskutuję i wskazuje bezpodstawnośc' stanowiska to zwykle wskazuję publikację źródłową. Wyjątkowo otrzymuję argumentację w takim samym poziomie. W najczęściej to: "Dowiesz się na końcu po 23 stronach że jesteś debilem". Po kilku latach jak rozwiązanie o którym mówiłem jest patentem, to już chętnie obdzielający "debilami" siedzą cichutko nie mają nic do powiedzenia. Jaki wniosek ?
Nigdy nie byli fachowcami, dlatego po łaźni znikają z FN.
Lub odchodzą do własnych projektów. "Trzy piwa dla Warszawki, tylko za dużo nie plujcie, bo piana siada".
pozdrawiam rc
Scaner - 28-08-2014, 09:42
Jaja się zaczynają jak w liście pyskujących są moderatorzy. |
Niech pyskują to są tacy sami forumowicze tylko muszą dodatkowo sprzątać. My nie płacimy za dostęp do Forum a oni pracują za free, nobilitacja to żadna więc niech pyskują. Z resztą lepiej rozmawiać z kimś kto cię zbluzga bo sie wqrwił niż z kimś kto cię ignoruje bo czuje się lepszy. Emocje są cechą właściwą dla ludzi żywych a w środowisku nurkowym bywa różnie Natomiast żywie urazy dłużej niż do zachodu słońca to nie po Bożemu.
Nigdy nie byli fachowcami, dlatego po łaźni znikają z FN.
Lub odchodzą do własnych projektów.
pozdrawiam rc |
Ja tam żałuję każdej osoby która odchodzi z towarzystwa bo z perspektywy czasu okazuje się że każdy kogo spotkałem na swojej drodze jakoś mnie wzbogacił. Jeżeli odchodzą do własnych projketów to ok ale najczęściej te projekty są mniej atrakcyjne i wcale to nie dziwi bo traci się efekt skali.
Motti - 28-08-2014, 09:57
| Scaner napisał/a: | Z resztą lepiej rozmawiać z kimś kto cię zbluzga bo sie wqrwił niż z kimś kto cię ignoruje bo czuje się lepszy. Emocje są cechą właściwą dla ludzi żywych a w środowisku nurkowym bywa różnie Natomiast żywie urazy dłużej niż do zachodu słońca to nie po Bożemu. | Jaja są większe, zawsze bluzgający to zera. To jedyna linia obrony. Z tymi "lepszymi" to nie tak prosto, są lepsi tylko pod parasolem moderatorów.
Po wbiciu w bazę danych Europejskiego Urzędu Patentowego, nie istnieją. | Scaner napisał/a: | | bo z perspektywy czasu okazuje się że każdy kogo spotkałem na swojej drodze jakoś mnie wzbogacił. | Ludzi można podzielic' na klika klas, jedną z nich są osoby które prowokują do przemyśleń, tak powstał 2 patent. Brednia o nie istnieniu suchych obiegów, dała szybko proste rozwiązanie na SCR z chemicznie zgromadzonym tlenem, dodatkowo o stabilnym ppO2. Autor bredni pozostał w miejscu. Reprezentanci tel klasy są mimo wszystko użyteczni.
Lecz wygrywa klasa osób pustych. Wcale mnie to nie cieszy, to śmierc' forum.
pozdrawiam rc
waterman - 28-08-2014, 12:22
| Scaner napisał/a: | | A jak pojedziesz na nurkowisko to 99% pajaców widzisz pookręcanych długimi wężami z digitalami na gumkach od majtek... | a ile mają do powiedzenia i jakimi są bohaterami????
Rysiu niestety zgadzam sie ze Scanerem i ile razy podobnie jak on Tobie klarowałem. Nic nie zmienisz, jak może kiedyś spotkasz się oko w oko ze swoim "czarnym koniem" to mu wygarniesz, tu wywali cię i już. A wielu jest takich którzy czytają twoje posty, a paru jeszcze stara się je zrozumieć.
Scaner - 28-08-2014, 12:26
| waterman napisał/a: | | Nic nie zmienisz, jak może kiedyś spotkasz się oko w oko ze swoim "czarnym koniem" to mu wygarniesz, tu wywali cię i już. A wielu jest takich którzy czytają twoje posty, a paru jeszcze stara się je zrozumieć. |
100% racji i na dodatek to jedyne męskie rozwiązanie. Robić swoje nie atakować innych a przy okazji wyjaśnic sobie spory w cztery oczy i najlepiej przy piwku.
Motti - 28-08-2014, 12:42
| waterman napisał/a: | | Nic nie zmienisz, | Zastanów się dlaczego jeszcze nie dostałem żadnego ostrzeżenia ? Każdy powód był dobry.
Coś się jednak zmienia.
| waterman napisał/a: | | jak może kiedyś spotkasz się oko w oko ze swoim "czarnym koniem" to mu wygarniesz | Tu jest jakiś czarny koń ?
Wałachy tak. | waterman napisał/a: | | wywali cię i już. | To mógł zrobic' administrator w każdym momencie. Jakoś nie wywala. | waterman napisał/a: | | A wielu jest takich którzy czytają twoje posty, a paru jeszcze stara się je zrozumieć. | Napisałeś że lubiłeś (nie tylko Ty) czytac' moje dyskusje z Włodkiem. Dostał się w krąg Jacusia i nie ma pola do rozmowy.
Zdarzają się użytkownicy FN którzy pytają na PW, odpowiadam. Czasem warto żeby to się pojawiło na forum, czasem się pojawia.
| Scaner napisał/a: | | Robić swoje nie atakować innych a przy okazji wyjaśnic sobie spory w cztery oczy i najlepiej przy piwku. | To przy założeniu że rozmówca działa racjonalnie. Zwykle nie jest to właściwe założenie.
Z DarekS się udało.
pozdrawiam rc
Scaner - 28-08-2014, 13:14
| Scaner napisał/a: | | Robić swoje nie atakować innych a przy okazji wyjaśnic sobie spory w cztery oczy i najlepiej przy piwku. | To przy założeniu że rozmówca działa racjonalnie. Zwykle nie jest to właściwe założenie.
Z DarekS się udało.
pozdrawiam rc |
Jeżeli nie wrzycicie sobie na wzajem pigułek gwałtu to zawsze się udaje i jest to tylko kwestia ilości piwek
Motti - 28-08-2014, 14:12
| Scaner napisał/a: | | to zawsze się udaje | Putin, Stalin, Hitler to najlepsze przykłady.
pozdrawiam rc
martin - 28-08-2014, 14:18
Motti, zaczynasz mnie denerwowac. Jak sie nie uspokoisz, przestane tolerowac twoje zaczepki w kierunka kazdej osoby z ktora rozmawiasz.
waterman - 28-08-2014, 14:37
| martin napisał/a: | | twoje zaczepki w kierunka kazdej osoby z ktora rozmawiasz | a kogo zaczepia?
Aleksander - 28-08-2014, 18:25
| waterman napisał/a: | | a kogo zaczepia? |
Putina, jemu to się dopiero ban należy
waterman - 28-08-2014, 18:37
No tak jak Putina to się Mottiemu też należy...
Motti - 28-08-2014, 21:33
| martin napisał/a: | | Motti, zaczynasz mnie denerwowac. Jak sie nie uspokoisz, przestane tolerowac twoje zaczepki w kierunka kazdej osoby z ktora rozmawiasz. |
| piotrkw napisał/a: | Za to czytam w uzasadnieniach że ?"Kontynuacja zamknietego watku w celu wywolania awantury: "
Nie wiem za co te dwa ostrzeżenia . Moderator zachowuje się jak obrażone dziecko , szukając pretekstu a nie mając podstaw. Jak w dowcipie z misiem i zającem , nie ważne za co , powód zawsze się znajdzie . Jak nie obrażanie to niewygodne tematy .
Śmieszny jesteś moderatorku .;-) Niby dorosły chłop .... |
| piotrkw napisał/a: | Jakim przekazem , co Ty możesz jeszcze przekazać ?? Przecież wszystko juz przekazałeś swoimi decyzjami "małego moderatorka ".
|
pozdrawiam rc
jaros4 - 28-08-2014, 23:49
sie moderator wynurzyl
Scaner - 28-08-2014, 23:58
| Motti napisał/a: | | Scaner napisał/a: | | to zawsze się udaje | Putin, Stalin, Hitler to najlepsze przykłady.
pozdrawiam rc |
Akurat tym to bym wrzucił bez skrupułów po dwie pigułki gwałtu do piwka ... a potem do celi z Trynkiewiczem
Motti - 29-08-2014, 07:07
| jaros4 napisał/a: | sie moderator wynurzyl | Na czym poległa Mania moderatorka ?
Na rozjechaniu się działań i skutków, od celu funkcji.
Obiecywała że zdechnę poza forum. Dziwnym trafem (zupełnie niemożliwym dla Mani) żyję w realu i stanie techniki.
Historia powtarza się, już tylko jako farsa i to taki przykład.
pozdrawiam rc
nuras5 - 30-08-2014, 18:48
| Motti napisał/a: | | Obiecywała że zdechnę poza forum. |
Nie przypisuj sobie dziwnych zasług. Mania sama się wycofała-bo miała dość - jak zresztą wielu innych.
Motti - 30-08-2014, 19:33
| nuras5 napisał/a: | | Nie przypisuj sobie dziwnych zasług. Mania sama się wycofała-bo miała dość - jak zresztą wielu innych. | W żadnym razie nie przypisuję sobie sprawstwa wylotu Mani z funkcji moderatorki. Dokładnie o tym mówiłem | Motti napisał/a: | Na czym poległa Mania moderatorka ?
Na rozjechaniu się działań i skutków, od celu funkcji. | Stało się to jak akurat byłem zawieszony i Mania zedytowała zbyt wiele postów. Zdjęto ją z funkcji i nie zrobiłem tego JA.
Potem został powołany moderator Radek (nie za bardzo znany środowisku), który pojawiał się minutę po zejściu Mani z forum.
Dużo później zrezygnowała, ja nie zdechłem, zaproszono do PTMiTH, w końcu jako jedyny z cywil bandy mam patenty w obiegach półzamkniętych.
Do patentów też się "ekspertka" po polonistyce czepiała, nie znając zastrzeżeń patentowych.
pozdrawiam rc
jaros4 - 30-08-2014, 22:33
Kochani ci bardziej "zaciekli"dyskutanci,polecam Wam takie cwiczenie,potrzeba do tego tylko laptopa z dostepem do sieci,kilku wolnych minut,spokojnego ducha i...jakiegos w miare szerokiego tarasu z widokiem na blekitne morze.
Jestescie gotowi ,ok.a teraz wejdzcie sobie na forum nuras i poczytajcie co tu ludziska wypisuja.
Napierdalanki bez wiekszego sensu,niespodziewane zwroty akcji,papierowe sojusze i nurkujacy tak biegle ze nawet wody im nie nie potrzeba.Ot taki podwodny paradoks
Motti - 31-08-2014, 07:44
| jaros4 napisał/a: | Napierdalanki bez wiekszego sensu,niespodziewane zwroty akcji,papierowe sojusze i nurkujacy tak biegle ze nawet wody im nie nie potrzeba.Ot taki podwodny paradoks |
To zobacz
: 1 Zarejestrowany, 2 Ukrytych i 37 Gości
Ludzie boją się wejśc' na forum i porozmawiac', Wolą obejrzec' bez narażania się na prymitywów czy wręcz agresję ze strony niektórych użytkowników pod parasolem moderatorów.
Potencjałem i ostatnią szansą forum jest uaktywnienie oglądaczy, żeby rozmawiali, tematów jest od groma.
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=37557
Stawiam pytanie i na forum supernurków nikt nie wie nic, o podstawach.
Dopiszę za jakiś czas trochę więcej.
pozdrawiam rc
Scaner - 31-08-2014, 09:34
Stawiam pytanie i na forum supernurków nikt nie wie nic, o podstawach.
Dopiszę za jakiś czas trochę więcej.
pozdrawiam rc |
Najprawdopodobniej wynika to z tematyki postawionych pytań.
To pojawia się pytanie o wybór ppO2 w satruracji.
Dlaczego nie ma po prostu ppO2 0,2 i nie ma problemu z toksycznością płucną długo czasową ?
pozdrawiam rc
[ Dodano: 23-08-2014, 11:10 ]
Mała podpowiedź, rozprawa habilitacyjna (obecnie profesora belwederskiego) Romualda Olszańskiego.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 30-08-2014, 12:36 ]
"Ocena Zagrożenia Chorobą Dekompresyjną w Nurkowaniach Saturowanych na Podstawie Wybranych Parametrów Hemostazy" Rozprawa Habilitacyjna, Wojskowa Akademia Medyczna Łódź 1999
"2.1. Tlen
Od momentu rozpoczęcia nurkowań saturowanych problemem podstawowym było ustalenie bezpiecznego ciśnienia tlenu w sztucznych mieszaninach oddechowych. Chouteau podczas ekspozycji hiperbarycznych, stosując mieszaniny normoksyczne, stwierdził u kóz objawy hipoksji (niedowłady, utratę przytomności), Kiedy ciśnienie cząstkowe tlenu było wyższe (powyżej 21 kPa), objawy te ustępowały. Jest to tzw. "efekt Chouteau" (Bathelemy i wsp. 1978, Chouteau i wsp. 1970). Objawy hipoksji u nurków wystąpiły podczas eksperymentów NISAT I przy zastosowaniu mieszanin normoksycznych. Podniesienie ciśnienia z 21 kPa do 30 kPa powodowało ustępowanie tych objawów (Barry i wsp. 1984, Hamilton i wsp. 1982). Z tego powodu podczas saturowanych ekspozycji nie stosuje się wartości normoksycznych, tylko hiperoksyczne."
pozdrawiam rc
Nie sądzę aby był wśród nas nurek saturowany gdyby nawet był to wątpię aby interesowały go takie zagadnienia. Robota nurków saturowanych jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie więc jak już tu kiedyś wpadnie to raczej po to aby ostrzec innych aby poszukali sobie innego zawodu a nie żeby się pastwić nad sobą i czytać takie rzeczy.
Nurkom rekreacyjnym ta wiedza jest nieprzydatna i najzwyczajniej nudna. Przyznam szczerze że nie chciało mi się doczytać do końca samych pytań a co dopiero odpowiadać nawet gdybym wiedział jak odpowiedzieć a nie wiem i o zgrozo! Jestem z tego zadowolony a nawet dumny dlatego że umiejętność selekcji informacji przydanych/nieprzydatnych stanowi mój mocny punkt w życiu zawodowym.
Reasumując: Sądzę że odpowiedź się nie pojawiła bo nikt nie przeczytał do końca pytań. Mogę też założyć że nikt na całym FN nie potrafi odpowiedzieć na te pytania tak jak ja i to właśnie dobrze świadczy o jego uczestnikach bo to forum nurków rekreacyjnych a nie kierowników robót podwodnych.
Bardziej przydatna wiedza dla nurków tego forum to jak wpływa na ekosystem naszych wód wypuszczanie żółwi zakupionych w sklepach zoologicznych http://www.wwf.pl/?8800/I...-zolwi-w-Polsce
Motti - 31-08-2014, 11:07
| Scaner napisał/a: | | Nie sądzę aby był wśród nas nurek saturowany gdyby nawet był to wątpię aby interesowały go takie zagadnienia. Robota nurków saturowanych jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie więc jak już tu kiedyś wpadnie to raczej po to aby ostrzec innych aby poszukali sobie innego zawodu a nie żeby się pastwić nad sobą i czytać takie rzeczy. | Jest na tym forum nurek saturowany, Dodatkowo ma doktorat i .
Akurat tego nie wiedział. Z tym, pewien element dekompresji stał się jasny. | Scaner napisał/a: | | Reasumując: Sądzę że odpowiedź się nie pojawiła bo nikt nie przeczytał do końca pytań. Mogę też założyć że nikt na całym FN nie potrafi odpowiedzieć na te pytania tak jak ja i to właśnie dobrze świadczy o jego uczestnikach bo to forum nurków rekreacyjnych a nie kierowników robót podwodnych. | Wiesz kto na forum jest kierownikiem prac podwodnych ?
Przejrzałem niedawno materiał szkoleniowy, znanego nurka jaskiniowego. Dla kursanta był OK. Widac' było z czego się to składa.
Lecz ten sam instruktor na Podwodnej Przygodzie w Warszawie, po pierwsze nie znał SCR ze stałym ppO2, również nie wiedział kto w Europie zajmuje się konstrukcjami ze zmniejszaniem dawki (Interspiro i Aqua Lung, ja w 2005 zrezygnowałem z takiej drogi, zbyt niebezpieczna przy małym dawkowaniu). Oczywiście prezentował SCR w którym z powodu skrajnej niechęci projektanta (nazwisko znam), nie powstała konstrukcja o szerszym bezpiecznym zakresie pracy na jednej mieszaninie.
Nurka szuwarowego nie muszą interesowac' takie problemy, lecz nurek z zaawansowanym nitroksem poza umiejętnością pływania do tyłu, powinien wiedziec' więcej.
Natomiast instruktorzy procedur dekompresyjnych powinni byc' na bieżąco.
A nie są. Obliczenie problemów dekompresyjnych jest poza zasięgiem. Inaczej odbywa się pierniczenie kocopałów, o zaletach nitroksu.
pozdrawiam rc
Scaner - 31-08-2014, 12:04
| Motti napisał/a: | Jest na tym forum nurek saturowany, Dodatkowo ma doktorat i .
Akurat tego nie wiedział. |
1 vs 10226 zarejestrowanych użytkowników. Zobacz jaka to skala niedopasowania tematu do grupy docelowej. Statystycznie rzecz biorąc zagadnienie miało 0% szans na zainteresowanie otoczenia i 100% pewność że spotka się niechęcią otoczenia.
Jest też ważniejszy aspekt
| Motti napisał/a: | Jest na tym forum nurek saturowany, Dodatkowo ma doktorat i .
Akurat tego nie wiedział. |
Mam ogromny szacunek do wykształcenia i fachowości ludzi, korzystam z rad i tego co oferują nigdy jeszcze się nie zawiodłem na takim podejściu. Dlatego doświadczenie życiowe i pokora utwierdza mnie w tym że skoro Osoba uprawniona do organizowania prac podwodnych i nadzorująca pracę ludzi pod wodą posiadająca uprawnienia potwierdzone oficjalnym dokumentem na dodatek z tytułem doktorskim nie wiedziała tego to utwierdza mnie to w przeświadczeniu że ta wiedza nie jest nurkom rekreacyjnym potrzebna.
[/b]
[ Dodano: 31-08-2014, 12:08 ]
JAKI JEST POWÓD ZABLOKOWANIA MOZLIWOSCI EDYCJI POSTÓW ? PYTALEM JUZ ALE NAJWYRAZNIEJ MODERATORZY NIE CZYTAJA POSTÓW ZA KTÓRE NIE MOGĄ DAĆ OSTRZEŻENIA MOTTiemu
HALLO! POBUDKA PYTAJĄ WAS!!!!!! JAK MACIE ROBOTE W DUPIE TO WYPAD DO INNEJ PIASKOWNICY
JAKI JEST POWÓD ZABLOKOWANIA MOZLIWOSCI EDYCJI POSTÓW ? PYTALEM JUZ ALE NAJWYRAZNIEJ MODERATORZY NIE CZYTAJA POSTÓW ZA KTÓRE NIE MOGĄ DAĆ OSTRZEŻENIA MOTTiemu
HALLO! POBUDKA PYTAJĄ WAS!!!!!! JAK MACIE ROBOTE W DUPIE TO WYPAD DO INNEJ PIASKOWNICY
| nuras5 napisał/a: | | Motti napisał/a: | | Obiecywała że zdechnę poza forum. |
Nie przypisuj sobie dziwnych zasług. Mania sama się wycofała-bo miała dość - jak zresztą wielu innych. |
[ Dodano: 31-08-2014, 12:09 ]
| nuras5 napisał/a: | | Motti napisał/a: | | Obiecywała że zdechnę poza forum. |
Nie przypisuj sobie dziwnych zasług. Mania sama się wycofała-bo miała dość - jak zresztą wielu innych. |
| martin napisał/a: | | Motti, zaczynasz mnie denerwowac. Jak sie nie uspokoisz, przestane tolerowac twoje zaczepki w kierunka kazdej osoby z ktora rozmawiasz. |
[ Dodano: 31-08-2014, 12:10 ]
[ Dodano: 31-08-2014, 12:14 ]
14.08.2014 zadałem pytanie dlaczego została zablokowana możliwość edycji postów POBUDKA zamiast czyhać na możliwość wręczania ostrzeżeń weźcie się za robotę
jaros4 - 31-08-2014, 12:18
Smoku,zyjesz przeszloscia Obecnie na fn. nikt nikogo nie atakuje,dawno dotarlo do modow ze ta metoda wykonczy forum.tylko paru osobnikom pozostala jeszcze "pamiec miesniowa"ktora wycwiczyli sobie na Tobie.Nuras juz przegral,i na zawsze pozostanie tylko peryferyjna grupa dyskusyjna dla kilku wariatow.
Motti - 31-08-2014, 12:25
| Scaner napisał/a: | | Mam ogromny szacunek do wykształcenia i fachowości ludzi, korzystam z rad i tego co oferują nigdy jeszcze się nie zawiodłem na takim podejściu. Dlatego doświadczenie życiowe i pokora utwierdza mnie w tym że skoro Osoba uprawniona do organizowania prac podwodnych i nadzorująca pracę ludzi pod wodą posiadająca uprawnienia potwierdzone oficjalnym dokumentem na dodatek z tytułem doktorskim nie wiedziała tego to utwierdza mnie to w przeświadczeniu że ta wiedza nie jest nurkom rekreacyjnym potrzebna. | Nie znasz Polskiej specyfiki ?
Gośc' jest nurkiem, rozwija się, lecz jeszcze kierownikiem nie jest. Osoby nadzorujące medycznie to wiedzą, czy to ze strony wojskowej czy cywilnej. Robili stopnie naukowe na wojskowej uczelni.
Jest trochę osób które zajmują się ekstremalnym nurkowaniem, dlatego warto żeby rozumieli co robią. Na szczęście korzystają z pomocy lekarzy (którzy pisali doktoraty z dekompresji saturowanej Siko i Kot).
pozdrawiam rc
Haw - 31-08-2014, 14:50
| Motti napisał/a: | | Nurka szuwarowego nie muszą interesowac' takie problemy, lecz nurek z zaawansowanym nitroksem poza umiejętnością pływania do tyłu, powinien wiedziec' więcej. | jezeli nie jest na tyle szalony zeby na wlasna reke poprawiac plany dekompresyjne to ta wiedza nie jest niezbedna. zaznaczam, ze nie piszemy czy "warto wiedziec" tylko czy jest to niezbedne do wykonywania nurkowan zgodnie z tzw. dobra praktyka - wg mnie nie jest.
| Motti napisał/a: | | Natomiast instruktorzy procedur dekompresyjnych powinni byc' na bieżąco. |
mylisz osoby odpowiedzialne za opracowanie procedur z osobami ktore ich ucza.
nurkowanie to nie jest juz szalona partyzantka z lat '70 czy '80 gdzie co drugi nurek rozwiazania testowal na sobie. to usystematyzowana i w miare bezpieczna aktywnosc poparta latami badan, analiz i rozwoju. kolo nurkowania zostalo juz wymyslone, nie ma sensu robic tego 2x. instruktor ma wiedze przekazac, nie ja tworzyc.
mysle ze problem niezrozumienia na linii Ty-reszta swiata tkwi w podstawach, czyli definicjach pojec. kim jest i jakie zadania ma instruktor, nurek zaawansowany, nurek rekreacyjny? uporzadkuj podstawy i swiat stanie sie milszy
Motti - 31-08-2014, 18:16
| Haw napisał/a: | | jezeli nie jest na tyle szalony zeby na wlasna reke poprawiac plany dekompresyjne | Pisz takie teksty Pawłowi Porębie, zwłaszcza na temat dekompresji awaryjne po nurkowaniu wysokogórskim. | Haw napisał/a: | | to ta wiedza nie jest niezbedna. zaznaczam, ze nie piszemy czy "warto wiedziec" tylko czy jest to niezbedne do wykonywania nurkowan zgodnie z tzw. dobra praktyka - wg mnie nie jest. | Napisałem to wcześniej. | Motti napisał/a: | | Nurka szuwarowego nie muszą interesowac' takie problemy, lecz nurek z zaawansowanym nitroksem poza umiejętnością pływania do tyłu, powinien wiedziec' więcej. |
| Haw napisał/a: | uporzadkuj podstawy i swiat stanie sie milszy | Potencjali możesz liczyc' w modelu. Czy robiłeś to kiedykolwiek ? | Haw napisał/a: | | czyli definicjach pojec. kim jest i jakie zadania ma instruktor, nurek zaawansowany, nurek rekreacyjny? | Wiesz jak instruktor który przeczytał standardy, uważa że rozumie konstrukcję na wylot. Potem na każdym kroku się wywraca, to niech porządkuje swoje podstawy. | Haw napisał/a: | | instruktor ma wiedze przekazac, nie ja tworzyc. | Jak pokazuje nie tylko to forum nawet bez zrozumienia często jest to czynione. Możesz przechodzic' nad tym do porządku.
Ja nie muszę.
Środowisko naukowe nie jest tak zakompleksione jak rekreacja.
pozdrawiam rc
filipesku - 31-08-2014, 21:12
Motti - 31-08-2014, 21:37
| filipesku napisał/a: | Wysłany: 13-06-2014, 09:34
Rysiek ale wiesz dobrze jaki mamy stosunek do Twoich wynalazków Wnerwia nas po prostu Twoja osoba
Wysłany: 02-05-2014, 12:23
Chłopie kto ma kompleksy i je leczy. Chodzisz w podartych butach, z reklamówka żulowka, a sądząc po reszcie twojego wizerunku, zawód internetowego zadymiarza jest słabiej opłacany od dworcowego beja.
Wysłany: 15-04-2014, 19:48
Posty Rysia generują taki ruch, że serwery nie wyczymuja
Wysłany: 01-04-2014, 09:44
A ja dalej nie wiem ile Rysiek wykonał nurkowań dekompresyjnych
Wysłany: 12-02-2014, 23:00
Wy wszyscy jesteście siebie warci hehehe
Widzę Ryszard wziął sobie do serca słowa Daniela pod pałacem
Dobra robota |
Pokaż podobną ilośc' wpisów w których się czepiam Ciebie.
pozdrawiam rc
filipesku - 31-08-2014, 22:48
O jeju jeju biedaczek..
Rysio get a life:)
Poszanówka z respektówką, że chciało Ci się przejrzeć moje wszystkie posty
Nie marnuj czasu na fora, wymyślaj patenty, licz dekompresje w modelu, świat Ciebie potrzebuje !
Motti - 01-09-2014, 07:01
| filipesku napisał/a: | O jeju jeju biedaczek..
Rysio get a life:)
Poszanówka z respektówką, że chciało Ci się przejrzeć moje wszystkie posty |
Zapominasz że jest pisanina ułożona w stosie, łatwo odnajdujemy to co sam autor napisał.
| filipesku napisał/a: | | Nie marnuj czasu na fora, wymyślaj patenty, |
Przecież dokładnie to czynię.
pozdrawiam rc
waterman - 01-09-2014, 11:04
Rysiu odpuść nic to nie da, a zaraz zarobisz pasek. Rob tak jak wcześcniej napisał Scaner.
Motti - 01-09-2014, 11:26
| waterman napisał/a: | | a zaraz zarobisz pasek. |
Ja owszem mogę.
| filipesku napisał/a: | | Chodzisz w podartych butach, z reklamówka żulowka, a sądząc po reszcie twojego wizerunku, zawód internetowego zadymiarza jest słabiej opłacany od dworcowego beja. |
On nie dostanie.
Wiesz dlaczego.
pozdrawiam rc
gienas - 01-09-2014, 11:50
Motti to w końcu kogo chcesz skarżyć? Bo się pogubiłem...
Scaner - 01-09-2014, 11:54
| gienas napisał/a: | | Motti to w końcu kogo chcesz skarżyć? Bo się pogubiłem... |
Pogubiłeś się to twój problem to nie jest ośrodek pomocy dla niepełnosprawnych. Nie zaśmiecaj wątków swoją nieporadnością.
[ Dodano: 01-09-2014, 11:59 ]
| gienas napisał/a: | | Motti to w końcu kogo chcesz skarżyć? Bo się pogubiłem... |
To jest właśnie taka klasyczna sytuacja.
Wszyscy się zgadzają z tym że trzeba likwidować przyczyny a nie leczyć skutki. Więc ja pytam dlaczego ten kolo nie zostanie spacyfikowany zapobiegawczo i nie dostanie ostrzeżenia za to że się czepia i prowokuje Mottiego ? Przecież to on jest przyczyną zadymy a nie ten co mu taktownie odpisze że spierdalał w podskokach
gienas - 01-09-2014, 12:05
Niepełnosprawni są pod specjalnym nadzorem
waterman - 01-09-2014, 12:28
A kogóż to kolego gienias nazywasz niepełnosprawnym??
Motti - 01-09-2014, 12:32
| Scaner napisał/a: | | Wszyscy się zgadzają z tym że trzeba likwidować przyczyny a nie leczyć skutki. | Tak, tyle że przyczyny są w kaście moderatorskiej.
| Scaner napisał/a: | | Więc ja pytam dlaczego ten kolo nie zostanie spacyfikowany zapobiegawczo i nie dostanie ostrzeżenia za to że się czepia i prowokuje Mottiego ? | Bo akurat to jest wygodne, dla kasty. | gienas napisał/a: | Niepełnosprawni są pod specjalnym nadzorem
| Dlatego nie dostają ostrzeżeń, za chamówę.
pozdrawiam rc
martin - 01-09-2014, 12:36
| Motti napisał/a: | | Tak, tyle że przyczyny są w kaście moderatorskiej. |
"kasta moderatorska" od 13.08.2014 ignoruje twoje belkoty, ale jestes na najlepszej drodze zeby to zmienic.
Motti - 01-09-2014, 12:38
| martin napisał/a: | | "kasta moderatorska" od 13.08.2014 ignoruje twoje belkoty, ale jestes na najlepszej drodze zeby to zmienic. | Powiało kulturą wysoką.
pozdrawiam rc
gienas - 01-09-2014, 12:42
| waterman napisał/a: | | A kogóż to kolego gienias nazywasz niepełnosprawnym?? |
Scaner pisał do mnie.
Scaner - 01-09-2014, 14:06
| gienas napisał/a: | | waterman napisał/a: | | A kogóż to kolego gienias nazywasz niepełnosprawnym?? |
Scaner pisał do mnie. |
No chociaż tyle
Zgadza sie do Ciebie nie o Tobie. Dlatego jak sie pogubiłes w wątku to czytasz od początku jeszcze raz.
Zwróć tez uwagę na tryb tytułu nie zawiera on oświadczenia ze Motti to zrobi.
filipesku - 01-09-2014, 14:51
Wyciągacie z jakiś innych wątków i domagacię się ostrzeżeń
Tamta wypowiedź była reakcją jak ten typek pisze o Włodku Kołaczu teksty typu:
| Cytat: | Wiedząc jakie ma kompleksy i dziury edukacyjne, pisałem wprost teksty na wylot.
Faktycznym obciachem jest to że, ani jeden ani drugi nie orientują się w dekompresji, mimo że są instruktorami, oni to wiedzą, środowisko też. Napisanie Włodkowi prawdy w oczy, dało wylot. |
I za to dostał ode mnie też prawde prosto w oczy, acz bolesną Prawda za prawdę, ot tyle
Trzeba było w sobotę Adam przyjechać do nas na strzelanie to byś mógł pacyfikować osobiście
Pis Joł
Motti - 01-09-2014, 14:53
| Scaner napisał/a: | | Zwróć tez uwagę na tryb tytułu nie zawiera on oświadczenia ze Motti to zrobi. | Nie ma pewności, co do statusu problemu w przyszłości.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 01-09-2014, 15:03 ]
| filipesku napisał/a: | I za to dostał ode mnie też prawde prosto w oczy, acz bolesną Prawda za prawdę, ot tyle | Dorabiasz ideologię do do zwykłej chamówy.
Ponieważ jest wygodna dla moderatorów, to jesteś bezpieczny.
Wróg mojego wroga, jest przydatny.
Włodek i Tomek nie liczą w modelu dekompresyjnym, mimo tego że są instruktorami.
pozdrawiam rc
Scaner - 01-09-2014, 17:14
| filipesku napisał/a: |
Trzeba było w sobotę Adam przyjechać do nas na strzelanie to byś mógł pacyfikować osobiście
Pis Joł |
Na jakiś durnych targach musiałem być
Następnym razem stawię się gotowy Broń i pacyfikacja? Ja się brzydzę przemocą to nie dla mnie
Nawet karambita ostatnio trenuję z obrzydzeniem i tylko po to aby poznać biomechanikę człowieka.
https://www.youtube.com/watch?v=2WAOBX8BJyc
[ Dodano: 01-09-2014, 17:14 ]
http://www.youtube.com/watch?v=2WAOBX8BJyc
[ Dodano: 01-09-2014, 17:18 ]
Włodek i Tomek nie liczą w modelu dekompresyjnym, mimo tego że są instruktorami.
pozdrawiam rc |
Właściwie to jest tak
Włodek i Tomek nie liczą w modelu dekompresyjnym, dzięki temu są bezpiecznymi instruktorami. [b]
Zresztą taka mniej więcej jest różnica między lekarzem a znachorem.
filipesku - 01-09-2014, 17:27
Ale ja mówie o leczeniu kompleksów, a nie liczeniu w modelach dekompresyjnych Wytykasz innym ich leczenie chłopaku, a kto choć raz Cię spotkał wie jak jest i finał
waterman - 01-09-2014, 17:33
| Cytat: | Zresztą taka mniej więcej jest różnica między lekarzem a znachorem.
| ło masz teraz to ja nie skumałem.... ale to nie jest chyba ważne.
Ale chyba Ryszardowi chodzi o to, że jesli ktoś stara się kogoś czegoś nauczyć to sam powinien rozumieć co naucza. Ostatnio miałem okazje posluchać "instruktora", który tłoomaczył a wlasciwie probowal opowiedzieć o okienku tlenowym.... żenada. Obok siedział inny bardziej obyty..... nie dał rady........... wyszedł....
Scaner - 01-09-2014, 17:44
| waterman napisał/a: | | Cytat: | Zresztą taka mniej więcej jest różnica między lekarzem a znachorem.
| ło masz teraz to ja nie skumałem.... ale to nie jest chyba ważne.
Ale chyba Ryszardowi chodzi o to, że jesli ktoś stara się kogoś czegoś nauczyć to sam powinien rozumieć co naucza. Ostatnio miałem okazje posluchać "instruktora", który tłoomaczył a wlasciwie probowal opowiedzieć o okienku tlenowym.... żenada. Obok siedział inny bardziej obyty..... nie dał rady........... wyszedł.... |
Instruktor uczy przekazując sprawdzoną i zatwierdzoną wiedzę za pomocą zatwierdzonych i określonych w standardach metod.
Właścią metodą wyznaczania obligatoryjnych przystanków deko są określone w standardzie tabele dekompresyjny i/lub rekomendowany deco planner. KONIEC KROPKA
Znachor leczy jak chce co chce i czym chce przeważnie ze skutkiem tym gorszym im wyższy poziom megalomani przejawia.
Naprawdę uważasz że aby pilot F35 wykonał skuteczny lot i wrócił bezpiecznie do bazy musi wiedzieć jak zostały skomponowane materiały z których został zrobiony jego samolot na poziomie molektularnym?
Jesteś w 100% pewny że musi potrafić pisać programy komputerowe które sterują w 99% wszystkim tym czym będzie operował na pokładzie swojego myśliwca?
Bo jeżeli tak to fajnie jak mi to wyjaśnisz bo ja twierdzę że jak zacznie ten pilot tak myśleć to dostanie kategorię wojskową E ( nizdolny do dalszej służby) Ale mogę się mylić...
martin - 01-09-2014, 18:03
| waterman napisał/a: | | Ostatnio miałem okazje posluchać "instruktora", który tłoomaczył a wlasciwie probowal opowiedzieć o okienku tlenowym.... żenada. |
Sytuacja powtarzajaca sie w wielu organizacjach. W trakcie kursu OWD mojej zony, instruktor nie byl w stanie rozroznic DCSa i narkozy. You get what you pay for.
Zreszta na instruktorach sie nie konczy - internt jest pelen oszolomow, ktorzy uslyszeli gdzies o czyms i probuja uzyc to w nieodpowiednich warunkach. Zaczynajac od planowania gazu na 1/3 w nurkowaniach w wodach otwartych a konczac na "rajdowej" technice jazdy w centrum warszawy.
Wracajac do tematu, Adam bardzo ladnie powiedzial o czym w tym wszystkim chodzi:
| Scaner napisał/a: | | Naprawdę uważasz że aby pilot F35 wykonał skuteczny lot i wrócił bezpiecznie do bazy musi wiedzieć jak zostały skomponowane materiały z których został zrobiony jego samolot na poziomie molektularnym? |
Tak jak pilot F35 musi wiedziec ktory guziczek ma jaka funkcje i kiedy go uzyc, tak i w nurkek powinien wiedziec jak odczytac komputer albo zaplanowac przy uzyciu tablicy. Nie musi wiedziec w jaki sposob komputer wyliczyl deko, ani tym bardziej robic tego przed kazdym nurkowniem na liczydle i kartce papieru.
waterman - 01-09-2014, 19:15
| Scaner napisał/a: | | aby pilot F35 | nie jestem pilotem F35(Ty też nie) nie wiem jaka wiedze taki pilot winien posiadać. Pisalem o nurkowaniu. | martin napisał/a: | | Nie musi wiedziec w jaki sposob komputer wyliczyl deko, ani tym bardziej robic tego przed kazdym nurkowniem na liczydle i kartce papieru. | To po jaską cholerę wypisywaleś tyle postów w temacie HIDA i LEda?..... bo masz taką wiedzę i chciałeś się nią podzielić ? czy lansik?
Scaner - 01-09-2014, 19:19
[quote="waterman"] | Scaner napisał/a: | | aby pilot F35 | nie jestem pilotem F35(Ty też nie) nie wiem jaka wiedze taki pilot winien posiadać. Pisalem o nurkowaniu. | martin napisał/a: | | Nie musi |
Włodek jest instruktorem płetwonurkowania i to na dodatek o ogromnej renomie i z wielkim doświadczeniem nic nie wiem o tym aby prowadził badania naukowe na temat modeli dekompresyjnych. A Ty prowadzisz takie badania? Masz jakieś laboratorium? Jak nie to po cholerę Ci to wiedzieć?
[ Dodano: 01-09-2014, 19:31 ]
| waterman napisał/a: | | Scaner napisał/a: | | aby pilot F35 | nie jestem pilotem F35(Ty też nie) nie wiem jaka wiedze taki pilot winien posiadać. Pisalem o nurkowaniu. |
Włodek jest instruktorem płetwonurkowania i to na dodatek o ogromnej renomie i z wielkim doświadczeniem nic nie wiem o tym aby prowadził badania naukowe na temat modeli dekompresyjnych. Dlatego jakoś trudno mi zrozumieć jak na podstawie nie prowadzenia przez niego badań naukowych na temat modeli dekompresyjnych można stwierdzić że jest słabym instruktorem? A Ty prowadzisz takie badania? Masz jakieś laboratorium? Jak nie to po cholerę Ci to wiedzieć? Przecież jesteś nurkiem więc co to ma z Tobą wspólnego?
| martin napisał/a: | | Nie musi wiedziec w jaki sposob komputer wyliczyl deko, ani tym bardziej robic tego przed kazdym nurkowniem na liczydle i kartce papieru. | To po jaską cholerę wypisywaleś tyle postów w temacie HIDA i LEda?..... bo masz taką wiedzę i chciałeś się nią podzielić ? czy lansik? |
Sprowadzasz rozmowę do punktu w którym przestanie być sporem a zacznie być konfliktem. Ponieważ używasz argumentów które są atakiem na rozmówcę pomimo tego że zdajesz sobie sprawę z ogromu różnicy. Jeżeli Martin dzielił się wiedzą o HID i Led to nie ma w tym nic złego tak jak nie ma nic złego w dzieleniu się wiedzą przez Mottiego
Różnica i o tym mowa polega na tym że Martin nie napisał nikomu że jest nurkiem do bani albo że jest słabym instruktorem bo nie nie zna technologii produkcji jednych i drugich ani metod badawczych służących do mierzenia jakości światła.
Wracając do pilotażu i do obrazowego ujęcia problemu. Wiesz jaka jest sekwencja manewrów wykonywana przez pilotów NATO na Apaczach po sygnale "leci rakieta do ciebie" ? Ja wiem a Ty jeżeli nie to słaby z ciebie kochanek i współczują twoim kobietom....
Widzisz analogię?
Motti - 01-09-2014, 22:31
| Scaner napisał/a: | Włodek i Tomek nie liczą w modelu dekompresyjnym, dzięki temu są bezpiecznymi instruktorami. [b]
Zresztą taka mniej więcej jest różnica między lekarzem a znachorem. | Tu mam zupełnie odmienne stanowisko. Rozumienie dekompresji to nie jest metoda małpy, trzeba rozumiec' w obliczeniach. | Scaner napisał/a: | | Instruktor uczy przekazując sprawdzoną i zatwierdzoną wiedzę za pomocą zatwierdzonych i określonych w standardach metod. | Paweł Poręba też. | Scaner napisał/a: | | Właścią metodą wyznaczania obligatoryjnych przystanków deko są określone w standardzie tabele dekompresyjny i/lub rekomendowany deco planner. KONIEC KROPKA | To metoda małpy. Wytłumacz zalety stosowania nitroksu w nurkowaniach bez rozpisania po tkankach. Będzie bredzenie w buraczkach. | martin napisał/a: | | nurkek powinien wiedziec jak odczytac komputer albo zaplanowac przy uzyciu tablicy. | Nurek może tego nie rozumie nurek z zaawansowanym nitroksem też nie musi nic wiedzie o toksyczności tlenoej w mózgowej postaci wkońcu umie do tyłu żabką pływac'. Instruktor procedur dekompresyjnych musi zna standardy. Nie uważasz że to redukcja do zera merytorycznego. | waterman napisał/a: | | To po jaską cholerę wypisywaleś tyle postów w temacie HIDA i LEda?..... bo masz taką wiedzę i chciałeś się nią podzielić ? czy lansik? | Po to żeby wykazac' się brakiem wiedzy o LED planarnych i epitaksjalnych. | Scaner napisał/a: | Włodek jest instruktorem płetwonurkowania i to na dodatek o ogromnej renomie i z wielkim doświadczeniem nic nie wiem o tym aby prowadził badania naukowe na temat modeli dekompresyjnych. A Ty prowadzisz takie badania? Masz jakieś laboratorium? Jak nie to po cholerę Ci to wiedzieć?
| Włodek nie jest w stanie prowadzic' badań naukowych, nie ta liga. Mogłem iśc' na kurs dla lekarzy dotyczący leczenia wypadków nurkowych, oczywiście bez prawa wykonywania zawodu. Tyle że jestem wielokroc' bardziej efektywny na innym polu. | Scaner napisał/a: | | ani metod badawczych służących do mierzenia jakości światła. | ZNA bo to proste problemy. | Scaner napisał/a: | Wracając do pilotażu i do obrazowego ujęcia problemu. Wiesz jaka jest sekwencja manewrów wykonywana przez pilotów NATO na Apaczach po sygnale "leci rakieta do ciebie" ? Ja wiem a Ty jeżeli nie to słaby z ciebie kochanek i współczują twoim kobietom....
Widzisz analogię? | To czysta demagogia, uskuteczniana na forum. W sprzedaży święci triumfy. Zbi obiekcję i wcisna zapewnienie. Nie musi byc' logicznie, tylko gładko tak jak to napisałeś.
pozdrawiam rc
Scaner - 01-09-2014, 22:42
Wiesz Motti świat z Tobą jest lepszy bo bardziej stabilny, dobrze wiedzieć że jest ktoś na tym forum kto nigdy nie zmienia zdania. Ważne jest też to że w tym forumowym chaosie można na Ciebie liczyć jak na latarnię morską w czasie sztormu w którą im mocniej biją fale tym gorzej dla nich i na Ciebie też można liczyć bo im bardziej fakty przeczą Twoim tezom tym gorzej dla tych faktów
Motti - 02-09-2014, 07:35
| Scaner napisał/a: | | dobrze wiedzieć że jest ktoś na tym forum kto nigdy nie zmienia zdania. | Zmieniam poglądy trochę wolniej niż niektórzy lecz nie trzymam się idotycznie stałych tez.
| Cytat: | i na Ciebie też można liczyć bo im bardziej fakty przeczą Twoim tezom tym gorzej dla tych faktów | Zastanówmy się. To że moje rozwiązania mają status wynalazku, było nie do pojęcia. Szedłem przeciw dużej ekipie. Jak się okazało to ja miałem rację. Oni byli i pozostali zieleni. Mimo posiadania oficjalnych kwitków.
Mnie można przekonac' argumentacją merytoryczną. Natomiast nie zmieniam poglądów pod wpływem wrzasków i presji moderatorów, o których mam zdanie stabilne.
pozdrawiam rc
martin - 02-09-2014, 08:56
| Scaner napisał/a: | | Wiesz jaka jest sekwencja manewrów wykonywana przez pilotów NATO na Apaczach po sygnale "leci rakieta do ciebie" ? Ja wiem a Ty jeżeli nie to słaby z ciebie kochanek i współczują twoim kobietom. |
Zapomniales jeszcze dodac, ze masz trzy fotki F35 nad lozkiem, patent na choinke odswiezajaca oraz podswietlenie opon do F35, rozmawiales na ten temat z McDonnell Douglas, ale Cie zlali, za to bedac na konferencji w Красный Бор lales obok Sergeya Korotkova.
waterman - 02-09-2014, 10:51
| Scaner napisał/a: | | Włodek jest instruktorem płetwonurkowania i to na dodatek o ogromnej renomie | Nigdzie tego nie negowalem
| Scaner napisał/a: | | modeli dekompresyjnych można stwierdzić że jest słabym instruktorem? A Ty prowadzisz takie badania? Masz jakieś laboratorium? Jak nie to po cholerę Ci to wiedzieć? Przecież jesteś nurkiem więc co to ma z Tobą wspólnego? | rownież nie napisalem ze jest slabym nurkiem, juz coś sie chyba Tobie pokrecilo, ale nic watek sie juz tak rozjechal ze moglo
| Scaner napisał/a: | | Sprowadzasz rozmowę do punktu w którym przestanie być sporem a zacznie być konfliktem | Nie. W watku o latarkach bardzo sie rozwodził na tema budowy zarowki i diody, wg tego co napisał wyżej nikogo to nie powinno interesować bo latarka powinna świecić i już. Ja uważam, że ktoś kto wchodzi do wody glebiej na dlużej niż zaklada to kurs AOWD powinien umiec policzyć sobie deco na papierze, a komputer powinen być tylko i wylącznie forma zabezpieczenia tego co sie policzyło. Znam nawet sporo nurkow ktorzy tak to robią. Jestem przekonany, ze Ty również umiesz to policzyć
| Scaner napisał/a: | | Wiesz jaka jest sekwencja manewrów wykonywana przez pilotów NATO na Apaczach | kiedyś wiedziałem, ale wyroslem i już nie używam komputera do gier.
| Motti napisał/a: | | Po to żeby wykazac' się brakiem wiedzy o LED planarnych i epitaksjalnych. | tego nigdzie nie napisalem i proszę nie dodawaj nic od siebie ok?
Scaner - 02-09-2014, 11:02
| Scaner napisał/a: | | Wiesz jaka jest sekwencja manewrów wykonywana przez pilotów NATO na Apaczach | kiedyś wiedziałem, ale wyroslem i już nie używam komputera do gier. |
A szkoda bo fajne tytuły są na rynku
[video]http://www.youtube.com/watch?v=fSFvxADlLxo[/video]
Motti - 02-09-2014, 11:15
| waterman napisał/a: | | tego nigdzie nie napisalem i proszę nie dodawaj nic od siebie ok? | Oczywiście że nie napisałeś, bo to rozmowie ze mną stwierdził że nie ma LED epitaksjalnych. Wskazałem linki że są. | Scaner napisał/a: | | Wracając do pilotażu i do obrazowego ujęcia problemu. | Jaki jest kąt natarcia wirnika nośnego, w trakcie obrotu podczas lotu poziomego ?
pozdrawiam rc
martin - 02-09-2014, 11:31
| Motti napisał/a: | | Oczywiście że nie napisałeś, bo to rozmowie ze mną stwierdził że nie ma LED epitaksjalnych. |
Nie rozmawialem z toba na temat LED, ogolnie od dluzszego czasu unikam rozmow z Toba - nie masz nic sensownego do powiedzenia. Skoro wydaje Ci sie, ze jednak tak, to przestan palic to swinstwo, albo przynajmniej zmien dealera.
Motti - 02-09-2014, 12:22
| martin napisał/a: | | Nie rozmawialem z toba na temat LED |
http://forum-nuras.com/vi...er=asc&start=80
Po co mijasz się z faktami, zamieszczalem informację że laser półprzewodnikowy to dla małych prądów LED. Podałeś informację że nie ma epitaksjalnych LED są tylko planarne. | martin napisał/a: | | ogolnie od dluzszego czasu unikam rozmow z Toba - nie masz nic sensownego do powiedzenia. Skoro wydaje Ci sie, ze jednak tak, to przestan palic to swinstwo, albo przynajmniej zmien dealera. |
Jak nie ma argumentu merytorycznego, to argumentacja ad personam.
pozdrawiam rc
Scaner - 02-09-2014, 13:26
| Motti napisał/a: | Jaki jest kąt natarcia wirnika nośnego, w trakcie obrotu podczas lotu poziomego ?
pozdrawiam rc |
Nie wiem, ale uprzedzam moje kobiety nie narzekają
Haw - 02-09-2014, 21:50
Haw napisał/a:
jezeli nie jest na tyle szalony zeby na wlasna reke poprawiac plany dekompresyjne
Pisz takie teksty Pawłowi Porębie, zwłaszcza na temat dekompresji awaryjne po nurkowaniu wysokogórskim.
Haw napisał/a:
to ta wiedza nie jest niezbedna. zaznaczam, ze nie piszemy czy "warto wiedziec" tylko czy jest to niezbedne do wykonywania nurkowan zgodnie z tzw. dobra praktyka - wg mnie nie jest.
Napisałem to wcześniej.
Motti napisał/a:
Nurka szuwarowego nie muszą interesowac' takie problemy, lecz nurek z zaawansowanym nitroksem poza umiejętnością pływania do tyłu, powinien wiedziec' więcej.
Haw napisał/a:
uporzadkuj podstawy i swiat stanie sie milszy
Potencjali możesz liczyc' w modelu. Czy robiłeś to kiedykolwiek ?
Haw napisał/a:
czyli definicjach pojec. kim jest i jakie zadania ma instruktor, nurek zaawansowany, nurek rekreacyjny?
Wiesz jak instruktor który przeczytał standardy, uważa że rozumie konstrukcję na wylot. Potem na każdym kroku się wywraca, to niech porządkuje swoje podstawy.
Haw napisał/a:
instruktor ma wiedze przekazac, nie ja tworzyc.
Jak pokazuje nie tylko to forum nawet bez zrozumienia często jest to czynione. Możesz przechodzic' nad tym do porządku.
Ja nie muszę.
Środowisko naukowe nie jest tak zakompleksione jak rekreacja. |
echhhh zapomnialem. jak bede chcial sobie przypomniec o:
- morderczej dekompresji wysokogorskiej
- nurkach co zostali nurkami i instruktorami ccr w jeden weekend na koparkach
- patentow na SCR o stalym cisnieniu PPO2
- ksiazce "Aparaty nurkowe z regeneracją czynnika oddechowego"
- haczeniu nozem w dno
(czy cos pominalem?)
to sie odezwe. tym czasem znikam . milego wieczoru.
Motti - 03-09-2014, 06:58
| Haw napisał/a: | | - morderczej dekompresji wysokogorskiej | Owszem a środowisko siedziało cicho, same tchórze czy zupełnie niezorientowani. Paweł nie ma recenzji na swoje wynurzenia. Dlatego otrzymałeś ten przykład. | Haw napisał/a: | | - nurkach co zostali nurkami i instruktorami ccr w jeden weekend na koparkach | To tekst A.Wysoczańskiego, proszę o rzetelnośc'. | Haw napisał/a: | | - patentow na SCR o stalym cisnieniu PPO2 | Mam 3. | Haw napisał/a: | | - ksiazce "Aparaty nurkowe z regeneracją czynnika oddechowego" | Owszem pozycja godna polecenia, następne też dobre z puli egzemplarzy autorskich. | Haw napisał/a: | | - haczeniu nozem w dno | Bardzo skuteczna technika pływania w prądzie z małym wysiłkiem. POLECAM. | Haw napisał/a: | | (czy cos pominalem?) | Trochę pomieszałeś, lecz mniej niż Jacuś. | Haw napisał/a: | to sie odezwe. tym czasem znikam . milego wieczoru. | Wzajemnie.
Nadal wiszą pytania o umiejętnośc' liczenia w modelu, jeśli nie, umiesz to uprawiasz zwykłe dupotrujstwo. Bez pokrycia w faktach.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 03-09-2014, 07:03 ]
| Motti napisał/a: | | To tekst A.Wysoczańskiego, proszę o rzetelnośc'. | Pisał o SCR.
pozdrawiam rc
waterman - 03-09-2014, 10:45
Ryszard odpuść już. Przeczytaj najnowszy nr NurasInfo jest tam tekst PP i napisz recenzje chetnie przeczytam.
Motti - 03-09-2014, 11:36
| waterman napisał/a: | | Przeczytaj najnowszy nr NurasInfo jest tam tekst PP i napisz recenzje chetnie przeczytam. | Już po fragmentach mam dosyc'
"Nuras.info 9/2014
76
Tym cza sem nur ko wa nia po wtó rze nio we
są bar dziej ry zy kow ne de kom pre syj nie i to
ry zy ko ro śnie wraz ze skra ca niem cza su
prze rwy po wierzch nio wej.
Pa mię taj my, że nur ko wa nia bez de kom -
pre syj ne, w któ rych zbli ża my się do li mi tu
bez de kom pre syj ne go zwy kle koń czą się
wy nu rze nia mi, w któ rych wy stę pu ją bar dzo
du że prze sy ce nia, czy li są to nur ko wa nia
z bar dzo agre syw ną de kom pre sją.
Przy po mnij my so bie hi po te zę kry tycz nej
ob ję to ści (CVA), zgod nie z któ rą krót kie de -
kom pre sje mo gą być pro wa dzo ne znacz nie
bar dziej agre syw nie od dłu ższych. Ta hi po -
te za do ty czy w szcze gól no ści nur ko wań
bez de kom pre syj nych, po któ rych prze sy ce -
nia mo gą być na praw dę du że.
Do pusz czal ne przez mo del Bühlman -
na war to ści tych prze sy ceń w mo men cie
wy nu rze nia w funk cji cza su trwa nia de -
kom pre sji przed sta wiam na wy kre sie nr 7
za miesz czo nym na na stęp nej stro nie.
Jak wi dać, w nur ko wa niu bez de kom pre -
syj nym, w któ rym fak tycz nie zbli ża my się
do gra ni cy NDL, gdy by śmy wy nu rzy li się
bez przy stan ków, tak jak to pier wot nie za -
kła da ła idea nur ko wań „bez de kom pre syj -
nych”, mo gli by śmy osią gnąć prze sy ce nia
bli skie dwóm ba rom i oko ło trzy krot nie
więk sze od tych, któ re do pusz czal ne by ły -
by w nur ko wa niu z de kom pre sją śred niej
dłu go ści (np. oko ło go dzi ny)."
Nurkowanie NDL to takie w którym głębokośc' pierwszego przystanku jest na powierzchni. Czyli osiągnięte prężności są nadal mniejsze niż Mo z odpowiednim konserwatyzmem.
Bredzisz Paweł podeprzyj swoją tezę równaniami dla tkanki kontrolującej.
Wartości prężności będą niższe bo M(h) = Mo +ΔM*h
Po nałozęniu konserwatyzmu to Mk(h) = a + b*h
Jest to większa wartośc' dla przystanku pierwszego pod powierzchnią, niż na powierzchni, bo znika element b*h.
Więc maksymalne prężności nie są wyższe, niż w nurkowaniu dekompresyjnym.
cnd.
Oczywiście możemy dokładnie zniszczyc' NDL zbyt szybkim wynurzaniem. Przyczyna leży w szybkich tkankach (z czasami poniżej 5m dla azotu) lepiej opisywanych modelem dekompresyjnym Jones. To taki w którym czas połowicznego odsycania zależy od perfuzji.
Masa tych przedziałów jest duża i mogą powodowa problemy przy szybkim wynurzaniu.
pozdrawiam rc
Scaner - 03-09-2014, 12:03
pozdrawiam rc |
Wystarczyłoby żebyś zamiast "Bredzisz" Użył " Szanowny kolego Pawle jesteś w błędzie" I cokolwiek by nie zostało później dowiedzione nawet gdybyś był w błędzie byłbyś wygranym bo dostrzegłeś niespójność lub błąd. A tak Kolego Motti bez względu na argumenty nastawienie większości kolegów forumowiczów jest negatywne do Ciebie.
Motti - 03-09-2014, 12:49
| Scaner napisał/a: | | lub błąd | Ze względu na grupę docelową Pawła, to najłagodniejsze określenie które będzie zrozumiane.
Z drugiej strony żeby wywalic' się znowu na równaniach liniowych, to pełen obciach.
| Scaner napisał/a: | | " Szanowny kolego Pawle jesteś w błędzie" | To zbyt salonowy przekaz, wielokrotnie sprawdziłem że jest nie zrozumiały, dla reprezentantów grupy odbiorców tych opowieści.
Wracając do modelu Buhlmanna, to struktura obliczeniowa dekompresji o wielu parametrach. Częśc' dotyczy czasów połowicznego odsycania dla tkanek, druga częśc' to wartości przesyceń, mierzonych względem próżni.
Przesycenia to wartośc' po odjęciu ciśnienia całkowitego. Nie występuje w modelu w obliczeniach. Liczymy na prężnościach gazu obojętnego w tkankach.
Wartości przesyceń również są wyższe dla większych głębokości, bo ΔM w modelu Buhlmanna jest większe od 1, nawet po nałożeniu konserwatyzmu.
P(h) = Mk(h) - (Po + ρ*g*h) = a + b*h - Po - ρ*g*h = (a-Po) + (b -ρ*g)*h
Dla h = 0 Jest to mniejsza wartośc' przesycenia, niż gdy h > 0
Paweł się wyrąbał na gimnazjalnych rachunkach, jaja jak zawsze.
pozdrawiam rc
Gattuso - 03-09-2014, 12:55
| Motti napisał/a: | | Scaner napisał/a: | | lub błąd |
Wracając do modelu Buhlmanna, to struktura obliczeniowa dekompresji o wielu parametrach. Częśc' dotyczy czasów połowicznego odsycania dla tkanek, druga częśc' to wartości przesyceń, mierzonych względem próżni.
Przesycenia to wartośc' po odjęciu ciśnienia całkowitego. Nie występuje w modelu w obliczeniach. Liczymy na prężnościach gazu obojętnego w tkankach.
Wartości przesyceń również są wyższe dla większych głębokości, bo obsługa kadrowo płacowa ΔM w modelu Buhlmanna jest większe od 1, nawet po nałożeniu konserwatyzmu.
P(h) = Mk(h) - (Po + ρ*g*h) = a + b*h - Po - ρ*g*h = (a-Po) + (b -ρ*g)*h
Dla h = 0 Jest to mniejsza wartośc' przesycenia, niż gdy h > 0
Paweł się wyrąbał na gimnazjalnych rachunkach, jaja jak zawsze.
pozdrawiam rc |
Hmmm... Ciekawa interpretacja. Muszę to zaraz przeliczyć...
Motti - 03-09-2014, 13:01
| Gattuso napisał/a: | | Muszę to zaraz przeliczyć... | Ciśnienia są mierzone w m słupa wody.
pozdrawiam rc
martin - 03-09-2014, 13:07
Ale ze ty wpadasz na idiotyczny spam....:O
Scaner - 03-09-2014, 13:07
| Motti napisał/a: | | " Szanowny kolego Pawle jesteś w błędzie" | To zbyt salonowy przekaz, wielokrotnie sprawdziłem że jest nie zrozumiały, dla reprezentantów grupy odbiorców tych opowieści. [/quote]
Ciekawostką socjologiczną jest to że im konsekwentniej będziesz używał takiego salonowego zwrotu tym większa część słuchaczy będzie przyjmowała Twoją stronę i uznawała Twoją rację choćbyś nawet jej nie miał.
Skrajnym przykładem może być Korwin Mikke jego argumenty są tak logiczne ( jest matematykiem) Że w zasadzie są nie do obalenia .... do czasu aż pozwoli mu się mówić w sposób nieskrępowany wtedy sam się wywala i racja zostaje mu odebrana prez odbiorców.
Motti - 03-09-2014, 13:43
| Scaner napisał/a: | Ciekawostką socjologiczną jest to że im konsekwentniej będziesz używał takiego salonowego zwrotu tym większa część słuchaczy będzie przyjmowała Twoją stronę i uznawała Twoją rację choćbyś nawet jej nie miał.
|
Dlatego Paweł jest miły dla osób zielonych, tym ich kupuje. Problem zaczyna się jak jego przyłapiesz na błędach. Wtedy już nie jest salonowo.
| Scaner napisał/a: | | Skrajnym przykładem może być Korwin Mikke jego argumenty są tak logiczne ( jest matematykiem) Że w zasadzie są nie do obalenia .... do czasu aż pozwoli mu się mówić w sposób nieskrępowany wtedy sam się wywala i racja zostaje mu odebrana prez odbiorców. | Zbyt często stosuje argumentację oderwaną od skutków, Tak jak np. Ty w przykładzie o Apaczu, czy w kawale o rybkach i milicjantach (jak nie lubisz rybek, to jesteś pedał).
pozdrawiam rc
waterman - 03-09-2014, 13:46
Kurcze Rysiu nie o to mi chodziło, abyś pisał, że PP bredzi...... Scanner ma racje, używaj łagodniejszego jezyka i bedzie ok
Scaner - 03-09-2014, 13:50
| Motti napisał/a: | czy w kawale o rybkach i milicjantach (jak nie lubisz rybek, to jesteś pedał).
pozdrawiam rc |
To akurat jest truiz wiadomo kto jest kim jak nie lubi rybek.
Motti - 03-09-2014, 13:54
| waterman napisał/a: | | Kurcze Rysiu nie o to mi chodziło, abyś pisał, że PP bredzi...... Scanner ma racje, używaj łagodniejszego jezyka i bedzie ok | Błąd jest ordynarny lub inaczej gruby. To podstawy.
Autor "Nurkowania Technicznego" powinien to znac' na wylot. (Wiem że chciał dobrze, lecz użył błędnej argumentacji merytorycznej)
Zobacz że dyskusja nie jest o błędzie, tylko o formie wypowiedzi.
Mój przekaz jest łagodniejszy niż jego IT.
| Tomasz Zabierek napisał/a: | Wysłany: 23-06-2014, 13:49
Łukasz posiada nazwisko, i pewnie zaraz je poda, co nie zmienia faktu, ze sytuacja jaka opisuje jest przejawem skrajnego debilizmu Pawla.
Nie wiem jakie powody sklonily go do takiego zachowania, jednak zadne, ale to absolutnie zadne wytlumaczenie jakie poda nie jest w stanie tego zachowania usprawiedliwic!!!
Ryzykowanie czyjegos zycia dla nie wiem - leczenia jakis wlasnych urojen - jest ABSOLUTNIE NIEDOPUSZCZALNE i powinno byc pietnowane w kazdy mozliwy sposob!!! |
pozdrawiam rc
[ Dodano: 03-09-2014, 14:16 ]
Wracając do modelu Buhlmanna. Nurkując nasycamy tkanki. Podczas wynurzania maleje ciśnienie zewnętrzne i zgromadzony gaz przechodzi w przesycenie lub w języku pręzności, prężnośc' jest wyższa niż ciśnienie całkowite.
Porównujemy osiągnięta prężnośc' z równaniem Mk(h) = a + b*h i wychodzi nam głębokoś w której prężnośc' zrówna się z maksymalną wartością z założonym konserwatyzmem.
Nurkowanie NDL to takie w którym h = 0 lub przyjmuje ujemną wartośc' co oznacza że tkanka kontrolna mogła jeszcze zromadzic' trochę więcej gazu obojętnego, w skrócie inertu.
Skro w nurkowaniu dekompresyjnym osiągneliśmy większą pręznośc' to musimy odbyc' dekompresję pod wodą. Żeby prężnośc się zmniejszyła do dopuszczalnej na powierzchni, takiej jak w NDL (tu chodzi o pręznośc' nie o czas !!!).
To błąd Pawła Poręby, nie zna modelu Buhlmanna w obliczeniach, wychodziło to już wiele razy.
pozdrawiam rc
Scaner - 03-09-2014, 14:26
To błąd Pawła Poręby, nie zna modelu Buhlmanna w obliczeniach, wychodziło to już wiele razy.
pozdrawiam rc |
Dziękuję za merytoryczne wytłumaczenie na czym polega błąd, teraz mogę z większym krytycymem podejść do lektury artykułu Pawła.
[ Dodano: 03-09-2014, 14:27 ]
Mój przekaz jest łagodniejszy niż jego IT.
pozdrawiam rc |
Zawsze równaj w górę to recepta na sukces.
Motti - 03-09-2014, 21:05
| Scaner napisał/a: | | Zawsze równaj w górę to recepta na sukces. | Równanie to gonienie. Robię coś innego, wyprzedzam pozostałych.
pozdrawiam rc
Aleksander - 03-09-2014, 21:48
| Scaner napisał/a: | | Motti napisał/a: |
pozdrawiam rc |
Wystarczyłoby żebyś zamiast "Bredzisz" Użył " Szanowny kolego Pawle jesteś w błędzie" I cokolwiek by nie zostało później dowiedzione nawet gdybyś był w błędzie byłbyś wygranym bo dostrzegłeś niespójność lub błąd. A tak Kolego Motti bez względu na argumenty nastawienie większości kolegów forumowiczów jest negatywne do Ciebie. |
Scaner, Pan Paweł jest uprzejmy dowodzić swoich tez od kilku miesięcy. Tezy te są bezkrytycznie publikowane na łamach "NurasInfo". Z tezami tymi, polemizuję - od jakiegoś czsu- na swoim blogu. Pan Paweł usiłuje za wszelką cenę dowieść swojego profesjonalizmu i zamazać swój ostatni wybryk. Ja to rozumiem ale wypisywanie bzdetów na temat nurków rekraacyjnych nie zapewni Panu Pawłowi sukcesu
Serdecznie Pozdrawiam
Aleksander
Scaner - 03-09-2014, 22:18
| Aleksander napisał/a: | | Scaner napisał/a: | | Motti napisał/a: |
pozdrawiam rc |
Wystarczyłoby żebyś zamiast "Bredzisz" Użył " Szanowny kolego Pawle jesteś w błędzie" I cokolwiek by nie zostało później dowiedzione nawet gdybyś był w błędzie byłbyś wygranym bo dostrzegłeś niespójność lub błąd. A tak Kolego Motti bez względu na argumenty nastawienie większości kolegów forumowiczów jest negatywne do Ciebie. |
Scaner, Pan Paweł jest uprzejmy dowodzić swoich tez od kilku miesięcy. Tezy te są bezkrytycznie publikowane na łamach "NurasInfo". Z tezami tymi, polemizuję - od jakiegoś czsu- na swoim blogu. Pan Paweł usiłuje za wszelką cenę dowieść swojego profesjonalizmu i zamazać swój ostatni wybryk. Ja to rozumiem ale wypisywanie bzdetów na temat nurków rekraacyjnych nie zapewni Panu Pawłowi sukcesu
Serdecznie Pozdrawiam
Aleksander |
Drogi Aleksandrze,
Zgadzam się z tobą między innymi dlatego że jego reputacja po wybryku z zakręcaniem zaworów w ccr legła w moich oczach w gruzach staram się nie czytać i nie zapoznawać się z nową twórczośćią Pawła jednakże krytycznym okiem dzięki uprzejmemu zwróceniu uwagi na błąd w jego publikacji przez kolegę Mottiego rzucę okiem na ów tekst będąc w toalecie... na nowym Ipadzie
[ Dodano: 03-09-2014, 22:21 ]
| Motti napisał/a: | | Scaner napisał/a: | | Zawsze równaj w górę to recepta na sukces. | Równanie to gonienie. Robię coś innego, wyprzedzam pozostałych.
pozdrawiam rc |
ja równam do lepszych bo ciągle takich w okół znajduję ale robię to z gracją i bez pośpiechu Natomiast cieszę się że mozesz wyprzedzać pozostałych gdybyś to robił zachowując klasę mogłoby to być doceniane
[ Dodano: 03-09-2014, 22:33 ]
Z tezami tymi, polemizuję - od jakiegoś czsu- na swoim blogu. Pan Paweł usiłuje za wszelką cenę dowieść swojego profesjonalizmu i zamazać swój ostatni wybryk.
Aleksander |
Zupełnie niepotrzebnie, empirii mojej wynika że ludzi którzy piszą głupoty w sieci bywają świetnymi nurkami i zajebistymi kolegami ale nie spotkałem kogoś kto głupio postępuje w wodzie i napsiałby coś mądrego.
Możliwe że Forest Gump miał po prostu rację
Motti - 04-09-2014, 07:31
| Scaner napisał/a: | gdybyś to robił zachowując klasę mogłoby to być doceniane | Nie sądzę, potrzebne jest zrozumienie tego co robię i wiedza o zakresie. | Scaner napisał/a: | | ale nie spotkałem kogoś kto głupio postępuje w wodzie i napsiałby coś mądrego. | Jak nurek miał oksytoks to nie uciekł. Strzelił rakietę od Kurządkowskiego. Nie zastosował partaniny dekompresyjnej, tylko odwiedził komorę.
Nie ma postaci czarno białych.
| Aleksander napisał/a: | | Pan Paweł usiłuje za wszelką cenę dowieść swojego profesjonalizmu |
Wystarczyło by żeby zrecenzował swoje "Nurkowanie Techniczne", nie miał tyle odwagi cywilnej.
pozdrawiam rc
waterman - 04-09-2014, 10:44
| Motti napisał/a: | | Jak nurek miał oksytoks to nie uciekł. Strzelił rakietę od Kurządkowskiego | to było bardzo dawno i mozna już zapomnieć.
Motti - 04-09-2014, 14:08
Kolejna sprawa dotycząca modelu dekompresyjnego Buhlmanna.
Wartości Mo są malejące dla wolnych tkanek najwyższą wartośc' ma tkanka 1b 29,6 m słupa wody. 9 tkanka to tylko 15,2 kolumna A, 12,7 dla 16 tkanki.
Co to oznacza że w zależności która tkanka kontroluje dekompresję, mamy różne maksymalne prężności powierzchniowe, dopuszczane przez model.
Dlatego skrajną manipulacją Pawła Poręby, jest porównywanie po różnych tkankach kontrolnych. Dlatego też porównanie końcowej prężności po dekompresji z NDL dla głębokiego krótkiego nurkowania to MANIPULACJA. Nie ma przesycenia powierzchniowego typu 0,5 bar jak wartoś bezpieczna w modelu Buchlmanna. taką wartością może byc' (12,7-10)*k + 10. To najniższa wartośc' bezpiecznego przesycenia dopuszczana przez model Buhlmanna, dla każdego nurkowania, łącznie z saturowanym.
Dla pierwszej tkanki to (29,6-10)*k + 10, gdzie k onserwatyzm jako ułamek wartości przesycenia. Dla konserwatyzmu 70 % to wyniesie (29,6-10)*0,3 + 10 = 15,88 Czyli dla takiego konserwatyzmu przesycenie dla 1 tkanki to 0,588 bar. dla konserwatyzmu 25 %
(29,6-10)*0,75 + 10 = 24,7 czyli przesycenie powierzchniowe to 1,47 bar. I wszystko jest OK w tym modelu.
Gdy kończymy dłuższe nurkowanie to może kontrolowac' je 9 tkanka. Obliczmy przesycenia dla takiego wariantu, z różnymi konserwatyzmami.
(15,2-10)*0,3 + 10 = 11,56 przesycenie jedynie 0,156 bar, dla konserwatyzmu nie stosowanego w typowych profilach z GF.
(15,2-10)*0,75 + 10 = 13,9 przesycenie jedynie 0,39 bar, dla konserwatyzmu stosowanego w typowych profilach z GF.
Porównanie 0,39 bar z 9 tkanki po dekompresji, z 1,47 bar dla 1 tkanki i NDL to ohydna manipulacja, robiona z uśmiechem. Bo nikt tego nie zauważy.
Niestety jest to zauważone.
pozdrawiam rc
Aleksander - 04-09-2014, 20:17
| Scaner napisał/a: | | Zupełnie niepotrzebnie, empirii mojej wynika że ludzi którzy piszą głupoty w sieci bywają świetnymi nurkami i zajebistymi kolegami ale nie spotkałem kogoś kto głupio postępuje w wodzie i napsiałby coś mądrego. |
Być może, w ujęciu ogólnym, jest tak jak piszesz. Jednak pamiętaj o tym, że spora czytelników tego forum z Panem Pawłem nigdy nie zanurkuje. A to z kolei oznacza, że wypisywanie bzdetów na temat nurkowania rekraacyjnego nie tylko nikomu nie służy ale wręcz wszystkim szkodzi - z Autorem publikacji na czele
Pozdrawiam
TomKur - 04-09-2014, 21:08
Cześć,
Aleksander, napisz proszę, jakie bzdety o nurkowaniu rekreacyjnym i kto wypisuje. I jak to może zaszkodzić. Tylko konkretnie. Ja już trochę się gubię, a nie za bardzo chcę sobie zrobić krzywdę. Z góry dziękuję.
Tomek.
Motti - 04-09-2014, 22:21
Aleksander nie zaczynaj z pustym zadymiarzem.
pozdrawiam rc
Scaner - 04-09-2014, 22:27
| Aleksander napisał/a: | | A to z kolei oznacza, że wypisywanie bzdetów na temat nurkowania rekraacyjnego nie tylko nikomu nie służy ale wręcz wszystkim szkodzi - z Autorem publikacji na czele Pozdrawiam |
Nie jestem w stanie przeczytać w tego typu artykułach więcej niż 2 zdania więc nie wiem czy pisze czy nie bzdury o nurkowaniu rekreacyjnym.
Ale zastanawia mnie od czego to zależy że wiatraki stały, wszyscy je widzieli a inni mijali i nawet nie zauważali i tylko Don Kichot atakował je zapalczywie na czym polega ten fenomen
[ Dodano: 04-09-2014, 23:44 ]
| Motti napisał/a: | Kolejna sprawa dotycząca modelu dekompresyjnego Buhlmanna.
Wartości Mo są malejące dla wolnych tkanek najwyższą wartośc' ma tkanka 1b 29,6 m słupa wody. 9 tkanka to tylko 15,2 kolumna A, 12,7 dla 16 tkanki.
Co to oznacza że w zależności która tkanka kontroluje dekompresję, mamy różne maksymalne prężności powierzchniowe, dopuszczane przez model.
Dlatego skrajną manipulacją Pawła Poręby, jest porównywanie po różnych tkankach kontrolnych. Dlatego też porównanie końcowej prężności po dekompresji z NDL dla głębokiego krótkiego nurkowania to MANIPULACJA. Nie ma przesycenia powierzchniowego typu 0,5 bar jak wartoś bezpieczna w modelu Buchlmanna. taką wartością może byc' (12,7-10)*k + 10. To najniższa wartośc' bezpiecznego przesycenia dopuszczana przez model Buhlmanna, dla każdego nurkowania, łącznie z saturowanym.
Dla pierwszej tkanki to (29,6-10)*k + 10, gdzie k onserwatyzm jako ułamek wartości przesycenia. Dla konserwatyzmu 70 % to wyniesie (29,6-10)*0,3 + 10 = 15,88 Czyli dla takiego konserwatyzmu przesycenie dla 1 tkanki to 0,588 bar. dla konserwatyzmu 25 %
(29,6-10)*0,75 + 10 = 24,7 czyli przesycenie powierzchniowe to 1,47 bar. I wszystko jest OK w tym modelu.
Gdy kończymy dłuższe nurkowanie to może kontrolowac' je 9 tkanka. Obliczmy przesycenia dla takiego wariantu, z różnymi konserwatyzmami.
(15,2-10)*0,3 + 10 = 11,56 przesycenie jedynie 0,156 bar, dla konserwatyzmu nie stosowanego w typowych profilach z GF.
(15,2-10)*0,75 + 10 = 13,9 przesycenie jedynie 0,39 bar, dla konserwatyzmu stosowanego w typowych profilach z GF.
Porównanie 0,39 bar z 9 tkanki po dekompresji, z 1,47 bar dla 1 tkanki i NDL to ohydna manipulacja, robiona z uśmiechem. Bo nikt tego nie zauważy.
Niestety jest to zauważone.
pozdrawiam rc |
Czy wiesz że nurkami zostają takie osoby?
[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wNBc8xIht-U[/video]
Motti - 05-09-2014, 06:53
| Scaner napisał/a: | | Ciekawostką socjologiczną jest to że im konsekwentniej będziesz używał takiego salonowego zwrotu tym większa część słuchaczy będzie przyjmowała Twoją stronę i uznawała Twoją rację choćbyś nawet jej nie miał. | [ Dodano: 04-01-2008, 20:50 ]
Darek czy możesz tego psa bd* wziąć na smycz czy może pasuje Ci że
czepia się mnie przy każdym swoim nędznym poście?
I czy możesz mi powiedzieć kiedy wreszcie zdejmiesz mi tą a fee
etykietkę moderatora?"
"bd* napisał/a:
Andrzej Minorczyk napisał/a:
Gratuluje.
Nie czepiam sie ale moderator powinien chyba pisac na temat...
Czepiasz się, bo niby dla czego ?
Nie długo chyba będę się musiał zaapytać "wielkich nuurków"
teotertyków z tego forom czy wolno mi zanurkować .Ty też do nich
należysz? Ekipa Adama? Kołtuństwo kwitnie obecnie na FN, a dawniej było
tu tak sympatycnie.
Długo szukałem latarki żeby spełniała moje kryteria jakie jej
postawiłem. Diodowa nie estremalnie droga, oraz na akumultoty R6. W tamach
unifikacji staram się, żeby wszysstkie urządaaenia mieć na ten sam
rodzaj akumulatorów. Nie uważasz, że jest to wygodne? Zaryzykowałem,
kupiłem gdy ją przetestję będę mógł wypowiedzieć się co do jej
jakosci.
Czy możesz jełopie o d p i e r d o l i ć się ode mnie?
ps. nauczy się pisać posty na FN i cytować .... moderatorze bo wstyd
robisz
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak Dzisiaj 20:44, w całości zmieniany
2 razy "
"$$ napisał/a:
Mina napisał/a:
chyba ze Jestes Kolega Ryszarda CZ.
Zapewniam nie jest, ze względu na wiek i wiedzę raczej nie zostanie
kumplem Gałacha od którego są skafandry (4szt).
pozdrawiam rc
$$mok dlaczego znów sugerujesz że ktoś jest głupszy od ciebie? Czy
znów próbujesz rozpętać kolejną zadymę tylko dlatego ze DarekS ma w
dupie co się dzieje na FN bo liczą się statystki klikniec i odslon
forum?
[ Dodano: 04-01-2008, 20:50 ]
Darek czy możesz tego psa bd* wziąć na smycz czy może pasuje Ci że
czepia się mnie przy każdym swoim nędznym poście?
I czy możesz mi powiedzieć kiedy wreszcie zdejmiesz mi tą a fee
etykietkę moderatora?
[ Dodano: 04-01-2008, 20:55 ]
Mina napisał/a:
Sluchaj mnie $$-mancu vel Ryszardzie Cz. nie rozumiem zwiazku wieku z
kolezenstwem chyba ze jest sie zadufanym w sobie staruchem myslacym ze caly
swiat sie zdobylo. Co mozesz powiedziec o zasobie wiedzy Crowley'a?? a
znasz go ?? gadales z nim??
.A mozesz wyjasni na cholere Ci 4 pianki ?? moze dla tego ze sa po zeta.
Mina daj spokój nie daj się sprowokować tu nie chodzi o to co $$pisze tu
chodzi o to że on prowokuje do zadym co właścicielowi forum pasuje bo to
generuje klikozłotówki reklamowe w rankigu stron www. Więc wiesz sikiem
prostym i ciepłym moczem na popaprańców
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak Dzisiaj 20:51, w całości zmieniany
1 raz"
Jak zakwalifikujesz te przekazy, czy ich autor ma podstawy do umoralniania ?
| Scaner napisał/a: | | Czy wiesz że nurkami zostają takie osoby? | Instruktorami nurkowania również.
pozdrawiam rc
Scaner - 05-09-2014, 07:56
Wtedy po prostu myślałem że jesteś rozrabiaką taką złośliwą wersja trolla dziś wiem że tak nie jest. To nie twoja wina bo to kwestia zdrowia i poczucia wartości, tak pomyślałem że jedyne co mogę zrobić dla ciebie i tego Forum które lubię to być miłym ustępować ci wyrażać uznanie i dziękować za opinie i rady. Do czego zachęcam pozostałych kolegów ponieważ istnieje prawdopodobieństwo że wraz ze wzrostem poczucia wartości agresja będzie malała.
[ Dodano: 05-09-2014, 08:13 ]
I jeszcze jedno.
Pomimo próśb o nie używanie danych personalnych ponownie to zrobiłeś.
Telefon który podałeś przy stopce od dawna należ do mojej mamy która walczy z chorobą nowotworową wczoraj poczuła się gorzej na tyle że nie dotarła do gabinetu Huberta w Gliwicach i teraz przy świadkach- Jeżeli choćby jeden sms dotrze do niej lub połączenie jakiegokolwiek nurka to i traktuj to właściwie - WIEM GDZIE SPOTKAM TWOJEGO SYNALKA a dopiero później ciebie.
Motti - 05-09-2014, 09:03
| Scaner napisał/a: | | Pomimo próśb o nie używanie danych personalnych ponownie to zrobiłeś. | To jest cytat, akurat takim nickiem się posługiwałeś.
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=11930
| Scaner napisał/a: | Wtedy po prostu myślałem że jesteś rozrabiaką taką złośliwą wersja trolla dziś wiem że tak nie jest. To nie twoja wina bo to kwestia zdrowia i poczucia wartości, tak pomyślałem że jedyne co mogę zrobić dla ciebie i tego Forum które lubię to być miłym ustępować ci wyrażać uznanie i dziękować za opinie i rady. Do czego zachęcam pozostałych kolegów ponieważ istnieje prawdopodobieństwo że wraz ze wzrostem poczucia wartości agresja będzie malała.
| Człowiek kulturalny powiedział by przepraszam. Przysyłanie informacji o wykopaniu topora wojennego, pokazało że autor umoralniania, nie umoralnił się.
1 martin Dzisiaj 8:44 Publikacja danych personalnych innych uczestnikow forum http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=346512
1 martin Dzisiaj 7:53 Awantury http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=346512
Gratulacje martin, lecz posługiwał się takim nickiem. Jest to cytat.
Zdumiony jestem że tak długo wytrzymałeś. Lecz ponownie przyrąbałeś bez podstaw.
Lecz spełniasz obietnicę z forum wewnętrznego. Takie systemy prawne były skutecznie stosowane w totalitarnych ustrojach.
Nie prościej było napisac' że znowu Paweł się nie popisał i zostało to wykazane.
pozdrawiam rc
Scaner - 05-09-2014, 09:23
| Motti napisał/a: | Przysyłanie informacji o wykopaniu topora wojennego
pozdrawiam rc |
Nic podobnego, nie zamierzam wykopywać żadnego topora
martin - 05-09-2014, 09:43
| Motti napisał/a: | | Gratulacje martin, lecz posługiwał się takim nickiem. Jest to cytat. |
Po pierwsze: naucz sie cytowac - Twoje posty sa nieczytelne.
Po drugie: skoro Scaner usunal swoje dane i numer telefonu z Nicka, to mial do tego powod i nie jest to twoja decyzja czy maja sie ponownie pojawiac.
Po trzecie: "wyresetowalem" moj licznik tolerancji - niestety znow udalo Ci sie go zapelnic, wiec zastanow sie dobrze, czy warto dalej proawdzic klotnie, z kazdy kto pojawi sie w watku. Zadziwia mnie, ze twoja agresja obejmuje nawet przypadkowych spamerow.
lozerka - 05-09-2014, 09:53
to może poza reakcją paskową, wyedytować te dane? Moim zdaniem, w każdym takim przypadku to powinna być pierwsza czynność i automat, bez prośby zainteresowanego.
waterman - 05-09-2014, 10:35
| Motti napisał/a: | 1 martin Dzisiaj 8:44 Publikacja danych personalnych innych uczestnikow forum http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=346512
1 martin Dzisiaj 7:53 Awantury http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=346512
Gratulacje martin, lecz posługiwał się takim nickiem. Jest to cytat.
Zdumiony jestem że tak długo wytrzymałeś. Lecz ponownie przyrąbałeś bez podstaw.
Lecz spełniasz obietnicę z forum wewnętrznego. Takie systemy prawne były skutecznie stosowane w totalitarnych ustrojach.
| Rysiu sam sie doigraleś......wystawileś goły tyłek a "kolega" po prostu na niego nasikał i teraz pewnie rączki zaciera z radości. A przecie można się pewnie ze Scannerem umowić gdzieś na chlodnego browarka i pewnie jeszcze zrobić fajnego nurka gdzieś miedzy poludniem a srodkową PL Spokojnie sobie pogadać
martin - 05-09-2014, 10:57
lozerka, w tym dziale tylko Darek moze edytowac posty - dlatego Moti wybiera go do siania zametu.
KasiaK - 05-09-2014, 11:02
Już nie posieje zamętu. Przynajmniej najbliższy miesiąc.
Bardzo proszę wszystkich o opanowanie emocji i nie szukanie dalszego dymu.
Jak tylko uda mi się skontaktować z Darkiem, dane zostaną edytowane.
lozerka - 05-09-2014, 11:18
| martin napisał/a: | | lozerka, w tym dziale tylko Darek moze edytowac posty - dlatego Moti wybiera go do siania zametu. |
fakt, sorry, przegapiłam, że to "bez moderacji", jak mi się moje uczulenie na takie akcje włączyło
Scaner - 05-09-2014, 11:46
| KasiaK napisał/a: |
Bardzo proszę wszystkich o opanowanie emocji i nie szukanie dalszego dymu.
|
A ja się mogę tylko dołączyć, trzeba być dla kolegi Mottiego jak najbardziej miłym i uprzejmym, dostrzegać wartość dodaną z jego uczestnictwa i nie poddawać w wątpliwość jego wiedzy. To może zadziałać a wszystkie inne metody już zawiodły więc nie ma nic do stracenia.
martin - 05-09-2014, 12:47
waterman, nie nasikal tylko zmoderowal. Za co dostal na PW kompletna psychoanalize
Co do zacierania raczek - nie moj dzial. Wystarczy ze robi klakier, ktory nie dosc ze zaognia sytuacje punlicznie, to jeszcze podjudza Motiega do awantur, n.p. podsylajac mu wybiorcze i zmanipulowane cytaty z prywatnych maili oraz dzialow fora, do ktorego Motti nie ma dostepu. Czujesz sie na silach odgadnac kto to taki?
Motti - 06-10-2014, 09:20
W ostatnich słowach dziękuję użytkownikom że pozostawili post martina bez odpowiedzi, z bredzeniem trudno dyskutowac'.
PW jakie otrzymywałem jasno wskazywały że ON tu rządzi, dziwnym trafem wiele jego ostrzeżeń było skasowanych przez administratora. Nie ma również zlecenia na mnie, to jedynie jego gra kompleksów.
Kasiu jesteś ostatnią osobą która może mówic' o wycieczkach personalnych. Dostałaś ostrzeżenie od Tomka Radomskiego za czepianie się bez podstaw ad personam. Zrobiłaś wpis w mój post
na tyle nieudolnie że zabrakło pozdrawiam rc . Były tam twoje wyobrażenia o mnie. Niestety mam patenty i to ty nie masz żadnych podstaw, do głoszenia swoich wynurzeń. Zakres Twoich zasad moralnych, nawet w środowisku nietykalnych stawia Ciebie poza nim.
Nie przeprosiłaś za wpis własnych bredni, w mój post.
DarekuS ustaliliśmy że nie będę robił awantur, nie robię wszczyna je martin.
Z Twojej strony padla deklaracja, którą rozwalają moderatorzy, skoro wpychają nas we wrogie strony, niech tak będzie.
Napiszę krótką historię rozkładu zasad moralnych, u moderatorów.
Działania skrajnie stronnicze i ochrona wybranych osób.
Głównie Mania KasiaK i martin tak postępowali.
Osoba chroniona może liczyc' na edycję postu adwersarza, też dawanie ostrzeżeń, sama jest chroniona (jak pokazała historia, nie były to tuzy).
Kolejny krok to ostrzeżenie podczas działania 3, po raz pierwszy Mania za e-maila przydzieliła 4 ostrzeżenie. Chwilę później wyleciała z funkcji moderatorki.
Ostatnio martin poszedł w jej ślady i dostałem 3 ostrzeżenia za PW, do 3 przydzielonych za darmo.
Nie miał podstaw, czyste uzupatorskie działanie. Również była zapora anaty Smokowa. Czyli ostrzeżenia przyznane, bo się nie boję tchórza martina (gośc' w PW straszył ostrzeżeniami, to powiesiłem na forum jego PW, na tchórza jawnośc').
Wiele ostrzeżeń kasowałeś, potem ręce Tobie opadły. Lecz ponawiam pytanie ile reguł trzeba złama żeby by jeszcze moderatorem ?
Masz informowanie przez martina o czytaniu PW przez moderatorkę, jest przyznawanie ostrzeżeń kilka za jedno wykroczenie, masz przyznawane z idiotycznym powodem.
Jak martin traci nerwy to bluzga, również chowasz głowę w piasek. Bo się zakomplesksiony obrazi i nie będzie miotłowym. Tyle że z Jego PW wynika że to ON martin to rządzi.
Zupełny rozkład kontaktu z rzeczywistością. Rozkład zasad jest widoczny na forum wewnętrznym, Nuras5 delikatnie wspomina martinowi że nie ma podstaw do 3 ostrzeżeń za jeden post. Udaje również że nie mógł cywilizownia Jacusia.
Martin idzie w zaparte i nie zmienia zachowania. Z całej dyskusji wychodzi ze nie zrozumiał nic. Z Twojej strony było jedynie nieśmiałe pogrożenie.
Chwilę później Nuras5 przydziela 3 ostrzeżenia Scaner, metoda działa (to wieloletnia waśń powody znam). Rozkład zasad postępuje.
Było jeszcze globalne ignorowanie, blokowanie pisania w dziale w którym jestem ekspertem itd o edycji profilu nie wspominając.
Miałem głupia nadzieję że to zamknięty rozdział, oni kontynłuja i nie dostaja po łapkach.
Jaki numer musi odwali moderator żeby wyleciec' z funkcji ?
Ostatnie cyrki to 2 ostrzeżenia za jeden post, już martin nie pisze 2 argumentacji od razu, pozostawia chwilę, wygląda na 2 powody, jest jeden zologiczna nienawiśc'.
KaisaK dodaje 3 ostrzeżenie. Bez powodu, lecz cel uświęca środki.
Jak się boisz własnych moderatorów, to obciach.
Jak oni tu rządzą, to rozmawiałem z nie właściwą osobą.
Masz 3 rezygnacje e-mailem, postem na forum i PW.
Nie wierzę że będziesz miał odwagę postawic' sprawy na właściwe tory.
Jak nie wiesz co zrobic' to wybierz właściwie. Moralnie to się zawsze opłaca.
Dbasz o nuras-info, fajnie tylko zadbaj o poziom merytoryczny, Paweł Poręba pisze brednie, porównuje różne współrzędne wektora opisującego nasycenie tkanek w 16 wymiarowej przestrzeni wektorowej (dla jednego gazu dla TMX to PW dim = 32) i wyciąga wnioski.
To czysta brednia. Dokładnie tak jak byś podaławł szerokośc', wysokośc' i długośc' obiektu to geometria w 3 wymiarowej PW), potem w zależności od potrzeb bredzenia porównywał, raz szerokośc' z wysokoscią, innym razem z długością, to 3 wymiary obiektu. Różne cechy i nie można porównywac' ich. To różne wymiary, algebraicznie to tak jak prowadzenie dodawania buraków i ziemniaków a wynik to cukierki dekompresyjne.
Naprawdę nie masz nikogo kto rozumie ta problematykę ? Martin dawał dupy na problemie głębokości przystanku, w zależnosci od prędkości wynurzania, tak dba o wysoki poziom merytoryczny i krył błędy kolejnego chronionego.
Również mógł jedynie wkleic' prężności z programów, porównanie odległości w czasie dekompresji tlenowej, było poza zasięgiem. Mierne masz siły eksperckie.
Jak dowiedziałeś się od dokotora habilitowanego, internet jest źródłem informacji, padły papierowe wydawnictwa (też za sprawą nuras-info) to bądż merytorycznie poprawny.
pozdrawiam rc
Mały fragment działalności moderatora martina, który wstydzi się swojego nazwiska z powodu tej chamówy wcale się nie dziwię. Nawet edytował mój post, tyle że sam podawał dane, jest to w jego postach.
"Wysłany: 30-03-2014, 09:23
beroduar napisał/a:
Oj ja tam nie wiem , czy "agresor" się miota.
Miota sie. Przez nastepne pol roku pod kazdym z moich i Piotrka postow bedzie pojawial sie dopisek zaczepny. Czesto bez powiazania z tematem, nie weryfikowalny, wskazujacy ze on ma dostep do informacji ktore "szerej masie" do ktorej my nalezymy sa niedostepne, np. "szef Suunto ma dluzszego (oczywiscie jamnika) niz ty".
Wysłany: 29-03-2014, 13:52
To nie ja. Smoczynski pewnie znow plaszczyl sie, obircywal i liz.... zreszta niewazne.
W sumie, jest z mim calkiem sympatyczny cyrk, wystarczy wypiac sie z rozmowy i obserwowac jak pluje ogniem i kasa wszystko co mu wpadnie w zasieg paszczy.
Wysłany: 13-04-2014, 20:38
Jedyne jaja, jakie sa w tym watku, to te, ze mimo 12 stron, nie dotarlo do ciebie, ze RD/NOF i inne mnemotechniki nie maja NIC wspolnego z obliczeniami dekompresji.
Mnemotechniki, o ktorych jak widac nie masz najmniejszego pojecia, dzialaja tylko i wylacznie w okreslonych warunkach - i dokladnie do tego zostaly stworzone.
Nie pier.... wiec ze nie mozna przy ich pomocy obliczyc nurkowan saturowany, kazdy inteligentny czlowiek to wie.
Ps: powinienes zaczac plakac, ze nie mozesz policzyc nurkowan saturowanych przy pomocy ksiazki kucharskiej - to dzielo nadaje sie do tego tak samo dobrze jak RD.
Ostatnio zmieniony przez martin 13-04-2014, 20:47, w całości zmieniany 3 razy "
Ryszard Czarnecki
"Wysłany: 29-03-2014, 09:02
martin napisał/a:
Rysiek, ostrzegalem. Dziekuje i do zobatrzenia za miesiac.
Za Wikipedia:
Symptomy trollowania
Symptomami trollowania mogą być poniższe sposoby zachowania w dyskusjach:
- bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei
- częste zadawanie tych samych pytań, na które odpowiedź została już udzielona
- celowe wyrażanie zdania różnego od grupy w której owo zdanie wyraża, nawet jeśli jest takie same jak jego
- brak konsekwencji podczas prowadzenia dyskusji i zaprzeczanie własnym tezom i opiniom;
- chętne używanie argumentów ad personum
- skrajna megalomania i pogardliwy stosunek do innych
- wprowadzanie zamieszania w stosunku do własnej osoby, przedstawianie siebie jako ofiary (np. moderatorów, współdyskuntantów etc)
- konfabulacja np. na temat swego wykształcenia, pracy, pozycji społecznej bądź doświadczeń
- zmienianie własnych danych
Fajnie że wyciągasz podsumowanie trollowania.
- bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei
Z tego to można zrobić zarzut wobec wszystkich nurków.
- częste zadawanie tych samych pytań, na które odpowiedź została już udzielona
Na pytanie zadane P. Czernikowi o czas maksymalnej dekompresji przed przyspieszonym odlotem nie padała. Chyba jednak obliczenie w modelu przekracza jego umiejętności.
- celowe wyrażanie zdania różnego od grupy w której owo zdanie wyraża, nawet jeśli jest takie same jak jego
Jakim cudem mam mieć zdanie zgodne z feeret skoro niedawno dowiedział się ode mnie o tym że to nie 8 tkanka kontroluje dekompresję do przelotu samolotem, inne kawałki o dekompresji tlenowej też mogę przypomnieć. Jakim sposobem mam się zgadzać z poglądami osób które nie obliczyły niczego w tym temacie a jedynie trollowały pod Twoim parasolem ochronnym.
- brak konsekwencji podczas prowadzenia dyskusji i zaprzeczanie własnym tezom i opiniom;
Obliczenia w modelu publikuję w całości. Fragmenty w których się myliłem w pobieżnych ocenach wskazuję. Czego za cholerę nie robią adwersarze.
- chętne używanie argumentów ad personum
Faktycznie takie metody stosujesz, poźniej przydzielasz ostrzeżenia. Niestety łamiesz regulamin forum. Nie masz prawa do przydzielania kilku ostrzeżeń za jedno wykroczenie. A tym bardziej jak jego nie było. Lecz to robisz. Zgodnie z credo wyrażonym na forum wewnętrznym w temacie moderator martin.
Jasno powiedziałeś że celo uświęca środki. Nikit wygranego nie pyta o rację.
Same podłe moralnie argumenty.
Tak jest tym razem 3 ostrzeżenia, miałeś prawo do jednego. Pominę brak podstaw chyba że ochrona biznesowa jednego z dyskutujących.
Takie metody są typowe dla systemów totalitarnych, czy obozów koncentracyjnych w których kapo czy SSman, wydaje własne wyroki. Mając
"Der gestirnte Himmel über mir und das moralische Gesetz in mir." "Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie." w głębokim poważaniu.
- skrajna megalomania i pogardliwy stosunek do innych
Rozmawiałem na PW o sprężarce, rozmówca przekazał fragment rozmów. pogardliwie skomentowałeś że jest na to jakiś patent. Jak zna się temat to wiadomo że jest. Owszem legitymujesz się megalomania. która usprawiedliwia metody poza prawem regulaminem.
- wprowadzanie zamieszania w stosunku do własnej osoby, przedstawianie siebie jako ofiary (np. moderatorów, współdyskuntantów etc)
Takim znakimitym przykładem był Jacek, którego bałeś się ukarać ostrzeżeniem. Zupełnie rozwalając mit dbającego o forum. Jesteś srogi i boisz się nikogo.
Ktoś inny zrobił porządek, Ty byłeś stronniczy, bo takie postępowanie było wygodne.
Więcej takich działań można wskazać. TomKur był przez ciebie chroniony pomawiał o moim wykształceniu. Nie reagowałeś. Przydzieliłeś ostrzeżenie. Bo takie plany z forum wewnętrznego realizujesz. Nuras5 przydzielił twojemu podopiecznemu ostrzeżenie.
Ty byłeś skrajnie stronniczy.
- konfabulacja np. na temat swego wykształcenia, pracy, pozycji społecznej bądź doświadczeń
Autorem patentów w SCR SMS jestem (na FN wchodziłem z jednym zgłoszeniem, drugie rozwiązanie powstało czasie bytności), do PTMiTH zaprosili. Nurkuję od 1977r.
- zmienianie własnych danych
W którym momencie.
Podsumowując, prowadzisz dyskusje w chamskim stylu, sam: oczerniasz, pomawiasz, tylko po to żebym się zdenerwował.
Trollujesz i chronisz się pod parasolem moderatora.
Typowy sposób działania osób marnych moralnie.
Twoje metody są zauważone i znane.
Nawet administrator forum ich nie akceptuje.
Dlatego piszę ten post.
pozdrawiam rc"
[ Dodano: 06-10-2014, 09:30 ]
Radosław przydzielił ostrzeżenie, widocznie się wstydzi że posty zebrane nie czynią z niego męża stanu.
Bardzo Tobie Radosławie Martinie bez nazwiska współczuję, jak bum cyk cyk.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 06-10-2014, 09:41 ]
| piotrkw napisał/a: | Wysłany: 15-07-2014, 12:15
Hm... ponownie jakieś chore obyczaje . Nie widze aby Motti kogoś obrażał , używał słów uważanych za obrażliwe , czy rozpoczynał nieobyczajne tematy . Zaznacze, że nie fascynuje mnie ta tematyka ale może są osoby bardziej nią zainteresowane .
Za to czytam w uzasadnieniach że ?"Kontynuacja zamknietego watku w celu wywolania awantury: "
Śmieszny jesteś moderatorku .;-) Niby dorosły chłop ....
Pozdrawiam Piotr |
Goś ma wielkie kompleksy, musiał kłamac' że jest autorem patentów (trudne to nie jest), podawał marketingowy bełkot o strategii firmy. Sprawdziłem. Przejrzałem 500 patentów i jedyne które nie miały wpisanego autora, to patenty jego firmy zgłoszone w Japonii. Koreańczycy, europejczycy, amerykanie, mają wpisanego autora patentu. Nawet zdarzały się takie w których autor był współuprawnionym z patentu (współwłaścicielem).
Naszej zakompleksionej gwiazdeczki, nie ma wśród autorów patentów.
pozdrawiam rc
[ Dodano: 06-10-2014, 13:42 ]
"Witaj Motti,
Napisany przez Ciebie temat: "Konferencja Prace Podwodne" w forum:
"ZAPROSZENIA" został przesunięty do forum: "KOSZ" Link do tematu:
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=37949
Powód: reklama"
http://www.konferencjapracepodwodne.pl/?page_id=5
Czy moderatorzy powariowali, jaka reklama ?
Nie jestem związany z imprezą. Może pojadę, jest tam Leszek Górski, ten od hełmów nurkowych którego wykupił Aqua Lung. Dowiedziałem się o nim w 2003r jak byłem po raz pierwszy w ZTPP AMW, spotkałem S.Skrzyńskiego i R.Kłosa, również organizatora tej konferencji.
Owszem jest tam jeszcze kilka osób które mnie znają, lecz ucinanie informacji o rozległości świata nurkowego, jest jedynie miarą kompleksów, osoby która próbuje zablokowac' dostęp do prawdy o rzeczywistości.
pozdrawiam rc
slawek290 - 06-10-2014, 21:24
| Motti napisał/a: | | PW jakie otrzymywałem jasno wskazywały że ON tu rządzi, |
Rysiek - pindol to . Tu i tak jest wersal i demokracja Ile Ty masz lat żeby się tak spinać .
Motti - 06-10-2014, 22:44
| slawek290 napisał/a: | | pindol to | Przecierz to robię.
Żeby nie było że trzymam się zębami, to PW które Darek przeczytał
"Od: Motti
Do: DarekS
Wysłany: 10-09-2014, 22:10
Temat: Re: Spotkanie w Bachotku lub w Sądzie
| DarekS napisał/a: | DarekS napisał/a:
| Motti napisał/a: | Motti napisał/a:
Kiedy i gdzie będziesz w Warszawie ?
pozdrawiam rc |
Dam Ci znać jak będę jechał |
Nie musisz.
Nie mam do Ciebie żadnego zaufania.
Dostaję ostrzeżenia od martina i Kasi, nie reagujesz boisz się ich.
Poproszę o skasowanie konta.
pozdrawiam rc"
| martin napisał/a: | waterman, nie nasikal tylko zmoderowal. Za co dostal na PW kompletna psychoanalize
Co do zacierania raczek - nie moj dzial. Wystarczy ze robi klakier, ktory nie dosc ze zaognia sytuacje punlicznie, to jeszcze podjudza Motiega do awantur, n.p. podsylajac mu wybiorcze i zmanipulowane cytaty z prywatnych maili oraz dzialow fora, do ktorego Motti nie ma dostepu. Czujesz sie na silach odgadnac kto to taki? |
Masz tupet, ludzie wiedzą kim jesteś.
Po co łżesz, sam napisałeś że ludzie mogą bluzgac', a ty będziesz selektywnie stronniczy.
Tylko ja dostanę ostrzeżenia. W temacie "moderator martin" Ty wychodzisz na gościa ostentacyjnie łamiącego regulamin forum, dodatkowo jesteś z tego dumny.
Ponieważ Darek się boi ruszyc' przeciętniaka zakompleksionego, to trwasz. Mnie Darek dezinformuje że on Car jest dobry, tylko bojarzy to łachudry.
Taka policyjna taktyka przesłuchań, dobry glina i zły glina.
Zapytałem wprost czy masz zlecenie na robienie świństw ? Darek odpowiedział że nie masz. Prywatna dintojra, Pięknie u Wilibalda Ciebie wyszkolili, w miłości bliźniego.
Waterman jest świadom że Darek nie zrobi nic. Więc o jakim podjudzaniu mówisz ?
Ponownie nie masz kontaktu z rzeczywistością.
To Paweł Poręba bredził o różnych współrzędnych wektora stanu prężności. Nie można porównywac' jednej współrzędnej do innej, to nie jest jednowymiarowa paranoja dekompresyjna klasy NOF.
Cytaty z jakich prywatnych maili, o czym bredzisz. Jest temat na forum wewnętrznym DarkaS, Darek wie od dawna że znam temat, on wypada dosyc' dobrze, ty najgorzej.
Jesteś tu właścicielem ?
Nie jesteś, masz zasługi w byciu miotłowym. Lecz to Darek kasuje Twoje ostrzeżenia przyznawane w szale wściekłości.
Jeszcze jedna sprawa w PW informujesz że nie wolno mnie obdzielonego nie słusznym ostrzeżeniem skontkatowac' się z moderatorem, bo to prywatna sprawa.
Jesteś moderatorem na prywatnym forum, ale nie SWOIM.
Więc o czym znowu bredzisz. Jedna paranoja dla mnie, na zewnątrz jeszcze mówisz że to forum Darka.
Wyjaśnij użytkownikom dlaczego poinformowałeś mnie że "młoda" czyta prywatne PW użytkowników.
Znowu kłamałeś czy nie daj Bóg mówiłeś prawdę.
W regulaminie nie ma nic o takiej możliwości, dla moderatorów.
Darek długo będziesz trzymał martina ?
Wiesz o małym fragmencie mojego umocowania, dlatego o mnie się nie martw.
Kasuj konto pozostaniemy wrogami, dzięki Twoim moderatorom.
pozdrawiam rc
Aleksander - 06-10-2014, 22:57
Ryszard albo jak kolwiek się zwiesz
Po pierwsze: pisz krótsze posty bowiem nikt nie będzie czytał twoich wywodów na "n" stron, tym bardziej, że te posty są niezrozumiałe
Po drugie: załóż swoje forum
filipesku - 06-10-2014, 23:17
Ja tam czytam i nawet sie dobrze bawie przy tym
slawek290 - 07-10-2014, 00:42
Ja tam go lubię poczytać ale jak pisze na temat i bez przekomarzania .
Czego by nie powiedzieć słodkopierdzący to Ryszard nie jest .
Rysiek opanuj się , bez Ciebie będzie nudno .
jaros4 - 07-10-2014, 06:54
Jesli jestescie na biezaco z aktualnymi informacjami o sytuacji miedzynarodowej,to wiecie ze niemiecka Bundeswehra znajduje sie teraz w wielkiej zapasci.Rysuje sie przed naszym krajem historyczna szansa udanego najazdu na RFN,Podbicie i zagarniecie Alzacji i Lotaryngii,aneksja Bawarii,etc...W te wizje idealnie wpasowuje sie Rycho wraz ze swoja antymartinowa kampania.Smoku,przyjdzie jeszcze czas ze Osobnik ow bedzie blagal o podpisanie sie pod "pol-lista" ,gdzies w wojewodztwie norymberskim.
mpbc - 07-10-2014, 12:19
| jaros4 napisał/a: | Jesli jestescie na biezaco z aktualnymi informacjami o sytuacji miedzynarodowej,to wiecie ze niemiecka Bundeswehra znajduje sie teraz w wielkiej zapasci.Rysuje sie przed naszym krajem historyczna szansa udanego najazdu na RFN,Podbicie i zagarniecie Alzacji i Lotaryngii,aneksja Bawarii,etc...W te wizje idealnie wpasowuje sie Rycho wraz ze swoja antymartinowa kampania.Smoku,przyjdzie jeszcze czas ze Osobnik ow bedzie blagal o podpisanie sie pod "pol-lista" ,gdzies w wojewodztwie norymberskim. |
Berlin znów będzie polski
Wracamy do korzeni i Jaksy z Kopanicy (dla niewtajemniczonych obecna dzielnica Berlina Köpenick była założona przez słowiańskiego księcia
slawek290 - 07-10-2014, 17:37
Swoją drogą nie rozumiem dlaczego Ryszard z Martinem są tak sobie dalecy . Przecież oni są jak bracia
Jeden uparty i drugi też . Obaj zaciekli w głoszeniu swoich prawd . Napierda....lanka Panowie nie ma sensu . Przecież nie chodzi o politykę tylko nurkowanie
steve1973 - 09-10-2014, 07:05
| slawek290 napisał/a: | Swoją drogą nie rozumiem dlaczego Ryszard z Martinem są tak sobie dalecy . Przecieżnie zgadzam oni są jak bracia
Jeden uparty i drugi też . Obaj zaciekli w głoszeniu swoich pr Napierda.ka Panowie nie ma sensu . Przecież nie chodzi o politykę tylko nurkowanie |
Nie zgadzam się że są jak bracia. Martin, moim zdaniem próbuje robić własną robotę a ten drugi to jak dla mnie niedowartosciowany frustrat, który zatracił kontakt z rzeczywistościa (niezależnie od tego że posiada wysoką a nawet ekspercka wiedzę). A miałem sie nie odzywać...
Motti - 09-10-2014, 10:52
22-23 listopada w Lidzbarku Warmińskim odbędzie się konferencja PTMiTH.
Miejsce Holel "Górecki"
Więcej na stronie www.ptmith.net.pl
pozdrawiam rc
Ponieważ podobny post o Konferencji Prace Podwodne został skasowany to zawieszam poza zasięgiem łapek zakompleksionych moderatorów.
| slawek290 napisał/a: | Przecież nie chodzi o politykę tylko nurkowanie | Chodzi o politykę i lansowanie miernot lub popaprańców. Można wymienic' wiele miejsc w których nurkowanie jest jedynie pretekstem dla takiej czy innej organizacji.
Tu mogę wskazac' wiele tematów w których moderatorzy ordynarnie stronniczo działają żeby prawda była jedynie słuszna czyli ich.
Po latach wychodzi jakie miernoty są chronione. | steve1973 napisał/a: | | Martin, moim zdaniem próbuje robić własną robotę | Martin pisze od dawna listy błagalne do administratora żeby mnie wywalił. Skarży się że nie może więcej denaturatu pic' bo już smak się zmienił i wątroba wybuchła, a nadal nie rozumie o czym piszę ?
Radosławie to naprawdę proste sprawy opisane w literaturze nawet po polsku. Opisy patentowe również po polsku sa napisane, słownictwo z PN zamieściłem.
| steve1973 napisał/a: | | (niezależnie od tego że posiada wysoką a nawet ekspercka wiedzę) | Owszem jest, jedynym w Polsce autorem patentów dotyczącym obiegów półzamkniętych o stałym ppO2. Posiadającym 3 patenty, dlatego zostałem zaproszony do Polskiego Towarzystwa Medycyny i Techniki Hiperbarycznej, takie towarzystwo naukowe pod auspicjami AMW.
Ciebie gdzie zaproszono i co zrobiłeś ?
Darku Smosarski nie ryzykuj dłużej, skasuj konto, puki nie przypomnę więcej problemów moralno etycznych, działania forum.
Naprawdę mam szczerze dosyc' kłamania z twojej strony że zajmiesz się, skoro nawet Sławek 290 wie że nie zrobisz nic, celem tej szopki jest żebym ostro nabluzgał.
Naprawdę nie możesz ukrócic' samowoli martina i tego że bluzga, to trzymaj sobie jego przy sercu.
JA NIE zamierzam firmowac' obłudy nurkowej.
Skoro informacja o konferencji Prace Podwodne jest kasowana, to nie ma tu człowiek z horyzontami czego szukac'.
Była prośba, teraz ponowię, skasuj moje konto.
pozdrawiam rc
|
|