| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD
gladius - 06-09-2006, 17:39 Temat postu: Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD Którego instruktora/szkołę w Warszawie polecacie? Mam AOWD w PADI, ale po przejrzeniu opisu kursów w IANTD chciałbym kontynuować edukację w tej organizacji. Jakie są wymagania przy zmianie organizacji? Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI?
Te_Pe - 06-09-2006, 18:11 Temat postu: Re: Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD
| gladius napisał/a: | | Którego instruktora/szkołę w Warszawie polecacie? Mam AOWD w PADI, ale po przejrzeniu opisu kursów w IANTD chciałbym kontynuować edukację w tej organizacji. Jakie są wymagania przy zmianie organizacji? Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI? |
za manualem:
Kandydat musi mieć licencję IANTD EANx Diver oraz Deep Diver i posiadać minimum 25 zalogowanych nurkowań lub wystarczające doświadczenie w nurkowaniu, pozwalające przekonać instruktora, że uczestnik kursu ma możliwości i wiedzę do kontynuowania szkolenia na tym poziomie;
czyli sam plastik nie wystarczy....
CZACHO - 06-09-2006, 18:29
Ale to wymagania na AEANx... a nie na Deepa czy Rescue
gladius - 06-09-2006, 18:50
Na razie interesuje mnie podstawowy kurs nitroxowy w IANTD... w zalogowanych nurkowaniach się mieszczę. Co do wiedzy i doświadczenia - cóż, mam świadomość, że muszę się BARDZO dużo nauczyć - dlatego raczej IANTD a nie PADI.
A więc - z którym warszawskim instruktorem najlepiej się skontaktować w celu omówienia szczegółów?
Adam Frajtak - 06-09-2006, 19:30
| gladius napisał/a: | dlatego raczej IANTD a nie PADI.
A więc - z którym warszawskim instruktorem najlepiej się skontaktować w celu omówienia szczegółów? |
W Warszawie nie ma ani jednego dobrego instruktora IANTD
ps.
moze tu ci sie cos uda znaleźć kadra
waterman - 06-09-2006, 19:46
| scaner napisał/a: | | W Warszawie nie ma ani jednego dobrego instruktora IANTD |
a gdzie są?
pozdr Jarek
Adam Frajtak - 06-09-2006, 20:49
| waterman napisał/a: |
a gdzie są?
pozdr Jarek |
siedzą pewnie w jakiejś jaskini albo knują obfotografowanie kolejnego wraku
BitPump - 06-09-2006, 20:53 Temat postu: Re: Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD
| gladius napisał/a: | | Którego instruktora/szkołę w Warszawie polecacie? Mam AOWD w PADI, ale po przejrzeniu opisu kursów w IANTD chciałbym kontynuować edukację w tej organizacji. Jakie są wymagania przy zmianie organizacji? Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI? |
Byłem na warsztatach (nie na kursie) u Pawła Poręby. I z tego co widziałem, nie ważne co kto ma - z PADI, z CMASu, z IANTD... każdy w tzw. dupę dostaje równiutko
Z tego co wiem, to Paweł siedzi teraz w Jastarni, ale poza szczytem sezonu jest Warszawie.
~BitPump
stachu - 06-09-2006, 21:18
witam ja osobiscie jako instructor IANTD nie uznalbym ci nadanego stopnia chyba ze znalbym osobiscie twojego instructora albo po weryfikacji nie ujmujac oczywiscie instructorom oraz organizacji ktora cie szkolila pozdrawiam stachu
[ Dodano: 06-09-2006, 21:25 ]
gladius wIANTD jest nawet wskazane zeby kursy podstawowe byly laczone z nitroxem i za jednym zamachem stajesz sie nurkiem OWND
zientas - 06-09-2006, 22:53
Paweł Poręba jest ok nawet więcej niż ok.
kacperek2231 - 06-09-2006, 23:15
Też byłem na warsztatach u Pawła Poręby. Spoko koleś, dużo sie podczas nich dowiedziałem. Wiec próbuj u Pawła Poręby, albo uderz w sam panteon warszawskiego IANTD czyli do Tomka Żabierka, nie poznałem Tomka osobiście, jedynie przez gg, ale jak skompletuję swój sprzęt /przynajmniej suchy, skrzydło i twin/ to będę chciał się szkolić w IANTD albo u p. Żabierka albo u p. Poręby /btw Paweł poręba szlify instruktorskie zdobywał chyba u p. Żabierka ??/
Pozdrawiam obu panów
dis - 07-09-2006, 13:05
Witam!
Polecam Czarka Abramowskiego z Oceanxplorers (www.oceanx.pl). Instruktor IANTD rekreacyjny jak i techniczny i bardzo doswiadczony nurek techniczny (www.deepexplorers.org). Warto gdyz w pewnym momencie jakby zaczely Cie interesowac nury techniczne to bys mogl kontynuowac szkolenia z tym samym instruktorem.
Co do emigracji z PADI do IANTD to nie problemu. Rozumiem, ze chcesz miec po prostu plastik z innym logo bo to jak zostaniesz wyszkolony zalezy od instruktora a nie od organizacji. Bo instruktor z IANTD czy CMAS jak bedzie beznadziejny to nie pomoze mu ze jest z IANTD czy CMAS.
Czarek Abramowski jest naprawde bardzo dobrym instruktorem. Jezeli trafisz w jego rece to da Ci niezla szkole OBIECUJE
pozdrawiam
Szymon
Beeker - 07-09-2006, 13:41
| zientas napisał/a: | | Paweł Poręba jest ok nawet więcej niż ok. |
A czemu to na stronie IANTD Paweł ma "STATUS INACTIVE"?
http://www.iantd.cz/search1.php
dis - 07-09-2006, 13:59
To dobry pomysl
Zobacz sobie na www.iantd.cz aktywnych instruktorow z Polski - Warszawy.
Bedziesz wiedzial kogo masz do wyboru nie mniej polecam Czarka Abramowskiego (www.oceanx.pl). Mozesz go zlapac pod mailem czarek.a@oceanx.pl
JASON - 07-09-2006, 15:36
witam
mozecie podac jakas polska stronke gdzie jest opisny system szkolenia w owej organizacji!!?!
dzieki
J
CZACHO - 07-09-2006, 15:46
http://www.hogarthian.pl/?op=warsztat&xx=iantd
http://www.hogarthian.pl/...ANTD_PL_PUB.pdf
Torin - 07-09-2006, 15:55
| Beeker napisał/a: | | zientas napisał/a: | | Paweł Poręba jest ok nawet więcej niż ok. |
A czemu to na stronie IANTD Paweł ma "STATUS INACTIVE"?
http://www.iantd.cz/search1.php |
Jak go pytałem to mówił że spóźnił się z opłatą składki. ale że jest juz ok
Torin
ps
pytałem telefonicznie na kurs się wybierająć - i nie dojechałem
Torin
waldo - 07-09-2006, 17:08
| JASON napisał/a: | witam
mozecie podac jakas polska stronke gdzie jest opisny system szkolenia w owej organizacji!!?! |
Ogólne informacje na temat szkolenia Deep Diver :
http://nurkuj.com/modules...article&artid=4
a poniżej na temat AEAN :
http://nurkuj.com/modules...article&artid=1
[ Dodano: 07-09-2006, 17:57 ]
| gladius napisał/a: | | Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI? |
IANTD uznaje stopnie innych organizacji zgodnych ze standardami WRSTC.
stachu - 07-09-2006, 19:57
rzeczywiscie wystarczy ze instr .spozni sie ze skladka kilka dni nasi koledzy z IANTD cz zawieszaja go jako aktywnego instr.
dis - 07-09-2006, 20:05
| JASON napisał/a: | witam
mozecie podac jakas polska stronke gdzie jest opisny system szkolenia w owej organizacji!!?!
dzieki
J |
pod tym adresem znajdziesz opisy kursow w IANTD
http://www.oceanx.pl/terminy/termrec.html
pozdr
Mania - 10-09-2006, 13:18
scaner - skad wiesz, ze w Warszawie nie ma dobrego instruktora IANTD???
Do licha - naprawde jest ich paru. Zaczynajac od Zabierka, Trembowelskiego, Kleina, Poreby na ocn (Rysiu Chabinowskim) konczac.
Malo ci????
I skad
ci przyszlo do glowy, ze oni nie sa dobrzy?
Mania
Adam Frajtak - 10-09-2006, 13:25
| Mania napisał/a: | scaner - skad wiesz, ze w Warszawie nie ma dobrego instruktora IANTD???
Do licha - naprawde jest ich paru. Zaczynajac od Zabierka, Trembowelskiego, Kleina, Poreby na ocn (Rysiu Chabinowskim) konczac.
Malo ci????
I skad
ci przyszlo do glowy, ze oni nie sa dobrzy?
Mania |
Maaaaniaaaaaa!!!! przeczytaj jeszcze raz moje posty ..... zalamalas mnie
Ps. Nie ma w Wawie bo są na wrakach albo w jaskiniach ... no chyba ze znasz jakies jaskinie w Wawie w ktorych Robert moglby nurac ewentualnie jakies wraczki ktore Zaba moglby obfotografowywać
KasiaK - 10-09-2006, 21:07
heheh Scaner, dobre
Mania! idz po kawę
jesli moge sie wypowiedziec, to Jacek "Trembi" Trembowelski
bedzie teraz wazelina, jak powiem ze jest super nauczycielem wiec moze na powaznie.....bardzo wymagajacy facet, od ktorego, jesli tylko chcesz, wiele sie nauczysz, a jesli bardzo bardzo bedziesz chcial sie rozwijac, to tajemna wiedze tez wyciagniesz
polecam
p.s. musisz tez miec mocne nerwy i silna mobilizacje, bo Trembi nie nalezy do nauczycieli, ktorzy powtarzaja Ci "super" "bardzo ladnie Ci poszlo" zawsze, nawet wtedy gdy zaryłes własnie głowa w muł jak cos zrobisz nie tak, to dostaniesz "obskok", a jak zrobisz dobrze......to....nic nie powie nie no zart, zart....rewelacyjny instruktor, dla nurkow ktorzy duzo wymagaja od uczacego i od.....siebie
pozdrawiam
K.
piotrm - 11-09-2006, 08:04
| KasiaK napisał/a: | | Trembi nie nalezy do nauczycieli, ktorzy powtarzaja Ci "super" "bardzo ladnie Ci poszlo" zawsze, nawet wtedy gdy zaryłes własnie głowa w muł |
A to nie wszyscy w IANTD tak maja?
Pozdrawiam
Mania - 11-09-2006, 08:54
| scaner napisał/a: | | Maaaaniaaaaaa!!!! przeczytaj jeszcze raz moje posty ..... zalamalas mnie |
| KasiaK napisał/a: | | Mania! idz po kawę |
Na swoje wytlumaczenie mam tylko tyle, ze mialam za soba dlugi i ciezki tydzien....
Ups...
scaner - buzki
Mania
|
|