| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HOBBY - Narty i parapety ...
Mania - 27-02-2007, 12:20
E tam...wtedy to ja mam nadzieje szalec na stoku lodowca i ogladac prawdziwa zime....
Mania
styx - 27-02-2007, 12:42
I ja też wtedy na narty. Może początek kwietnia ?
Mania - 27-02-2007, 12:56
Ty boazeria, ty.....
Mania - parapeciara
styx - 27-02-2007, 14:14
| Mania napisał/a: |
Mania - parapeciara |
oż Ty....niszczycielu stoków...;)
| cad napisał/a: |
kwiecien? to juz bardzo niezimowy zlot bedzie |
teraz też nie do końca jest zimowo... (za oknem mam +5C)
Mania - 27-02-2007, 15:25
| styx napisał/a: | | oż Ty....niszczycielu stoków |
Dlatego kocham Madonne di Campiglio...Tam sa trasy z zakazem wjazdu dla...boazerii.
Caly stok dla nas...
Mania
Victoria - 27-02-2007, 21:24
| Mania napisał/a: | | styx napisał/a: | | oż Ty....niszczycielu stoków |
Dlatego kocham Madonne di Campiglio...Tam sa trasy z zakazem wjazdu dla...boazerii.
Caly stok dla nas... Mania |
A kto nam puch uklepuje? He?
Tak jest slicznie, puchowo, mozna sie zanurzyc i szybowac. A tu przyjda takie jedne, boazerie uloza i puch popsuja...
Oooo a moze wiecie gdzie jest nasniezanie typowo puchowe?
mroczny - 27-02-2007, 21:49
| Mania napisał/a: | | E tam...wtedy to ja mam nadzieje szalec na stoku lodowca i ogladac prawdziwa zime.... |
| Mania napisał/a: | | Madonne di Campiglio |
to zapytam gdzie w Madonnie jest lodowiec?? chyba ze jakis nowy zrobili, bo o ile pamiętam to w marcu tam zwykle juz sie niezła chlapa robiła. to w końcu nie jakieś Saas Fee (3200m n.p.m.)...a jeśli już Dolomity to nic nie przebije DolomitiSuperSki (Canazei, Val Gardena itd.)!
antonioni - 27-02-2007, 22:10
| Mania napisał/a: |
Mania |
Gdzie? Pewnie na stoku Schumachera
Mania - 27-02-2007, 22:16
Ale ja w tym roku bede gdzie indziej. Czy gdzies napisalam, ze bede w madonnie. Napisalam tylko, ze ja uwielbiam.
A poza tym bylaw w Madonnie wiele razy, zawsze w marcu i trzeba wiedziec gdzie jezdzic....
Mania
styx - 28-02-2007, 09:34
chyba tam lodowiec jest w Tonale ?
Przemek - 28-02-2007, 10:10
Jest =]]]
Mania - 28-02-2007, 11:23
Passo Tonale jak najbardziej. Ale go nie lubie bo ostatni odcinek - na sama gore to jest wyrwiraczka, a jako parapeciarz nie lubie wyrwiraczek.
Za to jest piekna i rewelacyjna czarna trasa....
Mania
antonioni - 28-02-2007, 23:59
| Mania napisał/a: | | Czy gdzies napisalam, ze bede w madonnie. Napisalam tylko, ze ja uwielbiam. |
Napisałaś jeszcze, że są stoki tylko dla deskarzy.
Gdzie, końkretnie?
Mania - 01-03-2007, 00:30
Na Passo Groste jest trasa z zakazem dla narciarzy (odbywaly sie tam zreszta mistrzostwa swiata w snowboardzie - boardercross) i chyba na Marilevie byla tez jedna....
I na MOnte Spinale tez jest jedna trasabiegnaca bodajze wzdluz normalniej niebieskiej (albo czerwonej - bo hjedna biegnie po jednej stronie wyciagu, a druga po drugiej - i nigdy nie pamietam, ktora jest ktora)
Mania
styx - 01-03-2007, 10:59
no właśnie tak sobie myślałem że nieco dyskusja zboczyła z tematu
a co do tras - pozostaje offroad dla wymagających i jest dość ciekawie...
Mania - 01-03-2007, 12:36
Na off road polecam St. Moritz....
Zabieraja cie helikopterem, wyrzucaja nad jakims szczytem i z przewodnikiem jedzie sie po kompletnie dzikich gorach....
Rewelka
Mania
waterman - 01-03-2007, 15:07
| Mania napisał/a: | z przewodnikiem jedzie sie po kompletnie dzikich gorach....
|
Brałaś udział w czym takim?... może jakieś zdjątko? Na pewno była super.
Mania - 01-03-2007, 15:37
Bylo super. Zdjec nie mam, bo przyznam sie bez bicia, ze troche sie balam, wiec nie bralam aparatu.
Najtrudniejszy byl tak naprawde skok z helikoptera. No i moment kiedy sie zakopalam w puchu i nie moglam sie wygrzebac.
Ale przezycie niezle, adrenalinka tez...
Mania
Hamer - 01-03-2007, 15:53
Mania, Rozumie że biora Cie na jakąs lajtowa traske bez zadnych skałek itp??
Mania - 01-03-2007, 16:10
Hamer
Nie tyle "mnie biora" tylko cala grupe. No i dostosowuja trase do sredniego poziomu grupy. Skalki byly, ale dalo sie je ominac
Uwielbiam ogladac kolesi, ktorzy przez takie skalki skacza, ale mi - poki co - zycie mile. Poza tym to juz nie w moim wieku takie zabawy....
Ale za to trzeba bylo jechac przez las i momentami bylo smieszno, a momentami straszno
Mania
Hamer - 01-03-2007, 16:13
No to chyba wiem gdzie jazde za rok na deske;]FR to chyba najfajniejsza konkurenca snowboardu... jak narazie jezdzilem tylko polskimi i wloskimi lasami... ale chcetnie bym sie przejechal po takich calkiem dzikich gorach... ehh rozmazylem sie
Mania - 01-03-2007, 16:18
Generalnie polecam - przygoda niezla.
W ogole St. Moritz to genialne miejsce. Bo nawet normalne trasy to mistrzostwo swiata. Ja je nazywam nie wyratrakowanymi, tylko wylizanymi.....
Ach...hamer sie rozmazyl i ja tez...zatesknilam za Szwajcaria.....
Mania
Arek54 - 30-01-2013, 17:34
Ja ostatnio byłem we Włoszek pojeździć na desce i naprawdę trasy niesamowite. Ludzie z mojego przedziału wiekowego czyli głównie studenci. Gdyby ktoś był zainteresowany takim wyjazdem to polecam Feel The Flow. Za rok jadę znów
jaros4 - 29-03-2013, 13:46
zawsze w smingusa sezon podwodny byl juz otwarty.
tym razem jednak jade posmigac na deskach.
pozdrawiam i WESOLYCH SWIAT?
[ Dodano: 29-03-2013, 13:47 ]
-skad wzial sie tam pytajnik? !
nurkolog - 30-03-2013, 09:58
Ja to się zastanawiam czy w mój las na biegówki nie poleźć, bo biało, ale tej pokrywy jakoś specjalnie dużo nie ma.
|
|