| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Wieka sobota.
jacekplacek - 16-03-2008, 15:57 Temat postu: Wieka sobota. Jakie są pomysły na wielką sobotę i lany poniedziałek? Wybiera się ktoś na Zakrzówek, Koparki?
robertg - 16-03-2008, 19:48
W poniedzialek na pewno bedziemy na Koparkach z moja partnurka
jaros4 - 16-03-2008, 20:16
by wielosetletniej polskiej tradycji stalo sie zadosc,pasowalo by sie zamoczyc w lany poniedzialek .i ja tej tradycji sie podporzadkuje.na zakrzowku.a przy okazji,smacznego jajka wszystkim.
Grzyb - 16-03-2008, 23:48
ja w piatek, sobote i poniedzialek bede w Niemczech - Horka, Prelle, Steina lub Sproitz.
tylko jeszcze sprawdzam, czy bazy beda otwarte...
Hogata - 17-03-2008, 09:22
| Grzyb napisał/a: | ja w piatek, sobote i poniedzialek bede w Niemczech - Horka, Prelle, Steina lub Sproitz.
tylko jeszcze sprawdzam, czy bazy beda otwarte... |
To daj znac, jak bedziesz wiedzial plizzz
Nul - 17-03-2008, 14:18
W poniedziałek za Zakrzówku pewnie parę osób będzie, może nawet moje płetwy lakierowane dotrą. W sobotę - nie wiem nic na razie, ale gdybyś się wybierał...???
jacekplacek - 17-03-2008, 15:11
Będę kombinował tak: na sobotę Zakrzówek(czy w wielką sobotę są jeszcze świąteczne porządki? Jak tak, pewnie łatwiej będzie ludzi na cały dzień z domu wyciągnąć ) A na poniedziałek Koparki.
martin - 17-03-2008, 16:02
W sobote tez mam plan sie przez Zakrzowek przewinac - niestety troche pozniej - od okolo 15.00
NUREK60 - 17-03-2008, 17:50
Czes ja do Grzyba Mieszkam blisko tych akwenów co wymienileś podaj namiary na siebie to dołacze do ciebie moje gg 7627219 lub e-mail tedi60@o2.pl
Marcin_alien - 17-03-2008, 18:10
Zielone Zolwie zmierzaja na Hancze. I to na cale swieta
Grzyb - 18-03-2008, 09:58
| Hogata napisał/a: | | Grzyb napisał/a: | ja w piatek, sobote i poniedzialek bede w Niemczech - Horka, Prelle, Steina lub Sproitz.
tylko jeszcze sprawdzam, czy bazy beda otwarte... |
To daj znac, jak bedziesz wiedzial plizzz |
Dostalem potwierdzenie, ze Steina i Prelle beda otwarte w dniach 21.03.-24.03
Sparmann rowniez.
NUREK60 - 18-03-2008, 10:14
Grzyb daj namiar na siebie to zadzwonie tedi60 Lubań
Grzyb - 18-03-2008, 10:59
| NUREK60 napisał/a: | | Grzyb daj namiar na siebie to zadzwonie tedi60 Lubań |
wyslalem Ci wiadomosc
Seb. - 18-03-2008, 12:59
| Marcin_alien napisał/a: | | Zielone Zolwie zmierzaja na Hancze. |
Cześć Alien
a co/kto to "Zielone Żółwie" ? sorki, że tak pytam, ale chyba coś mi umkneło w naszym światku nurkowym
pozdrawiam
jacekplacek - 18-03-2008, 21:30
No i się sprecyzowało. Sobota: Zakrzówek, Poniedziałek: Koparki. Tylko te moje cholery w środku nocy mnie ciągną Zaś o 7-mej wstawać...
Ale nam nie straszna
meerec - 18-03-2008, 23:52
| Seb. napisał/a: | | a co/kto to "Zielone Żółwie" |
http://gtdivers.blog.onet.pl/
A tak swoją drogą to wszycy jesteście świrnięci... jak mozna się moczyć w takie zimno... ja to nawet pod prysznic w suchym wchodzę:D:D
Marcin_alien - 19-03-2008, 06:03
| meerec napisał/a: | | .. ja to nawet pod prysznic w suchym wchodzę:D:D |
ja tylko w piance
... no ale w koncu to bedzie "lany poniedzialek"
P.S
"sznurek" do naszego bloga podal meerc ... Zielone Zolwie, to moja zona i ja + nasi kursanci
jacekplacek - 19-03-2008, 07:54
| meerec napisał/a: | | A tak swoją drogą to wszycy jesteście świrnięci... jak mozna się moczyć w takie zimno... |
Prognozę biorę z telewizji. A jak wszystkim powszechnie wiadomo: telewizja kłamie
kuba_bytom - 19-03-2008, 18:51
Trzeba być twardym, a nie "miętkim":P
U nas doświadczeni nurkowie (czytaj:nie napaleni jak na samym początku) również twierdzą, że sezon nurkowy w zimie jest zamknięty, a w piankach to już w ogóle szaleństwo!!
Otóż kto lubi nurkować to nawet pogoda mu w tym nie przeszkodzi, a jacekplacek może potwierdzić, że w grudniu nurał z nim koleś w piance 5+5 +skarpety 3mm i przeżył:)
Zresztą jacekplacek też hardcorowiec bo razem nuramy teraz w 7+7 i jest nam dobrze:P
Pozdro dla mojego partnera....
...nurkowego:)
[ Dodano: 19-03-2008, 18:57 ]
No i zapomniałem napisać, że fajnie byłoby pogadać z kimś doświadczonym na Zakrzówku w sobotę w czasie przerwy lub już po nurkowaniu.
Niech wpadnie na nur kto może!!
Ps. Jak zobaczycie "sierotki" w piankach wśród samych suchaczy to będziemy MY
Miły Maciej - 19-03-2008, 19:47
No to zdrowo Panowie...
Ze mną w zeszły w-end nurkował kolega, który był w tzw półsuchym skafandrze - taka niby zwykla pianka ale z wodoszczelnym zamkiem i kryzami normalnie bajer.
Woda miała całe 4st. a kolega nie mógł po wyjściu utrzymać kubka z herbatą, który mu wręczyłem.
nurkot - 19-03-2008, 20:03
Ha! Jak się uda to nie tylko WY będziecie sierotkami wśród suchaczy!
Ale ja to się w sumie nie liczę, bo jestem "napalona jak na samym początku"
| kuba_bytom napisał/a: | | (czytaj:nie napaleni jak na samym początku) |
no i pewno nie "pogadamy", bo zdecydowanie 'niedoświadczona'
| Cytat: | | No i zapomniałem napisać, że fajnie byłoby pogadać z kimś doświadczonym na Zakrzówku w sobotę w czasie przerwy lub już po nurkowaniu. |
Pozdrowienia dla kuba_bytom i jego partnura!
No i wszystkich suchych i piankowych w zimowiosenne dni:-)
jacekplacek - 19-03-2008, 22:22
| nurkot napisał/a: | | nie tylko WY będziecie sierotkami wśród suchaczy! |
To będzie 3 w 1? Nurkotka, dwie pianeczki, jeden nurek:)
Nul - 20-03-2008, 17:41
"Nurkotka"? O jak ładnie
Nurkotka, wybierasz się w sobotę? Bo mi się towarzystwo coś rozmyśla... A już się nastawiłam, że będę... Tylko wiesz, ja w suchym, to nie wiem, czy nie zaniżę poziomu
N.
PS. Pusto tak bez lustrzanej podłogi...
nurkot - 21-03-2008, 08:32
Mi się dzisiaj rozmyśliło...
Więc ja chętnie.
Tylko właśnie się zastanawiam czy dziś nie jest lepiej niż jutro. Jutro rano trzebaby jaja święcić coby na poniedziałek można je zjeść pod wodą. No i potem późno będzie. Wczorajszy nur nam się zmienił w prawie nocnego. A jeszcze z początku pogoda chciała nas wyqrzyć i zerwała się śliczna śnieżyca - sprzęt zakopało doszczętnie w ciągu kilku minut.
| Cytat: | | Otóż kto lubi nurkować to nawet pogoda mu w tym nie przeszkodzi |
No więc nam też nie przeszkodziła, pytanie z jakim skutkiem
W każdym razie dziś/jutro też reklama szamponu "3 w 1".
Wlk.Piątek nawet bardziej pasuje - przecież dziś się należy umartwiać.
Nul - 21-03-2008, 12:14
| nurkot napisał/a: | | Wlk.Piątek nawet bardziej pasuje - przecież dziś się należy umartwiać. |
No wiesz, Nurkotka... Właśnie dlatego nie powinnyśmy dzisiaj...
N.
bartekgacka - 24-03-2008, 11:56
nurkuję często z kolesiem,który nura w suchym,a po wyjściu wygląda jak operator młota pneumatycznego.................drgaweczki
nurkot - 27-03-2008, 18:33
| Cytat: | | wygląda jak operator młota pneumatycznego |
tiaaa... najgorsze są te zęby stukające o siebie;)
Nul - toż to właśnie umartwianie się, nurkowanie w piance ale rozumiem że Ty jako posiadaczka suchacza nie możesz uprawiać takiej pokuty.
No ale cóż, Wielkanoc już minęła a wiosny jak nie było, tak nie ma.
nurek_pila - 27-03-2008, 19:03
dlatego najlepiej nurkowac z gorącymi kobitkami
Nul - 27-03-2008, 21:54
Ha, widzisz, nurkotka, jak mówi nurek_piła, mamy nurkować z gorącymi kobitkami
Ale masz rację, ze w suchym się odrobinę mniej umartwiam... Może powinnam była założyć pianę dla towarzystwa? Ale nie mam...
A swoją drogą, nurkotka, gdzie Twój znany mi z innego miejsca awatar?
N.
nurkot - 30-03-2008, 03:04
Hmmm...
No ja nurkuję czasem z gorącą kobitką;)
(Mam nadzieję że jesteś gorąca pod tym suchym Nul?)
Avatara z 'innego' forum nie mam tutaj, bo tu mniejszy obrazek być musi a chwilowo jestem zbyt zajęta by 'przyciąć' odpowiednio kotka.
Natomiast ktoś miał sobie zdjęcie przyciąć już daaawno temu na pewnym forum...
Wracając jeszcze do gorącości, ja jestem b.gorąca pod pianką, ale tylko chwilę po wyjściu z wody, potem b szybko marznę. Ciekawe czemu
|
|