FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Wymiana plastiku

wreszelewski - 12-01-2009, 22:35
Temat postu: Wymiana plastiku
Skończyłem kurs P1, ale niestety na moim identyfikatorze jest błąd w nazwisku(litere zjedli...). Co ja powinienem zrobić, żeby dostać prawidłowy(bez tego błędu)? Będe za to musiał jeszcze płacić dodatkowo?
Pozdrawiam
Wojtek

Przemo_C - 12-01-2009, 22:41
Temat postu: Re: Wymiana plastiku
Moim zdaniem nic, to nie ma większego znaczenia, zrobisz za jakiś czas nowy kurs i dostaniesz nowy plastik. Naprawdę szkoda zachodu.
hubert68 - 12-01-2009, 22:58

Przemo_C napisał/a:
zrobisz za jakiś czas nowy kurs i dostaniesz nowy plastik. Naprawdę szkoda zachodu.

Dawaj, P1 to przedszkole, te 20 nurków stażowych do P2 zrobisz raz dwa i na kurs! :ping:

Ale myślę, że możesz zadzwonic do KDP tel./fax: 0 - 22 826 83 89 tel. 0 - 22 826 22 51 w. 115 i 119 tel. kom. 0 - 602 152 159 - biuro i bez problemu przyślą Ci nowy.

jacekplacek - 12-01-2009, 23:17

wreszelewski napisał/a:
Skończyłem kurs P1, ale niestety na moim identyfikatorze jest błąd w nazwisku(litere zjedli...). Co ja powinienem zrobić, żeby dostać prawidłowy(bez tego błędu)? Będe za to musiał jeszcze płacić dodatkowo?

Nie z błędem w nazwisku, tylko pomyłkowo dostałeś cudzy identyfikator. KDP się nie myli i co za tym idzie, otrzymasz przeprosiny za zwłokę.

Puszor - 13-01-2009, 09:05

Skontaktuj się ze swoim instruktorem i on to załatwi. Pomylił się on albo KDP, zdarza się. Ty na pewno nie będziesz nic płacił.
wreszelewski - 14-01-2009, 15:27

Dzieki za pomoc:)
Gosia - 15-01-2009, 23:32

hej - a co z certyfikatem padi? odkleiła mi sie ta folia z góry - a na niej jest napis który to stopień ( a odkleiła sie na najwyzszym :) i co ? do kogo sie zgłosić? muszę do szkoły w której robiłam stopień? czy mogę poprosić jakiegokolwiek instruktora padi?
Bezimienna - 17-01-2009, 13:15

Mi się wydaje, że możesz wejsć tu: https://www.padimembers.c...t.asp?region=HQ
i zamówić po raz drugi plastik.
(100% pewności nie mam.)

szczemar - 17-01-2009, 15:32

Bezimienna napisał/a:
Mi się wydaje, że możesz wejsć tu: https://www.padimembers.c...t.asp?region=HQ
i zamówić po raz drugi plastik.
(100% pewności nie mam.)

Może ale musi zapłacić.

Gosia - 18-01-2009, 12:38

hmm - dzięki - ale zalogowałam sie tam - dokonałam przeróżnych opcji - 40 $ .. i przy wyborze kraju - nie ma polski ........ nosz.... nie chce dzwonic do klubu w którym robiłam stopień - bo był to olsztyn - teraz mieszkam w wa-wie - więc wolaabym to załatwić tu ..ech... dzieki - poszukam jeszcze
szczemar - 18-01-2009, 13:24

Gdzie nie ma Polski? By otrzymać plastik musisz pisać do Anglii. Wszystko na stronie Padi.http://www.padi.com/scuba/scuba-certification-cards/default.aspx
Piotrek Ginter - 18-01-2009, 18:09

szczemar napisał/a:
Gdzie nie ma Polski?

W podanym linku https://www.padimembers.c...t.asp?region=HQ nie ma Polski, bo to odnawianie certyfikatow online jest tylko dla osob z krajow okreslonych jako "Padi Americas Region".

Bezimienna - 18-01-2009, 23:58

szczemar napisał/a:
By otrzymać plastik musisz pisać do Anglii. Wszystko na stronie Padi.http://www.padi.com/scuba/scuba-certification-cards/default.aspx

Bogen - 19-01-2009, 09:55

Gosia napisał/a:
hej - a co z certyfikatem padi? odkleiła mi sie ta folia z góry

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Folia mogła ci się odkleić z nie tyle z certyfikatu a z tzw. Temporary Card. czyli certyfikatu tymczasowego ważnego 90 dni.

Czy właśnie to masz na myśli?

Jeśli tak to nic nie musisz robić gdyż certyfikat docelowy zostanie wysłany z biura PADI do Ciebie, Twojego instruktora lub centrum, gdzie " robiłaś " dany kurs.

W kwestii wydania duplikatu lub wymiany certyfikatu: sama tego nie możesz uczynić. W tej sprawie skontaktuj się ze swoim instruktorem lub centrum PADI w Twojej okolicy.

Gosia - 19-01-2009, 16:26

Bogen, - dzięki za odpowiedz - ale mój certyfikat - ten własciwy - jak na niego spojrzysz - tam gdzie masz nazwe stopnia pokryty jest cienka falia - ten delfinek a na nim jest folia z nazwa stopnia :) - i to mi sie odkleiło :) z najwyzszym stopniem :) od tak dziwnie - pewnie dla tego ze z nim czest nurkowałam - ledzał w jacketcie i namókł :)
BitPump - 19-01-2009, 19:53

Gosia napisał/a:
pewnie dla tego ze z nim czest nurkowałam - ledzał w jacketcie i namókł

Po co nurkujesz z certyfikatem?
Przecież nie ma policji podwodnej weryfikującej uprawnienia w trakcie nurkowań...

~BitPump

Gosia - 19-01-2009, 21:18

bo czasami wkladam do jacketu - bo zapomne wyjąć :) po prostu - jakie to ma znaczenie? :) zapytałm tylko jak go moge wymienic :) .
BitPump - 19-01-2009, 21:22

Gosia napisał/a:
po prostu - jakie to ma znaczenie? zapytałm tylko jak go moge wymienic

Bo jak wymienisz na nowy, to może wkrótce znowu będziesz musiała wymieniać na jeszcze nowszy :-)

~BitPump

hubert68 - 19-01-2009, 22:24

Gosia napisał/a:
zapytałm tylko jak go moge wymienic .

Chyba najlepszym sposobem będzie kurs na kolejny stopień..... :ping:

Gosia - 19-01-2009, 22:45

hyhyhhhyhyh - tak - rzeczywiście ... hmmm .. tylko co? "papierologia padi " :) jest ? musze sie douczyc hyhyhyh ;)
TomekP - 20-01-2009, 11:14

Gosia, daj znać jak załatwisz sprawę pozytywnie.