| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Kłopoty z korzystaniem forum
hubert68 - 17-07-2010, 22:20 Temat postu: Kłopoty z korzystaniem forum Od pewnego czasu mam ogromne problemy z korzystaniem z Forum. Szczególnie po zalogowaniu strony po prostu przestają się otwierać. Poziom zdenerwowania urósł do tego stopnia, że zastanawiam się nad opuszczeniem FN. Myślę, że inni mają podobne kłopoty. Kiedy ta sytuacja zostanie naprawiona?
DarekS - 17-07-2010, 22:26
opisales strasznie lakonicznie swoje problemy i nie wiem aka est przyczyna
poda aki masz system, przegladarke, itp
zbigniewb - 17-07-2010, 22:37
Windows XP SP2 i MF 3.6.6
FN działa bez zarzutu.
Wesołek - 17-07-2010, 22:54
Jakoś nie widzę problemów z otwieraniem się forum, wszystko lata bardzo dobrze. Jak wspomniał Darek, może przyczyna jest po stronie twojego kompa. Też latam na XP SP2, MF 3,6.
TomS - 17-07-2010, 23:35
XP SP3 + IE 806
XP SP3 + MF 366
i wszystko hula jak zwykle.
hubert68 - 18-07-2010, 00:06
Używam Windows XP i przeglądarki Internet Explorer 8.0
Właśnie od 22.45 próbuję bezskutecznie napisać…
Otwarcie pierwszej strony z reguły nie nastręcza problemów. Później, szczególnie po zalogowaniu, zamiast otwarcia się nowej strony otrzymuje komunikat o braku możliwości połączenia. Obecnie tak jest w prawie ¾ prób. Szczególnie denerwujące jest to wtedy, gdy napisze dłuższego posta, zapominając o sytuacji i po próbie jego wysłania otwiera się komunikat j.w. ... Dodatkowo, do napisanego tekstu nie ma jak wrócić….
Żadne tego typu problemy nie występują w innych sytuacjach, w tym przy korzystaniu z Divetreka.
DarekS - 18-07-2010, 00:19
| hubert68 napisał/a: | Używam Windows XP i przeglądarki Internet Explorer 8.0
| gratulacje "dobrego" wyboru
sorry ale ja nie dopisuje nic pod IE, kieruje sie innymi przegladarami a nie tym shitem microsoftu
zainstaluj sobie FF lub oczysc porzadnie smieci w IE
jacekplacek - 18-07-2010, 08:47
| hubert68 napisał/a: | | Internet Explorer 8.0 |
Pod Operą nie ma problemów. Pod Google Chrome podobnie.
martin - 18-07-2010, 08:56
| hubert68 napisał/a: | | Myślę, że inni mają podobne kłopoty. |
NOPE
| hubert68 napisał/a: | | zamiast otwarcia się nowej strony otrzymuje komunikat o braku możliwości połączenia. |
Sprobuj klasycznie: START Uruchom CMD
otwiera sie czarne okno, w nim wpisujesz "ping forum-nuras.com -t"
| Kod: | C:\>ping forum-nuras.com -t
Ping wird ausgeführt für forum-nuras.com [94.75.225.38] mit 32 Bytes Daten:
Antwort von 94.75.225.38: Bytes=32 Zeit=46ms TTL=54
Antwort von 94.75.225.38: Bytes=32 Zeit=45ms TTL=54
Antwort von 94.75.225.38: Bytes=32 Zeit=44ms TTL=54
Antwort von 94.75.225.38: Bytes=32 Zeit=43ms TTL=54
Antwort von 94.75.225.38: Bytes=32 Zeit=45ms TTL=54
Ping-Statistik für 94.75.225.38:
Pakete: Gesendet = 5, Empfangen = 5, Verloren = 0
(0% Verlust),
Ca. Zeitangaben in Millisek.:
Minimum = 43ms, Maximum = 46ms, Mittelwert = 44ms
STRG-C
^C |
Potem pijesz kawe, przerywasz przy pomocy CTRL+C i sprawdzasz w statystyce, czy gubia sie pakiety.
wiesiek01 - 18-07-2010, 15:24
| DarekS napisał/a: | gratulacje "dobrego" wyboru
sorry ale ja nie dopisuje nic pod IE, kieruje sie innymi przegladarami a nie tym shitem microsoftu
zainstaluj sobie FF lub oczysc porzadnie smieci w IE |
Sorry ale to nie jest rozwiązanie. Każdy ma prawo używać tego co ma lub co lubi. Polecanie instalacji innej przeglądarki to tak jak polecanie kupna samochodu terenowego bo dziury w jezdni w mieście ktoś zapomniał załatać. Serwisy internetowe powinny być optymalizowane pod kątem wszystkich przeglądarek.
Wracając do tematu, rzeczywiście problem istnieje. Trzeba czasami po kilka razy odświeżać/ponownie ładować strony. Kto nie załapie, że pomaga stop i ponowne załadowanie to czeka w nieskończoność a strona się nie załaduje. Pingi "śmigają" i 0 % strat.
hubert68 - 18-07-2010, 18:08
| DarekS napisał/a: | | gratulacje "dobrego" wyboru |
| jacekplacek napisał/a: | | Pod Operą nie ma problemów. Pod Google Chrome podobnie. |
Rozumiałbym, gdyby problem był szerszy ale dotyczy TYLKO FN a np. DIW już nie...
| martin napisał/a: | Sprobuj klasycznie: START Uruchom CMD
otwiera sie czarne okno, w nim wpisujesz "ping forum-nuras.com -t" | Martin dzięki, spróbuję.
DarekS - 19-07-2010, 17:30
Nie zmuszam nikogo do uzywania FF czy innej przegladarki. Jednak IE ma swoje rozne "humory". Proponuje od oczyszczenia cookies i katalogu z plikami tymczasowymi.
Ja ze swojej strony od jutra zajme sie problemem musze tylko zainstalowac IE ktorego na dzien dzisiejszy wogole nie mam.
Prosze o informacje innych uzytkownikow, ktorzy korzystaja z IE. Interesuje mnie jak u innych dziala FN pod IE. Byc moze to sa problemy z samym IE lokalnie a nie z FN.
wiesiek01 - 19-07-2010, 19:32
| DarekS napisał/a: | | Byc moze to sa problemy z samym IE lokalnie a nie z FN. |
Nie są to problemy wyłącznie z IE, ja używam FF i jak pisałem problemy się zdarzają pomimo, że czyszczony jest cache, cookies, historia. Zaobserwowałem ten problem jakieś 2-3 mies. temu. Może to problem wydajnościowy FN: bazy, łącza, dysków ?
martin - 19-07-2010, 20:41
| wiesiek01 napisał/a: | | Może to problem wydajnościowy FN: bazy, łącza, dysków ? |
Watpie - tutaj smiga jak nalezy. Podejrzewam jednak problemy "na lini" - jestes z podobnego regionu co i Hubert. Moze ten sam provider?
jacekplacek - 19-07-2010, 20:45
| martin napisał/a: | | jestes z podobnego regionu co i Hubert. Moze ten sam provider? |
Nie są - Hubert jest ze Śląska
hubert68 - 19-07-2010, 21:35
| jacekplacek napisał/a: | | Nie są - Hubert jest ze Śląska | No tak, to z drugiej strony rzeki jest... Ale ja jestem napływowy, dla mnie rzymła i bułka to to samo... a i seblec się mogę równie łatwo jak rozebrać...
Z radością muszę przyznać, że zarówno dzisiaj rano, jak i teraz (tfu, tfu, na psa urok) po raz pierwszy od dość dawna, opisznych wcześniej problemów nie stwierdzam
TomM - 20-07-2010, 14:56
Mnie też zdarzają sie "zwiechy", czyli FN "zamarza". Zwykle jest tak, że trzeba czekac aż "odmarznie". Zwykle towarzyszy temu żółty trójkącik (symbol błędu) - zawsze ten sam. Mogę przytoczyc jak sie pojawi, bo dzisiaj sie nie pojawił
Edit. Już się pojawił.
wiesiek01 - 20-07-2010, 16:07
| martin napisał/a: | | Moze ten sam provider? |
Też nie bo korzystam z kilku, również zagranicznych. Może "bug" w kodzie, konfigu.... ?
DarekS - 20-07-2010, 19:54
TomM to juz jest jakis konkret,
jutro siade do tego i przeszukam co jest nie tak
wielkie dzieki
Piotr TAKATO - 06-02-2011, 19:26
A ja mam inną sprawę ,propozycję :
Jest bardzo wiele wątków w działach 1.Gdzie zanurkować 2.Nurkowanie rekraacyjne
Właściwie mówią o tm samym wiem że zamierzenie było inne ale życie ......
Czy niedało by się podzielić tego na np.Polska Egipt Europa itd
Kazdy miałby łatwiejszy dostęp do do interesującego go kraju i może nie będą się powtarzały pytania
A napewno będzie łatwiej wyszukać bo dziś trzeba kartkować kartka po kartce wiem że jest wyszukiwarka ale nie zawsze w tytule jest kraj
Pozdrawiam
DarekS - 06-02-2011, 20:10
| Piotr TAKATO napisał/a: | | A ja mam inną sprawę ,propozycję : ... |
jutro do tego siądę
|
|