| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Ogólnopolskie III spotkanie Forum Nuras?
Art - 08-03-2004, 16:29 Temat postu: Ogólnopolskie III spotkanie Forum Nuras? Może już czas pomyśleć o III spotkanu Forum Nuras.
Czas wydaje się niby odległy ale przygotowania czas zacząć!
Myslę, że maj byłby najbliższym terminem ale oczywiście żeby cokolwiek organizować musimy wiedziec ile osób będzie gotowe zostawić pracę, ulubiony fotel, pilot telewizora czy klawiaturę
7-9 maja to chyba ciekawy termin?
Wszystko będzie pewnie do ustalenia (termin, miejsce, atrakcje itp.)
Darku S co Ty na to???
Pozdrawiam
Art prowokator
Mania - 08-03-2004, 17:00
7- 9 maja to nie jest dobry pomysl.... Ci z nas, ktorzy beda wyjezdzac na tzw. weekend majowy nie zdaza wrocic do tego czasu (czartery....).
Moze od razu ustalic tydzien pozniej - polowa maja 14 - 16maja - wtedy wszyscy juz wroca z dlugich weekendow, a w najblizszym czasie nie ma nastepnych dlugich weekendow - wiec powinni byc w kraju....
Mania
Art - 08-03-2004, 17:20
Dla mnie może byc 14-16 maja.
Nadal czekamy na zgłoszenia innych forumowiczów - bez nas zjazdu nie będzie więc prosze o wstępne potwierdzenia!
No i nadal na głos Darka
Piotr - 08-03-2004, 18:39
no wreszcie
jestem na tak...ogolnie i terminowo (14-16 maj) rowniez
prosze mnie wpisac na liste
czy Pan S. znany niektorym jako Admin pokombinuje znowu i cos zalatwi, czy "zwali" to na barki innych?
Darus - przemow do nas, mas....
1. Art
2. Mania
3. Piotr
ArturP - 08-03-2004, 19:38
Hmm ja chętnie spotkam się z forumowiczami których znam, i jeszcze chętniej poznam nowe osoby. Co do terminu to się Artuś dostosuje
DarekS - 08-03-2004, 20:11
| Piotr napisał/a: | czy Pan S. znany niektorym jako Admin pokombinuje znowu i cos zalatwi, czy "zwali" to na barki innych?
|
Co sugerujesz ?
GosiaS - 08-03-2004, 21:33
Moi kochani! Termin myślę ustalimy wspólnie, natomiast co do miejsca imprezy ZDECYDOWANIE BĘDZIE TO WARMIA I MAZURY !!!
Rzucajcie propozycje miejsc a ja będę załatwiała formalności i ewentualne znajomości.
LEŚNE WROTA ODPADAJĄ PANIE ADMINIE.
Zapiszcie mnie na listę w ilości sztuk dwie JA I MOJA CÓRKA
ArturP - 08-03-2004, 22:36
Gosia czemu, to super lokalizacja a ty ją odrazu wykluczasz. myślmy o innych a nie o sobie, to impreza integracyjana i po mojemu lokalizacja ok.
Poddaje do rozpatrzenia ?,. ci co byli w Leśnych Wrotach niech się wypowiedzą czy podobało im się czy nie. Ja się dostosuje
GosiaS - 08-03-2004, 22:44
Wykluczam z powodów osobistych, jak Wam pasuje to OK! Mnie tam nie będzie.
ArturP - 08-03-2004, 22:52
Gosia zjazd forum to nic osobistego to spotkanie ludzi zarażonych jedną chorobą. Przykro mi że tak to traktujesz, mam nadzieje że jeszcze nurkujesz i że nie raz się zanurzymy
AAA propo a co proponujesz w zamian ? jaka inna lokalizacja ja się dostosuje
Mania - 08-03-2004, 23:21
Gosia, chybawiem dlaczego nie lubisz Lesnych Wrot, ale to naprawde fajne miejsce....
Bo Kormoran z wrzesniowego zjazdu to raczej odpada - foczka nie obraz sie, ale Lesne Wrota sa zdecydowanie fajniejsze. I maja lepsze parowki
Mania
Tommy222 - 09-03-2004, 00:24
A może tak nad Kownatkami z jednej strony mazury z drugiej blisko Warszawy...
A tak poważnie to jestem za Leśnymi Wrotami mi się tam podobało a i na jedzenie nie narzekam. Naprawdę bardzo chętnie bym pojechał na spotkanie ale nie wiem czy obrona (lub nie daj boże jeszcze pisanie) pracy magisterskiej mi tego nie uniemożliwi
nuras5 - 09-03-2004, 09:38
Ja tam się stawię w każdym miejscu, w Polsce lub gdzie indziej- termin też dobry.
Może na targach w czasie spotkania coś ustalimy?
Piotr - 09-03-2004, 13:04
| DarekS napisał/a: | | Co sugerujesz ? |
oj Darus dokladnie to co napisalem
I Zjazd milo sympatycznie, na II juz Ci sie nie chcialo
pytanie co z III??
wezmiesz sie za to??
Piotr - 09-03-2004, 13:07
| Gosia napisał/a: | | Wykluczam z powodów osobistych, jak Wam pasuje to OK! Mnie tam nie będzie. |
trzeba bedzie Cie porwac i zawiezc na miejsce!
bd* - 09-03-2004, 16:53
Szybko to zleciało, ale jednocześnie bardzo dużo się przez ten okres zdarzyło.
Uświadomiłem sobie, ze niecały rok temu niektórych osób nie znałem, a teraz mi się wydaje, że znam je od zawsze. .
Pierwszy zlot bardzo zdynamizował to forum , był początkiem wielu nowych znajomości no i oczywiście bardzo ciekawych nurów .
Bez względu na miejsce spotkania i okoliczności nie wyobrażam sobie żeby Cię Gosiu nie było .
Ponadto mam nadzieję , że przybędą na to spotkanie wszyscy , którzy wypowiadają się aktywnie na łanach FN .
Oczywiście mam nadzieję , że autor przedstawi osobiście swoją książkę i nikt nie użyje argumentu " ja nie przyjadę , ponieważ nie mam przyjemności poznać tego pana czy tą panią " .
Proponuję jeszcze o tydzień przesunąć spotkanie .
Trawa będzie zieleńsza i większa , dni dłuższe i cieplej .
15 maja jest na ogół " zimna Zośka " przymrozki i na ogół pada .
Proponuję 21;22;23 .
Ta dekada miesiąca jest ogólnie mniej obciążona w firmach choćby z tego powodu , że do 20 załatwia się większość spraw z urzędami skarbowymi .
Mnie też bardzo się podobało w Leśnych Wrotach .
Od czasu zlotu byłem tam kilkakrotnie .
Pozdrawiam
Piotr - 09-03-2004, 17:03
to co, Bogus, robimy powtorke z rozrywki??
Lacznie z dluuuuugim spaniem i powrotem w deszczu?
powyzszy termin tez pasuje
Mania - 09-03-2004, 18:47
Czy w ramach powtorki znowu trzeba bedzie pchac Twoja lodke bo nie bedzie dzialala???
Mania
PS. Rzeczywiscie to juz zaraz minie rok....
Piotr - 09-03-2004, 19:00
oj mania wiedzialem, zes zlosliwa
ale ze az taaaaak?
bo Cie nie przewioze!!!
Foczka - 09-03-2004, 19:07
Maniu luzik.
Bylo minelo.
Ja w siedzibie Kormorana vel Pluszczaka tez sie raczej nie pojawie.
Ale mam nadzieje, ze jednak nie macie traumatycznych wspomnien zwiazanych z II zjazdem. I licze na to, ze jak mnie spotkacie na jakims brzegu, to ne dostane zablakanym pomidorkiem albo parowa
GosiaS - 09-03-2004, 19:51
No Piotr jak miałbyś mnie porywać...... to się dogadamy !!
Mania - 10-03-2004, 15:26
| Piotr napisał/a: | oj mania wiedzialem, zes zlosliwa
ale ze az taaaaak? |
Ja? Zlosliwa? Tylko przypomnialam niektore wydarzenia z zeszlego roku....
| Piotr napisał/a: | | bo Cie nie przewioze!!! |
Czyli zabierzesz te......lajb....o przeprasza - lodke?
Mania
kaarol - 12-03-2004, 08:47
ja tez chcialabym sie wybrac:)
jesli bedzie trzeba pomoc w organizowaniu to dajcie znac, chetnie sie czyms zajme:)
pzdrw,
K.
Sandii - 12-03-2004, 18:27
I o to chodzi
czegoś mi ostatnio na forum brakowało
i już wiem -> nie było dyskusji o najbliższym spotkaniu
czy 15 czy 22, JA jestem
w realu sie pije z adminami
a nie jakies posty, emaile czy inne fanaberie
;)
Sandii
MARCIN750 - 12-03-2004, 20:21
Jeśli Kaarol jedzie to i ja może się wybiorę. Termin jeśli można to ten późniejszy. Leśne Wrota też mi pasują. W zeszłym roku było OK.
Victoria - 13-03-2004, 01:36
Szkoda by bylo, gdyby Gosi nie bylo... jak juz pisala, ma powody osobiste zeby tam sie nie pojawiac...
Mimo, ze bardzo lubie tamto miejsce, moze znajdziemy cos innego?
GosiaS - 13-03-2004, 12:27
Victoria kochanie nie przejmuj się mną... Najważniejsze żebyście się Wy wszyscy dobrze czuli i bawili. Po prostu mi w tym miejscu będzie bardzo źle i niezręcznie ale obiecuję że wpadne na chwilę się przywitać !!!
Aston - 14-03-2004, 01:16
Witam!
Wreszcie, a nawet podwojne wreszcie!
Pierwsze wreszcie - wrocilem z kraju boszow jak mowia holendrzy, a drugie wreszcie to zlot FN!
Na drugim mialem kreche - nie bylem , Lesne Wrota byly OK, ale pojade wszedzie gdzie bedzie Wam wszystkim pasowalo!
Juz sie ciesze na spotkanie!
Pozdro wionka!
DarekS - 14-03-2004, 10:47
| Victoria napisał/a: | | moze znajdziemy cos innego? |
W takim razie czekam na propozycje miejsca spotkania.
kaarol - 14-03-2004, 18:47
Sluchajcie, a moze jakies male glosowanko nad miejscami zjazdu?
Jak dla mnie jest conajmniej kilka ciekawych lokalizacji, ktore mozemy wziac pod uwage:
1. jez Trzesniowskie (i nie ukrywam, ze to moj typ;-))) )
2. jez Powidzkie - tak posrodku kraju, zeby wszystkim bylo blisko
3. Zakrzowek&Koparki jako miejsca do ponurczenia, noclegowania gdzies w okolicy
4. i oczywiscie Mazury, moze Hańcza??
5. a moze jez Biale i Piaseczno w okolicach Wlodawy (tam gdzie sprzatanie bylo) ??
tak na szybko tyle przychodzi mi do glowy.
K.
MARCIN750 - 14-03-2004, 20:15
TAK! na jez. Trześniowskie. Na jednym akwenie kilka fajnych miejsc do nurania, starocie pod zamkiem, ścianka, głębokie ok 60 m, czysta woda itd. być może ja i Ukusek moglibyśmy coś zorganizować?!?
2. Zakrzówek i koparki
3. Powidz
ArturP - 14-03-2004, 21:18
Skoro uważacie że miejsce jest kiepskie, to proponuje aby nowi forumowicze skoro mają kontakty i możliwości niech zorganizują ten zjazd. Propozycja wynikała z: niezła lokalizacja, lokalne układy, sprawdzone warunki podczas I spotkania FN.
Czekam z niecierpliwością na propozycje
Victoria - 14-03-2004, 21:50
| ArturP napisał/a: | | Skoro uważacie że miejsce jest kiepskie, to proponuje aby nowi forumowicze skoro mają kontakty i możliwości niech zorganizują ten zjazd. |
Nikt nie powiedzial, ze miejsce jest kiepskie, wrecz przeciwnie, kazdy twierdzi, ze Lesne Wrota sa ok. Jedynym argumentem przeciw sa powody osobiste Gosi. Mam nadzieje, ze uszanujemy jej glos. Bez zalozycieli i naszych adminow nie byloby ani naszego forum, ani zjazdow.
Jak widzisz padaja rozne propozycje, napewno jakies ciekawe miejsce uda sie wybrac. Moze zaproponujesz cos w Twojej okolicy?
Sugeruje zglaszanie miejsc do konca marca, a nastepnie wybranie przez glosowanie miejsca na zjazd.
ArturP - 14-03-2004, 22:04
Wedle mojej wiedzy adminów jest dwoje a nawet troje. Skoro mówimy o szacunku może posłuchamy prpozycji obu, a nawet trójki stron.
Ja tak sobie myśle że za dużo mówi się o sprawach osobistych a za mało o rzeczach dla nas, ogółu jasnych. Forum to organizm a nie członek, dlatego czekam na za i przeciw jeśli ktoś zna ciekawe miejsca ( nie te które zna a te w których można coś zorganizować) jestem za
ArturP - 14-03-2004, 22:05
Art ty prowodyrze czemu milczysz ?
Victoria - 14-03-2004, 22:16
| ArturP napisał/a: | Wedle mojej wiedzy adminów jest dwoje a nawet troje. Skoro mówimy o szacunku może posłuchamy prpozycji obu, a nawet trójki stron.
Ja tak sobie myśle że za dużo mówi się o sprawach osobistych a za mało o rzeczach dla nas, ogółu jasnych. Forum to organizm a nie członek, dlatego czekam na za i przeciw jeśli ktoś zna ciekawe miejsca ( nie te które zna a te w których można coś zorganizować) jestem za |
Jestem przekonana, ze Ty akurat doskonale wiesz, o co Gosi chodzi. Dziwie sie, ze stajesz przeciwko niej. Mysle, ze akurat dla osob zgromadzonych na tym forum prywatnosc jest wazna i nie zamierzaja wnikac jakie powody ma Gosia. Jak dla mnie, w sprawie powodow Gosi EOT.
Zatem mamy zgloszone jezioro Trzesniowskie i osoby, ktore podjelyby sie organizacji. Mam nadzieje, ze zglosza sie jeszcze inni i bedziemy mieli z czego wybrac. Jezeli zglaszasz sie Arturze jako organizator w Lesnych Wrotach, to mysle, ze te propozycje tez mozemy glosowac.
ArturP - 14-03-2004, 22:29
To czy znam czy nie to nie ma znaczenia w tej kwestji doroga Viki. Ale tak, jeśli ma to być w naszym okręgu to jestem gotowy i zwarty. Ale ważniejsze jest czy te propozycje miejsc są do zrealizowania. Ja moją propozycje moge zrealizować choćby w tydzień. Czekam na inne propozycje i głosowanie.
Ps. troszke mało forumowiczów wogóle opowida się za chęcią spotkania. Skupcie się zawsze warto poznać nowych doświadczonych, i mniej doświadczeni mogą posłuchać i poznać tych starszych. Sam tego doświadczyłem i warto dlatego piszcie coś, co kolwiek
JarekN - 14-03-2004, 22:36
Może tak by Admini się wypowiedzieli na ten temat
W końcu gdzie ma być III Spotkanie FORUM-NURAS
I spotkanie było SUPER, II troszkę mniej ... ale widzę, że III stoi pod poważnym znakiem
Victoria - 14-03-2004, 22:55
| JarekN napisał/a: | Może tak by Admini się wypowiedzieli na ten temat
W końcu gdzie ma być III Spotkanie FORUM-NURAS
I spotkanie było SUPER, II troszkę mniej ... ale widzę, że III stoi pod poważnym znakiem |
Mysle, ze nie stoi pod znakiem zapytania, tylko jak beda propozycje, to bedziemy je glosowac.
ArturP - 14-03-2004, 23:11
Żeby można byo zrobić szacunek kosztów, forumowicze muszą się zadeklarować ilu, i gdzie by chcieli
GosiaS - 14-03-2004, 23:11
Nigdy nie powiedziałam że Leśne Wrota to złe miejsce na spotkanie, nie wiem Artur dlaczego tak to odebrałeś, jedyne co napisałam w tej kwestii to to, że nie pojawie się w TYM miejscu.
Dziękuję tym, którzy mnie rozumieją i wspierają, ale nie chciałabym aby przeze mnie dochodziło do jakichś spięć.
Nie uważam się za Admina tego forum, bardziej "maskotkę"
Mam się wypowiedzieć.... Tak, chciałabym aby ten zjazd wypalił ale nie jestem na siłach go organizowac, przepraszam. Dostosuje sie do Was, jakkolwiek postanowicie.
Dzięki dziewczyny!
GrzesW - 14-03-2004, 23:51
Kaarol, popieram twoją propozycję jeziora Białego koło Włodawy, jest znakomita baza noclegowa, mogę się zaangażować w organizacje, jestem na miejscu i mam troche znajomych kierowników ośrodków wypoczynkowych.
Pozdrawiam
Grzegorz W
kaarol - 15-03-2004, 01:17
troszke odpowiedzi do tego co powyżej:
1. nie napisalam, ze Lesne Wrota to kiepska lokalizacja
2. nie mieszajmy spraw prywatnych czy osobistych w wybor miejsca zjazdu - to taka mala moja propozycja
3. lubie poznawac nowe miejsca, nawet jesli czasem zwiaze sie to z ryzykiem, ze nie spelnia moich oczekiwan.
IMO tak naprawde czy III zjazd bedziemy wspominac milo czy nie, nie zalezy w pierwszej kolejnosci od miejsca noclegow, ale raczej od atmosfery jaką stworzymy;)))
moze sprobujemy zaglosowac jakos, zeby sprawdzic, gdzie najwiecej osob by sie wybralo?
dobranocka:)
K.
Radol - 15-03-2004, 09:09
Heyka,
to może Hańcza????
Tia, tylko Ci z południa będą mieli straaaasznie daleko,
ale czego nie robi się dla spotkania
Pozdrawiam
Kuba - 15-03-2004, 10:39
wiesz Radku, Hancza to dobry pomysl, ale niestety obawiam sie ze sie nie uda z prozaicznego powodu.
moga byc trudnosci z zakwaterowaniem takiej ilosci osob w jednym miejscu. Adam w tym wypadku odpada, bieganie po wielu chalupach we wsi tez...a Slowik tez nie da chyba rady pomiescic takich mas ludu....chyba ze otworzymy opcje namiotowa (ja jestem za), ale znam takich co majowe, dosc chlodne, wieczory wola spedzac w ciepelku
Kuba
Aston - 15-03-2004, 16:32
Jezeli chodzi o zgloszenie checi przyjazdu to mozna liczyc na mnie + 1!
Czekam na lokalizacje!
Piotr - 15-03-2004, 16:50
mam nieodparte wrazenie, ze w ten sposob bedzie to dlugo trwalo,
a czas leci
poza tym warto wiedziec wczesniej gdzie i kiedy-mozna inne rzeczy dograc
proponuje tak:
skoro mamy juz pare miejsc, niech wiekszosc wybierze lokalizacje
Zjazd bedzie tam, gdzie wieksza liczba osob sie zdeklaruje
jesli moge zaczac
Leśne Wrota
1.Piotr + 1 (od 14 maja do oporu)
ewentualnie w "zaproszeniach" zalozyc nowe tematy/nazwy miejsc (oczywiscie ograniczajac sie do bardziej rozsadnych) wraz z przedzialem czasowym) i chetni beda tylko "wrzucac sie" bez zbednych komentarzy za to konkretnie:)
Victoria - 15-03-2004, 17:14
| Piotr napisał/a: | :lol:
mam nieodparte wrazenie, ze w ten sposob bedzie to dlugo trwalo,
a czas leci poza tym warto wiedziec wczesniej gdzie i kiedy-mozna inne rzeczy dograc proponuje tak:
skoro mamy juz pare miejsc, niech wiekszosc wybierze lokalizacje
Zjazd bedzie tam, gdzie wieksza liczba osob sie zdeklaruje |
Wydaje mi sie, ze powinno sie poczekac kilka dni na zgloszenie miejsc i osob, ktore chca sie podjac organizacji. Co z tego, ze ktos rzucil Hancze, skoro nie ma osoby, ktora by sie tym zajela? Dlatego proponuje kilka dni - np do 25 marca lub 31 marca, aby zglaszac miejsca i organizatorow. Potem mozna zrobic sonde i glosowac w ten sposob.
Mysle, ze to bedzie najbardziej "poukladany" sposob.
Piotr - 15-03-2004, 17:21
Uwazasz, ze 6 propozycji to wciaz za malo??przeciez obejmuja w zasadzie cala Polske!
tylko zeby nie skonczylo sie w ten sposob, ze bedzie 20 propozycji i na kazda 5 osob chetnych!!
ale skoro tak....
Victoria - 15-03-2004, 19:35
| Piotr napisał/a: | Uwazasz, ze 6 propozycji to wciaz za malo??przeciez obejmuja w zasadzie cala Polske!
tylko zeby nie skonczylo sie w ten sposob, ze bedzie 20 propozycji i na kazda 5 osob chetnych!!
ale skoro tak.... |
Piotrze, chodzi mi o KONKRETNE propozycje.
1. Lesne Wrota jak wiadomo moga obsluzyc tyle osob - to jest KONKRETNA PROPOZYCJA
2. Trzesniowskie - Marcin750 zloslil chec zorganizowania - pewnie zna odpowiedni osrodek - prawie KONKRETNA
3. Jez. Biale i Piaseczno w okolicach Wlodawy (tam gdzie sprzatanie bylo) - prawie KONKRETNA - pewnie organizator by sie znalazl (moze np. Jarek Lenart?)
4. Padla propozycja Hanczy - swietne miejsce, ale jak Kuba dowodzi niemozliwe jest w jednym miejscu zebrac tyle osob. Po co glosowac na Hancze, jesli nie ma mozliwosc latwej organizacji?
5. Jez Powidzkie - mozliwosc organizacji? chetny organizator?
6. Zakrzowek&Koparki - mozliwosc organizacji? chetny organizator?
To tyle moich "uwag porzadkowych".
Kriss - 15-03-2004, 21:17
| Kuba napisał/a: | wiesz Radku, Hancza to dobry pomysl, ale niestety obawiam sie ze sie nie uda z prozaicznego powodu.
moga byc trudnosci z zakwaterowaniem takiej ilosci osob w jednym miejscu. Adam w tym wypadku odpada, bieganie po wielu chalupach we wsi tez...a Slowik tez nie da chyba rady pomiescic takich mas ludu....chyba ze otworzymy opcje namiotowa (ja jestem za), ale znam takich co majowe, dosc chlodne, wieczory wola spedzac w ciepelku
Kuba |
Jeśli chodzi o II połowę maja - jestem po rozmowie z Adamem Kułakowskim . Ma 38 miejsc łóżkowych i nie widzi przeszkód w rozbiciu namiotów do 50 osób ( w sumie ) . Ok 400 m od niego jest kolejnych 15 miejsc .
W menu udziec ze świni + beczka piwa na kolację .
Piatek , sobota , niedziela z w/w atrakcjami to koszt ok.100 plnów dla łóżkowców . Na miejscu sprężarka i przetaczarnia .Do dogadania nitrox .
Jeśli są zakusy na ten kierunek i miejsce - służę pomocą w organizacji .
Sądzę , że wskazane byłoby ustalenie minimalnej i maksymalnej liczby osób chętnych , inaczej trudno coś negocjować .
pozdrawiam - Kriss
P.S. mam nadzieję uczestniczyć w tej imprezie ( gdziekolwiek by się miała odbyć ) i jeśli będziecie mieli ochotę - jestem w stanie zorganizować coś w rodzaju prezentacji ;
1. Rebridera rodzimej produkcji z możliwością popływania w tym ustrojstwie ( z instruktorem ), połaczone z możliwością uzyskania informacji i wiedzy na temat praktycznej strony pływania w obiegach półzamkniętych ,
2. Odczytu Fragmentów książki o " nurkowaniu " wirtualnym w wykonaniu autora z możliwością dyskusji i wygwizdania - wszystko gratis .
Piotr - 15-03-2004, 21:56
no widzisz Vikki?
pare godzin i w zasadzie 4 KONKRETNE pozycje:)
Kriss, w razie kolejki pisze sie na ustrojstwo i "fragmenty"
GosiaS - 15-03-2004, 23:25
to ja poprosze pokój.... jestem stara i mam reumatyzm.... pod namioty się nie nadaje
SZEFOWA+dziecko+2
lobster - 15-03-2004, 23:39
| Gosia napisał/a: | | jestem stara i mam reumatyzm.... |
Ty stara?? To co ja mam kurde powiedziec? Albo tez i pare innych osob..
Victoria - 16-03-2004, 00:25
| Piotr napisał/a: | no widzisz Vikki?
pare godzin i w zasadzie 4 KONKRETNE pozycje:) |
Rewelacja - i o to chodzi
Jezeli wygra Hancza, to ja grzecznie zamawiam miejsce w pokoju
Aston - 16-03-2004, 01:34
no qrka, reumatyzm...
a tu jeszcze Lobster doklada niektorym, nieee....
To ja sie pisze - jezeli nad Hancza na lozkowca chyba...
pozdrawiam
bd* - 16-03-2004, 02:03
Ja też poproszę o pokój , bez względu na miejsce .
A może morze, bałtyckie oczywiście .
Zatoka ?
Mania - 16-03-2004, 08:34
Mnie jest generalnie wszystko jedno gdzie, ale na pewno prosze o pokoj!!! Jestem za stara na namiot (hihihihi) no i Atos nie przepada za takim lokum - a tym razem to chyba juz na pewno ze mna pojedzie.
Mania
Piotr - 16-03-2004, 10:00
jestem zdecydowanie za pokojem (na swiecie tez:)
ale moze zanim sie zakwaterujemy
uzgodnimy gdzie bedziemy?
czy tez moze za bardzo upierdliwy jestem?
Sandii - 16-03-2004, 13:32
a ja za namiotem (nie jestem taki stary jak niektórzy ;))))
i będę miał blisko od ogniska
minus - inni też będa mieli blisko ;)
poza długim majowym terminy mi pasują
lokalizacja do wyboru ale weźcie pod uwage czas dojazdu i odjazdu
to znacznie redukuje czas potkania (a dla kierowców czas na ...)
Sandii
Art - 16-03-2004, 16:42
Zrobiłem ANKIETĘ
http://forum.jds.pl/viewtopic.php4?p=19875#19875
wszelkie uwagi lub poprawki do ankiety proszę przesyłać do mnie lub innego moderatora.
Dziękuje i pozdrawiam.
nuras5 - 18-03-2004, 08:16
Ponieważ nie zauważyłem chętnych[ poza jednym- gratuluję spartańskiego samozaparcia] na namiot- proponuję dać sobie spokój z tą lokalizacją.
Ja jestem za Trześniewskim- po prostu dlatego, że nie znam tego jeziorka, a wiele dobrego o nim słyszałem.
PIOTREK - 18-03-2004, 23:39
Czy ktoś planuje zabrać jakieś dziecko? Ja mógłbym dołączyć ale z "pociechą":boots: . No i właśnie jak sobie poradzić z takim "problemem" w czasie nurkowania, jeżeli jesteśmy bez współrodzica? Planujecie jakieś przedszkole ...?
GosiaS - 19-03-2004, 08:14
Ja będę z 3 letnią córką, Kaarol-ina będzie z dwójką dzieci, zabierz swoje.
Przecież nie nurkujemy wszyscy naraz.... zawsze jakaś niania sie znajdzie.
Kuba - 19-03-2004, 08:25
ja jestem drugim chetnym pod namiot, dla mnie takie noce sa najprzyjemniejsze.
glosowalem za Hancza (tam byloby fajnie) ale przyznam sie ze mialem watpliwosci - argument ten sam co nuras5
Kuba
PIOTREK - 19-03-2004, 12:02
A kiedy będą znane jakieś szczegóły odnośnie terminu i miejsca?
No i ten termin. W moim przypadku na pewno odpada 21-23.
Jeżeli chodzi o lokalizację, to może Trześniowskie (jeszcze tam nie byłem),
bo Hańcza jest jednak trochę dalej, chociaż też chętnie...
Zakwaterowanie na pewno "murowane" (pokój).
Miłosz - 19-03-2004, 13:41
| Gosia napisał/a: |
Przecież nie nurkujemy wszyscy naraz.... zawsze jakaś niania sie znajdzie. |
Pamiętaj, Gosiu: Nigdy nie wiesz, kto jest po drugiej stronie.
Pozdro,
Nishi
Arex - 20-03-2004, 09:19
Szkoda ze nikt nie pomyslal o Baltyku. Jezeiorka w okolicy tez by sie znalazly Widac ze wiekszosc na jeziorach wychowana
Pozdrawiam.
PS. Postaram sie dotrzec na to spotkanie.
bd* - 20-03-2004, 11:14
Ja proponowałem, ale tematu nikt nie podjął.
W tym okresie jeziora kwitną, Bałtyk byłby dobrą alternatywą.
Z bazą noclegową o tej porze roku też nie byłoby problemów.
A może jeszcze raz ankieta, tym razem z Bałtykiem?
Ponadto przydałaby się ankieta odnośnie terminu.
Ja proponuję 21;22;23 maj.
Arex - 20-03-2004, 14:28
O tej porze na morzu i w zatoce widzocznosc moze dochodzic do 20-30 metrow. I to nie sa bajki.
Jak mozecie to obejrzyjcie sobie 1 odcinek Podwodnej Polski z zeszlego roku.
Ja w takich warunkach nurkowalem.
Moze jednak skusicie sie na morze lub zatoke.
Z noclegiem np na Helu nie bedzie problemu.
Gdzie indziej tez mysle ze spokojnie.
Pozdrawiam
nuras5 - 21-03-2004, 09:39
No cóż wraczki też mają swoje uroki -może być i Bałtyk
DarekS - 30-03-2004, 12:08
Dalasz część dyskusji tam http://forum.jds.pl/viewtopic.php4?t=2721
|
|