FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Właśnie wracam z wykładu

Tomasz Strugalski - 01-04-2004, 23:49
Temat postu: Właśnie wracam z wykładu
Właśnie wracam z wykładu. Przyszło ponad 100 osób. Chcieli słuchać a ja chciałem mówić.

Czy można zrobić z tego rekreację fizyczną?

Czy postępując tak nie marnujemy czegoś ważnego?

Nurkowanie nie jest sportem ekstremalnym (jak chcą moi niestety CMASowscy - niech ich piekło pochłonie - koledzy, absolwenci AWF).

Nurkowanie nie jest źródłem zarabiania pieniędzy (jak chcą moi PADIowscy - niech piekło pochłonie ich także - koledzy, choć sporo z nich to moi uczniowie!).

NURKOWANIE JEST LEKARSTWEM NA SAMOTNOŚĆ- najgroźniejszą chorobę naszego wieku.

I albo powiemy to głośno, i uczynimy z nurkowania zagadnienie społeczne, albo rozmienimy tą szansę na drobne goniąc za kolejnym rekordem głębokości czy paroma dolarami - a wtedy niech piekło pochłonie i nas.

Tomasz Strugalski

Garnett - 01-04-2004, 23:58

Witam

Byłem dzisiaj na pierwszym wykładzie i bardzo mi sie spodobało.
Sposób prowadzenia wykładu był bardzo lużny i wszystko było wesołe. Były to informacje które poznałem na kursie w wakacje i musze przyznac ze były przedstwione o wiele ciekawiej i dowiedzialem sie kilku nowych ciekawostek.
Tak dalej trzymac i gratulacje Tomka z super pomysl i prowadzenie.
Pozdrawiam

Kuba - 02-04-2004, 08:47

hej Garnett,
szkoda, ze sie jakos nie ujawniles, chcialem Cie poznac (to ja bylem tym gosciem w garniaku, ktory sie spoznil)
na wykladzie byli jeszcze Radol, Sandii i bd*
no i trzeba przyznac, ze Tomek fajnie to poprowadzil. same podstawy, ale w koncu o to chodzi, sala pewna, Tomek opowiada wszystko wesolo, z prosty sposow, tak ze do ludzi trafia przekazywana wiedza

musze przyznac, ze podobalo mi sie i o ile pozwli mi czas bede wpadac by milo spedzic czas
pozdrawiam wszystkich(przede wszystkim Tomka - uwaga - zgolil wasy, na poczatku go nie poznalem) :)
Kuba

Radol - 02-04-2004, 09:10

Taaaak, muszę przyznać że wykłady były bardzo fajnie prowadzone,
niby luźno, ale z naciskiem na istotne elementy :)
I te dosadne przykłady - rewelacja.

Ze swojego szkolenia pamiętam że co drugie słowo to było "cudowne, wspaniałe, piękne itd ..." ale nikt nie mówił tak poważnie o zagrożeniach a one najbardziej działają na wyobraźnię.

Pozdrawiam i śmiało polecam kolejne wykłady

Garnett - 02-04-2004, 09:54

Czesc Kuba

Na nastepnym wykladnie sie ujawnie a bede na nim na 100% bo podobalo mi sie ( i dziweczyna mnie naewno wyciągnie :) )

Mozliwe ze mnie widziales bo siedzialem zaraz na wprost drzwi obok takiej malej kobitki w czerwonym golfie.

pozdrawiam i do zobaczenia za tydzien.

Tommy222 - 02-04-2004, 10:16

Ja miałem być ale... (aż głupio się przyznać) zapomniałem. Będe za tydzień.
Kuba - 02-04-2004, 11:24

hmmm
kobitke widzialem....
Ciebie jakos tam nie zauwazylem :)))
K.

malyna - 02-04-2004, 11:43
Temat postu: pod wrażeniem
Ja też jestem pod wrażeniem zarówno samej osoby prowadzącego jak i sposobu przedstwienia zagadnień. Stawiam pierwsze kroki w nurkowaniu i myślę, że dzięki takim wykładom będą one pewniejsze.
malyna

Piotr - Malediwy - 02-04-2004, 13:03
Temat postu: Wykład
A ja żałuję, że nie mieszkam w Warszawie bo chętnie bym się wybrał na ten wykład.
Tomasz, a może zrobisz z tymi wykładami jakieś tourne po Polsce? :lol: Zapraszamy do Częstochowy!

Garnett - 02-04-2004, 13:13

No tak Kuba wiedzialem ze zauwazysz hehehehe :)

To wlasnie po niej mnie rozpoznasz na kolejnych wykladach :)

Pozdrawiam

Piotr - Malediwy - 02-04-2004, 14:06
Temat postu: Do Tomasza
Do Tomasza!
Dzięki za wiadomość próbowałem odpowiedzieć ale miałem z tym drobne trudności... No w każdym bądź razie wydaje mi się, że w końcu się udało :-) Gdyby jednak nie to proszę daj znać bo szkoda żebym się nastukał w tą klawiaturę na darmo :lol:

Sandii - 02-04-2004, 15:24

Radol napisał/a:
Ze swojego szkolenia pamiętam że co drugie słowo to było "cudowne, wspaniałe, piękne itd ..." ale nikt nie mówił tak poważnie o zagrożeniach a one najbardziej działają na wyobraźnię.

i o to chodzi
na filmach PADI z VHS było właśnie takie przesłodzone
i szlag mnie trafiał (głośno na swoim kursie dawałem temu upust;) - ileż mozna "wspaniałować", "cudowniować", "pięknować" - koszmar

a tu prosto: wpadasz w panikę -> dorwie cie selekcja naturalna, nie nauczyłeś sie oddychać -> ta sama selekcja naturalna

mi sie podobało, czekam na wykład o sprzecie!

Sandii
PS Malyna - na tym zdjęciu nie widać koloru oczu ;)

Radol - 02-04-2004, 15:26

Sandii napisał/a:
Malyna - na tym zdjęciu nie widać koloru oczu ;)

Ale fotka super :)

malyna - 02-04-2004, 15:52

ups no popatrz:) co za faux pas. juz uzupełniłam "album". ale mam nadzieje ze zdjecia z tatooo :) nie bedziesz chciał bym publikowala na forum:)?

Sandii
PS Malyna - na tym zdjęciu nie widać koloru oczu ;) [/quote]

Radol - 02-04-2004, 16:07

Hmmm,
Sandii czy ja o czymś nie wiem ?????

Malyna, a czemu nie ?? :)

Pozdrawiam

malyna - 02-04-2004, 16:21

Bo można tylko jedno zdjęcie zamieszczać:(:(:(

Malyna, a czemu nie ?? :)

Pozdrawiam[/quote]

Piotr - Malediwy - 02-04-2004, 16:34
Temat postu: Zdjęcia
Zawsze możesz wrzucić więcej swoich zdjęć do galerii forum. :lol:
malyna - 02-04-2004, 17:00
Temat postu: Re: Zdjęcia
Piotr - Malediwy napisał/a:
Zawsze możesz wrzucić więcej swoich zdjęć do galerii forum. :lol:

mówisz. masz :mrgreen:

Piotr - Malediwy - 02-04-2004, 17:40
Temat postu: Niebieskie oczy.
Ależ ta dziewczyna ma wspaniałe niebieskie oczy!!! :roll:
Ja już widziałem. Ale nie martwcie się! Obiecała w poniedziałek ozdobić swoimi oczętami naszą galerię :lol:

Garnett - 03-04-2004, 00:32

hmmmm to chyba bede musial sie tym niebieskim oczom przyjzec na kolejnym wykladzie :)

Malynko bylas w tym sklepie o ktorym Ci mowilem ?????
Udaly sie zakupy ???

bd* - 03-04-2004, 09:58

Tak jak powyżej napisał Kuba, ja też tam byłem i wykładu wysłuchałem .
Omówione były w bardzo przystępny sposób nie najprostsze dla każdego tematy .
W zdumienie natomiast wprawiła mnie tak duża frekwencja .
Do zobaczenia na następnych wykładach .
Jestem przekonany, że będą równie interesujące .

Monika Kowalik - 03-04-2004, 22:11

Ladnie powiedziane. Nurkowanie jest lekarstwem na samotnosc.

M. ;-)

marzena - 04-04-2004, 17:49
Temat postu: Re: Wykład
Piotr - Malediwy napisał/a:
A ja żałuję, że nie mieszkam w Warszawie bo chętnie bym się wybrał na ten wykład.
Tomasz, a może zrobisz z tymi wykładami jakieś tourne po Polsce

Witam Wszystkich,

Piotrze, popieram Twoją propozycję zorganizowania wykładów w Polsce.
Ja również nie jestem z Warszawy..., a chętnie wybrałabym się na wykład Tomasza.

Może mimo tych ,,paru kilometrów" uda mi się dojechać na chociaż jedno spotkanie. A może zorganizujemy jakiś wyjazd grupowy? Czy są chętni z moich bliskich i dalszych okolic?

Piotr - Malediwy - 04-04-2004, 20:50
Temat postu: Re: Wykład
To dobry pomysł Marzenko. Może by się rzeczywiście wybrać na któryś z tych wykładów :???:
Może namówie Grześka i Mariusza których poznałem na forum i mieszkają na moim osiedlu :lol:
Temat otwarty...

Dunia - 05-04-2004, 08:16

Cytat:
na filmach PADI z VHS było właśnie takie przesłodzone
i szlag mnie trafiał (głośno na swoim kursie dawałem temu upust;) - ileż mozna "wspaniałować", "cudowniować", "pięknować" - koszmar

A najlepsze zdanie to 'divers are special people' ;)
Moj instruktor na szczescie podchodzil do tych cudownosci na luzie, inaczej bym nie zdzierzyla. ;)

Dunia

Kwiatkowski Arek - 07-04-2004, 14:15

Bardzo się cieszę, że wszystkim się podobało. TS też z pewnością jest zadowolony. Pamiętajcie, że jutro jest kolejny wykład. Ja na pewno tam pójdę.

W ubiegły czwartek widziałem dużo nowych twarzy. Mam nadzięję, że wszyscy wstąpią w nasze (czyt. CMAS-owskie) szeregi i staną się dobrze wyszkolonym płetwonurkami.

Tymczasem pozdrawiam nurkowo i do zobaczenia jutro.

Kwiatkowski Arek.

Kuba - 07-04-2004, 14:55

no Arku....bez przesady, bez przesady

proponuje uznac, ze jest tam napisane "nasze (czyt. nurkowe)"
i wtedy bedzie spokoj.juz wystarczy tym podobnych bzdur

a poza tym, odnosnie wykladu... niestety jutro mam inne obowiazki i nie dam rady Was odwiedzic. robcie dla mnie notatki :)
C U
Kuba

Kwiatkowski Arek - 09-04-2004, 13:00

Cześć.

Widzę, że moja bardzo żartobliwa prowokacja (takie było założenie od samego jej początku) została zauważona.
Tak jest Kuba, miało tam być tak jak Ty to napisałeś.
Nie chodzi przecież o organizację tylko o to, aby nasi kadeci wyrośli na dobrze wyszkolonych nurasów...... czego wszystkim życzę.
Żałuj, że Cię nie było Kuba. Wykład był fajny.

Tymczasem pozdrawiam nurkowo.

Kwiatkowski Arek.

Kuba - 15-04-2004, 15:12

zaluje, zaluje,
ale dzis bede.
z tego co wiem, znow bedzie paru starych (nowych tez) znajomych
do zobaczenia wieczorem
Kuba