FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FN SAFARI CLUB - Safari Egipt Jesień 2013

gumiś - 15-07-2013, 12:31
Temat postu: Safari Egipt Jesień 2013
Cześć.
Po mimo kilku głosów, które w ostatnim czasie próbowały nas odstraszyć od Egiptu :bee; postanowiłem otworzyć nowy wątek w związku z planowanym przez nas kolejnym wyjazdem typu safari. Plan jest taki:
Termin 08-15.11.2013 r. Lecimy z Katowic do Marsa, pakujemy się na łódkę i płyniemy na St. Johns, Zabagrad i Rocki. Jeszcze tam nie byliśmy ale z tego co słyszałem to są to najpiękniejsze zakątki na południowych wodach terytorialnych Egiptu. Z tego co słyszałem Bractwo Muzułmańskie nie posiada jeszcze łodzi podwodnych, więc nie przyjemne atrakcje nie są przewidziane :aaa:
Ponieważ mamy jeszcze kilka wolnych miejsc na łódce zapraszamy wszystkich zainteresowanych taką wycieczką.

Pozdrawiam

Abo - 15-07-2013, 16:26

Jakby ktoś chciał pooglądać foty z zeszłej jesieni to są tutaj :)

[ Dodano: 15-07-2013, 16:27 ]
A na mapce obok miejscówki ;)

[ Dodano: 15-07-2013, 16:29 ]
Aha, w linku w stopce można znaleźć też fotki wrakowe z wiosny tego roku ;)

arkac123 - 15-07-2013, 16:47

Abo napisał/a:
Jakby ktoś chciał pooglądać foty z zeszłej jesieni to są tutaj :)

Nie muszę dodawać, że na safari wybiera się większość osób z poprzednich naszych forumowych wypraw, więc wesołe towarzystwo i luźna atmosfera są na 100% pewne - oczywiście, wszystko odbywa się w granicach nurkowego rozsądku.... :aaa:

Na ostatnim safari, osoby, które były z nami po raz pierwszy, bardzo szybko znalazły z resztą towarzystwa wspólny język. :ping:

Abo - 15-07-2013, 16:57

I jadą na kolejne... :D
kasia33 - 17-07-2013, 07:32

cena z przelotem ?
futrzak - 17-07-2013, 08:39

Też proszę na pw jak można, cenę i ewentualnie jakieś szczegóły. Dziękuje
arkac123 - 19-07-2013, 09:25

futrzak napisał/a:
Też proszę na pw jak można, cenę i ewentualnie jakieś szczegóły. Dziękuje

Lista nam się powoli zapełnia.... :ping:

Dzisiaj wyjeżdżamy z Gumisiem na wczasy nurkowo-familijne, i do 03.08. niestety nie będziemy mieć dostępu do netu...

Wszystkie sprawy organizacyjne, odpisywanie na PW, załatwione zostaną po naszym powrocie. :pa:

Abo - 19-07-2013, 09:58

Dopóki Gumiś nie wróci do mnie można wysyłać PW, będę odpisywał :)
adam j - 29-07-2013, 22:57

Poproszę o szcegóły na PW
pawlos1976 - 30-07-2013, 09:03

Witam Proszę o szczegóły na pw
gumiś - 06-08-2013, 14:38

Witam.
Już wróciliśmy, trochę szkoda no ale cóż, proza życia. Już się nie mogę doczekać listopadowego safari. W Egipcie tak jak podejrzewałem, cisza i spokój. Parę słów więcej napisałem na forum ogólnym.

A pro po safari. Okazje się, że mamy jeszcze kilka wolnych miejsc. Jeśli więc nie przeraża was odrobinę szumu jaki jest obecnie w Kairze to zapraszamy do kompanii.

Pozdrawiam
Artek

[ Dodano: 14-08-2013, 12:40 ]
No moi drodzy.

Zaczynamy dopinać listę załogantów na wyjazd. Zostały jeszcze tylko 3 wolne miejsca, więc nie zdecydowani proszeni są o szybkie podjecie decyzji bo za chwilę będzie po zupie. :pa:

Pozdrawiam
Artek

arkac123 - 27-09-2013, 10:55

gumiś napisał/a:

Zaczynamy dopinać listę załogantów na wyjazd. Zostały jeszcze tylko 3 wolne miejsca, więc nie zdecydowani proszeni są o szybkie podjecie decyzji bo za chwilę będzie po zupie. :pa:

Do wyjazdu już zostało niedużo czasu. :ping:

Z tego co czytałam, przedwczoraj Niemcy, Belgowie i kilka innych nacji złagodziły swoje ostrzeżenia dla podóżujących do Egiptu. :ping:

slawek290 - 28-09-2013, 00:31

Macie jeszcze wolne miejsca ?
gumiś - 28-09-2013, 13:20

Czołem.

Tak jeszcze mamy ostatnie wolne miejsca. Kolejna dobra informacja to to, że tym razem udało mi się załatwić super 5* łódkę. A po mimo tego cena zostaje ta sama co poprzednio.
Tak więc serdecznie zapraszamy.

Artek

[ Dodano: 03-10-2013, 10:24 ]
Witam wszystkich.

Z przykrością informuję, że miejsc już nie ma. Niestety łódka się nie chce rozciągnąć. Trochę szkoda. Ale najważniejsze, że 24 osoby się z zabrały. Bardzo mnie również cieszy to, że jedzie sporo nowych osób. To znaczy takich, które jeszcze z nami nie pływały. Będzie nam bardzo miło poznać ich osobiście. Bo sami przyznacie, że co innego forum a co innego real.
:pa: i mam nadzieję do zobaczenia następnym razem.

Pozdrawiam
Artek

adam j - 09-10-2013, 19:30

od lipca proszę o szczegóły..doczekam się ?:-)
Abo - 10-10-2013, 09:05

adam j napisał/a:
od lipca proszę o szczegóły..doczekam się ?:-)

Hmmm, doczekałeś się.
Dostałeś ode mnie szczegóły 30 lipca i powtórnie 1 sierpnia. Może sprawdź PW? :beer3:

gumiś - 11-10-2013, 11:08

Adam.

Ja z resztą też do ciebie pisałem i też się nie odezwałeś.

Szkoda, bo w tedy jeszcze były miejsca.

Nascar - 12-11-2013, 09:22

Czyli już nie ma miejsc? szkoda...
arkac123 - 18-11-2013, 09:34

No i się skończyło :buuu:

Siedzę w pracy i odczuwam jeszcze lekkie bujanie. :ping:

Chciałabym podziękować wszystkim za wspólnie spędzony czas, zarówno pod, jak i nad wodą.
Atmosfera była wspaniała, bawiliśmy się zacnie, chociaż mam lekki niedosyt, bo nie było obiecanego tańca brzucha. ;) .

Zastanawiam się, czy inna ekipa mogła wymyśleć szukanie rekina w Wielkim Błękicie, w oderwaniu od rafy (jako bardzo przezorni, zabraliśmy ze sobą wodę i kanapki). Rekin oczywiście się pojawił w ostatniej minucie nurkowania, kiedy już wisieliśmy na bojkach, a nad nami krążyły riby. :aaa:

Za niedługo pewnie pojawia się tutaj filmiki z rekinem i nocnym żerowaniem tuńczykowatych - pierwszy raz zostaliśmy wręcz zaatakowani przez miliony małych rybek.....

Jeszcze raz wszystkim dziekuję, no i do zobaczenia prawdopodobnie na tej samej łódce (była to najlepsza łódka, najsprawniej zarządzana, jaką mieliśmy do tej pory) w przyszłym roku. :pa:

Brawa dla Gumisia za organizację - ten zamówiony rekin w ostaniej minucie safari był wisienką na torcie..... :prez:

Lechu67 - 18-11-2013, 12:14

Artur, poprostu dzięki .
PS. Szkoda że tak mało pogadaliśmy :ping:

Abo - 18-11-2013, 14:11

Tiaaa, szkoda Artur że się nie pożegnałeś :humor:
I dzięki za perfekcyjną organizację wyjazdu :)

arkac123 - 18-11-2013, 15:00

Abo napisał/a:

Oj tam, oj tam.
Artur się nigdy z nami nie żegna, Artur w ostatnim dniu zazwyczaj ma dość naszej bandy..... :614:

Wilczy - 18-11-2013, 16:27

Ech... A tu ciemno, zimno i rozkopane miasto.

A tam, oprócz podwodnych cudów: naprawdę w porządku załoga łodzi (zawsze chętna do pomocy, ale nieprzesadzająca z tym), świetne, urozmaicone jedzenie (i te ciasta...), sprawna i szybka obsługa Zodiakami (pontonami), zabawne, ale rzeczowe odprawy w "telewizyjnej" itd.

Ale tego nocnego SPA pod wodą nie zapomnę - masaż tysiącami malutkich rybek (i tylko lekka obawa o zostanie znokautowanym przez goniące je caranxy, jackfishe, czy jak im tam było :)

Dziękuję Wam wszystkim :)

gumiś - 22-11-2013, 10:26

arkac123 napisał/a:
Abo napisał/a:

Oj tam, oj tam.
Artur się nigdy z nami nie żegna, Artur w ostatnim dniu zazwyczaj ma dość naszej bandy..... :614:

Hmm. Jeśli się z Wami nie pożegnałem to bardzo przepraszam ale takie wielkie soczyste pożegnania zawsze przywodzą mi na myśl o tym, że się już więcej nie spotkamy :buuu: . A jam mam nadzieję, że tak nie będzie :pa: . Pragnę również zdementować pogłoskę jakobym miał Was wszystkich dość :zdz: , to nie prawda. Oświadczam, że nie wszystkich :aaa:
Wracając jeszcze do pożegnania. Sami wiecie jak jest, większość wychodzi z samolotu zmęczona podróżą i każdy tylko patrzy by wsiąść do autka i pojechać do domu. Przynajmniej tak było poprzednio. Zanim wyszedłem z odprawy to większość już się rozjechała. Tym razem ja zostałem szybko spacyfikowany przez Tomka i Marcina i nie miałem wiele do powiedzenia.
Więc jeśli było Wam przykro z tego powodu to jeszcze raz bardzo przepraszam.

A tak z innej beczki, mam nadzieję, że za kilka dni wrzucę na forum pomysły wyjazdów na przyszły rok. potrzebuję jeszcze kilku dni by zebrać wszystkie informacje.

[ Dodano: 22-11-2013, 10:29 ]
arkac123 napisał/a:
Abo napisał/a:

Oj tam, oj tam.

Hmm. Jeśli się z Wami nie pożegnałem to bardzo przepraszam ale takie wielkie soczyste pożegnania zawsze przywodzą mi myśl o tym, że się już więcej nie spotkamy :buuu: . A jam mam nadzieję, że tak nie będzie :pa: . Pragnę również zdementować pogłoskę jakobym miał Was wszystkich dość :zdz: , to nie prawda. Oświadczam, że nie wszystkich :aaa:
Wracając jeszcze do pożegnania. Sami wiecie jak jest, większość wychodzi z samolotu zmęczona podróżą i każdy tylko patrzy by wsiąść do autka i pojechać do domu. Przynajmniej tak było poprzednio. Zanim wyszedłem z odprawy to większość już się rozjechała. Tym razem ja zostałem szybko spacyfikowany przez Tomka i Marcina i nie miałem wiele do powiedzenia.
Więc jeśli było Wam przykro z tego powodu to jeszcze raz bardzo przepraszam.

A tak z innej beczki, mam nadzieję, że za kilka dni wrzucę na forum pomysły wyjazdów na przyszły rok. potrzebuję jeszcze kilku dni by zebrać wszystkie informacje.

[ Dodano: 22-11-2013, 10:32 ]
Kurcze, chciałem poprawić literówkę a namieszałem gorzej niż było. Jak się to edytuje?

arkac123 - 22-11-2013, 10:44

gumiś napisał/a:
Hmm. Jeśli się z Wami nie pożegnałem to bardzo przepraszam ale takie wielkie soczyste pożegnania zawsze przywodzą mi na myśl o tym, że się już więcej nie spotkamy :buuu: . A jam mam nadzieję, że tak nie będzie :pa: .

Artur, piszesz, masz ;) .

Od dzisiejszegop piątku zaczynamy nasze baseny kondycyjne w Krakowie na Wiśle - godz. 18.15, koszt: wstęp na basen, zabieramy ze sobą okularki pływackie i ABC. Prowadzi nasz ulubiony instruktor z CMAS, zafascynowany Formozą. :aaa:

Zapraszamy wszystkich chętnych, zazwyczaj jest nas grupka 6-8 osób.

gumiś - 22-11-2013, 10:59

Eeee tam. FORMOZA to małe miki :ping:
Abo - 29-11-2013, 12:09

tutaj są foty z safari :)

[ Dodano: 29-11-2013, 12:11 ]
A, zdjęcia mają lokalizację GPS ;)

omega - 01-12-2013, 21:55

Super foty :)
Z przyjemnością obejrzałam i to kilka razy :)
Tak troszkę poczułam się jakbym tam była ...

Pozdrawiam całą ekipę :D
Ola

arkac123 - 02-12-2013, 10:48

omega napisał/a:
Super foty :)
Z przyjemnością obejrzałam i to kilka razy :)
Tak troszkę poczułam się jakbym tam była ...

Pozdrawiam całą ekipę :D
Ola

Witaj na forum :ping:

Na tym safari nurkowaliśmy głównie przy drop-offach, Krzyśkowi by się podobało ;) .

Natomiast Twoje opisy i zdjęcia Malty są tak świetne, że w przyszłym roku chyba się tam wybierzemy.

Gosia :pa:

gumiś - 09-01-2014, 21:25
Temat postu: Kolejne Safari
Nowe plany na Nowy Rok.
Jest plan na kolejny wyjazd. W związku z tym pozwalam sobie otworzyć nowy wątek pod nazwą Safari Wrakowo-Rafowe Wiosna 2014.

Zapraszam wszystkich
Artek.