| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - Pierścienie KUBI, gdzie kupić w PL?
Yavox - 21-05-2014, 10:52 Temat postu: Pierścienie KUBI, gdzie kupić w PL? Wie ktoś, gdzie można kupić system KUBI suchych rękawic w Polsce?
Dotychczas używane pierścienie produkowane przez Vertigo vel Scubaservice zawiodły ostatnio kilka razy moje zaufanie - chyba czas powiedzieć im pa pa!
scuba - 21-05-2014, 11:15
Polecam VDS
http://www.vdssystem.pl/vds.html
Yavox - 21-05-2014, 11:36
Dziękuję Na ten moment chcę kupić KUBI
Potrzebuję:
- obejrzeć wersje pierścieni 80mm, 90mm, 100mm żeby zobaczyć, które mi najlepiej pasują
- obejrzeć dostarczane razem z nimi rękawice gumowe, żeby ocenić czy są ok
- kupić komplet
- do tego zapasowy komplet o-ringów do wszystkiego
- do tego dokupić jeszcze część rękawica plus pierścień do rękawicy (razy dwa, czyli na obie ręce), żeby w razie przerwania móc po prostu wziąć zapas z torby bez bawienia się na szybko w wymienianie
Jeżeli jest tu jakiś dystrybutor, będę wdzięczny za PW.
waterman - 21-05-2014, 15:50
Raczej nie ma. Ostatnio tzn w zimie widzialem w Bratysławie w sklepie nurkowym. Bardzo fajny i ładny system. Tylko cena mnie trochę wystraszyła prawie 500 zeta to sporo jak na system bardzo podobny do Checkupa
Hamerszmit - 21-05-2014, 21:51
kiedyś rozmawiałem z Krzysztofem Starnawskim i powiedział że on będzie przedstawicielem w Polsce lecz ja się niestety nie doczekałem i obecnie nuram w VDS bo też mają różne rozmiary pierścieni tak jak
KUBI
Yavox - 26-05-2014, 20:07
Zabawy ciąg dalszy - czy ktoś wie, czego dotyczą podawane przez producenta KUBI średnice pierścieni (80, 90 lub 100mm)? Co to jest - wymiar zewnętrzny pierścienia na rękawie? Wymiar wewnętrzny dziury, w którą wchodzi wkładana przez pierścień w rękawice ręka? Help!
HAJOWATHA - 27-05-2014, 10:01
Yawox- średnica wewnętrzna pierścienia.
Ja mam 100 i jestem zadowolony.
Yavox - 27-05-2014, 10:06
Jakich rękawic używasz, Showa z siateczką pod gumą działają czy trzeba obustronnie czystej gumy, bo przesiąka?
HAJOWATHA - 27-05-2014, 11:01
Nie używam showa bo to dla mnie są mega niewygodne rękawice.
Używam standardowych rękawic dostarczonych do pierścieni i dwóch rękawiczek docieplających, jednej pary cieniutkich polarowych z decathlona i drugich docieplających polarowych Santi i jest mi dużo lepiej niż w Showach.
Moje rękawice mają gładką powierzchnię.
Uszczelnienie w tych pierścieniach jest za pomocą oringu. Trzeba by sprawdzić jak zachowuje się z rękawicą Showa. Ale wydaje mi się, że rękawica powinna być w miarę gładka.
adamjoker - 27-05-2014, 16:36
Yavox a patrzyłeś tu:
https://www.facebook.com/groups/komis.nurkowy
| Cytat: | Wychodząc na przeciw Waszym prośbom - udało Nam się wynegocjować trochę lepszą cenę na pierścienie KUBI !! ..
Cena 130 EUR plus koszty wysyłki 5 EUR wiec oszczednosc jakies 30 EUR
Potrzebujemy 10 osób chetnych do zakupu. Standardowo zamówienia proszę kierować na komis_nurkowy@icloud.com. CENA JEST ZA SAME PIERŚCIENIE BEZ RĘKAWIC, POKROWCA,
W ROZMIARACH 80/90/100 mm
Wszelkie dodatki będą oczywiście dodatkowo płatne, zapotrzebowanie proszę umieszczać w mailu |
Yavox - 27-05-2014, 19:36
Tak, patrzyłem. Jak szukać, to szukać - gram na kilka frontów
pmk - 27-05-2014, 23:19
Miałem kiedyś pierścienie Stief (były super) - też potrzebowały obustronnie gładkich rękawic. Kupowałem takie: http://www.icd.pl/produkt...combi-latex.xml
Przygotuj się na czekanie - jak ja zamawiałem to musiałem trochę poczekać na dostawę z Niemiec. Ale jak się doczekałem to byłem bardzo zadowolony z jakości towaru.
mariusz76 - 25-11-2014, 18:51
Też chętnie kupię pierścienie Kubi. Dostałem ofertę po ok. 550 pln w Czechach (w UK 156 funtów, czyli kosmos). Jakby zebrać więcej osób to może zamówienie miałoby sens, bo wysyłka ok. 160 zł.
Yavox - 25-11-2014, 22:57
mariusz76, jaką średnicę potrzebujesz? Zostały mi jeszcze jedne 10cm, możesz mieć komplet za te 550 zeta, bez żadnego transportu
mariusz76 - 26-11-2014, 14:24
Oglądałem 10 - jak dla mnie strasznie wielkie.
Chciałbym chyba 9 cm, ale w 8 też się wcisnę. Optymelne byłyby 8,5 cm
P.S Dostałem rabat 5%, więc wyjdą po 520 pln. Ktoś chętny?
Yavox - 26-11-2014, 15:35
Daj znać, jak Ci zrobią 8,5 na obstalunek - chętnie też sobie takie zamówię
mariusz76 - 26-11-2014, 17:28
Zamówię 9 cm i 8 cm. W razie czego pewnie chętny się znajdzie.
Yavox - 26-11-2014, 17:31
Daj znać, jak będziesz miał. Ja mam chude łapy, więc planuję zmienić swoje dziesiątki na coś mniejszego (ale w ósemki z kolei z moim rozmiarem dłoni ciężko będzie łapska w grubym dociepleniu włożyć). Chętnie pomacam 8 i 9, jak ktoś w pobliżu będzie miał do pokazania.
dellos - 22-03-2018, 22:01
Podbijając temat, jest już może dystrybutor KUBI w PL?
Yavox - 29-03-2018, 16:58
Chyba nie ma. W międzyczasie zdałem sobie sprawę z tego, że już ponad 3 lata pływam na Kubikach i są w dalszym ciągu zajebiste
dellos - 29-03-2018, 23:57
| Yavox napisał/a: | Chyba nie ma. W międzyczasie zdałem sobie sprawę z tego, że już ponad 3 lata pływam na Kubikach i są w dalszym ciągu zajebiste |
Też sobie sprawić chcę ale nie mogę zdecydować się na przekrój/rozmiar moich przyszłych KUBI'ków
Karollo - 13-04-2018, 13:06
Popieram calym soba. Juz prawie dwa lata jak zdecydowalem sie sypnac groszem na KUBI i nie zaluje zadnej wydanej na nie zlotowki vel funta. Skoczyly sie problemy z zastanawianiem sie czy aby dobrze wszystko, sprawdzaniem dwa razy przed wejsciem do wody, smarowaniem i klejeniem sie potem piasku, etc.
Moralnie mozna sie zastanawiac czy kilka pierscieni z alu i gumek powinno kosztowac tyle cebulionow, ale coz...
Co do rozmiaru, to polecam najmniejszy z mozliwych, zeby tylko dlon w wysciolka dala rade przejsc. Potem juz wszystko jest ok.
|
|