| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Tulum styczen luty 2015 kurs owd , jakie szkoly polecacie?
arektk - 07-11-2014, 05:54 Temat postu: Tulum styczen luty 2015 kurs owd , jakie szkoly polecacie? Jak w temacie, mam zamiar zrobic owd w okolicach tulum, bede tam dwa tygodnie od 30 stycznia . Jakie szkoly polecacie(po angielsku sie porozumiem lub jakich instruktorow?
Z gory dzieki.
S-E-B - 07-11-2014, 19:01
to jest polskojęzyczna baza http://www.cavemexico.com/, w Playa del Carmen korzystałem z bazy http://www.diveshopmexico.com/
piotrkw - 07-11-2014, 19:10
| arektk napisał/a: | | Jakie szkoly polecacie(po angielsku sie porozumiem |
Polecam angielskojęzyczną i angielskojęzycznych instruktorów . Polskojęzyczną cześć niekoniecznie
Pozdrawiam Piotr
arektk - 07-11-2014, 20:21
zle doswiadczenia?
Pawel_B - 08-11-2014, 00:50
| piotrkw napisał/a: | | Polecam angielskojęzyczną i angielskojęzycznych instruktorów . Polskojęzyczną cześć niekoniecznie |
No widzisz. Akurat o Bartku z cavemexico.com słyszałem same superlatywy.
Nie wiem jednak, czy jest sens robić OWD tam. Proponuję kurs w Polsce, a samo nurkowanie tam.
Pozdrawiam, Pawel
leszcz50 - 08-11-2014, 07:23
Witam
Też sobie czkam na odpowiedź piotrakw bo bardzo jestem ciekawy jego opini o szkoleniu przez Bartka (jedyne co mi przychodzi do głowy to może fakt, że w bazie obcojęzycznej mógłbyś podszlifować przy okazji akcent). co do innych w tej okolicy się nie wypowiadam - nie korzystałem
Osobiście szkolenia u Barka polecam w 100% - i to ze słyszenia i doświadczenia. „Letko” nie będzie ale z pewnością będziesz bardzo dobrze wyszkolony zarówno teoretycznie jak i praktycznie. Ryzyko tylko takie że kurs owd skończysz w pełnej konfiguracji jaskiniowej.
Przeczytaj co ten gość niedawno zrobił np na forum-nuras.pl - http://forum-nuras.pl/5539-n...ystansie-21-km/ - to rekordzik chyba? I znając Bartka nie uszkodził przy tym żadnej formy skalnej.
Jakby co to uprzedzam, że w żaden sposób (poza skorzystaniem z usług) nie jestem związany z cavemexico.
Pozdrowionka
[ Dodano: 08-11-2014, 07:29 ]
NIe wiem dlaczego ale tekst divers24 automatycznie zmienia się na forum-nuras.pl. Jakby co to zmień w adresie albo zerknij bezpośrednio na stronę cavemexico.
Pozdrowionka
arektk - 08-11-2014, 16:38
| Cytat: | Nie wiem jednak, czy jest sens robić OWD tam. Proponuję kurs w Polsce, a samo nurkowanie tam.
Pozdrawiam, Pawel |
tak tez chyba zrobie, czesc basenowa w londynie gdzie mieszkam a reszte w tulum.
piotr_c - 15-11-2014, 01:04
Cavemexico to dobra baza. Warto również rozważyć Protec: http://www.protectulum.com/ a instruktor to oczywiście Patrick Widmann. W Playa też jest kilku świetnych instruktorów.
Torpeda - 15-11-2014, 15:54
Ja o Bartku z cavemexico też słyszałam same dobre rzeczy
Poleciłabym jego bazę z czystym sumieniem!
Jan Dudzinski - 19-11-2014, 11:32 Temat postu: Jak kurs OWD to zalecam 12 nurkowań w morzu.
| arektk napisał/a: | | Cytat: | Nie wiem jednak, czy jest sens robić OWD tam. Proponuję kurs w Polsce, a samo nurkowanie tam.
Pozdrawiam, Pawel |
tak tez chyba zrobie, czesc basenowa w londynie gdzie mieszkam a reszte w tulum. |
Witaj, moim zdaniem to złe myślenie. Część teoretyczna wstępną możesz zrobić przez internet lub też cały kurs teoretyczny u siebie.
Szkolenie basenowe to nędza, chyba że boisz się wody i robisz kurs bo "kolega też zrobił".
Znajdź szkołę gdzie WSZYSTKIE 12 nurkowań masz w morzu.
Na ogół nędzne kursy PADI zawierają tylko 4 nurkowania.
NIC po tym nie będziesz umiał.
I zapraszamy od razu na kurs Advanced PADI po którym to ... ho, ho...
Nie rozumiem dlaczego tak są wychwalane kursy w Polsce.
Jest pewna promocja. Do tej pory NIKT szkolony w Polsce nie odważył się z niej skorzystać.
Miałem niedawno osoby z IANTD. Szkolone w Polsce. Podobno po 100 i więcej nurkowań (log-booków nie mieli) Podręczników też (nie było na kursie - instruktor na wszystkich czytał z notatek). Stopnie Advanced Deep Nitrox Sidemount. Wszystko śmiech..
Od początku wychodziły takie "kwiatki" że włosy dęba stawały.
Dość powiedzieć iż po trzech dniach odmówiłem nurkowania z nimi.
ravanson - 25-11-2014, 19:41
| Jan Dudzinski napisał/a: | | Jest pewna promocja. Do tej pory NIKT szkolony w Polsce nie odważył się z niej skorzystać. |
Jaka to promocja? Nurkowania na poziomie P1?
filipesku - 25-11-2014, 22:20
Janek dawaj jakieś namiary na Twoich kursantów Wiem, że w Polsce szkoleni jak ja to same miernoty, ale może jakoś dam radę. Żeby nie było też zapewnię im jakieś tam gazy i sprzętu mogę pożyczyć for free
//Żeby nie było nawet pytań z teorii nie zadaję Tylko do wody, GoPro i wio
Jan Dudzinski - 26-11-2014, 05:52 Temat postu: Promocja w dziale " Reklama"
| ravanson napisał/a: | | Jan Dudzinski napisał/a: | | Jest pewna promocja. Do tej pory NIKT szkolony w Polsce nie odważył się z niej skorzystać. |
Jaka to promocja? Nurkowania na poziomie P1? |
Jest w dziale "Reklama"
[ Dodano: 26-11-2014, 06:55 ]
| filipesku napisał/a: | Janek dawaj jakieś namiary na Twoich kursantów Wiem, że w Polsce szkoleni jak ja to same miernoty, ale może jakoś dam radę. Żeby nie było też zapewnię im jakieś tam gazy i sprzętu mogę pożyczyć for free
//Żeby nie było nawet pytań z teorii nie zadaję Tylko do wody, GoPro i wio |
Oczywiście:
tu są kontakty:
http://www.ksiega.4free.pl/ksiega.php?uid=350496
Ale nie sądzę aby z tobą byli zainteresowani nurkowaniem ani czymkolwiek innym.
Swoje zainteresowania okresliłeś jasno w poście na tej liście: Zapytaniu w tym roku o "nurkowanie w Sharm".
To jedno a drugie to delikatnie mówiąc "kompletny brak wychowania"
Ci ludzie to dla ciebie inny świat. Niedostępny świat.
ravanson - 26-11-2014, 09:21
| Jan Dudzinski napisał/a: | Jest w dziale "Reklama"
|
Czy trzeba czy wykupić pakiet, czy wystarczy odpowiedzieć na pytanie i nurkujemy? Można tak co dzień?
filipesku - 26-11-2014, 09:28
A dziękuje za link do księgi
Zajrzałem i znalazłem filmy z Twoimi kursantami
Uwierz mi Janku to nie są dobrze wyszkoleni ludzie
https://www.youtube.com/watch?v=kyDoC-HRhjU
Jan Dudzinski - 26-11-2014, 09:44 Temat postu: Dzień Nurkowań za darmo.
| ravanson napisał/a: | | Jan Dudzinski napisał/a: | Jest w dziale "Reklama"
|
Czy trzeba czy wykupić pakiet, czy wystarczy odpowiedzieć na pytanie i nurkujemy? Można tak co dzień? |
Wejdź na stronę www i zobacz jakie są zasady (główna strona).
Ale w skrócie: potrzebna jest rezerwacja ale nie brane są jakiekolwiek przedpłaty, podpisywane zobowiazania itp..
Tak jak jest napisane w ofercie promocji: obowiązuje przy pakiecie ale jak nie wykażesz się wiedzą nic nie płacisz i nie jestes zobowiazany do korzystania z pakietu.
Jak się wykażesz nic nie płacisz za dzień nurkowań "bez limitu" płacisz za pakiet (np. jeden dodatkowy dzień) w cenie zniżkowej dla Polaków (kilkadziesiąt procent mniej). Informacja - cennik na stronie.
[ Dodano: 26-11-2014, 10:50 ]
Doprawdy?
mając dwanaście wykonanych nurkowań w życiu?
Bezpośrednio po kursie OWD SSI..
ravanson - 26-11-2014, 09:51
| Jan Dudzinski napisał/a: | | Informacja - cennik na stronie. |
Nie widzę cen nurkowania z brzegu
| filipesku napisał/a: | to nie są dobrze wyszkoleni ludzie |
Nie czepiasz się przypadkiem? Na moje oko nurkują ładnie. Świeżo po kursie umiałem zdecydowanie gorzej.
Jan Dudzinski - 26-11-2014, 10:05 Temat postu: Film youtube bezpośrednio po kursie OWD SSI
| ravanson napisał/a: | | Jan Dudzinski napisał/a: | | Informacja - cennik na stronie. |
Nie widzę cen nurkowania z brzegu
| filipesku napisał/a: | to nie są dobrze wyszkoleni ludzie |
Nie czepiasz się przypadkiem? Na moje oko nurkują ładnie. Świeżo po kursie umiałem zdecydowanie gorzej. |
Wszystkie nastepne są z łodzi. Chyba, że chcesz z brzegu. Cena ta sama. Wspanałe miejsce na nocne, nawigację.
Ze "specjalności" koniki morskie, stare wielkie żółwie (kiedyś tu żółwie składały jajka na piaszczystej plaży), orlenie (eagle ray), feather tail ray, leopard ray..
To wszystko indywidualne nurkowania.
Jak będzie więcej osób chętnych np. grupy zrobię specjalny "brzegowy" z "brzegowymi" cenami.
filipesku - 26-11-2014, 11:05
A jednak już nawet na kursie OWD można mieć trym
https://www.youtube.com/watch?v=Uo4s-GHOS1M#t=114
ravanson - 26-11-2014, 12:08
Nie wiem o co kłótnia? Ze jego dobre a Twoje lepsiejsze a Twoja racja jest bardziej Twoja bo jest Twoja? Ludzie opamiętajcie się. To tylko zabawa a zachowujecie się jak psy broniące lepszej sprawy
filipesku - 26-11-2014, 12:29
Żadne to moje Nie jestem instruktorem i nie będę bo mnie to nie bawi. Nie mam biznesu nurkowego i w żaden sposób na tym nie zarabiam. Chodzi tylko o to, że PADI IANTD czy cokolwiek innego to syf, a SSI u mistrza to jedyna godna oferta Wyszło, że jednak odstawia taką samą popeline jak inni w EG
ravanson - 26-11-2014, 12:50
I czym Ty się różnisz? | filipesku napisał/a: | | odstawia taką samą popeline jak inni w EG |
Jan nadaje na nurków szkolonych w Polsce, Ty na egipskich a oba jesteście po tych samych pieniądzach. Banda pieniaczy. Żenada.
bolechowiec - 26-11-2014, 20:26
@ravanson
Nie znasz początku tego konfliktu, nie na tym forum (i nie tylko na tym) zaczęło się duuużo wcześniej.
M
ravanson - 27-11-2014, 09:50
Nie interesują mnie cudze brudy.
robertg - 02-12-2014, 22:52
A ja dla odmiany polece Gosie z http://tulumscuba.com/ - mozna zrobic u niej OWD w morzu/cenotach itd az do full cave (kursy jaskiniowe prowadzi Jeff z tulumscuba, u ktorego robilem swoj kurs). Bardzo fajna obsluga, poza samym kursem Gosia chetnie pomaga w "ogarnieciu" sie w Meksyku, w wyborze knajp na lunch czy kolacje, nam pomagala tez zalatwic na miejscu nocleg, wypozyczyc jakis drobny sprzet, ktorego nie chcielismy taszczyc ze soba do meksyku itp.
arektk - 14-02-2015, 16:00 Temat postu: OWD w Tulum Dziekuje wszystkim za zainteresowanie. Kurs zrobilem, tak jak pisalem, teorie i basen w Londynie w London Scuba - polecam , profesjonalne podejscie , a reszte u Gosi z tulumscuba.com (dzieki robertg za namiar) . Lepszej instruktorki nie moglem sobie wymarzyc Gosie i Jeffa moge polecic kazdemu z czystym sumieniem. Poza tym Gosia zarazila mnie kawernami i teraz pod tym katem planuje reszte kursow. Jakinie moze kiedys w przyszlosci. Pozdrawiam.
acha , i pozdrowienia dla ekipy Brylanta , ktorych spotkalem w samolocie i dos ojos
elgwidon3 - 10-02-2016, 23:56
Torpeda,
Poleciłabyś bo słyszałaś dobre rzeczy?
robertg - 13-02-2016, 18:21
| arektk napisał/a: | | a reszte u Gosi z tulumscuba.com (dzieki robertg za namiar) |
Ciesze sie ze Cie sie spodobało Polecam tylko to co sprawdzilem osobiscie, a do Gosi wracamy znow w marcu na nury
|
|