gazeliusz - 28-06-2015, 17:13 Temat postu: Państwo Ci pomoże..
Głosujcie dalej na śmieci z po.. Tak się traktuje obywatela który nie kradnie tylko uczciwie pracuje.. Ukradnij 100 milionów i zróbcie przewały na autostradach to nic ci nie grozi.. Ale śmieci ze strażnicy złapali strasznego przestępce.. Do gnoju z takimi ścierwami..piotrkw - 28-06-2015, 20:12
gazeliusz napisał/a:
który nie kradnie tylko uczciwie pracuje..
Rozumiem, że uczciwe prowadzi działalność gospodarczą , odprowadza podatki, i uzyskał zgodę na handel uliczny w tym miejscu, za co wniósł stosowna opłatę do urzędu gminy danego terenu ???
gazeliusz napisał/a:
Głosujcie dalej na śmieci z po..
Masz rację , trzeba zagłosować na tych co obiecują emerytury od 60- tego roku życia i w podwójnej wysokości . I wszystkim innym podwyżki co najmniej dwukrotne. I jak dojdą do władzy to wyślą wojsko po szczątki samolotu , bo on ci nasz Tylko to wszystko niestety nie jest śmieszne .
Pozdrawiam PiotrNuroslaw - 28-06-2015, 21:08
piotrkw napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
Rozumiem, że uczciwe prowadzi działalność gospodarczą , odprowadza podatki, i uzyskał zgodę na handel uliczny w tym miejscu, za co wniósł stosowna opłatę do urzędu gminy danego terenu ???
Płaci czy nie, zakres użycia "siły" przez SM przekracza rzeczywiste potrzeby. Dla Straży Miejskiej tego rodzaju akcje, przekraczają zwykle ich znajomość tematu - stąd ten brak profesjonalizmu a co za tym idzie - taki ośmieszający ich film. Obywatel ten, po akcji mógł złożyć kilka zażaleń i skarg na działanie strażników, szczególnie gdyby był w posiadaniu tego filmu i miałby ogromne szanse wygrać sprawę (napisałem "miałby" bo sądy Ci u nas niezawisłe ( a może stne ) i nigdy wynik nie jest z góry przesadzony).
Poza tym, też jestem, by kwota wolna od podatku była odpowiednia. Bo jeśli min socjalne wynosi ~900 zł (zależnie czy jednosobowo czy per capita) to w skali roku kwota ta winna wynoisć min 12x900 ~ 11.000 zł a nie 3091zł !!!! I dla działalności gospodarczsej, też winny byc na niskim poziomie obciązenia. Jednym ruchem więcej osób byłoby na legalu i szara strefa znaczący by zmalała.gazeliusz - 28-06-2015, 21:55
piotrkw napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
Głosujcie dalej na śmieci z po..
Masz rację , trzeba zagłosować na tych co obiecują emerytury od 60- tego roku życia i w podwójnej wysokości . I wszystkim innym podwyżki co najmniej dwukrotne. I jak dojdą do władzy to wyślą wojsko po szczątki samolotu , bo on ci nasz Tylko to wszystko niestety nie jest śmieszne .
Pozdrawiam Piotr
Nawet jeżeli nic nie odprowadzał i nie miał pozwolenia to te śmiecie nie miały prawa go dotknąć palcem.. Może spróbuj ich poprosić o pomoc jak piesek sra na środku chodnika, okradają samochód albo banda pijanych leszczy okłada twojego kolegę...Zakończą się wtedy twoje wywody na temat papierka z gminy od kolejnego marnego urzędniczyny bez jakiejkolwiek odpowiedzialności, który nie odpowiada przed nikim za błędne decyzje.. A co do niezawisłości sądów.. Nie istnieje coś takiego, ręka rękę myje w układzie milicja, prokuratura, sąd.. Nuroslaw - 28-06-2015, 22:04
gazeliusz napisał/a:
to te śmiecie nie miały prawa go dotknąć palcem..
Cytat:
od kolejnego marnego urzędniczyny bez jakiejkolwiek odpowiedzialności
Czytając tak skonstruowane zdania, łzy nie uroniłbym gdyby Ciebie tak potraktowali. , mimo że z treścią się zgadzam, ale z formą nie.gazeliusz - 28-06-2015, 22:48 Może właśnie z tego powodu tak ich nazywam.. To się nazywa doświadczenia własne..gorcio - 29-06-2015, 07:45 Jak zwykle - mamy 38 milionow ekspertow od podatkow, polityki zagranicznej, polityki wewnetrznej, zas od lotnictwa i armii pewnie bedzie juz ze 40 milionow ekspertow.
Nie martwcie sie - na jeseni nowy rzad rozwiaze Wasze problemy, do Boze Narodzenia wszyscy beda milionerami, zas do wiosny kraj zostanie odbudowany z ruiny. Kto wie, moze jak sie dobrze postaraja to uda sie zrzucic jarzmo Unii Europejskiej i wyjsc spod ucisku NATO . Na pewno zas uda sie zmienic ustawe o in vitro i uniewaznic przetarg na helikoptery bo tako rzecze Kosciol i Solidarnosc ... a potem wybudowac ze 100 pomnikow i 50 swiatyn opatrznosci.Henry - 29-06-2015, 08:17
piotrkw napisał/a:
Masz rację , trzeba zagłosować na tych co obiecują emerytury od 60- tego roku życia i w podwójnej wysokości . I wszystkim innym podwyżki co najmniej dwukrotne. I jak dojdą do władzy to wyślą wojsko po szczątki samolotu , bo on ci nasz
a możesz podać wiarygodne źródło tych informacji.gienas - 29-06-2015, 18:30 Eeeeee, ten tego... w kwestii ilości ekspertów:
Dane jakie niedawno czytałem mówią o 8 milionach młodych którzy wyjechali z kraju.
Czyli ekspertów pozostało max 32 miliony... gazeliusz - 30-06-2015, 08:20 A tam w Belgii macie wątpliwości, że samolot i prezydent był nasz?
[ Dodano: 30-06-2015, 08:24 ]
Przepraszam, pomyliłem posty. Pytanie kierowałem do Piotrkw a nie wiedzieć dlaczego nie mogę zmienić swojego wpisu..Crypturgus - 30-06-2015, 10:21 Tyle wiemy o tej sytuacji:
piotrkw - 30-06-2015, 11:21
gazeliusz napisał/a:
że samolot i prezydent był nasz?
Samolot jak najbardziej Nasz , czyli Państwa Polskiego . Co do prezydenta , to idąc filozofią PIS ( stosowaną do obecnego prezydenta i rządu ) to był Wasz, nie mój Henry - 30-06-2015, 13:16
piotrkw napisał/a:
Co do prezydenta , to idąc filozofią PIS ( stosowaną do obecnego prezydenta i rządu ) to był Wasz, nie mój
Powołujesz się na filozofie PIS uzasadniając stosowanie tej zasady (wzajemności ).
Myślę kolego ,że chronologia zdarzeń ci się pomyliła bo uznając, że stosujesz zasadę wzajemności to musiałbyś jednak wyprzedzić PIS w dezawuowaniu prezydenta gdyż Kaczyński był prezydentem ( nie uznawanym przez ciebie ) przed Komorowskim. No chyba, że uznałeś pośmiertnie ( w rewanżu za postawę PIS) ,że to nie jest Twój prezydent.gorcio - 30-06-2015, 14:32
Henry napisał/a:
piotrkw napisał/a:
Co do prezydenta , to idąc filozofią PIS ( stosowaną do obecnego prezydenta i rządu ) to był Wasz, nie mój
Powołujesz się na filozofie PIS uzasadniając stosowanie tej zasady (wzajemności ).
Myślę kolego ,że chronologia zdarzeń ci się pomyliła bo uznając, że stosujesz zasadę wzajemności to musiałbyś jednak wyprzedzić PIS w dezawuowaniu prezydenta gdyż Kaczyński był prezydentem ( nie uznawanym przez ciebie ) przed Komorowskim. No chyba, że uznałeś pośmiertnie ( w rewanżu za postawę PIS) ,że to nie jest Twój prezydent.
To cofnij sie przed Prezydenta Kaczynskiego (tak sie sklada, ze nie byl on pierwszym Prezydentem po zmianie ustroju), i jeszcze raz zobacz ktory z Prezydentow byl publicznie dezawuowany, obrazany czy wyzywany, rowniez od zdrajcow, poprzez rozne polityczne i ludzkie miernoty glownie z PiS. To tak apropos zasady wzajemnosci, bo po jesieni bedzie obowiazywala inna zasada - TKM. Pogadamy za 4 lata, bo przeciez nie ma co teraz krytykowac rzadu, ktory jeszcze nie powstal.Henry - 01-07-2015, 10:03
gorcio napisał/a:
jeszcze raz zobacz ktory z Prezydentow byl publicznie dezawuowany, obrazany czy wyzywany, rowniez od zdrajcow, poprzez rozne polityczne i ludzkie miernoty glownie z PiS
Jakbyś podał konkret to mógłbym przyznać Ci racje lub zaprzeczyć bo mogę mieć inne zdanie . Posługiwanie się ogólnikami jest w takich dyskusjach nie skuteczne i prowadzi właśnie do takiego samego skutku jak mamy na naszej scenie politycznej . Trudno mi się odnieść do słów obrażany.wyzywany, miernoty z PIS.
Jeśli chodzi zaś o naszych byłych prezydentów po 89 roku to uważam, że nie mieliśmy wiele szczęścia albo rozumu jako wyborcy ale myślę też ,że nie ma powodów takich by jutro nie mogło być lepiej.piotrkw - 01-07-2015, 10:57
Henry napisał/a:
No chyba, że uznałeś pośmiertnie ( w rewanżu za postawę PIS) ,że to nie jest Twój prezydent.
Bingo !! Zasługi i honory można uzyskać i pośmiertnie, za to kolejny prezydent uzyska(ł) je u mnie za życia Henry - 01-07-2015, 11:03 Masz Piotr do tego prawo. Ale Twoją opinie nie podzieliła nie dawno większość polaków.piotrkw - 01-07-2015, 11:19
Henry napisał/a:
większość polaków.
Jakoś muszę z tym żyć , jak i pozostała "mniejszość" , 3,1% mniejsza od "wiekszości" '-)Henry - 01-07-2015, 11:45
piotrkw napisał/a:
Jakoś muszę z tym żyć
Może ten "za chwilę" krzywdy ci nie zrobi ?
[ Dodano: 01-07-2015, 11:49 ]
W USA przeliczano głosy ręcznie bo różnica była jeszcze mniejszagorcio - 01-07-2015, 12:28
Henry napisał/a:
Jakbyś podał konkret to mógłbym przyznać Ci racje lub zaprzeczyć bo mogę mieć inne zdanie .
Zartujesz prawda ? Chyba potrafisz wymienic Prezydentow RP po zmianie ustroju ? Wystarczy zeknac na nazwiska ... kazdy jeden po kolei byl traktowany jak byl, a jak byl to sobie mozesz poczytac. Lub poogladac, np palenie kukly w wykonaniu obecnych czlonkow PiS.
To tyle jesli chodzi o zasade wzajemnosci lub szacunek dla urzedu Prezydenta RP.xaltuton - 01-07-2015, 12:55 Gora sie bawi kosztem gawiedzi a ci jeszcze im kibicuja
Podniecacie czyms na co nie macie wplywu, lepiej zainteresujcie sie czyms wokol siebie, na co wplyw macie i co mozecie zmienic - znajomymi, wlasnym podworkiem, zona, dziecmi, nurkowaniem bedzie wiekszy pozytek.Henry - 01-07-2015, 13:11
gorcio napisał/a:
Zartujesz prawda ?
Nie.
gorcio napisał/a:
potrafisz wymienic Prezydentow RP po zmianie ustroju
Tak.
gorcio napisał/a:
kazdy jeden po kolei byl traktowany jak byl
widocznie na to sobie zasłużyli.
gorcio napisał/a:
palenie kukly
a to nie jest polski patent. Chuligani są wszędzie, w PIS też a nawet w Belgi. Rozglądnij się.
gorcio napisał/a:
To tyle jeśli chodzi o zasade wzajemnosci
trochę mało. Nie przekonuje mnie to. Demonizujesz wydarzenie. a innych argumentów nie masz bo byś je wyrecytował . Dyskusja zmierza do nikąd. Wszyscy wiemy o wzajemnej niechęci tych środowisk politycznych . W mojej ocenie ma podłoże ambicjonalne i personalne w które zostało społeczeństwo wciągnięte marnując mnóstwo energii i czasu. Szkoda. Bo jest jeszcze mnóstwo do zrobienia. naprawienia, poprawienia bo z tego co do tej pory robiliśmy parę rzeczy nam się nie udało.piotrkw - 01-07-2015, 13:29
Henry napisał/a:
bo z tego co do tej pory robiliśmy parę rzeczy nam się nie udało.
Tylko parę ?? Przecież mamy kraj w ruinie.
[ Dodano: 01-07-2015, 13:31 ]
Jeszcze w ruinie , ba za chwilę gdy spełnia sie marzenia PIS o wyborze , bedziemy mieć krainę mlekiem i miodem ..... gorcio - 01-07-2015, 14:08
Henry napisał/a:
gorcio napisał/a:
kazdy jeden po kolei byl traktowany jak byl
widocznie na to sobie zasłużyli.
Po takim "argumencie" nie mamy co dalej dyskutowac. Generalnie, nie zrozumiales, i nie zrozumiesz.Henry - 01-07-2015, 14:12
piotrkw napisał/a:
Tylko parę ?? Przecież mamy kraj w ruinie.
Ja naprawdę nie zamierzam agitować na rzecz jakiejkolwiek formacji. Każdy z nas ma oczy , uszy i powinien mieć jeszcze rozumek który powinien być czynny . Jeśli na około Ciebie Piotr wszystko działa jak trzeba i to Ciebie satysfakcjonuje to gratuluje szczerze.
Ja naprawdę w 89 roku myślałem ,że po 25 latach dobrej pracy inaczej będzie wyglądała nasza Polska. Mam żal i to za konkrety. A nie za odczucia.
[ Dodano: 01-07-2015, 14:27 ]
gorcio napisał/a:
Po takim "argumencie" nie mamy co dalej dyskutowac. Generalnie, nie zrozumiales, i nie zrozumiesz.
Chciałem żebyś mnie oświecił, uczynił rozumnym ale wciąż nie ma konkretów. W jednym chociaż się zgadzamy . Dyskutować nie ma co dalej.gienas - 01-07-2015, 16:14 Tu przypominacie mi kłócących się polityków właśnie.
Niedawno widziałem rozmowę reportera z kameramanem -gościem który stoi po drugiej stronie kamery studyjnej - który mówił jak to dwaj politycy w ferworze dyskusji przed kamerą mało do rękoczynów nie doszli, po czym po zakończonej rozmowie i wyłączeniu kamer zgodnie wyszli ze studia na kielicha...
Aktorzy...
Póki JOW nie wejdą nie będzie inaczej bo z list wchodzą ciągle ci sami ludzie...