FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

MEDYCYNA NURKOWA - Nie wyrównane ciśnienie w masce.

anarchista - 27-05-2016, 07:09
Temat postu: Nie wyrównane ciśnienie w masce.
Tak wygląda efekt nie wyrównania ciśnienia w masce.

pozdrawiam rc

Scaner - 27-05-2016, 07:37

albo nie posolenia zupy
anarchista - 27-05-2016, 08:03

Opis to, nurkowanie na bezdechu.

pozdrawiam rc

Henryk Cieszyński - 27-05-2016, 09:27

podziwiam za fakt podzielenia się tym przypadkiem wraz ze zdjęciem
waterman - 27-05-2016, 10:50

Scaner napisał/a:
albo nie posolenia zupy
to pewnie od placzu.... Pani zobaczyła tych samych "rycerzy" co ja dziś rano.
Scaner - 27-05-2016, 21:09

waterman napisał/a:
Scaner napisał/a:
albo nie posolenia zupy
to pewnie od placzu.... Pani zobaczyła tych samych "rycerzy" co ja dziś rano.

Gdzie nurałeś?
Ja niestety cały dzionek teorię z kursantami męczyłem w Krakowie

anarchista - 27-05-2016, 22:22

Scaner napisał/a:
Ich bolały głowy a Ciebie ręce ?

pozdrawiam rc

Scaner - 27-05-2016, 22:43

anarchista napisał/a:
Scaner napisał/a:
Ich bolały głowy a Ciebie ręce ?

pozdrawiam rc

Ręce i gardło... dzisiejsza młodzież jest inna bo z jednej strony z łatwością liczą rock bottom ale z drugiej trudno im się oderwać od smartfona na wystarczająco długi czas aby to zrobić za jednym podejściem.

anarchista - 28-05-2016, 11:35

Scaner napisał/a:
z łatwością liczą rock bottom ale z drugiej trudno im się oderwać od smartfona na wystarczająco długi czas
Zastosuj klasykę egzaminowania. Kto się zgłasza jako pierwszy ma łatwiejsze pytania, kto rozrabiał ze startu trudne. Egzaminowani pozostają na sali żeby też się trochę uczyli. Osoby które zdały są wolne. Jak rozsądnie rozegrasz, to nauczysz współpracy. Jak postawisz zadanie z poza zakresu ich wiedzy, to nauczysz myślenia, pozostawiasz współpracę.

pozdrawiam rc

jaros4 - 28-05-2016, 18:44

Scaner,na FN od razu czuc rzes sie w koncu roboty chycil :ping:

ps.mix "ludowej formy"i braku polskich znakow to efekt zamierzony :uuuu:

Scaner - 28-05-2016, 19:08

jaros4 napisał/a:
Scaner,na FN od razu czuc rzes sie w koncu roboty chycil :ping:

ps.mix "ludowej formy"i braku polskich znakow to efekt zamierzony :uuuu:

Jakby co dla ciebie zniżka 50% możesz dołączyć do grupy nastolatków z problemami będziesz sie nadawał.
Po szkoleniu nauczysz sie porządnie nurkować poznasz podstawy boksu będziesz umiał przydupcyc hejterowi poznasz podstawy erystyki nauczysz sie posługiwać bronią i staniesz sie bardziej asertywny przy czym chodzi o taką asertywność w której nie informujesz innych o twoich uczuciach ale posługujesz sie argumentami jak pałką :aaa:

waterman - 28-05-2016, 19:44

Myślisz ze da rade?
Scaner - 28-05-2016, 19:50

waterman napisał/a:
Myślisz ze da rade?

Przeważnie dają radę choć ryzyko ze zacznie moczyć sie w nocy jest realne

jaros4 - 28-05-2016, 20:45

Szkolisz nastolatki z problemami? Bo to ze masz wlasnych kursantow za glupkow to juz wiemy z innego tematu. :000:
Scaner - 28-05-2016, 20:53

jaros4 napisał/a:
Szkolisz nastolatki z problemami? Bo to ze masz wlasnych kursantow za glupkow to juz wiemy z innego tematu. :000:

głupek nie przestaje być głupkiem zostając klientem.

Znasz nastolatków i studentów bez problemów? Dzisiejszy biznes to wojna trzeba być ludożercą żeby osiągnąć sukces. Są ludzie którzy wybrali kierunki biznesowe a czerwienią się kiedy tylko muszą odezwać się w grupie 3 osób :ping:

Nurkowanie jest tylko elementem coachingu podobnie jak boks, krav maga, strzelectwo, nauka bycia chu...m itd umiejętność manipulacji wywierania wpływu i takie tam fundamenty biznesu :aaa:

waterman - 28-05-2016, 21:05

I niestety to sama prawda......
jaros4 - 28-05-2016, 21:22

Znam wielu normalnych ludzi,bardzo duzo,nawet wiecej niz duzo i szukam w nich raczej cech pozytywnych.Interesy tez mozna robic w normalny sposob,i raczej staram sie trzymac tej wlasnie strony.To mi pasuje i tak jest duzo zdrowiej,w przeciwnym razie zycie moze stac sie udreka co dobitnie widac na twoim przykladzie.

[ Dodano: 28-05-2016, 21:25 ]
ps.powinienes raczej wyrownac sobie cisnienie w jadrach,byle nie przed kompem...

Scaner - 28-05-2016, 21:36

jaros4 napisał/a:

ps.powinienes raczej wyrownac sobie cisnienie w jadrach,byle nie przed kompem...

No widzisz Jaros o to właśnie chodzi ja nigdy się nie denerwuje nigdy nie skacze mi ciśnienie. W dobowym cyklu produkcji kortyzolu mam idealny rozkład na niskim poziomie- po prostu nie stresuję się.
Natomiast moje otoczenie jest ciągle posrane i zupełnie nie wiem dlaczego :bee; No więc są tacy co też chcą umieć tak samo :aaa:

anarchista - 28-05-2016, 21:37

Dyskusja poszła w poprzek, sam wiele razy wywracałem tematy. To trudno żebym miał pretensję. Do tej pory uważam że dyskusja postawiona w poprzek lecz ciekawa, jest cenniejsza niż zamordyzm z DiW.

Z mojej strony nie było żadnego pogłębienia tematu, tylko obrazek.

pozdrawiam rc

jaros4 - 28-05-2016, 21:47

Chlopie,przez przypadek przeczytalem temat o tych posranych skafandrach ,przeciez to Q...rwa nie jest normalne :zdz: :zdz: :zdz:
I teraz patrz,niby ze prowadzisz sobie te kursy,niech ci sie jakis glupek utopi,od strzalu pakuja cie w kaftan,a historia twoich dialogow bedzie niezbitym dowodem w sprawie.Czlowieku,po co ci to :zdz:

Scaner - 28-05-2016, 21:57

jaros4 napisał/a:

I teraz patrz,niby ze prowadzisz sobie te kursy,niech ci sie jakis glupek utopi,od strzalu pakuja cie w kaftan,a historia twoich dialogow bedzie niezbitym dowodem w sprawie.Czlowieku,po co ci to :zdz:

No i sam zobacz,
Skąd tyle w Tobie tyle pesymizmu ? Taki fatalizm skąd tyle stresu. Jaros baw się tym to tylko forum internetowe :beer3:

Wracając do wątku, wklejam klasyczny przykład osoby która powinna popracować nad sobą

Po wspólnej pracy ze mną ten dżentelmen z mercedesa zostałby dojechany jak tylko znalazł się między zderzakami samochodów. Niestety w wyniku pizdowatości wieśniaczka wieśniak traci kontrolę nad sytuacją i nie jest w stanie dominować w tym typowym miejskim układzie.

jaros4 - 28-05-2016, 21:59

link nie dziala,rece ci sie trzesa?Sprobuj podeslac jeszcze raz,tylko spokojniej.

[ Dodano: 28-05-2016, 22:03 ]
Po co ogladasz takie badziewie :co:

Scaner - 28-05-2016, 22:04

jaros4 napisał/a:
link nie dziala,rece ci sie trzesa?Sprobuj podeslac jeszcze raz,tylko spokojniej.

[ Dodano: 28-05-2016, 22:03 ]
Po co ogladasz takie badziewie :co:

Masz omamy, patrz spokojnie na ekran z przodu nie zaglądaj za ekran nic tam się nie czai

ple - 29-05-2016, 18:21

Scaner napisał/a:
Po wspólnej pracy ze mną ten dżentelmen z mercedesa zostałby dojechany jak tylko znalazł się między zderzakami samochodów. Niestety w wyniku pizdowatości wieśniaczka wieśniak traci kontrolę nad sytuacją i nie jest w stanie dominować w tym typowym miejskim układzie.

Kolegę poniosło i oderwał się od realnego świata. Koniec końców byś oberwał po ryju od "gintelmena z gwiazdy" i na tym by się skończyła twoja psychiczna dominacja. Są ludzie dla których Twoja osoba jest jedynie mięsem do sklepania, jak schab na obiad. Wpier**** od 3 miśków przy żonie i/lub dzieciach obetnie Ci cohones przy samej dupie

waterman - 29-05-2016, 19:45

Kolego Ple głowa to po słoneczku wickendowym nie boli troszkę? Może dla odmiany troszkę schodzisz pod woda?
ple - 29-05-2016, 19:56

Boli jak widzę takie "porady". Z mojej strony koniec tematu
Scaner - 29-05-2016, 20:35

ple napisał/a:
Z mojej strony koniec tematu

dzięki

jaros4 - 29-05-2016, 23:32

gratuluje scaner tobie i temu staremu pierd...ole.Obaj wylądowaliście na właściwym dla siebie poziomie. :000: