| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Szkolenie instruktorów nurkowania ?
marekhtk - 05-11-2006, 14:15 Temat postu: Szkolenie instruktorów nurkowania ? Witam
mam pytanie kto organizuje u nas w kraju szkolenia na kursy instruktorskie w następujących organizacjach:
1.Naui
2.TDI/SDI
3.HSA
4.ITDA
5.IANTD
Bardzo bym prosił o odpowiedz i ewentualne namiary.
Marcin_alien - 05-11-2006, 16:04
| marekhtk napisał/a: | | 5.IANTD |
R. Klein, T. Zabierek, Z. Stychno
waldo - 05-11-2006, 17:07 Temat postu: Re: Szkolenie instruktorów nurkowania ?
| marekhtk napisał/a: | Witam
mam pytanie kto organizuje u nas w kraju szkolenia na kursy instruktorskie w następujących organizacjach:
1.Naui
2.TDI/SDI
3.HSA
4.ITDA |
ITDA - Jacek Lubowiecki oraz Romek Hłobaż
NAUI - Wiesiek Kantor oraz Romek Hłobaż
TDI/SDI - z moich informacji wynika, że obecnie nikt
W sprawie HSA najlepiej skontaktuj się z Nautica
mysiar - 05-11-2006, 17:18
po wiecej szczegółów zajrzyj na http://www.iantd.cz i opcja IANTD Instructor Search Results
ja tam znalazłem swojego instruktora tylko w opcji Instructor Search
pozdrawiam
piotr
Lech-u - 05-11-2006, 19:14 Temat postu: Re: Szkolenie instruktorów nurkowania ?
| marekhtk napisał/a: | Witam
1.Naui
2.TDI/SDI
3.HSA
4.ITDA
5.IANTD
Bardzo bym prosił o odpowiedz i ewentualne namiary. |
A dlaczego zabrakło dwóch najbardziejszych? CMAS i PADI???
MayeczkaIńsko - 05-11-2006, 21:33 Temat postu: Re: Szkolenie instruktorów nurkowania ?
| Lech-u napisał/a: | | marekhtk napisał/a: | Witam
1.Naui
2.TDI/SDI
3.HSA
4.ITDA
5.IANTD
Bardzo bym prosił o odpowiedz i ewentualne namiary. |
A dlaczego zabrakło dwóch najbardziejszych? CMAS i PADI??? |
Instruktorów na kursy instruktorskie z tych organizacji jest wielu,i łatwo jest znajśc ich nazwiska z internecie...
marekhtk - 05-11-2006, 22:32
Dokładnie Padi Cmas SSI jest ich na pęczki
Tomasz-Szeryf - 06-11-2006, 07:28
Daleko nie trzeba szukać
twardziel1234 - 07-11-2006, 13:21
Jezeli chodzi o PADI to "na peczki" ja bym tego tak nie okreslil,gdyz jest 3 course directorow w Polsce...
1)Witold Śmiłowski www.kursyinstruktorskie.pl
2)Maciek Curzydło www.kraken.pl
3)Jasia Kronenberg www.divemaster.com.pl
Jezeli chce sie cos wiecej od nich dowiedziec to skontaktujcie sie z nimi,ja polecam witka,gdyz jest to jeden z najlepszych course diretorow na swiecie a ponadto jest rowniez instruktorem:CMAS*** Instructor,NAUI Instructor Trainer,IANTD Instructor Trainer,Dan Insrtuctor Trainer itd,osiagnal praktycznie wszystko w nurkowaniu i pomagal ogranizowac bicie rekordu przez NUNO GOMESA...poczytacie wiecej na jego stronce(pozyzej).
POZDRAWIAM I POLECAM WAM PADI
twardziel1234
TomM - 07-11-2006, 21:25
| twardziel1234 napisał/a: | | Jasia Kronenberg |
Zrób sobie 18-ta specjalizację PADI pt. "Nieprzekręcanie nazwisk". Zadzierającemu nosa instruktorowi tej federacji wypałoby chociaż nazwiska krajowych CD napisać poprawnie....
waldo - 07-11-2006, 22:05
| twardziel1234 napisał/a: | | ja polecam witka,gdyz jest to jeden z najlepszych course diretorow na swiecie a ponadto jest rowniez instruktorem:CMAS*** Instructor,NAUI Instructor Trainer,IANTD Instructor Trainer, |
Nie wiem jak w innych organizacjach, ale na stronie www.IANTD.com jest wykaz instruktorów trenerów i Witka tam nie ma.
KasiaK - 07-11-2006, 22:54
| TomM napisał/a: | | twardziel1234 napisał/a: | | Jasia Kronenberg |
Zrób sobie 18-ta specjalizację PADI pt. "Nieprzekręcanie nazwisk". Zadzierającemu nosa instruktorowi tej federacji wypałoby chociaż nazwiska krajowych CD napisać poprawnie.... |
imion tez Pani KaNNENberg ma, moim zdaniem, JOASia na imie, a nie Jasia
(Joanna, nie Janina)
ehhh
K.
Andrzej Minorczyk - 07-11-2006, 23:19
| twardziel1234 napisał/a: | | polecam witka,gdyz jest to jeden z najlepszych course diretorow na swiecie |
wg ciebie czy wg siebie?
| twardziel1234 napisał/a: | | rowniez instruktorem:CMAS*** Instructor,NAUI Instructor Trainer,IANTD Instructor Trainer,Dan Insrtuctor Trainer itd |
jestem ciekawy tego itd?
| twardziel1234 napisał/a: | | osiagnal praktycznie wszystko w nurkowaniu i pomagal ogranizowac bicie rekordu przez NUNO GOMESA... |
skoro pomagal w organizowaniu takiego nurkowania to jest lepszy od Jezusa ktory przeszedl sucha noga po dnie morza czerwonego.
| twardziel1234 napisał/a: | | osiagnal praktycznie wszystko w nurkowaniu |
proszę cie nawet nie byl na 170 metrach a wielu Polaków było.
Bo tak naprawde to jest jedna tylo sluszna droga.... i jedna najzajebistsza organizacja.
KasiaK - 08-11-2006, 00:09
| Nurofen napisał/a: |
| twardziel1234 napisał/a: | | osiagnal praktycznie wszystko w nurkowaniu i pomagal ogranizowac bicie rekordu przez NUNO GOMESA... |
skoro pomagal w organizowaniu takiego nurkowania to jest lepszy od Jezusa ktory przeszedl sucha noga po dnie morza czerwonego. |
lo matko to Ela Benducka tez jest lepsza od Jezusa
| twardziel1234 napisał/a: | | osiagnal praktycznie wszystko w nurkowaniu |
proszę cie nawet nie byl na 170 metrach a wielu Polaków było. |
osiagniecie glebokosci jakiejs to jest wszystko?
nie ma znaczenia na ilu byl
przyczepiasz sie teraz do Kolegi twardziela, ale nie obrazaj przy okazji Witka.
K.
Fother - 08-11-2006, 06:58
| twardziel1234 napisał/a: | | pomagal ogranizowac bicie rekordu przez NUNO GOMESA. |
Hmm jakoś go sobie nie przypominam
Andrzej Minorczyk - 08-11-2006, 07:37
| KasiaK napisał/a: | | przyczepiasz sie teraz do Kolegi twardziela, ale nie obrazaj przy okazji Witka. |
Z calym szacunkiem dla P. Witka Ś. argumenty ktore przytoczyl kolega twardziel1234, nie są trafione by przekonać kogoś do wziecia udzialu w kursie -dlatego ironizuje.
Brakuje mi opisu czego wymaga na danym kursie, jaki ma kontakt ze studentami, czy nurkuje dla siebie i tym podobnych spraw.
Ilość plastików z roznych organizacji zdobytych dzieki crossover ,czy fakt nurkowania z Nuno takze nie dziala.
| KasiaK napisał/a: | osiagniecie glebokosci jakiejs to jest wszystko?
nie ma znaczenia na ilu byl |
zgadza sie to kolejna ironia
waldo - 08-11-2006, 09:10
| Nurofen napisał/a: | | Z calym szacunkiem dla P. Witka Ś. argumenty ktore przytoczyl kolega twardziel1234, nie są trafione by przekonać kogoś do wziecia udzialu w kursie -dlatego ironizuje. |
Kolega twardziel1234 w swoich 6 postach na forum już kilkukrotnie powtarzał, że jest Staff Instruktorem PADI oraz instruktorem 17 specjalizacji, włączając rebridery i podlodowe, a także gaz blendingu, EFR, DAN i to powinno wystarczyć
twardziel1234 - 08-11-2006, 15:52
czesc wszystkim
nie wiem skad ta irytacja ja tylko pokazalem jedna z drug nie krytykujac innych,zauwazcie ze nawet slowa zlego o innych organizacjach nie powiedzialem a dodam nawet,ze napisalem pare milych slow o wszystkich...
no ale widze,ze obrazacie czlowieka,ktorego uwazam za wzor a tego chyba raczej nie ucza w zadnej organizacji!!!!
chcialem tylko pokazac jedna z dróg marekhtk bo uwazam,ze zanim sie cos kupi to trzeba sie porozgladac i podzwonic wszedzie by byc dobrze zorientowanym...
wracam pod wode bo widze,ze przynajmniej tam wszyscy sa rowni i nikt nie krzyczy
pozdrawiam was wszystkich
adam kalmanowicz
TomM - 08-11-2006, 16:05
WSHiT w Łodzi, rok I, grupa II?
jcsjacekj - 08-11-2006, 16:28
A ktoś może mi wyjaśnić co to za uprawnienie "DAN Oxygen Educators & Diveshops" ?
https://www.daneurope.org/instructors/lista249.htm
Tzn. na co pozwala posiadającemu takie uprawnienie ?
mysiar - 08-11-2006, 16:51
no z takim kwitem to sobie mozesz sklep otworzyć
jcsjacekj - 08-11-2006, 23:01
| mysiar napisał/a: | | to sobie mozesz sklep otworzyć |
Ale sklep ze sprzetem nurkowym ?
Czy ze sprzętem medycznym do ratownictwa ?
Ja pytałem poważnie.
KsIe - 10-11-2006, 18:46
| TomM napisał/a: | | Zrób sobie 18-ta specjalizację PADI pt. "Nieprzekręcanie nazwisk". Zadzierającemu nosa instruktorowi tej federacji wypałoby chociaż nazwiska krajowych CD napisać poprawnie.... |
Zapomniałeś dodać, że kolega twardziel1234 , pisze imiona z małej litery, robi literówki, pomylił się w kilku słowach i pisze bez polskich znaków.
Jestem bardzo zadowolny że wychwyciłeś kolejnego pseudoinstruktora a cały twój post był bardzo na temat.
stachu - 13-11-2006, 20:38
dupnij w stol a nozyce sie odezwa sami uczeni no nie ..... okropnosc
Adam Frajtak - 13-11-2006, 21:31
skoro pomagal w organizowaniu takiego nurkowania to jest lepszy od Jezusa ktory przeszedl sucha noga po dnie morza czerwonego.
|
Znam osobiscie Jezusa rozmawiam z nim codziennie rano i wieczorem i nic podobnego nie zrobil. Z Egiptu na piechote i to na przełaj po dnie morza wracal Mojzesz
Andrzej Minorczyk - 13-11-2006, 23:45
| scaner napisał/a: | | Znam osobiscie Jezusa rozmawiam z nim codziennie rano i wieczorem i nic podobnego nie zrobil. Z Egiptu na piechote i to na przełaj po dnie morza wracal Mojzesz |
masz 100% racje a w podstawowce mialem 5 z religii.Pamietam oni uciekali przed Egipcjanami. Forumowy szyderca jak zwykle mnie nie zlapal na lipnym przykladzie.
scubamilivoj - 26-01-2007, 00:59
a SSI, o które nie pytałeś, no. ja....
Pzdr
Milivoj
[ Dodano: 26-01-2007, 01:00 ]
a sorry, oraz kilkadziesiąt osób w kraju
Pzdr
Milivoj
KasiaK - 26-01-2007, 01:27
gicik,
a teraz zmien swoj automatyczny podpis, na cos w rodzaju "pozdrawiam, do zobaczenia pod woda"
takiej reklamy tu nie praktykujemy
pozdrawiam
K.
scubamilivoj - 26-01-2007, 02:10
a teraz nic Ci nie odpowiem, przeczytaj, proszę tylko to co Ci odpisałem na PW!!
Pzdr
Milivoj
KasiaK - 26-01-2007, 10:14
| scubamilivoj napisał/a: | a teraz nic Ci nie odpowiem, przeczytaj, proszę tylko to co Ci odpisałem na PW!!
Pzdr
Milivoj |
przeczytałam i..............podtrzymuje powyższe
Mania - 26-01-2007, 13:24
| Nurofen napisał/a: | | skoro pomagal w organizowaniu takiego nurkowania to jest lepszy od Jezusa ktory przeszedl sucha noga po dnie morza czerwonego. |
Gwoli scislosci - to Mojzesz szedl przez Morze Czerwone. Jezus natomiast chodzil PO wodzie i bylo to jezioro Genezaret
Mania
Adam Frajtak - 26-01-2007, 15:19
| Mania napisał/a: |
Gwoli scislosci - to Mojzesz szedl przez Morze Czerwone
Mania |
to juz bylo
jcsjacekj - 26-01-2007, 15:31
| KasiaK napisał/a: | | takiej reklamy tu nie praktykujemy |
Kasiu, ale ja nie widzę ani Moderatora ani Administratora "KasiaK".
KasiaK - 26-01-2007, 15:39
| jcsjacekj napisał/a: | | KasiaK napisał/a: | | takiej reklamy tu nie praktykujemy |
Kasiu, ale ja nie widzę ani Moderatora ani Administratora "KasiaK". |
ja tez nie widze jcsjacek-nadzor KasiK
Mania - 26-01-2007, 15:42
| scaner napisał/a: | | to juz bylo |
Ale drugiej czesci nie bylo
Tej o Jezusie
OK, wiem, ale zobaczylam pozniej.....Wiesz - na starosc juz wzrok nie ten....
Mania
Adam Frajtak - 26-01-2007, 15:59
Wiesz - na starosc juz wzrok nie ten....
Mania |
to pewnie jeszcze jeden skutek nurkowania technicznego
bosze - 26-01-2007, 16:02
jezus zrobił jeszcze kilka innych tricków. wielu próbowało powtorzyć lecz niestety nikomu się nie udało. houdini jednakże był blisko...
Mania - 26-01-2007, 16:22
| scaner napisał/a: | | nurkowania technicznego |
Chciales powiedziec "towarowego"???
Ja nie nurkuje technicznie. Ja tam wiesz - rybki, szuwary i kafelki w basenie
Mania
Adam Frajtak - 26-01-2007, 17:49
Ja nie nurkuje technicznie. Ja tam wiesz - rybki, szuwary i kafelki w basenie
Mania |
O! i to moze byc material do badania czy aby nurkowanie nietowarowe wplywa negatywnie na wzrok
Mania - 26-01-2007, 17:53
jcsjacekj - 26-01-2007, 18:53
| scaner napisał/a: | | czy aby nurkowanie nietowarowe wplywa negatywnie na wzrok |
Patrząc na twojego avatara to jednak wpływa na wzrok
Smok - 27-01-2007, 09:53
| scaner napisał/a: | | O! i to moze byc material do badania czy aby nurkowanie nietowarowe wplywa negatywnie na wzrok |
To wiadomo że wysokie prężności tlenu niszczą organizm, wzrok także.
Źle wykonane dekompresje powodują uszkodzenia dna oka.
pozdrawiam rc
scubamilivoj - 01-02-2007, 00:57
MEIN GOD!!!!
|
|