FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

BEZ MODERACJI - Czaszka niemca

Miły Maciej - 01-04-2010, 09:46
Temat postu: Czaszka niemca
Ktoś mi usunął temat z forum ogolnego więc powtarzam pytanie:
Gdzie mozna jeszcze znaleźć jakąś czaszkę niemca, hitlerowca ? Na którym wraku ? - chciałem sobie na komodzie postawić.

klon - 01-04-2010, 10:20

widzę, że zima Cię zmęczyła... :-)
Miły Maciej - 01-04-2010, 10:23

Jak dostanę namiar na jakieś fajne hitlerowskie czaszki to chcesz jakąś ? Mozna sobie takiego niemca koło telewizora postawić lub na komodzie obok filiżanki ze swastyką.
klon - 01-04-2010, 10:29

Maciej - to białe, rano, to się wsypuje do kawy, nie wciąga nosem... :-)
nurek102 - 01-04-2010, 10:32

Rozumiem ze jest 1.04, ale zart powinien byc choc odrobine smieszny.
KonradK. - 01-04-2010, 11:22

Naprawdę cięzki i nietrafiony żart.Cobyś powiedział jakby jakiś makaroniarz zapytał :czy jak pokopię pod Monte Cassino to znajdę czaszkę jakiegoś polaczka - akowca?Chcę sobie z niej zrobić popielniczkę....Trochę szacunku w pewnych kwestiach...
Miły Maciej - 01-04-2010, 12:05

łeee tam, w ciężką martyrologię uderzasz Konrad, zaraz zaczniesz pewnie o Piłsudskim pisać...
wiesiek01 - 01-04-2010, 13:15

Uważasz się za "dofcipnego" ?
Grotto8 - 01-04-2010, 16:21

Stare niemieckie ogloszenie:
"Chcesz zobaczyć swój samochód - jedź do Polski".

Nowe polskie ogłoszenie:
"Chcesz zobaczyć przedwojenny polski majątek narodowy - jedź do Niemiec".

aha, bo bym zapomniał: dodaję :)

grzegorz - 01-04-2010, 20:30

Grotto8 napisał/a:

tego nie łapię,wytłumacz:)bo niemiecki ,przedwojenny majątek w Polsce,to łapię,jest ich wiele.

Miły Maciej - 02-04-2010, 07:58

..............................................................................................................................
Dobra dziś jest już drugi kwietnia więc nie ma prima aprilisa :) ale co to był za dzień !

Tak gwoli wyjaśnienia to napiszę tylko że inspiracją do napisania tego tematu była książka "Nurkowanie na wrakach" autorstwa chyba po części niemieckiego (szczególnie fragment o wraku Gustloffa)
Natomiast bodźcem ostatecznym dzięki któremu pozwoliłem sobie na taki chamski wyskok z czaszkami był napis naszego moderatora który umieścił sobie w stopce ( w skrócie - że Polacy wszędzie się jak na wsi zachowują ...) - skoro on może sobie idiotów z ludzi robić to czemu ja miałbym sobie nie pożartować w ten jeden dzień ?

Diverfrompoland - 02-04-2010, 08:59

Ale czy TY tego nie rozumiesz, że drażnisz ludzi tymi głupimi postami. Sam widzisz, że nie nikt ich pozytywnie nie odbiera to drugi raz zaczynasz głupi wątek.
Miły Maciej - 02-04-2010, 09:08

Diverfrompoland napisał/a:
nikt ich pozytywnie nie odbiera

To ty ich pozytywnie nie odbierasz, nie nikt.
Ale zacytuje Ci Kolegę z przed chwili:
"fajnie, że jest ktoś kto nam powie z czego się możemy śmiać a z czego nie, fajnie, że ktoś nam powie co nas brzydzi a co nie powinno - dzięki - fajnie, że jesteś !"

Chyba nie zauważyłeś reakcji ludzi na to druge głupie zaczęcie wątku bystrzacho, nie tylko mnie się nie podobała ta chamska stopka u martina.

piotrkw - 02-04-2010, 09:09

Miły Maciej napisał/a:
Tak gwoli wyjaśnienia

A co tu wyjaśniać.... I nie zwalaj tego na książki, 1 kwietnia, i Martina.
Powiedziałeś już dużo o swojej osobie. I nie brnij dalej , Bartek dobrze radzi.

Pozdrawiam Piotr

Diverfrompoland - 02-04-2010, 09:16

Miły Maciej napisał/a:
nie tylko mnie się nie podobała

Ale tylko ty zaśmiecasz forum. Ok - już nie rozszerzam twojego beznadziejnego wątku dodatkowymi wpisami bo nie ma sensu.
Nie pozdrawiam..........

Miły Maciej - 02-04-2010, 09:19

Mam dla was radę mohery - żujcie kake :)
FotoMiś - 02-04-2010, 09:22

Prosimy nie karmić trolla!!
Miły Maciej - 02-04-2010, 09:22

Posłuże sie jeszcze radą waszego ulubionego moderatora, dupowłazy:
nie podoba się to nie czytać !

piotrkw - 02-04-2010, 09:36

Diverfrompoland napisał/a:
Nie pozdrawiam..........

Masz rację , ja tak z przyzwyczajenia.

Grotto8 - 02-04-2010, 09:39

grzegorz napisał/a:
tego nie łapię,wytłumacz:)

Ja nie od tego jestem. Od tego jest historia w podstawówce.

piotr_c - 02-04-2010, 10:01

Grotto8 napisał/a:
a nie od tego jestem. Od tego jest historia w podstawówce.

Masz na myśli tę historię, na której uczyli o bohaterskich czynach bratniej Armii Czerwonej i naszego bohatera narodowego, generała Świerczewskiego? W czasach, gdy kończyłeś podstawówkę, taka właśnie była oficjalna prawda historyczna. Postrzeganie historii jest uzależnione od aktualnego kontekstu polityczno-społecznego. A ten ciągle się zmienia.

martin - 02-04-2010, 10:18

Miły Maciej napisał/a:
Polacy wszędzie się jak na wsi zachowują

Nigdzie tego nie napisalem. To twoja bledna interpretacja wynikajaca z braku umiejetnosci czytania, nierozumienia tego co czytasz, agrofobii i wypatrzonej asocjacji.

Z nadzieja ze zamkniemy ta bezsensowna dyskusje, tutaj zrodlo mojej stopki.

klon - 02-04-2010, 11:40

kurczę - miałem już nie brać udziału w tej "dyskusji", ale dałem się sprowokować...

Maciej, nie obraź się, ale k...wa, najpierw oczekujesz, że inni zaakceptują Twój żart, a później czepiasz się cudzych stopek...
no daruj... masz ciężki dowcip i ok, tylko musisz zdawać sobie sprawę, jako posiadacz takowego, że nie wszyscy muszą się z tym zgodzić -
Jeżeli Ty uraziłeś czyjeś odczucia, to tak samo inni mogą urazić Twoje, no nie obrażaj się o coś takiego skoro sam zacząłeś
ja nie wnikam w to co kogo śmieszy, a co nie - ja mam mocno przesuniętą granicę i zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy mają tak samo... dlatego czasami uważam co piszę... choć święty w tej kwestii nie jestem...

Mnie nie przeszkadza Twój post (jakby przeszkadzał to bym go olał, jakby uderzył we mnie to bym oddał, albo też olał...zależy), ale nie przeszkadza mi też stopka Martina - nie odbieram jej personalnie do siebie i umiem znaleźć dystans do tego tekstu, pomimo, że czasami też zdarza mi się brać udział w dziwnych dyskusjach...

dajcie już spokój, ... zresztą - jak chcecie

Miły Maciej - 02-04-2010, 13:59

klon napisał/a:
najpierw oczekujesz, że inni zaakceptują Twój żart, a później czepiasz się cudzych stopek

Jakkolwiek potrzebę akceptacji ma większość z nas to już w poczuciu humoru róznimy się na tyle że niespecjalnie oczekuje czegokolwiek. Temat stopki wypłynął wczoraj, od razu - wcale nie tak później.
martin napisał/a:
nierozumienia tego co czytasz, agrofobii i wypatrzonej asocjacji.

no faktycznie nic z tego nie rozumiem, ta agro-fobia to coś z rolnictwem ?? asocjacji też nigdzie specjalnie nie wypatrywałem ;)

[ Dodano: 02-04-2010, 14:01 ]
martin napisał/a:
Nigdzie tego nie napisalem

jak sam zapewne wczoraj zauważyłeś, nie tylko według mnie to napisałeś.

[ Dodano: 02-04-2010, 14:23 ]
klon napisał/a:
no nie obrażaj się o coś takiego

Masz rację Krzysiek nie ma sensu się obrażać, i nie mam zamiaru dłużej zarzucać focha na Martinową stopkę - ale uwierz mi że fakt istnienia takiego wpisu u moderatora podziałał na mnie na zasadzie "a czemu nie" (czemu nie umieścić jak to nazwałeś ciężkiego dowcipu)
Ja to rozumiem i jestem w stanie nawet przeprosić urażonych za głupi żart ale nie mam też powodu specjalnie się przed wszystkimi kajać

Diverfrompoland - 02-04-2010, 14:34

Miły Maciej napisał/a:
Mam dla was radę mohery - żujcie kake

Wspaniały dowcip bystrzacho - a jednak dokarmiłem trola :-)

martin - 02-04-2010, 14:39

Miły Maciej napisał/a:
jak sam zapewne wczoraj zauważyłeś, nie tylko według mnie to napisałeś.

Za wikipedia - nie chcac nikomu ublizac:

Ocenia się np., że 77% Amerykanów, 47% Polaków i 28% Szwedów ma problemy ze zrozumieniem tekstów, a mianem sprawnych językowo można nazwać w tych trzech krajach odpowiednio tylko 2%, 21% i 32% mieszkańców (wg International Adult Literacy Society).

http://pl.wikipedia.org/wiki/Analfabetyzm

Miły Maciej - 02-04-2010, 14:46

martin napisał/a:
nie chcac nikomu ublizac:

:) :) nie no co ty Martin nie ubliżasz nikomu ... i zobacz jak to dobrze że nie jestes Polakiem.

martin - 02-04-2010, 14:58

Miły Maciej napisał/a:
nie jestes Polakiem

Jestes pewien? Widziales moj paszport?

tomek Sienicki - 02-04-2010, 19:16

martin napisał/a:

Martin, chyba gdzieś straciłeś instynkt... :)

nawet za czasów najostrzejszych dyskusji, takich cudów nie czytalismy na forum,co najwyżej ktoś kogoś nazwał dupkiem albo wyzwał na konfrontacyjne nurkowanie grożące przynajmniej wypadkiem i jakoś się to kręciło ;)

--
tS

grzegorz - 02-04-2010, 20:45

Grotto8 napisał/a:
Nowe polskie ogłoszenie:

Grotto8 napisał/a:
Od tego jest historia w podstawówce.

to się zdecyduj Miszczu historii,nowe czy z podstawówki?chyba różne szkoły kończyliśmy.

jaros4 - 03-04-2010, 00:39

to sie koledze udalo forum obesrac ;fuck: no a swieci modzi od czego tam sa?
Szyderca - 03-04-2010, 09:37

martin napisał/a:
Miły Maciej napisał/a:
nie jestes Polakiem

Kolega maciej się chyba zasugerował flagą na twoim profilu :D
Tzn według tego rozumowania Jaros jest z JAMAJKI :D (ps Jaros fajne DREDY :D )

jaros4 - 03-04-2010, 11:15

ja jestem ten w czapeczce :bee;
Szyderca - 03-04-2010, 11:22

jaros4 napisał/a:
ja jestem ten w czapeczce :bee;

:D :D:D:D:D:D

Grzegorz_N - 03-04-2010, 20:48

Jeśli można, słowo do Martina.
Każdy ma prawo stosować takie stopki, jakie uważa za stosowne. Pytanie, czy parafraza znalezionego gdzieś powiedzenia (w tekście oryginalnym jest "w onecie" a nie "w internecie") podpisywana przez faceta, który identyfikuje się niemiecką flagą narodową oraz miejscem zamieszkania w Niemczech, jest jeszcze dowcipne, czy już zakrawa na wytknięcie wad narodowych Polaków, czego jak pewnie pamiętasz, bardzo nie lubimy.

A odnośnie alfabetyzmu i zrozumienia tekstów, to może dlatego na czele tabeli nie ma Niemców, bo ich policzyli z krasnalami ogrodowymi?

Martin - podpisuj się jak chcesz - Twoja wola - ale nie dziw się, że ludzie oceniają, czy Twój "dowcip" mieści się jeszcze w granicach dobrego smaku czy też jest już prowokacją. Jeśli chciałeś prowokować - udało Ci się, przez Twoje teksty przebija nuta pogardy dla Polaków, którą na dodatek nuci były obywatel tego Narodu.

No cóż, "niech rzuci kamieniem ten kto jest bez grzechu" - więc proponuję wszystkie te wątki przemyśleć, może niektórych z Was stać na to, żeby przyznać się do małego błędu i malutkie "przepraszam" gdzieś tam zaszyć w tekście, choć odwaga cywilna to cecha bardzo ostatnio rzadko. A może ja - stary pryk, źle pojmuję dzisiejszą obyczajowość i całe to moje ględzenie nie przystoi na tak poważnym Forum skupiającym, jak można się domyślać, kwiat inteligencji i ludzi o IQ powyżej 200, którym nikt nigdy żadnych bzdurnych rad udzielać nie będzie?

Tak czy inaczej życzę Wam drodzy Koledzy Wesołych Świąt - i tego, abyście w czynach i postępkach swoich zawsze spróbowali dostrzec godność innego człowieka. Wszak jesteśmy pokoleniem JP2, a tego wszakże ten Wspaniały Człek uczył nas wszystkich. Może więc warto czasami zamiast jedynie gębę wycierać sobie Jego imieniem, warto postępować zgodnie z Jego nauką i przesłaniem? Czego i Wam i sobie życzę.

martin - 03-04-2010, 21:37

Grzegorz_N napisał/a:
Pytanie, czy parafraza znalezionego gdzieś powiedzenia...

Mysle, ze moje miejsce zamieszkania niewielkie ma znaczenie - dla mnie w zasadzie zadne. Wczoraj mieszkalem w Polsce, dzisiaj mieszkam w Niemczech, kto wie gdzie bede mieszkal jutro?

Zgodze sie natomiast z jednym - historia europy dziala na niektorych w ten sposob, ze widzac niemiecka flage przestaja logicznie myslec i w wszystkim widza prowokacje - przeciez juz w podstawowce ucza ze "nie bedzie niemiec plul nam w twarz" (z drugiej strony nikt nie widzi prowokacji jezdzac BMW, VW, Audi albo Mercedesem).

Jestem pewien, ze cala ta przepychanka nie miala by miejsca, gdyby flaga w moim profilu byla z Zimbabwe. W tym watku ktos chcial zatrolowac - i jak widac mu sie udalo. Jak mawial pewien znajomy - jesli masz ochote sie napic, to dobry jest kazdy powod - nawet kolor recznika :)

Grzegorz_N napisał/a:
to może dlatego na czele tabeli nie ma Niemców,

Nie mam zielonego pojecia - spytaj sie redaktora wikipedi. Podalem specjalnie link na polska wersje - gdybym podal na niemiecka lub angielska, to zapewne pojawily by sie glosy, ze jestesmy na polskim forum.

BTW: Jesli Cie to interesuje, w niemczech mowi sie o 4 do 10 mln wtornych analfabetow - przy okolo 80 mln. mieszkancow - odczuwalnie, patrzac na generacje "Bild" jest ich wiecej.

Grzegorz_N napisał/a:
przez Twoje teksty przebija nuta pogardy dla Polaków

Pozwole sie nie zgodzic z twoja opinia. Mozemy wdac sie w dluga dyskusje na temat interpretacji tekstu vs. intencji autora. Ostatecznie kazdy odbiera tekst tak, jak jemu pasuje. Prosty przyklad:

Piszac "zupa pomidorowa" nie jeden czytelnik bedzie myslal o kostce rosolowej rozpuszczonej w goracej wodzie, z robeltanym koncetratem pomidorowym i garscia rozgotowanego ryzu, mimo ze ja mam na mysli aromatyczny wywar z kompozycji mies i warzyw, doprawiony wyselekcjonowanymi przyprawami, swiezymi ziolami oraz dojrzalymi w sloncu wloch pomidorami, podany z goracymi grzankami, udekorowany bita smietana i liscmi bazylii.

Grzegorz_N napisał/a:
były obywatel tego Narodu

Przepraszam, ale nie byly.

Grzegorz_N napisał/a:
żeby przyznać się do małego błędu i malutkie "przepraszam" gdzieś tam zaszyć w tekście, choć odwaga cywilna to cecha bardzo ostatnio rzadko.

Full ACK

Diverfrompoland - 04-04-2010, 09:51

martin, - wyrzuć stopkę
Miły Maciej, - czaszkę kup sobie na allegro

i koniec tematu.....

grzegorz - 04-04-2010, 19:10

no i spokój....

http://www.youtube.com/watch?v=6FptH05pGiY

Miły Maciej - 04-04-2010, 20:20

http://www.youtube.com/watch?v=dPigsZiko-0
tom_wie - 05-04-2010, 02:27

http://www.youtube.com/watch?v=VHrcJ_qOtXU
:bee;

atego815 - 05-04-2010, 21:37

Takie luźne moje spostrzeżenie odnośnie tych flag...W sumie nigdy się nie zastanawiałem tak do końca co one oznaczają na forum.Zawsze wydawało mi się że ktoś kto pokazuje się z np. polską flagą,to jest Polakiem.Jak z amerykańską,to jest Amerykaninem.Itd...Jak podróżuję po europie,to na plecaku mam naszą flagę."Mówię":jestem Polakiem.Często noszę niemieckie morki...Ale zawsze z nich odrywam niemiecką flagę.Jestem i czuję się wszak Polakiem. Jak mam zatem nosić obcą mi flagę?
Uważam że w tym wypadku określenie "kraj" i podpięcie pod to flagi narodowej powinno być jednak jednoznacznym określeniem tego czyś Ty "Polak Mały",czy też inny ludź...Widać wtedy zaraz czyś ty "farbowany",czy prawdziwy... A dalej tam gdzie "miejsce",można sobie edytować do woli.Dziś mieszkam w Gdańsku,dziś Berlinie,jutro w Zimbabwe...
;OK;

jaros4 - 05-04-2010, 22:54

hej "patrioci"! jakze mozecie zabierac sie za swiadome i bezpieczne nurkowanie,skoro nawet "czterech pancernych" potrafi tak gleboko spustoszyc wasze biedne ,zryte lby???
i zeby nie bylo,tytul tematu to:"czaszka niemca".wiem,wiem to dzial bez moderacji,lecz moim zdaniem podstawowy regulamin FN jasno wypowiada sie w temacie podobnych przypadkow.dla tego argument z zupa pomidorowa uwazam za wyjatkowo mialki.moderatorze...

[ Dodano: 05-04-2010, 22:54 ]
hej "patrioci"! jakze mozecie zabierac sie za swiadome i bezpieczne nurkowanie,skoro nawet "czterech pancernych" potrafi tak gleboko spustoszyc wasze biedne ,zryte lby???
i zeby nie bylo,tytul tematu to:"czaszka niemca".wiem,wiem to dzial bez moderacji,lecz moim zdaniem podstawowy regulamin FN jasno wypowiada sie w temacie podobnych przypadkow.dla tego argument z zupa pomidorowa uwazam za wyjatkowo mialki.moderatorze...