| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Dlaczego Jacek Placek jest usunięty ?
beroduar - 11-09-2010, 13:43 Temat postu: Dlaczego Jacek Placek jest usunięty ? Z pewnym zdziwieniem odbieram fakt, że Jacek Placek jest oznaczony jako usunięty. Nigdy nie spotkałem się z Jego strony z jakimiś niestosownymi uwagami, pomimo wysokiej aktywności na Forum i dość zdecydowanych poglądów. Powiem więcej, zawsze służył swoim doświadczeniem a i jego przekomarzania (nie tylko z Andrzejem) dodawały kolorytu w dyskusji.
Jakiego to ciężkiego przewinienia dopuścił się Jacek (próba zamachu bombowego na moderatora?)
martin - 11-09-2010, 13:53
| beroduar napisał/a: | | Jakiego to ciężkiego przewinienia dopuścił się Jacek (próba zamachu bombowego na moderatora?) |
Poprosil o usuniecie z forum.
BeeJot - 11-09-2010, 14:43
| martin napisał/a: | | Poprosil o usuniecie z forum. |
szkoda
Paweł Żołynia - 11-09-2010, 15:03
Prawda - szkoda
hazi - 12-09-2010, 18:55
Nawet sie nie pożegnał ciekawe tak raptownie i go nie ma
szuwar - 12-09-2010, 19:06
| hazi napisał/a: | | Nawet sie nie pożegnał ciekawe tak raptownie i go nie ma |
Pożegnał się tutaj
zibomax1970 - 12-09-2010, 20:29 Temat postu: Jacku Teraz zaczynasz nowy etap.
Tylko napisz jaki logon.
I pamętaj że instruktor nie jest free hehe.
Teraz porady i spostrzeżenia n ie są bezinteresowne.
Pozdro Zbyszek
Regis - 12-09-2010, 21:57
Widać Jacek z Białego (CRAZY BOSS z CRAZY SHARKA) ma dłuuuugie ręce. W końcu ma jezioro z zasranym kiblem - to rządzi na całego. I Jacka Placka wylogował
Andrzej Minorczyk - 13-09-2010, 09:19
Regis, jak czytam te wydumki to mi się na wymioty zbiera. Nie rozumiem powielania tego tematu. Chciał zrezygnować z uczestnictwa w forum i to zrobił. Nad czym tu jeszcze dyskutować??????
Henry - 13-09-2010, 16:59
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | Regis, jak czytam te wydumki to mi się na wymioty zbiera. Nie rozumiem powielania tego tematu. Chciał zrezygnować z uczestnictwa w forum i to zrobił. Nad czym tu jeszcze dyskutować?????? |
A ty Minorczyk zawsze musisz tak celnie trafiać bez ceregieli ?????
wiesiek01 - 13-09-2010, 18:59
| Henry napisał/a: | | A ty Minorczyk zawsze musisz tak celnie trafiać bez ceregieli ????? |
A tobie kolego co się nie podoba ? Zje.ka młodego stażem forumowicza bo napisał bezsensu ?
Henry - 13-09-2010, 20:37
| wiesiek01 napisał/a: | | A tobie kolego co się nie podoba ? |
Wręcz przeciwnie. Wyraziłem aprobate dla słów krytyki tego bezsensownego rozczulania sie nad decyzja dojrzałego człowieka i snuciem w związku z tym dalszych teorii spiskowych. Więc raczej bardziej mi sie podobało niz nie podobało.
Nie ma dla mnie znaczenia czy ta chęc ciagłego paplania sie miedzy innymi w zasranym klopie jest uprawiana przez mlodego stażem czy starego stażem (jesli zaczyna sie bredzić)
Jacekplacek skończył na ten moment z tym forum,podał powody więc skończmy tą dretwą dyskusje i nie lamentujmy. Uszanujmy jego decyzje bez dopisywania bredni. do tej historii.
i tyle w tym temacie
Andrzej Minorczyk - 14-09-2010, 00:35
| Cytat: | | A ty Minorczyk zawsze musisz tak celnie trafiać bez ceregieli ????? |
Napiszę zwięźle. Uczestniczę w wielu forach... Nuras jest specyficzny.
Wszędzie indziej ponad połowa postów byłaby usówana a ich autorzy otrzymywaliby ostrzeżenia. Nie oceniam czy to dobrze czy źle - może taka jest specyfika FN.
Co do Twojego pytania. Na Nurasie dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy. Prowadziłem dużo merytorycznych dyskusji choć nie tylko-były też niefajne.
Ten wątek mnie śmieszy. Dojrzały człowiek rezygnuje z udziału w forum bo coś tam, a reszta lamentuje. Czy to jest warte dyskusji?? Wątpię.
Przemo_C - 14-09-2010, 10:12
| Andrzej Minorczyk napisał/a: | | ...Ten wątek mnie śmieszy. Dojrzały człowiek rezygnuje z udziału w forum bo coś tam, a reszta lamentuje. Czy to jest warte dyskusji?? Wątpię. |
Bo stary jesteś i nie rozumiesz istoty funkcjonowania we współczesnym świecie.
Ludzie młodsi od Ciebie wierzą, że jeśli nie ma Cię w NK, Facebooku itp.. to nie żyjesz. A byty forumowe to coś jak Second Life, tu możesz być bohaterem, super nurkiem, przyjacielem nowych członków, kolegą znanych nurasów, specjalistą sprzętowym ...
Jacekplacek umarł i jest stypa, wspominki, żal, szukanie winnych jego śmierci, a człowiekowi, który stał za tym nickiem jest pewnie lepiej, w końcu sam się na samobójstwo zdecydował.
Pamiętam czasy jak nie było internetu, zastanawiam się co robił wtedy nurek, pewnie wpatrywał się w gołe baby na słomiance...
klon - 14-09-2010, 10:28
| Przemo_C napisał/a: | | pewnie wpatrywał się w gołe baby na słomiance... |
a ja mam moją słomiankę za monitorem... i ciągle się wpatruję
martin - 14-09-2010, 11:18
| Przemo_C napisał/a: | | A byty forumowe to coś jak Second Life |
A ja ciagle twierdze, ze lepszy celulit w garsci niz silikon w telewizji
Artur1234 - 14-09-2010, 13:59 Temat postu: a ja się pytam A ja się pytam gdzie byli rodzice jackaplacka jak potzrebował od Nich wsparcia przed tym krokiem no gdzie?
Art
bell23 - 14-09-2010, 14:11
za chwilę ktoś założy grupę wsparcia...
Miły Maciej - 14-09-2010, 14:27
| Artur1234 napisał/a: | | A ja się pytam gdzie byli rodzice |
może krzyża pilnowali
Tomciuch - 14-09-2010, 18:18
Brawo
A może jacekplacek tak postanowił aby skoczyć spory do niczego nie prowadzące. Odciągające od istoty tego forum. Może chciał aby jego posunięcie spowodowało zakończenie tematów mało wnoszących na istotne tematy a służące zupełnie innym interesom. Tak więc kontynuacja tego typu dywagacji powoduje, że jest to kolejna „śmierć” na próżno.
Pozdrawiam
tom_wie - 14-09-2010, 21:27
Tylko żebyście tu krzyża nie zaczęli stawiać
TomekP - 14-09-2010, 21:40
| Przemo_C napisał/a: | Bo stary jesteś i nie rozumiesz istoty funkcjonowania we współczesnym świecie.
Ludzie młodsi od Ciebie wierzą, że jeśli nie ma Cię w NK, Facebooku itp.. to nie żyjesz. A byty forumowe to coś jak Second Life, tu możesz być bohaterem, super nurkiem, przyjacielem nowych członków, kolegą znanych nurasów, specjalistą sprzętowym ... |
Ten Second Life jest zdradliwy, łatwo się w nim zatracić i utracić kontakt z rzeczywistością.
Sam się zaczynam martwić o siebie, może takie forumowe sepuku to nie jest zły pomysł.
Szyderca - 14-09-2010, 22:35
| tom_wie napisał/a: | | Tylko żebyście tu krzyża nie zaczęli stawiać |
lepiej pomnik
Andrzej Kosko - 14-09-2010, 23:27
| Przemo_C napisał/a: | | co robił wtedy nurek |
nurkował w ch....m sprzecie,bo z braku internetu nie wiedzial,że nie można
a po nuraniu spotykał sie z kumplami od nurania,pil gorzałę i nie dało rady ściemniać-bo sie wszyscy znali
Artur1234 - 15-09-2010, 08:58 Temat postu: Sabto Subito Jacekplacek Santo Subito i też nurkowie będą mieli swojego pierwszego świętego za wiare i przekonania.
Ja wierzę że Jacekplacek patrzy na nas w realnym zyciu i dusza jego tańczy cześć jego życiu wirtualnemu na Forum Nuras.
Art
grzegorz - 15-09-2010, 21:26
czy ktoś chce zostać Przewodniczącym Komisji d/s Wyjaśnienia Sepuku Jacka Placka?mógłby czerpać z Antoniego na bieżąco.
beroduar - 23-09-2010, 16:28
Ponieważ ja rozpocząłem ten wątek - proponuje siebie jednogłośnie na Przewodniczącego. A osoby, które siliły się na złośliwą grafomanię w sprawie JP czeka sroga kara. (poza Miłym Maciejem, oczywiście - ten jest Miły i ma do tego talent)
nuras5 - 23-09-2010, 17:08
Proponuję zakończyć tą nagonkę na Jackaplacka facet się wycofał, miał do tego prawo.
Koniec sprawy.
Też nie lubię brudnych kibli i uważam , że miał pełną rację.
Nie chciałbym zamykać kolejnego tematu.
Sprowadzacie forum do poziomu sekty.
depech64 - 24-09-2010, 23:32
heros
Motti - 14-09-2013, 19:22
Tło było zupełnie inne. Wystarczy zapytać IT u którego się szkolił.
pozdrawiam rc
malinowy - 14-09-2013, 19:47
Czytasz zaległości ?
Motti - 14-09-2013, 21:27
| malinowy napisał/a: | | Czytasz zaległości ? | Przypadkowo wpisała się inna treść, w ramach akcji ratunkowej, wpisałem treść zgodną z faktami.
"Nie możesz usuwać swoich postów" nie ma możliwości skasowania wiadomości.
pozdrawiam rc
Aleksander - 15-09-2013, 21:19
Taaa
slawek290 - 15-09-2013, 23:11
Był ktoś na Jackowym forum ? Podobno On jako zdecydowany zwolennik demokracji i wolności słowa , oraz prześmiewca DT - za to że zamkneli dostęp stworzył forum całkowicie zamknięte .... ?
Yavox - 15-09-2013, 23:26
Ja byłem, nawet się zarejestrowałem.
Trochę nie łapię, o czym piszecie - konto Jacka na FN nie jest usunięte. Jeżeli nie pisze to zapewne dlatego, że mu się nie chce pisać.
Nie sądzę, że zamknięcie DT miało na cokolwiek jakiś wpływ - po pierwsze, Jacek i tak twierdził, że DT nie czyta, po drugie - idę o zakład, że jeżeli z jakiegoś powodu mu zależy / zależało na tym, żeby jednak czytać, to mógł się po prostu zarejestrować jako ktoś inny i nadal tam ma dostęp.
Co do forum AN, to z tego co kojarzę, ma coś koło setki użytkowników. Tym samym jest to ciekawa inicjatywa lokalna, podobna do forum Mazurskiego Centrum Nurkowego, Krakena, Beskid Divers, Eden Sport, DivingTech, Uninur i jeszcze kilku innych raczej mniejszych niż większych lokalnych forów nurkowych. Gdybym brał udział w jakichś wspólnych przedsięwzięciach a AN lub był kursantem AN, pewnie coś bym tam pisał. Na ten moment nie piszę, bo nie bardzo widzę sens dyskutowania z tymi samymi osobami na kilku różnych forach, skoro na dwóch głównych - FN i DT, wszyscy znajomi i tak są pod ręką.
Motti - 16-09-2013, 07:53
| Cytat: | | Podobno On jako zdecydowany zwolennik demokracji i wolności słowa , oraz prześmiewca DT - za to że zamkneli dostęp stworzył forum całkowicie zamknięte .... ? | DiW czy DT opisywał jako profesjonalne forum. Skorzystał z wzorców "Kontrola najwyższą formą zaufania". | Yavox napisał/a: | Trochę nie łapię, o czym piszecie - konto Jacka na FN nie jest usunięte.
| Był taki moment że musiał zawiesić swoją działalność na forum. Sprawdź datę założenia nowego konta.
| Yavox napisał/a: | Jeżeli nie pisze to zapewne dlatego, że mu się nie chce pisać.
| Na FN również wykazano że nie orientuje się co to jest przesycenie.
Jest dyskusja w której musiał fałszować profil dekompresji, żeby wybronić tezę że Esowanie ma korzystne skutki.
Co powiesz o człowieku który posuwa się do takich metod. Niestety nie orientuje się w obliczeniach dekompresji, dlatego nawet fałszowany profil był bezpieczny.
To jego przepustka moralna, do bycia instruktorem.
pozdrawiam rc
ferret - 16-09-2013, 09:45
| Motti napisał/a: | | Yavox napisał/a: | Jeżeli nie pisze to zapewne dlatego, że mu się nie chce pisać.
| Na FN również wykazano że nie orientuje się co to jest przesycenie.
Jest dyskusja w której musiał fałszować profil dekompresji, żeby wybronić tezę że Esowanie ma korzystne skutki.
Co powiesz o człowieku który posuwa się do takich metod. Niestety nie orientuje się w obliczeniach dekompresji, dlatego nawet fałszowany profil był bezpieczny.
To jego przepustka moralna, do bycia instruktorem. |
Rysiu, czy Ty zawsze musisz komuś przysrać? Nie możesz się powstrzymać? Na siłe chesz dostać kopa (znowu) z tego forum? Tyle już for załatwiłeś, sektę też. Była chwila spokoju i znów zaczynasz robić gnój? Nigdy się nie nauczysz?
Yavox - 16-09-2013, 11:10
| Motti napisał/a: | | DiW czy DT opisywał jako profesjonalne forum. |
Ja też tak uważam
Myślę, że ludzie mają różne oczekiwania i w związku z tym taką samą sytuację mogą traktować jako mniej lub bardziej profesjonalną - trochę tak samo, jak z oceną aktora, który dla jednych może być świetnym a dla drugich fatalnym. Zadowolenie jest funkcją porównującą stan faktyczny z poziomem oczekiwań - jednym przeszkadza to, innym co innego, końcowa ocena może być bardzo różna.
| Motti napisał/a: | Jest dyskusja w której musiał fałszować profil dekompresji, żeby wybronić tezę że Esowanie ma korzystne skutki.
Co powiesz o człowieku który posuwa się do takich metod. |
Nie znam się jeszcze na dekompresji na tyle, żebym mógł samodzielnie dojść do takiego wniosku i wziąć za niego odpowiedzialność, więc nie mogę się w tej sprawie wypowiedzieć
Motti - 16-09-2013, 12:19
| ferret napisał/a: | | Rysiu, czy Ty zawsze musisz komuś przysrać? Nie możesz się powstrzymać? Na siłe chesz dostać kopa (znowu) z tego forum? Tyle już for załatwiłeś, sektę też. Była chwila spokoju i znów zaczynasz robić gnój? Nigdy się nie nauczysz? |
Połajanki sobie daruj, są zupełnie nie skuteczne, jeśli nie są napisane kulturalnie.
Podasz numer patentu, w którym jesteś współautorem ?
pozdrawiam rc
martin - 16-09-2013, 14:45
Mozecie sie uspokoic? Za chwile zamkne temat i porozdzielam ostrzezenia...
borewicz07 - 16-09-2013, 17:25
| Motti napisał/a: |
Podasz numer patentu, w którym jesteś współautorem ? |
nie no leżę normalnie, ekran opluty... laski też na ten patent wyrywasz?
DarekS - 16-09-2013, 17:40
Jacek nie został z FN usunięty mimo, że o to prosił. Ale konto zostawiłem wiedząc, że ochłonie i powróci.
FABER - 16-09-2013, 20:56
[ Dodano: 16-09-2013, 20:58 ]
| borewicz07 napisał/a: |
Motti napisał/a:
Podasz numer patentu, w którym jesteś współautorem ?
nie no leżę normalnie, ekran opluty... laski też na ten patent wyrywasz? |
on ma "PATENT"na ich wyrywanie
Aleksander - 16-09-2013, 21:02
| DarekS napisał/a: | | Ale konto zostawiłem wiedząc, że ochłonie i powróci |
Powróci, nie powróci - Darek, serial kręcisz? Człowiek chce być na forum albo nie chce być. Wypisuje się, jego wola. Ci co byli pomocni dawno przenieśli się gdzie indziej.
Zaczniesz prowadzić forum nurkowe czy dalej będziemy się ganiać?
Motti - 16-09-2013, 21:41
| borewicz07 napisał/a: | nie no leżę normalnie, ekran opluty... laski też na ten patent wyrywasz? | Mówił że ma. To pytam o numer, wtedy będzie wiadomo kto zacz.
pozdrawiam rc
DarekS - 17-09-2013, 17:37
| Aleksander napisał/a: | | DarekS napisał/a: | | Ale konto zostawiłem wiedząc, że ochłonie i powróci |
Powróci, nie powróci - Darek, serial kręcisz? Człowiek chce być na forum albo nie chce być. Wypisuje się, jego wola. Ci co byli pomocni dawno przenieśli się gdzie indziej.
Zaczniesz prowadzić forum nurkowe czy dalej będziemy się ganiać? |
możesz jaśniej?
nuras5 - 18-09-2013, 08:42
O rany - zamknijcie ten temat i po sprawie.
Odgrzany kotlet z przed lat i znów wojenka.
martin - 18-09-2013, 09:05
nuras5, wedle zyczenia
|
|