| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Dlaczego usuwa sie niewygodne posty?
dzinu - 12-07-2011, 22:56 Temat postu: Dlaczego usuwa sie niewygodne posty? Jak w temacie,dlaczego usuwa sie posty w ktorych ktos krytykuje jakas baze lub osobe? Był post nurkeczki co nurkowała w Marsa i wystawila opinie bazie,i zostal usuniety.Czyzby ktos sie obawial prawdy jak jest na obczyznie i jak sie szanownych nurkow traktuje?
diveadventure - 12-07-2011, 23:00
Też jestem ciekawy odpowiedzi!
dzinu - 12-07-2011, 23:02
Czyli nie jestem jedyny jak widze....mam nadzieje ze nie zostane usuniety przez kamerzystow i innych tudzież:)))
Haw - 12-07-2011, 23:05
| Cytat: | | Dlaczego usuwa sie niewygodne posty? | bo widocznie byly niewygodne .
nie pierwszy raz admini nie graja czysto.
arkac123 - 12-07-2011, 23:09 Temat postu: Re: Dlaczego usuwa sie niewygodne posty? Usunięcie wątku, w którym sporo osób również chwaliło w nim Juniora może spowodować odwrotną sytuację do zamierzonej (ja np będę bardzo uważać na bazy tak gorąco polecane przez niektóre osoby na forum).
Normalne jest, że daną bazą część osób chwali, część krytykuje - a tutaj cud - baza bez wad .
dzinu - 12-07-2011, 23:14
No nareszcie rozumni ludzie,sam bylem od poczatku mozna powiedziec powstania tej bazy,sam pozyczylem kase by nieupadla i rok zasuwałem w niej by chlopakowi pomoc tak mnie urzekła jego opowesc:)))a na koniec stalem sie niewygodny:) bo kolega stanał na nogach? postanowilem bez ogrodek mowic o tym co sie dzieje w egipcie, wiec jak macie szmal to zapraszamy:))))
Zara - 12-07-2011, 23:23
Znaczy się towarzysze nie zdzierżyli krytyki i zakopali problem? Przypomniały się towarzyszom stare dobre czasy i zatęsknili?
ps. Zreztą ten wątek pewnie też zaraz zniknie, więc po co tyle hałasu...
Wesołek - 12-07-2011, 23:31
Faktycznie usunięty, forum schodzi na psy jak takie metody toleruje. Mam nadzieje że to chwilowe i za jakiś czas Darek lub osoba odpowiedzialna wyjaśni nam zaistniałą sytuacje.
jacekvw - 12-07-2011, 23:33
kasa , tylko kasa i układy sie liczą
Wesołek - 12-07-2011, 23:33
Gdyby znikł ten watek to by naprawdę świadczyło o upadku tego forum.
dzinu - 12-07-2011, 23:34
E nie wierze ze sie poprawi,to juz kolejny raz wiec nie liczcie na to ze bedzie to otwarte forum,z tego co widac obrabia sie cztery litery tym co pisza o swoich spostrzezeniach.:))))
[ Dodano: 12-07-2011, 23:34 ]
zniknie to kwestia czasu
jackdiver - 12-07-2011, 23:38
Potwierdzam usuwanie lub przesuwanie postów przez moderatorów niewygodnych dla określonych grup osób.
Sam doświadczyłem tego kilka miesięcy temu
Czasami pewnie chodzi o konkurencje a czasami o niewygodną opinię.
Niestety świadczy to o częściowym braku bezstronności moderatorów a co gorsze na uleganiu przez nich naciskom ze strony niezadowolonych opiniami decydentów.
Prawda niektórych kuje w oczy powodując w/w zjawiska na Forum, na którym wydawało by się powinna ona jak i zdrowa konkurencja dominować.
Pozdrawiam
diveadventure - 12-07-2011, 23:49
| dzinu napisał/a: | | ha ha ha no tez mi sie tak wydaje:) ale co tam kamerzysci zawsze beda czopkami a inni beda okreznicami i czoppki beda sie wnich rozpuszczac w zamian za darmowe nurkowania:))))) |
Fajne: raz bywam czopkiem a raz okrężnicą (pewnie chodzi o ostatni fragment jelita grubego - odbytnicę). Ale czopki nie zawsze się rozpuszczają, czasem się topią wywołując efekt miejscowy. Zależy to od użytego podłoża!!
DarekS - 12-07-2011, 23:50 Temat postu: Re: Dlaczego usuwa sie niewygodne posty?
| dzinu napisał/a: | | Jak w temacie,dlaczego usuwa sie posty w ktorych ktos krytykuje jakas baze lub osobe? Był post nurkeczki co nurkowała w Marsa i wystawila opinie bazie,i zostal usuniety.Czyzby ktos sie obawial prawdy jak jest na obczyznie i jak sie szanownych nurkow traktuje? |
Postu nie usunąłem tylko do czasu wyjaśnienia jest on zawiesziny i dokładnie taką informację otrzymałaś.
Teraz piszesz publicznie, że usuwam posty mając wiedzę, że ten post jest zawiszony na 2-3 dni do wyjaśnienia jednak robisz sztuczne zamieszanie żeby osiągnąć swój cel.
W tym momencie nie jesteś już dla mnie partnerem do jakiejkolwiek rozmowy jeżeli nie rozumiesz co pisze w mailach do "nureczki", a wiem, że wiedzę taką masz.
| dzinu napisał/a: | | Jak w temacie,dlaczego usuwa sie posty w ktorych ktos krytykuje jakas baze lub osobe? |
Podaj mi przynajmniej 3 przypadki
| dzinu napisał/a: | | Jak w temacie,dlaczego usuwa sie posty ... Był post nurkeczki |
czy pytasz w imieniu "nureczki" czy w swoim?
| jacekvw napisał/a: | | kasa , tylko kasa i układy sie liczą |
możesz rozwinąć swą myśl?
| Haw napisał/a: |
nie pierwszy raz admini nie graja czysto. | a który?
możesz podać parę przykładów?
bo mam wrażenie, że Ci się fora pomyliły
Haw - 13-07-2011, 00:54
| DarekS napisał/a: | Haw napisał/a:
a który?
bo mam wrażenie, że Ci się fora pomyliły | globalny ignor na smoka. wystarczy?
DarekS - 13-07-2011, 08:44
| Haw napisał/a: | | DarekS napisał/a: | Haw napisał/a:
a który?
bo mam wrażenie, że Ci się fora pomyliły | globalny ignor na smoka. wystarczy? |
nie wystarczy
to była ostateczność po wielu prośbach żeby smok wyluzował i odpuścił
miałem masę maili z prośbą aby go usunąć jednak wybrałem mniejsze zło postępując właśnie w taki sposób. Jeżeli tak CI brakuje smoka to poszukaj innego forum gdzie jeszcze pisze. Znajdź fora gdzie pisał i został usunięty i co wówczas?
Tamte fora są OK a to jest bee bo smoka usunęło?
Załóż swoje własne forum, zaproś smoka i dyskutujcie sobie tam do woli.
W przypadku który tu jest opisywany sytuacja jest zupełnie inna ale widocznie nie do końca zrozumiałeś co piszę
dzinu - 13-07-2011, 09:47
DarekS Kaska czyli nureczka jest moja znajoma i sam tez tam cos napisalem wiec pisze w swoim imieniu. Nie wiem co trezba wyjasniac?odczucia ludzi powinny byc widoczne wioec nie wiem co wyjasniac? kto ma reacje a kto nie?ponoc maja swqoja opinie podawac.
fana - 13-07-2011, 10:08
Witam, widzę że muszę coś powiedzieć.
To mój temat został usunięty.
Uważam że :
- nikogo w nim nie obrażałam
- napisałam rzetelne fakty
- rozmawiałam wczoraj z juniorem, zadzwonił do mnie i zdziwił się że mój watek został usunięty
- zostałam przeproszona przez niego
- Darek administrator napisał mi w emailu że mój watek nie został usunięty tylko zawieszony na kilka dni, czekam więc na jego odwieszenie cierpliwie
- staram się nikogo nie oskarżać ale nie podoba mi się taka sytuacja kiedy ludzie sobie do gardła skaczą
ja czekam cierpliwie na powrót mojego wątku
jesli sie pojawi z powrotem to będę wiedziała że to jest forum dla nurków
jesli się nie pojawi - to znaczy że nie ma sensu to wszystko
DarekS - 13-07-2011, 10:14
możesz w 2-3 słowach opisać swój problem
bo ja chyba czegoś nie rozumiem
fana - 13-07-2011, 10:18
| DarekS napisał/a: | możesz w 2-3 słowach opisać swój problem
bo ja chyba czegoś nie rozumiem |
jaki problem Darek?
ja nie mam żadnego
nie wiem o co ci chodzi
czy nie zgadzasz się z czymś?
DarekS - 13-07-2011, 10:39
| fana napisał/a: | | DarekS napisał/a: | możesz w 2-3 słowach opisać swój problem
bo ja chyba czegoś nie rozumiem |
jaki problem Darek?
ja nie mam żadnego
nie wiem o co ci chodzi
czy nie zgadzasz się z czymś? |
możesz włączyć komórke?
dzinu czy Dauntless i Dauntless1966 to również Twoje nicki ?
fana - 13-07-2011, 10:50
mam właczoną cały czas, taka praca, wyslę ci numer na priw
GerardM - 13-07-2011, 11:33
| fana napisał/a: | mam właczoną cały czas, taka praca, wyslę ci numer na priw |
i teraz dyskusja i negocjacje przeniosą się w kuluary
projektfilm Dawid - 13-07-2011, 13:21
O nie nie.. dyskusja nie idzie w kuluary….
Skoro każdy ma prawo pisać to co myśli to ja również .
Nie chowam się pod nikiem i wszyscy mnie znacie.
Piszę wprost
Witaj Tomku Piwowarski. ujawniłeś się bardzo dokładnie wypowiedziami.
Wróciłeś z nowym nikiem i obrażasz….
Możesz chować się pod nikiem ,dauntless , dauntless1966, dzinu lub jakim sobie chcesz możesz zmieniać je sobie dowoli….ale nie myśl jednak że to forum nie wie kim jesteś .
Masz powody by pluć na bazy w Egipcie bo już cię w nich nie ma….
Zemstę sobie robisz.??? Naszymi rekami????
W wątku dotyczącym wypadku w Marsa nie brałeś udziału. Wtedy zniknąłeś.
Nasze środowisko weryfikuje na pewno jedno TRUPY!!!! Wtedy wypada się z gry !!!!
To dzinu był wtedy tym polskim przewodnikiem.
Poczytajcie dokładnie Tragiczny Wypadek w Marsa Alam. tutaj
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=23801
Odczucia powinny być widoczne… napisałeś dzinu….
To na początek zapamiętaj sobie dokładnie….
Manipulować możesz sobie kimś innym .. nie nami.
Zabawa się skończyła.
Fana poczytaj proszę również ten wątek wypadku a zrozumiesz dlaczego twoja wypowiedź podkręcana przez twojego znajomego dzinu ma znamiona prowokacji i nieudolnej manipulacji.
fana - 13-07-2011, 13:59
Dawid witam.
Moja wypowiedź jest absolutnie niezależna od nikogo.
Wyłącznie zależy ode mnie.
Zrobiło się trochę szumu.
Owszem, ale jak mi wczoraj junior telefonicznie powiedział - jest zadowolony z krytyki. Nie ma do mnie żadnego żalu, wręcz przeciwnie. Zna mnie i wie że nikt mną ani moimi wypowiedziami nie manipuluje. Uwagi przyjął i jadem nie pluł ):)
Z darkiem adminem już także rozmawiałam i poczekam spokojnie na efekt.
Jesli chodzi o ten wypadek to nie znam tematu. To na pewno jest tragiczna sprawa.
Ale poczytam. Co prawda i tak sie na temat wypadku nie wypowiem - z prostej przyczyny - nie byłam tam wtedy i za mała jestem na to aby w ogóle w tym temacie dziób otwierać, nie jestem ani sędzia, ani fachowcem ani profesjonalnym nurkiem. ja jestem tylko nurek turystyczny ) i daleko mi z doświadczeniem do wielu z was.
Jesli chodzi o Tomka Piwowarskiego o którym piszesz to znam go jak najbardziej, znam go z bazy Juniora sprzed dwóch lat i ani na niego ani na Juniora ani na egipcjanina który także wtedy nurkował z nami - złego słowa powiedzieć nie mogę. Dwa lata temu byliśmy i ja i mój syn - szalenie zadowoleni i polecaliśmy avalon każdemu nurkowi z polski.
Pozdrawiam
jaros4 - 13-07-2011, 14:40
pomijajac wasze dawne urazy,dziwne akcje, subiektywne opinie i inne historie ktorych pelno w sieci,potwierdzam ze na fn wiele razy dochodzilo do lamania regulaminu przede wszystkim przez adminow z bozej laski oraz inne czynniki,czy to biznesowe,czy tez towarzyskie.
pomimo to fn dziala nadal i nic nie wskazuje na to by mialo zawiesic dzialanosc z tych czy innych powodow.i chwala mu za to.
a co do smoka i podobnych, uwazam ze i tacy sa potrzebni.zeby nie bylo za bardzo cacy.
lozerka - 13-07-2011, 16:42
ja to chyba nic nie kumam
nie znam fany, nie znam dzinu ( chociaż jego werbalne skupienie się na tylnych częściach ciała letko mnie odrzuca ), nie znam juniora, ani nikogo z dyskutujących...
ale duża dziewczynka ze mnie, troche życie znam i nadziwić się nie mogę..
przychodzi nurek z Egiptu, mówi, że poziom bazy, którą świetnie znał i regularnie z niej od kilku lat korzystał, pod nieobecnośc właściciela i starej kadry drastycznie spadła i jak tak dalej pojdzie, to już nie będzie korzystać i co więcej będzie odradzać znajomym i nagle zjawia sie całe mnostwo kolegów właściciela, którzy zamiast wykonać prosty telefon do niego mówiący- stary, sprawdz, co się u Ciebie dzieje, bo panskie oko konia tuczy , zaczynają odsądzać od czci i wiary nurka posądzając go o bycie ramieniem jakiejś tajnej siły, sterowanej przez czarne moce niechętne właścicielowi jeszcze uprzednio wmawiając owemu nurkowi, że jak bierze przewodnika z bazy, to i tak zdany jest wyłącznie na siebie i przewodnik to taki kwiatek do kozucha, służacy temu, zeby go nie słuchać i za skarby żadne nie ufać...
a czego nie kumam ?? tego rodzaju solidarności nie kumam....
bo każdy bład mozna naprawic, tylko trzeba o nim wiedzieć, a jak koledzy zamiotą pod dywan nie informując, to mozna tylko spowodować, że właściciel się dowie, jak już smród spod dywanu nie dość, ze rozniesie się, to jeszcze i wgryzie w podłogę !
to tyle przenośniowego gadania patrzącego z boku
post bardziej do wątku zawieszonego, niż obecnego, ale z tymi dygresjami nie bardzo sie tu połapać mogę
fana - 13-07-2011, 16:51
lozerka....dziękuję Ci za to że w lot zrozumiałaś o co mi chodzi )
pozdrawiam
lozerka - 13-07-2011, 16:57
fana żadna moja zasługa, pisałaś bardzo jasno, prosto i czytelnie
dziwne raczej, że zrozumienia nie było u innych
DarekS - 13-07-2011, 17:04
żeby było jasne
ja nie neguję informacji napisanych przez fana
bo wiem, że piszę prawdę
nie znam również nikogo kto jest związany z całą ta historią
tylko, że na jej "skórze" ktoś inny chce się ślizgać
dlatego ponawiam pytanie do użytkownika który je być może przegapił w co osobiście wątpię
dzinu czy Dauntless i Dauntless1966 to również Twoje nicki ?
lozerka - 13-07-2011, 17:54
Darku, nie odnosiłam swojego posta do Twoich wypowiedzi, bo w nich nie znalazłam takich elementów, o jakich pisałam Odniosłam się do poprzedniej dyskusji - a czemu dopiero teraz? Bo na TYM forum staram się nie gadać ..
no, ale nie zdzierżyłam
tmichura - 13-07-2011, 18:58
ludzie,
a co powiecie na to;
dajcie sobie po szlagu... ewentualnie podajcie rękę... i bądźmy europejczykami...
ta dyskusja prowadzi donikąd... jedni sie nakręcają... inni obrażają.. jeszcze inni chcą pozwać cały świat...
może nurkujmy... i zmieńmy także swój (polski) wizerunek w zachodnich bazach...
bo (nie tylko wtajemniczeni) wjedzą jaki on jest...
pozdrawiam z Istrii
pawelk282 - 13-07-2011, 20:00
| lozerka napisał/a: | ja to chyba nic nie kumam
......a czego nie kumam ?? tego rodzaju solidarności nie kumam....
.......z tymi dygresjami nie bardzo sie tu połapać mogę |
A ja dalej nie kumam skad te paprochy w butli
piotr63 - 13-07-2011, 20:43
Przemycali trawkę stąd te paprochy.
atego815 - 13-07-2011, 21:15
Ciekawe czy kiedyś fora będą gadane... mam wrażenie że przez nieprecyzyjne pisanie dochodzi do mnóstwa kłótni nieporozumień, itd...Jeden Pisze po chińsku, drugi nie czyta ze zrozumieniem i czasem dwoje fajnych ludzi się kłóci...
Wesołek - 13-07-2011, 23:27
Darku, jak nie negujesz informacji napisanych przez Fana to dlaczego zawiesiłeś jej posta. Już wiemy, że to osoba wiarygodna, ale cały czas zastanawia mnie co skłoniło cię aby zawiesić tą dyskusje, bo te argumenty co napisałeś, za nic mnie nie przekonują. Teraz szukasz kozła ofiarnego (dzinu czy Dauntless i Dauntless1966 to również Twoje nicki ?)
DarekS - 13-07-2011, 23:32
| Wesołek napisał/a: | | Teraz szukasz kozła ofiarnego |
nie szukam żadnego kozła
bo cały ten temat jest mi naprawdę obojętny
i nie chodzi w tym temacie o wypowiedzi "fana" czy "fany" ale o to że przez jej wypowiedź ktoś inny chce coś ugrać
ja chcę przywrócić temat ale nie chcę wycinać postów osoby która jest niewiarygodna stąd oczekiwanie na odpowiedź na pytanie, które cytujesz.
Wesołek - 13-07-2011, 23:47
Domyślam się o kim mówisz.
fana - 14-07-2011, 14:28
Darek? czy cokolwiek się wyjaśniło? wróci mój wątek?
DarekS - 14-07-2011, 15:12
| fana napisał/a: | | Darek? czy cokolwiek się wyjaśniło? wróci mój wątek? |
Sprawa jest jasna od niemalże początku.
Mi wystarczył telefon do Ryśka
jednak czekam aż "dzinu" łaskawie odpowie na zadane pytanie bo od tego zależy czy Twój temat wróci z wyciętymi wypowiedziami tego usera czy nie i tylko na to czekam.
Padmapatra - 14-07-2011, 15:21
Cześć Darku, w związku z zaistniałą sytuacją mam hipotetyczne pytanie. Jeśli by się okazało, że napisałem posta na jakikolwiek temat, a jakiś "zadymiarz" podpiął by się pod niego dla realizacji swoich własnych pokrętnych planów to również byś go tak ad hoc zdjął z forum? Pytam, żeby wiedzieć czego mógłbym się ewentualnie spodziewać.
fana - 14-07-2011, 15:32
pytanie darku tylko kiedy
a tak w ogóle to Rysiek jest super ):)
jak on ze mna na kursie wytrzymał to niebiosa chyba wiedzą tylko ):)
za duzo gadałam, ciągle gadałam, przeszkadzałam podobno gadaniem, no i na egzaminie miałam cudzy inflator w ręce i wysadziłam gościa w powietrze ):)
Rysiek powinien mieć ksywke cierpliwy )
DarekS - 14-07-2011, 16:20 Temat postu: Re: Dlaczego usuwa sie niewygodne posty?
| dzinu napisał/a: | | Jak w temacie,dlaczego usuwa sie posty w ktorych ktos krytykuje jakas baze lub osobe? Był post nurkeczki co nurkowała w Marsa i wystawila opinie bazie,i zostal usuniety.Czyzby ktos sie obawial prawdy jak jest na obczyznie i jak sie szanownych nurkow traktuje? |
Temat przywrócony
Co do obawy przed prawdą to myślę, że możemy zrobić mały test.
Może zacznijmy od tego, że opiszesz swój kurs w Kielcach i jak on się skończył.
Proszę, zaczynaj i nie obawiaj się pisać prawdę.
Haw - 14-07-2011, 19:26
| DarekS napisał/a: | nie wystarczy
to była ostateczność po wielu prośbach żeby smok wyluzował i odpuścił
miałem masę maili z prośbą aby go usunąć jednak wybrałem mniejsze zło postępując właśnie w taki sposób. | bylo go wywalic w normalny sposob, a nie chowac sie w krzakach jak gowniarze z podstawowki z papierosami.
| DarekS napisał/a: | | Jeżeli tak CI brakuje smoka to poszukaj innego forum gdzie jeszcze pisze. | nie, nie brakuje mi smoka. uwazam, ze w sumie dobrze sie stalo ze zostal w koncu usuniety.
| DarekS napisał/a: | Znajdź fora gdzie pisał i został usunięty i co wówczas?
Tamte fora są OK a to jest bee bo smoka usunęło? | uwazam ze tam o ile zrobiono to zgodnie z regulaminem, zalatwiono sprawe w sposob cywilizowany nie starajac sie niczego ukrywac. Nie bywam na tamtych forach, ale nie uwazam ze sa z tego powodu be. podobnie jak to forum. forum to uzytkownicy, byloby niesprawiedliwie oceniac ich wszystkich za wyskoki jednego z nich. nawet jesli jest adminem.
| DarekS napisał/a: | W przypadku który tu jest opisywany sytuacja jest zupełnie inna ale widocznie nie do końca zrozumiałeś co piszę | moja odpowiedz jest na Twoje pytanie kiedy to jeszcze admini nie zagrali czysto. z przypadkiem tu opisywanym ma zwiazak posredni. widocznie, pomimo zacytowania stosownego fragmentu, nie do konca zrozumiales kontekst w ktorym pisze.
waterman - 14-07-2011, 21:03
sorrki za off..... ale mnie brakuje smoka$$$ i .......... scanera..... oraz starego dobrego Forum Nuras
fana - 15-07-2011, 09:37
Witam, ciesze się że watek wrócił, i dzieki darek
malinowy - 19-07-2011, 22:01
| Cytat: | | globalny ignor na smoka. wystarczy? | Nie jest z nim tak źle, początkowo wyrwał sobie włosy z głowy i chodził w worku pokutnym , ale teraz zobaczcie : http://www.rebreathers.pl...topic.php?t=128
dzinu - 20-07-2011, 01:24
| projektfilm Dawid napisał/a: | O nie nie.. dyskusja nie idzie w kuluary….
Skoro każdy ma prawo pisać to co myśli to ja również .
Nie chowam się pod nikiem i wszyscy mnie znacie.
Piszę wprost
Witaj Tomku Piwowarski. ujawniłeś się bardzo dokładnie wypowiedziami.
Wróciłeś z nowym nikiem i obrażasz….
Możesz chować się pod nikiem ,dauntless , dauntless1966, dzinu lub jakim sobie chcesz możesz zmieniać je sobie dowoli….ale nie myśl jednak że to forum nie wie kim jesteś .
Masz powody by pluć na bazy w Egipcie bo już cię w nich nie ma….
Zemstę sobie robisz.??? Naszymi rekami????
W wątku dotyczącym wypadku w Marsa nie brałeś udziału. Wtedy zniknąłeś.
Nasze środowisko weryfikuje na pewno jedno TRUPY!!!! Wtedy wypada się z gry !!!!
To dzinu był wtedy tym polskim przewodnikiem.
Poczytajcie dokładnie Tragiczny Wypadek w Marsa Alam. tutaj
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=23801
Odczucia powinny być widoczne… napisałeś dzinu….
To na początek zapamiętaj sobie dokładnie….
Manipulować możesz sobie kimś innym .. nie nami.
Zabawa się skończyła.
Fana poczytaj proszę również ten wątek wypadku a zrozumiesz dlaczego twoja wypowiedź podkręcana przez twojego znajomego dzinu ma znamiona prowokacji i nieudolnej manipulacji. |
Widzisz moj drogi panie nadal nic nie wiesz i zastanow sie co piszesz bo ja nie bylem przewodnikiem grupy w ktorej utopila sie Pani Barbara,wiec sprostuj to a jesli nie masz wystarczajacych informacji to zamknij usta.Nurkowanie to jakas gra? ten wypada ten nie?cos Cio sie w tej glowie poprzerwracalo chyba juz azot Ci udezyl do glowy,albo ochy i achy.Nie musze zabierac glosu w tamtej sprawie.To jest sprawa faktycznego przewodnika tamtej grupy,a mozgi maja wszyscy.Ciesze sie ze napisales to co napisales.:)))lada dzien zapewniam Cuie ze sie spotkamy.Bo wszedzie Cie poelno i jak przystalo na dziennikarza weszysz wszedzie sensacje .Hiena
projektfilm Dawid - 20-07-2011, 13:02
Tomek zobacz co napisano na twoj temat w wątku o wypadku i się zastanów.
Jeśli ktoś ginie nie ma prawa głosu. Trup nie może się wypowiedzieć.
ale...
Zostali inni i zobacz co napisali w wątku wypadku na twój temat.
T o Ty prawda?
Tam ci ludzie byli. Czy te wpisy kłamią?
Tomek oni piszą o naprawde strasznej sytuacji.
Nie musisz się wypowiadać ale przyzwoitośc nakazuje byś zabrał głos.
To się wydarzyło i byłeś tam. Znałeś to miejsce nurkowe dobrze.
W egipcie o wyborze miejsca decyduje baza i przewodnicy
Wszyscy to wiedzą.
W swiecie wirtualnym nic nie ginie. Twoje wpisy obrażające również.
Czekam na to spotkanie. Zresztą nie tylko ja...
Już od dawna uważam że wpisy na wątku wypadek w marsa alam powinny trafić przed sąd.
Może tym razem się uda.
Dobrze że wrociłeś do Polski.
zwierzak - 21-07-2011, 08:31 Temat postu: Czytać trzeba umieć... By wszystko było jasne nie tylko prowadzący zlekceważyli wszystkie przepisy, ale także ja i cała reszta nurków. Ale od początku.
1. Omówienie nurkowania odbyło się w sposób chaotyczny. Wspomniano o silnych prądach między kanionami, mieliśmy dryfować. Nie poinformowano nas o długości kanionu, a my idioci się nie dopytywaliśmy.
2. Po przybyciu na miejsce przywitał nas dość silny wiatr i duża fala, oraz pływy. Jak się później dowiedziałem można tam nurkować tylko w sprzyjających warunkach.
3. Naszą dziewięcioosobową grupę rozbito na dwie części . Pierwszą poprowadził T. Polak z bazy (bez uprawnień) i w tej grupie się znalazłem , drugą gdzie była Basia poprowadził R. nasz divemaster (organizator wyprawy) . Dodatkowo była jeszcze para nurków którą poprowadził Egipcjanin z uprawnieniami, dlatego tylko ci wyszli bez szwanku i mieli na tyle siły by później reanimować Basię.
Relacja osoby,która uczestniczyła w tym wypadku...Proszę o przeczytanie ze zrozumieniem:)
projektfilm Dawid - 21-07-2011, 11:29
Witaj Zwiarzak
W Egipcie o wyborze miejsca nurkowego decyduje baza lub ich przedstawiciel.
Nikt inny!! Nie dajmy się zwariować. Wiozą was na miejsce nurkowe. Oni decydują.
Ani Ty Ani nawet R nie znaliście tego miejsca. Prawdopodobnie nikt z waszej grupy...Jedyną polskojęzyczna osobą znającą to miejsce by Tomek przedstawiciel bazy.
Znał je dobrze .... wiem to bardzo dokładnie.... On reprezentował w tym momencie bazę.
Tu jest cała paranoja tego nurkowania i na to oczekuje odpowiedzi ze strony Tomka.
On wskazał wam miejsce wejścia do wody – tak jest w opisie.
Dlatego uważam że powinien się wypowiedzieć.
Reszty nie chcę nawet komentować bo to co jest w opisie tego nurkowania to się w głowie nie mieści....To wasza sprawa i R
Każdy jest świadomym nurkiem.
Zwierzak
Jak zanurkujesz we wrzątku to trudno byś się nie poparzył....
Tylko po co.... jeśli się ma wiedzę i swiadomośc poparzenia... kogoś wsadzać do wrzątku???
Czy rozumiesz o co mi chodzi??
zwierzak - 21-07-2011, 15:32 Temat postu: pomyśl zanim powiesz.... Dawid napisałeś: "Znał je dobrze .... wiem to bardzo dokładnie.... On reprezentował w tym momencie bazę."..Skąd wiesz?byłeś tam?
Zresztą jak powiedziałeś...każdy jest świadomym nurkiem....Nie wiem kim jest T.kim jest R.i kim jesteś Ty...ale wiem jedno...babracie sie w bardzo bolesnym temacie....radzę następnym razem skoczyć po rozum do glowy....Tak na marginesie...Pisanie i kimś "trup"i to na forum jest ciosem poniżej pasa....
|
|