| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - ANKIETA Gdzie w końcu chcemy jechać (III Zjazd FN)
Art - 16-03-2004, 16:31 Temat postu: ANKIETA Gdzie w końcu chcemy jechać (III Zjazd FN) I po głosowaniu...
Dziękuje wszystkim uczestnikom za głosowanie choć dziwnie w ostatnim dniu przybyło użytkowników na forum i głosów w ankiecie...
Ogłaszam oficjalnie że III Ogólnopolskie Spotkanie Forum Nuras odbędzie się w Leśnych Wrotach w terminie 28-30 maja 2004r.
Proszę o potwierdzenie przez organizatorów rezerwacji miejsca - podanie planu imprezy, numeru konta oraz sumy pieniędzy jaką należy wpłacić.
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia
.....................................................................................................
Myślę, że czas na ankietę. (dzięki Kaarol za podsunięcie pomysłu)
Będzie nam łatwiej policzyć ile jest chętnych i jakie miejsce forumowiczom wydaje się najlepsze.
Prosze Admina o zrobienie z ankiety temat globalny.
Pozdrawiam
Proszę także dopisywać w tym temacie Kto gdzie jedzie i ile osób z nim (będziemy mieli dokładną liczbę bo w ankiecie mogą głosować tylko użytkownicy)
ANKIETA do środy 24.03.2004 do godz 16:00
Piotr - 16-03-2004, 18:54
Piotr + 1
Aston - 16-03-2004, 20:42
No i dobrze sie stalo!
Niezaleznie od wyniku i tak pojade!
Aston + 1
Mania - 17-03-2004, 08:32
Mania+1+pies
Radol - 17-03-2004, 09:40
Radol - solo
Pozdrawiam
MARO - 17-03-2004, 10:21
Jak na Hańczy to maro, KRISS i wesoła kompania
ArturP - 17-03-2004, 10:23
Ja + 1
Zygfryd Dziatłowski - 17-03-2004, 10:42
ja +chyba 2 osoby
tylko kiedy to ma być,ażeby ustawic te osoby, no i jak coś to Hańcza
Radol - 17-03-2004, 10:43
Nie mam opcji modyfikacji, więc dopiszę,
że Hańcza
Miłosz - 17-03-2004, 10:48
My z Barbarett pewnie też.
Tylko termin muszę znać wcześniej (im wcześniej tym lepiej), żeby kategorycznie zapowiedzieć brak czasu na pracę w swojej fabryce cudów.
Huggies,
Nishigoi
bann - 17-03-2004, 12:20
a gdzie sie spotykacie i kiedy ?
Mania - 17-03-2004, 13:10
Simar, a przeczytales ten watek? Jakbys przeczytal to bys wiedzial, ze nie wiadomo gdzie bo wlasnie glosujemy. a kiedy - jakos druga polowa maja.
Pozdrowionka
Mania
Art - 17-03-2004, 13:31
Oczywiście ja + Miłka
Żeby nie było, że propagandę robi a nie głosuje
bann - 17-03-2004, 14:02
racja Maniu, zamotalem sie
miszka6 - 17-03-2004, 15:06
Ja glosuje na Hancze.
Niestety w tym terminie moge pojechac tylko tam.
Trzymam wiec za Hancze kciuki która wyraznie nadrabia dystans.
(teraz jest 15:16 )
Michal
DarekS - 17-03-2004, 16:36
Widzę że miejscem spotkania jest niewielu zainteresowanych sądząc po oddanych głosach
Aaron - 18-03-2004, 00:37
1 + 1
Glosowalem za Trzesniowskim. Szukam chetnych do stworzenia silnego lobby
nuras5 - 18-03-2004, 08:20
1+2
głosowałem za Trześniewskim .
iwan - 19-03-2004, 01:04
Witam.Jestem za Hańczą i wesołą gromadką.Ja+partnerka.
Czy ktoś wreszcie określi termin?
Victoria - 20-03-2004, 11:32
ja, gdziekolwiek...
DiverPl - 22-03-2004, 15:34
Heyah,
Zgłaszam gotowość do spotkania.
Miejsce dla mnie obojętne, oby było troszkę wody , słońca
Pozdrawiam,
Mariusz
Piotr - Malediwy - 24-03-2004, 17:47 Temat postu: Hańcza! Mój głos na Hańczę!
miszka6 - 28-03-2004, 23:02
Wrocilem z urlopu i widze ze wygraly Lesne Wrote.
Glosowalem na Hancze.. ale trudno sie mowi.
W zwiazku z tym ze moje pytanie:
Co ciekawego NURKOWO jest w lesnych wrotach.
W/g informacji z netu sa tam dwa jeziora: Klebarskie i Linowskie
oba plytkie muliste i zanieczyszczone.
Czy ktos kto tam byl moglby mnie jakos zachecic zeby tam pojechac.
Moze pomylilem Lesne Wrota k. Klewek z czyms innym albo moze nikt nie ma tam zamiaru nurkowac.
Michal
GosiaS - 30-03-2004, 09:20
Nie pomyliłeś nic, to dokładnie o te Leśne Wrota chodzi. Najbliżej nadające sie do nurkowania jeziorko to Narty (świętajno) lub Lelewskie, tak mi się wydaje. Aczkolwiek wcale nie są tak blisko...
DarekS - 30-03-2004, 12:04
Pozwolę przedstawić sobie zarys programu jaki przygotowałem na III spotkanie FORUM-NURAS
w dniach 28-30 maja 2004 r.
28 maja
przyjazd i zakwaterowanie
kolacja
impreza integracyjna dla przybyłych połączona z projekcją filmów z wypraw podwodnych.
29 maja
8.30 - 9.30 śniadanie
10.00 wyjazd na nurkowanie (jez. Wuksniki) dla nienurkujących grill nad wodą
15.30 obiad
16.30 prezentacja sprzętu nurowego przez zaproszonego przedstawiciela firmy .... (niespodzianka)
18.30 przejażdżka konna i wozami warmińskimi po okolicznych lasach
19.30 uroczysta kolacja
20.30 biesiada przy ognisku i grill (muzyka z akordeonu oraz wspólne pląsy)
menu: kiełbaski, karkówka, filet drobiowy, pstrąg prosto z wędzarni, pieczywo, napoje
po zakończonej biesiadzie dalsza część integracji którą umili DJ
dla chętnych wyjazd na jez. Leleskie na nurkowanie nocne
menu uroczystej kolacji: płonące indyki, ryba po węgiersku, półmiski mięs pieczonych (schab pieczony z brzoskwiniami, rolada drobiowa ze śliwką i morelą, rolada z karkówki z zieloną pietruszką, rolada z boczku z mięsem mielonym) sałatki warzywne, śledź w śmietanie, koktajl z krewetek, sałatka owocowa w arbuzie, barszcz z pasztecikami, pieczywo, napoje gorące, soki.
30 maja
8.30 - 9.30 śniadanie
10.00 wyjazd na nurkowanie (jez. Świętajno)
15.30 obiad
wspólne pożegnanie i dla niestrudzonych wyjazd nad jez. Leleskie w celu jeszcze jednego nurka.
Całkowity koszt:
dla przyjeżdżających 28 maja - 160 zł
dla przyjeżdżających 29 maja - 130 zł
Zakwaterowanie: w pokojach 2, 3 i 4 osobowe oraz po dopłacie 20 zł od osoby w apartamentach.
Dla wszystkich nurkujących na terenie ośrodka będzie udostępniona sprężarka z możliwością ładowania nitroxu. Będzie również możliwość wypożyczenia brakującego sprzętu na wspólne nurkowanie.
Jednak z postów wynika, że większość woli spotkanie na Hańczy dlatego zwracam się z prośbą do osób które podejmą sie organizacji o przedstawienie planu spotkania, zakwaterowania oraz cen.
Uchylam się od zorganizowania III spotkania FN w "LEŚNYCH WROTACH" aby zadowolić większość.
| miszka6 napisał/a: | Wrocilem z urlopu i widze ze wygraly Lesne Wrote.
Glosowalem na Hancze.. ale trudno sie mowi.
W zwiazku z tym ze moje pytanie:
Co ciekawego NURKOWO jest w lesnych wrotach.
W/g informacji z netu sa tam dwa jeziora: Klebarskie i Linowskie
oba plytkie muliste i zanieczyszczone.
|
co oprócz Hańczy jest jeszcze atrakcyjnego nurkowo
Piotr - Malediwy - 30-03-2004, 13:38 Temat postu: Zlot Program jest SUPER. Jest mi już właściwie nawet obojętne gdzie będzie ten zlot (głosowałem na Hańczę). Jeśli tylko w tym czasie nie zlecą mi jakiegoś służbowego wyjazdu to się na tym zlocie pojawię.
Piotr - Malediwy - 30-03-2004, 13:42 Temat postu: Re: Zlot Hmmm... Tylko jeśli już te Leśne Wrota to niech mi któs podpowie, gdzie to wogóle jest? Sorry jeśli kogoś zaszokowałem swoją niewiedzą
DarekS - 30-03-2004, 14:09 Temat postu: Re: Zlot
| Piotr - Malediwy napisał/a: | Hmmm... Tylko jeśli już te Leśne Wrota to niech mi któs podpowie, gdzie to wogóle jest? Sorry jeśli kogoś zaszokowałem swoją niewiedzą |
Przeczytaj uważnie mój post
napisałem wyraźnie: Jednak z postów wynika, że większość woli spotkanie na Hańczy dlatego zwracam się z prośbą do osób które podejmą sie organizacji o przedstawienie planu spotkania, zakwaterowania oraz cen.
Uchylam się od zorganizowania III spotkania FN w "LEŚNYCH WROTACH" aby zadowolić większość.
Radol - 30-03-2004, 14:18
Darku,
umówmy się - nikt nie zorganizuje zlotu na Hańczy,
zwłasza jeśli przedstawiłeś tak śliczny plan
Ja głosowałem za Hańczą, ale nurek na Wuksnikach i cały program artystyczno-kulinarny rekompensuje wszystko.
Masz rację na Hańczy poza nurkami na samej Hańczy, jakimś ogniskiem i ewentualnie wypadami do banii (ale w małych grupkach) to nic więcej nie wymyslimy.
Pozdrawiam
Mania - 30-03-2004, 14:23
Mnie sie Darka plan tez baaardzo podoba!!!!!!!!!!!Mam nadzieje, ze dasz sie jednak namowic na organizacje???? Zwlaszcza, ze popatrz na wyniki glosowania - wygrywaja Lesne Wrota, a nie Hancza
Mania
Piotr - Malediwy - 30-03-2004, 14:54 Temat postu: Zlot Napisałem, że głosowałem na Hańczę ale też, że jest mi juz obojętne gdzie. A to właśnie dlatego, że przedstwaiłeś świetny plan spotkania. Napisałem nawet SUPER. Poza tym LW wygrały w ankiecie więc jest to plan który zadowoli większość.
No więc gdzie są te Leśne Wrota?
Victoria - 30-03-2004, 15:01
Program pod wzgledem cenowym i organizacyjnym jest rewelacyjny!
Darek - naprawde swietnie przygotowane.
Poza tym, mysle, ze nie ma juz dyskusji, gdzie jest zlot. Bylo glosowanie, wygraly Lesne Wrota.
Piotr - Malediwy - 30-03-2004, 15:12 Temat postu: Leśne Wrota Wciąz nie wiem gdzie są te Leśne Wrota ale znalazłem galerię zdjęć Filipa Nowickiego a niej kilka zdjęć z zachwalanego przez Gosię jeziora Narty - Świętajno.
http://www.bubblemaker.pl
Polecam tą stronkę. Wpsaniałe zdjęcia...
Radol - 30-03-2004, 15:14
Leśne Wrota
Klewki koło Olsztyna.
Może To Ci ułatwi lokalizację
Pozdrawiam
Piotr - Malediwy - 30-03-2004, 16:15 Temat postu: Leśne Wrota Wielkie dzięki Radol! Wskazówka była wystarczająca!
Zygfryd Dziatłowski - 01-04-2004, 14:01 Temat postu: FORUM NURAS heja, w koncu ile osob jedzie i gdzie(jesli zostaly Lesne Wrota to dajcie znac) i na jakie konto wplacac pieniazki
DarekS - 01-04-2004, 15:33
Obawiam się, że zaszło pewne nieporozumienie dlatego pragnę wszystkim wyjaśnić.
Zaplanowałem III spotkanie FORUM-NURAS w Leśnych Wrotach już na początku marca.
Ustaliłem plan, menu oraz ceny jednocześnie wstępnie rezerwując termin 28-30 maja 2004 r.
W chwili kiedy ukazał się post Art-a niemalże cały plan spotkania był już dograny jednak w postów wynikło, że nie wszyscy mają ochote aby nasze spotkanie odbyło się w Leśnych Wrotach dlatego powstała ankieta.
Nie sprzeciwiałem się temu ponieważ nie chciałem decydować za wszystkich jednak czas trwania ankiety wpłynął niekorzystnie ponieważ w tym czasie inne firmy zajęły termin w ośrodku.
W chwili obecnej nie mam możliwości zorganizowania spotkania i dlatego zwróciłem się na PW z prośbą do Krisa aby zajął się organizacją spotkania na Hańczy.
Ja ze swojej strony mogę zapewnić dla wszystkich użytkowników koszulki i czapeczki z logiem FN.
Namawiam wszystkich do nabycia koszulek i czapeczek również z myślą o wspólnym wyjeździe na bicie rekordu Guinnessa opisywanego w poście http://forum.jds.pl/viewtopic.php4?t=2745 Mam nadzieję, że nie zawiedziemy organizatorów tej imprezy i zjawimy się jako jedna wspólna grupa.
Całkowity koszt produkcji koszuki i czapeczki (baseballówki) to koszt 35 zł łącznie z wysyłką. Dlatego zwracam się do wszystkich zainteresowanych o kontakt na PW w celu podania rozmiaru koszulki i ilości oraz podam nr konta na który należy przelać pieniądze. Nie muszę nadmieniać, że sprawa jest pilna ponieważ do chwili III spotkania FN koszulki i czapeczki juz powinny być a dla nieobecnych na spotkaniu wyślę pocztą aby mogli się pojawić 19 czerwca w Giżycku. Wiąże się to też z tym, że muszę złożyć zamówienie i dlatego muszę znać ilość aby złożyć zamówienie. Jeszcze raz proszę wszystkich o błyskawiczne decyzje.
ukusek - 01-04-2004, 16:12
No i wracamy do punktu wyjścia. To może teraz jeszcze jedna ankieta z wyłączeniem "Leśnych Wrót" Ja znów będę głosował za Trześniowskim. Dobrze, że chociaż czapkę i koszulkę będę miał. Czy mógłbyć Darku zaprezentować ich wzór na Forum?? Pozdrawiam
Mania - 01-04-2004, 16:25
| ukusek napisał/a: | | No i wracamy do punktu wyjścia. To może teraz jeszcze jedna ankieta z wyłączeniem "Leśnych Wrót" |
Blagam Was nie robmy juz zadnych ankiet. Zapomnieliscie, ze powoli zbliza sie sezon wiosenno - letni i jak bedziemy robic kolejne ankiety, ktore wymagaja czasu, to za chwile w zadnym osrodku nie bedzie miejsc!!!!!!
Jako druga wygrana w tej ankiecie byla Hancza, wiec niech tak zostanie - o ile ktos (czytaj: Kriss) zorganizuje nasz zjazd.
Mania
Aston - 02-04-2004, 02:12
Hej!
Po powrocie z ziemi odwiecznego wroga (a teraz niby bratnia armia, qrka, Bundeswera - to dopiera jaja) i sprawdzeniu stanu FN z radoscia przeczytalem nowe posty w temacie: GDZIE?
A teraz? Hmmm...
Niby nic mi nie przeszkadza i tak sie pojawie -wimy tam gdzie bedzie zlot.
Propozycja DarkaS byla super. Bylem na I Zlocie FN i bylo swietnie.
Niestety mieszkam w miejscu z lekka nienurkowym - Wroclaw i niewiele wymysle, choc moge pomoc moze nawet na odleglosc.
Konczac potwierdzam 1 + 1 nawet w namiocie
Pozdrowienia
Zygfryd Dziatłowski - 02-04-2004, 08:19
heja, dalej potwierdzam rezerwacje raczej 3 miejsc na zlocie, 3 koszulki roz. XL a czapeczki to juz dobiezcie sami. Niech w koncu ktos sie okresli gdzie to bedzie forum nawet pod namiotami
Piotr - Malediwy - 03-04-2004, 13:11 Temat postu: Koszulki Ja jestem zainteresowany!
Rozmiar koszulki L (chyba, że eMki są obszerne)
Kutwa - 05-04-2004, 07:51
Nie wiem gdzie ale sie pisze. Ja + 1.
Kriss - 05-04-2004, 11:55
| Mania napisał/a: | | ukusek napisał/a: | | No i wracamy do punktu wyjścia. To może teraz jeszcze jedna ankieta z wyłączeniem "Leśnych Wrót" |
Blagam Was nie robmy juz zadnych ankiet. Zapomnieliscie, ze powoli zbliza sie sezon wiosenno - letni i jak bedziemy robic kolejne ankiety, ktore wymagaja czasu, to za chwile w zadnym osrodku nie bedzie miejsc!!!!!!
Jako druga wygrana w tej ankiecie byla Hancza, wiec niech tak zostanie - o ile ktos (czytaj: Kriss) zorganizuje nasz zjazd.
Mania |
Hańcza wydaje się niedostępna ze względu na ilość chętnych i wymagania co do noclegów .
Adam wraz z sąsiadami - oferuje góra 60 miejsc pod dachem .
Ci co uniego mieszkali wiedzą , że ta ilość miejsc nie gwarantuje ; " własnych " pomieszczeń . Pokoje są wieloosobowe 3,4,5,8 osobowe .
Spełninienie życzeń typu " ja sam + papuga " - nie wykonalne .
Pomijam lokowanie rodzin z dzieckiem , żon z kochankami , itd.
Ilość chętnych pod namiot ?
Chyba trzeba to mocno przemyśleć - do wtorku trzymam rezerwację .
W rozmowie telefonicznej z Darkiem - padła propozycja Bałtyk - Jastrzębia G. - może jakieś szczegóły ?
Pozdrawiam - wujek Kriss
bd* - 05-04-2004, 17:32
Czyli wracamy do mojego pomysłu - Bałtyk .
O tej porze roku jeziora kwitną
Kriss - 05-04-2004, 22:17
Poniżej przedstawiam co udało mi się ustalić w sprawie Hańczy ;
Przeprowadziłem rozmowy z Tadeuszem Słowikowskim i Adamem Kułakowskim .
Żaden z nich nie jest w stanie pomieścić wszystkich Forumowiczów - rozmawiałem o 80 - 90 osobach .
Jednocześnie - każdy z nich ma do dyspozycji ok Tadeusz 45 miejsc Adam 35 pod dachem .
Gospodarstwa są od siebie oddalone o 15 minut jazdy busem .
Tadeusz ma pokoje 2-3-4 osobowe , Adam natomiast 2,3,4,5 ,8 osobowe + możliwość rozbicia namiotu .
W gospodarstwie Tadeusza jest pełne wyżywienie u Adama śniadania i kolacje .
Adam organizuje świetne ogniska z udżcami i beką piwa .
Obydwaj oferują nabijanie butli .
Ceny ;
( Tadeusz - Adam
1. Noclegi - 25 /os 20/os
2.Śniadanie - 10 6/os
3.Obiad 15
4. Kolacja 10 6/os
doba z wyżywieniem - 60,00 32,00
+ parking nad jeziorem 5,00 od samochodu
Adam może zorganizować ognisko ;
2 beczki piwa , 2 udżce , kiełbaska - cena ok.1300,00 plnów ( sobota wieczorem )
Dodatkowy koszt to ewentualny transport - po imprezie od Adama do Tadeusza . ( możliwe wynajęcie gimbusa )
Podstawą do dalszych ustaleń jest dość precyzyjne obliczenie osób chętnych i definitywny wybór miejsca. Do środy obiecałem złożyć wiążące zamówienie .
Pozostajemy z Darkiem w stałym kontakcie i mam nadzieję , że coś wreszcie ustalimy .
Darek ma na oku jeszcze jedno miejsce .
pozdrawiam - wujek Kriss
Radol - 06-04-2004, 09:22
Jeśli Hańcza,
to proszę dla mnie nocelg u Słowików.
Ciągle 1 osoba.
Pozdrawiam
Radol
|
|