| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Oddam FORUM w dobre ręce
DarekS - 18-05-2004, 21:44 Temat postu: Oddam FORUM w dobre ręce Czuję się już zmęczony prowadzeniem i administrowaniem FN, a ostatnia porażka dotycząca III spotkania FN utwierdziła mnie w tym, iż nie widzę sensu dalszego administrowania FN.
Jeżeli jest ktoś zainteresowany przejęciem FN wraz z wszystkimi prawami proszę o kontakt na PW.
Muszę jednak zaznaczyć, iż koszt utrzymania FN oscyluje w granicach 1000 zł rocznie w co wchodzi utrzymanie serwera WWW, domen itd.
ukusek - 18-05-2004, 21:53
Proponuję dobrowolne składki, albo wpuścić reklamodawców na Forum. Rozumiem, że brak przejęcia FORUM NURAS na ręce kogoś kompetentnego skutkuje jego nieuchronnym zlikwidowaniem??
P.S. Myśle że ten post przyniesie kontrowersyjne rozwiązania
Tommy222 - 18-05-2004, 22:29
Na poczatku chciałem podziękować Tobie Darku za stworzenie i adminstrowanie tego forum przez cały okres jego istnienia. Jest to kawał dobrej roboty. Co do ilości osób chętnych na zlot FN to sądze ze zbiegło się kilka czynników np. sesja (studenci np ja) zakończenie roku szkolnego (rodzice nurkowie) i moim zdaniem głupi pomysł bicia rekordu guinessa w zbliżonym czasie do planowanego spotkania.
Co do forum najsensowniej byłoby znalesć chętno osobę do przejecia tego obowiązku a koszty rozłoszyć na chętnych użytkowników. Przy powiedzmy 100 płcacych nie są to pieniądze. A Darkowi dac tytuł Honorowego Admina. Pozdrawiam
DarekS - 18-05-2004, 22:44
| Tommy222 napisał/a: | | A Darkowi dac tytuł Honorowego Admina. |
Dziękuję, ale jeżeli już to zostanę zwykłym użytkownikiem bez żadnych tytułów.
Clio - 18-05-2004, 22:44
Hmm , to przykre Darku, że takie masz odczucia. Choć mnie nie było wśród chętnych na Zjazd, to myślę przyczyn jest wiele dla których ludziska nie wykazują zainteresowania Spotkaniem. To chyba też trochę wina czasów w jakich przyszło nam żyć - ja spotykam się z brakiem czasu w wyniku przepracowania , brakiem pieniędzy , furą problemów a
tym samym braku chęci na kontakt z innymi...
DarekS - 18-05-2004, 22:46
| Clio napisał/a: | Hmm , to przykre Darku, że takie masz odczucia. Choć mnie nie było wśród chętnych na Zjazd, to myślę przyczyn jest wiele dla których ludziska nie wykazują zainteresowania Spotkaniem. To chyba też trochę wina czasów w jakich przyszło nam żyć - ja spotykam się z brakiem czasu w wyniku przepracowania , brakiem pieniędzy , furą problemów a
tym samym braku chęci na kontakt z innymi... |
Sam zjazd nie jest powodem tego, że chcę oddać to forum, to tylko mały punkcik w podjęciu takiej decyzji.
Złożyły się na to inne czynniki o których teraz nie chcę pisać.
Fan - 18-05-2004, 23:32
Czesc Darku,
Nie mielismy okazji poznac sie osobiscie, ale sledze "zycie" Forum prawie od samego poczatku. Dzieki Tobie i podobnym do Ciebie, forum te jest na tak wysokim poziomie i przyciaga tak wielu ciekawych i interesujacych ludzi. Nie ma sie co oszukiwac, wszyscy wiemy ile czasu i poswiecenia kosztuje utrzymanie takiego Forum, nie wspominajac o innych kosztach. Zrobiles i robisz kawal dobrej roboty, za ktora wszyscy jestesmy Ci bardzo wdzeczni. Poznalismy i poznajemy nowych kolegow, przyjaciol i czekamy z niecierpliwosci, aby spotkac sie z nimi twarza w twarz. Dzieki Twojemu Forum, pierwsze kroki w nurkowaniu, dla wielu z nas byly latwiejsze. Wielu ludzi dzielac sie swoimi doswiadczeniami zdobytymi w praktyce i przetestowanymi na wlasnej skorze, zrobila dla nas cos bezcennego.
Nie wazne jaka bedzie Twoja ostateczna decyzja, dziekuje Ci bardzo, za to co zrobiles do tej pory i mam nadzieje, ze w przyszlosci spotkamy sie na jednym ze zlotow "Forum Nuras"
Pozdrawiam Cie Serdecznie
Fan
DarekS - 18-05-2004, 23:36
| Fan napisał/a: | | mam nadzieje, ze w przyszlosci spotkamy sie na jednym ze zlotow "Forum Nuras" |
zloty FN przeszły do historii, chyba że znajdzie się chętny organizator do takiego.
LukasA - 19-05-2004, 08:12 Temat postu: oddam forum Ja bardzo chetnie je przejme!!!!
DarekS - 19-05-2004, 08:22 Temat postu: Re: oddam forum
| LukasA napisał/a: | | Ja bardzo chetnie je przejme!!!! |
Domyślam się dlaczego
GosiaS - 19-05-2004, 08:24
Darek odbiło Ci ?????????????????????????
Przecież oboje wiemy że tego nie zrobisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zygfryd Dziatłowski - 19-05-2004, 08:27
ukusek napisal
| Cytat: | | Proponuję dobrowolne składki, albo wpuścić reklamodawców na Forum |
Tommy222 napisal
| Cytat: | | Przy powiedzmy 100 płcacych nie są to pieniądze |
jak najbardziej popieram te propozycje.
I jeszcze jedno mozna powiedzmy tak polaczyc bicie rekordu z Forum, moze to nie bedzie tak jak mialo byc, ale jesli przyjedzie tylu nurasow to mysle ze moze sie udac, przynajmniej bedzie wesolo.
No i na koniec - nie poznalem DarkaS osobiscie, dzieki za forum DarkuS, ale mysle ze kiedys sie spotkamy.
Zbychu - 19-05-2004, 08:39
Mówisz jak Kondrat w filmie " sens straciłem nie pieniądze"
Natomiast kiedyś jak sobie przypominasz, rozmawialiśmy na gg o pewnym klubie w Polsce i mieliśmy takie samo zdanie, uważam, że masz to co powinien mieć każdy facet. Więc nie rób sobie J.... przez duże J
i bądź twardym jak na faceta przystało, przecież Twoja Pani się boczy na samą myśl o tym co chcesz zrobić ( chyba że to gierka, a to kobiety potrafią).
GosiaS - 19-05-2004, 08:43
ON TEGO NIE ZROBI BĄDŹCIE SPOKOJNI.
NAJWYŻEJ JA PRZEJME FORUM I WSZYSTKO ZOSTANIE W.... RODZINIE
ADMIN CHYBA MIAŁ ŻAL O SPOTKANIE FN.....
Zbychu - 19-05-2004, 08:44
Jeżeli chodzi o kasę to niby nie probnlem, a jednak. Bez obrazy Darku, ale wpłata na konto 10 zł. rocznie to nie problem, chyba dla nikogo. Przy takiej liczbie członków to chyba wystarczy i nikogo nie narazi na jedzenie chleba ze smalcem. Podaj nr konta a bank zrobi resztę.
Zbychu - 19-05-2004, 08:45
Widocznie nie wiesz kobieto co facet może zrobić na złość.
Zbychu - 19-05-2004, 08:46
Praktycznie wszystko. Mało kiedy się odzywam ale teraz mnie dopadłaś.
LukasA - 19-05-2004, 08:48
Juz widze tych chetnych za 10zł, ja mowie powaznie moge przejac forum a jak nie chce Admin nadal prowadzic to moge w ciagu 2-3 dni postawic nowe forum pod innym adres za free.
Zbychu - 19-05-2004, 08:51
No to zaczęła się wojenka, ja nie chcę bo ble ble ...............................
ja chciałbym bo ??????????????????????????
Bez obrazy proszę.
GosiaS - 19-05-2004, 08:56
DAJCIE SPOKÓJ. TO BEZ SENSU.
A CO FACET POTRAFI ZROBIC NA ZŁOŚĆ TO JA DOBRZE WIEM
POZDRAWIAM
Zbychu - 19-05-2004, 09:22
Ja też, w końcu robię to nie od dziś. Pozdrawiam i miłych kontaktów.
bann - 19-05-2004, 10:17
| LukasA napisał/a: | | Juz widze tych chetnych za 10zł, ja mowie powaznie moge przejac forum a jak nie chce Admin nadal prowadzic to moge w ciagu 2-3 dni postawic nowe forum pod innym adres za free. |
obawiam sie tylko, ze stawianie takiego przedsiewziecia na serwerach za free, tudziez upychanie go gdzies "po katach" bo jest miejsce to nic dobrego, lepiej byc oficjalnym klientem i placic te badz co badz 1000pln, moze mozna by rozlozyc te koszty np na uczestnikow forum wewnetrzego (bez obrazy, nie zamierzam tu wjezdzac na niczyje poletko), ale skoro dopuszczani sa tam wybrani, to dlaczego nie mieliby za to placic? pomysl z reklama - jak najbardziej uzasadniony, tak jak z dobrowolnymi wplatami...
LukasA - 19-05-2004, 10:32
Za free to udestepnie go Wam a forum bylo by na serwerze 2/2mb nie jest to zaden darmowy serwer.
DarekS - 19-05-2004, 11:42
| LukasA napisał/a: | | Za free to udestepnie go Wam a forum bylo by na serwerze 2/2mb nie jest to zaden darmowy serwer. |
masz na myśli serwer na eHost ?
LukasA - 19-05-2004, 11:48
miedzy innymi moze ten chodz mam jeszcze dwa zaprzyjaznione
DarekS - 19-05-2004, 11:52
najbardziej wypasiona opcja przeidyje miesięczny transfer 8GB
zapomnij
LukasA - 19-05-2004, 11:58
a jaki macie transfer miesieczny?
ed - 19-05-2004, 12:08
1. DarkuS nie rob tego bo poranna kawa nie smakowala by juz tak samo, bo za szybko konczyl bym sesje egzaminacyjne, bo nie...
2. Apeluje do jednostek majacych wplyw na DarkaS, uzyjcie WSZELKICH, metod aby ten pomysl wybic mu z glowy.
3. Reklamodawcow NIE, wspolna zrzuta TAK -gdyz forma jest juz wypracowana i sprawdza sie (o kurcze pisze jak konserwatysta). Reklama mogla by wprowadzic pewne zabuzenia typu "place to wymagam", a tak jako forum jestsmy niezalezni.
pozdrawiam
ed
DarekS - 19-05-2004, 12:19
LukasA zapomnij
najbardziej wypasiona opcja przejdzie miesięczny transfer 8GB
Miesięczny transfer FN oscyluje w granicach 16 -22 GB
dziś jest 19.05 a transfer od początku miesiąca wyniosi 14,83 GB
Jeżeli chodzi o LukasA to bez urazy ale nie bawi mnie to aby moja 3 letnia praca i reszty adminów i moderatorów zmarnowała się na korzyść sklepu godiver.
Kolejny argument jest taki, że czasami masz problemy z odróżnieniem dobrego dowcipu od obrażania kobiet (mam na myśli Malyna) i post dotyczący wolnego miejsca w namioce.
Ja zawsze myślałem, że na wieczór kawalerski zaprasza się ku.....y a ten tekst który w porę Mania wykasowała moim przynajmniej zdaniem był obraźliwy dlatego postanowiłem jak na wstępie.
Proszę o inne propozycje na PW, nie będziemy tu się prześcigać w informacjach kto ma jaki serwer i jakie łącze.
LukasA - 19-05-2004, 12:44
Wlasciwie, co ma post Malyny z odstapieniem forum, zażartowelem moze co nie ktorzy zle to odebrali ale z Malina osobiscie sobie to wyjasnilem wiec nie wiedze zadnego problemu, wiec nie wiem czemu sie oburzacie. Jezeli tytulem postu jest "oddam forum" to je komus oddaj a nie za 5min sie wycofujesz, zastanow sie nad soba, robisz nie potrzebne zamieszanie. Masz do mnie pretensje nie wiadomo o co? Oddam nie oddam sam nie wiesz, czego chcesz?
DarekS - 19-05-2004, 12:48
| LukasA napisał/a: | "oddam forum" to je komus oddaj a nie za 5min sie wycofujesz, zastanow sie nad soba, robisz nie potrzebne zamieszanie. |
nie czytasz do końca w tytule jest oddam FORUM w dobre ręce
ArturP - 19-05-2004, 13:05
DarekS napisał że, odda forum w DOBRE RĘCE . Z tego, co wynika z jego opisu nie przeszedłeś kwalifikacji i tyle . Jego forum jego weryfikacja
PS. Darecki zastanów sie jeszcze raz nad tym co chcesz zrobić. Jeśli chodzi o finase to problem do rozwiazania , a jeśli o coś innego: To twardym trzeba być nie mientkim
Kuba - 19-05-2004, 13:17
Darku, naprawde przykro to czytac,
szczegolnie ze tez w pewnym stopniu czuje sie winnym przybijajac kolejny gwozdz do tej trumny - nie zglaszajac sie na zlot. glasowalem nad Hancza, wiesz dlaczego i wiesz dlaczego mialem watpliwosci
w kazdym razie szkoda, mam nadzieje, ze Gosia Ci to jakos delikatnie "wybije z glowy"....sadze ze to potrafi zrobic z wlasciwa sobie gracja , prawda Gosiu???
Nie moge mowic w imieniu pozostalych czlonkow forum wewnetrznego, ale ja sie deklaruje, ze moge lozyc "wlasciwa dzialke" na utrzymywanie forum
opowiadales mi kiedys dlaczego powstalo Forum NURAS, sadze ze wciaz jest to prawdziwe. szkoda by bylo poteznej pracy, ktora wlazyles by je stworzyc, wypromowac oraz przede wszystkim zyskac taka sympatyczna atmosfere
pomysly "komercyjne" moim zdaniem nie wchodza w gre. zjawia sie ktos, "nie wiadomo skad" (bez urazy, ale na FN w kazdym razie nie jestescie zbyt aktywni) i chce zarabiac (czytaj "zerowac" na czyims dziele)....bardzo brzydko
przemysl to jeszcze Darku...za szkoda tak to konczyc (a swoja droga instytucja Honorowego Admina jest moim zdaniem warta zastanowienia) moze bedize jakas "trzecia droga"
pozdrawiam serdecznie
Kuba
Radol - 19-05-2004, 13:39
Darku,
oj bardzo przykre to co piszesz,
ale mam nadzieję, że jest to chwilowy kryzys, który minie tak jak katar
Gosiu, postaraj się o to.
A tak jak pisał Kuba, jeśli w grę wchodzą finanse, to może faktycznie zróbny jakąś składkę na Forum???
I nie załamuj się III-cim, czyli ostatnim zjazdem Forum.
To tylko świadczy o tym że ludzie nie chcą już sie spotykać w realu.
Szkoda tylko że głosowali, mimo że nie chcieli jechać,
natomiast, ja mimo że głosowałem na Hańczę, to bardzo hętnie się z Wami spotkam w Leśnych Wrotach.
Może nie będę zabierał sprzętu, ale spotkac się spotkam
Pozdrawiam
Andrzej S - 19-05-2004, 14:14
DarkuS
Szanuje Twoja "propozycje" (poniewaz cały czas głeboko wierzę, że nie jest to decyzja), ale mam nadzieję, iż jest to tylko chwilowe poirytowanie jakiemu i ja od czasu do czasu ulegam. Jestem pełen zrozumienia. Idąc za maksymą "Twradym trza być a nie mientkim" walnij sobie sobie zimnego Calsberga (Probably the best beer on the World ) i nie sprawdzaj naszej wytrzymałości. Gosia , zgodnie ze swoją deklaracja napewno wpłynie pozytywnie na Ciebie. Kobiety to potrafia. Ja ze swej strony uważam, że pomysł składki na koszty utrzymania FN jest OK i deklaruje swój udział z zrzutce.
FN i Twoja praca przy nim zasługuje na duże słowa uznania - DZIĘKI ZA NIĄ!!!
PS
1) Załóż konto
2) Podaj jego numer
3) Nie preparuj sytuacji awaryjnych
Pozdrawiam serdecznie,
Andrzej S
DarekS - 19-05-2004, 15:07
Radol czytaj temat globalny
III ogolnopolskie spotkanie FN odwołane
Przemek - 19-05-2004, 15:12
Hmm jestem tu nowym użytkownikiem, ale strasznie mi się tu podoba bo w przeciwieństwie do innego.... forum można tu znaleźć konkretnych ludzi...
Mam nadzieje że to jakieś przesilenie wiosenne, i że będziesz dalej adminował:D
pozdrawiam
Radol - 19-05-2004, 15:22
| DarekS napisał/a: | Radol czytaj temat globalny
III ogolnopolskie spotkanie FN odwołane |
Ups, sorki,
nie miałem czasu na czytanie i zostałem na etapie że zjazd i tak się odbędzie
No cóż szkoda, bardzo bardzo, ale w takiej sytuacji to faktycznie nie było innego wyjścia.
Oj ludziska ludziska.
Zasmucony bardzo
ukusek - 19-05-2004, 15:55
Odpowiednią opłatę składkową na Forum można by ustanowić już w chwili rejestrowania sie użytkowanika, jakaś prośba o rodzaj wstępnego hasła wysyłane smsem za powiedzmy przkładowo 3 zł + VAT, ewentualnie wytłuszczone warunki regulaminu, że rejestrując się użytkownik zgadza się na uiszczenie składki powiedzmy przelewem w terminie 14 dni po rejestracji pod rygorem usunięcia.Po opłacie wstępnej, trzeba pomyślec nad ściąganiem rocznych minimalnych składek. Lepiej niech dwustu wpłaci po 5 zł niż dwudziestu da 10 zł i tyle. Cała ewentualna nadwyżka niech idzie nie tylko na utrzymanie serwera, domeny itp. ale także na wymianę sprzętu na którym Forum stoi, a nawet za rachunki na prąd. No i niech to będzie coś dla Admina za serwisowanie jak coś się spieprzy, ewentualne dofinansowanie gadżetów związanych z FN.
ukusek - 19-05-2004, 16:01
a jak LukasA chce rozreklamować swój sklep to ja nie mam nic przeciwko, żeby umieścić coś na kształt jego małej reklamy takiej jak w okienkach do rozmów GG (bez zbytniej nachalności) , ewentualnie w miejscu gdzie mamy telefon do komory. Oczywiście nie zamiast tego telefonu. Za reklamowanie byłaby pobierana opłata, która z pewnością bedzie dużo niższa niż reklamowanie się w innych madiach docierających do społeczeństwa nurków. A na Forum notuje sie dziennie ponad 6000 odsłon. A Forum cały czas rośnie w siłę, a i rotacja ludzi jest zapewniona. Poza zarestrowanymi użytkownikami mamy także wielu anonimowych gości, którzy również oglądają posty i mogą zobaczyć co w promocji ma Godiver.
Zbychu - 19-05-2004, 21:05
| Cytat: | | Cała ewentualna nadwyżka niech idzie nie tylko na utrzymanie serwera, domeny itp. ale także na wymianę sprzętu na którym Forum stoi, a nawet za rachunki na prąd. No i niech to będzie coś dla Admina za serwisowanie jak coś się spieprzy, ewentualne dofinansowanie gadżetów związanych z FN. |
W pełni się zgadzam. A jeżeli Admin będzie chciał to za resztę kupi wódy.
Wypije się.
Mania - 19-05-2004, 22:04
Tez jestem za.
Rozumiem Admina, ze jest rozzalony, ale mam nadzieje, ze uda sie namowic do zmiany zdania.
Ja deklaruje regularna zrzutke na FN.
Co ja bede rano i w ciagu dnia w robocie czytac?
Mania
Clio - 19-05-2004, 22:17
Ale co tak naprawdę rozżaliło ADMINa ? bo wczoraj napisał, że nie chodzi wcale o brak entuzjastów III Spotkania.
Garnett - 19-05-2004, 22:57
Witam
Zrzutka na FN mi sie tez podoba i jestem gotów oplacac skladki regularnie.
DarkuS nie rezygnuj bo podejzewam ze jak ktos inny to przejmie to zrobi sie tu straszny balagan i w koncu wszystko sie rozpadnie a przeciez nie tworzyles FN po to zeby po pewnym czasie sie wycofac. Co nam wtedy zostanie ???? pl.rec.nurkowanie ???? Przeciez tam jest / a feeee / .
Misteres - 19-05-2004, 22:58
O ludzie! Jeszcze nigdy będąc na forum nie było mi tak źle!
Przypomniała mi się opowieść mojej Siostry, która pracowała w pewnej gazecie. Gazeta drukowała krzyżówki, były nagrody, ale ludzie nie przysyłali rozwiązań, żeby te nagrody dostać. Więc gazeta pewnego dnia nie wydrukowała krzyżówki. I wtedy rozpętało się piekło, a wszystkie telefony w redakcji fizycznie się wytopiły od interwencji miłośników krzyżówek.
Gdzieś się pomyliłem w tym rozumowaniu?
Niniejszym zgłaszam akces do grona partycypujących w kosztach utrzymania FN.
----------------------------------------
Pozdrawiam refleksyjnie.
Misteres
Arturro - 19-05-2004, 23:12
Witam,
Próbowałem zorganizować wyjazd integracyjny w firmie, drugi raz juz sie tego zadania nie podejme...
Pozdrawiam
Aston - 19-05-2004, 23:24
witam!
popieram zrzutke na FN i chetnie wplace cos w rodzaju skladki
pozdrawiam
Andrzej S - 19-05-2004, 23:26
Arturro napisał:
| Arturro napisał/a: | Witam,
Próbowałem zorganizować wyjazd integracyjny w firmie, drugi raz juz sie tego zadania nie podejme...
Pozdrawiam |
Ty to Chłopie potrafisz naprawdę zmotywować gościa, żeby dalej pchał tą "taczkę"
DarekS
Jak wieczorny Calsberg ? Pomógł? Mi zawsze pomaga!!! Przy najbliższej okazji ja zapraszam.
Pozdrawiam,
Andrzej S
Przeman - 20-05-2004, 07:54
Ale się ubawiłem tym tematem...
Taką czytalność osiąganą w tak krótkim czasie miał ostatnio chyba Pan Strugalski. Dariuszu to się popisałeś
Hmmm... u kobiet kryzys trwa zwykle kilka dni, ciekawe ile u Darka
byle nie zmienił płci...
Podpowiem Wszystkim, że Darek wybiera się na bicie rekordu. Możemy tam wspólnie utrzeć mu nosa.
No właśnie a może umówimy się tam konkretnie?? Chociaż do nowego wspólnego zdjęcia.
ZAQ - 20-05-2004, 09:10
witam wszystkich nurków serdecznie ,
jak większość moich przedmówców jestem gotów składkę zapłacić, ponieważ w ciągu niedługiego stażu na tym forum dowiedziałem sie bardzo dużo ciekawych rzeczy, których pewnie nie znajde tak łatwo w netcie( np. rozpiska o rzyganiu w automat :-) , śmieszne ? nie . teraz wiem że nie mogę jeść frytek. itp. informacje, które pozwolą mi i moim partnurom lepiej i bezpieczniej nurkowac.
tak więc łącząc wyrazy szacunku i mając nadzieje związane z osobą Gosi
pozdrawiam Cię DarkuS oraz mam szczerą nadzieję zobaczenia was drodzy forumowicze w "realu".
pzdr
ZAQ
Art - 20-05-2004, 09:32
Darek nie rób nam tego!
Tak naprawdę dzięki FN poznałem dużo nowych i bardzo ciekawych ludzi bez których życie nie było by tak ciekawe a i nurkowanie stało się jeszcze większą przyjemnością.
Po I spotkaniu dużo się zmieniło w moim życiu - zaraz po studiach zmieniłem miasto, nowa praca, nowi ludzie, bliżej na mazury itp... i to wszystko dzięki Forum Nuras.
Darek przemyśl jeszcze to wszystko i NIE ODDAWAJ FORUM - nawet w "dobre ręce"
Jeśli chodzi o składki to jestem jak najbardziej ZA.
Pozdrawiam
Kriss - 20-05-2004, 10:10
Nie widzę problemu , nie widzę następcy , nie widzę sensu - to po jaką cholerę Ty widzisz ?
Chwalmy Admina swego możemy mieć gorszego
Co do kosztów - jedno piwko mniej na głowę i po problemie .
Trzymaj to Forum i lej na niechęć do integracji . Sama przyjdzie .
Pozdrawiam - Kriss.
PS.
Jak by co to powiedz , że Ja biorę foruma - zobaczysz jak wzrośnie poparcie i ściągalność "składek"
nuras5 - 20-05-2004, 10:13
Rozumiem Darka, że może być zmęczony, ale po co poprawiać /psuć to co dobre -jego ręce jak udowodniło życie są wystarczająco dobre i nie ma co szukać innych.
Wbrew pozorom na niepowodzenie zjazdu miał wpływ termin- wielu osobom wyskoczyły nagłe sprawy- tak to dzisiaj jest.
Byłem tylko na drugim zjeździe i cieszyłem się na III, ale ...trudno.
Jestem pewien, że będą jeszcze następne zjazdy- może jesienią, na koniec sezonu?
Pomysł składki popieram - forma obojętna, czy FW, czy SMS, czy konto, jestem za.
ArturP - 20-05-2004, 12:50
Witam wszystkich serdecznie. Rozmawiałem dzisiaj osobiście z DarkiemS, i już wiem na pewno, że nie chodzi tu o kase ( nic podobnego ). Musze powiedzieć że tak jak Przeman jestem zaskoczony ilością osób biorących udział w przekonywaniu Darka o chwilowej słabości, no i wynika z tego że i sam ADMIN jest zaskoczony, ( mile zaskoczony ) tą frekwencją. Podsumowując jest szansa zachowania, i Admina i forum w postaci nie zmienionej, tylko uczestniczmy w tym tworze jakim jest forum troszke bardziej aktywnie, ( to uwaga róniweż do mojej osoby ) a forum będzie trwało i rozkwitało TAKĄ MAM NADZIEJE
PS. DAREK OBIECUJE POPRAWE TYLKO NIE PODDAWAJ SIE
Przeman - 20-05-2004, 13:14
| ArturP napisał/a: | Podsumowując jest szansa zachowania, i Admina i forum w postaci nie zmienionej, |
Wiedziałem, że to chodzi o jakieś przekwitanie lub coś w tym stylu
| ArturP napisał/a: |
PS. DAREK OBIECUJE POPRAWE TYLKO NIE PODDAWAJ SIE |
no dobra ja też
jenny - 20-05-2004, 16:42
Witam,
ja się też nieco poczuwam do winy, bo zupełnie szczerze deklarowałam cheć udziału w różnych wydarzeniach, a potem jakoś mi nie wychodziło. Taki los samotnej damy, że musi zarobić na siebie, a szef, jak wiadomo, rację ma zawsze (nawet gdy zagospodaruje pracownikowi weekend, albo popołudnie).
Adminie nasz ulubiony! Zostań z nami, bo jak Cię nie będzie, nie będzie też szansy na poprawę.
Pozdrawiam
jenny
lobster - 20-05-2004, 17:00
| ZAQ napisał/a: | na tym forum dowiedziałem sie bardzo dużo ciekawych rzeczy, których pewnie nie znajde tak łatwo w netcie( np. rozpiska o rzyganiu w automat |
Juz widze te reklamy.. Forum Nuras nauczy Cie rzygania pod woda jak nikt inny
Radol - 20-05-2004, 17:06
A wystarczyło dokładnie pogryźć te frytki
Pitt_M - 20-05-2004, 20:43
Darek - oddać w dobre ręce to możesz różne inne rzeczy ale nie Forum . Z WYRAZAMI SZACUNKU I BEZWARUNKOWEGO POPARCIA
kjar - 20-05-2004, 22:45
Zasmuciłeś mnie. Jestem stałym gościem choć nieczęstym komentatorem na forum. Czy na prawdę taka drobnostka jak zjazd (a właściwie jego brak) może byc kroplą przelewającą czarę? Co leży rzeczywiście u podłoża tej zapowiedzi (bo może jeszcze nie decyzji)? Przecież forum żyje i rozkwita bujnie.
No chyba, że to prowokacja. Taka bardziej kokieteria. Czy jesteś spragniony zawodzących głosów odwodzących cię od tego zamiaru ? Toż to nie przystoi nurkowi !
Co do kosztów, to myslę, że wielu reklamodawców zapłaciło by wielokrotnie wiecej za możliwość umieszczenia banerów skierowanych do tak precyzyjnie okreslonej grupy docelowej.
Pozdrowienia dla wszystkich z nadzieją, że jeszcze sobie pogadamy.
t0m1 - 21-05-2004, 01:37
Darek nie rob LIPY!!!!
Nie znamy sie osobiscie, poznalem Gosie, poznalem tez kilka albo wielu (wedle uznania) nurkow z FN ale uwazam, ze to co stworzyles jest piekne. Pomijajac to, ze watki sa niezawsze najciekawsze, ze Kriss wycina swoje wypowiedzi, ze TS jest skrajnym idealista, ze Technisubfirst (czy jakos tak) byl nie opierzonym pyskaczem, ze DiW juz nie lubia mnie tak jak kiedys, ze na czacie juz sie codzien nie spotykamy, ze ja jestem wiecznie w opozycji, ze Martin i Maretzky juz nie kloca sie tak jak dawniej, ze orzel123 malo mowi, ze wiecej jest czytaczy niz pisarzy, to jest to jedyne takie miejsce w sieci. I jest tu fajnie, ja czuje sie tu jak w domu, bo odwiedzam forum kilka razy dziennie, pewnie nawet tak czesto jak Ty, a moze zadziej.... no ale przeciez wiesz, ze skanowalem porty na serwerach FN i mowilem Ci o tym i robilem, taksamo jak to ze po fingerprintach OS rozpoznawalem, to z sympatii Darek, nie rob LIPY
Lipe z miodem to ja sobie w BiedronceTM za 5.20PLN kupuje.
A teraz pogroze i nie napisze relacji z ostatniego nurkowania, a nawet z 2 ostatnich, jezeli nie zadeklarujesz, ze zostajesz I nie chce slyszec zadnego sprzeciwu bo jak nie to... ONE SHOT ONE DEAD
Kuba - 24-05-2004, 10:37
no i jak Darku...
minal weekend, zrelaksowales sie, przemyslales sprawe?
zostajesz dalej naszym najlepszym Adminem????
pozdrawiam
Kuba
ZAQ - 24-05-2004, 13:06
może jakas wysokokaloryczna pasta dla nurków?
a tak powaznie to niezależnie od deklaracji darkas może powinniśmy jednak jakąś kaske wpłacać ?
zadarmo to można................ wiecie co
serdecznie pozdrawiam
ZAQ
Krzysztof Dębski - 24-05-2004, 16:50
Mała składka to dobry pomysł. Jak ktoś nie chce to przecież nie musi być forumowiczem Darku opublikuj cennik reklam takich jak ten banerek KOMH, ktoś napewno będzie zainteresowany.
Radol - 27-05-2004, 10:36
Woooow
brzmi nieźle,
zawsze to miło jak wszysto kończy się w Hollywoodzkim stylu
Poprawka, brzmiało, póki wyżej był post Gosi, ale ....... już go nie ma
Pozdrawiam
Tommy222 - 27-05-2004, 11:27
Jedyne dobre rozwiązanie! Co do składek to ja nadal jestem za!
kjar - 27-05-2004, 17:32
Czy ja dobrze widzę ????
Darek !!! Zniknął post Gosi odwołujący Twoją rezygnację !!!!
To że przy okazji wyciąłeś mój post to pół biedy, ale co z prowadzeniem forum ???????????????????
ukusek - 27-05-2004, 22:03
Spokojnie. Myśle, że skoro FN jeszcze chodzi to Admin nim administruje. A post Gosi był lekko nie na temat dlatego został zmoderowany odpowiednio . Spodziewam się że niedługo DarekS powinien sam okreśiić na jakich zasadach widziałby dalsze prowadzenia miejsca naszych wirtualnych spotkań. Pozdrawiam
Chopin - 28-05-2004, 13:28 Temat postu: SKŁADKI TAK, REKLAMY NIE Witam!
Widzę, że siły światła powoli przezwyciężają noc... Czyli wszystko będzie dobrze. Forum jest ok, podoba mi się jego niekomercyjny charakter - a tego co dobre nie zmieniajmy. Nie podoba mi się natomiast pomysł reklam i cennika. Tak jak pomysł hasła i płatnego sms dla nowych nurasów (to nie strona pornograficzna). Moim zdaniem składki powinny być dobrowolne (już wiele osób zadeklarowało chęć wpłaty, ja się również do nich dołączam). Można byłoby stworzyć coś w rodzaju licznika który pokazywałby aktualny stan konta (a właściwie ilość pieniążków potrzebnych do rocznego utrzymania forum). Co do III Zjazdu - wina chyba nieco leży po stronie terminu - dla wielu to sesja dla innych (np. dla mnie) finalizowanie ostatnich spraw przed urlopem itp. Darek, nie zrażaj się!
Sonny - 28-05-2004, 16:19
Forum nie moze byc zamkniete bo po co wtedy mam stale lacze w domu ?? Wlasnie po to by siedziec na forum i czytac to co ludzie pisza. To wlasnie dzieki forum dowiedzialem sie wiele cennych informacji i mysle ze jest jeszcze wielu chetnych na ta wiedze...
Co do platnosci to uwazam ze powinna byc platnosc SMS'ami dla ludzi ktoorzy sie rejestruja (np 1,22 zl z Vat za rejestracje) i mozliwosc wykupienia pisania postow na rozne okresy np na 1 miesiac, 3 m-ce, 6m-cy, 10 m-cy i 12 m-cy, wtedy kazdy wybiera sobie taka "taryfe" jaka potrzebuje i po sprawie. A za pieniadze uzbierane w ten sposob bylo by utrzymywane forum w takim nakladzie jakie potrzebuje (sprzet, rach. za prad itd.) i do tego cos mogloby skapnoc dla admina bo skoro wklada w FN swoj czas i prace to niech tez cos ma a nie tylko satysfakcje, bo pamietajmy ze kazda kropla potu ma swoja cene...
Clio - 28-05-2004, 23:47
A tak swoją drogą to przykro, że do zjadu nie doszło. Przykro , że zamiera w narodzie idea integrowania sie i poznawania nowych ludzikow. Smutne to, ze zamykamy sie coraz bardziej w swoich czterech scianach.
pozdrawiam ze smutkiem
Mania - 19-10-2004, 13:26
Ach...
Chcialam troche ponarzekac. Przypomnial mi sie ten watek jak przeczytalam inny, w ktorym Kriss wyliczyl ile osob dobrowolnie zrzucilo sie na utrzymanie Forum, a raczej zaplate zaleglych rachunkow, ktore sa efektem naszego uzytkowania FN.
Sama tez jestem kompletnie bez grosza, ale kazda zlotowka sie liczy. No i tak sobie tutaj poczytalam wyrazane checi i ......
Postanowilam Wam przypomniec nieco ten temat. Wiem, jestem teraz zlosliwa, ale coraz czesciej sie przekonuje, ze najlatwiej jest gadac, trudniej cos zrobic.
Buziaki
Mania
Radol - 19-10-2004, 14:15
Wiesz Maniu, też sobie własnie o tym wspomniałem.
Dziś po tygodniowym odcięciu od sieci wpadłem od razu na Forum z pewnością, że zostały już opublikowane koszty.
Bałem się nawet, że może skoro nie było mnie tu tydzień to może akcja zbierania kaski już się skończyła, a tu proszę ...
Z jednej strony się ucieszyłem, że akcja trwa dalej, bo przynajmniej mogłem dzis zlecic przelew (co prawda trafiło to na mały kryzys finansowy, ale skoro deklarowałem wcześniej pomoc Darkowi to dotrzymuję słowa, co prawda kwotą skromną, ale ... na tyle mnie dziś stać. Może za tydzień będzie lepiej )
Ale muszę przyznać że opublikowane przez Krissa statystyki troszkę mnie rozczarowały.
Całe 21 osób wpłaciło ....
... cóż ..... mam nadzieję, że pozostali też byli odcięci od sieci i jeszcze się przyłączą do akcji
Pozdrawiam serdecznie
kjar - 19-10-2004, 14:24
| Radol napisał/a: | Całe 21 osób wpłaciło ....
... cóż ..... mam nadzieję, że pozostali też byli odcięci od sieci i jeszcze się przyłączą do akcji |
Przelewy od 21 osób dotarły do Krissa do 18.10 godz. 14.00. Jestem przekonany, że nastepne jeszcze idą.
P.S.
Chyba się nie rozczaruję ?
Radol - 19-10-2004, 14:29
Informację podano 11 października i do 18-tego wpaciło 21 osób.
OK, ja też mam nadzieję że następni jeszcze się dorzucą, a może to po prostu efekt II połowy miesiąca??
Trzymam kciuki za zbiórkę !!
Pozdrawiam
urwis - 19-10-2004, 15:08
Przelewy napewno idą, ale coś widzę że będą trudności z zebraniem sumki. A co to będzie ze stowarzyszeniem wpisowym i składkami. Znam ten ból z naszego stowarzyszenia jak przychodzi nowy sprzęt do testów to się dopiero zaczyna dlaczego dostał ten a nie ten i tp ale składkę jest ciężko wyrwać. Jak był wyjazd do Kaprun na kręcenie filmiku to co niektórzy instruktorzy mieli pretensje że hotel był tylko ze śniadaniem i za ciasno w samochodzie , a koszt ich pobytu to tylko napoje i obiadokolacja we własnym zakresie. Takie jest życie wszystkim się nie dogodzi.
Ale bądżmy dobrej myśli że i inni też wpłacą wolne datki . A może trzeba konkretnie kto chce wypowiadać się na forum i być czynnym jego uczestnikiem płaci kwartalną składkę ,półroczną, roczną pokrywającą koszty forum w rozliczeniu na uczestników. Najbardziej adekwatna byłaby składka kwartalna ogłaszana na forum
Piotr - Malediwy - 19-10-2004, 15:10 Temat postu: Wpłaty Myślę, że trzeba cierpliwie poczekać i dać szansę tym, którzy może akurat teraz nie mają kasy a chętnie się dorzucą np. z początkiem nowego miesiąca. Co niektórzy może dopiero teraz wogóle dowiedzieli się o akcji i ich przelewy są w drodze do banku. Tak jak mój
Piotr - Malediwy - 19-10-2004, 15:12 Temat postu: Składka kwartalna Składka kwartalna to bardzo dobry pomysł. Mogłaby być ona symboliczna ale gdyby była obligatoryjna wtedy uzbierałaby się na pewno suma która zlikwidowałaby problem finansowy forum.
Sandii - 19-10-2004, 15:21
| Radol napisał/a: | Informację podano 11 października i do 18-tego wpaciło 21 osób.
OK, ja też mam nadzieję że następni jeszcze się dorzucą, a może to po prostu efekt II połowy miesiąca?? :)
Trzymam kciuki za zbiórkę !!
Pozdrawiam |
mój poszedł po 15 ;) więc proszę o cierpliwość :)
kjar - 19-10-2004, 15:26
| urwis napisał/a: | | A może trzeba konkretnie kto chce wypowiadać się na forum i być czynnym jego uczestnikiem płaci kwartalną składkę ,półroczną, roczną pokrywającą koszty forum w rozliczeniu na uczestników. Najbardziej adekwatna byłaby składka kwartalna ogłaszana na forum |
Szczerze mówiąc nie jestem za obligo pod rygorem utraty możliwości wypowiadania sie na FN. W końcu niektórzy wysyłają posty setkami ( ) a inni raz na kwartał.
Myślę, że w tym przypadku dobrowolność jest najlepszym rozwiązaniem. Co innego w Stowarzyszeniu FN.
P.S.
I co by było gdybyśmy zostali na FN w ilości 21 osób ???
grzesnur - 19-10-2004, 16:18
| Cytat: | | Myślę, że w tym przypadku dobrowolność jest najlepszym rozwiązaniem |
Dokladnie tak! Poza tym szacujac kwote wplaty dla FN zalozylem ze wplaci okolo 50 osob,
i mysle ze sie bardzo nie pomyle.
pzdr
grzesiek
Sonny - 20-10-2004, 22:39
Tez deklarowalem ze wplacei dotrzymam slowa , ale chwilow nazekam na wyjatkowy brak czasu (studia sie zaczely... ) i w sumie od paru dni z domu nie wychodze bo tyle nauki... ale jak powiedzialem tak zrobie...przelew bedzie...
CZACHO - 20-10-2004, 22:52
e? nauki? w pazdzierniku ?
brachu... sesja sie zaczyna w styczniu
tsharny - 21-10-2004, 11:20
Witam
mój przelew poszedł dzisiaj po 10.00 - proszę cierpliwie czekać
sorka że tak późno... ale lepiej później niż wcale...
pozdrawiam
tsharny
|
|