| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Ostrzezenia dla MOTTI'ego
JacekKG - 23-06-2013, 23:02 Temat postu: Ostrzezenia dla MOTTI'ego Czemu motti dostal ostrzezenia za patenty, w glowach sie wam poprzewracalo, czy posiadanie jakis tam patentow jest niezgodnez regulaminem, jakos tego w tymze reglaminie nie widzialem
Scaner - 23-06-2013, 23:19
Kolego,
Patentujesz po to aby ludzie nie mogli bez zapłacenia kasy na rzecz wynalazcy za prawo do skorzystania z rozwiązania które uda Ci się opatentować.
Policz ilość patentów x ilość postów x ilość wyświetleń wszystkich zarejestrowanych użytkowników x statystycznych 10 lat - Tyle Ryś Czarnecki powinien dostać ostrzeżeń za komerchę bez wymaganej opłaty za reklamę. Jego działalność poza chęcią poniżania innych była czysto komercyjna.
W sumie jak wyczerpałaby się ilość tych ostrzeżeń to mógłby dostać bana za wielokrotne rejestrowanie się pod różnymi loginami
slawek290 - 23-06-2013, 23:27
| JacekKG napisał/a: | | Czemu motti dostal ostrzezenia za patenty, w glowach sie wam poprzewracalo, czy posiadanie jakis tam patentow jest niezgodnez regulaminem, jakos tego w tymze reglaminie nie widzialem |
Moim zdaniem zwykły nurek nie trawił Akademickiej dyskusji Włodka i Ryśka .
Szkoda , bo pewno kilka osób zaczynała czytanie forum właśnie od ich wątku .
Smok się trochę cywilizował , w porównaniu do sekty . Szkoda że tych dwoje nie umiało stworzyć duetu . Mogła być dysputa na naprawdę Ciekawym poziomie .
pmk - 23-06-2013, 23:36
| Scaner napisał/a: | Tyle Ryś Czarnecki powinien dostać ostrzeżeń za komerchę bez wymaganej opłaty za reklamę. Jego działalność poza chęcią poniżania innych była czysto komercyjna.
|
Pomijając zasadność bana dla Mottiego lub jej brak, to chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś (cytat powyżej).
Scaner - 23-06-2013, 23:41
| pmk napisał/a: |
Pomijając zasadność bana dla Mottiego lub jej brak, to chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś (cytat powyżej). |
Wierzę, reklamował się i swoje komercyjne patenty które próbował sprzedać AquaLungowi bez wymaganej opłaty na rzecz Forum.
Darek ma prawo bronić interesów Forum szkoda że moderator zamiast robić swoją robotę współpracował ze smokiem i go wspierał.
JacekKG - 23-06-2013, 23:43
| pmk napisał/a: | | Scaner napisał/a: | Tyle Ryś Czarnecki powinien dostać ostrzeżeń za komerchę bez wymaganej opłaty za reklamę. Jego działalność poza chęcią poniżania innych była czysto komercyjna.
|
Pomijając zasadność bana dla Mottiego lub jej brak, to chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś (cytat powyżej). |
No biorac pod uwage to ze ma tyle podpisow reklamowych .........
piotrkw - 23-06-2013, 23:44
| Scaner napisał/a: | | Jego działalność poza chęcią poniżania innych była czysto komercyjna. |
Akurat ostatnio tego poniżania było dużo mniej niż u Ciebie
Co do działalności komercyjnej, to jeżeli nawet Twoje zarzuty są słuszne , to jest tu parę osób, które prowadzą ciągła działalność komercyjną i jakoś sa tolerowane i bana nie dostają . Co niektórzy musieliby się poddać " autozbanowaniu " ( rany.. co za słowo )
Pozdrawiam Piotr
Scaner - 23-06-2013, 23:47
| piotrkw napisał/a: | | Scaner napisał/a: | | Jego działalność poza chęcią poniżania innych była czysto komercyjna. |
Akurat ostatnio tego poniżania było dużo mniej niż u Ciebie |
złudzenie, poza tym do twarzy mi z ostrzeżeniami
| piotrkw napisał/a: |
Co do działalności komercyjnej, to jeżeli nawet Twoje zarzuty są słuszne , to jest tu parę osób, które prowadzą ciągła działalność komercyjną i jakoś sa tolerowane i bana nie dostają . Co niektórzy musieliby się poddać " autozbanowaniu " ( rany.. co za słowo )
Pozdrawiam Piotr |
Ja po prostu szanuję decyzję Darka... za patenty ? To znaczy że za patenty
slawek290 - 23-06-2013, 23:47
| Scaner napisał/a: | | Darek ma prawo bronić interesów Forum szkoda że moderator zamiast robić swoją robotę współpracował ze smokiem i go wspierał. |
Coś tu jest nie tak . Smok mówił że Tomek S współpracuje z Tobą i chroni Twój tyłek . Ty mówisz że Tomek S chroni mnie . Ja sądzę że Martin chronił Ciebie . I jak to właściwie jest .
Tomek S się moim zdaniem nie pie.....li i wali równo ostrzeżenia i dobrze .
piotrkw - 23-06-2013, 23:50
| slawek290 napisał/a: | | A ja sądzę że Tomek S jest uczciwy i robi dobrą robotę na Forum . |
W uczciwość nikt nie wątpi , robią dobrą robotę , w końcu ktoś ją musi kupić
Pozdrawiam Piotr
slawek290 - 23-06-2013, 23:53
| piotrkw napisał/a: | | W uczciwość nikt nie wątpi , robią dobrą robotę , w końcu ktoś ją musi kupić |
Polecam Piotr poznanie Tomka . Zmienisz zdanie . Zero wiedzy na temat biznesu , czysta filantropia i wizja lepszego świata .
Scaner - 23-06-2013, 23:58
| piotrkw napisał/a: | | slawek290 napisał/a: | | A ja sądzę że Tomek S jest uczciwy i robi dobrą robotę na Forum . |
W uczciwość nikt nie wątpi , robią dobrą robotę , w końcu ktoś ją musi kupić
Pozdrawiam Piotr |
A wcześniej opatentować :-)
slawek290 - 24-06-2013, 00:10
Skoro mówimy o patentach .
Wartość Otrzymane od Data Powód
3 DarekS Wczoraj 20:05 za patenty
AdamP - 24-06-2013, 00:22
hmmm....
a może tu wcale nie chodzi o te P-ileśtam, tylko o te patenty nurkowe?
o ile tu w ogóle jeszcze o coś chodzi...
p.s. tylko czekać aż zaczną dawać ostrzeżenia za nick'i.
jaros4 - 24-06-2013, 01:22
ze wtrace tu moje trzy grosze...
uwazajcie na scanera,typ jest wysoce toksyczny, interesowny i nieszczery.a przeciez nie ma nas tak duzo by stac nas bylo na jakies podzialy w ktorych nie wiadomo o co biega.
[ Dodano: 24-06-2013, 01:26 ]
aaa, i jeszcze jedno.
niech motti da sobie spokoj z tym nickiem."wariat jestem" jest duzo bardziej adekwatny.
uzywanie wielu osobowosci powinno automatycznie kierowac delikwenta do kosza.
AdamP - 24-06-2013, 01:36
bo widzisz...
to jest tak...
...jaki ,,lobbysta" takie ,,lobbowanie"
Na szczęście światek nurkowy (ten,,internetowy" również) jest na tyle mały że na dłuższą metę nie bardzo jest gdzie ,,lobbować"
A co do podwójnych nicków/ukrywania się pod różnymi nickami na forum...
no cóż...
Nie on pierwszy i nie ostatni na FN...
Są tu i tacy co sami sobie zadają pytania i sami sobie na nie piszą odpowiedzi.
Ważne że się kręci:
im to na rękę ale i adminowi/modom to na rękę.
DarekS - 24-06-2013, 09:36
akurat patenty mi przyszły do głowy, ogólnie zakaz jest za tzw. całokształt, jaki jest smok każdy wie.
piotrkw - 24-06-2013, 09:52
| slawek290 napisał/a: | | Polecam Piotr poznanie Tomka . Zmienisz zdanie . |
Sławek , nie musze zmieniać zdania , wierzę w uczciwośc Tomka , nawet z avatara uczciwie mu z oczu patrzy , w odróżnieniu od Adasia groźnie potrząsającego spluwą, idącego na wojne . Nawet wybrany avatar ukazuje charakter człowieka
Scaner - 24-06-2013, 09:55
To taka maska za którą skrywa się słaby dobroduszny chłopiec A groźna spluwa to ASG na plastikowe kuleczki
piotrkw - 24-06-2013, 09:57
| Scaner napisał/a: | | to ASG na plastikowe kuleczki |
Tego przeciwnik nie wie , do puki nie padnie strzał
Pozdrawiam Piotr
KasiaK - 24-06-2013, 12:02
| slawek290 napisał/a: | | Scaner napisał/a: | | Darek ma prawo bronić interesów Forum szkoda że moderator zamiast robić swoją robotę współpracował ze smokiem i go wspierał. |
Coś tu jest nie tak . Smok mówił że Tomek S współpracuje z Tobą i chroni Twój tyłek . Ty mówisz że Tomek S chroni mnie . Ja sądzę że Martin chronił Ciebie . I jak to właściwie jest .
. |
no widzisz, a ja nikogo nie wspieram ani nikt nie wspiera mnie, zwracam uwagę po równo, i w dyskusjach motti vs włodek także waliłam po równo.
i co? i nic, bo i tak kończy się zawsze wielką próbą rewolty odnośnie mojej osoby.
no trudno, jakoś sobie z tym dam radę aż dziw że w weekendowej zadymie ogólnej nie oberwałam
w ten wątek się nie wtrącam, skoro Darek działa.
poza tym nie rozumiem co to za akcja się stała, bo siedziałam sobie weekend na Frankenie, a tu 3 wątki z awanturą, włodek się wypisał, a smok ma bana.
przyznam, że nie nadążam.
jackdiver - 24-06-2013, 12:38
| Scaner napisał/a: | | pmk napisał/a: |
Wierzę, reklamował się i swoje komercyjne patenty które próbował sprzedać AquaLungowi bez wymaganej opłaty na rzecz Forum.
Darek ma prawo bronić interesów Forum szkoda że moderator zamiast robić swoją robotę współpracował ze smokiem i go wspierał. |
Drogi kolegom Ty też w jakiś chytry sposób się reklamujesz, tak jak niemal każdy z nas zresztą
W stopce napisałeś że jesteś super nurkiem i instruktorem kilku organizacji
To uważam też jest forma reklamy, za która powinnieneś słono zapłacic
Dlaczego tak nie lubisz kolegi RC ?
Dlatego że wiedzą nt dekompresji przewyższa Twoją dziesięciokrotnie mimo tego że nie jest żadnym tam instrutorem ?
Trochę własnej pokory i zrozumienia dla innych wykaż.
Pozdrawiam Jacek
Scaner - 24-06-2013, 12:43
| jackdiver napisał/a: |
W stopce napisałeś że jesteś instruktorem niemal dziesięciu organizacji
Pozdrawiam Jacek |
Kolego,
Czytaj z większą uwagą, jak już potrenujesz na mojej stopce i zaczniesz czytać ze zrozumieniem to łatwiej Ci przyjdzie ocenianie wiedzy innych.
ptja - 24-06-2013, 15:31
Przyznaję, ja też nie łapię: czym - w kwestii oceny czy jest to komercja - informacja o przyznanych patentach (zakładam, że prawdziwa) różni się od informacji o przyznanych certyfikatach instruktorskich (przyjmuję takie samo założenie)?
Scaner - 24-06-2013, 15:52
| ptja napisał/a: | | Przyznaję, ja też nie łapię: czym - w kwestii oceny czy jest to komercja - |
Panowie Panowie.... wymieniam organizację i dodaję na końcu DAJWER
a pod spodem NAUI i PSAI instruktor więc dwóch organizacji a nie 10! to po pierwsze a co do patentów TO PRZECIEŻ mój ŻART!!!!! Darek chyba wyjaśnił dlaczego wpisał "za patenty"
ptja - 24-06-2013, 16:01
| Scaner napisał/a: | | ptja napisał/a: | | Przyznaję, ja też nie łapię/.../ |
TO PRZECIEŻ mój ŻART!!!!! |
ok, widocznie poczucie humoru mnie zawiodło...
waterman - 24-06-2013, 16:35
Jakoś i mnie chyba też
Kiedyś moderator kasowal wszystkie linki , które były w stopkach i było ok.
Wystarczy tylko pozdrowienie i problem zniknie.
Po co reklama, po co spiecia
bell23 - 24-06-2013, 17:38
| DarekS napisał/a: | | akurat patenty mi przyszły do głowy, ogólnie zakaz jest za tzw. całokształt, jaki jest smok każdy wie. |
to tak jak koń jaki jest , każdy wie...
a tak naprawdę to ocena bieżąca przez pryzmat zaszłości jest krzywdząca i nieobiektywna
arkac123 - 24-06-2013, 19:06
| bell23 napisał/a: | | a tak naprawdę to ocena bieżąca przez pryzmat zaszłości jest krzywdząca i nieobiektywna |
Dlaczego? Ludzie się przecież nie zmieniają........
Awanturują się od lat te same osoby, przenosząc swoje prywatne "wojenki" na coraz to inne fora.
Dla mnie dawanie im kolejnej szansy świadczy tylko i wyłącznie o naiwności.
IMHO efektem ostatniej wojenki jest zniknięcie Włodka Kołacza, który naprawdę był jedną z najbardziej wartościowych osób na tym forum.
JacekKG - 24-06-2013, 19:17
| DarekS napisał/a: | | akurat patenty mi przyszły do głowy, ogólnie zakaz jest za tzw. całokształt, jaki jest smok każdy wie. |
Ale chyba powinno to byc podparte odpowiednim zapisem w regulaminie.
No chyba ze jest tam zapis ktorego nie widzialem np pod nazwa " nie lubie go wiec moge go karac jak mi sie podoba"
Wyobraz sobie sedziego na rozprawie. Nie mam na pana zadnego paragrafu ale nie podoba mi sie pan , wiec za caloksztalt 10lat do paki.
A przepraszam juz tak kiedys bylo..... Historia sie podobno lubi powtarzac
[ Dodano: 24-06-2013, 19:21 ]
| arkac123 napisał/a: | | bell23 napisał/a: | | a tak naprawdę to ocena bieżąca przez pryzmat zaszłości jest krzywdząca i nieobiektywna |
Awanturują się od lat te same osoby, przenosząc swoje prywatne "wojenki" na coraz to inne fora.
Dla mnie dawanie im kolejnej szansy świadczy tylko i wyłącznie o naiwności.
IMHO efektem ostatniej wojenki jest zniknięcie Włodka Kołacza, który naprawdę był jedną z najbardziej wartościowych osób na tym forum. |
Wlodek nie znikna jest na forum http://www.forum-nuras.pl/forum/index.php
lozerka - 24-06-2013, 19:36
| arkac123 napisał/a: | | bell23 napisał/a: | | a tak naprawdę to ocena bieżąca przez pryzmat zaszłości jest krzywdząca i nieobiektywna |
. |
Dlatego, że po ostatnim bloku, Motti naprawdę sie starał, mocno się hamował. Ja nie widziałam wystepów w poprzednich wersjach smokowych, ale widziałam to, co robił po zarejestrowaniu się jako Motti i widać było dużą różnice między tamtym zachowaniem, a tym teraz. Przyznaję, dyskusji z Włodkiem nie czytałam dokładnie, raczej przelatywałam wzrokiem, bo zbyt duży poziom abstrakcji tam sie pojawiał- ale to, co wpadło mi w oko hmmm, panowie nie pozostawali sobie dłużni w drobnych prztyczkach i złośliwościach.
Pewnie, że RC ma długą historię awantur ze wszystkimi, specyficzny styl, sposób myslenia. Nie wykluczam, że za jakiś czas przestałby sie pilnować i dostałby bana słusznie, ale teraz skoro naprawdę starał się w granicach swoich możliwości charakterologicznych dostosować do reguł , by pisać na forum i widać było, że merytoryczne dyskusje z nim niektórych część forumowiczów naprawdę interesowała, to blokowanie go za przeszłość- to za dużo.
Zwyczajnie tym razem nie zasłużył- i chyba spora część osób niezaangażowana emocjonalnie w Mottiego tak uważa. Przy ostatnim bloku danym przez Tomka S pies z kulawą nogą się za nim nie wstawił- teraz jednak spora cześć.
arkac123 - 24-06-2013, 20:02
| lozerka napisał/a: | | Dlatego, że po ostatnim bloku, Motti naprawdę sie starał, mocno się hamował. Ja nie widziałam wystepów w poprzednich wersjach smokowych, ale widziałam to, co robił po zarejestrowaniu się jako Motti i widać było dużą różnice między tamtym zachowaniem, a tym teraz. Przyznaję, dyskusji z Włodkiem nie czytałam dokładnie, raczej przelatywałam wzrokiem, bo zbyt duży poziom abstrakcji tam sie pojawiał- ale to, co wpadło mi w oko hmmm, panowie nie pozostawali sobie dłużni w drobnych prztyczkach i złośliwościach. |
Owszem, muszę przyznać, że się hamował.
Tylko to jest do czasu. Niektórzy wytrzymują bez chamstwa i złośliwości dłużej, ale prędzej czy później zaczynają atakować wszystkich......
Efektem pojawienia się Mottiego jest zniknięcie Włodka (mam nadzieję jednak, że nie na długo).
Pytanie retoryczne: uważacie, że było warto?
[ Dodano: 24-06-2013, 20:08 ]
| lozerka napisał/a: | Zwyczajnie tym razem nie zasłużył- i chyba spora część osób niezaangażowana emocjonalnie w Mottiego tak uważa. |
Nie jestem zaangażowana emocjonalnie w sprawę Mottiego, w tym momencie generalizuję: uważam, że w podobnej sytuacji dawanie kumuś drugiej szansy jest stratą czasu.
Jestem bardzo sceptyczna, jeśli chodzi o zmianę charakteru, sposobu wyrażania się, traktowania interlokutorów.
piotrkw - 24-06-2013, 20:14
| arkac123 napisał/a: | Efektem pojawienia się Mottiego jest zniknięcie Włodka (mam nadzieję jednak, że nie na długo).
Pytanie retoryczne: uważacie, że było warto? |
Ale Włodek nie jest dzieckiem , jak już to wyrośniętym
Można przecież z kimś nie dyskutować , można ignorować , można .... na wiele innych sposobów . Najprościej zabrać zabawki i ......
Pozdrawiam Piotr
lozerka - 25-06-2013, 08:08
| arkac123 napisał/a: |
Efektem pojawienia się Mottiego jest zniknięcie Włodka (mam nadzieję jednak, że nie na długo).
Pytanie retoryczne: uważacie, że było warto?
. |
rozmawiałaś z Włodkiem, czy to Twój wniosek ? Bo Włodek to już wcześniej zgłaszał pewne uwagi do forum, a powodów swojej decyzji nie ogłosił publicznie. Z wpisu na ten temat DarkaS można wnioskować, ze powody są jednak inne niż obecność jednego człowieka na forum.
A poza tym, jesli nawet to powód, to zgadzam się z Piotrem ( o dziwo, nie Piotr ? ). Włodek to dorosły człowiek i sam wybiera metody radzenia sobie z nielubianymi uzytkownikami. Nawet jeśli to jest odejście, to sorry, ja nie widzę powodu systemowego stawania w Jego obronie i usuwania takich uzytkowników. Nawet jesli ktoś jest cenionym i wartościowym dla forum uzytkownikiem, nawet jesli cenię i lubię go bardzo osobiscie, to nie widzę powodów, by usuwać mu pyłek spod nóg i eliminować tych, których nie lubi.
A może to po prostu już zmęczenie forum, jako takim ? Bo ja, niestety, nie tylko w dyskusji z Mottim widziałam u Włodka zachowania, jakich wcześniej nie przejawiał, brak cierpliwości i rozdrażnienie rozmówcami..czasem tak mamy i trzeba sobie zrobić przerwę.
Wasza kozetkowa
arkac123 - 25-06-2013, 09:20
| lozerka napisał/a: | | Nawet jesli ktoś jest cenionym i wartościowym dla forum uzytkownikiem, nawet jesli cenię i lubię go bardzo osobiscie, to nie widzę powodów, by usuwać mu pyłek spod nóg i eliminować tych, których nie lubi. |
Tak... Zauważyłam, że w przypadku chamskich ataków (nie piszę teraz o Mottim, bo zgadzamy sie, że się starał) nikt tutaj nie zgłasza sprzeciwu, ani nie staje w obronie atakowanego, a osoby chamskie stają się najbardziej cenionymi użytkowikami FN, bo........... ogladalność forum przez to wzrasta. .
Może rzeczywiście decyzja o odejściu Włodka była słuszna? Ileż można?
KasiaK - 25-06-2013, 09:28
Tak... Zauważyłam, że w przypadku chamskich ataków (nie piszę teraz o Mottim, bo zgadzamy sie, że się starał) nikt tutaj nie zgłasza sprzeciwu, ani nie staje w obronie atakowanego, a osoby chamskie stają się najbardziej cenionymi użytkowikami FN, bo........... ogladalność forum przez to wzrasta. . |
nie mogę się zgodzić,
osoby stosujące prywatne wycieczki są regularnie hamowane, bądź dostają ostrzeżenie.
Jak wspominałam w innym poście, Motti ode mnie ostrzeżenia nie dostał, bo faktycznie się hamował i jeśli był cięty to kulturalnie. Pamiętam jego działalność parę lat temu na FN gdzie miałam już alergię na gościa, ale teraz było w miarę OK. Był oczywiście męczący, ale spokojny.
natomiast zgadzam się z loozerką, która napisała że takim ludziom dawanie drugiej szansy jest bez sensu, bo teraz był luz, a za chwilę byłaby taka zadyma że by całe forum fruwało.
bez sensu.
Włodka odejścia nie komentuję. Duży jest, wie co robi.
arkac123 - 25-06-2013, 09:37
| KasiaK napisał/a: | natomiast zgadzam się z loozerką, która napisała że takim ludziom dawanie drugiej szansy jest bez sensu, bo teraz był luz, a za chwilę byłaby taka zadyma że by całe forum fruwało.
bez sensu. |
To akurat pisałam ja, a Loozerka się ze mną nie zgadza - ale to szczegół, my lubimy dyskutować.
Jednak co powiesz na "kulturalną" dyskusję Scanera, Sławka290 i innych wątek obok? Łącznie z wyciąganiem prywatnej korespondencji, i obrażaniem wszystkich forumowiczów? Nikt nie reaguje, wszyscy czytają......
Edit: już tam napisałaś, co myślisz i dlaczego nie reagujesz.
Naprawdę, w realu na wiacie jest zupełnie inaczej, niż tutaj.......
KasiaK - 25-06-2013, 09:47
| arkac123 napisał/a: | | KasiaK napisał/a: | natomiast zgadzam się z loozerką, która napisała że takim ludziom dawanie drugiej szansy jest bez sensu, bo teraz był luz, a za chwilę byłaby taka zadyma że by całe forum fruwało.
bez sensu. |
To akurat pisałam ja, a Loozerka się ze mną nie zgadza - ale to szczegół, my lubimy dyskutować. |
ops, to przepraszam ale mi się musiały posty zlać:)
Jednak co powiesz na "kulturalną" dyskusję Scanera, Sławka290 i innych wątek obok? Łącznie z wyciąganiem prywatnej korespondencji, i obrażaniem wszystkich forumowiczów? Nikt nie reaguje, wszyscy czytają......
Edit: już tam napisałaś, co myślisz i dlaczego nie reagujesz. |
dokładnie, już napisałam:) nie było mnie w weekend, a jak przyszłam to ogarniał już Darek i Tomek, więc się nie wtrącam.
a co myślę? że jak bym była wtedy na FN online, to wszyscy dostaliby po ostrzeżeniu, niektórzy po dwa, a wątek bym zamknęła.
Naprawdę, w realu na wiacie jest zupełnie inaczej, niż tutaj....... |
dokładnie to samo napisałam w wątku obok
Scaner - 25-06-2013, 10:13
Owszem, muszę przyznać, że się hamował.
Tylko to jest do czasu. Niektórzy wytrzymują bez chamstwa i złośliwości dłużej, ale prędzej czy później zaczynają atakować wszystkich......
. |
To że się hamował jest pozorne, pomimo ignorowania smoka/demolanta/$$/mottiego nakręcał się co raz bardziej, mam świadomość że to jest niezauważalne dla osób których nazwisk smok nie wytykał w swoje posty dlatego nie polemizuję z krzywdzącymi mnie ocenami cóż takie realia. Mam też świadomość że smok dla części użytkowników to idealny dostawca rozrywki a jego "przedwczesny" ban to jak wyścigi F1 bez ofiar śmiertelnych. Zresztą to tak samo jak z głośnym ostatnio działem "wypadki" - Jest źle a moderatorzy są do bani bo nie ma dynamizmu i akcji a posty są na tyle późno akceptowane że nie ma szans na zadymę. Oczywiście dział wypadki i złośliwości $moka to świetna rozrywka podobnie jak dla jamnika tarzanie się w gównie na trawie
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia
Dla jasności: Loozerka, jaros4, slawek290 - Widzę wasze posty ( ale ich nie czytam) i konsekwentnie będę je ignorował - nie nakręcajcie się
lozerka - 25-06-2013, 10:18
to ja w ramach uzupełniania i zgadzania sie dodam, że ja z kolei zgadzam sie z Kasią, że na eufemistycznie określę- mało kulturalne występy są reakcje. Może nie zbiorowe, ale są. Np ja, jeśli trafi akurat na czas mojego większego zapału do pisania- najczęściej reaguję.
Fakt, że mam w tym osobisty interes, bo zwykle właże tu w czasie gdy mam dużo pracy i na chwilę się chcę oderwać i rozerwać i gdy wchodzę, a tu zamiast posty o tym, czego tu szukam, czyli nurkowaniu, 5 wątków o tym, kto kogo nie lubi, zbanował, usunął i wyzwał- to mnie trafia i nie odpuszczam klawiaturze, ale i staram się, by świat w którym zyje, z którym mam do czynienia - trzymał poziom.
Z ostatnich reakcji wnioskuję, ze większość tez jest zmęczona wiecznymi potyczkami- i paradoksalnie to może być powód do braku reakcji, bo reagując stawia się człowiek w centrum zamieszek.
a w ramach niezgadzania się to dodam, że co do Mottiego, to nie ma nic wspólnego z dawaniem szansy ( ostatniej, pierwszej, czy kolejnej ) ja jestem zwolennikiem oceniania za zachowania, a nie z powodu przyklejonej do człowieka łatki. Podobało mi się podejście TomkaS- na zasadzie ostrzeżenia- uważaj!obserwuję Cię! i od razu reakcja, gdy nie było zastosowania się.
ten post to w ramach tego, żeby było więcej o ulubionym naszym hobby
edit. Scaner ( chociaż mnie przecież nie czytasz ) dziekuję za ostrzeżenie oczywiscie będę czujna jak ważka i...nakręcanie się ?? Z Twojego niby powodu ?
Scaner - 25-06-2013, 10:36
| lozerka napisał/a: | Twojego niby powodu ? |
W dalszym ciągu nie czytam Twoich postów... więc nie mogę Ci odpowiedzieć
lozerka - 25-06-2013, 10:44
| Scaner napisał/a: | | lozerka napisał/a: | Twojego niby powodu ? |
W dalszym ciągu nie czytam Twoich postów... więc nie mogę Ci odpowiedzieć |
ale jakby co- to nie jesteś jakoś specjalnie pokrzywdzony ja generalnie dość mało się forumowo nakręcam na ludzi
|
|