FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Protest

Aleksander - 26-06-2014, 23:06
Temat postu: Protest
Na stronie internetowej Decathlon został umieszczony link do wątku na forumnuras. Nie zgadzam się na takie linkowanie i nie życzę sobie aby dla celów komercyjnych firmy Decathlon wykorzystywano moje posty zamieszczane na forum. Domagam się natychmiastowego usunięcia linku
http://www.decathlon.pl/k...id_8301093.html

nemesis - 26-06-2014, 23:26

hahaha tego jeszcze nie widziałem, że ktoś domagał się usunięcia linku prowadzącego do jakieś strony :D
ple - 26-06-2014, 23:43

W wątki xdeep BT marudziłeś, teraz najazd na triborda. Żebyś jeszcze jakieś sensowne argumenty miał. Malkontent jesteś Aleksandrze!
Henry - 27-06-2014, 09:06

ple napisał/a:
Malkontent jesteś Aleksandrze!

albo wręcz przeciwnie.
A może ten protest na portalu nurkowym ma inny cel ???
Protest na forum nuras to nie właściwy adres no chyba że ........

Pawel_B - 27-06-2014, 10:40

Aleksander, powinieneś się oflagować. Bez tego protest nie zostanie uznany ;) .

Pozdrawiam, Paweł

Yavox - 27-06-2014, 11:16

W wątku na forum nuras (http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=342343) w którym się właśnie teraz wypowiadam, został umieszczony link do sklepu Decathlon. Stanowczo nie zgadzam się, aby w miejscach, w których piszę, były umieszczane linki do jakichś sklepów! Ponadto żądam usunięcia z wyszukiwarki google mojego nicka, ponieważ nie życzę sobie, aby mógł być on wykorzystywany przez kogokolwiek i do jakichkolwiek celów!
Torpeda - 27-06-2014, 12:03

Czeski film O.o
slawek290 - 27-06-2014, 13:29

Sebastian - daj linka do innego forum - tam też toczy się dyskusja na temat tego skafandra .
grzstr - 27-06-2014, 16:51

Zgodnie z prawem:

Autor postu rejestrując się na forum udziela bezterminowej zgody na rozpowszechnianie wpisu w internecie. Zamieszczane na forum wpisy nie są utworami w myśl ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. "O prawie autorskim i prawach pokrewnych" (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83) z późniejszymi zmianami i nie są chronione prawami autorskimi.

Więc spokojnie można linkować, udostępniać a nawet kopiować wypowiedzi :)

A tak na marginesie, bez obrazy, ale pisane posty znamion utworu nie wyczerpują i nie każde słowo które się wypowiada taką ochronę mieć może. ;)

Szyderca - 27-06-2014, 18:50

ALEKSANDER zostales moim idolem. Yavox napisz do admina aby zrobil post jako prywatny wiec dopiero po rejestracji tlumy zainteresowanych zobaczy radosna twórczość biegnaącego łosia i Żwirka bez Muchomorka

Panowie jesli sobie nie zyczycie to proponuje Wam albo wypisać z forum lub STRAJK OKUPACYJNY pod Ministerstwem Cyfryzacji

Jesli bedzie PLEBISCYT NA OSOBOWOSC FORUM NURAS

Macie Moje Glosy w Ciemno. Dzieki wam wiem czym są nurkowie internetowi

Pzdr

$

lozerka - 27-06-2014, 19:26

Szyderca napisał/a:
ALEKSANDER (...) Yavox (..)
Macie Moje Glosy w Ciemno.

na szczęście nie będziesz miał dylematu z rozproszeniem głosów, bo przynajmniej jeden z w/wym z całą pewnością żartuje, podkpiwa sobie :-D

kokaroll - 28-06-2014, 14:37

Szyderca napisał/a:
ALEKSANDER zostales moim idolem. Yavox napisz do admina aby zrobil post jako prywatny wiec dopiero po rejestracji tlumy zainteresowanych zobaczy radosna twórczość biegnaącego łosia i Żwirka bez Muchomorka

Panowie jesli sobie nie zyczycie to proponuje Wam albo wypisać z forum lub STRAJK OKUPACYJNY pod Ministerstwem Cyfryzacji

Jesli bedzie PLEBISCYT NA OSOBOWOSC FORUM NURAS

Macie Moje Glosy w Ciemno. Dzieki wam wiem czym są nurkowie internetowi

Pzdr

$

:D :D :beer3:

wiesiek01 - 29-06-2014, 12:15

Aleksander napisał/a:
Domagam się natychmiastowego usunięcia

samochodów ciężarowych z dróg bo kopcą i kurzą a w ogóle to są duże i trudno je wyprzedzić....

Szyderca - 29-06-2014, 17:26

wiesiek01 napisał/a:
Aleksander napisał/a:
Domagam się natychmiastowego usunięcia

samochodów ciężarowych z dróg bo kopcą i kurzą a w ogóle to są duże i trudno je wyprzedzić....
:humor:
Aleksander - 29-06-2014, 19:08

To jest troszkę tak jak z "murzyńskoscią" i "niską samooceną". Znacie - prawda?. No możemy jeszcze dodać, że "taki mamy klimat".
a teraz wróćmy do biznesu - Firma linkująca swój prodkut do innej strony powinna za to zapłacić. Firma linkująca swój produkt na forum branżowe powinna również za to zapłacić a w szczególności osobom wypowiadającym się w wątku. Osoby wypowiadające się w danym wątku są testerami i należy się tym osobom wynagrodzenie za wykonane tasty. Oczywiście jeśli Firma nie zleca testów to nie jest zobowiązana do wypłaty wynagrodzenia ale też nie ma prawa korzystać z wyników tych testów w żaden sposób.

filipesku - 29-06-2014, 19:58

Gro_1984 - 29-06-2014, 20:27

aaa nie, dobrze pacze :)
gienas - 29-06-2014, 20:35

Aleksander napisał/a:
Firma linkująca swój produkt na forum branżowe powinna również za to zapłacić a w szczególności osobom wypowiadającym się w wątku.

Określ ile bo nie wiem czy warto tam coś napisać...

wiesiek01 - 29-06-2014, 20:44

Aleksander napisał/a:
zapłacić a w szczególności osobom wypowiadającym się w wątku

Aaaa to chodzi Ci o kasę. Pisz więc do Decathlona a nie zawracaj nam du.y.

GerardM - 29-06-2014, 20:51

Po tym co wypisywales na Sebastiana i Decathlon ... teraz jeszcze żądasz za to kasy :-) Mistrz :-) O ile pamiętam to chyba w Chinach jest drugi tego typu przypadek. Jak na kimś wykonują wyrok śmierci to jeszcze rodzina musi zapłacić za nabój.
bartasPL - 29-06-2014, 22:14

widać głupota ludzka nie zna granic :hihi-:
slawek290 - 29-06-2014, 22:23

Olek generalnie czemu firma ma płacić za linka do forum . Przedstawiciel sklepu jest Ok i powiadamia forumowiczów o promocjach i wyprzedażach . Jest też uczynny . Kolega z przyleciał na imprezkę i miał dwa skafanderki do przymiarki . Firma Ok to i my zachowujmy się wobec firmy Ok .

Sam skafander bardzo fajny i ładnie zrobiony . Dlaczego nurkowie mają nie skorzystać . Kołacz kupił ten skafander i sobie chwali , Grześ o mało dwóch nie kupił bo nie mógł się co do rozmiaru zdecydować .
Może by się udało jakiś rabat dla forumowiczów utargować ?

jaros4 - 30-06-2014, 09:16

Aleksander,przyznaj sie ile Ci placa za te lipe ktora tu odstawiasz? :bee;

Nie ma innych,wazniejszych rzeczy ktore moga wk...wiac w polskim nurko-biznesie,a o ktorych mozna,a nawet trzeba mowic? :uuuu:

[ Dodano: 30-06-2014, 09:25 ]
Skafander oczywiscie swietny,biorac pod uwage stosunek ceny do jakosci,u mnie nr.1 :beer3:

Szyderca - 30-06-2014, 18:05

Aleksander napisał/a:
To jest troszkę tak jak z "murzyńskoscią" i "niską samooceną". Znacie - prawda?. No możemy jeszcze dodać, że "taki mamy klimat".
a teraz wróćmy do biznesu - Firma linkująca swój prodkut do innej strony powinna za to zapłacić. Firma linkująca swój produkt na forum branżowe powinna również za to zapłacić a w szczególności osobom wypowiadającym się w wątku. Osoby wypowiadające się w danym wątku są testerami i należy się tym osobom wynagrodzenie za wykonane tasty. Oczywiście jeśli Firma nie zleca testów to nie jest zobowiązana do wypłaty wynagrodzenia ale też nie ma prawa korzystać z wyników tych testów w żaden sposób.

Obejmujesz PROWADZENIE w PLEBISCYCIE

[ Dodano: 30-06-2014, 18:08 ]
slawek290 napisał/a:
Olek generalnie czemu firma ma płacić za linka do forum . Przedstawiciel sklepu jest Ok i powiadamia forumowiczów o promocjach i wyprzedażach . Jest też uczynny . Kolega z przyleciał na imprezkę i miał dwa skafanderki do przymiarki . Firma Ok to i my zachowujmy się wobec firmy Ok .

Sam skafander bardzo fajny i ładnie zrobiony . Dlaczego nurkowie mają nie skorzystać . Kołacz kupił ten skafander i sobie chwali , Grześ o mało dwóch nie kupił bo nie mógł się co do rozmiaru zdecydować .
Może by się udało jakiś rabat dla forumowiczów utargować ?

Nie wiem czy nie muszę podac ci numeru konta za to że muszę takie SMUTKI czytać które piszesz. Także należy się WYNAGRODZENIE.

Pamiętam jak chciałeś aby na DEMO DAYS ci płacili za wjazd. Może jeszce nocleg, paliwo, dieta i jeszce support który ci pomoże wejść do wody. Nurkowei Internetowi maja problem z wejściem do wody.

slawek290 - 30-06-2014, 19:21

Szyderca napisał/a:
Nie wiem czy nie muszę podac ci numeru konta za to że muszę takie SMUTKI czytać które piszesz. Także należy się WYNAGRODZENIE.

To ze Santi Ci płaci nie znaczy że inni muszą płacić . Jak nie wyrabiasz planów to proponuję w inny sposób sobie ulżyć .

Ja ja Q...a nie cierpię chorągiewek . Zmień sobie awatar bo wygląda że jeszcze dla Posejdona robisz .

Szyderca napisał/a:
Pamiętam jak chciałeś aby na DEMO DAYS ci płacili za wjazd.

Jakoś sobie nie przypominam - gdybyś był łaskaw rozwinąć .

Waruj
http://forum-nuras.com/vi...p=342611#342611

Aleksander - 30-06-2014, 22:36

Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że z tą „bardzo płytką dumą i samooceną” – o „murzyńskości” nie wspominając to chyba jest prawda. Miałem pomysł aby napisać elaborat odnoszący się do wątków o Koparkach via linkowanie Decathlon ale ostatecznie uznałem, że nie warto. Zawsze znajdzie się grupa sprzedawców, którym bez różnicy jest czym i kim handlują. Tak jakoś jest u nas, że cwaniaczkowie i hochsztaplerzy – zwłaszcza ci, którzy dość głośno ujadają, są poważni. Cała reszta to trolle i oszołomy.
Szyderca - 01-07-2014, 02:42

slawek290 napisał/a:
Szyderca napisał/a:

To ze Santi Ci płaci nie znaczy że inni muszą płacić . Jak nie wyrabiasz planów to proponuję w inny sposób sobie ulżyć .

Ja ja Q...a nie cierpię chorągiewek . Zmień sobie awatar bo wygląda że jeszcze dla Posejdona robisz .

Szyderca napisał/a:
Pamiętam jak chciałeś aby na DEMO DAYS ci płacili za wjazd.

Jakoś sobie nie przypominam - gdybyś był łaskaw rozwinąć .

Waruj
http://forum-nuras.com/vi...p=342611#342611

Zanim zaczniesz krzyczeć to się zastanów. Może źle się zacytowało. Ale temat wynagrodzenia tyczył się wypowiedzi Aleksandra. Więc nie tyczy się to Ciebie. Choc dziwnie się zacytowało. Móh błąd. Ale nie wiem co masz za problem że zanim dowiesz się o co chodzi albo wyciągniesz wnioski snujesz jakieś tematy dziwne

No i twój tekst o wartości sprzętu. Komentarze chyba nie są po twojej myśli.

slawek290 - 01-07-2014, 06:48

Szyderca napisał/a:
No i twój tekst o wartości sprzętu. Komentarze chyba nie są po twojej myśli.

No widzisz - duże grono osób się nie wypowiada a szkoda . Santi rośnie cały czas konkurencja . Na co dzień zajmuję się szmatkami i oglądając skafander Gazeli ( dali dupy bo coś zepsuli przy miarach ) doszedłem do wniosku że bardzo ładnie wykonany od strony produkcyjnej . To samo skafander z Decatlona . Wszyscy mocno idą do przodu . Tak jakoś w tym momencie Santi przestało mi się wydawać jedyną słuszną koncepcją .

A co do pomyłek nie moja wina że się mylisz . Forum to nie Rząd , gdzie za pomyłki nie płacą .

Szyderca - 01-07-2014, 08:21

Wybacz ale chyba nie znasz skafandrow Santi albo ogladasz jakis stary model. W przypadku skafsndra Gazeli. Pomylil sie ten kto sciagal wymiary. W innym wypadku powinni mu wymienić skafander. Nie widze w nim innowacji tylko jeden mankament jak dla mnie. Skafander trylaminatowy to tylko teleskopowy i nie istotna firma. Podstawą skafandra nie jest marka a wygoda. I nie ma pojecia jedynych slusznych ja akurat mam santi od 2007 roku i nie narzekam.

Piszesz ze firmy poszly do przodu. Podaj mi co innowacyjnego jest w tym skafandrze?
Zamek Metalowy na plecach?Raczej nie.

slawek290 - 01-07-2014, 09:09

Kuba nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać ani uzasadniać . Myślę iż w odpowiednim czasie dowiesz się więcej na temat skafandra .
gienas - 01-07-2014, 17:51

Aleksander napisał/a:
Tak jakoś jest u nas, że cwaniaczkowie i hochsztaplerzy – zwłaszcza ci, którzy dość głośno ujadają, są poważni. Cała reszta to trolle i oszołomy.

Całkiem za darmo pisząc zapytam :D - do jakiej z grup w/w się zaliczasz?

Szyderca - 01-07-2014, 20:46

slawek290 napisał/a:
Kuba nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać ani uzasadniać . Myślę iż w odpowiednim czasie dowiesz się więcej na temat skafandra .

Czekam bo czytałem jego specyfikacje i nie znajduje innowacji z wyjątkiem OLD SHOOLowego zamka metalowego. Czekam więc

Sebastian Szczesniak - 01-07-2014, 20:56

Załóżcie sobie osobny wątek jeden z drugim! Tu się PROTEST odbywa!!

Powagi trochę :)

Aleksander - 01-07-2014, 20:59

gienas napisał/a:
Całkiem za darmo pisząc zapytam - do jakiej z grup w/w się zaliczasz?

Do żadnej z w/w. Jakoś tak jest, że deklaruję posiadanie organu o nazwie mózg. Przyznaję się również do posiadania rozumu (nie każdy wie, że rozum i mózg to nie to samo)
Jeśli pytasz o cwaniaczków i hohsztaplerów to przywołani nie mieszczą się w podkategoriach osób przywołanych powyżej.

P.S. Rozumiem, że temat "Koparki" został zamiecony pod dywan?

filipesku - 01-07-2014, 21:20

Gdyby to był protest FEMENU to czemu nie, ale no bez jaj :)
slawek290 - 01-07-2014, 23:23

Szyderca napisał/a:
Czekam bo czytałem jego specyfikacje i nie znajduje innowacji z wyjątkiem OLD SHOOLowego zamka metalowego. Czekam więc

A jakiego skafandra specyfikację czytałeś , bo nigdzie nie podawałem jego nazwy ani firmy go produkującej .

Szyderca - 02-07-2014, 14:48

slawek290 napisał/a:
Szyderca napisał/a:

A jakiego skafandra specyfikację czytałeś , bo nigdzie nie podawałem jego nazwy ani firmy go produkującej .

Gezzela - oczywisty słynny skafander TYPHOON chyba że o innej osobie mówisz. No ale jesli nie ten to znaczy INNY czyli podaj jaki bo wypada aby grono nurkowe się dowiedziało o TYM innowacyjnym skafandrze który jest nowoczesny i pewnie sam się składa, naprawia i ma tryb autopilota podczas nurkowania. No ale zaskocz mnie

https://www.typhoon-int.c...w_fathom_delux/

PS> Trolowanie chyba ci nie wyszło.

http://forum-nuras.com/vi...highlight=santi

I tak doczytałem i chyba będziesz jednak moim GURU

,,Możecie się podzielić spostrzeżeniami na temat Santi . Moim zdaniem za drogo "

Bardzo merytoryczna wypowiedź pełna informacji technicznych- jestem pod wrażeniem kreatywności. No ale chyba jak widzisz twój cel nie został osiągnięty. Jeśli DROGO to wymiernik zobacz ceny 4element,DUI,Waterproof, Bare, Ursuit, i inne. Najwazniejsza jest jakość i jak firma podchodzi do klienta. Tylko patrz na modele zbliżone (czyt specyfikacje). I jeśli cena jest jedynym wymiernikiem to gratuluje wyboru suchara.

Mercedes klasy A ma 4 koła, Daweoo Tico tez ma 4 ale w komforcie, obsłudze po sprzedażowej i gwarancyjnej chyba jednak wolę Mercedesa>

slawek290 - 02-07-2014, 15:17

Gazela na pewno nie ma żadnego Typ[ona czy trytona . Raczej ma coś na S ale nie Santi .

Cieszę się iż wszyscy użytkownicy Santi są zadowoleni . Trudno nie być zadowolonym jak się taką kasę wydało :ping:

Szyderca - 02-07-2014, 15:24

slawek290 napisał/a:
Gazela na pewno nie ma żadnego Typ[ona czy trytona . Raczej ma coś na S ale nie Santi .

Cieszę się iż wszyscy użytkownicy Santi są zadowoleni . Trudno nie być zadowolonym jak się taką kasę wydało :ping:

I nadal brak KONSTRUKTYWNEJ ODPOWIEDZI> Czego mogłem wymagać

Ciekawostka jaki ma skafander na S jest kilka marek ale nie kojarzę w nich innowacji no ale się przecież mylę. A to nie ta sam osoba co suchara przez 3 miesiące na komisie nurkowym sprzedawali w rozmiarze o ile pamiętam XL

Szkoda że brakuje Ci konkretnych argumentów i operujesz jakimiś pozbawionymi teoriami.

PS. Co ma profilowe moje do pracy w POSEIDONIE?

[ Dodano: 02-07-2014, 15:30 ]
slawek290 napisał/a:

Taką czyli JAKĄ? Bo nie rozumiem problemu.

Pamiętaj że w SANTI jeśli sprzedaje skafander to wszystko masz w komplecie(skafander, torba, wężyk, kieszenie, kaptur) i nie musisz dopłacać chyba że chcesz inną kryzę lub tez buty(nie zawsze), lub wklejone pierścienie albo jeśli życzysz sobie skafander totalnie na wymiar. Drobne modyfikacje jak długości skafandra nogawek czy rękawów są robione w jednej cenie .

Możesz tez kupić suchara używkę za 500zł każdy frycowe w nurkowaniu musi zapłacić. Ta reguła jest wspólna.

slawek290 - 02-07-2014, 17:41

Nie chce mi się pisać - naprawdę chcesz przeczytać co sądzę ?
Szyderca - 02-07-2014, 17:44

slawek290 napisał/a:
Nie chce mi się pisać - naprawdę chcesz przeczytać co sądzę ?

Jak najbardziej. Pisz co uważasz. Najpierw snujesz teorie i wizje a teraz się od tego wykręcasz argumentem że nie chce ci się pisać. Napisałeś A to może trzeba napisać B i wyjaśnić. No chyba że NIE BO NIE jako argument na wszystko a tobie ich zabrakło. Zaczynasz tematy i nie potrafisz skończyć.

Taka zwykła podstawowa kultura osobista nakazuje. No ale nie mi to oceniać

slawek290 - 02-07-2014, 18:11

Kubuś - sam się o napierdalankę prosisz . Wczoraj miałem dobry dzień i na prawdę nie widzę powodu dlaczego miałbym się z Tobą forumowo napier.....
Jak chcesz skończymy dysputy .

[ Dodano: 02-07-2014, 23:40 ]
Kubuś a już Ci się wydawało że nie po mojej myśli idzie . Delikatnie próbowałeś przejść do ofensywy a tu lipa . Musisz warować , bo fronty się odwróciły .
Ale miałem dziś jeszcze lepszy dzień jak wczoraj . Napierdalanki nie mają sensu .

Szyderca - 03-07-2014, 16:25

slawek290 napisał/a:
Kubuś - sam się o napierdalankę prosisz . Wczoraj miałem dobry dzień i na prawdę nie widzę powodu dlaczego miałbym się z Tobą forumowo napier.....
Jak chcesz skończymy dysputy .

[ Dodano: 02-07-2014, 23:40 ]
Kubuś a już Ci się wydawało że nie po mojej myśli idzie . Delikatnie próbowałeś przejść do ofensywy a tu lipa . Musisz warować , bo fronty się odwróciły .
Ale miałem dziś jeszcze lepszy dzień jak wczoraj . Napierdalanki nie mają sensu .

Nie mają sensu to się zgadza. Możesz mi nie wierzyć ale nie zakładam przechodzenia do ofensywy gdyż nie tego jest cel. Dlatego tez nalezy wrócić do tematu PROTESTU. :hihi-:

slawek290 - 03-07-2014, 18:42

Szyderca napisał/a:
Nie mają sensu to się zgadza

No widzisz jakże się cieszę , dziś mam też dobry dzień .

Sadzę że wyniki sprzedaży by Ci się poprawiły znacznie jakbyś namówił kierownictwo na jakieś mega rabaty dla Polskich nurków . Inaczej Anglicy opanują rynek skafandrów .
Głupio jakoś tak na własnym rynku nie mieć mocnej pozycji . Sadzę że to dla Santi powinna być taka prestiżowa sprawa .
Popatrz jak Xdeep zapełnił nasz rynek skrzydłami . Na nurkowisku co krok widać jego sprzęt , Santi zaś widuje się coraz rzadziej . Coraz za to więcej w moim mniemaniu Angielskich skafandrów . Szkoda że Pan Tomek trochę olał rodzimy rynek . W zasadzie mając taka kasę to można już tylko jakieś tam prestiżowe sprawy załatwiać . A taką sprawą wydaje mi się jest przejmowanie rynku przez Anglików .
Jakbym był Panem Tomkiem S .... to by mi to prestiżowo spać nie dawało . Taki ambitny Facet i potrafił popuścić . Rozumiem że myśli globalnie - ale nie wierzę że tak mądry facet nie jest w stanie czegoś wymyślić aby więcej naszych nurkowało w Santi .

A w zasadzie czego dotyczył ten protest ?
Olek pewno też ma coś do roboty i już zapomniał :beer3:
Olek zapisujemy się do Korwina - co ty na to ?

Szyderca - 03-07-2014, 19:13

ple napisał/a:
W wątki xdeep BT marudziłeś, teraz najazd na triborda. Żebyś jeszcze jakieś sensowne argumenty miał. Malkontent jesteś Aleksandrze!

Olek szuka tematu na zadymę

Miły Maciej - 04-07-2014, 15:41

Olo pierdo..li bez sensu od początku swego marnego forumowego istnienia a Wy sie jeszcze wczuwacie... ech :) Był w ogóle jakikolwiek wątek w którym nie sączył jadu, nie przelewał hejterskiej natury ??

[ Dodano: 04-07-2014, 15:51 ]
rzadko bywam na forum ale obserwuje tego wrednego hu.j.ka od początku - to wiem ;)

slawek290 - 04-07-2014, 20:46

Miły Maciej napisał/a:
zadko bywam na forum ale obserwuje tego wrednego hu.j.ka od początku - to wiem

Nie lubię Olka , jak ja go nie cierpię ale ośmielam się stwierdzić iż ma więcej do powiedzenia i jest bardziej inteligentny .
On wie że się pisze ch....u .
Treści które chce przekazać czasami mają głębszy sens . Różni ludzie różne problemy , ale po co się przezywać ?

Szyderca - 05-07-2014, 11:23

slawek290 napisał/a:
Miły Maciej napisał/a:
zadko bywam na forum ale obserwuje tego wrednego hu.j.ka od początku - to wiem

Nie lubię Olka , jak ja go nie cierpię ale ośmielam się stwierdzić iż ma więcej do powiedzenia i jest bardziej inteligentny .
On wie że się pisze ch....u .
Treści które chce przekazać czasami mają głębszy sens . Różni ludzie różne problemy , ale po co się przezywać ?

Jeszce Olek Was zaskoczy :hihi-:

gienas - 05-07-2014, 11:33

O tak

Aleksander - 06-07-2014, 20:14

slawek290 napisał/a:
Olek pewno też ma coś do roboty i już zapomniał

Nie licz na to :-)
Szyderca napisał/a:
Olek szuka tematu na zadymę

Wcale nie szukam - wystarczy codzienność :-)
Miły Maciej napisał/a:
Olo pierdo..li
- zastanów sie kto moze być zadowolony
slawek290 napisał/a:
Nie lubię Olka
- ja Ciebir też, kanalio :-)
slawek290 napisał/a:
jak ja go nie cierpię
mam to samo
gienas napisał/a:
O tak
- GIENAS, jak jeszcze raz mnie porównasz do "tego" Olka to będą kłopociki :-)
A wracając do tematu - jakakolwiek firma reklamująca swój produkt ma obowiązek ponieść koszty tej reklamy. To, że pracownik danej firmy ma profil na forum branżowym nie jest wystarczającą i uzasadnioną przesłanką do reklamy danej firmy jak równiez nie jest uzasadnieniem dla wykonywania jakichkolwiek testów oraz prezentacji ich wyników ze szczególnym uwzględnieniem braku jakilkolwiek podstaw do prezentacji opinii osób trzecich w obszarze podjętych działań. Oczywiście, każdorazowo można tą zawiłość wyjaśnić w Sądzie - jestem otwarty :-)

waterman - 06-07-2014, 21:10

Noo Mily Maciej juz nie mily....... i myslie ze spokojnie pracuje na guza, albo może w tym upale sie przegrzal troszkę.
Mily Macieju przeproś Aleksandra

jaros4 - 07-07-2014, 00:48

Bo w przeciwnym razie Olo bedzie jeszcze bardziej belkotac :zdz:

[ Dodano: 07-07-2014, 00:55 ]
niech lepiej napisze jak mu na "zarządzie"poszlo :000:

gazeliusz - 07-07-2014, 08:56

Na ręce Pana przewodniczącego składam oficjalny protest :!!: przeciwko składanym protestom przeciwko już nie pamiętam czemu.. Nie życzę sobie aby ktokolwiek z tego oraz innego forum kojarzył mnie z jakimkolwiek suchym skafandrem :!!: Jeżeli nie zastosujecie się do mojej prośby i nadal uparcie moja osoba będzie pojawiała się na forum nurkowym w kontekście posiadania suchego skafandra, a tym bardziej półsuchego skafandra ze sklepu na Targówku w Warszawie, którego nie posiadam (tego skafandra), ale wiem kto posiada a ponadto kto go mierzył, o nim rozmawiał i kto siedział na zlocie nurkowym koło tego, kto go zamówił a potem chwalił się na innym forum nurkowym, że mu pasował i chciał kupić dwa ale ostatecznie zdecydował się na jeden, przy czym żeby było jasne, to ten drugi oddał temu co go mu przysłał, to założę mu sprawę i pismo w tej sprawie wyślę do odpowiednich urzędów, zajmujących się ściganiem tego typu kryminalnych występków, czyli do NATO, EWG, RWPG, PSL, NASA oraz Urząd Miasta Marki..
Aleksander - 07-07-2014, 19:42

gazeliusz napisał/a:
Na ręce Pana przewodniczącego składam oficjalny protest :!!: przeciwko składanym protestom przeciwko już nie pamiętam czemu.. Nie życzę sobie aby ktokolwiek z tego oraz innego forum kojarzył mnie z jakimkolwiek suchym skafandrem :!!: Jeżeli nie zastosujecie się do mojej prośby i nadal uparcie moja osoba będzie pojawiała się na forum nurkowym w kontekście posiadania suchego skafandra, a tym bardziej półsuchego skafandra ze sklepu na Targówku w Warszawie, którego nie posiadam (tego skafandra), ale wiem kto posiada a ponadto kto go mierzył, o nim rozmawiał i kto siedział na zlocie nurkowym koło tego, kto go zamówił a potem chwalił się na innym forum nurkowym, że mu pasował i chciał kupić dwa ale ostatecznie zdecydował się na jeden, przy czym żeby było jasne, to ten drugi oddał temu co go mu przysłał, to założę mu sprawę i pismo w tej sprawie wyślę do odpowiednich urzędów, zajmujących się ściganiem tego typu kryminalnych występków, czyli do NATO, EWG, RWPG, PSL, NASA oraz Urząd Miasta Marki..

Nie wiem czy NFZ pomoże ale wizyta u specjalisty chyba będzie wskazana. Oczywiscie "test kury" zobrazowany w CK może być mylący ale ja wierzę, że w dzisiejszej dobie są bardziej dokładne metody badawcze. Powrotu do zdrowia życzę

slawek290 - 07-07-2014, 22:56

Kolega zrobił test skafandra . Olku szanuję Cię ale uważam iż różne mamy zdania w tej kwestii . Więc pozwoliż iż wkleję test skafandra Włodka w Twoim poscie . Co do protestu uważam iż może miałeś trochę racji .... no może tak z 20 %

Kołacz testował i taką opinię wystawił

Zwykle nie odnoszę się do dyskusji na innych forach ale w tym przypadku zostałem wspomniany w tamtej dyskusji a widzę że są próby niesłusznej dyskredytacji tego wyrobu.
http://forum-nuras.com/vi...p=342342#342342

Tak, nurkuję obecnie w tym skafandrze. Spędziłem w nim już kilkanaście godzin w wodzie, ostatnio wczoraj.

Jedyny problem stanowi niewielkie przesączanie w rejonie lewego przedramienia już zlokalizowane z dokładnością do kilku cm. Po półgodzinnej sesji plamka wilgoci ma powierzchnię około 3x7 cm i nie można powiedzieć że jej nie ma. Pół godzinki w warsztacie i będzie po problemie bo wiadomo gdzie szukać.

Skafander ten jest bardzo dobrze uszyty, wygląda że z dobrych materiałów i jest wystarczająco wygodny mimo że rozmiarówka jest standardowa a ja do standardowych ludzi nie należę.
Mam rozmiar skafandra XXL Mierzę około 180 cm ważę ciut ponad 100 kg klatka 120 cm no i niewielki kawałek brzucha. W zasadzie skafander w obręczy barkowej jest dla mnie na styk.

Polecam go na nurkowania, na średnie głębokości, jak najbardziej rekreacyjne w naszych wodach. Skafander nie zastępuje skafandra suchego, może konkurować ze skafandrami mokrymi.
Jego naturalnym ograniczeniem jest to ze został wykonany z miękkiego, grubego neoprenu zatem ma zmienną pływalność z głębokością oraz, że jest to skafander bez możliwości wyrównania w nim ciśnienia.
Jego przewaga ujawnia się już w chwili zanurzenia do wody bo jest poprostu przyjemnie, sucho i nie zalewa nas zimna woda która się dopiero od nas się ogrzewa. W konsekwencji już na starcie i po czasie mamy większy komfort termiczny.

Pod skafander można wkładać dodatkowe ocieplenie - właśnie wczoraj założyłem bieliznę termoaktywną. Taka bielizna poprawia jeszcze komfort kontaktu ze skórą no i jest zdecydowanie cieplej i jeszcze przyjemniej. Niemniej jednak osobiście wolę bawełnianą bieliznę ze względu na poczucie wilgoci wewnątrz przy ciele gdy założyłem ową termoaktywną - być może kiepska jest i nie odprowadza potu na zewnątrz.

W skafander zamontowałem P-Valve i to ustrojstwo działa jeszcze lepiej niż w SS.

Jedynym mankamentem, który widzę i mi przeszkadza jest zamek na plecach , który utrudnia pełną samodzielność bo musimy prosić partnura o jego zapięcie. Zamek jest całkowicie szczelny a jak będzie trwały to się okaże.
Tu mamy prezentację tego zamka prze Tomka Stachurę z Santi która pokazuje że mamy sporą szansę ze zamek będzie długo nam służył.
https://www.youtube.com/watch?v=lV7P_hDQfTA

Kryzy są wykonane z bardzo rozciągliwego neoprenu który ładnie się układa na końcówkach i na szyi, nie obciska nadmiernie co ma istotne znaczenie dla termoregulacji dłoni i stóp oraz na ryzyko ucisku węzła zatoki szyjnej.

Firma Tribord mogła by wyprodukować odpowiednie skarpety gr 3-4 mm, które na kryzach będą się uszczelniały. Poprawi to termikę stóp.

Wiesiek i Sławek jak chcecie wstawić moją wypowiedź w wątek o tym skafandrze na FN to proszę bardzo.

Yavox - 07-07-2014, 23:05

Sławek, nie wstawiaj tego w tym wątku, bo to wątek Aleksandra, po co Ty go jeszcze drażnisz... Zarząd Decathlona po dzisiejszym spotkaniu uchwalił przecież, że decyzją Zarządu, od dzisiaj poczynając, firma nie będzie na żadnym forum kojarzona z niczym i przez nikogo! W ramach rekompensaty oraz na poczet wycofania roszczeń, ufundowali ponoć Aleksandrowi zadośćuczynienie w postaci jednego bicia butli 7l do 150bar rocznie oraz powołano specjalny fundusz anty-reklamowy w kwocie 123zł brutto od linka - pieniądze będą rozdzielane pod koniec każdego sezonu pomiędzy wszystkie centra nurkowe celem dofinansowania kolejek po sprzęt tworzonych przez kombatantów w ciąży.
jaros4 - 07-07-2014, 23:45

WlodekK lub Pomocnicy,czy moglibyscie zapodac fotke tego pivalva zamontowanego w rzeczony skafander?
slawek290 - 07-07-2014, 23:52

Jaros u Ciebie to niezda egzaminu - nie ma takiego cewnika ... no chyba że kondon dla konia.
Dla mających standardowy rozmiar - fotki ustrojstwa będą jutro pewno :ping:

jaros4 - 08-07-2014, 08:15

Jakbys mial takie zeby jak ja jaja zostalbys tygrysem.szablozebnym :bee;

[ Dodano: 08-07-2014, 08:18 ]
a tak na powaznie to pianka z cewnikiem moze wyznaczyc nowy kierunek rozwoju.Teraz Polska!

Miły Maciej - 08-07-2014, 20:48

Waterman ja tam zawsze jestem miły ... Bo to wlasnie z miłości do ludzi nie ukrywam prawdy i w tym tej klopotliwej dla Olina - ze pitoli bez sensu :) no ale niech Ci bedzie moge go przeprosić , najlepiej osobiście chciałbym to uczynić ;-) moze bym mu przy okazji wyperswadowal ta chęć blyszczenia gdziekolwiek i w jakikolwiek sposób :)

[ Dodano: 08-07-2014, 21:08 ]
A z reszta co mnie to qrwa obchodzi :) czymże jest bełkot Aleksandra wobec wieczności ...

waterman - 09-07-2014, 00:55

I z tej miłości nazywasz kogoś wrednym ch. u. jkiem, super to jak nazywasz tych co ich nie kochasz?
gienas - 09-07-2014, 11:44

:) się prosicie o kłopociki :D
Ja tam nie piszem już tu... Blady strach padł...