FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - koszmar - zamknięcie forum

ZAQ - 22-09-2004, 17:02
Temat postu: koszmar - zamknięcie forum
Od pewnego czasu jest dział reklama w którym Gosia napisała:

...decyzji otworzenia nowego działu REKLAMA. Sytuacja ta podyktowana jest faktem, iż za przekroczenie limitu muszę od maja 2004 r. płacić w granicach 300 zł miesięcznie, co rocznie da już niezłą kwotę dodając do tego koszt utrzymania serwera oraz domen.

Swego czasu dużo osób deklarowało, że jest gotowa zapłacić niedużą kwote gdy okazało się, że moze ono być zamknięte.

Reklamodawców nie widać , więc może należy podjąć temat składek za używanie forum, nie czekając, aż pewnego dnia ukaże sie informacja
strona: forum.jds.pl nie istnieje - to byłby koszmar (co tu robić w pracy).

Post ten napisałem bez żadnych konsultacji z administrującymi tym forum osobami, po prostu skoro istniał powód aby otworzyć dział reklamy to może jednak należy podyskutować o tych składkach.

pzdr serdecznie

ZAQ

TECHNISUB - 22-09-2004, 17:08

jeżeli jest taki problem proponuję użyć opcji z sms - mi
za miesięczny dostęp o forum 2 do 3 pln od nura :mrgreen:
mysle że to uczciwe :?:

Sandii - 22-09-2004, 17:10

Osobiście nie mam nic przeciwko opłatom. Jedyny warunek to dobrowolność, a nie konieczność (taka moja psychiczna skaza;) bo być moze nie wszystkich byłoby stać, a wysoką wartość tego forum widać po kilku miesiącach korzystania (inteligentniejsi zauważą to wczesniej;)))).

Z reklamodawcami nie jest łatwo, tym bardziej że środowisko to jest hermetyczne i łatwiej (reklamodawcom) dotrzeć do niego poprzez pisma nurkowe. Tej drogi bym jednak nie odcinał tylko Darek musi sie zastanowić nad akceptowalną formą reklamy (bannery, linki, emailing (brrr), itp).

Sandii

Beny - 22-09-2004, 17:17

Tez jestem za pomoca finansowa w utrzymaniu FN.
Moze Admini by sami okreslili w jaki sposob to zrobic?

pozdrawiam. Beny

ArturP - 22-09-2004, 17:22

Mogę płacić co miesiąć bez problemu. Niech DarekS obmyśli dla niego odpowiednią formę płatności, skarkuluje wysokość opłat. Wtedy niech dobrowolnie zdeklarują się chętni. Koszty podzielimy przez ilość chętnych i pozamiatane :mrgreen:
Aston - 22-09-2004, 18:27

:wave:

Ja myslalem, ze to koszmar senny....

Tak po prawdzie jestem po prezydencku za! Za dobrowolna skladka. Pomysl z sms-ami jest OK, ale to juz robota dla Admina.

Pozdrowienia!

:wave: :wave:

Jacek Madejski - 22-09-2004, 19:24

Popieram. Najprościej i najszybciej byłoby SMS-em. Wysokość opłaty jest kwestią kalkulacji.
pozdrawiam

kjar - 22-09-2004, 19:32

Popieram wnoszenie stałych, dobrowolnych, drobnych opłat (ale o określonej wielkości) przez uczestników FN. Sądzę również, że dodatkowe wpływy można by uzyskać od firm, dla których jestesmy "grupą docelową".
Opłaty w ryczałtowej kwocie np 100 zł/ m-c za prawo umieszczania reklam i informacji w osobnym dziale FN, to chyba niewygórowana kwota.

Njoy - 22-09-2004, 19:33

Witam!
Jestem tu od niedawna.Więcej czytam i szukam informacji ważnych dla mnie niż wdaje sie w dyskusje.Myslę że forma płatnego dostepu przez sms jest oki.Wyrażam zdecydowane Tak dla takiego pomysłu!!
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Michał

Ryszard Szwajcer - 22-09-2004, 19:53

Forum jest spoko. Ludzie są zgrani, znają się dosyć dobrze- niektórzy nawet osobiście...(szkoda, że nie mogłem być przy "ognisku"), i szkoda jest stracić coś, co zdało egzamin. Jestem za sms-ami o ile Darek jest w stanie to "przeskoczyć".
CZACHO - 22-09-2004, 19:59

sms jest kiepskim rozwiazaniem IMHO
czesc tej kwoty idzie dla operatora czy frimy obslugujacej (tak samo jak z 0700... czesc kwoty idzie odpada), lepszy przelew czy jakis PayPal.

Zbychu - 22-09-2004, 20:11

Również jestem za przelewem. Stałe zlecenie w banku i po sprawie.
Potrzebna tylko kwota i nr konta.

Sonny - 22-09-2004, 20:18

CZAHO ma racje...rozmawialem z Darkiem na ten temat juz z dwa razy chyba przez GG i sprawa wyglada tak (mam nadzieje ze Darek mnie nie zabije za ujawnienie tych informacji):
-Oplaty przez SMS'y odpadaja gdyz Admini dostawali by tylo 30% kwoty "wplacanej" przez SMS
-Koszty utrzymania Forum poszly w gore i jest to kwota wieksza niz 300 zl (Nie powiem ile, bo dokladniej sumy nie znam)
-Zwrocmy uwage ze wiele REKLAM pojawia sie w dziale zaproszenia, tam co chwile pojawia sie cos noweg i mysle ze firmy ktore tam zamieszczaja swoje "zaproszenia" powinny byc sciagane bo maja reklame za friku u grupy docelowej...
-MI :!: sie wydaje ze najlespza byla by plata na konto do Darka...(w sumie najmniej problemow....), a pamietajmy ze kwota ta nie tylko powinna starczyc na utrzymanie Forum, ale takze w jakims stopniu powinny to byc pieniadze dla Darka i Gosi za Ich prace na Forum, bo pamietajmy ze Oni nie sa organizacja charytatywna...
-Ta sama sprawa dotyczy takze Spotkan Forum Nuras takich jak w Bachotku...Darek ani Gosia nie wzieli za to pienozkow, a ile to wszystko czasu i wysilku,a takze piezniazkow... Darka kosztowalo chyba sie domyslamy...

Uzytkownikow Forum jest ponad 1400 wiec nawet jesli kazdy by dal zlotowke bylo by dobrze...

kjar - 22-09-2004, 20:35

Sonny napisał/a:
Uzytkownikow Forum jest ponad 1400 wiec nawet jesli kazdy by dal zlotowke bylo by dobrze...

Sądzę, że tych aktywnych i jednocześnie chcących zapłacić jest znacznie mniej (może kilkuset). Dlatego proponowałem, by wpłaty od uczestników FN wesprzeć ryczałtowymi opłatami za miesięczny (aktywny) dostęp do działu "reklama" płacony przez firmy. Posty reklamowe od firm (ale i osób prywatnych), które nieopłaciły ryczałtu, lub umieszczają je w nieodpowiednich działach byłyby bezlitośnie wycinane.

Marta_W - 22-09-2004, 20:51

Też uważam, że pomysł z smsami jest dobry - właśnie, co by człowiek przed tym komputerem robił, jakby nie było Forum? Zwłaszcza "nowy" człowiek, któremu tu się po prostu podoba? Pozdrowionka
McGrzegorz - 22-09-2004, 20:58

Dam dobry przykład

od przyszłego tygodnia zamieszczę reklamę......

PROSZE CZYTAĆ - nie musicie kupowac ale wyświetlcie i przeczytajcie

Bo wiecie - jak kto daje reklame to chce żeby ktos to przeczytał - więc jak zobaczy że moją przeczytało np 1000 osób to tez da

i forum bez problemu sie utrzyma z samych reklam

a jak nie to jestem za opodatkowaniem siebie i innych

Przemek - 22-09-2004, 21:05

Ja jestem za, moge płacić miesięcznie koło 4-5 zł, wiem że to niewiele, ale może jak inni się dołączą to będzie lepiej:>
kubao - 22-09-2004, 22:04
Temat postu: datki na forum
Mam pomysł : konto na serwisie typu www.allpay.pl . Można wpłacać plastikiem lub przelewem z konta inteligo lub mbank. Dobrym rozwiĹĄzaniem jest też podadnie numeru konta bankowego. Jest na dużo na forum. Jak wpłaci 100 osób po 5 zł to już coœ jest. Forum można też przenieœć na inny serwer tańszy :) Wszytsko da się zrobić.
Tomek Radomski - 22-09-2004, 22:08

formalnie jest to nielatwe, bo US sledzi, a nieformalnie nie warto, bo jak wysledzi to kicha........ i co teraz ? . Oczywiscie chodzi mi o sytuacje, w ktorej moga znalezc sie osoby, na ktorych rachunki wplywaja jakies tam pieniadze - nie wiadomo od kogo i za co, a fiskusik moze chciec polozyc natym lape :mrgreen:
Tomek Radomski - 22-09-2004, 22:10

oczywiscie sam moge wplacac :cool:
kubao - 22-09-2004, 22:15
Temat postu: forum
Na wielu sitach jest coś takiego jak donate :) Czyli możliwość wpłacenia paru groszy . Myślę ze US ma większe problemy niż jakies 300 zł :) Pracujesz w US ? :)
Tomek Radomski - 22-09-2004, 22:23

nie pacuje, ale jesli chodzi o tego typu firmy to wole dmuchac na zimne, bo wtedy napewno nie stanie sie kuku, tym bardziej, ze nie chodzi o osoby wnoszace oplaty, ale osoby, ktore je przyjmuja - dbam o adminow
mifil - 22-09-2004, 22:48

Hej,

co do kwoty to poziom kilku PLN będzie chyba strawny dla wszystkuch zainteresowanych, żeby tylko prowizje bankowe tego nie zjadły (tak jak ww. operatorzy GSM) . Myślę że decydująca jest rola Darka i Gosi, gdyż oni mają rozeznanie co do możliwej formy prawnej, dla nich najdogodniejszej - głównie ze względu na US, gdyż ta instytucja z upodobaniem się zajmuje właśnie takimi małymi, niewiele dla Budżetu RP znaczącymi tematami. Szkoda by było, gdyby coś wyszło nie tak, a na przychylność US bym nie liczył.

Michał

Tomek Radomski - 22-09-2004, 22:59

mozna wplacic "skladke roczna" za pomoca poczty, albo do raczki na nast. spotkaniu
mifil - 22-09-2004, 23:21

Roczna OK ( lub za kilka miesięcy) - tak żeby to było w odp. proporcji do opłat. Co do "rączki" to za pokwitowaniem - US kochają takie przypadki odwrotne. Jak napisałem - co do kwoty chyba jest zgoda, natomiast formę Admini muszą sami zaproponować, bo oni znają swoją sytuację prawno-podatkową (ohydne sformułowanie, ale tak to się nazywa - fuj!)

Michał

Tomek Radomski - 22-09-2004, 23:22

amen
Przemek - 22-09-2004, 23:56

My tu gadamy i debatujemy ale jak na razie najważniejsza osoba się nie ustosunkowała... myślę że powinnismy poczekac oc na to powie Darek....
Zygfryd Dziatłowski - 23-09-2004, 08:04

Sandii
Cytat:
Osobiście nie mam nic przeciwko opłatom. Jedyny warunek to dobrowolność, a nie konieczność (taka moja psychiczna skaza;) bo być moze nie wszystkich byłoby stać

moim zdaniem chyba wszystkich bedzie stac, poniewaz ten sport nie jest sportem dostepnym dla wszystkich(troche kosztuje sprzet itd..., to jest moje zdanie), dlatego tez poczekajmy co wymysla admini,jestem za oplata, a nawet powiedzmy za abonamentem jesli takowy powtanie.

Radol - 23-09-2004, 08:32

Heyka,
pisałem to wcześniej, więc teraz również potwierdzam swoją gotowość do płacenia składek/opłat za forum.
Ale jeśli chodzi o ich wysokość i formę płatności, to musi już ustalić Gosia z Darkiem.
Fajnie też będzie, jeśli przynajmniej początkowo będzie to miało formę dobrowolnych wpłat, tak jak Sandii mam lekką alergię na obowiązkowe składki :)

Pozdrawiam

Chopin - 23-09-2004, 09:40

Witam,

Dobrowolne składki tak - płatny dostęp przez sms nie będzie zbyt komercyjnie). Nowi forumowicze powinnie mieć możliwość dostępu do FN bez żadnych opłat - poźniej mogą zdecydować czy chcą płacić czy nie - żadnego przymusu. Wg. mnie najlepszą opcją są dobrowolne składki grupy najbardziej aktywnych członków + kaska za reklamę.

Chopin

kjar - 23-09-2004, 10:02

Chopin napisał/a:
Witam,
Dobrowolne składki tak - płatny dostęp przez sms nie będzie zbyt komercyjnie). Nowi forumowicze powinnie mieć możliwość dostępu do FN bez żadnych opłat - poźniej mogą zdecydować czy chcą płacić czy nie - żadnego przymusu. Wg. mnie najlepszą opcją są dobrowolne składki grupy najbardziej aktywnych członków + kaska za reklamę.
Chopin

Widzę to podobnie :
1. Każdy ma dostęp do forum (z zastrzeżeniem pkt 2)
2. Aktywny dostep do działu reklama mają tylko ci którzy wykupili komercyjny abonament (ok. 100zł/m-c)
3. Każdy może wnosić dobrowolne składki na utrzymanie FN w kwocie określonej przez adminów (zakładam, że od 1zł-4zł/m-c)
4. Brak wniesienia opłat nie ogranicza dostępu do FN
5. Fakt opłacenia składki i suma wniesionych składek widoczna jest na profilu użytkownika (dopiero po wejście na przegląd profilu)

Punkt 5 może okazać się kontrowersyjny, lecz sądzę że będzie mobilizował większość uzytkowników FN do zapłaty, nie tworząc przymusu.

Andrzej Kosko - 23-09-2004, 12:05

Nie ma co gadać-płacić trza i już.Niechaj więc WM Admin przekalkuluje wszystko i przekaze nam jak,gdzie i ile(nie jestem alergikiem,wiec może to być comiesieczna składka)
Pozdro

Przemek - 23-09-2004, 22:05

Jestem za, Darku przekalkuluj wszystko i nas o tym powiadom to można będzie zacząć ci płacić :-D
mifil - 23-09-2004, 23:59

Darku i Gosiu (jeszcze się osobiście nie znamy, ale to naprawdę tylko kwestia czasu), odezwijcie się, pieniądze czekają:zeg:. Zbyt dużo dobrego to forum wnosi do naszego polskiego piekiełka, żeby cos niedobrego się stało z Nurasem. No, chyba że wszyscy przesadzamy z pilnością sprawy.

Michał

urwis - 24-09-2004, 11:37

Jestem za opłatami i popieram przedomówców. Uwazam ,że należy ustalić tylko właściwą formę aby Admin nie miał problemów z US-em
kjar - 24-09-2004, 13:00

Żeby nie było problemów z US wystarczy założyć Koścół Wyznawców FN a następnie wpłacać dobrowolne ofiary pieniężne, które nie podlegają opodatkowaniu.

P.S.
;-)

maczaty - 24-09-2004, 13:30

kjar napisał/a:
Żeby nie było problemów z US wystarczy założyć Koścół Wyznawców FN

no i git: TS będzie naszym Rydzykiem, DiW wysuniętą placówką misyjną, a Mania muezinem :22:

kjar - 24-09-2004, 13:34

maczaty napisał/a:

no i git: TS będzie naszym Rydzykiem, DiW wysuniętą placówką misyjną, a Mania muezinem :22:

Dobre, :-D :-D :-D

Kriss - 24-09-2004, 16:16

Jestem za istnieniem forum i chętnie wpłacę kaskę - widzę jednak kilka spraw , które należy przemyśleć ;
1. - sprawy fiskalne - o ile wiem Darek nie prowadzi działalności gospodarczej i nie pracuje w żadnej firmie - należałoby to obejść ,
2. - co z treścią reklam i ich zakresem branżowym ? ( towarzyskie też ?)
3. - firmy chciałyby zapewne dostać faktury - od kogo ? ,
4. - co z regulaminem i zasadami moderowania - inaczej jak uspokoić głupiego sponsora - reklamodawcę ?

... i jeszcze kilka , ale nie mam czasu ...

Pzdr- Kriss.

urwis - 24-09-2004, 16:31

[quote="kjar"]Żeby nie było problemów z US wystarczy założyć Koścół Wyznawców FN a następnie wpłacać dobrowolne ofiary pieniężne, które nie podlegają opodatkowaniu.

P.S.
;-) [/quote
Kjar, A kto bedzie kościelnym :?; I czy mogą być zakonnice :?;
Oczywiście tyle żartobliwej odpowiedzi ale sprawy fiskalne są dość istotne aby nie mieć problemów. Musimy się nad tym zastnowić jaką formułę wpłat przyjąć. Może darowizna.

maczaty - 24-09-2004, 16:48

urwis napisał/a:
Musimy się nad tym zastnowić jaką formułę wpłat przyjąć. Może darowizna.

taca, taca :asthanos:

maczaty - 24-09-2004, 16:51

a serio to przelew chyba byłby optymalny - poczekajmy na najnowszą encyklikę :readmore:
Kriss - 28-09-2004, 19:25

[quote="urwis"]
kjar napisał/a:
Żeby nie było problemów z US wystarczy założyć Koścół Wyznawców FN a następnie wpłacać dobrowolne ofiary pieniężne, które nie podlegają opodatkowaniu.

P.S.
;-) [/quote
Oczywiście tyle żartobliwej odpowiedzi ale sprawy fiskalne są dość istotne aby nie mieć problemów. Musimy się nad tym zastnowić jaką formułę wpłat przyjąć. Może darowizna.

Darowizna odpada - wpłata jest ekwiwalentem za korzystanie z FN .

I znowu występuje sytuacja w której sprawę załatwiałoby - powołanie jakiegoś prawnie umocowanego tworu - np stowarzyszenia , fundacji - które posiadałoby konto bankowe a w statucie cele i zadania , pozwalające na dofinansowanie FN w ramach np. popularyzowania sportu i rekreacji . Cele stowarzyszenia czy fundacji mogłyby być dużo szersze .
Wpłacający składki i darowizny mogliby uzyskać efekt podatkowy i kontrolę nad własnymi pieniędzmi . Co wy na to ?

No i się zacznie :-D :?: - pzdr - Kriss

ps. kościół jest dużo trudniej założyć - choć nie powiem koncepcja mi się podoba .

Kriss - 28-09-2004, 19:30

[quote="urwis"]
kjar napisał/a:

P.S.
;-) [/quote

Darowizna odpada - wpłata jest ekwiwalentem za korzystanie z FN .

I znowu występuje sytuacja w której sprawę załatwiałoby - powołanie jakiegoś prawnie umocowanego tworu - np stowarzyszenia , fundacji - które posiadałoby konto bankowe a w statucie cele i zadania , pozwalające na dofinansowanie FN w ramach np. popularyzowania sportu i rekreacji . Cele stowarzyszenia czy fundacji mogłyby być dużo szersze .
Wpłacający składki i darowizny mogliby uzyskać efekt podatkowy i kontrolę nad własnymi pieniędzmi . Co wy na to ?

No i się zacznie :-D :?: - pzdr - Kriss

Mania - 28-09-2004, 23:00

Ja jestem za. Poza tym licze na Krissa i jego wiedzie prawno - podatkowa, ze wybierze optymalne rozwiazanie.
Po cichu powiem Wam, ze jesli sie zdecydujemy na takie rozwiazanie Kriss obiecal, ze pomoze....
Mania

grzesnur - 29-09-2004, 09:11

no prosze ... chwile mnie nie bylo ... chwila nie uwagi,

Piszac kiedys ze zdobede sie na pare komentarzy po zlocie FN,
mialem na mysli miedzy innymi zaproponowanie dobrowolnych skladek.
Po prostu w pale mi sie nie miescilo iz mozemy zostawiac na barkach paru osob finansowanie prowadzenia tego forum. Na dodatek oni jeszcze takie rzeczy robia jak zlot ..., :angel: jacys czy co ??

Inicjatywa ze skladkami jest super...
:-D

Pzdr
grzesiek

Aston - 29-09-2004, 15:29

Pomysl ze stowarzyszeniem lub fundacja jest eleganckim rozwiazaniem i US nie ma punktu zaczepienia.
Sa jednak pewne utrudnienia i koszty zwiazane z funkcjonowaniem takich instytucji. Np.:
- czas rejestracji - raczej dlugi
- koszty sadowe i KRS
- pelna ksiegowosc (a to oznacza ksiegowa i jej wynagrodzenie, deklaracje itd, itp)
- zebrania sprwozdawcze i wyborcze czlonkow stowarzyszenia
- wiele innych, ktore przeoczylem ;)

Moze inne rozwiazanie?

DarekS - 29-09-2004, 16:21

Muszę przyznać, że wrzesień pobił wszelkie rekordy jakie do tej pory padły na FN.
Przy okazji przyda się to dla Doroty i Wojtka, którzy lubią różnego rodzaju statystyki.
Dokładna statystyka zamieszczona jest TAM

Kriss - 29-09-2004, 18:11

Aston napisał/a:

Pomysl ze stowarzyszeniem lub fundacja jest eleganckim rozwiazaniem i US nie ma punktu zaczepienia.
Sa jednak pewne utrudnienia i koszty zwiazane z funkcjonowaniem takich instytucji. Np.:
- koszty sadowe i KRS
- pelna ksiegowosc (a to oznacza ksiegowa i jej wynagrodzenie, deklaracje itd, itp)

Moze inne rozwiazanie?

- czas rejestracji - zależy od miasta - od miesiąca do trzech ,
-koszty rejestracji - nic mi o nich nie wiadomo ,
-księgowość - to akurat nie jest problem ,
- walne zebranie - ? - toż to czysta przyjemność :-D
- inne - tak - musi być kilka osób dla których praca dodatkowa i społeczna nie jest problemem .
Pzdr- Kriss

:wave: :wave: [/quote]

kjar - 29-09-2004, 18:40

DarekS napisał/a:
Muszę przyznać, że wrzesień pobił wszelkie rekordy jakie do tej pory padły na FN.

A do końca miesiąca jeszcze 1,5 doby :-D

Dorota i Wojtek - 30-09-2004, 06:56

DarekS napisał/a:
Przy okazji przyda się to dla Doroty i Wojtka, którzy lubią różnego rodzaju statystyki.
Dokładna statystyka zamieszczona jest TAM

Dzięki Darek!
Jesteśmy pod dużym wrażeniem...

Możesz powiedzieć gdzie to jest: Lao People's Democratic Republic ?

Egiptowo wapada przy pozostałych strasznie słabo... ;-) - musimy nad tym popracować... (ale przynajmniej od krainy Lobstera jesteśmy lepsi ;-) )

lobster - 30-09-2004, 07:33

Kurnia za Malta i Bialorusia jestem???

Wszystko przez te wakacje.

nevada - 30-09-2004, 08:47

a mnie ciekawi ten kraj Unknown, chciałbym tam mieszkać... chyba :lol:
nuras5 - 30-09-2004, 09:16

Aston napisał/a:

- koszty sadowe i KRS

Moze inne rozwiazanie?

Istnieje jeszcze stowarzyszenie zwykłe- bez osobowości prawnej.
Do założenia wystarczą 3 osoby i rejestrują je u Starosty powiatu- czas ok. 2 tygodnie, koszt=0zł, może utrzymywać się ze składek członków,przyjmować darowizny na cele statutowe- np. utrzymanie łączności pomiędzy nurkującymi internautami[na szybko], księgowość praktycznie żadna oficjalna, nie ma NIP.

To mogłoby być rozwiązanie problemu. :)

Kriss- co o tym sądzisz?

Kriss - 30-09-2004, 17:33

To nie zupełnie tak jak piszesz .
Cytat z ustawy :
Art. 42. 1. Stowarzyszenie zwykłe nie może:

1) powoływać terenowych jednostek organizacyjnych,

2) łączyć się w związki stowarzyszeń,

3) zrzeszać osób prawnych,

4) prowadzić działalności gospodarczej,

5) przyjmować darowizn, spadków i zapisów oraz otrzymywać dotacji, a także korzystać z ofiarności publicznej.

2. Stowarzyszenie zwykłe uzyskuje środki na swoją działalność ze składek członkowskich.

Sądziłem , że stać nas na trochę więcej członków za przeproszeniem i miałem nadzieję na bardziej rozbudowaną i ambitną działalność niż dofinansowanie FN . Samo dofinansowanie FN - można przepuścić przez którąś z działających - zaprzyjażnionych firm . I jak widzę będzie to najprostszy sposób - nie wymagający pracy i nakładów , że o czasie nie wspomnę . Jak by co służę swoją osobą - pzdr-Kriss

Aston - 30-09-2004, 18:22

Kriss napisał/a:

Sądziłem , że stać nas na trochę więcej członków za przeproszeniem i miałem nadzieję na bardziej rozbudowaną i ambitną działalność niż dofinansowanie FN .

Przepuszczenie FN przez zaprzyjazniona firme lub stowarzyszenie jest najprostszym rozwiazaniem.

Pozdrowienia!

DarekS - 30-09-2004, 22:36

nevada napisał/a:
a mnie ciekawi ten kraj Unknown, chciałbym tam mieszkać... chyba :lol:

sa to wejscia z domen nierozpoznanych lub nie majacych zadnych wpisow w DNS

nuras5 - 01-10-2004, 07:32

Kriss napisał/a:

2. Stowarzyszenie zwykłe uzyskuje środki na swoją działalność ze składek członkowskich.

Sądziłem , że stać nas na trochę więcej członków za przeproszeniem i miałem nadzieję na bardziej rozbudowaną i ambitną działalność niż dofinansowanie FN . Samo dofinansowanie FN - można przepuścić przez którąś z działających - zaprzyjażnionych firm . I jak widzę będzie to najprostszy sposób - nie wymagający pracy i nakładów , że o czasie nie wspomnę . Jak by co służę swoją osobą - pzdr-Kriss

To, że zakłada 3 nie oznacza, że nie może mieć więcej członków, mnie chodziło o najłatwiejszą formę finansowania forum.
Czy powiedzie się wielka , ambitna działalność w ramach tego forum- nie wiem, ale ponieważ rozrzut geograficzny mamy dość spory- wątpię.
Ponieważ jednak jest to prywatne przedsięwzięcie- zostawmy decyzje Adminowi.