| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Zdjecia ze Spotkania w Kikitach
Sonny - 21-03-2005, 09:47 Temat postu: Zdjecia ze Spotkania w Kikitach Zdjecia ze Spoktania ktore ja robilem, badz Darek (oczywiscie Swoim C5060 ), Badz Amalcz sa juz na FTP, ale o namiary na tego FTP to prosze do Darka...
Nie wszystkie zdjecia sa na FTP, nie ktore (takie pardziej prawytne , czy tez gdzie byly robione konkretnie dla kogos) sa u mnie na dysku i bede je rozsyslal przez maila...Wiec jesli nie znalezles / nie znalazlas wszystkich swoich zdjeci na FTP to pewnie jest ono u mnie na dysku...
dpif - 21-03-2005, 09:59
o i znowu ściemniasz
Arek Makowski - 21-03-2005, 10:03
Sony napisał;
| Cytat: | | Zdjecia ze Spoktania ktore ja robilem |
Robiłeś jakieś zdjęcia Sony....eee , chyba nie, i chyba mnie tam nie ma!!!! To jakis namiarek na te zdjęcia, zweryfikujemy wiarygodność świadka.....! Co Ty na to????
Pozdrawiam
Arek M
Karol Susicki - 21-03-2005, 10:03
Jeśli chodzi o zdjęcia to mam taką propozycję:
Zebrać je w jednym miejscu, wypalić na DVD, rozesłać uczestnikom.
Ponieważ jest tego sporo, myślałem, żeby każdy kto chce się zdjęciami podzielić przesłał je do kogoś (mogę się tego podjąć) kto je posortuje, zrekompresuje jeśli trzeba i wypali na DVD. Taki komplet 60-70 płyt DVD mogę podesłać do DarkaS, który dysponuje waszymi adresami i mógłby zająć się lub zlecić rozesłanie tego. Rozmawiałem na ten temat na zlocie z kilkoma osobami i wstępnie są zainteresowane.
Karol
Mania - 21-03-2005, 10:21
jestem ZA !!!!!!!!!!!!!!!
ol_marcino - 21-03-2005, 10:33
Uważam że wydanie płyty zlotowej ze zdjęciami to super pomysł
DarekS jeśli chcesz mogę spróbopwać wystawić jakiś ftp i niech zdjęcia na niego schodzą a jak będzie już komplet weźmiemy się za obróbkę
pozdrawiam:
ol_marcino
dpif - 21-03-2005, 10:41
było by super . Mogę wypalić płytki
Adam Frajtak - 21-03-2005, 10:50 Temat postu: fotki Żeby nie było: Wyrażam nieodpłatnie zgodę na przetwarzanie i publikowanie zarówno w celach komercyjnych jak i satyrycznych mojej facjaty zrzekam się wszelkich praw do fotografii wykonanych na zlocie z moim udziałem oraz bezpośrednio przed nim i tuz po . Jednocześnie nie biorę odpowiedzialności za szkody, które takie foty mogą wyrządzić osobom, które będą te zdjęcia oglądały.
Ps. To tak na wszeli wypadek bo z doświadczenia Forumowego wiem że łatwo tu o naruszenie praw autorskich.
Pozdro Scaner
ol_marcino - 21-03-2005, 11:19
Uwaga ustaliliśmy z DarkiemS, że jeżeli macie jakieś zdjęcia ze zlotu FN i chcecie się nimi podzielić wrzucajcie je na adres:
ftp://pustak.enet.pl/
logujemy sie jako: Anonymous
folder: /upload/forum-nuras
z zebranych tam zdjęć wypalimy płyty
pozdrawiam:
ol_marcino
amalcz - 21-03-2005, 15:23
| ol_marcino napisał/a: | ftp://pustak.enet.pl/
logujemy sie jako: Anonymous
folder: /upload/forum-nuras |
Odemnie chce hasła ?
kjar - 21-03-2005, 15:32
| amalcz napisał/a: | | Odemnie chce hasła ? |
Nie, nie oczekuje hasła, jeśli jesteś "Anonymous". Sprawdź dokładnie pisownię.
Mirek - 21-03-2005, 15:47
| amalcz napisał/a: |
Odemnie chce hasła ? |
Zazwyczaj serwery ftp dla użytkownika anonymous oczekują hasła w postacji adresu mailowego np: user@domena.pl
Isabelle - 21-03-2005, 19:05
A mnie to w ogole nie chce dzialac..
pojawia sie komunikat:
"wystapi blad podczas odczytywania zawartosci folderu. Upewnij sie, ze nazwa pliku jest prawidlowa oraz czy masz uprawnienie dostepu do podanej lokalizacji.
Szczegoly: Nie mozna okreslic nazwy serwera lub adresu "
a probowalam i bez mejla jako hasla i z normalnym adresem
isabelle
kjar - 21-03-2005, 20:07
| Isabelle napisał/a: | a probowalam i bez mejla jako hasla i z normalnym adresem |
Nie martw się. Poczekaj na płytkę. To tylko kilka dni. Czekanie wzmaga apetyt
Mania - 21-03-2005, 20:39
ode mnie tez zada haslo
Mania
ukusek - 21-03-2005, 20:42
Dajcie co lepsze na stronkę na Forum z odpowiednim komentarzem, śmiesznie będzie
kjar - 21-03-2005, 20:56
Jedenaście sztuk miniaturek wrzuciłem do albumu do działu "imprezy".
Isabelle - 21-03-2005, 22:19
| kjar napisał/a: | Nie martw się. Poczekaj na płytkę. To tylko kilka dni. Czekanie wzmaga apetyt |
no moze i tak a ja sie juz bardzo nie moge doczekac
anatol - 21-03-2005, 22:22
u mnie działa.W Total Commanderze wpisałem poniższe dane. W każdym programie do obsługi FTPa powinno działać.
nazwa serwera: pustak.enet.pl
nazwa użytkownika: anonymous
hasło: anatol@anatol.com
tryb: passive
agrest - 21-03-2005, 22:35
U mnie tez dziala z linii polecen. Standrad, tylko czasami rwie polaczenie i nie ma uprawnien zeby cos usunac ale to akurat jest ok.
Pozdrawiam
J.
kjar - 21-03-2005, 23:08
| agrest napisał/a: | | tylko czasami rwie polaczenie i nie ma uprawnien zeby cos usunac ale to akurat jest ok. |
To nie jest OK. chociaż rozumiem intencje.
Jeśli przerwie połączenie w trakcie wysyłania zdjęcia (a praktycznie tak się zdarza najczęściej) to na FTP zostaje kawałek zdjęcia i pod tą nazwą nie da się go już powtórnie zapisać.
[ Dodano: 21-03-2005, 23:09 ]
| Isabelle napisał/a: | a ja sie juz bardzo nie moge doczekac |
Zapraszamy do Albumu.
Ogrood - 21-03-2005, 23:11
Hej Wlasnie dolaczylem Jak mi sie uda to dolacze moje zdjecia na FTP. Moze kogos zainteresuja.
pozdro
agrest - 22-03-2005, 09:47
| kjar napisał/a: |
To nie jest OK. chociaż rozumiem intencje.
Jeśli przerwie połączenie w trakcie wysyłania zdjęcia (a praktycznie tak się zdarza najczęściej) to na FTP zostaje kawałek zdjęcia i pod tą nazwą nie da się go już powtórnie zapisać.
|
No wlasnie intencje. Wlasnie dlatego napisalem ze ok. Zeby to rozwiazac to kazdy wrzucajacy musialby dostac usera i swoje miejsce z uprawnieniami (jedno z rozwiazan) ale to juz duzo roboty. Tak jak jest, admin sobie wszystko posprzata. Trzeba mu tylko dac cynk co jest nie tak. Ja nie zapisywalem zdjec pojedynczo bo to strata czasu na negocjacje polaczen i wtedy to juz faktycznie niezle rwie. Lepiej wszystko spakowac do jednego pliku i wyslac za jednym razem. Nie ma limitu wielkosci jednej paczki wiec idzie ok. 40MB zbior poszedl mi za drugim razem, za pierwszym zerwalo na samym koncu . Zdjecia zajmowaly chyba nie cale 10MB (zwiekszylem kompresje jpg i zjechalem do mniejszego rozmiaru).
Pozdrawiam.
J.
Pitt_M - 22-03-2005, 10:00
Witam
Wrzuciłem ok. 50 fotek i z niecierpliwością czekam na płytę.:pajac:
Pozdrawiam
kjar - 22-03-2005, 10:17
| agrest napisał/a: | | Lepiej wszystko spakowac do jednego pliku i wyslac za jednym razem. |
To jest rzeczywiście sensowny pomysł.
Tylko że u mnie wychodzi 366 MB
Andrzej Kosko - 22-03-2005, 11:02
| Cytat: | | Dajcie co lepsze na stronkę na Forum | Tak,tak-ja tez chcę-choć w ten sposób być chwilę z Wami!
Pozdrawiam,Andrzej
wrobelsl - 22-03-2005, 12:40
Może ustaw nam jakiś login i hasło do tego FTP. Bo po zalogowaniu jako anonim jest problem z zassaniem fotek, albo masz mały limit transferu.
ol_marcino - 22-03-2005, 13:03
| wrobelsl napisał/a: | | Może ustaw nam jakiś login i hasło do tego FTP. Bo po zalogowaniu jako anonim jest problem z zassaniem fotek, albo masz mały limit transferu. |
Założenie było takie:
Każdy kto chce się podzielić zdjęciami wrzuca je na podany ftp. Kiedy uzgodnimy że mamy komplet palimy płyty i rozsyłamy. Oprócz tego postaramy się wystawić na ftp z lepszym wydmuchem.
pozdrawiam:
ol_marcino
Karol Susicki - 22-03-2005, 13:08
Ja wiem, że w czasach internetu moja propozycja może się wydać staroświecka
Proponuję nagrać zdjęcia na CD i wysłać pocztą.
Większość dysponuje łączami asynchronicznymi w których upload jest na poziomie 128kbps! Jak ktoś ma 300-600MB do wrzucenia na FTP, które jeszcze w dodatku zrywa połączenia i nie zezwala na nadpisywanie plików to to jest koszmar!
Reasumując: podać adres na który wysyłać i jak ktoś ma ochotę i chwilę czasu to wypali płytkę i wyśle a ci co mogą niech wrzucają przez FTP.
--
Karol
Mania - 22-03-2005, 14:47
Jak juz napisalam jestem jak najbardziej za. Z pracy nie moge sie z ftp polaczyc - zablokowany przez firewall i proxy. A w domu mam modem telefoniczny wiec w ogole zdejmowanie takiej ilosci zdjeci odpada
Mania
Isabelle - 22-03-2005, 15:02
| Mania napisał/a: | | Z pracy nie moge sie z ftp polaczyc - zablokowany przez firewall i proxy |
Mnie sie nawet udalo wywalczyc w robocie zeby mi dali uprawnienie i autoryzacje na przejscie firewalla na ftp ale .... sie wzial i ftep rozpirzyl w calej firnie i c***.
a w domu nie rabotajet i juz.
Arex - 22-03-2005, 17:39
| Karol Susicki napisał/a: |
Reasumując: podać adres na który wysyłać i jak ktoś ma ochotę i chwilę czasu to wypali płytkę i wyśle a ci co mogą niech wrzucają przez FTP.
|
Popieram Karola w całej rozciaglosci
A kilka postow wyzej Karol z tego co pamietam proponowal ze moze wlasnie w taki sposob wykonac plytki DVD.
Moze jednak tak zrobimy.
Wbrew pozorom wydaje mi sie ze bedzie szybciej.
Sonny - 22-03-2005, 19:38
Zdjecia z kart pamieci ktore posiadam sa juz na FTP (ale o tym juz bylo )
Co do pomyslu to jestem za...niech wszyscy co robili fotki podesla zdjecia na do osoby ktora ma sie tym wszystkim zajac...i dla chetnych wypalic wszystkie zdjecai na plycie DVD...bedzie ogladania
Aniołek - 22-03-2005, 22:43
Mam nadzieję, że ja również załapię się na taką płytkę:-) Z góry wielkie dzięki.
Sonny kilka zdjęć możesz mi też przesłac na maila, którego chyba znasz. Byłabym wdzięczna.
ol_marcino - 23-03-2005, 14:26
| Karol Susicki napisał/a: | Ja wiem, że w czasach internetu moja propozycja może się wydać staroświecka
|
OK
Jeżeli komuś będzie wygodniej zgrać swoje zdjęcia i wysłać pocztą to niech się odezwie na PW oczywiście to co zostało wysłane na ftp nie wymaga dublowania.
pozdrawiam:
ol_marcino
Victoria - 25-03-2005, 15:29
Hej,
Nie moge sie dostac na ftp, mimo, ze wczesniej bez problemu sciagnelam czesc zdjec.
Ktos ze znajomych tez nie moze.
Cos sie stalo?
kjar - 31-03-2005, 18:54
Czy, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, ktoś pracuje nad płytką DVD zawierającą wszystkie zdjęcia ze spotkania w Kikitach?
Jeśli tak, to na jakim jest to etapie?
Karol Susicki - 12-04-2005, 14:16
Przyłączam się do Kjara
Co z fotkami? Chciałem je przygotować i gdybym się za to zabrał byłyby już dawno rozesłane. Kiedy zamierzacie chłopaki się zebrać?
--
Karol
Aniołek - 12-04-2005, 20:07
Ja cały czas czekam na jakiś znak... a tu nic:-( Może ja mam się tym zająć?
Szatan - 12-04-2005, 21:14
Nie bierzcie tego na serio co Aniołek pisze. Ona jeszcze calkiem do zdrowia nie wróciła...no wiecie, po tym upadku w Kikitach.
Przemek - 12-04-2005, 21:28
Pisze bardzo dobrze! gdzei te zdjecia panowie?=]
Aniołek - 12-04-2005, 21:45
| Cytat: | | Pisze bardzo dobrze! gdzei te zdjecia panowie?=] |
Masz u mnie piwko Przemcio:-)
Ja zostane przy soczku - jak przystało na Aniołka
| Cytat: | | Nie bierzcie tego na serio co Aniołek pisze. Ona jeszcze calkiem do zdrowia nie wróciła...no wiecie, po tym upadku w Kikitach. |
A Ty kochanie ... od dzisiaj wieczorne kakao robisz sobie sam
ol_marcino - 12-04-2005, 21:47 Temat postu: zdjęcia Ok biję się w pierś, trochę mnie zawaliło robotą i temat zdjęć się przesunął ale do rzeczy
zdjęcia jakie do mnie dotarły to foty zrobine przez:
Pitt_M
kjar
Sonny
agrest
anatol
garnet & amalcz
wszystkie dostępne są w paczkach *.zip pod adresem:
http://www.ols.vectranet.pl/~fn
Jeżeli ktoś nie będzie mógł ich sobie pociągnąć a chciałby otrzymać wypaloną płytę niech da znać na PW i coś pewnie poradzimy
pozdrawiam:
ol_marcino
Mania - 13-04-2005, 08:54
Marcin
Ale trzeba jeszcze scignac jacka Madejskiego - robil zdjecia oraz Mikolaja (ocn pomoze), ktory ma najwiecej niezapomnianych zdjec Viki i ArturaP
Ich zdjecia dodane do tych co masz warto pewnie przeslac do Karola zeby wypalil DVD - sma sie deklarowal....
Ja w kazdym razie sie od poczatku na taka plytke zapisuje.
Panowie prosze - dogadajcie sie i do roboty!!!!
Mania
jcsjacekj - 13-04-2005, 15:45
Pobrałem sobie zdjęcia i jeśli ktoś chciałby płytę CD (bo mieści się) to można pisać również do mnie (jcsjacekj@o2.pl).
Trzeba Marcina odciążyć bo mu się nagrywarka przegrzeje
Jak starczy czasu (nie obiecuję) to może przekonwertuję na album - taki w postaci stron WWW (html). Będzie łatwiej nawigować.
agrest - 13-04-2005, 15:52
oj_marcino... wolno... wolno... idzie....
ol_marcino - 13-04-2005, 18:28
| Mania napisał/a: |
Ale trzeba jeszcze scignac jacka Madejskiego - robil zdjecia oraz Mikolaja (ocn pomoze), |
rozmawiałem dzisiaj z Ryśkiem jest w Warszawie więc zdjęcia które posiada zobaczę dopiero w sobotę,
| Mania napisał/a: |
ktory ma najwiecej niezapomnianych zdjec Viki i ArturaP
|
myślę, że te fotki nie powinny być szeroko rozpowszechniane ze względu na dobro Modeli
pozdrawiam:
ol_marcino
jcsjacekj - 14-04-2005, 16:13
Ze zdjęć wystawionych na FTP wytworzyłem taki mały albumik.
Do objerzenia pod linkiem http://80.53.229.26:81/
Jeśli ktoś chce otrzymać CD z oryginalnymi zdjęciami + w postaci takiego albumu proszę o Emaila ...
Sonny - 14-04-2005, 17:19
Taka moja skromna propozcyja...a moze by tak wybrac pare zdjec i podpisac je ciekawie ?
|
|