FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - DIR i Halcyon Gear

kamyk - 08-03-2006, 01:02
Temat postu: DIR i Halcyon Gear
kamyk napisał/a:
hehe to fajane to CMSA :D A jak oni sie ucza nurkowac skoro maja 2 sprzety na 40 sosb ??

Kamyk, teraz juz to tak nie dziala. To co napisal scaner to sytuacja sprzed dobrych kilkunastu lat
kamyk napisał/a:
kupilem raz i mi zarokwa HID z niej wypadal i nie laczylo ;/ musilam zrobic maly manerw i "przyklejilem ja smarem" do oringow :D Ale teraz cos mi bateria szfankuje a latrak jest NEW

Mozesz napisac cos wiecej? CO znaczy ze bateria ci szfankuje? Jak to wypadla Ci zarowka? Z ktorego modelu HID'a? Napisz cos wiecej bo to bardzo ciekawe co piszesz.

J.

Wiec to wygldalo tak ze .... poniewarz halcyon latarki sa "inne" i roznierz zarowka jest inna ... czyli nie taka ze WKRECA SIE JA tylko tak jak "wlorzyc wtyczke w kontakt" i to ma tenncje do wypadania jak sie skacze do wody. Dlatego moj trick na to jest urzyc troche silikonu do uszczenialania np:obudowy do kamer ale pod zadnym pozorem nie kleju ...

Bateria no wiec tak albo mam wadliwa ladoawrke halcyona albo moja bateria szfankuwoala na pocztu

zaczelo sie od tego ze jak dostalem ladoawrke to bateria byla naladowana ku mojemu zdziwieniu ale potem doszeldem do wnusku ze musieli ja przetesowac wiec ok poszedlem na 1 nur i latakra nie dziala to byla wina zaroki z/w. Potem jak bylem w jaksnuki (napraiwlem zarowke) nagle moj HID sie wylaczyl ;/ a oczywisle wczensiaj sie ladowal cala noc wiec wtedy wyslem sa sprowetem i mi nowa Halcyon dal i etraz wszystko ok !!

pzodo
Kamyk

Mario - 08-03-2006, 09:15

Ale o co chodzi?
KasiaK - 08-03-2006, 09:30

kamyk napisał/a:

Mozesz napisac cos wiecej? CO znaczy ze bateria ci szfankuje? Jak to wypadla Ci zarowka? Z ktorego modelu HID'a? Napisz cos wiecej bo to bardzo ciekawe co piszesz.

J.
Wiec to wygldalo tak ze .... poniewarz halcyon latarki sa "inne" i roznierz zarowka jest inna ... czyli nie taka ze WKRECA SIE JA tylko tak jak "wlorzyc wtyczke w kontakt" i to ma tenncje do wypadania jak sie skacze do wody. Dlatego moj trick na to jest urzyc troche silikonu do uszczenialania np:obudowy do kamer ale pod zadnym pozorem nie kleju ...

Bateria no wiec tak albo mam wadliwa ladoawrke halcyona albo moja bateria szfankuwoala na pocztu

zaczelo sie od tego ze jak dostalem ladoawrke to bateria byla naladowana ku mojemu zdziwieniu ale potem doszeldem do wnusku ze musieli ja przetesowac wiec ok poszedlem na 1 nur i latakra nie dziala to byla wina zaroki z/w. Potem jak bylem w jaksnuki (napraiwlem zarowke) nagle moj HID sie wylaczyl ;/ a oczywisle wczensiaj sie ladowal cala noc wiec wtedy wyslem sa sprowetem i mi nowa Halcyon dal i etraz wszystko ok !!

po polsku:
więc to wyglądało tak , że (ponieważ) latarki Halcyona są "inne" i również żarówka jest w nich inna , czyli nie do wkrecania tylko "jakby ją włożyć do kontaktu", to ma ona tendencje do wypadania podczas skoku do wody. Dlatego mój sposoób na to, to użycie trochę silikonu, takiego jak np do uszczelniania obudowy do kamer (nie kleju-pod zadnym pozorem)

stwierdziłem, ze albo mam wadliwą ładowarkę do latarki, albo moja bateria od początku miała defekt,
zamówiłem i otrzymałem latarkę, bateria była naładowana i napewno musieli ja przetestować , wiec poszedłem na pierwszego nura. Niestety latarka nie zadziałała, a ja myslałem ze to wina żarówki. Na kolejnym nurku w jaskini latarka sie znowu wyłaczyła, mimo ze wymieniłem przed nurkiem zarówke i cała noc ładowałem owego HIDa.
Odesłałem latarke reklamacyjnie do Halcyona, co H uznał i przysłał mi nową sztukę.

Mario...naprawde zabrakło Ci inteligencji, zeby zrozumiec powyzszy teksty, czy po prostu sie czepiasz?

pozdr :)
Kasia

wrobel.cwirek - 08-03-2006, 14:42

KasiaK napisał/a:
a ja myslałem ze to wina żarówki.

Ja zrozumialem, ze za pierwszym razem to byla wina zarowki... wiec ja dopasowal lepiej przy pomocy smaru

Kamyk, uscislisz?

Tomek Radomski - 08-03-2006, 14:50

wrobel.cwirek napisał/a:
Kamyk, uscislisz?

no nie wiem :mrgreen:
Chyba, że KasiaK przetłumaczy jak zwykle ;-)

Olas - 08-03-2006, 15:26

Cytat:
bateria szfankuwoala na pocztu

Czy bateria szwankowała Ci tylko podczas pobytu na poczcie ? :mrgreen:

Tomek Radomski - 08-03-2006, 15:29

KasiaK napisał/a:
moja bateria od początku miała defekt

tak to jest po tłumaczeniu by KasiaK

KasiaK - 08-03-2006, 15:39

sie czepiacie Panowie...chciałam byc miła i tyle :lol:

Olas...Twoje tłumaczenie z "tą pocztą" doprowadziła mnie do łez :mrgreen:

K.

Tomek Radomski - 08-03-2006, 15:57

KasiaK napisał/a:
sie czepiacie Panowie...chciałam byc miła i tyle

sie nie czepiam, tylko grzecznie podaję Twoje przełożenie tekstu :cool:

stefan-stefan - 08-03-2006, 17:43

Kamyk mam pytanie do ciebie, mimo że jesteś na mojej liście ignorowanych.

1. Jesteś człowiekiem młodym ale już nie smarkatym (tak myślę), czy jako polski imigrant do Australii jesteś nim w pierwszej linii czy może tam się urodziłeś?

2. Czy niechlujność pisania wynika z braku wiedzy czy lenistwa?

3. Czy posiadasz polskie liternictwo w kompie?

4. No i w końcu muszę ci pogratulować. Jesteś swojego rodzaju kuriozum, przyciągasz ludzi jak magnes, co byś nie napisał. Nawet ja się skusiłem. Liczę na szczerą odpowiedź.

Pozdrawiam

TomS - 08-03-2006, 20:38

... I dlaczego starzejesz sie nieliniowo ???
waldo - 08-03-2006, 22:54

TomS napisał/a:

Na początku Kamyk kłamał, ale obiecał, że już nie będzie, więc można mu wybaczyć cykl dojrzewania :razz:

Grzyb - 08-03-2006, 23:02

waldo napisał/a:
TomS napisał/a:

Na początku Kamyk kłamał, ale obiecał, że już nie będzie, więc można mu wybaczyć cykl dojrzewania :razz:

to tu nie mozna klamac? :mrgreen:

Adam Frajtak - 08-03-2006, 23:13

stefan-stefan napisał/a:

4. No i w końcu muszę ci pogratulować. Jesteś swojego rodzaju kuriozum, przyciągasz ludzi jak magnes, co byś nie napisał. Nawet ja się skusiłem. Liczę na szczerą odpowiedź.

Pozdrawiam

Przyciaga bo pisze to co mysli i ma w dupie swoj image on tu po prostu wchodzi bo chce a nie dlatego ze chce sprzedac kurs,urlop,sprzet itd itd itd. A to jak pisze nie ma znaczenia... przynajmniej dla tych ktorzy nie są z wiochy i maja na co dzien okazje przebywac i pracowac z ludzmi roznych narodowosci o roznym poziomie wykształcenia.

[ Dodano: 08-03-2006, 23:15 ]
TomS napisał/a:

Bo Kamyk jest Aburygenem i to sny okreslaja jego rzeczywisty wiek :mrgreen:

Dimiro - 08-03-2006, 23:40

Bravo Scaner ... :cool:
wrobel.cwirek - 09-03-2006, 06:05

stefan-stefan napisał/a:
3. Czy posiadasz polskie liternictwo w kompie?

Ja posiadam a nie uzywam...

Andrzej Kosko - 09-03-2006, 10:49

Tomek Radomski napisał/a:
KasiaK przetłumaczy jak zwykle
Podziwiam Twoją cierpliwość-mnie nie wystarcza na przeczytanie tego czegoś-a gdzie jeszcze tłumaczyć...
Tomek Radomski - 09-03-2006, 11:12

Trzeba sobie pomagać (w sensie nawzajem).
Ja na przykład przepuszczam staruszki przez ulicę, a nie gazu i wycieraczki (znaczy cierpliwy jestem).

KasiaK - 09-03-2006, 13:55

Andrzej Kosko napisał/a:
Tomek Radomski napisał/a:
KasiaK przetłumaczy jak zwykle
Podziwiam Twoją cierpliwość-mnie nie wystarcza na przeczytanie tego czegoś-a gdzie jeszcze tłumaczyć...

hehe ..nie ukrywam, ze łatwiej byłoby mi tłumaczyc go z angielskiego na polski :lol: ale cóż....szczerze? bawi mnie to :-D

poza tym, tak jak powiedział Tomek (ten od wycieraczek i staruszek :mrgreen: ) trzeba byc cierpliwym....nauczył mnie tego traffic, na jaki codziennie natrafiam jadąc do pracy........stoje grzecznie i czekam...bo co? jak sie zdenerwuje to pojade szybciej? :) bez sensu nerwy... :cool:

tsharny - 09-03-2006, 15:37

KasiaK napisał/a:
bez sensu nerwy... :cool:

:beer:

Efraim Ryba - 09-03-2006, 18:29

KasiaK napisał/a:
....nauczył mnie tego traffic, na jaki codziennie natrafiam jadąc do pracy..

Idea słuszna, ale co to jest "traffic"? Myslałem, że w Polsce używamy słowa "korek" ;)

stefan-stefan - 09-03-2006, 19:52

No i jak miło sie zrobiło i towarzystwo sie odwaliło od kamyka

scaner napisał/a:
a nie dlatego ze chce sprzedac kurs,urlop,sprzet itd itd itd.

A ty to niby chcesz, albo ja. Zaraz ci torbę popruje....

Adam Frajtak - 09-03-2006, 20:03

stefan-stefan napisał/a:

A ty to niby chcesz, albo ja. Zaraz ci torbę popruje....

No ale to nie o Tobie mowa w koncu Twoje posty sa nie wiele lepsze od Kamykowych :22:

stefan-stefan - 09-03-2006, 20:19

scaner napisał/a:
w koncu Twoje posty sa nie wiele lepsze od Kamykowych <usmiech2>

kamyk sorki, scaner ma w sumie racje :mrgreen:

agrest - 09-03-2006, 22:05

Efraim Ryba napisał/a:
KasiaK napisał/a:

Idea słuszna, ale co to jest "traffic"?

Piesek? :mrgreen:

KasiaK - 09-03-2006, 23:55

Efraim Ryba napisał/a:
KasiaK napisał/a:

Idea słuszna, ale co to jest "traffic"? Myslałem, że w Polsce używamy słowa "korek" ;)

ojjjj sie czepiasz noszzzzz :lol: tak MIE sie napisało jakos :roll:

:)
K.

nie, agrest, traffic to nie piesek....to takie cos co sie trafia jak stoisz w ^$(@)(*#&@*(#_@.......ciagu aut probujacych, za cholere nie wiadomo dlaczego, pojechac o tej samej godzinie, tez nie wiadomo w jakim celu, w te samą strone.......co Ty i do tego jadą skubańce 10km/h i w ogole nie chca szybciej :mrgreen:

agrest - 10-03-2006, 07:29

No patrz... a ja gupi myslalem ze to piesek :mrgreen:
Czyli issue to nie rybka? ;)

Pozdrowki
J.

Mario - 10-03-2006, 11:19

KasiaK napisał/a:
Mario...naprawde zabrakło Ci inteligencji, zeby zrozumiec powyzszy teksty, czy po prostu sie czepiasz?

Widze , że mamy kogoś z Mensy Polskiej , brawo :mrgreen:

KasiaK - 10-03-2006, 12:59

Mario napisał/a:
KasiaK napisał/a:

Widze , że mamy kogoś z Mensy Polskiej , brawo :mrgreen:

jak tez kolege bez kompletnego poczucia humoru, gratuluje :mrgreen:

kamyk - 14-03-2006, 03:15

stefan-stefan wiec nie mam pol. worda ani nic takiego na kompie, i nie nie jestem imigrantem :d Tylko studentem ... A tak pozatym mielsimy rozmawiac o DIR a nie o tym kto w jaki sposob pisze ...

Pzodo
kamyk

Mania - 14-03-2006, 09:06

KasiaK napisał/a:
nauczył mnie tego traffic, na jaki codziennie natrafiam jadąc do pracy........stoje grzecznie i czekam...bo co?

Kaska
ale ty nie jezdzisz samochodem do pracy bo nie masz prawa jazdy.....
:22:
Mania

KasiaK - 14-03-2006, 09:21

Mania napisał/a:
KasiaK napisał/a:
nauczył mnie tego traffic, na jaki codziennie natrafiam jadąc do pracy........stoje grzecznie i czekam...bo co?

Kaska
ale ty nie jezdzisz samochodem do pracy bo nie masz prawa jazdy.....
Mania

Maniu....jezdze....czasami sama...ale z reguły zawsze mnie ktoś wozi...to tylko Ty bidaku musisz sama zapylać do roboty :22:

to ze nie mam prawa jazdy, nie oznacza ze nie jezdze....spytaj Viki ;)

Mania - 14-03-2006, 09:42

Kasia - to sie zdecyduj...
Jest tak:

KasiaK napisał/a:
Maniu....jezdze....czasami sama...ale z reguły zawsze mnie ktoś wozi...

czy tak:
KasiaK napisał/a:
stoje grzecznie i czekam...bo co? jak sie zdenerwuje to pojade szybciej?

A poza tym prowadzenie samochodu bez prawa jazdy nie jest najlepszym pomyslem (i lamaniem prawa - do czego w dodatku przyznajesz sie publicznie) - szczerze, odpusc sobie i zrob wreszcie prawo jazdy.

Mania

agrest - 14-03-2006, 11:11

Mania napisał/a:
A poza tym prowadzenie samochodu bez prawa jazdy nie jest najlepszym pomyslem

No i to juz nie jest "DIR" :mrgreen:

wrobel.cwirek - 14-03-2006, 12:35

Mania napisał/a:
A poza tym prowadzenie samochodu bez prawa jazdy nie jest najlepszym pomyslem

Na drogach publicznych... na prywatnym terenie (ogrodzonym ???) - nie ma problemu :-)

Mania - 14-03-2006, 13:18

Zeby nie bylo zem swieta - sama tez lamie prawo - na przyklad nagminnie przekraczam dozwolona predkosc.
wrobelku - jakiegos mojego znajomego zgarneli jak na terenie zamknietym i ogrodzonym (prywatnym) czyli na przyblokowomym parkingu przestawial samochod po kieliszku. I nie bylo zmiluj....
Mania

wrobel.cwirek - 14-03-2006, 15:02

dziwne... kodeks drogowy nie obowiazuje na takim terenie... moze to jest w kk?
Bogen - 14-03-2006, 23:07

Mania napisał/a:
akiegos mojego znajomego zgarneli jak na terenie zamknietym i ogrodzonym (prywatnym) czyli na przyblokowomym parkingu

Hej.
A jak tam sie dostali Policjancji skoro ten teren jest:
- zamkniety
- ogrodzony
- prywany?

Czy moze przyblokowy parking? :-D

Tak czy inaczej KK stanowi:
Art. 178a. (57) § 1. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania inny pojazd niż określony w § 1,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku

kamyk - 15-03-2006, 00:42

prosze o zamkniecie tematu, szkoda ze nikt nie chce gadac o DIR tylko o przepisach drogowych ;/

kamyk :(

wrobel.cwirek - 15-03-2006, 08:26

Bogen napisał/a:
Tak czy inaczej KK stanowi:

czyli ze jednak nie krd a kk.

kamyk napisał/a:
szkoda ze nikt nie chce gadac o DIR tylko o przepisach drogowych

ale to tez jest ciekawe :-D

to ja opowiem moja historie :-) hehe

po pol roku na Cyprze, jakies 4 miesiace za kolkiem, przyjechalem do Polski, na drugi dzien wzialem auto ojca i gdzies jechalem - i chwila paniki - czemu pod prad mam jechac ;-)

juz sie boje co bedzie jak znowu na swieta przyjade w grudniu hehe

KasiaK - 15-03-2006, 08:36

kamyk napisał/a:
prosze o zamkniecie tematu, szkoda ze nikt nie chce gadac o DIR tylko o przepisach drogowych ;/

kamyk :(

ohhh kamyku...nie przejmuj sie.....temat raczej nie bedzie zamkniety, z przyczyn pisania nie na temat, bo jak widać moderatorzy tez sie całkiem dobrze bawią rozprawiając nt prowadzenia auta :)

a w zasadzie....o czym chcesz rozmawiać? :) jesli jak w temacie, to napisz cos konkretniej....o co chodzi :)

miłego dnia
Kasia

kamyk - 17-03-2006, 05:31

Hi,

Juz pisalem na pocztku ale widze ze nic z tego nie wyszlo daltego nie bedie sie wypowiadac na ten temat juz ...

Kamyk :22:

tsharny - 17-03-2006, 18:09

kamyk, nie poddawaj się...
agrest - 17-03-2006, 18:52

popieram, zobacz jaka czytelnoscia ciesza sie Twoje watki.
kamyk - 20-03-2006, 08:20

No jaka tylko ze wszytkie watki zchodza z tematu wiec to nie ma sensu ;/

Kamyk

martin - 20-03-2006, 12:47

kamyk napisał/a:
wszytkie watki zchodza z tematu

zastanowmy sie dlaczego.....
kamyk napisał/a:
to nie ma sensu

nareszcie zrozumiales, SCNR

Mario - 20-03-2006, 15:32

KasiaK napisał/a:
jak tez kolege bez kompletnego poczucia humoru, gratuluje

Przepiękny "jad " , brawo :mrgreen:

TomM - 23-03-2006, 14:14

kamyk napisał/a:
prosze o zamkniecie tematu, szkoda ze nikt nie chce gadac o DIR

Czemu nie - prosze bardzo. Zamieściłeś zdjęcia (z sygnaturą Mt Gambier South). Wymień 5 błędów w konfiguracji osobnika młodocianego (nie wiem, czy to jesteś Ty). Widać, że model na zdjęciach chociaż kupił właściwy sprzęt, to nie ćwiczył na modłę GUE i nie ma odpowiednich nawyków :)

kamyk - 24-03-2006, 07:25

Witaj

TomM napisał/a:
Czemu nie - prosze bardzo. Zamieściłeś zdjęcia (z sygnaturą Mt Gambier South). Wymień 5 błędów w konfiguracji osobnika młodocianego (nie wiem, czy to jesteś Ty). Widać, że model na zdjęciach chociaż kupił właściwy sprzęt, to nie ćwiczył na modłę GUE i nie ma odpowiednich nawyków

Co prosze ?? Pochwal sie swoja widzia GUE !! I pokaz nam na forum jak sie to robi ?? No bo pewnie ty jestes 100% DIR, GUE Dive MASTER haha... albo tylko sie spoufalasz ... bo jak narazie to tylko ty masz problem do moich wypowedzi ... Powodzenia - mam nadzieje ze twoja odp... bedzie trafna... I mozesz slowa wytluszczonym drukiem wytluamczyc ??

kamyk

wrobel.cwirek - 24-03-2006, 08:48

TomM napisał/a:
Wymień 5 błędów w konfiguracji osobnika młodocianego

koniecznosc zmiany fryzjera ? ;-)

ps. dodam, ze dzisiaj nie odpowiadam za to co pisze - jest piatek, ja jestem od wczoraj rana w pracy i jestem po +INF ilosci kaw.

Andrzej Kosko - 24-03-2006, 11:29

KasiaK napisał/a:
jadą skubańce 10km/h i w ogole nie chca szybciej
...bo korek...?
KasiaK napisał/a:
to takie cos co sie trafia jak stoisz
Co to jest nanosekunda? Jest to czas,między zapaleniem się zielonego światła a naciśnięciem klaksonu auta stojącego za tobą.
Swoja drogą to ciekawe,że ludzie tacy jacyś nerwowi-wszak żyjemy w kraju powszechnego szczęścia i radości :mrgreen:

TomM - 24-03-2006, 11:53

Kamyku - to Ty zawsze - czy trzeba czy nie trzeba - nawiązujesz do "szkoleń DUI" albo "DIR-gear" albo "T1 - wszystko w jednym". Jeśli to jesteś ty na zdjęciu - to masz sympatyczna gębę :) i fajnie skompletowany sprzęt. Czy dorośli osobnicy to Twoja rodzina? Bo chyba dzieli was pewna hmm... różnica wieku.
Dołączam twoje zdjęcie ze strzałkami - chciałeś dyskusji o "DIR -gear" to proszę - pole do popisu..

Jest jeszcze błąd szósty, ale słabo widoczny.
Tłumaczę tekst "z wytłuszczonego druku": Masz fajny sprzęt, ale marne pojęcie o jego poprawnej konfiguracji. Na razie mamy raczej obraz "padirowca".
Jeśli chcesz komentarz do strzałek to proszę:
1) Wąż backupu ma niewłaściwą długość, tworzy pętlę za ramieniem, zamiast biec po szyi pod brodę. Koliduje z długim wężem, jest przypięty latarką i w razie konieczności uzycia może nie dać się wziąc do ust bez uwalniania tego, co go blokuje.
2) Karbowany wąż inflatora jest źle zamocowany do gumki lewej szelki. Widac, że nurek ma problem z upuszczaniem worka bo "inflator wydaje sie mu za krótki". Ta gumka słuzy do mocowania głowicy inflatora - ma obejmować tylko wąż karbowany na odcinku między głowicą a pierwszą guma mocującą wąż LP inflatora. W takim ułożeniu jak na zdjęciu koliduje ze stage'm . A w ogóle to worek upuszcza się spłuczką...
3) D-ring na lewym biodrze jest przesunięty na przód, bo nurek ma problem z odczytywaniem manometru, którego wąż jest zresztą za długi. Taka lokalizacja uniemożliwia przypięcie stage'a i innego wyposażenia (kołowrotki). Powinien być na biodrze.
4) Klamra pasa. Powinna być po prawej stronie pasa kroczowego. Po pierwsze dlatego, że po lewej jest nóż do cięcia uprzęży i linek, a po drugie w takiej pozycji klamra pięknie piłuje pas kroczowy
5) Wąż HP tworzy pętlę, bo jest za długi i nieprawidłowo prowadzony. Powinien biec przed workiem na wprost do biodrowego D-ringu. Do odczytu manometr sie odpina. A tak tworzy pętlę, za którą pieknie się można zahaczyc. Nie licząc zabawy z odczytem mając przypięte butle boczne i pełny worek.

No i jeszcze... Coś przypięte do prawego D-ringu (backupowa lataraka?) krzyżuje wąż backupu. Automat zasadniczy dynda i nie jest zapięty na prawy D-ring, długi wąż wydaje się za długi (automat dynda prawie do pasa).
Na zdjęciu od tyłu widać, że wąż HP i długi wąż są źle prowadzone, bo krzyżują worek. HP wzdłuż ciała przed workiem, długi wąż wzdłuż ciała albo przed workiem, albo w całości za workiem. To coś podłożone pod obejmy zestawu skomentował już Martin - w najlepszym razie zmniejsza to sztywność mocowania.

Adam Frajtak - 24-03-2006, 13:03

Tomek lepiej bedzie dla nas jak wiecej nie pojedziesz do DiW :22:
TomS - 24-03-2006, 23:48

scaner napisał/a:
Tomek lepiej bedzie dla nas jak wiecej nie pojedziesz do DiW
Scaner, fanie Maresa i jego mysli technicznej!
Dla nas będzie lepiej jak TomM będzie częściej jeździł do DiW a my częściej będziemy publikować swoje fotki znad wód wszelakich. Wtedy TomM zrecenzuje i zaopiniuje nasze konfigi bez naszego, zbędnego przecież, wychylania się z domków. I tak oto TomM ( ;-) ) rozpoczął własny cykl Nauki Nurkowania Przez Internetowe Forum Nuras Że O Tym Drugim Nie Wspomnę. ;-)

Adam Frajtak - 25-03-2006, 00:07

TomS napisał/a:

Dla nas będzie lepiej jak TomM będzie częściej jeździł do DiW a my częściej będziemy publikować swoje fotki znad wód wszelakich. Wtedy TomM zrecenzuje i zaopiniuje nasze konfigi bez naszego, zbędnego przecież, wychylania się z domków.

Ale Tom to upierdliwy perfekcjonista on nas wykonczy sam zobacz jak doczepil sie do DUI Dive Mastera :mrgreen:

ukusek - 25-03-2006, 00:11

A poza tym prowadzenie samochodu bez prawa jazdy nie jest najlepszym pomyslem (i lamaniem prawa - do czego w dodatku przyznajesz sie publicznie) - szczerze, odpusc sobie i zrob wreszcie prawo jazdy.

Mania[/quote]

Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem. Maniu zdecydowanie przesadasz :roll:

kamyk - 25-03-2006, 02:55

TomM widze ze bardzo jestes szczegulowy :d Ale powiem tak :D to zdjecie zostlo zrobione zaraz po tym
TomM napisał/a:
Karbowany wąż inflatora jest źle zamocowany do gumki lewej szelki. Widac, że nurek ma problem z upuszczaniem worka bo "inflator wydaje sie mu za krótki". Ta gumka słuzy do mocowania głowicy inflatora - ma obejmować tylko wąż karbowany na odcinku między głowicą a pierwszą guma mocującą wąż LP inflatora. W takim ułożeniu jak na zdjęciu koliduje ze stage'm . A w ogóle to worek upuszcza się spłuczką...

Co do tego :d To te dwie gumki nie sa po to zeby ich urzywac tylko po to ze jedna jest backup !! i w tym sie z toba nie zgadzam :d Na przyszlosc postaram sie cie zadowlic i jak tylko bedzie okazja kiedy bede miec sprzet dobze sknfigurowany zamiescic fotke na forum ( albo moze tak bede miec czas zeby to wszystko poukaldac na sobie :d

P.S.
Nie to nie jest moja rodzina ;/ hehe az tak podobny chyba nie jestm ;/ To ja cavedivers jak i ja ... Moi buddy :d f

kamyk

[ Dodano: 25-03-2006, 04:16 ]
P.S.

Cofam to co powiedzialem o twoje nie wiedzy :d sorryy ... Widac ze zrobiles GUE/F :d a moze Tec 1 ??

kamyk

TomS - 25-03-2006, 17:24

kamyk napisał/a:
albo moze tak bede miec czas zeby to wszystko poukaldac na sobie
Mała sugestia:
Znajdź ten czas przed następnym nurkowaniem...
kamyk napisał/a:
te dwie gumki nie sa po to zeby ich urzywac tylko po to ze jedna jest backup
No kurka coś ze mną nie tak... znowu mam skojarzenia....
kamyk napisał/a:
i w tym sie z toba nie zgadzam
No chyba, że w tym sensie... no to OK :-D
kamyk napisał/a:
To ja cavedivers jak i ja ... Moi buddy
.... :?: :?: In english please :!:

[ Dodano: 2006-03-25, 17:39 ]
kamyk napisał/a:
Na przyszlosc postaram sie cie zadowlic i jak tylko bedzie okazja kiedy bede miec sprzet dobze sknfigurowany
wstydził byś się Kamyku... "pedalskie nurkowania" to przenośnia
Sonny - 25-03-2006, 18:13

Cytat:
[ Dodano: 2006-03-25, 17:39 ]
kamyk napisał/a:
Na przyszlosc postaram sie cie zadowlic i jak tylko bedzie okazja kiedy bede miec sprzet dobze sknfigurowany
wstydził byś się Kamyku... "pedalskie nurkowania" to przenośnia

ROTF :22: