| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
Oddam - Dobrą latarkę KX MAX nurkowi TMX
slawek290 - 16-11-2011, 21:02 Temat postu: Dobrą latarkę KX MAX nurkowi TMX Za symboliczną złotówkę koleżanka odda dobrą latarkę KX MAX . Mała uwaga . Koleżanka lubi dobrze wyszkolonych nurków .Latarka kupiona w tym roku i nie posiada żadnej wady . Koleżanka jednak z pewnych względów już nie może z niej korzystać i chętnie odda .Może warto dodać iż była to latarka " forumowego męża"
Nuroslaw - 16-11-2011, 21:11
chętnie przygarnę.
slawek290 - 16-11-2011, 21:26
| Nuroslaw napisał/a: | | chętnie przygarnę. |
Wybacz pewno gdyby to zależało tylko od mojej osoby to nie ma sprawy . Koleżankę interesuje tylko nurek TMX nie ważne czy młody czy stary czy łysy czy kulawy MUSI być TMX .
Nuroslaw - 16-11-2011, 21:31
mogę być TMX, na dziś Normoxic wystarczy ?
Yavox - 16-11-2011, 21:36
Wiem, ze pytanie "dlaczego" to najbardziej destrukcyjna forma odnoszenia sie do hobby, ale czemu musi byc TMX? Co chcecie od TMXa wytargowac, czego wam nie da nawet sasiadka?
slawek290 - 16-11-2011, 22:16
Normalnie koleżanka jest uczciwa i powiedziała że da tylko TMX nic w zamian nie chcąc .
wagrzes - 16-11-2011, 22:20
Jestem stary, łysy, kulawy i mam TMX.I co dalej?
arkac123 - 16-11-2011, 22:23
| wagrzes napisał/a: | | Jestem stary, łysy, kulawy i mam TMX.I co dalej? |
Dalej dostaniesz namiary na latarkę - odbiór tylko osobisty
A dlaczego tylko TMX?
Mężowi w niedzielę na Sparmann zrobiło się nudno, kiedy płynął na 15 m przy poręczówce. zaczęliśmy sie więc bawić w podawanie gazu - no i latarka poooszła.................. Co prawda zgodnie zanurzyliśmy się za nią na 27 m, ale światełka nie było widać, wynurzyliśmy sie więc z powrotem do poręczówki i zgodnie popłynęliśmy oglądać jesiotry........
Później, po dokładnym pzestudiowaniu mapy akwenu, wyszło, że KXmax zatrzymał się gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX
slawek290 - 16-11-2011, 22:26
Zapomniałem dodać dobrze żeby jeszcze był Speer Man
Yavox - 16-11-2011, 22:59
| arkac123 napisał/a: | | Później, po dokładnym pzestudiowaniu mapy akwenu, wyszło, że KXmax zatrzymał się gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX |
Znam takiego jednego, co ponoć walnął stówkę na jednej butli 12l z powietrzem - tak do dna i z powrotem. Jakbyś miała dla niego bardzo dokładne namiary, żeby nie musiał po dnie szukać i po prostu w punkt trafił, to może to TMX nie jest tak bardzo jakoś potrzebne?
pecze - 16-11-2011, 23:17
| Yavox napisał/a: | | Znam takiego jednego, co ponoć walnął stówkę na jednej butli 12l z powietrzem - tak do dna i z powrotem |
A może to EKSTAZA GŁĘBIN go walnęła i wydawało mu się że był na stówce
Yavox - 16-11-2011, 23:21
Nie wiem, co go walnęło, ale to było na pewno znacznie wcześniej, jeszcze na powierzchni Digital mało jest na narkozę podatny, sznurka nigdzie świadkowie nie znaleźli...
MARKUS5 - 16-11-2011, 23:45
Potwierdzam ma TMX jest łysy ale żeby stary i kulawy
Yavox - 16-11-2011, 23:47
Dodaje sobie, bo mu zależy na latarce.
Marcin13736 - 17-11-2011, 06:30
Czyżby Gosiu KX max kupiony w Boszkowie :poszedł na dno"? Szkoda wielka, tym bardziej, że fajne światełko...
Yavox - 17-11-2011, 06:56
Może powinna być jakaś wersja lepsza tej latarki - taka z czujniczkiem ciśnienia i zbiorniczkiem sprężonego powietrza zamiast jednej baterii - jak pójdzie za głęboko, to się przez klapkę w korpusie wypycha nadmuchiwany balonik i latarka robi windę w górę. Ciekawe, czy byłby na to popyt...
arkac123 - 17-11-2011, 09:09
| Yavox napisał/a: | | Może powinna być jakaś wersja lepsza tej latarki - taka z czujniczkiem ciśnienia i zbiorniczkiem sprężonego powietrza zamiast jednej baterii |
Doszliśmy z mężem do wniosku, że na przyszłość wystarczy nieDIRowski sznureczek lub gumka - trzeba się zabezpieczać .
| Marcin13736 napisał/a: | | Czyżby Gosiu KX max kupiony w Boszkowie :poszedł na dno"? Szkoda wielka, tym bardziej, że fajne światełko... |
Tak, to dokładnie ta latarka . Ale Arek już się cieszy, że będzie miał nową
slawek290 - 17-11-2011, 10:23
| Marcin13736 napisał/a: | | Czyżby Gosiu KX max kupiony w Boszkowie :poszedł na dno"? |
On nie poszedł na dno . Został tam zatopiony celowo w dobrze oznaczonym miejscu . Porzucenie tej latarki tam było tylko pretekstem do zakupu latarki z kanistrem .
mi_g - 17-11-2011, 13:13
| arkac123 napisał/a: | | Doszliśmy z mężem do wniosku, że na przyszłość wystarczy nieDIRowski sznureczek lub gumka - trzeba się zabezpieczać |
Ja mam na rękawach suchara pozakładane gumki z detki. Jak muszę użyc backupu to wpinam go karabinkiem w gumkę. Dzięki czemu przy latarce nic nie dynada a jak mam w łapkach to jest zabezpieczona. Chociaż z drugiej strony - koledze wypadła z latarka z ręki (też na Sparmann) gdy wypinał ją z D-ringu, zanim podczepił do czegokolwiek. Szczęśliwie spadła na półkę koło bunkra a nie na dno.
Mirko - 21-11-2011, 16:40
| Cytat: | gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX |
Na 50m nie trzeba mieć TMX
waterman - 21-11-2011, 17:13
Phi to ja takie namiary moge podać wszystkim i dużo płyciej
lozerka - 21-11-2011, 17:29
| Mirko napisał/a: | | Cytat: | gdzieś w okolicach 40-50 m - stąd namiary podam tylko i wyłącznie nurkowi z TMX |
Na 50m nie trzeba mieć TMX |
Gosia, chociaż się nie przyznaje do tego, jest wypaczona przez GUE
arkac123 - 21-11-2011, 18:06
| lozerka napisał/a: | Gosia, chociaż się nie przyznaje do tego, jest wypaczona przez GUE |
GUE bym do tego nie mieszała. Opowieści Huberta wystarczą.
Jeszcze jedno. W momencie upadku latarki, akurat ćwiczyliśmy podawanie gazu na 15 m, ja byłam dawcą . Oczywiście, zaczęliśmy tę nieszczęsną latarkę gonić, aż do 27 m, gdzie daliśmy sobie spokój.
Po wynurzeniu, porozmawiałam sobie z mężem, dlaczego, kiedy coś się stało, nie przeszedł na swój automat, a ciągle wisiał mi na oktopusie.....
Jego zdaniem, o wiele lepiej czuł się fizycznie, będąc ze mną złączonym (oktopusem ma krótkim wężu i za ramię), czuł się pewniej - tzn "wiedział, że go na pewno nie zostawię"
Zawsze myślałam, że podawanie gazu jest sytuacją awaryjną - ale mąż nie czyta forum, więc o tym nie wie . On akurat reaguje odwrotnie - wiszenie na moim oktopusie go uspokaja............
Z drugiej struny - w sumie zużywa mój gaz, nie swój..... Mąż......
Włodek K - 21-11-2011, 18:10
| slawek290 napisał/a: | | Za symboliczną złotówkę koleżanka odda dobrą latarkę KX MAX |
Przyjmę z przyjemnością.
wagrzes - 21-11-2011, 18:53
| Mirko napisał/a: | | Na 50m nie trzeba mieć TMX |
W/g niektórych jednak trzeba.
AgaW - 26-11-2011, 15:05
Ja też chętnie przygarnę i się zaopiekuję
OLO Wawa - 27-11-2011, 09:05
dobre
Bul-kot - 27-11-2011, 13:25
| arkac123 napisał/a: | (ciach)
Z drugiej struny - w sumie zużywa mój gaz, nie swój..... Mąż...... |
Może o czymś nie wiesz ? ... wysokie ubezpieczenie ... cy cuś ?
gumiś - 28-11-2011, 12:58
Cześć Gosiu. To z tego co piszesz z Arka jest wodny a nie lądowy ssak
arkac123 - 28-11-2011, 14:18
| gumiś napisał/a: | Cześć Gosiu. To z tego co piszesz z Arka jest wodny a nie lądowy ssak |
Sytuacja się ostatnio zmieniła . Ponieważ teraz w soboty odrabiamy zaległości towarzyskie, Arek w niedziele przekształca się w ssaka odpoczywającego
A ja w weekendy biegam z dziewczynami po zamkach i karczmach - przy okazji, polecam Wygiełzów na wyprawę z dziećmi - cele dla więźniów, świetne do zabawy w chowanego
Włodek K - 28-11-2011, 16:56
| arkac123 napisał/a: | Arek w niedziele przekształca się w ssaka odpoczywającego
A ja w weekendy biegam z dziewczynami po zamkach i karczmach |
A co on taki ssak i co tak ssie, jak Ty po karczmach i zamkach się przemieszczasz?
(że zapytam o osobiste sprawy skoro tak publicznie tu o nich sobie opowiadacie
arkac123 - 28-11-2011, 17:16
| Włodek K napisał/a: | | arkac123 napisał/a: | Arek w niedziele przekształca się w ssaka odpoczywającego
A ja w weekendy biegam z dziewczynami po zamkach i karczmach |
A co on taki ssak i co tak ssie, jak Ty po karczmach i zamkach się przemieszczasz?
(że zapytam o osobiste sprawy skoro tak publicznie tu o nich sobie opowiadacie |
Sezon nurkowy się skończył, zaczął się sezon Guinessa i grzanego wina - no kiedyś trzeba
A my z Gumisiem i Sławkiem mamy dzieci w identycznym wieku, więc wymieniamy się pomysłami, gdzie z łobuzami jechać
slawek290 - 28-11-2011, 17:35
Gosia ma Super męża . Zawsze mówi idz z nią zanurkować mnie coś głowa boli , ja zostanę na brzegu. Tylko potem obserwuje czy bomble nie za blisko siebie i nie za długo w jednym miejscu .Oj jak kiedyś oglądaliśmy Stefana przez 4 minuty ... to się trzeba było gęsto tłumaczyć .
futrzak - 28-11-2011, 22:58
| slawek290 napisał/a: | | Tylko potem obserwuje czy bomble nie za blisko siebie i nie za długo w jednym miejscu. |
Kup 3m węża i w czasie postoju puszczaj AO na tym wężu jak bumerang
Teo - 08-12-2011, 15:43
Oddam za darmo Vegę z kompletem akumulatorów i żarówką 20W.
Leży przy Whisky (Bornholm). TMX niekonieczny.
Ma zerwaną gumkę mocującą. W sumie to dobrze, bo od początku należało ją (%$&*#*!!!!) wymienić na sznurek.
Za stan naładowania akumulatorów nie ręczę.
ZielonySmok - 08-12-2011, 16:32
| futrzak napisał/a: | | Kup 3m węża i w czasie postoju puszczaj AO na tym wężu jak bumerang |
Doświadczenie przed młodością!
Yavox - 08-12-2011, 21:47
| Teo napisał/a: | Oddam za darmo Vegę z kompletem akumulatorów i żarówką 20W.
Leży przy Whisky (Bornholm). TMX niekonieczny. |
Nie oddawaj za darmo, moze sie uda na cos zamienic. Chcesz 6 kilo balastu w 4 kaflach? W Jastarni w porcie, w sumie niedaleko od brzegu...
jacekvw - 08-12-2011, 21:57
A kto zgubil 2 stage a frankenie?
Oddam za znalezne
lozerka - 08-12-2011, 22:11
a jakie ?? 11, czy mniejsze ??
Bo za mniejsze, to i do Frankena się przyznam
Yavox - 08-12-2011, 23:17
| jacekvw napisał/a: | A kto zgubil 2 stage a frankenie?
Oddam za znalezne |
Dawno temu znalazłeś? Może to były tego gościa, co niedawno na powierzchni wykrzykiwał "Dzwońcie po śmigłowiec, dzwońcie po śmigłowiec, jakiś *#*@# mi dwa stage zap*#&**lił!"
zibi_pp - 09-12-2011, 00:25
| Yavox napisał/a: |
Dawno temu znalazłeś? Może to były tego gościa, co niedawno na powierzchni wykrzykiwał "Dzwońcie po śmigłowiec, dzwońcie po śmigłowiec, jakiś *#*@# mi dwa stage zap*#&**lił!" |
się spłakałem ze śmiechu . No ale takie ryzyko zawsze istnieje
Cóż : no risk no fun
D@rek - 26-01-2012, 19:22
no to się posikałem
jacekplacek - 26-01-2012, 19:58
| jacekvw napisał/a: | A kto zgubil 2 stage a frankenie?
Oddam za znalezne |
Drogi Jackuvw. Jeżeli na wraku leżą jakiekolwiek stejdże a nie są one Twoja własnością to nie należy ich zabierać.
jacekvw - 28-01-2012, 22:15
Jakies 50-70 m od wraku , to czyje sa?
slawek290 - 28-01-2012, 22:19
| jacekvw napisał/a: | | Jakies 50-70 m od wraku , to czyje sa? |
Mówisz poważnie czy sobie jaja robisz ?
jacekvw - 28-01-2012, 22:26
Pytam powaznie - co o tym myslicie?
slawek290 - 28-01-2012, 22:32
Zostawiasz - nawet te 100 m od wraku . Ktoś może zwiedzać okolice wraku na skuterze . No chyba że zasypane mułem w połowie .
jacekplacek - 28-01-2012, 22:36
| jacekvw napisał/a: | | Jakies 50-70 m od wraku , to czyje sa? |
Ciekawa sprawa: co robiłeś 50-70m od Frankena i który szyper Cie tam wysadził?
jacekvw - 28-01-2012, 22:51
Na sonarze bylo je widac
Ale dalej pozostaje pytanie co w przypadku znalezienia takiego sprzetu?
Stosujemy sie do prawa morskiego?
TYMOTEUSZ - 29-01-2012, 00:53
Chcesz to sie stosuj
slawek290 - 16-02-2012, 13:04
Zastanawiam się ile może świecić KX - max na dobrych bateriach ? 2- 3 godziny czy 15 godzin ?
Wieśkonur - 21-02-2012, 14:00
| Cytat: | | Zastanawiam się ile może świecić KX - max |
Pełną mocą ok. 60 minut. Później coraz to słabiej. Kiedy gaśnie nie wiem. Po 80min świeci jak świeczka.
Na akumulatorach jest tylko gorzej.
Fish - 21-02-2012, 14:11
| Wieśkonur napisał/a: | Pełną mocą ok. 60 minut. Później coraz to słabiej. Kiedy gaśnie nie wiem. Po 80min świeci jak świeczka.
Na akumulatorach jest tylko gorzej. |
Na serio tylko tyle? Pytam bo mam taką podobną L4M i już 1,5 roku baterii nie wymieniałem a świeci cały czas (baterie najtańsze z Carefoura). Co prawda częściej używana na powierzchni niż pod wodą ale świecenie to świecenie. A nie, sorki, używana ostatnio na Hańczy, nur 45 min i prawie cały czas zapalona. Chyba, że mi kobieta codziennie baterie wymienia i nic nie mówi
Wieśkonur - 21-02-2012, 16:02
| Fish napisał/a: | | Na serio tylko tyle? |
Prawda ale jako backup jak dla mnie wystarczy. Świeci za to bardzo silnym światłem.
slawek290 - 22-02-2012, 07:29
| Wieśkonur napisał/a: | | Pełną mocą ok. 60 minut. Później coraz to słabiej. Kiedy gaśnie nie wiem. Po 80min świeci jak świeczka. |
Podobne były też moje obserwacje - ale moja Partnurka stwierdziła iż jej latarka świeci 30 godzin , po krótkiej chwili dodała na może 15 godzin . Problem wynikł przy dyskusji nad zakupem do latarki akumulatorków i ładowarki Imax B6 .
arkac123 - 22-02-2012, 08:07
| slawek290 napisał/a: | | Podobne były też moje obserwacje - ale moja Partnurka stwierdziła iż jej latarka świeci 30 godzin , po krótkiej chwili dodała na może 15 godzin . Problem wynikł przy dyskusji nad zakupem do latarki akumulatorków i ładowarki Imax B6 . |
No to moje obserwacje są podobne jak u Fisha . Prawda jest taka, że baterie wymieniałam 2 razy w roku. Więc nie kalkuluje mi się zakup akumulatorków i ładowarki - koszt około kompletu 400-500 zł, liczone nawet jak u nas na 2 osoby.
Wieśkonur - 22-02-2012, 09:05
| slawek290 napisał/a: | | zakupem do latarki akumulatorków i ładowarki Imax B6 . |
Sławku i na czyn stanęło? kupiłeś akumulatory? Ja ten etap mam za sobą bezpowrotnie bo po 10 ładowaniach latarki świecą 20 minut i dalej świeczka
slawek290 - 22-02-2012, 09:25
| Wieśkonur napisał/a: | | Sławku i na czyn stanęło? kupiłeś akumulatory? |
Tak w Lidlu po chyba 10 złoty za sztukę . Działają dobrze . Były już chyba ładowane z 30 razy . Ładować trzeba na 3 dni przed nurkiem . Ogniwa Ni-mh , mogą tracić do 3% pojemności dziennie bo następuje samo rozładowanie ogniwa . Imax - umożliwia mi obserwację tego w jakim stanie są ogniwa i ile się w nie naładowało . Tej ładowarki używam też do ładowania dużej latarki . Nie stać mnie było na pakiet za 400 to pokombinowałem z ogniwami które wyszły mnie chyba 150 zeta i działają ponad rok . Duży pakiet też ładuję Imaxem i od razu wiem gdy któreś ogniwo w pakiecie padło . Wymieniam tylko jedno ogniwo za 10 zeta i pakiet ma dalej swoją pojemność 9- czegoś tam . Wiesiek - jakie masz ogniwa i jaką ładowarkę .
Wieśkonur - 22-02-2012, 12:14
| slawek290 napisał/a: | Wiesiek - jakie masz ogniwa i jaką ładowarkę . |
No właśnie tego pytania się bałem. Mam ogniwa Warta 3000 mAh i ładowarkę GP PowerBank i obawiam się, że w tym tkwi problem. Podejrzewam, że mogłem przeładować ogniwa i straciły pojemność. Za ogniwo płaciłem 25zł a mam dwie latarki. Jak pomyślę ile kasy wyrzuciłem w błoto po raz kolejny to mnie.... zalewa.
Niby ładowałem zgodnie i instrukcją ilość godzin ale przy każdym ładowaniu świeciły coraz to gorzej. Teraz mam to we-dupie i kupuję dwie porządne latarki główne a KX max idą na backup.
slawek290 - 22-02-2012, 12:21
| Wieśkonur napisał/a: | | Teraz mam to we-dupie i kupuję dwie porządne latarki główne a KX max idą na backup. |
A czym będziesz ładował te dwie główne latarki , dołączoną chińską ładowarką ?
Imax to inteligentna ładowarka i naładuje wszystko . Jak skończy ładować to się wyłancza i pisze ile naładowała ( a to oznacza czy ogniwa są dobre ) . Kosztuje chyba 180 zeta
Wieśkonur - 22-02-2012, 12:50
| slawek290 napisał/a: | | A czym będziesz ładował te dwie główne latarki |
Producent pisze, że ładowarka jest w komplecie.
| slawek290 napisał/a: | | Imax to inteligentna ładowarka i naładuje wszystko . |
I w tym miejscu właśnie popełniłem błąd kupiłem ładowarkę za kilkadziesiąt złotych nie mając świadomości i jak domniemam to właśnie ona zepsuła ogniwa.
Ładowarkę tą i tak będę musiał kupić chociażby po to aby ładować aku do aparatu foto.
Samo się ciśnie na usta "czemuś biedny boś głupi"
slawek290 - 22-02-2012, 13:35
| Wieśkonur napisał/a: | | Samo się ciśnie na usta "czemuś biedny boś głupi" |
Wiesiek -trzeba było jakiegoś modelarza zapytać - czym się ogniwa ładuje .
| Wieśkonur napisał/a: | | Producent pisze, że ładowarka jest w komplecie. | \
Ale dalej nie będziesz wiedział czy sie naładowało czy nie . I czy wszystkie ogniwa sprawne .
Wieśkonur - 22-02-2012, 13:45
| slawek290 napisał/a: | | Wiesiek -trzeba było jakiegoś modelarza zapytać - czym się ogniwa ładuje . |
Dobrze, że dzisiaj mi to mówisz. Trzeba było wywołać ten post 8 m-cy temu nie zrobił bym babola. Skoro widzę w sklepie ogniwa (aku) i z boku ładowarkę to jako prosty człowiek umiejący czytać dochodzę do wniosku, że będzie działać. Gdy nie działa czytam w internecie i dowiaduję się, że taka ładowarka do niczego się nie nadaje, a ogniwa muszę wyrzucić. Tym samym 250zł jestem lżejszy.
| slawek290 napisał/a: | | Ale dalej nie będziesz wiedział czy sie naładowało czy nie . I czy wszystkie ogniwa sprawne . |
O i to jest dla mnie argument. Przekonałeś mnie i tak też zrobię o ile ładowarka którą dostanę w komplecie nie będzie tego pokazywać.
Dzięki Sławek już nawet napisałem sobie nazwę tej ładowarki , a jak wcześniej pisałem i tak ją kupię.
slawek290 - 22-02-2012, 13:53
Wiesiek - Taką ładowarkę będziesz mógł zobaczyć w akcji w Łagowie .
Wilczy - 22-02-2012, 16:30
| slawek290 napisał/a: | | Wiesiek - Taką ładowarkę będziesz mógł zobaczyć w akcji w Łagowie . | To ja też się zapisuję na te warsztaty
Używam zwykłej nieinteligentnej ładowarki baterii AA/AAA "hama" z MM, której główną zaletą jest to, że można ją podłączyć również do gniazdka samochodowego. Z akumulatorkami Eneloop, których używam do kompaktu foto i latarki backupowej LED 3W sprawuje się bez zarzutu już od dłuższego czasu.
Też jednak szukam czegoś mądrzejszego.
undefine - 22-02-2012, 16:44
A ja się zastanawiam w czym ładujecie akumulatorki od kxmaxa?
Tam są 3 R14. Z tego co wiem to w imaxie koszyczków standardowo nie ma.
Więc pozostaje albo zakup koszyczka, albo... nie wiem?
A jak zakup - to przecież dostępne są koszyczki na 1/2/4 akumulatorki - na 3 ni ma
Więc - jak to ładować?
Nie używając od razu lutownicy?
(nie mam imaxa, jedynie "inteligentną" ładowarkę na paluszki i kombinuję jak by jej użyć do ładowania R14ek z imaxa... - rozważam jeszcze zakup http://www.szumgum.com/ad...r14-4world.html by użyć AA - ma to sens?)
Wieśkonur - 22-02-2012, 17:32
| undefine napisał/a: | | Więc pozostaje albo zakup koszyczka, albo... nie wiem? |
No waśnie Sławek coś pisał o pakiecie i uszkodzeniu ogniwa w pakiecie, a więc Sławku masz je lutowane czy jak rozwiązałeś ten problem.
Włodek K - 23-02-2012, 14:44
| Fish napisał/a: | Co prawda częściej używana na powierzchni niż pod wodą ale świecenie to świecenie. A nie, sorki, używana ostatnio na Hańczy, nur 45 min i prawie cały czas zapalona. Chyba, że mi kobieta codziennie baterie wymienia i nic nie mówi |
Mam taką małą latarkę
Ostatnio jak zwykle skrzętnie zapakowałem graty, postawiłem auto na około 8 godzin. Podchodząc do auta wieczorem patrzę i oczom nie wierzę. Bo to gówienko świeci cały czas, na nurkowaniu około 1 godz i w aucie pewnie też z 8 godz!!!
Sam nie wierzę że to widziałem A może sama się zapaliła na pełną moc tuż przed moim podejściem do auta?
Sam nie wiem co mam o tym myśleć ?
Ma jednego dużego palucha. Nieco dłuższy i nieco grubszy od typowego paluszka. Objętość aku oceniam na około 2 x paluszek. Świeci całkiem dobrze widział to Wieśkonur i JacekPlacek.
slawek290 - 23-02-2012, 14:52
| undefine napisał/a: | | A jak zakup - to przecież dostępne są koszyczki na 1/2/4 akumulatorki - na 3 ni ma |
Taki koszyczek na 2x4 r 14 z możliwością przestawienia na 1x3 był ....... w starym radiu na baterie w piwnicy u kolegi .Zmienił właściciela za 5 zł .
http://allegro.pl/pojemni...2162820692.html
A tu jest na 6 to i 3 będą pasowały . Trzeba tylko dolutować 1 kabelek .
|
|