| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Zamykanie
Aleksander - 13-05-2013, 21:57 Temat postu: Zamykanie Dziś o 13.20 moderator "martin" zamknął wątek o usuwaniu wpisów. W wątku tym była ankieta oraz pytania Użytkowników. Ponieważ wątek jest zamknięty nie ma możliwości zagłosowania w ankiecie, nie ma również możliwości ustosunkowania się co do stanowiska adwersaży. Skojarzenie tego typu metod z doświadczeniami historycznymi nie pozostawia złudzeń - niestety
Darku, żal mi Ciebie
Bul-kot - 13-05-2013, 22:23
Przeca stoi jak wół w temacie że zamknął martin... co ma admin do tego?
lozerka - 13-05-2013, 22:30
Aleksandrze, nie odczuwasz potrzeby porozmawiania dla odmiany o nurkowaniu ? Napis "NURAS" zaraz po słowie "forum" w nazwie tego miejsca chyba miał za zadanie ukierunkowanie dyskusji na nurkowanie właśnie, a nie na rozmowy o "forum". Chyba ostatnio się nieco proporcje zachwiały.
Martin, czy Ktokolwiek - tnij
slawek290 - 13-05-2013, 23:02
| Aleksander napisał/a: | | Ponieważ wątek jest zamknięty nie ma możliwości zagłosowania w ankiecie, nie ma również możliwości ustosunkowania się co do stanowiska adwersaży. |
Zostałem w tym wątku pomówiony przez Skanera i Zubola jako nudzący się w pracy i piszący posty . Jako iż praca jest dla mnie najwyższą wartością i sprawia mi olbrzymią satysfakcję poczułem się głęboko dotknięty .
Założyłem nowy wątek w którym odpowiedziałem na zarzuty i wyjaśniłem sytuację . Na moje zdziwienie dostałem ostrzeżenie i wątek został skasowany .
Uprzejmie proszę o
1) Moderatorze Martinie proszę tutaj wkleić to za co dałeś mi kolejne ostrzeżenie . Może niech wszyscy będą mogli ocenić Twoją bezstronność i zasadność decyzji .
Tak jak napisał Aleksander . Metody działania przypominają mi niesławną bezpiekę .
Rozumiem iż regulamin jest po to aby go przestrzegać - to proszę przytoczyć mi punkt regulaminu który złamałem .
2)Ponadto proszę uzasadnić użycie słowa troll w stosunku do mojej osoby .
3) Proszę o uzasadnienie przyznanego ostrzeżenia w języku angielskim .
Wydaje mi się iż nie muszę znać tego języka .
Może dla Ciebie Martinie to zabawa , dla mnie to jednak poważna sprawa rzutująca na moją reputację .
Może jednak warto sobie przypomnieć .
http://forum-nuras.com/faq.php
Szyderca - 13-05-2013, 23:47
Aleksander i Sławek - musicie się trochę wyluzować bo ciśniecie się nie wiem o co. Jak Wam się nie podoba zmieńcie forum
slawek290 - 13-05-2013, 23:54
| Szyderca napisał/a: | | Aleksander i Sławek - musicie się trochę wyluzować |
Tutaj nie chodzi o luz . Jakby Ci kto napisał że ch... sprzęt sprzedajesz to byś się domagał sprostowania i wyjaśnienia sprawy nieprawdaż ?
Jakbyś nie zauważył mam 2 ostrzeżenia a mój rozmówca ani jednego . Spróbuj się domyśleć za co . Nie mogę odpisać na pomówienia bo od razu dostaję ostrzeżenie .
Do bani taka polemika . Nie o taka demokrację chyba chodzi .
Pawel_B - 14-05-2013, 00:07
| slawek290 napisał/a: | | poczułem się głęboko dotknięty |
Głęboko mam to gdzieś . Próbowałeś nurkować? Bo jakoś z poradami w tym zakresie nie błyszczysz, tylko szukasz dziury w całym. Załóżcie sobie partię uciśnionych z Aleksandrem, pasujecie do siebie...
slawek290 - 14-05-2013, 00:14
| Pawel_B napisał/a: | | Głęboko mam to gdzieś . Próbowałeś nurkować? Bo jakoś z poradami w tym zakresie nie błyszczysz, tylko szukasz dziury w całym. |
Wybacz - ale jak to ma się do tematu postu . Nie chcę odpowiedzieć z równa celnością bo mogę dostać 3 ostrzeżenie .
Wydaje mi się iż masz dość swoich problemów , żeby jeszcze zajmować się cudzymi .
Pawel_B - 14-05-2013, 00:31
Nie mam żadnych problemów . I to jest piękne!
JacekKG - 14-05-2013, 07:13
Ale macie nawalone w glowach
stefanis - 14-05-2013, 08:55
Czy ktos tu was na sile trzyma?To jest forum prywatne chcesz jestes nie to nie musisz nikt tu cie na sile nie trzyma posloze sie przykladem huberta 68 co prawda nieadekwatny do sytuacji nie pasowalo mu to sie nie udziela mozecie pojsc za jego przykladem a nie ciagle macic
nuras5 - 14-05-2013, 09:17
Martin zamknął ten temat na moją prośbę. Sławek, Scaner, Aleksander - stańcie w rzędzie i zmierzcie kto ma dłuższego i skończcie Wasze nic nie wnoszące napierdalanki.
Ja zacznę rozdawać ostrzeżenia, mimo, że to nie mój dział.
jaros4 - 14-05-2013, 09:31
Byc moze Slawek sie w pracy nudzi,czasem kazdego z nas to dotyka,lecz jego obecnosc na tym forum nie ma nic wspolnego z wykonywana profesja.Dzieki temu mozna byc pewnym ze pisze to co mysli.
Mamy tez tu wielu "profesjonalistow"ktorzy bez tego miejsca nie maja szans na inna promocje.Do pomocy powoluja jeden lub dwa "byty sieciowe"dodatkowo.to tylko zwykly biznes.To na FN reklamowala sie" fabryka" instruktorow,znalem jednego,nawet do wody nie wchodzil :stop;ze o nurkowaniu nie wspomne.
Ostatnio na nurkowisku ,razem z innym kolega,tez userem tego forum,spotkalismy swiezo upieczonego nurka wyekwipowanego w sprzet od warszawskiej firmy,ktorej reklama az kluje w oczy uzytkownikow Nurasa.Ow sprzet byl tak wadliwie i byle jak sklecony ze dobrze ze nie doszlo do wypadku.
Forum to forum,jedni pisza tak a drudzy inaczej.to jest istota forum.i tyle.
kminiorek - 14-05-2013, 09:35
| nuras5 napisał/a: | Martin zamknął ten temat na moją prośbę. Sławek, Scaner, Aleksander - stańcie w rzędzie i zmierzcie kto ma dłuższego i skończcie Wasze nic nie wnoszące napierdalanki.
Ja zacznę rozdawać ostrzeżenia, mimo, że to nie mój dział. |
j.w.
Yavox - 14-05-2013, 13:24
| jaros4 napisał/a: | | Forum to forum,jedni pisza tak a drudzy inaczej.to jest istota forum.i tyle. |
Zgadzam się z tym i dlatego jestem zdziwiony całą sytuacją, jaka się tutaj z wątku na wątek teraz przenosi.
Nasze oceny tego, jaki jest sens udziału w forum różnych osób zawsze będą się od siebie różniły, bo różne są oczekiwania - jedni chcą się czegoś konkretnego dowiedzieć lub czymś konkretnym podzielić, inni reklamować, jeszcze inni po prostu pogadać.
Co jakiś czas, z dygresji od dygresji, jakie pojawiają się w bardzo wielu wątkach, wybijają sobie nowe tematy w których użytkownicy już nawet nie udają, że rozmawiają w nawiązaniu do jakiejś merytorycznej treści, tylko jest tam pisanie o sposobie pisania, funkcjonowaniu forum itp.
Bywa, że są też napierdalanki - będąc na forum wystarczający okres czasu dość łatwo zrobić sobie tabelkę typu "odległości miast od siebie" - z najczęściej udzielającymi się osobami w kolumnach i wierszach, a na przecięciu postawić uśmiechnięte buźki czy wykrzykniki, pokazujące, kto kogo poprze a kto komu przysra - w zasadzie niezależnie od czasu i tematu
W związku z powyższym, ja osobiście nie rozumiem zamykania tego typu wątków - praktyka pokazuje, że takie gorące źródełka i tak co i raz gdzieś tam wybijają, więc chyba lepiej, żeby było na nie jakieś aktywne miejsce niż żebyśmy wszyscy musieli pałować się z tym, że różne erystyczne akrobacje i osobiste animozje pojawiają się praktycznie wszędzie? Jeżeli jest jakiś temat o złym moderowaniu, zamykaniu tematów, usuwaniu wpisów, niedobrych użytkownikach czy inny wątek typu "gorzkie żale", to niechże będzie on sobie w jednym miejscu - po co go ucinać, modyfikować, zamykać? Wtedy statystyczny użytkownik (czyli np. ja ) będzie mógł to sobie albo śledzić i kibicować, albo będzie mógł mieć temat w pompie i nawet nie będzie tam zaglądał. W przeciwnym przypadku, użytkownicy są narażeni na to, że ta para, co spod pokrywki musi się jakoś wydostać, wybija równocześnie w kilku zupełnie niezwiązanych z tym tematów.
W kontekście powyższego, kasowanie tego, na co powołuje się Sławek:
| slawek290 napisał/a: | | Założyłem nowy wątek w którym odpowiedziałem na zarzuty i wyjaśniłem sytuację . Na moje zdziwienie dostałem ostrzeżenie i wątek został skasowany. |
wydaje mi się niesmaczne (choć zaznaczam, że nie wiem, co tam było - ani w stronę, czy było warte ostrzeżenia, ani w drugą - że może trzeba było Sławka za to, co napisał, na miejscu pod pręgierz i wybatożyć). Właśnie dlatego uważam, że jak dostał ostrzeżenie, to wątek powinien był zostać - dla zasady. Jeżeli moderator uważa, że sławek290 jest trollem i zadymiarzem, to niech sobie z nim wojuje, proszę bardzo - ale miło by było to robić z otwartą przyłbicą, żebyśmy wiedzieli, co się dzieje. Usuwanie wpisów za które daje się komuś ostrzeżenia takiej transparentności ten proces pozbawia.
Mam również wątpliwości co do takiego działania, jak moderowanie (w tym wypadku - zamknięcie) wątku, który jest o kasowaniu wpisów - czyli właśnie o moderacji. Ponownie, nie dlatego, żebym się z Aleksandrem zgadzał (tak o ile kojarzę, to mam mocno odmienne zdanie od większości jego wypowiedzi odkąd pojawił się na forum, łącznie z tymi dotyczącymi moderowania), tylko znowu dla zasady właśnie - nie podoba mi się zamykanie przez moderatora wątku dotyczącego moderowania, bo jest to dla mnie takie sędziowanie we własnej sprawie.
nuras5 - 14-05-2013, 13:31
| Yavox napisał/a: | | nie podoba mi się zamykanie przez moderatora wątku dotyczącego moderowania, bo jest to dla mnie takie sędziowanie we własnej sprawie. |
Ten wątek już dawno przestał dotyczyć moderowania - był wyłącznie bezsensowną kłótnią
kilku osób. O moderowaniu wszystko zostało.
martin - 14-05-2013, 13:40
| slawek290 napisał/a: | | Moderatorze Martinie proszę tutaj wkleić to za co dałeś mi kolejne ostrzeżenie . |
Za to, ze po zamknieciu poprzedniej napierdalanki i prosbie o nie kontynuowanie tematu, otwarles nastepny post, ktorego celem bylo dalsze sianie zamentu.
@all: Mogl bym prosic o zaprzestanie tematu? Nie jestem jedynym moderatorem sklonnym przeprowadzic skuteczna pacyfikacje.....
beroduar - 14-05-2013, 15:01
A czy ja mogę prosić o nieużywanie słów powszechnie uznawanych za nieodpowiednie w publicznych dyskusjach lub przynajmniej ich wykropkowanie.
Dzieci czytają to Forum.
Prośba dotyczy też Moderatorów.
Poza tym jest wiosna - kochajmy się (patrz wątek o seksie przed nurkowaniem), zamiast sobie wzajemnie na.....lać.
Trochę wzajemnej życzliwości i sympatii i zaraz zrobi się miło
ptja - 14-05-2013, 15:03
| martin napisał/a: | | @all: Mogl bym prosic o zaprzestanie tematu? |
czy dobrze zrozumiałem, że prosisz o zaprzestanie dyskusji na temat ocen tego, jak moderowane jest forum?
piotrkw - 14-05-2013, 15:50
| ptja napisał/a: | | że prosisz o zaprzestanie dyskusji na temat ocen tego, jak moderowane jest forum? |
A dlaczego nie ?? Moderator też człowiek , nie lubi publicznej krytyki . Grzecznie poprosił .
Pozdrawiam Piotr
jaros4 - 14-05-2013, 17:52
zmiencie nazwe z FN na "platforma reklamowa"czy tym podobne...wtedy kazda wasza moderacja ,jaka by nie byla,bedzie miala sens.bezdyskusyjny.
martin - 14-05-2013, 17:54
| ptja napisał/a: | | czy dobrze zrozumiałem, że prosisz o zaprzestanie dyskusji na temat ocen tego, jak moderowane jest forum? |
| piotrkw napisał/a: | | Moderator też człowiek, nie lubi publicznej krytyki. |
Publiczna krytyka zwisa mi kolo sznurowki.
W tym temacie najglosniejsi sa ci, co nie maja zadnego doswiadczenia z moderacja.
Juz raz pisalem - forum jest moderowane przez te same osoby i w ten sam sposob od 10 lat. Jak komus sie nie podoba, to niech poszuka sobie innego forum, moderowanego w sposob jaki mu odpowiada. Powtarzam porownanie - jak przychodzisz w gosci, to nie przestawiasz mebli.
piotrkw - 14-05-2013, 18:14
| martin napisał/a: | | Publiczna krytyka zwisa mi kolo sznurowki. |
| martin napisał/a: | | Jak komus sie nie podoba, to niech poszuka sobie innego forum, |
| martin napisał/a: | | Powtarzam porownanie - jak przychodzisz w gosci, to nie przestawiasz mebli. |
No i wszystko jasne , jak sie komuś nie podoba to może szanownego moda cmoknąć w pom... ę ... i wyp..... ć . Jemu i tak to zwisa .
Pozdrawiam Piotr
connan1973 - 14-05-2013, 18:48
Ale i tak jest o niebo lepiej niż na elektroda.pl . Przynajmniej zapytać można o co się chce bez natychmiastowych jobów.
Chociaż zdążę zedytować moje
No widać że się starają modowie trzymać porządek. Zawsze jakieś "ale" będą. Ja to forum oceniam bardzo dobrze, Dostać pasek tu jest niepomiernie ciężej niż na wspomnianej elektrodzie gdzie tam nawet za dyskusję z modem można dostać "kopa". Większość (sorry tym których pominę) garnie się z poradą bez jazd typu "zajrzyj do PDFa" czy "jesteś doświadczony a o takie bzdety pytasz" jak to ma często/gęsto na portalu dla elektroników.
Także będzie źle jak się cierpliwość modom skończy i wszyscy (lub prawie) dostaną po pasku
Dodam że jest takie coś jak shoutbox na dole. Tam można dyskusję przenieść
TomS - 14-05-2013, 18:51
Panowie Troszkę więcej luzu, poproszę
Odkąd zacząłem sprawę z Mottim nieustannie jest jakaś dyskusja "porządkowa". Mój wątek z góry skazałem na zamknięcie bo mam świadomość, że nie należy ciągnąć takich tematów bez końca.
Ale jak widać - jest jak z tą parą o której napisał Yavox.
Tyle, że pary nie ma jak nic się nie gotuje.
Co Was tak męczy niesamowicie? Nie łaska napisać PW do odpowiedniej osoby? Trzeba bić gorzką piane publicznie?
Rozumiem podpieranie się "wolnością słowa" ale nadużywanie jej nie pomaga. A w tym przypadku warto przemyśleć sprawę, czy takie gadanie ma wartości pozytywne. Bo negatywów jest sporo.
Oczywiście dawanie ostrzeżeń jest opcją gaszenia dyskusji ale rodzącą kolejne "bunty".
Nie ma metody?
Spróbujmy tak jak dzieci w przedszkolu:
Kto od tej pory się tu odezwie ten syfiarz i zadymiarz
Ja nie, więc prowokowanie mnie do wypowiedzi w tym wątku będzie bezskuteczne.
Piszcie do mnie PW o ile dyskusja bez popleczników, świadków (publiki) Was satysfakcjonuje
Utworzenie nowego wątku nic nie zmieni - łatka pozostaje. A i paseczek można będzie zarobić
Aleksander - 14-05-2013, 21:13
Niech będzie jak napisał Tomek
„Spróbujmy tak jak dzieci w przedszkolu:
Kto od tej pory się tu odezwie ten syfiarz i zadymiarz ”
Moim zdaniem warto, choćby po to aby móc podziękować „na otwartym” za PW, zarówno te pozytywne, jak i te krytyczne oraz za wiadomości spoza FN.
Forum to przyjmuje każdego, ma ogromną liczbę użytkowników i….nic więcej. Problem z tym forum leży w tym, że każda „świeżynka” zakłada tu profil. Po jakimś czasie „odkrywa”, że na tym forum praktycznie nie ma merytoryki ale za to jest Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, reklama, biznes i cała masa innych zagadnień nie mających nic wspólnego z nurkowaniem ale jak najbardziej mająca wiele wspólnego z nurkowym biznesem.
Co jakiś czas jestem pytany: dlaczego piszesz porządkowo a nie nurkowo?
Odpowiem: nie piszę porządkowo, po prostu uważam, że każdy Użytkownik tego forum zasługuje na szacunek jako człowiek. Można się z kimś nie zgadzać ale to nie oznacza, że można taką osoba pomiatać.
Panowie piszący o konieczności usuwania wpisów wraz z ich autorami, odwołujący się w swoich wypowiedziach do długości członka, przekładający swój sposób rozumowania na retorykę „walenia konia” oraz uzasadniający swoje działanie tym, że „to forum prywatne” – reklamują Właściciela forum w sposób odpowiedni do swej retoryki. Niestety Panowie ci nie zdają sobie sprawy z konsekwencji swojego postępowania. Przywołani Panowie najwyraźniej nie rozumieją, że technika „kija i marchewki” stosowana z naciskiem na kij, zamykanie wątków, przydzielania „bana” da efekt odwrotny od zamierzonego.
Panowie ci nie potrafili podjąć merytorycznej dyskusji z Mottim (kimkolwiek jest) ale potrafią „pałować” Użytkowników. Jedną osoba potrafiąca polemizować z Mottim był Trajter, Panowie – zamilkli.
A dlaczego nie nurkowo? – bo najlepsze na świecie automaty są takie jak Hubert pisał, bo pianka „zabija”, bo jacket to porażka, bo na koparkach spokojnie wchodzi się w deco, bo latarka to tylko od – wiadomo kogo – BO WSZYSTKO NA TYM FORUM JUŻ NAPISANO
gazeliusz - 14-05-2013, 22:06
| martin napisał/a: |
Publiczna krytyka zwisa mi kolo sznurowki. Jak komus sie nie podoba, to niech poszuka sobie innego forum, moderowanego w sposob jaki mu odpowiada. Powtarzam porownanie - jak przychodzisz w gosci, to nie przestawiasz mebli. |
Wg mnie mylisz się kolego.. Forumowicze to "treść" tego forum a nie goście.. Nie ma użytkowników = nie ma forum = nie ma potrzeby Waszego istnienia.. Ciekawe kto by Wam płacił za reklamy, gdybyście mieli 4 aktywnych użytkowników..
Z Waszych wypowiedzi wyziera hasło: nie czytasz Naszych reklam? Nie kupujesz jedynego właściwego sprzętu? Masz odmienne zdanie? Wy....aj !
Dramat Panowie..
martin - 14-05-2013, 22:28
| Aleksander napisał/a: | | Panowie ci nie potrafili podjąć merytorycznej dyskusji z Mottim |
Z mottim merytoryczne dyskusje prowadzilismy w roku 2006. Od tego czasu przewija sie regularnie i regularnie wylatuje. Na prawde uwazasz, ze ma sens dyskutowanie z kims, kto tylko chce bic piane?
| Aleksander napisał/a: | | Przywo?ani Panowie najwyraz'niej nie rozumieja;, z.e technika „kija i marchewki” stosowana z naciskiem na kij, zamykanie wa;tków, przydzielania „bana” da efekt odwrotny od zamierzonego. |
Panowie moderuja to forum dekade dluzej niz ty wiesz o jego istnieniu. Wiec uwierz, panowie wiedza co robia. Trole smierdza na kilometr pod wiatr.
| gazeliusz napisał/a: | | Nie ma użytkowników = nie ma forum = nie ma potrzeby Waszego istnienia. |
Przy ponad 9000 zarejestrowanych uzytkownikach mozna zrezygnowac z trzech, czterech siejacych zamet. Reklamodawcy nawet nie zauwaza ze jest 0.0001% mniej wyswietlanych reklam. Zauwaza natomiast ze na forum nie ma zametu.
Bul-kot - 14-05-2013, 23:14
"Mi si wydai" jak mawiał pewien trener, że mają najwiecej tu do powiedzenia właściciele pianek.
Woda zimna i w piance się nie chce włazić do niej... stąd te rozruchy.
Pociepleje, ponurkują i zapomną o tych "niedobrych" mo(r)deratorach co to ani nimi pokierować ani foruma zaanektować nie dają...
maran - 14-05-2013, 23:28
A ja się pytam gdzie są moderatorzy działu wypadki. Przez tydzień nikt nie zaakceptował postów co tam wiszą.
slawek290 - 15-05-2013, 00:31
slawek290 napisał/a:
Moderatorze Martinie proszę tutaj wkleić to za co dałeś mi kolejne ostrzeżenie .
Za to, ze po zamknieciu poprzedniej napierdalanki i prosbie o nie kontynuowanie tematu, otwarles nastepny post, ktorego celem bylo dalsze sianie zamentu.
|
Martin - Mogę jeszcze raz grzecznie poprosić i wklejenie posta który Ty uznałeś że sieje zamęt i będzie prowokacją do kolejnej nap......
Bardzo proszę . Chyba to nie nie jest dla Ciebie bardzo trudne . Jeszcze raz proszę .
Chciałbym aby użytkownicy forum sami ocenili owego posta . Jeśli jest on prowokacyjny to pewno zbiorę baty , na które Twoim zdaniem zasłużyłem .
Jeśli zaś uznają iż nie było w nim nic prowokującego jedynie moje grzeczne wyjaśnienie , to bardzo bym prosił o usunięcie 2 - giego ostrzeżenia .
Mam nadzieję iż przychylisz się do mojej prośby i wkleisz posta który usunąłeś .
JacekKG - 15-05-2013, 06:33
| maran napisał/a: | | A ja się pytam gdzie są moderatorzy działu wypadki. Przez tydzień nikt nie zaakceptował postów co tam wiszą. |
Maja wszystko w dupsku
Adamsky1977 - 15-05-2013, 07:35
Albo sa zajeci waleniem konia
kminiorek - 15-05-2013, 07:42
| JacekKG napisał/a: | | maran napisał/a: | | A ja się pytam gdzie są moderatorzy działu wypadki. Przez tydzień nikt nie zaakceptował postów co tam wiszą. |
Maja wszystko w dupsku |
Ej wyluzujcie na FN nie tylko są dorosłe chłopy
martin - 15-05-2013, 08:31
| slawek290 napisał/a: | | Mogę jeszcze raz grzecznie poprosić i wklejenie posta który Ty uznałeś że sieje zamęt i będzie prowokacją do kolejnej nap. |
Napisalem dokladnie o co poszlo.
Chcesz dyskusji bez ochrony publiki PW. Tu juz wszystko zostalo powiedziane.
I ostani raz.... Szumcie sobie ile chcecie, o ile zostaniecie w tym watku. Mam nadzieje ze starczy do konca miesiaca, potem ten watek bedzie przyblokowany a zakladajacy nowe o tej samej tematyce/celu dostana ostrzezenia.
Dla mnie EOD.
alusia - 15-05-2013, 08:51
| kminiorek napisał/a: | | JacekKG napisał/a: | | maran napisał/a: | | A ja się pytam gdzie są moderatorzy działu wypadki. Przez tydzień nikt nie zaakceptował postów co tam wiszą. |
Maja wszystko w dupsku |
Ej wyluzujcie na FN nie tylko są dorosłe chłopy |
Przychylam się do kminiorka jesteście chamscy i żałośni
connan1973 - 15-05-2013, 09:23
Ludzie! Trochę ogłady i spokoju bo przeglądający to forum uznają że Polska leży w jakimś buszu między baobabami a bananowcami.
Taka moja sugestia.
Co do folderu w którym lądują wymoderowane wątki i posty to proponuję by był jawny ale z wyłączeniem możliwości tam pisania. Po prostu "wycinek" dostaje na dole adnotacje na czerwono dlaczego dostał kopa i przyblokowany dla jakiejkolwiek dyskusji. A po 3 miesiącach automatycznie kasowany. Folder mógłby się nazywać TRASH/KOSZ/BASURA (wiecie z jakiego filmu ).
Grotto8 - 15-05-2013, 09:49
Panie i Panowie, prawda jak zwykle leży gdzieś po środku. Ta zasada dotyczy zarówno modów jak i ich adwersarzy.
Co do moderowania działu wypadki... Podobno faktycznie moderuje go tylko Darek.
Jeśli nie, to żałość bierze!
KasiaK - 15-05-2013, 09:58
| JacekKG napisał/a: | | maran napisał/a: | | A ja się pytam gdzie są moderatorzy działu wypadki. Przez tydzień nikt nie zaakceptował postów co tam wiszą. |
Maja wszystko w dupsku |
witam Szanownych Panów,
moderatorzy działu wypadki czyt ja, są osobami nurkującymi w WODZIE i nie zawsze mają dostęp do internetu. Tak się składa, że ostatnie prawie 2 tygodnie nurkowałam w WODZIE a nie internecie, stąd nie zaakceptowałam żadnej treści.
Wybaczcie, że czasami wchodzę do wody mimo, że doskonale wiem, że w nurkowaniu technicznym się od tego odchodzi.
[ Dodano: 15-05-2013, 10:00 ]
| Adamsky1977 napisał/a: | Albo sa zajeci waleniem konia |
jeszcze jeden tego typu tekst i dostaniesz ostrzeżenie formalne,
3 blokują możliwość pisania, 6 wejścia na forum.
Niejednokrotnie było wspominane, że to forum czytają także dzieci!
Wszystkie tego typu teksty, od tego momentu będą przeze mnie edytowane a użytkownik będzie dostawał po łapach.
[ Dodano: 15-05-2013, 10:12 ]
Podsumowując
Nie będę rozpisywać się o mottim i innych trollach, bo to zostało powiedziane już wielokrotnie.
Co do nawalanek innych i wiecznych pretensji do modów - opanujcie się. To jest forum prywatne, jak komuś coś nie pasuje to zawsze może iść gdzie indziej.
Albo uszanujecie wszystkie zasady tu panujące i się dostosujecie albo zmieńcie miejsce swoich popisów.
Tak się składa, że moderuję to forum od lat 6, a chłopaki (martin i nuras5) jeszcze dłużej i przeszliśmy już nie jedną "rewolucję" i inne ataki na modów i....żyjemy, mamy się świetnie i co więcej - nie zamierzamy zmieniać sposobu moderacji. Co najważniejsze - nadal modami jesteśmy, tak więc właściciel forum akceptuje i popiera takie działania.
Przestańcie bić pianę bo to absolutnie nic nie da. Proponuję ponurkować w WODZIE a nie necie, a jak macie ochotę sobie pokrzyczeć to zapraszam na podwórko, do piaskownicy.
Koniec tej durnej dyskusji.
Jeśli ktoś ma jakieś ale do danego moderatora, to niech pisze do niego na priv, a nie jak tchórz szuka adwokatów i osiłków szczekających tutaj.
Od tej chwili, każdy atak w tym wątku będzie skutkował ostrzeżeniem.
DOŚĆ.
Adamsky1977 - 15-05-2013, 20:17
Post edytowany
KasiaK
Udalo sie wam mnie przekonac i dzis skorzystam z waszej propozycji.
Moje konto wraz z cala jego zawartoscia mozecie wzucic do kosza bo mam w to najzwyczajniej "wbite", zwalniam was!
Tak jak sie kiedys przywitalem tak dzis sie zegnam. Dziekuje wszystkim za informacje, rady, gorace dyskusje.Dziekuje Konradowi za jego filmiki, Starnasiowi ze dzielil sie tym co robi, Kardasz tobie tez dziekuje i calej reszcie.
Powodzenia
KasiaK
jaros4 - 15-05-2013, 22:17
post edytowany
Proponuję oszczędność w słowach
KasiaK
lozerka - 15-05-2013, 23:00
to ja na chwilę się włączę, bo widzę, że moderatorzy zaczęli z maszynówek walić ostrzeżeniami i się ludziom rykoszetem chyba dostaje Za co dostał ostrzeżenie kminiorek? Jedyne wulgaryzmy- a takie uzasadnienie zostało podane - to cytaty z innych wypowiedzi, pod którymi kminiorek zawarł prośbę, by takich słow nie uzywac tutaj, no bo ci nieletni na forum
http://forum-nuras.com/vi...p=306061#306061
chyba komuś się palec omsknął i nie doczytał
Włodek K - 15-05-2013, 23:02
Chyba warto przeczytać.
Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
piotrkw - 15-05-2013, 23:09
| jaros4 napisał/a: | | Proponuję oszczędność w słowach |
Kasiu , proponuję .... a nie, nic Tobie nie zaproponuję , nie warto , i tak nie zrozumiesz . Będziesz teraz pisała posty za ich autorów ???? A póżniej sama siebie zmoderujesz ???
Pozdrawiam Piotr
Jaros4 , przepraszam ale to z automatu , wszyscy widzą że to nie Ty napisałeś .
martin - 15-05-2013, 23:11
| lozerka napisał/a: | | Za co dostał ostrzeżenie kminiorek? |
Brak umiejetnosci cytowania. To ostrzezenie jest do poprawki.
slawek290 - 15-05-2013, 23:12
slawek290 napisał/a:
Mogę jeszcze raz grzecznie poprosić i wklejenie posta który Ty uznałeś że sieje zamęt i będzie prowokacją do kolejnej nap.
Napisalem dokladnie o co poszlo.
Chcesz dyskusji bez ochrony publiki PW. Tu juz wszystko zostalo powiedziane. |
Martin wybacz ale moim zdaniem masz problemy ze zrozumieniem słowa pisanego .
Poprosiłem Cię tylko o wklejenie posta za który dostałem 2 ostrzeżenie .
To że nie chcesz go wkleić wyrażnie świadczy iż ostrzeżenie było niesłuszne moim zdaniem .
Marin wybacz moją upartość w temacie - ale zawsze kończę to co rozpocząłem . Podejrzewam iż Ty robisz podobnie .
Dalej uważam iż dostałem niesłusznie ostrzeżenie .
| martin napisał/a: | | Chcesz dyskusji bez ochrony publiki PW. |
Możesz rozwinąć , bo nie bardzo rozumiem . Jaka publika mnie broni . I o czym mielibyśmy dyskutować na PW - Uprzejmie proszę gdybyś mógł rozwinąć . Chciałbym wiedzieć iż dobrze Cię zrozumiałem .
lozerka - 15-05-2013, 23:16
| martin napisał/a: | | lozerka napisał/a: | | Za co dostał ostrzeżenie kminiorek? |
Brak umiejetnosci cytowania. To ostrzezenie jest do poprawki. |
rozumiem, że czytasz w myślach nurasa ? i generalnie, zgodnie z zasadą, jak nie kijem, to pałką, tak ?
Wiesz, Martinie...do błędów warto umiec się przyznawac, nic tak nie podnosi wiarygodności dorosłego człowieka. Gorzej, że Ty nawet nie dałes się nurasowi przyznać do takiego błędu, a Wojtek dotychczas, w mojej ocenie był rozsądnym moderatorem.
no, i..nie chce mi się przeczesywac FAQ, regulaminu, ale rozumiem, ze możesz nam zacytowac pkt., który kminiorek naruszył ?
Sorry, kminiorek, że Cię bez pytania na warsztat wzięłam, ale w sumie pierwszy post był żartobliwy, byłam pewna, ze natychmiast ostrzeżenie zostanie usunięte, a tu patrzcie, jak się ciekawie sytuacja rozwija
gazeliusz - 15-05-2013, 23:54
| gazeliusz napisał/a: | | Nie ma użytkowników = nie ma forum = nie ma potrzeby Waszego istnienia. |
Przy ponad 9000 zarejestrowanych uzytkownikach mozna zrezygnowac z trzech, czterech siejacych zamet. Reklamodawcy nawet nie zauwaza ze jest 0.0001% mniej wyswietlanych reklam. Zauwaza natomiast ze na forum nie ma zametu. |
Idealne potwierdzenie moich słów, mamy was w czarnej d...e, ważne abyśmy na was zarabiali na reklamach.. A czy ty Stasiu odejdziesz, czy ciebie Jasiu obrazimy i słownie sponiewieramy to już nie nasza sprawa.. I tak was
Haw - 16-05-2013, 01:10
a smok czyta i ma radoche.
tak mi sie pomyslalo.
od modow oczekiwalbym zachowania o poziom wyzszego niz od reszty forum, niestety zycie nie jest tak piekne. wiec apel do zwyklych uzytkownikow: wyjasnijcie sobie przez PW kto ma dluzszego, nas to nie interesuje.
dzieki.
Yavox - 16-05-2013, 01:54
| Haw napisał/a: | | wyjasnijcie sobie przez PW kto ma dluzszego, nas to nie interesuje. |
Jasne, tylko że widzisz, tworzy się pewien precedens.
Mam kumpla, który jeździ jak wariat. Przekracza prędkość i wszyscy wiedzą, że praktycznie zawsze łamie przepisy. Któregoś razu przychodzi mu do zapłacenia mandat - samochód marka niby się zgadza, ale na fotce morda jakaś zamazana a i rejestracja niewyraźna. Oczywiście daną trasą jechał, w miejscu gdzie fotkę cyknęli pewnie był. Nawet, jak tam jechał przepisowo, to bankowo złamał przepisy gdzie indziej. A nawet jak nie, to tysiąc razy łamał, tyle że go nie złapali - więc choćby teraz nawet była pomyłka, to przecież i tak mu się należało, jak nie za to, to za co innego - punkty powinien łyknąć, karę zapłacić i nie dyskutować.
Jednakże - bo tak zdaje się stanowi prawo - jeżeli coś z tą identyfikacją jest nie do końca, to mandat mu się nie należy. Nieważne że zawsze, że nigdy, że każdy wie, że to oczywiste że gdzieś na trasie przekroczył tyle że co najwyżej gdzie indziej i tak dalej - w tym konkretnym miejscu albo jest dowód, albo go nie ma. Nie można mu pod pretekstem tego miejsca, choćby nawet był piratem, złodziejem, trollem i pedofilem, wypłacić historycznie i za całokształt. Jeżeli mu się należało, trzeba mu było dowalić wcześniej, jeśli był konkretny i obiektywny powód. Jeżeli wcześniej zaniedbaliśmy, można mu teraz patrzeć na ręce i przyłożyć - ale dopiero, jeżeli będzie konkretny pretekst. Natomiast w prewencję wsteczną ja nie wierzę.
Jeżeli martin uważa sławka290 za trolla, to niech mu da ostrzeżenie za konkretne rzeczy historycznie, albo niech czyha i mu da przy najbliższej okazji, kiedy będzie konkretny powód który da się obiektywnie podciągnąć pod jakiś paragraf. Ja nic przeciwko temu nie mam, nie w tym jest rzecz.
Rzecz jest w tym, że skoro jest jakieś forum, jakiś regulamin, jakieś zasady, to moim zdaniem nie wolno dawać komuś ostrzeżenia za posta, jednocześnie odmawiając pokazania jego treści ale twierdząc, że to za to - bo z tego się robi taki paragraf 22. Dla mnie to jest pokazanie w oczywisty sposób, że najdłuższego ma moderator i z racji jego funkcji, możesz mu nic niewarty maleńki użytkowniku naskoczyć.
Protestuję przeciw temu dokładnie na tej samej zasadzie, na jakiej protestowałem przeciw zabieraniu emerytur SBkom (kiedy nabierali przywileje tej wysokości, mieli do tego prawo) czy rabowaniu ruskich mafiozów z pieniędzy w cypryjskich bankach. I tu nie chodzi absolutnie o to, czy esbecy czy mafiozi to źli czy dobrzy są. Chodzi o to, że jeżeli przejdzie się obojętnie obok takiego precedensu, że komuś można przywalić za posta odmawiając jednocześnie pokazania skasowanej treści, to jest to przyzwolenie na to, żeby tego rodzaju zasada weszła do praktyki.
Zaś co do smoka - niezależnie od tego, komu jak to oceniać, jak smok miał być usunięty z forum, to lata całe toczyła się na ten temat dyskusja na forum wewnętrznym - jest jeden wątek na 7 stron o tym i drugi chyba na 10. Różne osoby głosowały w różną stronę, ale sama dyskusja na ten temat była dowodem na to, że społeczność jako taka starała się jednak zachowywać zgodnie z pewnymi zasadami.
Żeby nie było - ja nie twierdzę, że martin nie miał racji, podejmując taką czy inną decyzję. Nie mam nawet nic do moderacji bo uważam, że jako użytkownicy forum i tak jesteśmy mocno rozwydrzeni. Uważam jedynie, że martin nie ma racji odmawiając uzasadnienia swojej decyzji poprzez pokazanie postu sławka290. Wiem, że czasami terrorystom nie można niczego udowodnić i że wtedy dla dobra ogółu się do nich po cichu strzela, ale mi taka wizja forum po prostu nie pasuje.
nuras5 - 16-05-2013, 07:43
| lozerka napisał/a: | | rozumiem, że czytasz w myślach nurasa |
Dokładnie tak - już wyjaśniłem kminiorkowi, że to niesłuszne ostrzeżenie, ale jemu ono nie szkodzi w żaden sposób.
Ale, ponieważ nie zacytował tylko było napisane mogłem albo zostawić[ co sugerowałoby, że jemu wolno więcej] albo pojechać po wsiech - co zrobiłem. Sorki
kminiorek - 16-05-2013, 08:18
| lozerka napisał/a: | | martin napisał/a: | | lozerka napisał/a: | | Za co dostał ostrzeżenie kminiorek? |
Brak umiejetnosci cytowania. To ostrzezenie jest do poprawki. |
rozumiem, że czytasz w myślach nurasa ? i generalnie, zgodnie z zasadą, jak nie kijem, to pałką, tak ?
Wiesz, Martinie...do błędów warto umiec się przyznawac, nic tak nie podnosi wiarygodności dorosłego człowieka. Gorzej, że Ty nawet nie dałes się nurasowi przyznać do takiego błędu, a Wojtek dotychczas, w mojej ocenie był rozsądnym moderatorem.
no, i..nie chce mi się przeczesywac FAQ, regulaminu, ale rozumiem, ze możesz nam zacytowac pkt., który kminiorek naruszył ?
Sorry, kminiorek, że Cię bez pytania na warsztat wzięłam, ale w sumie pierwszy post był żartobliwy, byłam pewna, ze natychmiast ostrzeżenie zostanie usunięte, a tu patrzcie, jak się ciekawie sytuacja rozwija |
Mnie to bingo bango Wole nurkować niż pisać. Wróciłem z Hurghady i powiem wam że było zaje.....e
jaros4 - 16-05-2013, 08:40
Widac ze obecny sposob moderacji sie po prostu nie sprawdza.w krotce zaczna spadac wplywy z reklam i sam administrator przywola was do porzadku.pozdrawiam.
ptja - 16-05-2013, 09:05
| Yavox napisał/a: | | /.../Uważam jedynie, że martin nie ma racji odmawiając uzasadnienia swojej decyzji poprzez pokazanie postu sławka290. /.../ |
Ciekaw jestem, czy podobnie postąpiłby np. Tomek czy Kasia (tzn. czy także zignorowaliby prośby o uzasadnienie).
Grotto8 - 16-05-2013, 09:36
| ptja napisał/a: | | Ciekaw jestem, czy podobnie postąpiłby np. Tomek czy Kasia . |
Na Boga, skąd Ci przyszło do głowy zestawienie tych dwóch moderatorów ?
P.S.
Dlaczego nie zakładacie takich tematów w dziale "bez moderacji" ?
ptja - 16-05-2013, 10:20
| Grotto8 napisał/a: | | ptja napisał/a: | | Ciekaw jestem, czy podobnie postąpiłby np. Tomek czy Kasia . |
Na Boga, skąd Ci przyszło do głowy zestawienie tych dwóch moderatorów ?
|
Bo:
a) są dość aktywni w upominaniu niesfornych ostatnio
b) nie są Martinem
Jeśli jakiś inny P.T. moderator poczuł się dotknięty pominięciem go, to serdecznie przepraszam (i także jestem ciekaw jego odpowiedzi na to pytanie).
KasiaK - 16-05-2013, 10:50
| piotrkw napisał/a: |
Kasiu , proponuję .... a nie, nic Tobie nie zaproponuję , nie warto , i tak nie zrozumiesz . Będziesz teraz pisała posty za ich autorów ???? A póżniej sama siebie zmoderujesz ???
|
Nie warto? To po co się odzywasz? Nie masz nic do powiedzenia to nie pisz tylko po to żeby post sobie nabić i bez sensu poszczekać.
Na Twoje pytania nie odpowiem, bo jak sam napisałeś - zupełnie nie warto, bo i tak nie zrozumiesz.
[ Dodano: 16-05-2013, 10:53 ]
| jaros4 napisał/a: | | Widac ze obecny sposob moderacji sie po prostu nie sprawdza.w krotce zaczna spadac wplywy z reklam i sam administrator przywola was do porzadku.pozdrawiam. |
Spokojna Twoja poczochrana, sprawdza się od 10 lat. Ale jeśli tylko administrator będzie miał do nas jakieś uwagi, z pewnością się do nas zwróci. Od 6 lat, jak moderuję forum, nigdy nie miał do mnie zażaleń ani żadnych sugestii co do sposobu moderacji, więc nie sądzę żeby cokolwiek się zmieniło.
[ Dodano: 16-05-2013, 10:57 ]
| ptja napisał/a: | | Yavox napisał/a: | | /.../Uważam jedynie, że martin nie ma racji odmawiając uzasadnienia swojej decyzji poprzez pokazanie postu sławka290. /.../ |
Ciekaw jestem, czy podobnie postąpiłby np. Tomek czy Kasia (tzn. czy także zignorowaliby prośby o uzasadnienie). |
Nie, nie zignorowałabym prośby o podanie powodu upomnienia, ale powtarzam po raz kolejny, że tego typu pytania można zadać modowi na PW, a nie zakładać do tego specjalne wątki!
do wszystkich: Chyba nie sądzicie, że teraz po każdym upomnieniu użytkownik będzie zakładał oddzielny temat i wszyscy będą tydzień debatować o słuszności przyznania?!
Kurde. Nie mogę zrozumieć, że może się komuś tak bardzo nudzić żeby mielić temat cały czas.
Yavox - 16-05-2013, 11:02
| jaros4 napisał/a: | | w krotce zaczna spadac wplywy z reklam i sam administrator przywola was do porzadku |
Nic nie spadnie niestety. Popatrz na dół strony, właśnie sprzed chwili:
Na Forum jest 75 użytkowników :: 13 Zarejestrowanych, 2 Ukrytych i 60 Gości
Masz wątpliwości, z kogo jest kasa i odpowiednia liczba odsłon stron, które są za reklamami? My tu sobie gadu gadu, ku radości własnej i gawiedzi, a obrót jest robiony przede wszystkim na czytaczach, którzy nawet kont nie mają. Jak się zastanawiam, czy by czegoś nie kupić, to w wyniku tego zastanawiania powstaną dwa wątki z pytaniami, które rozwiną się w 20 stron poradnictwa i kolejne 20 dygresji. Zakończy się to (albo i nie) jednym moim zakupem, do tego prawdopodobnie zerem albo niewiele większą liczbą zakupów tamże dyskutujących. W międzyczasie przez forum przewiną się setki anonimowych osób, z których część kliknie tu czy tam reklamę. To z nich jest pieniądz a nie z forumowo-dyskutującego nurka, który swoje miejsca robienia zakupów ma już jako tako obcykane. To tyle, bez złudzeń
[ Dodano: 16-05-2013, 11:09 ]
| KasiaK napisał/a: | | do wszystkich: Chyba nie sądzicie, że teraz po każdym upomnieniu użytkownik będzie zakładał oddzielny temat i wszyscy będą tydzień debatować o słuszności przyznania? |
Nikt nie musi niczego zakładać, jeżeli masz to dobrze moderowane. Zobacz np. tutaj
Widok szczegółowy ostrzeżeń dla użytkownika: Motti
TomS 04-05-2013, 14:44 Uwaga personalna http://forum-nuras.com/vi...ae1b5ec0#304810
TomS 03-05-2013, 06:17 Deprecjonowanie wiedzy dyskutantów i innych nurków. http://forum-nuras.com/vi...p=304687#304687
Widzisz różnicę pomiędzy tym, co powyżej a tą wersją :
martin 13-05-2013, 17:58
\|||/
(o o)
,----ooO--(_)-------.
| Please |
| don't feed the |
| TROLL's ! |
'--------------Ooo--'
|__|__|
|| ||
ooO Ooo
z dodatkowo usuniętym postem?
lozerka - 16-05-2013, 11:20
| KasiaK napisał/a: |
| jaros4 napisał/a: | | Widac ze obecny sposob moderacji sie po prostu nie sprawdza.w krotce zaczna spadac wplywy z reklam i sam administrator przywola was do porzadku.pozdrawiam. |
Spokojna Twoja poczochrana, sprawdza się od 10 lat. Ale jeśli tylko administrator będzie miał do nas jakieś uwagi, z pewnością się do nas zwróci. Od 6 lat, jak moderuję forum, nigdy nie miał do mnie zażaleń ani żadnych sugestii co do sposobu moderacji, więc nie sądzę żeby cokolwiek się zmieniło.
|
Kasia, a nie uwazasz, że to dobre samopoczucie jest trochę na wyrost ?? Jestem na tym forum od 2 lat i przez okres jakichś 20 miesięcy z tych 24, Ty napisałas tu moze z 5 postów, a były okresy, gdy nie wchodziłaś po kilka miesięcy.
Naprawdę się cieszę, że się uaktywniłaś, że jest ktoś kolejny, kto trochę pomaga robić tutaj porządek, ale tak naprawdę uważam, że Darek ma w nosie, jak to moderujecie i odwoływanie się do jego braku reakcji, to trochę, jak powoływanie się na to, że ściany nie zabolało, jak walnęło sie w nią pięścia.
Nie wiem, jak było kiedyś, ale mam wrażenie, że obecnie Darkowi zwyczajnie wisi, bo nieważne jak, ale się forum kręci. Tylko my się tu spinamy.
Na kilku forach- większych, mniejszych w zyciu byłam i tak fatalnie moderowanego- zarządzanego nie widziałam. Ale jak napisał Yavox, dopóki będzie taka ilość wejść, nic się nie zmieni.
Tylko sorry, nie powołuj się na to, że działacie zgodnie z wolą właściciela, bo ten, jak widać, ma to wszystko, co nie dotyczy reklamy, w serdecznym poważaniu.
Martin, skoro już się uaktywniłeś w rozdawaniu kuksańców, będzie mozna też liczyć na Twoje działania porządkowe w działach, w których jesteś moderatorem ? A może choćby reakcję w przypadku próśb o działanie bezpośrednio do Ciebie kierowanych ?
ptja - 16-05-2013, 11:28
| KasiaK napisał/a: | | ptja napisał/a: | | Ciekaw jestem, czy podobnie postąpiłby np. Tomek czy Kasia (tzn. czy także zignorowaliby prośby o uzasadnienie). |
Nie, nie zignorowałabym prośby o podanie powodu upomnienia, ale powtarzam po raz kolejny, że tego typu pytania można zadać modowi na PW, a nie zakładać do tego specjalne wątki!
|
hmmm, przecież ja napisałem "w odpowiedzi", a nie w nowym wątku?
Coś przeoczyłem? No to: przepraszam.
martin - 16-05-2013, 11:40
| slawek290 napisał/a: | | Martin wybacz ale moim zdaniem masz problemy ze zrozumieniem słowa pisanego. |
Przeciez juz napisalem - zamknalem watek z prosba o odpuszczenie, a ty zalozyles nastepny w ktorym ciagnales temat. Za obchodzenie blokad dostales trolla w formie ASCII art.
Jeszcze raz, duzymi literami: WARN JEST ZA ZACHOWANIE A NIE ZA TRESC.
| slawek290 napisał/a: | | Możesz rozwinąć , bo nie bardzo rozumiem. |
Trolowanie sprawdza sie tylko w gronie klakierow, ktorych tu znalazles. Zreszta nie tylko ty jeden, jakos dziwne ze zadna z osob atakujacych nie odezwala sie na PW, mam za to pare postow potwierdzajacych moje zdanie.
Wyrywkowo do:
| ptja napisał/a: | | Ciekaw jestem, czy podobnie postąpiłby np. Tomek czy Kasia (tzn. czy także zignorowaliby prośby o uzasadnienie). |
I wszystkich innych nie potrafiacych czytac ze zrozumieniem: Decyzje dlaczego dalem drugiego warna uzasadnilem juz przedwczoraj - 14-05-2013, 13:40:
http://forum-nuras.com/vi...p=305969#305969
Ps. Na PW odpowiem tobie i Scanerowi wieczorem.
Voltek - 16-05-2013, 11:49
Ja mam jedno drobne pytanko.
Dlaczego kara się kogoś publicznie, a jak trzeba się z tego wytłumaczyć to już na PW?
Hm, kopnąć kogoś i mieć pretensje, że mu nie pasuje, a powinien podziękować.
jaros4 - 16-05-2013, 11:57
przeciez to modzi dymia najwiecej,bez was ta dyskusja zakonczylaby sie na pierwszej stronie.
wplywy z reklam spadna nieodwracalnie,jak juz calkiem zamienicie to forum w b....dah.
[ Dodano: 16-05-2013, 11:58 ]
dla mnie over.
piotrkw - 16-05-2013, 12:04
| KasiaK napisał/a: | Nie masz nic do powiedzenia to nie pisz tylko po to żeby post sobie nabić i bez sensu poszczekać.
|
Poproszę o pasek dla tej Pani , używa słów obraźliwych w sposób bezpośredni .
( ja bym pewnie dostał, gdybym nawiązał do samicy psa )
Pozdrawiam Piotr
martin - 16-05-2013, 12:13
| Voltek napisał/a: | | Dlaczego kara się kogoś publicznie, a jak trzeba się z tego wytłumaczyć to już na PW? |
Heeeee?
Tlumaczenie jest publiczne - naucz sie czytac ze zrozumieniem. Pocwicz prosze tu: http://forum-nuras.com/vi...p=306217#306217
W PS. Napisalem ze odpowiem wieczorem na dwie PW ktore dostalem, przeczytalem i nie mam czasu na to odpowiadac teraz - zeby nie bylo ze ignoruje. Te dwie PW maja nijaki zwiazek z tym watkiem i nie powinny cie interesowac.
KasiaK - 16-05-2013, 13:09
| Yavox napisał/a: |
Widzisz różnicę pomiędzy tym, co powyżej (...)
z dodatkowo usuniętym postem? |
owszem, widzę, ale to już zależy od moderatora i tego w jaki sposób to robi.
[ Dodano: 16-05-2013, 13:15 ]
| lozerka napisał/a: |
Kasia, a nie uwazasz, że to dobre samopoczucie jest trochę na wyrost ?? Jestem na tym forum od 2 lat i przez okres jakichś 20 miesięcy z tych 24, Ty napisałas tu moze z 5 postów, a były okresy, gdy nie wchodziłaś po kilka miesięcy.
(...) że Darek ma w nosie, jak to moderujecie i odwoływanie się do jego braku reakcji, to trochę, jak powoływanie się na to, że ściany nie zabolało, jak walnęło sie w nią pięścia. |
po pierwsze - ile razy jeszcze zamierzasz wyciągnąć argument o tym, że mnie tu nie było ileś czasu? owszem, nie było, i co z tego? tak czasami w życiu bywa i nie zamierzam się tłumaczyć.
a to że mnie taki okres nie było aktywnie i nadal jestem modem świadczy właśnie o tym, że Darek to akceptuje. Chyba nie sądzisz, ze nie zauważył, ze mnie nie ma w ogóle? To Ci pomogę - zauważył, bo poza FN jest jeszcze życie priv w którym mamy kontakt.
ale dość - nie zamierzam więcej słuchać tych argumentów bo są durne. To że nauczyciel był na macierzyńskim i wrócił oznacza, że nie może wypowiadać się o całości swojej działalności nauczycielskiej tylko za każdym razem ma wspominać "poza okresem w którym mnie nie było bo..."
No litości. Nie zachowujcie się jak dzieci.
Tylko my się tu spinamy. |
no właśnie, i po co?
piękna pogoda, można nurkować, chodzić na spacer, albo z dzieckiem do piaskownicy.
ale jak ktoś woli się naparzać via net to już jego broszka.
Tylko sorry, nie powołuj się na to, że działacie zgodnie z wolą właściciela, bo ten, jak widać, ma to wszystko, co nie dotyczy reklamy, w serdecznym poważaniu. |
j.w.
[ Dodano: 16-05-2013, 13:23 ]
| piotrkw napisał/a: | | KasiaK napisał/a: | Nie masz nic do powiedzenia to nie pisz tylko po to żeby post sobie nabić i bez sensu poszczekać.
|
Poproszę o pasek dla tej Pani , używa słów obraźliwych w sposób bezpośredni .
( ja bym pewnie dostał, gdybym nawiązał do samicy psa )
Pozdrawiam Piotr |
owszem, gdybyś do mnie napisał "ty suko" dostałbyś nie tylko pasek, ale i w ryj przy pierwszej okazji real, ale gdybyś napisał tak samo i użył słowa "szczekać" zamiennie dla "gadać dla samego gadania", to paska byś nie dostał bo nie ma ku temu powodu.
a teraz przestań już się czepiać moich postów i zajmij się czymś bardziej rozwojowym.
miłego dnia.
[ Dodano: 16-05-2013, 13:29 ]
PODSUMOWUJĄC po raz kolejny
Martin dwukrotnie wyjaśnił powód ostrzeżenia,
pianę pobili wszyscy,
emocje polatały - czyli dzień jak co dzień.
Temat zamykam bo nie ma o czym dalej debatować.
Na przyszłość przypominam, że powód ostrzeżenia należy wyjaśnić z modem na PW a nie otwierać do tego specjalny wątek, w którym pieniacze szukający zadymy będą mogli się uaktywnić.
Howgh.
|
|