Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:22
Trudne Forum
Autor Wiadomość
Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-06-2003, 16:50   Trudne Forum

Ja juz jako dłuższy użytkownik Forum nadal nie wiem paru rzeczy np według jakiego klucza sa umieszczane New's. Szukałem w FAQ i nic tak samo kiedys nie wiedziałem jakie są zasady przeznawania RANGI dzis wiem -ilość postów ale ile dokładnie mgę się domyślać gdyż ani razu nie wyświetliła mi śie ich lista w FAQ (jest ale może tylko mi nie działa) Czy ktoś może mi i innym wyjaśnić te zawiłości?
Dodam, że inne rzeczy tu są, dla mnie, 100% bez zarzutu.

Fantomas
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2003, 19:58   

a po co konkretnie wiedza o ilości postów na konkretną rangę? czy to aż tak istotne? jakość, a nie ilość, mój imienniku.
pozdrawiam,

pitt 

Wysłany: 30-06-2003, 00:30   

łatwe forum aby pisać wystarczy coś wiedzieć i się zapisać :lol:

Przeman 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-06-2003, 10:24   Re: Trudne Forum

Tommy222 napisał/a:
Ja juz jako dłuższy użytkownik Forum

3 miesiace nazywasz dluższym ??:)

Tommy222 napisał/a:
nadal nie wiem paru rzeczy np według jakiego klucza sa umieszczane New's.

jest tam umieszczonych 5 najnowszych tematów

Tommy222 napisał/a:
tak samo kiedys nie wiedziałem jakie są zasady przeznawania RANGI dzis wiem -ilość postów ale ile dokładnie mgę się domyślać

czy taka istotna jest dla Ciebie ranga?? jeśli o mnie chodzi to bym je zlikwidował bo niektórzy piszą wlaśnie po to by mieć więcej gwiazdek

maciorka
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2003, 12:04   

Akurat fora zrobione w php sa chyba na dzien dzisiejszy najbardziej przejrzystymi i czytelnymi bordami.
Ja jestem obecny na innych forach (nie nurkowych) od jakis 3 lat, jestem tez modem i sadze, ze nie ilosc postow, ale ich jakosc najlepiej swiadcza o userze. Nadawanie sogow lub podnoszenie rangi usera na podstawie ilosci wyslanych postow, prowadzi czesto do wynaturzen typu: niepotrzebne zasmiecanie forum, wkretodupstwo, etc.
Mam nadzieje, ze to forum uniknie tego typu niespodzianek.

GosiaS 

Stopień: P1
Kraj:
United States

Wysłany: 30-06-2003, 12:25   

bravo ! i o to chodzi ! tommy222 takie problemy na przyszłość proszę kierować na PW np. do mnie, wyjaśnimy to sobie spokojnie....

Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-06-2003, 12:51   

Mi nie chodzi aby z rangi robic wyznaczni czegokolwiek ani by ja likwidowac tylko jesli są jasno okreslone rangi to niech bedzie do nich tez jasne legenda a co do newsów to wcale nie 5 najnowszych w forum tylko 5 najnowszych z wybranych tematów np bez tych z działu Inne .Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-06-2003, 13:05   

Tommy222 napisał/a:
a co do newsów to wcale nie 5 najnowszych w forum tylko 5 najnowszych z wybranych tematów np bez tych z działu Inne .Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)

FORUM - NURAS
FORUM OGÓLNE
CMAS/PADI/SSI/...
ZAPROSZENIA
WYPADKI NURKOWE
TECHNIKA

maretzky 

Stopień: TMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-06-2003, 15:54   

Tommy222 napisał/a:
Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)

Jest taki fajny klawisz "Zobacz posty od ostatniej wizyty"...

lobster 

Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 30-06-2003, 19:33   

Propozycja: Zniknac ten nonsens z junior/senior memberami

Miłosz 

Stopień: plastikowy
Wysłany: 30-06-2003, 19:52   

lobster napisał/a:
Propozycja: Zniknac ten nonsens z junior/senior memberami

Za!
Tylko liczba postów. Rangi niczemu nie służą, bo: Ranga rośnie za liczbę postów, Ludzie mają naturalny pociąg do awansowania. Nie da się uniknąć "produkcji rang" na dłuższą metę.
na forach nie sprawdza się raczej marksistowskie przechodzenie ilości w jakość. :)

Pozdro,
Nishigoi

pitt 

Wysłany: 30-06-2003, 22:37   

dajcie już temu spokój. :shutup:
Możeci emi nie dopisywać tego tekstu do postów i rangi.
Myślę że Darek i Gosia wezmą sie za autorów postów "i ja tez i przesieją w wolnej chwili. :razz:

Hołek 

Stopień: DM (Master of Flamas
Wysłany: 04-08-2003, 10:28   

A ja ciągle coś przeskrobie i musze zaczynać od początku :sad:

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-08-2003, 10:34   

Drogi Hołku, zwany też czasami Xiho....
Pisanie na Forum nie polega bowiem na tym, by na KAŻDY temat wtrącić swoje trzy grosze, które nic do rozmowy nie wnoszą (np. a ja sie zgadzam z przedmówcą). I dopóki tak bedziesz się zachowywał dopóty posty będa kasowane bo zaśmiecają Forum. Mam nadzieję, że pozostali użytkownicy, którzy przestrzegają obowiazujących tutaj zasad, nie dadzą się wciągnąć w jakieś bezsensowne, wywoływane przez Ciebie dyskusje.
I jak to mawia Kriss "bez pozdrowień"
Mania

Marcin B 

Wysłany: 04-08-2003, 19:46   

Zgadzam się z przedmówcami, przynajmniej z częścią, tzn jestam za zniesieniem rangi i przeciw zaśmiecaniu forum, jeśli ktoś chce wyrazić własne zdanie niech je wyrazi, lecz o gustach (za i przeciw, zgadzam się z przedmówcą bądź nie) nie dyskutuje się, piszmy, przynajmniej starajmy się zawsze coś konstruktywnego.
Pozdrawiam

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-08-2003, 00:18   

Hołek napisał/a:
A ja ciągle coś przeskrobie i musze zaczynać od początku :sad:

Prawdę mówiąc to masz juz bana :mrgreen:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu