Wysłany: 29-06-2003, 16:50 Trudne Forum
Ja juz jako dłuższy użytkownik Forum nadal nie wiem paru rzeczy np według jakiego klucza sa umieszczane New's. Szukałem w FAQ i nic tak samo kiedys nie wiedziałem jakie są zasady przeznawania RANGI dzis wiem -ilość postów ale ile dokładnie mgę się domyślać gdyż ani razu nie wyświetliła mi śie ich lista w FAQ (jest ale może tylko mi nie działa) Czy ktoś może mi i innym wyjaśnić te zawiłości?
Dodam, że inne rzeczy tu są, dla mnie, 100% bez zarzutu.
Fantomas [Usunięty]
Wysłany: 29-06-2003, 19:58
a po co konkretnie wiedza o ilości postów na konkretną rangę? czy to aż tak istotne? jakość, a nie ilość, mój imienniku.
pozdrawiam,
nadal nie wiem paru rzeczy np według jakiego klucza sa umieszczane New's.
jest tam umieszczonych 5 najnowszych tematów
Tommy222 napisał/a:
tak samo kiedys nie wiedziałem jakie są zasady przeznawania RANGI dzis wiem -ilość postów ale ile dokładnie mgę się domyślać
czy taka istotna jest dla Ciebie ranga?? jeśli o mnie chodzi to bym je zlikwidował bo niektórzy piszą wlaśnie po to by mieć więcej gwiazdek
maciorka [Usunięty]
Wysłany: 30-06-2003, 12:04
Akurat fora zrobione w php sa chyba na dzien dzisiejszy najbardziej przejrzystymi i czytelnymi bordami.
Ja jestem obecny na innych forach (nie nurkowych) od jakis 3 lat, jestem tez modem i sadze, ze nie ilosc postow, ale ich jakosc najlepiej swiadcza o userze. Nadawanie sogow lub podnoszenie rangi usera na podstawie ilosci wyslanych postow, prowadzi czesto do wynaturzen typu: niepotrzebne zasmiecanie forum, wkretodupstwo, etc.
Mam nadzieje, ze to forum uniknie tego typu niespodzianek.
Wysłany: 30-06-2003, 12:51
Mi nie chodzi aby z rangi robic wyznaczni czegokolwiek ani by ja likwidowac tylko jesli są jasno okreslone rangi to niech bedzie do nich tez jasne legenda a co do newsów to wcale nie 5 najnowszych w forum tylko 5 najnowszych z wybranych tematów np bez tych z działu Inne .Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)
Wysłany: 30-06-2003, 13:05
Tommy222 napisał/a:
a co do newsów to wcale nie 5 najnowszych w forum tylko 5 najnowszych z wybranych tematów np bez tych z działu Inne .Ja nadal nie wiem z których działow idą newsy (a nie chce mi się sprawdzać)
FORUM - NURAS
FORUM OGÓLNE
CMAS/PADI/SSI/...
ZAPROSZENIA
WYPADKI NURKOWE
TECHNIKA
Propozycja: Zniknac ten nonsens z junior/senior memberami
Za!
Tylko liczba postów. Rangi niczemu nie służą, bo: Ranga rośnie za liczbę postów, Ludzie mają naturalny pociąg do awansowania. Nie da się uniknąć "produkcji rang" na dłuższą metę.
na forach nie sprawdza się raczej marksistowskie przechodzenie ilości w jakość.
Wysłany: 30-06-2003, 22:37
dajcie już temu spokój.
Możeci emi nie dopisywać tego tekstu do postów i rangi.
Myślę że Darek i Gosia wezmą sie za autorów postów "i ja tez i przesieją w wolnej chwili.
Drogi Hołku, zwany też czasami Xiho....
Pisanie na Forum nie polega bowiem na tym, by na KAŻDY temat wtrącić swoje trzy grosze, które nic do rozmowy nie wnoszą (np. a ja sie zgadzam z przedmówcą). I dopóki tak bedziesz się zachowywał dopóty posty będa kasowane bo zaśmiecają Forum. Mam nadzieję, że pozostali użytkownicy, którzy przestrzegają obowiazujących tutaj zasad, nie dadzą się wciągnąć w jakieś bezsensowne, wywoływane przez Ciebie dyskusje.
I jak to mawia Kriss "bez pozdrowień"
Mania
Wysłany: 04-08-2003, 19:46
Zgadzam się z przedmówcami, przynajmniej z częścią, tzn jestam za zniesieniem rangi i przeciw zaśmiecaniu forum, jeśli ktoś chce wyrazić własne zdanie niech je wyrazi, lecz o gustach (za i przeciw, zgadzam się z przedmówcą bądź nie) nie dyskutuje się, piszmy, przynajmniej starajmy się zawsze coś konstruktywnego.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko