Wysłany: 31-03-2008, 09:11 Moderator "Mania" i naruszanie regulaminu
Witam,
Jako że to podforum dotyczy spraw związanych z działalnością forum, myślę że to dobre miejsce by zaprotestować działaniom jednego z moderatorów. Mam też nadzieję, że sam wątek, jako zgodny z regulaminem forum i umieszczony we właściwym miejscu, nie zostanie usunięty.
Z internetu korzystam od niemal samego początku i jeszcze nigdy i nigdzie nie zdarzyło mi się być w tak bezczelny sposób potraktowanym przez moderatora.
Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi (gdyż posty zostały perfidnie usunięte), przypomnę o co chodziło:
1. Mania rozpoczęła offtopiczny wątek w dyskusji "O egipskiej mentalności", odnosząc się przy tym w sposób, delikatnie mówiąc, niekulturalny do jednej z uczestniczek dyskusji.
2. Następnie sama napisała kolejny offtopiczny post odpowiadając na pytanie o "Stasia Tarkowskiego".
3. Gdy zwróciłem jej uwagę na niekulturalne zachowanie w stosunku do innej, Bogu ducha winnej osoby, po raz kolejny obraziła tę samą osobę.
4. Gdy inni uczestnicy forum dołączyli swe głosy krytyczne wobec Mani, ta usunęła część offtopicznych postów. Były to jedynie te, które ją samą kompromitowały. Resztę offtopicznych wątków pozostawiła. (A wypadałoby usunąć wszystko i poinformować dlaczego).
5. Gdy zwróciłem jej uwagę że kasuje wybiórczo posty bez żadnej informacji dlaczego to zrobiła, Mania skasowała wszystkie offtopiczne wątki, łącznie z kolejnymi krytycznymi wobec jej działań opiniami, zamieszczonymi przez dwie inne osoby.
Dlatego też chciałem zaprotestować usuwaniu moich postów, które nie naruszają regulaminu forum i wykorzystywaniu przez Manię pełnionej funkcji do uprawiania prywaty.
Maniu, moderowanie objęte jest pewnymi niepisanymi zasadami i przypominam, że kultura i przestrzeganie zasad dyskusji obowiązuje ZWŁASZCZA Ciebie, jako moderatora. A Ty niestety dałaś dowód że ciężko Ci to przychodzi.
Ostatnio zmieniony przez Czorny 31-03-2008, 09:14, w całości zmieniany 2 razy
Zauwazylem wlasnie taka tendencje (nie pisze o konkretnych osobach) ,ze czesto dyskusje odbiegaja od tematu. Proponuje trzymac sie zagadnien interesujacych autora watku badz dyskutowac na PRV. Moje posty takze czesto mijaja sie z tematem jednak od pewnego czasu nie zawieraja epitetow. Czasem "oftopiki" powstaja ze wzgledu na fakt iz osoby z tego forum znaja sie prywatnie. Juz nie raz byla dyskusja nt. moderowania tego forum jednak nie przyniosla ona rezultatu.
Proponuje podchodzic do dyskusji na wiekszym luzie a osobiste wycieszczki olewac.
Tutaj na forum kazdy moze z siebie zrobic mega nurka... nawet ja .
Proponuje podchodzic do dyskusji na wiekszym luzie a osobiste wycieszczki olewac.
Zgadzam się z Tobą. Za długo siedzę na rozmaitych forach by z tym polemizować.
Tylko problem w tym, że moderator nie może działać w taki sposób, w jaki robi to Mania - czyli cenzurować wybiórczo wątki i stąd mój protest. Nie byłbym sobą gdybym tego nie zrobił
A wątek założyłem również po to, by został jakiś ślad po działaniach Mani. No... chyba że posunie się do skasowania wątku zgodnego z regulaminem i tematyką forum
Czorny
A moze wreszcie napiszesz cos o nurkowaniu? Bo wiesz, to jest forum nurkowe.....
Tak z ciekawosci przejrzalam wszystkie Twoje posty. Obraziles juz Nurofena (znaczy Andrzeja). TomaM, Luis i pare innych osob. Ale wszystko to na zupelnie inne tematy niz nurkowanie. A te osoby - w przeciwienstwie do Ciebie - pisza tez o samym nurkowaniu. I maja cos do powiedzienia na ten temat.
Wiec z przyjemnoscia zapraszam do takich dzialow jak "nurkowanie ekstremalne", "warunki pod woda", "technika i sprzet" i tak dalej. Bardzo chetnie poczytam co masz do powiedzienia o nurkowaniu.
Chyba nie wszyscy zdazyli przeczytac to co zostalo usuniete
Mania zachowala sie jak smarkula, Czorny to wylapal
A teraz odwraca sie kota ogonem
Maniu - gratulacje...
Wysłany: 31-03-2008, 20:58
Mania wez sie sama zmoderuj najlepiej raz na zawsze z tego forum> Bo Twoj obiektywizm heheh jest porazajacy. Nie da sie poprostu tego co piszesz czytac. Sa takie momenty kiedy trzeba umiec przyznac sie do bledu i przeprosic a nie w stylu kaczynskich isc w zaparte i kiedy pluja w twarz mowic ze deszcz pada> pozdro od kogos kto mam malo postow napisanych
Wysłany: 31-03-2008, 21:15
Mania wez sie sama zmoderuj najlepiej raz na zawsze z tego forum> Bo Twoj obiektywizm heheh jest porazajacy. Nie da sie poprostu tego co piszesz czytac. Sa takie momenty kiedy trzeba umiec przyznac sie do bledu i przeprosic a nie w stylu kaczynskich isc w zaparte i kiedy pluja w twarz mowic ze deszcz pada> pozdro od kogos kto mam malo postow napisanych
A moze wreszcie napiszesz cos o nurkowaniu? Bo wiesz, to jest forum nurkowe.....
A u was biją murzynów!
Gratuluję Maniu! Tego typu odpowiedzi można się było po Tobie spodziewać. Szkoda tylko że z takim zapamiętaniem usuwałaś posty, w których Ty obrażałaś innych.
Przypominam również że to nie ja obraziłem Luis, tylko ona rzucała pomówienia w moim kierunku i konfabulowała, nie mając żadnej podstawy w rzeczywistości. Coś Ci się zMANIpulowało
Czorny p owtorze sie - serdecznie zapraszam do dyskusji na tematy NURKOWE, jako ze jest to przede wszystkim forum NURKOWE.
Moze cos o CCrach? jest ciekawy watek o hammerheadzie. A moze o tym czy sprzet za granice wozic w skrzyni czy w walizce? A o trymie w skrzydle - masz cos ciekawego do napisania?
Umieram z ciekawosci, naprawde.
Stopień: IANTD Instr. Trainer
Wysłany: 31-03-2008, 23:22
To może sama Maniu napiszesz coś o sowich nurkowaniach i doświadczeniach. Bardzo jesteśmy ciekawi. Wszak jesteś już nurkiem jaskiniowym i rebreatherowym i masz już własny wspaniały rebreather. Napisz wreszcie coś o nurkowaniu.
Postów masz już ponad trzy tysiące tylko na tym forum. A na wszystkich razem ?
Ile masz postów na jedno nurkowanie i na ilu forach się udzielasz?
No dobra, napisz po prostu coś o nurkowaniu. Gdzie i kiedy nurkowałaś ostatnio. (Koparki i Hańcza się nie liczą).
To może sama Maniu napiszesz coś o sowich nurkowaniach i doświadczeniach. Bardzo jesteśmy ciekawi. Wszak jesteś już nurkiem jaskiniowym i rebreatherowym i masz już własny wspaniały rebreather. Napisz wreszcie coś o nurkowaniu.
Postów masz już ponad trzy tysiące tylko na tym forum. A na wszystkich razem ?
Ile masz postów na jedno nurkowanie i na ilu forach się udzielasz?
No dobra, napisz po prostu coś o nurkowaniu. Gdzie i kiedy nurkowałaś ostatnio. (Koparki i Hańcza się nie liczą).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko