Cześć Wszystkim! Debiutuje na tym polu i mam pytanko. Zrobiłam kurs OWD i planuję zakup abc. Chciałam się dowiedzieć ile (około) będzie kosztowało wypożyczenie reszty sprzętu (np. w klubie). Pozdrawiam
Mamy nadzieję, że znajdziesz tu większość odpowiedzi na nurtujące Cię pytania...
Możesz sobie pomóc korzystając z funkcji "Szukaj" - znajdziesz ją u góry stony...
Trudno nam powiedzieć coś na temat cen wypożyczenia sprzętu w Polsce...
W Hurghadzie/Egipt wypożyczenie kompletnego sprzętu to kwota pomiędzy 5-15$ (średnio ok. 36pln) na dzień.
Wysłany: 19-06-2003, 21:27
Na poczatek to gratuluje zrobienia kursu nurkowego!
Co do wypożyczenia sprzetu nurkowego to zależy na jakich trafisz ździerców. W klubie np. w Warszawie nie płaci się nic bo to klub.W szkole nurkowej(dzialalnosć gospodarcza) płaci się w zależności na jak długo bierzesz sprzęt i czy jedziesz z tą szkołą nurkować. Generalnie to100- 150 zł za całość/dobę + kaucja 500 zł za automat, pianke, jacket i butle.
Oczywiscie za Warsiawka bedzie taniej.
Ja do tematu podszedłbym zupełnie inaczej .
Jest duzo kulubów , gdzie możesz wykonać tak zawane nurkowania stażowe na klubowym sprzęcie .
Ceny tych nurkowań kształtują się od 30 do ? zł .
Moze to być n.p. w Kulce nad jeziorem Łęsk u Ryszarda Bałakiera , w Nowej Ammie nad jeziorem Łańskie ( w Nowej Amie dopłacasz za sprzęt ) , u Rosłańca lub w Kownatkach u Tomka Strugalskiego .
Znam ceny tylko Tomka Strugalskiego ( jedne z Niższych ) T.S.
Nurkowanie stażowe w tygodniu kosztuje 30 zł a w soboty niedziele i święta 50 zł .
Za te pieniadze masz cały sprzęt , powietrze i opiekę instruktora .
Resztę policz sama
Wysłany: 21-06-2003, 01:04
Witam nowego nurka
u Pawła rosłańca na Piłaknie (max54m) nurkowanie w klubowym sprzęcie z partnerem kosztuje 40 zł a z instruktorem 50zł.
Cen Bałakiera jeszcze nie znam ale mam kasetę demo którą dostałem w Kulce.
Strugal jest najtańszy był kiedyś w Kulce teraz jest w Kownatkach.
Pizdrawiam PITT
Stopień: DM (Master of Flamas
Wysłany: 11-09-2003, 16:22
Popieram w Komnatkach u Strugalskiego jest najtaniej, i na dodatek bezpiecznie. Szkoda tylko że 14września baza kończy sezon:( Więc zostały tylko 3 dni na nura tam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko