Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:16
Czy to normalne?
Autor Wiadomość
piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-10-2008, 18:54   Czy to normalne?

Cześć,

Od jakiegoś czasu forum ledwo mi działa. O ile strona główna forum z reguły ładuje się dość szybko, o tyle podfora praktycznie się nie ładują. Czekałem chyba z dwie minuty by załadowało mi się to podforum. Inne strony działają całkiem nieźle. Czy to teraz standard?

I co ciekawe to teraz znów działa ok. Kilkanaście minut źle, kilkanaście minut ok. I tak w kółko :(

Pozdr
Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 09-10-2008, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  

Wężu 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-10-2008, 19:52   

U mnie zawsze działa normalnie, czyli tak jak powinno.

Tomasz Francuz 

Stopień: DSAT TTD
Kraj:
USSR

Wysłany: 09-10-2008, 21:02   

Cześć.

Mam ten sam problem (od ok. 4 tygodni).
Załadują się 2-3 podstrony a potem .. kicha.

I tak jest TYLKO w przypadku strony forum
(nawet z wysłaniem tego posta były problemy)

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-10-2008, 23:53   

Problem zaczal wystepowac po wgraniu nowej wersji firefoxa ale byla to wina przegladarki
po wgraniu najnoweszej wersji tego problemu nie zauwazylem

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-10-2008, 00:55   

DarekS napisał/a:
Problem zaczal wystepowac po wgraniu nowej wersji firefoxa ale byla to wina przegladarki
po wgraniu najnoweszej wersji tego problemu nie zauwazylem

Tylko że ja używam IE7. Przeglądnąłem dziś trochę różnych forów dziłających z wykorzystaniem PHPBB i tylko na tym jednym mam problem.

Wesołek 

Stopień: Cos tam jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-10-2008, 00:58   

Darku nie ważne jaka przeglądarka bo mi na IE też często strona nie w chodzi, muszę pare razy włączać forum, aby sie strona odpaliła. Profilaktycznie wpadam na inne strony, aby spradzic że mój komp działa dobrze i tam wszystko wchodzi. Pozdrawiam Ryniu

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-10-2008, 07:29   

Wesołek napisał/a:
Darku nie ważne jaka przeglądarka bo mi na IE też często strona nie w chodzi, muszę pare razy włączać forum, aby sie strona odpaliła. Profilaktycznie wpadam na inne strony, aby spradzic że mój komp działa dobrze i tam wszystko wchodzi.

miałem podobne problemy pare tygodni temu.
co ciekawe, na świeżo zainstalowanej przeglądarce Chrome problemu nie było....

więc zrobiłem:
1. wyloguj się
2. wyrzuć ciasteczka
3. zaloguj się ponownie

i zadziałało....

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-10-2008, 08:31   

Wesołek napisał/a:
Darku nie ważne jaka przeglądarka bo mi na IE też często strona nie w chodzi, muszę pare razy włączać forum, aby sie strona odpaliła. Profilaktycznie wpadam na inne strony, aby spradzic że mój komp działa dobrze i tam wszystko wchodzi. Pozdrawiam Ryniu
zobacz powyzszy post
to jest rozwiazanie

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-10-2008, 15:46   

DarekS napisał/a:
to jest rozwiazanie

Regularnie czyszczę cache przeglądarki i usuwam wszystko jak leci i nie widzę powiązania z tym czy forum działa czy ni.
Wczoraj w okolicach pierwszej w nocy usiłowałem się zalogować i strona w ogóle nie chciała się logować. Teraz znów chodzi. Zainstalowałem wczoraj nowego FireFoxa i dzieje się dokładnie to samo co pod IE.

grzegorz 

Stopień: instruktor IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-10-2008, 16:10   

Powiem wam coś trącącego o herezję.Komp z którego korzystam ma 5 lat,ma IE i zadnego antywirusa,formatowany był jakieś dwa lata temu.Wchodzę wszędzie gdzie chcę i kiedy chcę,czasami lubi się tylko zawiesić.Nie robię oczywiście na nim przelewów ani nie trzymam haseł do skrzynek w banku.I co wy na to?

train 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-10-2008, 19:39   

Ostatnio miałem problem z wejściem na główną stronę przez FireFoxa. W nieskończoność próbował otworzyć http://forum-nuras.com/portal.php. Rozwiązanie okazało się prozaiczne, wklepałem http://forum-nuras.com i chodzi, widać miał jakiś problem z otwarciem pliku php.

piotrek_n 

Stopień: adv. TMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-10-2008, 21:50   

mialem ten sam problem co wyżej ....

Tomasz Francuz 

Kraj:
USSR

Wysłany: 14-10-2008, 14:29   

Wygląda na to, iż w moim przypadku pomogło wyczyszczenie ciasteczek.
Teraz już nie ma tych problemów.

Dzięki

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-10-2008, 17:24   

Tomasz Francuz napisał/a:
Wygląda na to, iż w moim przypadku pomogło wyczyszczenie ciasteczek.

A u mnie żadna przeglądarka nie daje rady, nie mówiąc już o czyszczeniu cache'u :(
Chory jestem, nurać nie mogę i chciałem przy okazji poszperać w archiwum. A tu kicha. Pół godziny ok a potem pół godziny nie chodzi.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 16-10-2008, 17:25, w całości zmieniany 1 raz  

Tomasz Francuz 

Kraj:
USSR

Wysłany: 20-10-2008, 19:33   

No u mnie zwygląda to jednak na Foxa.

Pod IE działa bez problemu.
Pod Foxe (nawet 3.03) ciągle się zaciera.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu