Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:16
Ankieta internetowa dla Instruktorów i Divemasterów
Autor Wiadomość
aurbanowska 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-03-2009, 16:50   Ankieta internetowa dla Instruktorów i Divemasterów

Zwracam się o pomoc w przeprowadzeniu badań do mojej pracy magisterskiej.
Jeżeli jesteście instruktorem nurkowania lub divemasterem bardzo proszę o kliknięcie na poniższy link:

http://www.ankietka.pl/su...ze-stresem.html

Kwestionariusz wypełnia się szybko, każdy wypełniony przez Was zbliża mnie do tytułu magistra :)
Z góry dzięki za pomoc!!!!
Ostatnio zmieniony przez aurbanowska 04-03-2009, 16:53, w całości zmieniany 1 raz  

Slavo 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-03-2009, 19:02   

Troszke za dluga ta ankieta....:)
Moim skromnym zdaniem zbyt duzo podobnych pytan....

Pozdrawiam

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-03-2009, 19:27   

aurbanowska napisał/a:
Jeżeli jesteście instruktorem nurkowania lub divemasterem bardzo proszę o kliknięcie na poniższy link:

W jaki sposób masz zamiar zweryfikować, że ankieta jest wypełniana rzeczywiście przez DMów i instruktorów, a nie typowych 12-letnich użytkowników internetu?

~BitPump

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 04-03-2009, 19:37   

BitPump napisał/a:
....a nie typowych 12-letnich użytkowników internetu?

Przez pierwsze pytanie :) .

Czy ktokolwieg przerbnal przez te nudy?

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-03-2009, 19:54   

martin napisał/a:
Czy ktokolwieg przerbnal przez te nudy?

Również poddałem się. Ale temat pracy oryginalny " Wypalenie zawodowe ...." - cokolwiek to znaczy po polsku.
Ostatnio zmieniony przez wiesiek01 04-03-2009, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  

aurbanowska 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-03-2009, 20:23   

Szkoda, że nie pomożecie, no ale cóż...
A co do długości pytań i ich powtarzalności to niestety kwestionariusze psychologiczne tak właśnie są skonstruowane...
No nic, nadal liczę na to, że może znajdą się bardziej wytrwali do wypełniania tych "nudnych" pytań...

KSD
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2009, 20:35   

Pytania się powtarzają aby sprawdzić prawdomówność :ping:
Mi ta ankieta wygląda jak test na pracoholizm :)

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-03-2009, 23:17   

aurbanowska napisał/a:
Szkoda, że nie pomożecie, no ale cóż...

Za moich czasów zanim człowiek tworzył ankietę to się uczył jak należy takowe sporządzać.
Np.
- dlaczego pole 2 jest opisowe a nie wyboru?
- Asystent Instruktora - jest ponad DM, a poniżej Instruktora - co ma zaznaczyć w polu 4,
- "raz" nie jest jednostką czasu (pkt 6) - czy chodzi o liczbę nurkowań? liczbę dni szkolenia? liczbę wyjazdów? (jak np. uznać wyjazd na weekend nurkowy?)
- czy pkt. 7 dotyczy pracy instruktora czy w ogóle pracy?
- o co chodzi w pkt. 73 ? i jak mam odznaczyć "zgadzam się", gdy się nie zgadzam, albo chcę wiedzieć na co się właśnie zgodziłem?
- dlaczego nie dajesz szansy (opcjonalnie) na podanie kontaktu e-mailowego do wypełniających ankietę - po pierwsze da Ci to szansę podziękowania i przesłania chętnym wyników,
Itd.

P.S. "Rzadko" piszemy przez RZ.

~BitPump

Kula 

Stopień: nur bałtycki
Kraj:
Eritrea

Wysłany: 05-03-2009, 08:40   

Andrzeju Czepiasz się, za stary już jesteś, przypomnij sobie jak to było jak ty pisałeś magisterkę, wszystko było za trudne i na ostatnia chwilę, a każdy robił co mógł po najmniejszej linio oporu. A tu co dziewczyna stara się, zamiast wymyślać tematy nikomu do niczego nie potrzebne zajęła się czymś z naszego podwórka, zamiast pomoc polskiej nuace humanistycznej w zainteresowaniu się Nurkowaniem to wy narzekacie a i tak 3x tyle czasu co nad tą ankietą spędzicie na NK albo czekając aż się jakiś nowy post pojawi na FN

Wypełniłem a co mi tam

nseal 

Stopień: jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-03-2009, 08:46   

Kula napisał/a:
Andrzeju Czepiasz się, za stary już jesteś, przypomnij sobie jak to było jak ty pisałeś magisterkę,

Słusznie prawisz, jak zwykle dużo zbędnego pitolenia.
Biorę się za wypełnianie

aurbanowska 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-03-2009, 09:26   

BitPump napisał/a:
Za moich czasów zanim człowiek tworzył

Wyniki są dostępne w zakładce "zobacz wyniki", tam również umieszczona jest zakładka "skontaktuj się z autorem ankiety", także szansa jest :)
Za błąd ortograficzny przepraszam, już został poprawiony. Dzięki, że o nim poinformowałeś.
Oczywiście nie mam gwarancji ani tu ani w badaniu przeprowadzanym przez ankietera, że ktoś nie oszukuje ale liczę na uczciwość społeczności nurkowej.
Po zakończeniu badań oraz napisaniu pracy chętnie umieszczę wnioski z pracy wraz z opisem w tym wątku.

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 05-03-2009, 09:29   

aurbanowska napisał/a:
Po zakończeniu badań oraz napisaniu pracy chętnie umieszczę wnioski z pracy wraz z opisem w tym wątku.

Taaaaaaa.... jestes chyba dwiescie czterdziesta piata osoba ktora obiecuje umiescic wyniki pracy w zamian za wypelnienie ankiety - ale masz szanse byc pierwsza ktora obietnice spelni.

aurbanowska 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-03-2009, 09:46   

martin napisał/a:
Taaaaaaa.... jestes chyba dwiescie

Chetnie przesle Ci kopie mojej pracy na maila jezeli wypelnisz ankiete i przesles mi na pw adres mailowy do siebie.
Każdy kto tak zrobi ją otrzyma.

Bartolomeo 

Stopień: CMAS P3/IANTD AdvEAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-03-2009, 11:00   

Naprawdę nie chciałbym się czepiać i nie jestem językowym szowinistą, ale czy w języku polskim nie mamy odpowiednika dla słowa divemaster? instruktora piszesz po polsku a przewodnika nurkowania po angielsku.. chyba że chciałaś wyeliminować np. płetwonurków P3 z wypełniania ankiety :D
no i zawsze mi się wydawało że pracę magisterską piszemy dla siebie, a nie dla uczelni :P
pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Ostatnio zmieniony przez Bartolomeo 05-03-2009, 11:01, w całości zmieniany 1 raz  

Kula 

Stopień: nur bałtycki
Kraj:
Eritrea

Wysłany: 05-03-2009, 11:22   

Cytat:
Naprawdę nie chciałbym się czepiać

Może nie chciałeś ale się czepiasz, czy naprawdę ludzie muszą realizować swoje frustracje na forach internetowych ?? A wypełniłeś ankietę żeby się 'czepiać' czy może należysz do tych którzy mówią "władza mnie wkurza" i nie chodzą na wybory. Czy naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w tej pracy i co ona dziewczyna bada ? Czy naprawdę poproszenie kogoś o pomoc na forum musi wiązać się ze rzucają się hieny które węszą sensacje i ciało do skopania zamiast albo się nie odzywać albo po prostu pomóc ? Że ludzie wykorzystują wątek w którym mogą chlapnąć 2 słowa bez sensu nie zależnie od tego czy ma to związek z tematem czy nie ?

Czy naprawdę uważasz że to właściwe miejsce (ten wątek) żeby rozważać czemu słowo Divemaster jest w środowisku intuicyjnie rozumiane a P3 nie ?? No to może załóż osobny wątek ?

Swoją drogą motywacje pisania pracy mogą być różne ale po temacie sądząc nie wymyślił go promotor psychologii tylko nurek i samo to uważam za dostateczny powód żeby pomóc.
Ostatnio zmieniony przez Kula 05-03-2009, 11:23, w całości zmieniany 1 raz  

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2009, 11:28   

Bartolomeo napisał/a:
chyba że chciałaś wyeliminować np. płetwonurków P3 z wypełniania ankiety

A P-3 jest stopniem równorzędnym? Nurkowi P-3 nie wolno szkolić czy brać udziału w szkoleniu.
Bartolomeo napisał/a:
czy w języku polskim nie mamy odpowiednika dla słowa divemaster?

No właśnie: byle nie w rodzaju "zwis prosty męski" :P
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 05-03-2009, 11:29, w całości zmieniany 1 raz  

Marcin_alien 

Stopień: IANTD Instr.
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-03-2009, 15:08   

Przebrnalem :pa:
Ale rzeczywiscie przydluga :ping:
:alien:

aurbanowska 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-03-2009, 08:49   

Marcin_alien napisał/a:
Przebrnalem

dzieki!!! ;)

Henry 

Stopień: jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-03-2009, 20:29   

Kula napisał/a:
motywacje pisania pracy mogą być różne ale po temacie sądząc nie wymyślił go promotor psychologii tylko nurek

a jak to sobie wydedukowaleś z tym nurkiem ???
a gdyby te pierwsze trzy pytania w tematyce nurkowej zamienic na np. ile masz koni w stajni i jak długo karte wożnicy i czy klepiesz ...... no wiesz a dalej jak leci bez zmian to wszystko dalej grałoby ??? Nie ??
Dziewczyna potrzebuje poprostu tych odpowiedzi i tyle. Zalogowała sie bo wolno to zrobic każdemu. Wstawiła ankietę i czeka.
Nie potepiam. W istocie ankieta jest dla bardzo cierpliwych.
hej

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 07-03-2009, 22:56   

Nad czym tu debatowac? Kto nie chce niech nie wypelnia tej ankiety.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu