Wysłany: 04-01-2004, 19:04 Kuba i Indonezja - czy ktoś tam nurkował?
Witajcie drodzy Forumowicze.
Zbieram info na temat baz nurkowych i warunków do nurkowania na Kubie i na wyspach Indonezji. Jeśli ktoś z Forumowiczów był w tych miejscach to proszę o wszelkie informacje - również o sposobie załatwienia wyjazdu np.: jakie Biuro Podróży itp. Wszystkie informacje i opinie są dla mnie cenne gdyż takiej fajnej podróży nie chcę mieć spapranej.
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 04-01-2004, 20:47
Witam
W sprawie nurkowań na Kubie skontaktuj się Piotrem Stósem z Nautici. Prowadził tam wyprawę Coś niecoś znajdziesz w relacji z imprezy na ich stronie www.nautca.com.pl
Witam w Nowym Roku,
Tak sie sklada ze nurkowalam na Kubie we wrzesniu 2001 - przylecialam na wlasna reke - mialam sie u kogo zatrzymac, nurkowalam w miejscu zwanym Maria la Gorda, w prowincji Pinar del Rio (przewodnik Lonely Planet jest super polecam) na samym koncu cypla jest baza nurkowa PADI i hotel, nocleg w hotelu 10 dolarow, 5 nurkowan okolo 100 razem z wypozyczeniem sprzetu. Nurkowania swietne - jako ze Fidel swego czasu nurkowal jest to bazy sa usiane gesto i czesto. Maria la Gorda - rafy, sciany - wspaniale nurkowania. Mysmy wynajeli taksowe z Havany do Maria la Gorda kosztowalo nas to 50Dolaro,
Kryzys - cala reszte prosze na priva,
kraj bardzo biedny, warto zabrac kilka mydel i proszek jako prezenty dla gospodarzy.
Ja wybieram sie ponownie w Kwietniu - tym razem na objazd - do nurkowania polecam tez Isla de Juventud - wyspa mlodosci,
Varadero - enklawa turystyczna - moze warto uniknac.
Wiem ze z Berlina lataja czartery - na Tamce w Wawie bylo biuro podrozy Tamka i mozna bylo wykupic cale wakacje za niecale 3tysiace - dwa tygodnie - - przepraszam za ten slowotok - pisze jak leci..
Ja lece z Irlandii za 745 Euro, reszte bede zalatwiac na miejscu - mozna nocowac u ludzi za 10dolarow rowniez i to juz z pelnym wyzywieniem, warto wziac gotowke, zielony tam bardzo mocno stoi..i odrobine hiszpanskiego - mnie kraj ten tak zachwycil ze od dwoch lat sie ucze!
Pozdrawiam
Bania
Cześć Bania - naj....naj w Nowym Roku,
Dzieki za info. To są zupełnie inne wiadomości niż te, które zebrałem na priva. Rozjaśniło to trochę obraz komunistycznej Kuby.
Na razie dzięki wszystkim - ale wciąż czekam na więcej.
Wysłany: 06-01-2004, 12:36
Kryzys
Nurkowałem na Kubie latem 2002 nie daleko Holguin (a tak dokładniej w Guardalavaca, ). Nurkowania były wliczone razem z pobytem w hotelu. Rafy nie daleko hotelu były bardzo podniszczone ale blisko (jakies 10 min łodzią). Całodniowy wypad na katamaranie plus lunch to 70 USD.
Jeżeli masz jaszcze jakieś pytania to pisz na priva.
Wysłany: 08-01-2004, 09:10
Baniu....jak to mozliwe...nurkowalas na mnie????
a ja nic nie pamietam....NIEEEEEEE
WolfEeeL'a to bym pewnie nawet nie chcial pamietac, ale Ciebie???
ale na powaznie, wiesz co Kryzys...nalezy Ci sie ochrzan...kika tygodni temu w Warszawie byl Piotrek Stós, zrobil w Henku pokaz slajdow
a ja o tym PISALEM (pozno bo pozno, ale pisalem)
szkoda, ze Cie wtedy nie bylo, podawal naprawde sporo praktycznych informacji. sprobuj sie z nim skontaktowac, na pewno Ci pomoze
pozdrawiam
Kuba
ps. specjalne pozdrowionka rowniez dla reszty rodziny. dawno Was nie widzialem
Adam i Julita
Wysłany: 16-01-2004, 16:24 oferta wyjazdu na kube
Termin 21.03 –03.04.04r
Przelot : LTU Berlin-Varadero-Berlin
Pobyt : 13 nocy Varadero , Cienfuegos, Costa Sur , Playa Larga i Playa Giron , Trinidad wyspa Cayo Levisa
Cena : 1780 USA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko