Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:21
Zlodziej - stracilam numerki :(
Autor Wiadomość
Victoria 

Stopień: DM, Adv. Nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-01-2004, 20:55   Zlodziej - stracilam numerki :(

Hej,
Zostala mi ukradziona komorka... stracilam wszystkie numery...
Zlodziej przyszedl do biura i pytal o oferty na narty. Potem sie nagle zainteresowal nurkowaniem (dran) i poprosil o katalog. Potem jeszcze inny z najwyzszej polki, a potem poszedl po zone... i juz nie wrocil...
Moj telefon bedzie czynny od 3.01.04. - mam stary numer. Prosze zainteresowanych o przyslanie numerkow...
Przepraszam za brak kontatku ;(
Pozdrawiam,
Victoria
P.S. Jedynym pocieszeniem jest to, ze biurze mialam tez najnowszy nabytek - podwodny aparat cyfrowy, a zlodziej wzial telefon - niech sie udlawi, a ja w tym czasie bede sie bawic w Egipcie. Do zobaczenia za tydzien :)

Art 

Wysłany: 02-01-2004, 21:21   

Biedactwo - wiedziałem, że w tej Warszawie to same dziady... :mrgreen:

Pozdrawiam serdecznie
(Też okradziony)

p.s.
nie bierzcie sobie do serca Warszawiacy ;-) - wszędzie są ludzie i ...ludzie...

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 02-01-2004, 22:06   

Witam!

(nie bedzie :wave: w tej sytuacji)

Jedno moge powiedziec, takie pobozne zyczenie, niech mu reka uschnie!

Pozdrawiam!

:wave: :wave:

Victoria 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-01-2004, 22:44   

Aston napisał/a:
Jedno moge powiedziec, takie pobozne zyczenie, niech mu reka uschnie!

to za mala kara... niech mu cos innego uschnie :P

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-01-2004, 12:07   

Albo takie stare powiedzonko - " Żeby miał parch na głowie i za krótkie ręce żeby się podrapać " :mrgreen: a tak na serio to pomijając kasę to powinni obcinać rękę za kradzież .... taaa ale kto w polsce by miał obie ręce.... sorki ciężko coś dzisiaj mi się myśli. :-|

Mirka Żytkowska 

Stopień: OWD
Wysłany: 03-01-2004, 12:54   

Masz rację Victoria - niech się złodziej udławi tym telefonem...
Po tym incydencie ostrzeżenie nie jest raczej specjalnie porzebne, ale w Poznaniu obecnie to bardzo modny sposób kradzieży w miejscach usługowych. Pracuję w kancelarii adwokackiej i szef ostatnio ostrzegał, że do wielu innych kancelarii przychodzili niby-klienci, a po ich wyjściu stwierdzano brak komórek leżących dotychczas spokojnie na biurkach. Z zaprzyjaźnionej kancelarii tym sposobem ukradziono nawet laptopa - może to będzie dla Ciebie marne pocieszenie, że Tobie ktoś buchnął tylko telefon...
Pozdrawiam wszystkich!

MArcin M.
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2004, 11:36   

Art napisał/a:
Biedactwo - wiedziałem, że w tej Warszawie to same dziady... :mrgreen:

Pozdrawiam serdecznie
(Też okradziony)

p.s.
nie bierzcie sobie do serca Warszawiacy ;-) - wszędzie są ludzie i ...ludzie...

No właśnie nie same Atr, nie same. Znalazłoby się kilku porządnych.
A często tak bywa, że tacy magicy jak ten co odwiedził Victorie, przybywają na gościnne występy z innych miast. Ale to dyskusja na inny temat.
Ale generalnie zgadzam się z Tobą. Dziwne to miasto...
Victorio czy przy zgłoszeniu kradzieży operator zablokował także aparat (prócz karty) Z tego co wiem operatprzy mają możliwość zablokować aparat po numerze seryjnym (IMEI) Warto spróbować, przynajmniej ten koleś nie będzie miał z aparatu korzyści, i nie sprzeda zablokowanego nikomu.

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 04-01-2004, 21:53   

:wave:

Witam!

Jets taka mozliwosc zablowkowania komorki, ale to mnie czasem wkurza - permanentna inwigilacja! :speak:

U mnie w biurze tez wchodzily jakies typki, a to pytajac czy ulotek nie mamy do roznoszenia, a to ze z szefem sie umowlili na rozmowe, albo udajac, ze to inna firma - bylo duzo kombinacji. Kilka rzeczy zostalo skardzionych - raz nawet portfel z kartami...
Potem zamontowalismy kamere na wejsciu, ale u nas ruchu nie ma - to nie biuro turystyczne :) .

Zawsze jest mi przykro jak ktos ponosi strate - czasem nie do konca wiem jak duza jest to strata, ale strate komorki rozumiem.
Sam zgubilem komorke na Malcie i mialem problemy z odtworzeniem numerow telefonicznych - to trwalo jakies 3 miesiace - mialem okolo 400 numerow - totalne wariactwo. Po tym doswiadczeniu kupilem sobie kabelek do kompa i kopiuje co jakis czas stan mojej ksiazki telefonicznej z komorki do kompa. Polecam to wszystkim, ktorzy czesto uzywaja komorki!

Pozdrawiam!

:wave: :wave:

Victoria 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-01-2004, 00:10   

Witam z Egiptu... chetnie bym Wam pokazala jakie cuda widzimy pod woda, ale niestety moj pech dotarl i tutaj i juz nie mam aparatu...
Zgubialm go na dzisiejszym nurkowaniu :[
Mam nadzieje, ze moj pech sie juz nasycil...
Pozdrawiam,
Victoria

Radol 

Stopień: MĹ�odszy Podw
Wysłany: 06-01-2004, 09:21   

Viki,
no co Ty.
Podaruj sobie tego pecha, ileż można???

Radol

Victoria 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-01-2004, 21:05   

Hej,
Chwilowo wszystko w porzadku. Jutro bede plywala z delifinami i nowo otwieranym delfinarium w Sharm el Sheikh :)
Pozdrowienia z cieplutkiego Sharm.
Victoria

lobster 

Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 07-01-2004, 21:33   

zostal Ci jeszcze do zgubienia nowy stroj kapielowy :)

Kuba 

Stopień: Wodnik Szuwarek
Kraj:
Bangladesh

Wysłany: 08-01-2004, 08:59   

oj Viki, Viki...nie nacieszyles sie ta zabawka...
ale w koncu masz ze soba Sandiego - niech wykorzysta swoja Tech wiedze i uda sie w glebiny na wielogodzinne poszukiwania (oraz pozniej dobrze sie bawi na dekompresji...Ty musialabys mu zapewnic te atrakcje o ktorych rozmawialismy :)

Kuba
ps. laczac sie z Toba w cierpieniu po stracie tej badz co badz wspaniales zabawki wyrazam jednak nadizeje, ze razem z nia zostaly bezpowrotnie stracone zdjecia z Sylwestra....tak moze byloby lepiej :lol:

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-01-2004, 09:15   

Kuba napisał/a:

ps. laczac sie z Toba w cierpieniu po stracie tej badz co badz wspaniales zabawki wyrazam jednak nadizeje, ze razem z nia zostaly bezpowrotnie stracone zdjecia z Sylwestra....tak moze byloby lepiej :lol:

Hmmm, rzeczywiscie po obejrzeniu tych zdjec tez bym sie na Twoim miejscu cieszyla, ze przepadly...... :wicked:
Mowie wam bylo co ogladac..... :laska:
Mania

Victoria 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-01-2004, 15:24   

Uprzejmie informuje, ze zdjecia z Sylwestra zostaly zrzucone na laptopa, wiec wyczyny sylwestrowe Kuby na bedzie mozna najblizszym spotkaniu obejrzec...

Szukalismy razem z Sandim pol godziny tego aparatu, ale wyplynal na powierzchnie i odplynal w sina dal...
Oprocz mojej zguby wystapily wsrod grupy nastepujace straty:
- kaptur
- pas balastowy
- gora od pianki
- sluch w jednym uchu - ktory po wyleczeniu zapalenia wroci
- nastepstwa zemsty Faraona...

Wrocilismy mimo wszystko radosni i szczesliwi. Pokazemy efekty na zdjeciach i opalenizne na buziach :)
Victoria

bd* 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-01-2004, 22:56   

Mój kaprur też mi zgnął ze skrzynki na łódce w Egipcie .

Sandii 

Stopień: DM - PADI, Tech Dive
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-01-2004, 11:06   

Melduje że zaginela Viki!!
ale na szczescie, tylko na jeden dzien ;))
podobno szorowala kafelki w delfinarium w zamian za co poplywala sobie z delfinkami
niestety z powodu zaginieca aparatu plotka ta nie zostala potwierdzona ;)
faktem jest ze bardzo przekonujaco o tym opowiada ;)))

Kostiumu nie zgubila (na zlosc uczestnikom ;)

i jeszcze ogłoszenie: jesli ktos potrzebuje twardego negocjatora to polecam Viki - egipcjanie to petaki przy niej ;)

Sandii

Ps aparatu szukalismy 1/2 h ale mimo przekopania dna i zaorania powierzchni (2 nadprogramowe windy ;( ) nic nie udalo sie wskorac. Zaprzestalismy poszukiwan przy 50 bar w butlach ;(((
buuuu

Victoria 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-01-2004, 23:10   

Sandii napisał/a:
Melduje że zaginela Viki!!

Przeczytalam to z niemalym zdziwieniem :)

Sandii napisał/a:
podobno szorowala kafelki w delfinarium w zamian za co poplywala sobie z delfinkami

To plotka :) roboty podwodne byly tylko wstepem do zabawy z delfinkami (to taka okolicznosciowa gra wstepna) delfinki sa cudowne i slicznie "gadaja"

Sandii napisał/a:
Kostiumu nie zgubila (na zlosc uczestnikom ;)

No coz, mieliscie takie miny, jak zgubilam aparat, ze juz nie smialam nic wiecej gubic...

Sandii napisał/a:
i jeszcze ogłoszenie: jesli ktos potrzebuje twardego negocjatora to polecam Viki - egipcjanie to petaki przy niej ;)

Polecam sie na przyszlosc :)

Sandii napisał/a:
aparatu szukalismy 1/2 h ale mimo przekopania dna i zaorania powierzchni (2 nadprogramowe windy ;( ) nic nie udalo sie wskorac. Zaprzestalismy poszukiwan przy 50 bar w butlach ;(((
buuuu

Ehhhh dzieki Sandii za te poszukiwania... przynajmniej mam czyste sumienie, ze sie staralismy... na pocieszenie dodam, ze z tego aparatu kupionego za 11 dolarow wyszly niezle zdjecia - nawet Napoleon zostal uwieczniony :) do obejrzenia w srode :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu