Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:16
zginął skafander Bare na Zakrzówku
Autor Wiadomość
JokerDive 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-09-2009, 09:58   zginął skafander Bare na Zakrzówku

Zaginął suchy skafander Bare HD tech dry czarno-czerwony
w sobote 26.09 ok. godziny 17.00 na zakrzówku na wiacie nr 6.
Uczciwego znalazce proszę o
kontakt

Jacek Musiał
604581798

Spychal 

Stopień: CMAS**
Wysłany: 28-09-2009, 19:10   

zginal czy ktos go poprostu wzial ?

JokerDive 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-09-2009, 11:39   

Zostawiliśmy go przez przypadek na sąsiedniej wiacie bo mieliśmy bardzo duzo sprzętu. Ten skafander jest narzadziem mojej pracy więc uczciwego znalazce proszę o zwrot.

Jacek Musiał
Instruktor Trener SDI TDI

strazak 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-09-2009, 11:49   

Sam nog nie dostal napewno.
Pewnie ktos juz sobie testuje go albo mysli jak go sprzedac bo nie jego rozmiar :)
Szkoda ze nastaly czasy ze nawzajem sobie sprzet "podbieramy" :buuu:

projektfilm Dawid 

Stopień: DECO PROCEDURES
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-09-2009, 14:12   

Właśnie przygotowujemy dla Jacka płytę z filmem z jego rekordu czyli osiągnięcia głebokości 235 metrów i kiedy dotarła do nas ta wiadomośc zrobiło się nam bardzo smutno..
To dość dziwne że w tym kraju znika sprzęt zwłaszcza w trakcie takich spotkań jak konferencja nurkowa która była teraz w Krakowie. Jacek miał tam wykład ze swojego rekordu. To przedziwna sytuacja.
Nie wierzę w to by ktoś wziął sobie ten skafander jako pamiątką po rekordziscie polski.
Apelujemy o zwrot tego sprzętu ponieważ jest istotny przy następnych rekordach i przyłaczymy się do nagrody.

Projektfilm
Dawid

twardziel1234
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2009, 16:13   

Mi w zeszły roku ktoś zarąbał 15kg balastu bo go zgubiłem z oczu na 25 min a szans na znalezienie raczej nie widze.Pogrzeb na allgro za jakiś czas może go znajdziesz.Przykre ale w takim kraju żyjemy,żę nawet na minutę niczego nie można zgubić z oka bo od razu znajdzie nowego właściciela.
Bardzo Cię szanuję Jacku i mogę tylko wyrazić swoje kondolecje i życzyć POWODZONKA I ZEBY SIE ZNALAZŁ!!!!!!!3maj się ;)

Pozdrawiam serdecznie

leodiver 

Stopień: OWSI; CMAS **
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-09-2009, 16:37   

Adamie !!!
niestety możesz mieć rację, ale przecież nie wszedł na Zakrzówek nikt nie nurkujący, bo i po co a przecież w Krakenie posiadają rejestr ludzi, którzy przyjechali w tym dniu nurkować. Mam nadzieję, że to zwykłe nieporozumienie i ktoś zapakował skafander przypadkiem razem ze swoim sprzętem. I oby się ta sprawa wyjaśniła szybko i w uczciwy sposób, bo nie dopuszczalne jest żebyśmy nie mieli do siebie zaufania !!!! Przecież nurkujemy razem !!!!

Jacku pozdrawiam i jest mi Bardzo Przykro z tej całej historii.
Pozdrawiam Piotr

twardziel1234
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2009, 17:16   

Też mam taką nadzieję,że się mylę i to jest nieporozumienie!!!!!
Ale z dośiwdczenia wiem,że gdzie nie byłem na świecie to mogłem cokolwiek zostawić na widoku i nic nie zginęło a u nas chwila i nie ma :(
Cholerna polska rzeczywistość!!!!!!

Pozdrawiam

Andzin 

Stopień: PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-09-2009, 19:59   

Chciałbym nieco obronić wizerunek Polaka - złodzieja. I nie twórzmy stereotypów i nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora. Byłem w ten wekend na Zakrzówku, poszliśmy nurować i zapomniałem sobie zamknąć samochód. Cała tylna klapa była otwarta, na wierzchu leżało pełno sprzętu, kamera, laptop i inne. Przy samochodzie nie było nikogo przez półtorej godziny i ... nic nikt nie ruszył. Na Zakrzówku zostawiam zwykle dużo rzeczy na wierzchu i nikomu nic się nie przydało. Może miałem farta, ale tam i tak czuję się bezpiecznie. Nie róbcie ze wszystkich złodziei...
Suchy to nie igła - znajdzie się.

qrka

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-09-2009, 23:10   

Andzin napisał/a:
Suchy to nie igła - znajdzie się.
obyś się nie mylił

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2009, 09:12   

Andzin napisał/a:
Na Zakrzówku zostawiam zwykle dużo rzeczy na wierzchu i nikomu nic się nie przydało.

Tak samo jak i na Koparkach. Nie wszyscy czytają to forum. Może ogłoszenie na pl.rec.nurkowanie, DIW i wewnętrznym Krakena pomoże?

zbigniewb 

Stopień: Autonomus Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-09-2009, 17:26   

JokerDive napisał/a:
Ten skafander jest narzadziem mojej pracy więc uczciwego znalazce proszę o zwrot. Jacek Musiał
Instruktor Trener SDI TDI

Wklej zdjęcie suchego na FN i DT. Opisz dokładnie jego cechy charkterystyczne. Może ktoś ma zdjęcie wiaty nr. 6 z tego dnia, też wklej.

hazi 

Stopień: PSAI
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-10-2009, 19:57   

Jezeli to jakis co ma kase na pewno ci go odda bo jago stac na tys takich suchaczow

JokerDive 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2009, 08:56   

1000 takich Suchaczy to jakieś 5 mln złotych, masz kogoś konkretnego na myśli? :ping:

Grzegorz_N 

Stopień: stary pierdziel
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-10-2009, 16:18   

No to ku pokrzepieniu serc poczytajcie tutaj: http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=19944

Jak widać, są uczciwi ludzie na świecie :-)

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-10-2009, 09:44   

twardziel1234 napisał/a:
Mi w zeszły roku ktoś zarąbał 15kg balastu bo go zgubiłem z oczu na 25 min

Złomiarze? :ping:

A tak na serio, to w tym sezonie byłem świadkiem takich oto tajemniczych "rozpłynięć" na samym tylko Zakrzówku: Nóż nurkowy razem z towarzyszącą mu kiełbasą - piekące się spokojnie na grillu, kompas Suunto - prosto ze stolika pod wiatą, komputer Suunto - również ze stolika. Słyszałem też o latarce HID, ale właściciel nie był w stanie stwierdzić czy ukradli czy gdzieś położył.

Moim zdaniem pogląd, że w środowisku nurkowym nikt nie kradnie jest słuszny tylko częściowo, bo ten sport przyciąga coraz więcej ludzi i siłą rzeczy muszą znaleźć się wśród nich tacy, których kusi cudze.

Z drugiej strony to niewielki procent tego, co ludzie sami pozostawiają - ja sam znalazłem w tym sezonie chyba ze cztery fanty, które trafiły do skrzyneczki "znalezione" w Krakenie. Suchara też można zostawić - jeden taki wracał się z połowy drogi do W-wy. Dobrze że na wiacie było jeszcze kilku ludzi i suchy spokojnie wisiał sobie tam, gdzie był pozostawiony.

foog 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-10-2009, 18:04   

mi jakis super nur podpier... telefon
dwa lata temu teraz pilnuję klamtów a ten tłok letni sprzyja.
Trochę z innej bajki ale ciekawe:
policja w Makarskiej tego roku w wakacje aresztowała dwóch Polaków mieszkańców miasta Łodzi jeden właściciel cukierni drugi piekarz. Kradli radia z samochodów . Boskie co ?

dreptus 

Stopień: PADI / CMAS / PSAI
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-10-2009, 10:57   

Witam
Nurkuję już jakiś czas i powiem szczerze fakt faktem zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Nie potrafię zrozumieć że ludziom którym ufamy pod wodą, nie możemy zaufać na powierzchni. Współczuje Ci Jacku i mam nadzieję, że wszystko szczęśliwie się zakończy dla Ciebie. Możesz posłać jakieś zdjęcie będąc na zakrzówku rozglądnę się. Pozdrawiam i życzę POWODZENIA
Ostatnio zmieniony przez dreptus 15-10-2009, 10:57, w całości zmieniany 1 raz  

Jarro25 

Stopień: Advanced ND PSAI
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-10-2009, 20:58   Ale Miodzio zszedł głębiej

Ale Darek Miodzio Wilamowski zszedł głębiej...
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=20310
A co do zaje...ia skafandra, to tylko ręce po.....dalać. I pomyśleć że na Zakrzówku wędkarzy nie ma (nie obrażając wędkarzy).

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 20-10-2009, 13:47   

Jarro25 napisał/a:
I pomyśleć że na Zakrzówku wędkarzy nie ma (nie obrażając wędkarzy).

Problem w tym, że nurkowie częściowo sami są sobie winni. Każdy patrzy swego i nie kwapi się do zwrócenia uwagi, gdy po wiatach szwędają się gówniarze, którzy już na pierwszy rzut oka nie mają nic wspólnego z nurkowaniem. Ostatnio rzadziej, bo w sezonie pilnują a i ogrodzenie w rejonie bazy jest naprawione, ale czasem przelezą tacy przez płot i szwędają się tu i tam.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 20-10-2009, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu