Wysłany: 24-03-2004, 07:53 REKLAMA A FORUM
Mam prośbę do adminów stworzyliście tyle działó w dodatku po podziale i rozdrobnieniu są one martwe może można by założyć dział reklamy.
Tam ludzie z forum i poza zawodowo zajmujący się nurkowaniem mogliby zamieszczać swoje reklamy i wszyscy by wiedzieli o co chodzi.
Forum powstało dla wymiany informacji na temat nurkowania a nie jako spis reklamodawców (i to darmowych).
Chętnie jak będę planował wyjazd lub zakup sprzętu to tam zajżę ale po co mam ciąle natylkać się na linki do stron tu kup tam zarezerwój.
Niektórzy nic innego na forum nie robią tylko się reklamują.
czekam na inne opinie PITT
Wiek: 46 Dołączył: 13 Mar 2002 Posty: 373 Skąd: Zabrze/Warszawa
Wysłany: 24-03-2004, 11:30
Mamy dział ZAPROSZENIA i tam mozna umieszczać "reklamę" swojego centrum (np. zapraszając na super promocję tylko dla Forum Nuras ) bądź wyjazd nurkowy.
Proszę jednak pamiętać, że forum to nie miejsce na darmową i agresywną reklamę!!!
Wysłany: 24-03-2004, 13:18
Zastanawiam się nad jednym: czy ktoś mając swoją stronę dotyczącą np. prowadzenia jakiejś działalności zgodzi się aby umieścić tam reklamę innego podmiotu który prowadzi działalność o podobnym profilu ?
Wiadomo, że utrzumanie serwera, domen, itd. kosztuje (mnie niestety również) Ci którzy mają strony na serwerach komercyjnych pewnie zdają sobie z tego sprawę.
Jeżeli już założę dział REKLAMA to komu i czemu ma służyć ?
Dlaczego ja mam ponosić koszt cudzej reklamy ?
FN powstało w celu integracji ludzi nurkujących i wymiany doświadczeń i chyba przy tym wspólnie pozostaniemy
Jeżeli ktoś ma inne zdanie czekam na komentarze.
Może Wasze argumenty mnie przekonaja
Wysłany: 24-03-2004, 13:44
ja jestem za rozwiazaniem "organizacyjnym"
jeli ktos ma typowa reklame niech sobie pisze (w koncu wielu z nas z tego korzysta), ale niech umieszcza to w zaproszeniach z zaznaczeniem typu
[Reklama] ...../tresc/.....
i juz, jesli ktos nie szuka wyjazdow z firmami a jedynie prywatnych, orgnanizowanych ah hoc przez grupy znajomych to od razu bedzie wiedzial gdzie nie wchodzic.
umieszczenie tego w Regulaminie, oraz ewentualne "odgorne" zmienianie tematow watkow przez moderatorow sadze, ze ukrocilo by takie dyskusje
Kuba
ps. Darku, chcac nie chcac prowadzac takie forum i tak wyrazasz zgode na reklamowanie sie rozmaitych podmiotow. wystarczy przejrzec Archiwum...jedyne co mozna zrobic to jakos to uzywilizowac (lub tez
wprowadzic cenzure...ale tego chyba az tak bardzi nie chcemy
Wysłany: 24-03-2004, 14:29
Dla mnie przekonywyjące są również argumenty Darka, mimo że pomysł mi się podoba.
Może stworzyć dział reklama, ale umieszczenie tam postu[ czytaj swojej reklamy] wymagało by zgody Admina, udzielanej po jakiejś wpłacie?
Może ktoś ma lepszy pomysł?
Zamieszczanie w postach i podpisach linkow do swoich stron komercyjnych to tez reklama i uwazam, że tego tez nie powinno być na tym forum a jedynie w profilu.
a ja jestem absolutna przeciwniczka robienia osobnego forum reklama. Pewnego rodzaju reklamy nie da sie uniknac, ale dlaczego - jak mowi Darek - mamy to innym tylko ulatwiac. To w koncu jest niekomercyjne forum i poki moze takim byc to niech bedzie
Mania
PS> dla wszystkich pozdrowienia z irlandii - tak sie jakos zlozylo, ze nagle jestem tutaj
No, cóż - ciekawy temat. Ja reprezentuję akurat tych co reklamują swoje wyprawy na tym między innymi forum, albowiem istniejemy w internecie i na organizowane przez nas wyprawy zapraszamy zainteresowanych nurków a nie turystów z rowerami. Nie mamy bazy stałej, do której można przyjechać i pogadać, nie mamy sklepu, bo i tak już jest ich za dużo moim zdaniem, więc prubję urozmaicić Wam wyprawy do Egiptu czymś innym - o czym piszemy na naszej stronie. Ponieważ organizowane imprezy są zwykle unikalne, tj. jeden lub dwa terminy w zależności od popularności staramy się zachęcić do turystyki w pewne zakątki świata, kw które nikt inny nie jeździ: bliższe i dalsze np. Czy słtyszelięcie kiedyś gdzieś ofertę wyprawy na wyspy Tremiti we Włoszech - ba ja nie, a żywo mnie rejon interesuje. Dodam, iż nie pojadę tam wogóle jeśli nie zbiorę ekipy 20 osób, bo w pojedynkę jest za drogo. Zwykle nasze posty można znaleźć w działach komis, zaproszenia lub fotografia - bo tym się interesujemy. Sam chętnie czytam inne działy i korzystam, jeśli potrzebuję z ofert na tym formu. Ostatnio kupiłem jakiś używany sprzęt dzięki ogłoszeniu na forum nuras i nie widzę w tym nic złego. Dodam, iż dzięki temu forum sprzzedałem kilka rzeczy, ale jeśli ktoś mówi o opłatach za zamieszcznie ofert - wówczas cena dla kupującego będzie o tę wartość wyższa, a zatem i mniej atrakcyjna dla być może kogo z Was.
Czy naprawdę chcecie wyrzucić nas z tego grona? Kto z nas słyszałby o Victorii Travel, o możliwości nurkowania w Erytrei, czy obniżonych cenach sprzętu w Godiver?
Myślę, że należy odróżnić prawdziwą agresywna reklamę od informacji.
Jeśli ktoś z forumowiczów pyta o szczegóły dotyczące jakiegoś sprzętu, czy to nurkowego, czy fotograficznego, a ktoś inny odpisując zachwala walory i zalety techniczne produktu konkretnej firmy - to czy to już jest reklama czy jednak informacja. Przecież takie wypowiedzi mogą mieć różne podłoża - jedno to dzielenie się własnymi doświadczeniami, drugie - gdy odpowiada właściciel sklepu - czysto reklamowe. Po to właśnie jest nasze forum żeby każde pytanie do forumowiczów nie pozostało bez odpowiedzi i to najlepiej jeśli będzie ich kilka żeby można było porównać opinie.
Często przesyłamy do siebie linki, które mają ułatwić dotarcie do właściwych informacji. Nie uważam tego za poczynania związane z reklamą, raczej chodzi o szybszy sposób przekazu.
Poza tym jeśli już trafi się w postach link do jakiejś strony komercyjnej to przecież jednym "klik" można z tego uciec.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 08-04-2004, 09:20
Dyskusja na ten temat juz raz byla...
DarekS napisał/a:
Jeżeli już założę dział REKLAMA to komu i czemu ma służyć ?
W tej chwili na FN znajdziesz juz duza ilosc reklam. Zalozenie oddzielnego dzialu skoncentruje je w jednym miejscu.
DarekS napisał/a:
Dlaczego ja mam ponosić koszt cudzej reklamy
A kto powiedzial ze Ty musisz ponosic koszty? Zaloz dzial REKLAM i zazadaj obulusa za mozliwosc pisania postow w nim. Dodatkowo rygorystycznie usuwaj wszystkie reklamy w innych dzialach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko