Wiek: 50 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 24-03-2004, 17:47 Hańcza!
Mój głos na Hańczę!
miszka6 [Usunięty]
Wysłany: 28-03-2004, 23:02
Wrocilem z urlopu i widze ze wygraly Lesne Wrote.
Glosowalem na Hancze.. ale trudno sie mowi.
W zwiazku z tym ze moje pytanie:
Co ciekawego NURKOWO jest w lesnych wrotach.
W/g informacji z netu sa tam dwa jeziora: Klebarskie i Linowskie
oba plytkie muliste i zanieczyszczone.
Czy ktos kto tam byl moglby mnie jakos zachecic zeby tam pojechac.
Moze pomylilem Lesne Wrota k. Klewek z czyms innym albo moze nikt nie ma tam zamiaru nurkowac.
Nie pomyliłeś nic, to dokładnie o te Leśne Wrota chodzi. Najbliżej nadające sie do nurkowania jeziorko to Narty (świętajno) lub Lelewskie, tak mi się wydaje. Aczkolwiek wcale nie są tak blisko...
Wysłany: 30-03-2004, 12:04
Pozwolę przedstawić sobie zarys programu jaki przygotowałem na III spotkanie FORUM-NURAS
w dniach 28-30 maja 2004 r.
28 maja
przyjazd i zakwaterowanie
kolacja
impreza integracyjna dla przybyłych połączona z projekcją filmów z wypraw podwodnych.
29 maja
8.30 - 9.30 śniadanie
10.00 wyjazd na nurkowanie (jez. Wuksniki) dla nienurkujących grill nad wodą
15.30 obiad
16.30 prezentacja sprzętu nurowego przez zaproszonego przedstawiciela firmy .... (niespodzianka)
18.30 przejażdżka konna i wozami warmińskimi po okolicznych lasach
19.30 uroczysta kolacja
20.30 biesiada przy ognisku i grill (muzyka z akordeonu oraz wspólne pląsy)
menu: kiełbaski, karkówka, filet drobiowy, pstrąg prosto z wędzarni, pieczywo, napoje
po zakończonej biesiadzie dalsza część integracji którą umili DJ
dla chętnych wyjazd na jez. Leleskie na nurkowanie nocne
menu uroczystej kolacji: płonące indyki, ryba po węgiersku, półmiski mięs pieczonych (schab pieczony z brzoskwiniami, rolada drobiowa ze śliwką i morelą, rolada z karkówki z zieloną pietruszką, rolada z boczku z mięsem mielonym) sałatki warzywne, śledź w śmietanie, koktajl z krewetek, sałatka owocowa w arbuzie, barszcz z pasztecikami, pieczywo, napoje gorące, soki.
30 maja
8.30 - 9.30 śniadanie
10.00 wyjazd na nurkowanie (jez. Świętajno)
15.30 obiad
wspólne pożegnanie i dla niestrudzonych wyjazd nad jez. Leleskie w celu jeszcze jednego nurka.
Całkowity koszt:
dla przyjeżdżających 28 maja - 160 zł
dla przyjeżdżających 29 maja - 130 zł
Zakwaterowanie: w pokojach 2, 3 i 4 osobowe oraz po dopłacie 20 zł od osoby w apartamentach.
Dla wszystkich nurkujących na terenie ośrodka będzie udostępniona sprężarka z możliwością ładowania nitroxu. Będzie również możliwość wypożyczenia brakującego sprzętu na wspólne nurkowanie.
Jednak z postów wynika, że większość woli spotkanie na Hańczy dlatego zwracam się z prośbą do osób które podejmą sie organizacji o przedstawienie planu spotkania, zakwaterowania oraz cen.
Uchylam się od zorganizowania III spotkania FN w "LEŚNYCH WROTACH" aby zadowolić większość.
miszka6 napisał/a:
Wrocilem z urlopu i widze ze wygraly Lesne Wrote.
Glosowalem na Hancze.. ale trudno sie mowi.
W zwiazku z tym ze moje pytanie:
Co ciekawego NURKOWO jest w lesnych wrotach.
W/g informacji z netu sa tam dwa jeziora: Klebarskie i Linowskie
oba plytkie muliste i zanieczyszczone.
co oprócz Hańczy jest jeszcze atrakcyjnego nurkowo
Wysłany: 30-03-2004, 13:38 Zlot
Program jest SUPER. Jest mi już właściwie nawet obojętne gdzie będzie ten zlot (głosowałem na Hańczę). Jeśli tylko w tym czasie nie zlecą mi jakiegoś służbowego wyjazdu to się na tym zlocie pojawię.
Wysłany: 30-03-2004, 14:09 Re: Zlot
Piotr - Malediwy napisał/a:
Hmmm... Tylko jeśli już te Leśne Wrota to niech mi któs podpowie, gdzie to wogóle jest? Sorry jeśli kogoś zaszokowałem swoją niewiedzą
Przeczytaj uważnie mój post
napisałem wyraźnie: Jednak z postów wynika, że większość woli spotkanie na Hańczy dlatego zwracam się z prośbą do osób które podejmą sie organizacji o przedstawienie planu spotkania, zakwaterowania oraz cen.
Uchylam się od zorganizowania III spotkania FN w "LEŚNYCH WROTACH" aby zadowolić większość.
Darku,
umówmy się - nikt nie zorganizuje zlotu na Hańczy,
zwłasza jeśli przedstawiłeś tak śliczny plan
Ja głosowałem za Hańczą, ale nurek na Wuksnikach i cały program artystyczno-kulinarny rekompensuje wszystko.
Masz rację na Hańczy poza nurkami na samej Hańczy, jakimś ogniskiem i ewentualnie wypadami do banii (ale w małych grupkach) to nic więcej nie wymyslimy.
Mnie sie Darka plan tez baaardzo podoba!!!!!!!!!!!Mam nadzieje, ze dasz sie jednak namowic na organizacje???? Zwlaszcza, ze popatrz na wyniki glosowania - wygrywaja Lesne Wrota, a nie Hancza
Mania
Wysłany: 30-03-2004, 14:54 Zlot
Napisałem, że głosowałem na Hańczę ale też, że jest mi juz obojętne gdzie. A to właśnie dlatego, że przedstwaiłeś świetny plan spotkania. Napisałem nawet SUPER. Poza tym LW wygrały w ankiecie więc jest to plan który zadowoli większość.
No więc gdzie są te Leśne Wrota?
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-03-2004, 15:01
Program pod wzgledem cenowym i organizacyjnym jest rewelacyjny!
Darek - naprawde swietnie przygotowane.
Poza tym, mysle, ze nie ma juz dyskusji, gdzie jest zlot. Bylo glosowanie, wygraly Lesne Wrota.
Wysłany: 30-03-2004, 15:12 Leśne Wrota
Wciąz nie wiem gdzie są te Leśne Wrota ale znalazłem galerię zdjęć Filipa Nowickiego a niej kilka zdjęć z zachwalanego przez Gosię jeziora Narty - Świętajno.
http://www.bubblemaker.pl
Polecam tą stronkę. Wpsaniałe zdjęcia...
Wysłany: 01-04-2004, 15:33
Obawiam się, że zaszło pewne nieporozumienie dlatego pragnę wszystkim wyjaśnić.
Zaplanowałem III spotkanie FORUM-NURAS w Leśnych Wrotach już na początku marca.
Ustaliłem plan, menu oraz ceny jednocześnie wstępnie rezerwując termin 28-30 maja 2004 r.
W chwili kiedy ukazał się post Art-a niemalże cały plan spotkania był już dograny jednak w postów wynikło, że nie wszyscy mają ochote aby nasze spotkanie odbyło się w Leśnych Wrotach dlatego powstała ankieta.
Nie sprzeciwiałem się temu ponieważ nie chciałem decydować za wszystkich jednak czas trwania ankiety wpłynął niekorzystnie ponieważ w tym czasie inne firmy zajęły termin w ośrodku.
W chwili obecnej nie mam możliwości zorganizowania spotkania i dlatego zwróciłem się na PW z prośbą do Krisa aby zajął się organizacją spotkania na Hańczy.
Ja ze swojej strony mogę zapewnić dla wszystkich użytkowników koszulki i czapeczki z logiem FN.
Namawiam wszystkich do nabycia koszulek i czapeczek również z myślą o wspólnym wyjeździe na bicie rekordu Guinnessa opisywanego w poście http://forum.jds.pl/viewtopic.php4?t=2745 Mam nadzieję, że nie zawiedziemy organizatorów tej imprezy i zjawimy się jako jedna wspólna grupa.
Całkowity koszt produkcji koszuki i czapeczki (baseballówki) to koszt 35 zł łącznie z wysyłką. Dlatego zwracam się do wszystkich zainteresowanych o kontakt na PW w celu podania rozmiaru koszulki i ilości oraz podam nr konta na który należy przelać pieniądze. Nie muszę nadmieniać, że sprawa jest pilna ponieważ do chwili III spotkania FN koszulki i czapeczki juz powinny być a dla nieobecnych na spotkaniu wyślę pocztą aby mogli się pojawić 19 czerwca w Giżycku. Wiąże się to też z tym, że muszę złożyć zamówienie i dlatego muszę znać ilość aby złożyć zamówienie. Jeszcze raz proszę wszystkich o błyskawiczne decyzje.
Stopień: Aowd + deep i suchi
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2003 Posty: 356 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 01-04-2004, 16:12
No i wracamy do punktu wyjścia. To może teraz jeszcze jedna ankieta z wyłączeniem "Leśnych Wrót" Ja znów będę głosował za Trześniowskim. Dobrze, że chociaż czapkę i koszulkę będę miał. Czy mógłbyć Darku zaprezentować ich wzór na Forum?? Pozdrawiam
No i wracamy do punktu wyjścia. To może teraz jeszcze jedna ankieta z wyłączeniem "Leśnych Wrót"
Blagam Was nie robmy juz zadnych ankiet. Zapomnieliscie, ze powoli zbliza sie sezon wiosenno - letni i jak bedziemy robic kolejne ankiety, ktore wymagaja czasu, to za chwile w zadnym osrodku nie bedzie miejsc!!!!!!
Jako druga wygrana w tej ankiecie byla Hancza, wiec niech tak zostanie - o ile ktos (czytaj: Kriss) zorganizuje nasz zjazd.
Mania
Po powrocie z ziemi odwiecznego wroga (a teraz niby bratnia armia, qrka, Bundeswera - to dopiera jaja) i sprawdzeniu stanu FN z radoscia przeczytalem nowe posty w temacie: GDZIE?
A teraz? Hmmm...
Niby nic mi nie przeszkadza i tak sie pojawie -wimy tam gdzie bedzie zlot.
Propozycja DarkaS byla super. Bylem na I Zlocie FN i bylo swietnie.
Niestety mieszkam w miejscu z lekka nienurkowym - Wroclaw i niewiele wymysle, choc moge pomoc moze nawet na odleglosc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko