Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:21
ANKIETA Gdzie w końcu chcemy jechać (III Zjazd FN)

Gdzie zorganizować III Zjazd Forum Nuras???
Le¶ne Wrota
47%
 47%  [ 53 ]
Jezioro Ha?cza
43%
 43%  [ 49 ]
Jezioro Trze¶niowskie
7%
 7%  [ 8 ]
Jezioro Bia?e i Piaseczno w okolicach W?odawy
1%
 1%  [ 2 ]
Głosowań: 0
Wszystkich Głosów: 112

Autor Wiadomość
DiverPl
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2004, 15:34   

Heyah,

Zgłaszam gotowość do spotkania.
Miejsce dla mnie obojętne, oby było troszkę wody :help: , słońca :soon:

Pozdrawiam,
Mariusz

Piotr - Malediwy 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-03-2004, 17:47   Hańcza!

Mój głos na Hańczę!

miszka6
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2004, 23:02   

Wrocilem z urlopu i widze ze wygraly Lesne Wrote.
Glosowalem na Hancze.. ale trudno sie mowi.

W zwiazku z tym ze moje pytanie:

Co ciekawego NURKOWO jest w lesnych wrotach.
W/g informacji z netu sa tam dwa jeziora: Klebarskie i Linowskie
oba plytkie muliste i zanieczyszczone.

Czy ktos kto tam byl moglby mnie jakos zachecic zeby tam pojechac.
Moze pomylilem Lesne Wrota k. Klewek z czyms innym albo moze nikt nie ma tam zamiaru nurkowac.

Michal

GosiaS 

Stopień: P1
Kraj:
United States

Wysłany: 30-03-2004, 09:20   

Nie pomyliłeś nic, to dokładnie o te Leśne Wrota chodzi. Najbliżej nadające sie do nurkowania jeziorko to Narty (świętajno) lub Lelewskie, tak mi się wydaje. Aczkolwiek wcale nie są tak blisko...

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 12:04   

Pozwolę przedstawić sobie zarys programu jaki przygotowałem na III spotkanie FORUM-NURAS
w dniach 28-30 maja 2004 r.

28 maja
przyjazd i zakwaterowanie
kolacja
impreza integracyjna dla przybyłych połączona z projekcją filmów z wypraw podwodnych.

29 maja
8.30 - 9.30 śniadanie
10.00 wyjazd na nurkowanie (jez. Wuksniki) dla nienurkujących grill nad wodą
15.30 obiad
16.30 prezentacja sprzętu nurowego przez zaproszonego przedstawiciela firmy .... (niespodzianka)
18.30 przejażdżka konna i wozami warmińskimi po okolicznych lasach
19.30 uroczysta kolacja
20.30 biesiada przy ognisku i grill (muzyka z akordeonu oraz wspólne pląsy)
menu: kiełbaski, karkówka, filet drobiowy, pstrąg prosto z wędzarni, pieczywo, napoje

po zakończonej biesiadzie dalsza część integracji którą umili DJ
dla chętnych wyjazd na jez. Leleskie na nurkowanie nocne

menu uroczystej kolacji: płonące indyki, ryba po węgiersku, półmiski mięs pieczonych (schab pieczony z brzoskwiniami, rolada drobiowa ze śliwką i morelą, rolada z karkówki z zieloną pietruszką, rolada z boczku z mięsem mielonym) sałatki warzywne, śledź w śmietanie, koktajl z krewetek, sałatka owocowa w arbuzie, barszcz z pasztecikami, pieczywo, napoje gorące, soki.

30 maja
8.30 - 9.30 śniadanie
10.00 wyjazd na nurkowanie (jez. Świętajno)
15.30 obiad
wspólne pożegnanie i dla niestrudzonych wyjazd nad jez. Leleskie w celu jeszcze jednego nurka.

Całkowity koszt:
dla przyjeżdżających 28 maja - 160 zł
dla przyjeżdżających 29 maja - 130 zł

Zakwaterowanie: w pokojach 2, 3 i 4 osobowe oraz po dopłacie 20 zł od osoby w apartamentach.

Dla wszystkich nurkujących na terenie ośrodka będzie udostępniona sprężarka z możliwością ładowania nitroxu. Będzie również możliwość wypożyczenia brakującego sprzętu na wspólne nurkowanie.

Jednak z postów wynika, że większość woli spotkanie na Hańczy dlatego zwracam się z prośbą do osób które podejmą sie organizacji o przedstawienie planu spotkania, zakwaterowania oraz cen.
Uchylam się od zorganizowania III spotkania FN w "LEŚNYCH WROTACH" aby zadowolić większość.

miszka6 napisał/a:
Wrocilem z urlopu i widze ze wygraly Lesne Wrote.
Glosowalem na Hancze.. ale trudno sie mowi.

W zwiazku z tym ze moje pytanie:

Co ciekawego NURKOWO jest w lesnych wrotach.
W/g informacji z netu sa tam dwa jeziora: Klebarskie i Linowskie
oba plytkie muliste i zanieczyszczone.

co oprócz Hańczy jest jeszcze atrakcyjnego nurkowo :?:

Piotr - Malediwy 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 13:38   Zlot

Program jest SUPER. Jest mi już właściwie nawet obojętne gdzie będzie ten zlot (głosowałem na Hańczę). Jeśli tylko w tym czasie nie zlecą mi jakiegoś służbowego wyjazdu to się na tym zlocie pojawię. :lol:

Piotr - Malediwy 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 13:42   Re: Zlot

Hmmm... Tylko jeśli już te Leśne Wrota to niech mi któs podpowie, gdzie to wogóle jest? Sorry jeśli kogoś zaszokowałem swoją niewiedzą :cry:

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 14:09   Re: Zlot

Piotr - Malediwy napisał/a:
Hmmm... Tylko jeśli już te Leśne Wrota to niech mi któs podpowie, gdzie to wogóle jest? Sorry jeśli kogoś zaszokowałem swoją niewiedzą :cry:

Przeczytaj uważnie mój post
napisałem wyraźnie: Jednak z postów wynika, że większość woli spotkanie na Hańczy dlatego zwracam się z prośbą do osób które podejmą sie organizacji o przedstawienie planu spotkania, zakwaterowania oraz cen.
Uchylam się od zorganizowania III spotkania FN w "LEŚNYCH WROTACH" aby zadowolić większość.

Radol 

Stopień: MĹ�odszy Podw
Wysłany: 30-03-2004, 14:18   

Darku,
umówmy się - nikt nie zorganizuje zlotu na Hańczy,
zwłasza jeśli przedstawiłeś tak śliczny plan :)))
Ja głosowałem za Hańczą, ale nurek na Wuksnikach i cały program artystyczno-kulinarny rekompensuje wszystko.

Masz rację na Hańczy poza nurkami na samej Hańczy, jakimś ogniskiem i ewentualnie wypadami do banii (ale w małych grupkach) to nic więcej nie wymyslimy.

Pozdrawiam

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 14:23   

Mnie sie Darka plan tez baaardzo podoba!!!!!!!!!!!Mam nadzieje, ze dasz sie jednak namowic na organizacje???? :cmook: Zwlaszcza, ze popatrz na wyniki glosowania - wygrywaja Lesne Wrota, a nie Hancza
Mania

Piotr - Malediwy 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 14:54   Zlot

Napisałem, że głosowałem na Hańczę ale też, że jest mi juz obojętne gdzie. A to właśnie dlatego, że przedstwaiłeś świetny plan spotkania. Napisałem nawet SUPER. Poza tym LW wygrały w ankiecie więc jest to plan który zadowoli większość.
No więc gdzie są te Leśne Wrota? :lol:

Victoria 

Stopień: DM, Adv. Nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 15:01   

Program pod wzgledem cenowym i organizacyjnym jest rewelacyjny!
Darek - naprawde swietnie przygotowane.
Poza tym, mysle, ze nie ma juz dyskusji, gdzie jest zlot. Bylo glosowanie, wygraly Lesne Wrota.

Piotr - Malediwy 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 15:12   Leśne Wrota

Wciąz nie wiem gdzie są te Leśne Wrota ale znalazłem galerię zdjęć Filipa Nowickiego a niej kilka zdjęć z zachwalanego przez Gosię jeziora Narty - Świętajno.
http://www.bubblemaker.pl
Polecam tą stronkę. Wpsaniałe zdjęcia...

Radol 

Stopień: MĹ�odszy Podw
Wysłany: 30-03-2004, 15:14   

Leśne Wrota
Klewki koło Olsztyna.

Może To Ci ułatwi lokalizację :)))

Pozdrawiam

Piotr - Malediwy 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2004, 16:15   Leśne Wrota

Wielkie dzięki Radol! Wskazówka była wystarczająca!

Zygfryd Dziatłowski 

Wysłany: 01-04-2004, 14:01   FORUM NURAS

heja, w koncu ile osob jedzie i gdzie(jesli zostaly Lesne Wrota to dajcie znac) i na jakie konto wplacac pieniazki

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-04-2004, 15:33   

Obawiam się, że zaszło pewne nieporozumienie dlatego pragnę wszystkim wyjaśnić.
Zaplanowałem III spotkanie FORUM-NURAS w Leśnych Wrotach już na początku marca.
Ustaliłem plan, menu oraz ceny jednocześnie wstępnie rezerwując termin 28-30 maja 2004 r.
W chwili kiedy ukazał się post Art-a niemalże cały plan spotkania był już dograny jednak w postów wynikło, że nie wszyscy mają ochote aby nasze spotkanie odbyło się w Leśnych Wrotach dlatego powstała ankieta.
Nie sprzeciwiałem się temu ponieważ nie chciałem decydować za wszystkich jednak czas trwania ankiety wpłynął niekorzystnie ponieważ w tym czasie inne firmy zajęły termin w ośrodku.
W chwili obecnej nie mam możliwości zorganizowania spotkania i dlatego zwróciłem się na PW z prośbą do Krisa aby zajął się organizacją spotkania na Hańczy.

Ja ze swojej strony mogę zapewnić dla wszystkich użytkowników koszulki i czapeczki z logiem FN.

Namawiam wszystkich do nabycia koszulek i czapeczek również z myślą o wspólnym wyjeździe na bicie rekordu Guinnessa opisywanego w poście http://forum.jds.pl/viewtopic.php4?t=2745 Mam nadzieję, że nie zawiedziemy organizatorów tej imprezy i zjawimy się jako jedna wspólna grupa.
Całkowity koszt produkcji koszuki i czapeczki (baseballówki) to koszt 35 zł łącznie z wysyłką. Dlatego zwracam się do wszystkich zainteresowanych o kontakt na PW w celu podania rozmiaru koszulki i ilości oraz podam nr konta na który należy przelać pieniądze. Nie muszę nadmieniać, że sprawa jest pilna ponieważ do chwili III spotkania FN koszulki i czapeczki juz powinny być a dla nieobecnych na spotkaniu wyślę pocztą aby mogli się pojawić 19 czerwca w Giżycku. Wiąże się to też z tym, że muszę złożyć zamówienie i dlatego muszę znać ilość aby złożyć zamówienie. Jeszcze raz proszę wszystkich o błyskawiczne decyzje.

ukusek 

Stopień: Aowd + deep i suchi
Wysłany: 01-04-2004, 16:12   

No i wracamy do punktu wyjścia. To może teraz jeszcze jedna ankieta z wyłączeniem "Leśnych Wrót" Ja znów będę głosował za Trześniowskim. Dobrze, że chociaż czapkę i koszulkę będę miał. Czy mógłbyć Darku zaprezentować ich wzór na Forum?? Pozdrawiam

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-04-2004, 16:25   

ukusek napisał/a:
No i wracamy do punktu wyjścia. To może teraz jeszcze jedna ankieta z wyłączeniem "Leśnych Wrót"

Blagam Was nie robmy juz zadnych ankiet. Zapomnieliscie, ze powoli zbliza sie sezon wiosenno - letni i jak bedziemy robic kolejne ankiety, ktore wymagaja czasu, to za chwile w zadnym osrodku nie bedzie miejsc!!!!!!
Jako druga wygrana w tej ankiecie byla Hancza, wiec niech tak zostanie - o ile ktos (czytaj: Kriss) zorganizuje nasz zjazd.
Mania

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 02-04-2004, 02:12   

:wave:

Hej!

Po powrocie z ziemi odwiecznego wroga (a teraz niby bratnia armia, qrka, Bundeswera - to dopiera jaja) i sprawdzeniu stanu FN z radoscia przeczytalem nowe posty w temacie: GDZIE?
A teraz? Hmmm... :)
Niby nic mi nie przeszkadza i tak sie pojawie -wimy :) tam gdzie bedzie zlot.
Propozycja DarkaS byla super. Bylem na I Zlocie FN i bylo swietnie.
Niestety mieszkam w miejscu z lekka nienurkowym - Wroclaw i niewiele wymysle, choc moge pomoc moze nawet na odleglosc. :)

Konczac potwierdzam 1 + 1 nawet w namiocie ;-)

Pozdrowienia

:wave: :wave:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu