Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:15
Dzial Sprzedam - pytanie
Autor Wiadomość
gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2011, 12:40   Dzial Sprzedam - pytanie

Czy mozna tam wrzucac tylko sprzet nurkowy, czy mozna dac inne ogloszenie ?

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2011, 16:35   

Można dać inne pod warunkiem że to co tam zamieścisz chcesz sprzedać i zamieścisz pełny opis łącznie z ceną

Henry 

Stopień: jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 15:08   

DarekS napisał/a:
Można dać inne pod warunkiem że to co tam zamieścisz chcesz sprzedać i zamieścisz pełny opis łącznie z ceną

Czyzby forum nurkowe szukało jakis nowych żródeł dochodu ?
Bo jak zaczniemy tu ogłaszać o sprzedaży nart,wirówek,obrabiarek,kaczek,bydła rogatego,butelek po piwie to chyba sie lekko "zaśmieci".
W mojeje ocenie jest tyle innych portali które kojarzą się z handelkiem że oszczędziłbym nasze forum od tego. Ale jak to gadają " wolnoć Tomku w swoim domku"

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 16:12   

Henry napisał/a:
DarekS napisał/a:

Czyzby forum nurkowe szukało jakis nowych żródeł dochodu ?
Bo jak zaczniemy tu ogłaszać o sprzedaży nart,wirówek,obrabiarek,kaczek,bydła rogatego,butelek po piwie to chyba sie lekko "zaśmieci".
W mojeje ocenie jest tyle innych portali które kojarzą się z handelkiem że oszczędziłbym nasze forum od tego. Ale jak to gadają " wolnoć Tomku w swoim domku"

nie bardzo rozumiem o jakim dochodzie piszesz?
to, że ktoś coś ma do sprzedania nie oznacza, że dochód ze sprzedaży jest dla forum

Henry 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 19:52   

DarekS napisał/a:
nie bardzo rozumiem o jakim dochodzie piszesz?

Czyżby ???
Dotychczas w mojej ocenie było atutem to że nie znajduje tu ogłoszeń o np. zbieractwie znaczków i puszek po piwie nie mających związek z nurkowaniem. Myslę że to jest zaleta Darku .
Dopuszczenie za free publikowanie ogłoszeń wszelkiej maści moim zdaniem może zasmiecić w dość szybkim czasie ten dość porządnie utrzymywany dzial w tematyce portalu nurkowego.
Sobie tak myslę i tyle. A ty zrobisz jak uważasz.

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 20:00   

To się chyba nie zrozumieliśmy
Pisząc o dochodzie rozumiem, że uważasz iż dopuszczając wszystko do sprzedaży jak leci mam z tego tytułu jakieś profity, a tak nie jest.

Pisząc, że można zamieszczać w dziale SPRZEDAM oferty inne niż sprzęt nurkowy miałem na myśli coś co w jakikolwiek sposób związane jest z nurkowaniem np. auto czy inne rzeczy.
Nie dopuszczamy ogłoszeń np. krowę sprzedam czy coś w tym stylu
chociaż czasami są różne wypadki losowe i ktoś całkowicie się wyprzedaje wówczas przy okazji sprzedaży sprzętu może coś innego również zaoferować.

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2011, 20:23   

Chodzilo mi o auto. Ale szczerze mowiac, to pytalem pro forma, i nie sadzilem, ze ktos sie az tak obruszy. Moze Darku zamknij temat i niech kolega sobie poluzuje szelki - ogloszenia nie bedzie, nie ma sie czym podniecac.

Henry 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 20:24   

DarekS napisał/a:
Nie dopuszczamy ogłoszeń np. krowę sprzedam czy coś w tym stylu

No jakby sie tak uprzec to i z krowa bym sobie poradził by znależdż jakikolwiek związek z nurkowaniem . Pośredni ale jest. Ale chyba nie o to chodzi.
A zarabia sie nie tylko na bezpośrednim związku z transakcja ale rowniez na liczbie "wejsc" . Im więcej tym drożej. Co chwilke mam (firma) takie oferty na stole.
O to miałem na mysli.

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 20:25   

Uważam, że akurat zamieszczenie oferty sprzedaży auta nie jest zabronione
w koncu kazdy z nas szuka albo szukal auta
albo zamierza sprzedac
w dziale KOMIS -SPRZEDAM widac tytul czeog dotyczy sprzedaz i zaglebiac w temat tez nie ma obowiazku
wstaw ta oferte :)

Henry 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 20:28   

gorcio napisał/a:
nie sadzilem, ze ktos sie az tak obruszy

obruszy ???? A gdzie to wyczytałes ???
ja wyraziłem swoją opinie tylko ale ty zas histeryzujesz teraz.

pawelk282 

Kraj:
Albania

Wysłany: 02-03-2011, 20:32   

gorcio - nie pisz "auto" - tylko "nurkowoz" i bedzie wszystko ok :ping:

atego815 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 20:44   

Ja osobiście myślę że jeżeli serwer nie spuchnie (może usuwane po tyg.) to taka możliwość by nie była złem... Wszak czytając że auto nurka ma 200tyś km bardziej będę ufał niż na Alledrogo.( tam wszystkie mają 130tyś) Może znaczki i puszki to na prawdę przesada. Ale konkrety, czemu by nie...Może referendum narodowo-nurowe? ;OK;

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 20:51   

Henry napisał/a:
No jakby sie tak uprzec to i z krowa bym sobie poradził by znależdż jakikolwiek związek z nurkowaniem

Sprzedam d-ring do uprzęży nurkowej. Do d-ringa dodaję krowę gratis.

~BitPump

KSD
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2011, 21:25   

BitPump napisał/a:

Sprzedam d-ring do uprzęży nurkowej. Do d-ringa dodaję krowę gratis.

:-) :-) :-)

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2011, 22:54   

Henry napisał/a:

Nie kazdy moze byc taki twardy jak Ty. Moze zakonczymy dyskusje ? Uznajmy, ze bezsprzecznie wygrales i masz racje. Ale zakonczmy.

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2011, 23:53   

gorcio napisał/a:
Henry napisał/a:

Nie kazdy moze byc taki twardy jak Ty. Moze zakonczymy dyskusje ? Uznajmy, ze bezsprzecznie wygrales i masz racje. Ale zakonczmy.

OK
to teraz napisz jakie autko chcesz sprzedac :)

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2011, 08:11   

DarekS napisał/a:

OK
to teraz napisz jakie autko chcesz sprzedac :)

Ale ja wcale nie sprzedaje auta ? Skad ten pomysl ? Ja sprzedaje nurkowoz :-) . Ogloszenie dalem w dziale sprzedam.

Miły Maciej 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-03-2011, 08:13   

Gorcio nawijaj. Znaczy się bite było tylko w tylny błotnik ? A to że po 20 latach ma przejechane 120tys to pewnie dlatego że to po niemieckim dziadku który dojeżdżał sobie nim na działkę tylko :))

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu