Wysłany: 17-08-2011, 19:43
czy gościu jest namierzony? czy ma rzeczywisty adres w białymstoku? jeżeli to to możemy zorganizować coś w celu zlikwidowania takich numerów w przyszłości. białystok, lipowa 8 to budynek ze sklepami, mieszkań tam nie ma. biernackiej to w ogóle nie ma w białymstoku.
kiedys trafilem takiego typa puscilem przelew ale cos mnie tknelo i zweryfikowalem sobie pewne dane
w ciagu 2h skontaktowalem sie z oddzialem banku, na ktory szedl przelew akurat bylo to PKO BP
na prosbe napisalem pismo o oszustwie i o tym ze przelew kierowany byl na inne dane adresowe niz wlasciciel konta nasteonego dnia mialem przelew nazad z prawdziwym imieniem nazwiskiem i danymi adresowymi wlasciciela konta alez mialem potem ubaw z kolesia jak podalem mu jego prawdziwe dane
Ale jaja, dzisiejsza wiadomość w sprawie backupa którego chciałem kupić (zamieszczone w dziale kupię) od w/w użytkownika:
Witam mam do sprzedania Latarka Gralmarine Grallux K2max
Latarka wykonana z aluminium oxydozowanego, waski strumień światał typu LED, zasilana na 3 baterie R14.
Stan bardzo dobry cena 150zł pozdrawiam
http://imageshack.us/phot...9/53126042.jpg/
Prawie się naciąłem dzięki za info!!!
Ostatnio zmieniony przez Kulczyk 17-08-2011, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Mecz się skończył porażką Polaków 0 - 3 , a moja porażka to 30 zł, czyli straciłem 30zł
Do zarejestrowania na waszym forum zmusiła mnie okoliczność znalezienia wspólnego frontu przeciwko oszustowi Michałowi Wójcik(bynajmniej takie podał dane)vel:
Zienkiewiczowi
kogi999
Pejter
cocacola
mrozental
stritooo
Cokesherry
Mizura
dzban
stritooo itd.
Może będą i jasne strony tego oszustwa, nowe hobby ? Moje zainteresowania są całkiem inne, ale kto to wie...
Gość ma pewny schemat rejestruje się na forach i przegląda dział KUPIĘ/SPRZEDAM, szczególnie interesuje go ten pierwszy dział, znajduje leszcza podobnego do mnie, który to złożył ofertę kupna. W moim przypadku był to kabelek do cyfrówki, który miał służyć do podpięcia aparatu z kompem. Następnie preparuje zdjęcia, by być bardziej wiarygodnym, w moim przypadku przesadził, w pierwszym PW jakie od niego otrzymałem było zdjęcie kabelka skopiowane z allegro, wiem bo interesowałem się tą ofertą, ale zdjęcie ukazywało kabelek który służy do podpięcia aparatu z TV. Po otrzymaniu tego PW wszedłem w jego profil. Okazało się, że gość ma zero postów i jest na forum zaledwie od dwóch dni. Na moją sugestię że to nie ten kabelek, natychmiast mi odpisał(tak jakby miał już przygotowaną odpowiedź) i za proponował już poprawny kabel, ale również z zdjęciem z allegro. Tak błyskawiczna odpowiedź z przygotowanym zdjęciem jeszcze bardziej zmogła moją czujność.
Jeszcze raz sprawdziłem jego profil i w specjalizacji ma napisane Bufanie - w slangu młodzieżowym oznacza palenie trawy. Więc piszę do niego, że mam pewne obawy co do transakcji, a on, że nie ma obaw bo do przelewu potrzebne są pełne dane odbiorcy. Prawdę powiedziawszy uspokoił mnie tym, gdyż kiedyś miałem przypadek, że przelewając kasę zrobiłem literówkę w imieniu odbiorcy i przelew nie został zrealizowany. Po części na przytępienie mego instynktu przyczyniła się mała kwota jak i zbliżający się mecz w TV.
Ponownie mój instynkt został pobudzony, gdy poprosił mnie by przelać przez bluecash bo przelew będzie natychmiastowy, teraz wiem dlaczego, dlatego, żeby czasami nie cofnąć przelewu i w ten sposób unieważnić transakcję. Praktycznie dowiedziałem się, że zostałem oszukany po pierwszym secie (w przerwie między pierwszym a drugim) zajęło mi to pół godziny od oszustwa. Jaki morał z tego, sami sobie od powiedzcie. Napewno była to dla mnie okazja podyktowana przez chciwość chociaż do tej pory myślałem, że mnie to nie dotyczy, zawsze wole dawać (nie oczekując nic w zamian) niż dostawać.
@DarekS wysłałem PW Fajnie gdyby udało Ci z kompletować takich matołków jak ja, utworzymy koło wzajemnej adoracji
Wysłany: 19-08-2011, 09:57
Tu się nie ma co szczypać tylko zgłosić na policję. Teraz się już takimi zajmują. Kiedyś się dałem naciągnąć na allegro. Kasa wpłaciłem, towaru niet. Zgłosiłem na policję, znalazło się jeszcze kilka osób i sprawa wylądowała w sądzie. Gość dostał 3 lata w zawiasach na 5 i całość kasy wszystkim poszkodowanym ma zwrócić w ciągu 3 lat albo pójdzie pierdzieć w pasiaki.
Cześć,
Mam wrażenie że w środę próbowano mnie naciagnąć na lampę błyskową IKELITE DS-125 za 165 PLN. Do kompletu miałem dostać akumulatorki i ładowarkę.
Na wszelki wypadek podaję numer tel. osobnika z Wielkopolski który do mnie dzwonił tel. 886 507 728. Dla niewtajemniczonych lampa DS-125 ma zintegrowany z lampą akumulator.
Pozdrawiam,
Arturro
Cześć,
Mam wrażenie że w środę próbowano mnie naciagnąć na lampę błyskową IKELITE DS-125 za 165 PLN. Do kompletu miałem dostać akumulatorki i ładowarkę.
Na wszelki wypadek podaję numer tel. osobnika z Wielkopolski który do mnie dzwonił tel. 886 507 728. Dla niewtajemniczonych lampa DS-125 ma zintegrowany z lampą akumulator.
Pozdrawiam,
Arturro
akumulator można odłączyć, ale za 165 pln to nierealne
pozdrawiam
cuker
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko