Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-11-2011, 21:38
Ja jednak wrócę do definicji, bo się nie klei.
Włodek założył, że jeden bóg z jedna boginią.
Pytanie pierwsze: na raz czy permanentnie? Jakie są dowody?
Pytanie drugie: niektóre pisma twierdzą, że bogowie to właśnie na potęgę, każdy(a) z każdym(ą), w przeróżnych wariacjach; inne z kolei podają, że jako samotnik / samotnica - nie miał(a) z kim (nie chciał(a) czy nie umiał(a) sobie partnera(ki) stworzyć?).
Którą wersję należy przyjąć?
Bo do wyboru mamy ascetyzm (samotną masturbację) i poligamię na granicy multilateralizmu.
Z monogamią sugerowana przez Włodka jakoś cienko... Pewnie z powodu całkowitej pewności o nietrwałości związków, szczególnie na przestrzeni wieczności... i znudzenia.
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 04-11-2011, 22:00
TomS napisał/a:
Z monogamią sugerowana przez Włodka jakoś cienko... Pewnie z powodu całkowitej pewności o nietrwałości związków, szczególnie na przestrzeni wieczności... i znudzenia.
Wysłany: 04-11-2011, 22:27
hubert68 napisał/a:
Kurcze Tomek,co na to Gosia?
Nie rozmawiamy na takie tematy, nie wiem...
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 04-11-2011, 23:46
Cytat:
Włodek założył, że jeden bóg z jedna boginią.
To nie ja, to stwórca tak to jakoś wykombinował że NA RAZ jedna śrubka dobrze pasuje do jednej nakrętki .
Gdyby było inaczej to może inżynier życia zrobił by to jakoś bardziej hurtowo np tak jak u Łososi?.
Cała reszta pobocznych wątków to tylko poboczne zabawy. Istota tematu odbywa się na jednej osi porozumienia partnerskiego.
Ważne w TYM porozumieniu żeby być DIR
TomS napisał/a:
Pytanie drugie: niektóre pisma twierdzą, że bogowie to właśnie na potęgę, każdy(a) z każdym(ą), w przeróżnych wariacjach;
Nie czytasz, sory ich się nie czyta, nie oglądasz tych pism które są koszerne
Nowocześniejsze DIR - dobre robienie wg jednej właściwej wiary jest ponoć jedyną drogą do uświadomienia.
Chyba nie da się być DIR według jednej wiary i zarazem być DIR wg wielu wiar?
Choć ja wiem.....? może tak "żeby życie miało smaczek raz sidemoncik raz twiniaczek "
Cytat:
Monogamia, dziś tu i teraz. Ale mogę się mylić a nawet kłamać
Cytat:
Bo do wyboru mamy ascetyzm (samotną masturbację)
Umiejętności nurkowe są znakomite do czasu ich zweryfikowania z rzeczywistością
To tak żeby choć trochę było o nurkowaniu.....
arkac123 napisał/a:
w sumie dobra pora na odwiedzenie sklepu żelaznego, i pobuszowanie w .............. no, w czym się chce
Polecam calowe nity z łbem kulistym. Nie wszystkie sklepy żelazne to mają ale warto spróbować poszukać
Wysłany: 05-11-2011, 04:08
lozerka napisał/a:
co trzeba zrobić, żeby się zapisać
Rekomendowny jest zgrany zespół trójkowy. Mogą to być osoby nie znające się, wtedy kurs będzie ciekawszy bo wzbogacony o elementy docierania się także w sferze psychomentalnej. Instruktor nie może być członkiem zespołu. Musi obserwować i filmować. Filmy nie mogą być udostępniane publicznie. Zakaz palenia wynika z tego, że palaczom wali z paszczy, szczególnie z bliska... system jest holistyczny... zaczynasz powoli chwytać holizm..?... guoholizm..?...że jest najfajniej a Wy Inni nie macie pojęcia czemu..?..że trzeba spróbować..?..że się o tym nie opowiada tak poza Kręgiem Zaufania..?..że tylko wszystkie elementy razem (wiedza, osprzęt, doświadczenie) dają pożądane skutki..?..skąd tak wielka troska, wręcz kuriozalna o zabezpieczenia siebie i zespołu..?..skąd niechęć do przyjmowania do zespołu innych w czasie prowadzonej akcji..?..niechęć do niewystarczająco bezpiecznych..?..do krótkich węży..?..do akcji solowych..?..echh... zdradzam... strasznie zdradzam...
Wysłany: 05-11-2011, 10:37
TomS napisał/a:
Rekomendowny jest zgrany zespół trójkowy. Mogą to być osoby nie znające się, wtedy kurs będzie ciekawszy bo wzbogacony o elementy docierania się także w sferze psychomentalnej. Instruktor nie może być członkiem zespołu. Musi obserwować i filmować. Filmy nie mogą być udostępniane publicznie. Zakaz palenia wynika z tego, że palaczom wali z paszczy, szczególnie z bliska... system jest holistyczny... zaczynasz powoli chwytać holizm..?... guoholizm..?...że jest najfajniej a Wy Inni nie macie pojęcia czemu..?..że trzeba spróbować..?..że się o tym nie opowiada tak poza Kręgiem Zaufania..?..że tylko wszystkie elementy razem (wiedza, osprzęt, doświadczenie) dają pożądane skutki..?..skąd tak wielka troska, wręcz kuriozalna o zabezpieczenia siebie i zespołu..?..skąd niechęć do przyjmowania do zespołu innych w czasie prowadzonej akcji..?..niechęć do niewystarczająco bezpiecznych..?..do krótkich węży..?..do akcji solowych..?..echh... zdradzam... strasznie zdradzam...
Muszę wreszcie przyznać rację moim niektórym oponentom, że niechęc do zaakceptowania przeze mnie z góry wszystkich założeń bez wchodzenia w szczegóły, wynikała z czystej niewiedzy i totalnej ignoracji
No, bo..wszystko mi się podoba
i w zasadzie całe życie na GUE byłam gotowa nawet jak popalam, to zawsze z gumą miętową w ustach- bo inaczej..śmierdzi!!. System holistyczny ćwiczę całe życie czasowo wpadając w różne odmiany ...holizmów
Chyba powinnam zacząć szukać chętnych do wspolnych fundów !! Płeć- w zasadzie obojętna . Byle była męska. No i konieczne jest oczywiscie głębokie zrozumienie ideologii GUE !! W czym na pewno pomoze nowo i bardzo prężnie rozwijający się dział forum, a jeszcze bardziej wątek o dziale, w szczególności jego ostatnie 15-20 postów
Grotto..zupełnie nie rozumiem, Ty myślisz, ze nasza żarliwość w rozmowach o ..GUE to z alkoholizowania się musi wynikać ? To...po prostu prawdziwa pasja
Ostatnio zmieniony przez lozerka 05-11-2011, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 05-11-2011, 10:57
Ależ ja to rozumiem. Obje pasje również są mi bardzo bliskie Chodziło mi raczej o nietypowe tony wypowiedzi niektórych forumowiczów, których uważałem za "sztywniaków" (w sensie zachowań), a tu proszę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko