cześć, witam, lecę do safagi z końcem czerwca na dwa tygodnie.Nie mam jeszcze licencji, parę raz próbowałem i mi się bardzo spodobało.
Czy mam robić licencję tam, czy lepiej w kraju po powrocie.Jeśli tam to może coś doradzicie.Pozdrawiam . Piotr
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 24-06-2004, 22:10
Witam
Na robienie kursu w kraju masz już za mało czasu. Rób na miejscu w końcu będziesz dwa tygodnie to jeden tydzień możesz poświęcić na kurs mała przerwa i w drugim nurkowania turystyczne.
Zgadzam się z przedmówcami.
Wybierz sobie dobrą bazę nurkową w Egipcie i tam zrób kurs.
Ja w tamtym roku też zaczęłam nurkować w Egipcie (w Hurghadzie - z bazą Colona u Doroty i Wojtka - znajdziesz ich na forum). Jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Wydaje mi się, że różnica cenowa pomiędzy kursem w Egipcie a kursem w Polsce nie jest wielka, a za to tam dostajesz "w cenie kursu" wielkie wrażenia - w końcu oglądasz od razu rafy kolarowe, jest ciepło i miło. Najfajniejsze - w przypadku mojego kursu było to, że już pierwsze nurkowanie odbywało się na tzw. wodach basenopodobnych, czyli od razu w morzu, na dosyć płytkiej wodzie. Ominęły mnie tym sposobem ćwiczenia w basenie, w którym - zgodzisz się chyba - nie ma nic ciekawego.
Pozdrawiam serdecznie, życzę wspaniałych wrażeń i udanych wakacji !
Mirka
Oj, mała korekta. Dopiero po wklejeniu posta zauważyłam , że jednak nie do końca zgadzam się z Zygfrydem. Niemniej - uważam, że w Egipcie też są bardzo dobre szkoły nurkowe (inna sprawa, że mnóstwo jest zupełnie żenujących) - tylko trzeba ich poszukać, popytać o opinie, itp., a potem rozsądnie wybierać.
Jeszcze raz powodzenia! Mirka
Ryszard [Usunięty]
Wysłany: 25-06-2004, 11:29
to zalezy tylko od ciebie ile chcesz wydać za kurs?
Ceny krajowe (800 -1000 złotych) Egiptowo (200-300 USD) są podobne.
Zależy na ile władasz językami obcym. Jeżeli słabo lub wcale to raczej poszukaj d.c gdzie szkolą w języku polskim. Mysle , że wariant Colony jest idealny. Ja robiłem OWD przed 2 laty w Hurghadzie i było wspaniale.Co prawda szkolenie odbywało sie w języku rosyjskim i angielskim jednak nie sprawiało mi zadnych problemów.
Pozdrawiam PROF.
PS.To ty sie wybierasz do Safagi ? Ja wylatuję do Manaville 27 czerwca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko