Wysłany: 26-06-2004, 19:24 moneta
siemanko ludziki podwodne
mam do was pytanko- mianowicie; trafila do mnie moneta z 42 roku jeszcze ze sfastyka ( niemiecka) tylko jest troszke zanieczyszczona. czy moze ktos wie jak mozna pozbyc sie calego osadu ale nie niszczac stali??
nawet ladnie wyglada ma taki siwy kolor.
polecam portal www.odkrywca.pl na forum w dziale konserwacja mozesz znalesc sporo cennych innfomracji. jezeli prześlesz mi dokladnie co to za moneta moge sprawdzic czy mam ja w swoich katalogach. mam troche ksiazek na temat konserwacj, wiec jak wiesz z jakiego jest metalu moge poszukac procedury oczyszczania
Wysłany: 27-06-2004, 15:07 reee
siemanko!!!
dzieki za stronki
onufry dokladnie nie wiem z jakiego jest metalu ale jest to moneta z 1942 a po bokach ma pismo gotyckie, stylu ma frone i sfastyke. jak sie orientujesz to zobacz jakie monety wtedy byly( z przodu ma symbol 1) ale czego to niewiem a pod jedynka sa liscie i litera "A" moze jakos skojarzysz?
Wysłany: 28-06-2004, 10:51 reeee
siemka to znowu ja
przeszukalem alegro sa podobne ale z 1941 lub 1943 a nigdzie nie moge znalesc monety z 1942 a zeby bylo smieszniej same duze nominaly.
czy ktos moze jeszcze poszukac jak wie wiecej na ten temat??bede mu bardzio wdzieczny.
papatki dla wszystkich;)
Wysłany: 28-06-2004, 14:58 ree
to ze warte nie jest to nic! dla mnie wazne ze to kawalek historii a historia to byla niezla.
az milo popatrzec tym bardziej jeszcze ze nie wiadomo kto ja trzymal wczesniej;) musze pogadac z babcia moze cos mi opowie o tej historii.
wyglada na to ze na mojej ziemi uzedowali niemcy i chyba Polacy tak ich pogonili ze az kaske pobubili heeeee;) mimo to dzieki za stronki i namiary.
pozdrawiam
ZAQ [Usunięty]
Wysłany: 28-06-2004, 16:50 Re: ree
pletwal napisał/a:
tak ich pogonili ze az kaske pobubili heeeee;)
pozdrawiam
Szanowny Nurku "Pletwal",
Moj dziadek zgubił, ( w stanie wskazującym) daj znac na priw to podam Ci mój nr rachunku bankowego.
Tylko wyczyść dokładnie bo jak zgubił była czysta.
Wysłany: 29-06-2004, 23:41 reee
siemanko!!
ZAQ a co twoj dziadek robil na mojej posiadlosci????i co to byla za impreza?? pewnie jakis grill, ale ja nie pamietam
jak chcesz mozesz ja odzyskac-ale nalezy sie znalesne;)
pozdrawiam (oby wiecej takich grilli--bede wtedy bardzo bogaty;) )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko