arkac123, a co za różnica gdzie masz butle ? czy na kursie podstawowym nikt nie nauczył cie pływać z flaszka i ja ketem w rękach ?
[ Dodano: 17-04-2012, 15:53 ]
Yavox napisał/a:
No to będziemy lozerce mierzyć czas. Z jaką tolerancją musi się zmieścić w tych 10 minutach, żeby jeszcze łapać się na bycie średnio inteligentnym szympansem?
to ile nurków zajęło ci opanowanie SS ?
2 godziny teorii i 10 zajęć basenowych ? :D:D
Wysłany: 17-04-2012, 17:16
Yavox napisał/a:
No to będziemy lozerce mierzyć czas. Z jaką tolerancją musi się zmieścić w tych 10 minutach, żeby jeszcze łapać się na bycie średnio inteligentnym szympansem?
myśle, że z 5 minut, bo jednak szympansice mają mniejszy mózg
ale oczywiscie, żeby się załapac na ten margines, w nocy wymknę się nad jezioro i potrenuję w zaciszu
no i ten sm to jakieś 15 minut miałam na sobie - to może nadużyciem jest twierdzenie, że pierwszy raz
adrian, ja tam nie wiem, jaka różnica, ale po 1 butle są dwie w stosunku do 1, po drugie- rozumiem, ze te kursy sm to tylko taki marketingowy zabieg, mogę się nie bawić, tylko od razu sama pchac w suchaczu i 2 butlami z boku pod wodę ?
Ostatnio zmieniony przez lozerka 17-04-2012, 17:20, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 17-04-2012, 22:05
Adrian, a ja mówię o tym, ze chciałabym się czegoś nauczyć i obawiam się, że jak wejde w suchaczu, którego nie mam w ogole rozpoznanego, to mogę z warsztatów sm nic nie wynieść moze się mylę, bo jak mówię mam niewielkie doświadczenie, ale wolalabym się nie przekonywać, że jednak miałam rację- pod wodą
każdy średnio inteligentny szympans nauczy się SS w 10 minut
adriano210 nie strasząc Lozerki, te 10min.... to ciekawa opcja ......
z tego co pamiętam to sam pisałes o tym , że pływasz w piance więc może sprubuj ogarnąć ss na jednym średnim nurkowaniu - dla mnie średnie to ok.60min.
Ja dla przykładu z sucharem nie miałem problemu i po pierwszym nurku na demo deysach bylem w suchym zakochany-ale znam nurasów , którzy mają spore doświadczenie , a suchego nie potrafili ogarnąć -a mają spory poziom inteligencji.
Lozerko- spokojnie rozdziel temat na dwie części będziemy mieli kilka dni w jeden ogarniesz suchacza , a na następny SM, albo odwrotnie . Grunt aby obczaić jak to działa i zakodować sobie w powiedzmy pamięci mięsniowej-czyli co od czego i dla czego tak , a nie inaczej.
Wysłany: 18-04-2012, 00:40
rafik-1 napisał/a:
Lozerko- spokojnie rozdziel temat na dwie części
taki mam plan opcja ss+ sm była totalnie awaryjna, na wypadek, gdyby nie udało mi się zdobyć żadnego źródła wyporu do sm, w desperacji człowiek jest zdolny do róznych rzeczy
ale chyba udało się
natomiast mam pytanie organizacyjne czy mozemy na środę zamiast wieczorku zapoznawczego zaplanować wielkie spanie ?
Nadal jestem w proszku, o 9.30 mam być w Wawie, z którą dzieli mnie ok 200 km, potem mam kolejne prawie 500 km do zrobienia, nic nie wskazuje, bym zdołała sie polożyc ..
nie będziecie prosiaki i nie będziecie imprezować beze mnie ?
Wysłany: 18-04-2012, 00:46
lozerka napisał/a:
natomiast mam pytanie organizacyjne czy mozemy na środę zamiast wieczorku zapoznawczego zaplanować wielkie spanie ?
(...)
nie będziecie prosiaki i nie będziecie imprezować beze mnie ?
O tak, też jestem za Nie wiem, kiedy dokładnie się jutro (dzisiaj?!) przywleczemy, ale to pewnie będzie między 20-tą a 22-gą. Zgaduję, że będę marzył o pójściu spać
Yavox napisał/a:
Słuchajcie, ma ktoś może przywieźć chwilowo mu niepotrzebny wężyk zasilający do suchacza?
Z czystej ciekawości lajkonika - a jakie to długie musi być?
każdy średnio inteligentny szympans nauczy się SS w 10 minut
adriano210 nie strasząc Lozerki, te 10min.... to ciekawa opcja ......
z tego co pamiętam to sam pisałes o tym , że pływasz w piance więc może sprubuj ogarnąć ss na jednym średnim nurkowaniu - dla mnie średnie to ok.60min.
Ja dla przykładu z sucharem nie miałem problemu i po pierwszym nurku na demo deysach bylem w suchym zakochany-ale znam nurasów , którzy mają spore doświadczenie , a suchego nie potrafili ogarnąć -a mają spory poziom inteligencji.
Lozerko- spokojnie rozdziel temat na dwie części będziemy mieli kilka dni w jeden ogarniesz suchacza , a na następny SM, albo odwrotnie . Grunt aby obczaić jak to działa i zakodować sobie w powiedzmy pamięci mięsniowej-czyli co od czego i dla czego tak , a nie inaczej.
bare z crash neoprenu to że pływam w piance
szkoda mi kasy na suchara ale jak mi zimno to mogę pożyczyć
[ Dodano: 18-04-2012, 00:32 ]
potem poszedłem w nim na nocne w oceanie
miałem zabytkowy z cordury ale ciągle musiałem go łatać,
więc oddałem kumplowi który potrzebował zamka
[ Dodano: 18-04-2012, 00:59 ]
możecie się złożyć na taki dla mnie żebym was nie wkurzał :D:D:D
ja zamiast suchara wolę ponurać na Malcie w te wakacje
na te 2 nurki w Polsce czy 4 wystarczy mi pianka z Lidla
zimą nie nuram prawie wcale w Atlantyku bo mi w dupkę zimno
sezon trwa u mnie od maja do końca listopada (woda powyżej 10^C)
Ostatnio zmieniony przez adriano210 18-04-2012, 01:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko