Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
23-04-2012, 10:49
Przesuwanie i blokowanie tematu
Autor Wiadomość
Nurkacz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-04-2012, 10:47   Przesuwanie i blokowanie tematu

Nie do końca rozumiem zasady przesuwania i zablokowania przez admina możliwości odpowiadania w temcie http://forum-nuras.com/vi...p=263942#263942

Rozumiem, że możemy być postrzegani jako konkurencja dla kalendarza forum - ale założenia zasad funkcjonowania są zupełnie inne i umieszczone u nas ponad 100 imprez (nie ma kursów) wobec kilku kursów też raczej nie może służyć za porównanie tych 2 miejsc.

Zawsze wydawało mi się, że działania, służące rozwojowi rynku jako całości należy wspierać - szkoda, że admin myśli inaczej...

Pozdrawiam
Grzegorz

undefine 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-04-2012, 21:53   

wyglada na to że cenzura :/

Nurkacz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2012, 10:46   

No właśnie... Tak więc dostałem ostrzeżenie a moje wpisy są modyfikowane bez informowania o ich zmianie. Szkoda, że tak to funkcjonuje....
Ostatnio zmieniony przez Nurkacz 24-04-2012, 12:02, w całości zmieniany 1 raz  

qrka

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2012, 11:37   

Nurkacz napisał/a:
No właśnie... Tak więc dostałem ostrzeżenie a moje wpisy są modyfikowane bez informowania o ich zmianie. Szkoda, że tak to funkcjonuje....

teraz doseniesz kolejne
poczytaj uważnie regulamin i pozycje opisujaca podpis z linkiem w stopce

undefine napisał/a:
wyglada na to że cenzura :/

to nie jest cenzura tylko wymaganie przestrzegania regulaminu
Ostatnio zmieniony przez qrka 24-04-2012, 11:38, w całości zmieniany 1 raz  

Nurkacz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2012, 11:46   

Szkoda, że regulamin działa wybiórczo...
Ostatnio zmieniony przez Nurkacz 24-04-2012, 12:11, w całości zmieniany 1 raz  

qrka

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2012, 11:47   

Nurkacz napisał/a:
Szkoda, że regulamin działa wybiórczo...

Chyba nie
tylko nie wszystko da się szybko zauważyć
Twój spam był na tyle ordynarny, że nie było problemu tego wychwycić

Nurkacz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2012, 11:49   

Tak jak ordynarna zmiana mojej stopki... Zupełnie bez sensu działanie. Dobrze, że przynajmniej pod przyciskiem pozostała właściwa strona...
Ostatnio zmieniony przez Nurkacz 24-04-2012, 12:01, w całości zmieniany 2 razy  

qrka

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2012, 11:54   

Nurkacz napisał/a:
Tak jak ordynarna zmiana mojej stopki... Zupełnie bez sensu działanie. Dobrze, że przynajmniej pod przyciskiem pozostała właściwa strona...

W profilu każdy może wstawić link do swojej strony ale nie w podpisie.
Złamałeś regulamin i mimo ostrzeżeń nie zareagowałęs dlatego nie było innego wyjścia.

light sensitive 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-04-2012, 17:14   

eh, widzialam tu kilka osob z linkami w podpisie.
a strona kalendarza nurkacza jest nie komercyjna chyba.

moze nie ma o co drzec kotow?

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2012, 18:21   

light sensitive napisał/a:
eh, widzialam tu kilka osob z linkami w podpisie.

I z tego powodu na jakiś czas skasowano możliwość robienia stopek - jakichkolwiek. Miało się poprawić a jak widać wraca. Były już takie parodie, że stopka zajmowała więcej miejsca niż całość postów usera wogóle.

Nurkacz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-04-2012, 18:11   

jacekplacek napisał/a:
że stopka zajmowała więcej miejsca niż całość postów usera

w 100% zgadzam się, że z patologią trzeba walczyć :)

Ale zmienianie treści postów przez moderatora, podmienianie linków, przesuwanie i blokowanie postów itp (co ma miejsce w innych moich postach) do kompletna dziecinada.
A porównywanie strony Nurkacz . pl do kalendarza na forum jest kompletnym niezrozumieniem tematu...
Ostatnio zmieniony przez Nurkacz 25-04-2012, 18:13, w całości zmieniany 2 razy  

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2012, 18:24   

Tak z zupełnej ciekawosci:
pozwoliłbyś aby Ci na swojej własnej stronce ktoś konkurencję czynił ?
Admin, zresztą sam wiesz skoro stronę masz, ma pełne prawa zrobić co uważa za słuszne wedle własnego widzimisię. A najlepsze jest to ze tu na forum odbierany jest jako jedna osoba a faktycznie jest ich wiecej ;) .
Pkt 1 admin ma zawsze rację.
Pkt 2 jeśli admin nie ma racji patrz pkt1.
Howgh.

Wyjaśnij się z adminem PM-em i wsio.

Nurkacz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-04-2012, 18:33   

Gdybym był konkurencyjną stroną - nie ma sprawy - rozumiem...
Gdyby post został wykasowany - ok - jestem w stanie zrozumieć...
Ale podmienianie linków bez poinformowania o tym jakoś w mojej netykiecie się nie mieści...

Mógłbym pisać tylko "witaj" w dziale "Powitania" - i to nie był by spam...

Odpowiedzenie ze wskazaniem strony w 2 czy 3 wątkach gdzie ludzie szukają organizatorów imprez (gdzie na stronie każdy organizator bezpłatnie umieszcza imprezy a użytkownik bez logowania może je przeglądać) - to już spam...

Ale racja - pkt 1 i 2 obowiązują :)

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2012, 18:47   

Zerknij na ruch stronki i wyobraź sobie ręczne odpowiadanie na każdą zmianę/poprawkę/edycję posta/ów ?
Ręcznie informowanie o każdej korekcie adminowskiej/moderatorowej postu/tematu założyciela zajęłoby dwa dni albo i wiecej ;) .
Robić to automatycznie powinien skrypt forum - ale nie ten akurat.

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-04-2012, 18:54   

Wprawdzie wyjaśnialiśmy tą sprawę na mailu ale odpowiem tutaj.
Zacząłeś zbyt ordynarnie reklamować swoją stronkę i to się dla wielu userów nie spodobało. Moderator to sprawdził i doszedł do wniosku, że faktycznie "przegiąłeś" z ilością postów zawierających reklamę. Nie będę teraz wnikał czy komercyjną czy nie ale z założenia każdy portal jaki powstaje w tle ma jakiś wątek komercyjny ale jak wspomniałem w tej chwili to nie istotne. Moderator prosił o zaprzestanie tego typu odpowiedzi, która sama w sobie była reklamą portalu ale w odpowiedzi na to pojawił się w podpisie link do strony co jest sprzeczne z regulaminem.
W tej sytuacji nie pozostało nic innego jak wprowadzić tzw. cenzurę słów zamieniającą z automatu dany ciąg znaków.

Ja rozumiem, że być może ten portal nie jest komercyjny i niesłusznie usunięto wpisy ale proszę postaw się w moim miejscu gdzie za chwilę 20 innych userów zamieści podobne wpisy dotyczące np. uruchomienia nowego portalu z wyjazdami i nie będzie nic można zrobić bo powołają się na Twoje posty z pytaniem "dlaczego on może a ja nie?"

Myślę, że potrafisz to zrozumieć i rozreklamować swój portal za pomocą np. serwisów społecznościowych czy portali nurkowych gdzie zamieszczane są wszelkiego rodzaju newsy.

Nurkacz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-04-2012, 19:06   

Przyznałem rację, przeprosiłem, usunąłem co mogłem (część jest zablokowana - więc nie mogłem). Poprosiłem o usunięcie automatu zmieniającego - bo niczemu on nie służy - brak reakcji...

Rozumiem przesuwanie (kasowanie). Zmiany treści postów - nie rozumiem - stąd nasza korespondencja.

Treść postów nadal jest zmieniona... (a reakcja moderatora qrka histeryczna).
Ostatnio zmieniony przez Nurkacz 25-04-2012, 19:07, w całości zmieniany 1 raz  

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-04-2012, 19:30   

Podaj skąd skasowane zostały posty
o jakich zmianach treści piszesz?
moderator zmienił treść i sens posta czy automat zmienił link ?

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu