Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Małe ogłoszonko - mam dość pyskówek
Autor Wiadomość
TomekP 

Stopień: wystarczy OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 20:50   

Ruski, na stronie głównej Forum zaraz pod linkiem do Hyde Park jest taki niepozorny link

Ruski 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 20:59   

Dzięki serdeczne:)
Hyde Park znam;) Bo lubię luźna atmosferę. Na co dzień w pracy mam dość spinania ;p
A właśnie. Dla spinających się życzę więcej luzu. Szkoda życia na takie kłótnie. No i zdrowia- bo jeszcze żyłka pierdząca może strzelić z wysiłku.

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 21:03   

Ruski napisał/a:
Widzę, że dla niektórych to oczywiste ale czy możesz napisać co to za forum?

DW

Jeżeli Hubert się obrazi tak jak Jacek (chociaż w dalszym ciągu mam nadzieję, że burza rozejdzie się po kościach) to może to być jedyne forum o nurkowaniu, na którym w dalszym ciągu będziesz mógł otrzymać poradę od Huberta :aaa: Od Jacka tam chyba nie, bo on jak tylko słyszy tą nazwę, od razu zmyka do wigwamu :aaa:

Ogólnie rzecz biorąc proponuję, żeby się towarzystwo trochę rozchmurzyło, bo życie stygnie i naprawdę nie warto :humor:

arkac123 napisał/a:
No i przy okazji, zapraszam na oscypki na Zakrzówek, ileż w końcu można nurkować na Koparkach

Jeżeli zaproszenie było nie tylko dla Huberta ale także dla reszty dyskutantów (no i powiedzmy sobie od razu uczciwie, żeby nie było kryptoreklamy - stawiasz wszystkim te oscypki czy kupują sobie sami?) to ja bym chętnie skorzystał. Dwa razy w życiu byłem na Zakrzówku, chętnie bym przygadał sobie jakiegoś przewodnika (albo przewodniczkę :) ) w sierpniu na kilka dni w celu turystycznym. Proponuję oscypki za taką usługę a jeżeli nie wystarczy - dodatkowe warunki na PW do negocjacji :)

kdyle 

Stopień: nurek
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 21:06   

spor kalorii się tu dzisiaj spaliło.
Ktoś już dzisiaj pisał, że na początku przygody wydaje się, że nurkowie to zgrana grupa, ja też miałem takie wrażenie.

TYMOTEUSZ 

Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 10-07-2012, 22:01   

Sprawa jest prosta- jak budowa cepa, spotkać sie, wypić po pół litra na twarz, pobić, pogodzić, znowu pobić i znowu napić- jestem pewien że rano jacekplacek bedzie najlepszym kumplem z piotremw a hubert z dawidem.

Jestem w stanie zasponsorować poczatek tej imprezy

Hubert, jacek, dawid i reszta skłóconych- kiedy i gdzie???????

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:09   

Yavox napisał/a:
arkac123 napisał/a:
No i przy okazji, zapraszam na oscypki na Zakrzówek, ileż w końcu można nurkować na Koparkach

Jeżeli zaproszenie było nie tylko dla Huberta ale także dla reszty dyskutantów (no i powiedzmy sobie od razu uczciwie, żeby nie było kryptoreklamy - stawiasz wszystkim te oscypki czy kupują sobie sami?)

Jak szaleć, to szaleć - stawiam (oscypki) wszystkim dyskutantom :beer3: .
Jeszcze żurawina się znajdzie.....

A na Zakrzówku ostatnio grasuje karp olbrzym - tak na "oko" kilkanaście kilo, i blisko metr długości - byłam w szoku, kiedy go zobaczyłam w niedzielę, snurkując tazem z 5-letnią córą :ping:

Jeśli chodzi o sierpień - to oprócz pierwszego weekendu, będę okupować wiatę Krakena, zresztą z wieloma innymi forumowiczami, zapraszam :pa:
Ostatnio zmieniony przez arkac123 10-07-2012, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  

Pawel_B 

Stopień: Instruktor MSDT
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:16   

arkac123 napisał/a:
Jak szaleć, to szaleć - stawiam (oscypki) wszystkim dyskutantom .

Trzymam za słowo przy następnej okazji wspólnych nurków ;) . A my z Darią przywieziemy jakieś dobre ciacho :) .

PS. Sorry za spam (haha, taki żarcik), ale dyskusja o instruktorach trochę mnie znudziła... ZANURKUJCIE - polecam, dobrze robi na stres :) .

arkac123 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:21   

Pawel_B napisał/a:
... ZANURKUJCIE - polecam, dobrze robi na stres :) .

Ale to dopiero w weekend :buuu:

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:23   

arkac123 napisał/a:
stawiam (oscypki)

No tu mnie masz...chociaz ja marny ( w takich tematach) dyskutant...ale Zakrzowek chetnie odwiedzę :)

arkac123 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:28   

Andrzej Kosko napisał/a:
ale Zakrzowek chetnie odwiedzę :)

Mam nadzieję, że z gitarą? :ping:

Ale miło się nagle zrobiło :beer3:

gringo 

Stopień: AD Deco Vision, mkVI
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:29   

Ja nie rozumiem jednego - zreszta juz temat poruszany:
Jak sie komus nie podoba co pisze Hubert czy ktos inny to jest taki przycisk ignoruj
Ja sie z Hubertem w kilku sprawach nie zgadzam i uwazam niektore jego wypowiedzi za zbyt kategoryczne (fanatyczne), nawet wbrew logice (moje zdanie), ale w sumie o wiekszosci z was moglbym powiedziec, ze w jakiejs kwestii sie z wami nie zgadzam, bla bla bla...

A do Ciebie Hubercie - ok masz racje w wielu sprawach, ale chyba zapominasz o jednym - po co do wróbla strzelac z armaty - i sa nurkowania, ze szkolenie i konfiguracja z przecietnego szkolenia na poziomie OWD PADI (czyli jak na FN ustalilismy ponizej wymaganej przez nas sredniej :) ) bedzie w 100% wystarczajaca. Trzeba pamietac, ze kazdy z nurkownia czerpie cos innego - ja nurkuje dla nurkowania, innych jaraja rybki i roslinki super wizura bla bla bla - i aby wykonac bezpiecznie kazde z tych nurkowań wcale nie potrzebujemy jedynie slusznej konfiguracji - a gdyby taka istniala - to hmmm chyba wszyscy plywalibysmy ze sprzetem H??!!! ;) - a nie plywamy i zyjemy!!!

Moja rada do wszystkich - mniej sloganow wiecej argumentow. Pamietajmy jest fizyka i zadne standardy jej praw nie zmienia :D

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:36   

arkac123 napisał/a:
Mam nadzieję, że z gitarą?

A pewnie :)
arkac123 napisał/a:
Ale miło się nagle zrobiło

Bo o spotkaniach fajnych i nurach wspólnych się zaczęło :)

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:40   

hubert68 napisał/a:
Dla mnie EOT.
hubert68 napisał/a:
4. Nie wiedziałem, że aż tak psujemy z Jackiem i Włodkiem „rynek” pokazując, że można coś zrobić lepiej – jedynie takie jest wytłumaczenie tych skrajnie aroganckich ataków.

trzymam za slowo. jesli jednak postanowisz zmienic zdanie, prosze nie mieszaj w to wlodka. on nie reklamuje swoich balastow w 20 postach, a mimo to wiem ze je robi. i jak bede potrzebowal to kupie wlasnie u niego.

TYMOTEUSZ napisał/a:

Sprawa jest prosta- jak budowa cepa, spotkać sie, wypić po pół litra na twarz, pobić, pogodzić, znowu pobić i znowu napić- jestem pewien że rano jacekplacek bedzie najlepszym kumplem z piotremw a hubert z dawidem.
niestety z jackiem tak latwo nie pojdzie ;)

Wilczy 

Stopień: R'n'd
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 22:49   

Plotek napisał/a:
Ja bym się nie martwił o chłopaków, jest FB, StayDryClub oraz inne fora. Nawet jak tu zamilkną to z pewnością będą się wypowiadać gdzie indziej.
Są jeszcze te, no... nurkowiska. Tak piszę, bo czasem łatwo zapomnieć, jak się w forum za bardzo wczyta ;)

A co do oscypków w Krakowie to jakaś ściema. Próbowaliśmy kupić w jeden z długich weekendów - i nie tylko okazało się to niemożliwe, ale też pani z informacji turystycznej poinformowała nas, że "Kraków to nie jest miejsce na oscypki".

Ostatnio, oscypki widziałem przedwczoraj w Nidzicy (BTW: wizura w Nartach na płytkim całkiem OK i ciepło jak w wannie :)

TomekP 

Stopień: wystarczy OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 23:01   

Wilczy napisał/a:
Są jeszcze te, no... nurkowiska.

Te są przereklamowane, trzeba rano wstawać, daleko jechać a w efekcie zobaczyć po raz n-ty to samo "bagno" :P :) :)

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2012, 23:13   

"bagno" wciąga ;) choc mnie ostatnio bez balastu nie chciało :aaa:

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 23:17   

Postanowiłem sobie, że wezmę urlop od Forum, choćby krótki – przemyślę to i owo, może po powrocie będę mile zaskoczony…albo, chociaż zaskoczony. I tak zrobiłem. Nie było mnie na forum dwa dni – a tu proszę siódma strona. Okazuje się, że zero zaskoczenia.
Jacek – co z Tobą?, Hubert – czemu to robisz? Czy naprawdę uważacie, że chamstwem, prostactwem, małością, poniżaniem – udowodnicie swoje rację? Tyle osób zwróciło Wam uwagę, że idziecie w złym kierunku. Nie będę cytował obelg wypowiedzianych prze Was ale zastanówcie się nad swoją legitymacją do polemiki na tym forum – niezależnie od posiadanych uprawnień. O męskości, sektach i innych też pisał nie będę – Jacku
Mam nadzieję, że na tym forum zaczną zabierać głos nurkowie praktycy z wieloletnim doświadczeniem. Doświadczeniem kilkunastoletnim, kilkudziesięcioletnim ale oczywiście też kilkuletnim. Głos praktyka jest ważny. Myślę, że w dziele „opowiadania nurkowe” powinno się znaleźć więcej wpisów, które nie będą fikcją literacką ale quasi relacją z faktycznych nurkowań – dla młodych nurków to ważna lekcja. Dzielenie się doświadczeniami nurkowymi jest bezcenne. Jednocześnie należałoby rozwijać temat – wiedzy nurkowej z uwzględnieniem proponowanych nowości.
To forum powinno być dla nurków a nie dla kilku osób, które chcą coś udowodnić

projektfilm Dawid 

Stopień: DECO PROCEDURES
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-07-2012, 23:45   

..... i miła atmosfera na koniec... otwieram piwo..

Padały proste pytania oraz skłaniające do myślenia i wniosków odpowiedzi.
Niektórym puściły nerwy... zdarza się..
Niektórzy pokazali prawdziwe swoje oblicze... dość smętne i momentami obrzydliwe ... też się zdarza
Jednak była to ciekawa i pouczająca dyskusja dla wszystkich.
Dziękuje za nią . Sam wiele zrozumiałem.
A czytających było wielu bo aż 4000 wyświetleń w dwa dni...
To dobrze. To jest świetny wynik na forum.
Pobiliśmy niejeden wątek o wypadku ......

Każdy się dowiedział, zrozumiał i wyciągnie własne wnioski...

W przeciwieństwie do kolegów ja się na forum nie obrażam i tradycyjnie będę się przyglądał podrzucając od czasu do czasu jakieś moje filmiki.
Będę też ( za co już dziś przepraszam) zadawał takie jak teraz proste pytania
Proste pytania zmuszają do prostych i uczciwych odpowiedzi.

Jedno czego bym chciał po tym wątku to tego by do dyskusji na forum włączyło się więcej mądrych i sensownych instruktorów. Wiem że jesteście zalogowani na tym forum
Dajcie głos... raczej nikt was już nie zakrzyczy....

Pozdrawiam Dyskutantów i Słuchaczy
Dawid

Bogdan WEG
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2012, 23:45   

Andrzej Kosko napisał/a:
arkac123 napisał/a:
stawiam (oscypki)

No tu mnie masz...chociaz ja marny ( w takich tematach) dyskutant...ale Zakrzowek chetnie odwiedzę :)

Będziemy całą ekipą z Zakopca sobota/niedziela na Zakrzówku, zapewne w wiatce Krakena.
Przywieżć Wam prawdziwe oscypki na tę imprezę? :pa:

andrzej4380 

Stopień: sport diver,compr.op
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 11-07-2012, 00:16   

Przywieżć Wam prawdziwe oscypki na tę imprezę? :pa: [/quote]

ech... a mi się tak kwaśnica marzy ale trochę za daleko .ponoć pogoda dopisuje w Polsce a taka kwaśnica nad wodą i do tego jakiś grill zazdroszczę wam .. :pa:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu