Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Małe ogłoszonko - mam dość pyskówek
Autor Wiadomość
hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 07:27   

Dawid ja na twoje pytania odpowiedziałem, choć nie powinienem, ty na moje nie. Obrażasz mnie, manipulujesz faktami, kłamiesz. Straciłem trochę czasu i przejrzałem twoje wcześniejsze posty. Wobec innych użytkowników forum, których atakowałeś wcześniej postępowałeś dokładnie tak samo. Mimo, że ci odpowiedziałem (11 certyfikatów w tym miesiącu, liczyć wszystkich nie mam zamiaru) kilka razy powtórzyłeś swoje pytanie. Ma to coś wspólnego z techniką Gebelsa, wszak on podobnie jak ty twierdził, że kłamstwo powtórzone wiele razy nabiera znamion prawdy, brak mi po prostu słów, żeby opisać to kim dla mnie się stałeś.

Gosiu jakieś osiem miesięcy temu, Maciek Curzydło zaatakował mnie (przy Tobie) w Krakenie bardzo podobnymi słowami, co Ty teraz. Dokładnie mówił o obrażaniu 95% nurków. Wtedy, w rozmowie ze mną uznałaś to za niesmaczne. Co się stało, że teraz zmieniłaś zdanie? Jak wg Ciebie powinienem zareagować, na obrażanie mnie przez Dawida, zwłaszcza, że założyłem ten wątek pisząc, że NIE CHCĘ UCZESTNICZYĆ W TEGO TYPU PYSKÓWKACH?

Drodzy Koledzy, Jacka Biernackiego już na forum nie ma, Bartek Cyperling i Andrzej Baciński przestali się udzielać, podobno Włodek Kołacz się zastanawia. Majki (Michał Winek) jest na FN ale nie pisze, podobnie Dorota Czerny. Pawła Poręby w ogóle nie ma na FN. Nie ma też praktycznie Wojtka Filipa ale on ma własne forum. Jak tak dalej pójdzie mnie nie będzie również. Możecie dyskutować na temat jakości mojej i Jacka jako młodych stażem instruktorów ale pozostali wymienieni przeze mnie to absolutna czołówka polskich instruktorów nurkowania, z różnych federacji. Kiedyś wszyscy, poza Pawłem byli na tym forum aktywni. Sami sobie odpowiedzcie na pytanie dlaczego tak się stało. To mój ostatni post na FN, przynajmniej w najbliższym czasie, może w ogóle.

Fish 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 07:38   

Mi możesz przywieźć :) Zapłacę, będę sobota/niedziela z Dynarem.

canimo 

Kraj:
Madagascar

Wysłany: 11-07-2012, 08:42   

Rzeczywiscie z forum znikaja autorytety.
Znikl TomM, zamilkl Andrzej Bacinski., pewnie wczesniej jeszcze wielu innych.
W jakiejs mierze jest to efekt forumowych przepychanek ale np TomaM to chyba nikt nie krytykowal ( nie odwazyl sie :ping: ).
Moze niektorym sie znudzily jalowe dyskusje? mam wrazenie, ze Tom czyta bo chyba sie odzywal po DCSie Grotta.
Co do Divetreka to jest to forum znacznie mocniej moderowane. W przypadku takiej dyskusji jak obecna to zaleta ( pozostal mi niesmak, niektorym kolegom puscily nerwy, komunistyczny styl propagandy i prowokacji znalazl odzwiek). Ta dyskusjja nie powinna miec miejsca, szkody wiecej niz pozytku.
Bylo jednak na tym forum pare milych choc OT dyskusji i to jest fajne.
Coz oby w nastepnym rzucie nie zamilki nam Wlodek i TomS.

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 09:24   

hubert68 napisał/a:
Gosiu jakieś osiem miesięcy temu, Maciek Curzydło zaatakował mnie (przy Tobie) w Krakenie bardzo podobnymi słowami, co Ty teraz. Dokładnie mówił o obrażaniu 95% nurków. Wtedy, w rozmowie ze mną uznałaś to za niesmaczne. Co się stało, że teraz zmieniłaś zdanie? Jak wg Ciebie powinienem zareagować, na obrażanie mnie przez Dawida, zwłaszcza, że założyłem ten wątek pisząc, że NIE CHCĘ UCZESTNICZYĆ W TEGO TYPU PYSKÓWKACH?

Hubert, po kolei. Mylisz skutek z przyczyną. Przyczyną takiej, a nie innej reakcji forumowiczów, są Twoje posty tego typu:
hubert68 napisał/a:
Pisząc na tym forum daję rady wynikające zarówno z własnego doświadczenia, jak i ze szkoleń, które przeszedłem u jednych z najlepszych instruktorów w Polsce i na Świecie. Z niemałym wydatkiem finansowym i czasowym z mojej strony. Próbuję tą wiedzą, będącą zbiorowym doświadczeniem ogromnej rzeszy bardzo dobrych nurków, dzielić się bezinteresownie a tu masz, z lewa i prawa wiedzący lepiej, bo zrobili już 138 nurkowań. Nie będę się z Wami kłócił. Chcecie skorzystać z tych rad? Dobrze. Nie chcecie? Też dobrze, póki nie nurkujecie ze mną w zespole lub się u mnie nie szkolicie

Ja poczułam się Twoją wypowiedzią urażona - a podobnych wypowiedzi jest o wiele więcej.

Co do naszej prywatnej rozmowy z Maćkiem. Pamiętam, że trochę za ostro Ciebie potraktował, ale wybacz, nie będę na forum omawiać szczegółów tej rozmowy, i pisać, o co IMHO w niej chodziło. Pamiętam również bardzo dobrze, że dosłownie następnego dnia po naszej rozmowie, Jacek zaatakował Maćka na forum, co było zupełnie niepotrzebne i chamskie:
http://forum-nuras.com/vi...ighlight=kraken

Ponieważ tak bardzo z Jackiem krytykujecie Krakena - jako osoba przekorna, zapisałam się do niego kurs. I wiesz co? Niespodzianka..... Jeszcze żaden instruktor mnie tak dobitnie nie pokazał, jak niewiele umiem, i ile muszę się jeszcze nauczyć (cały czas chodzi o czystą rekreację z pojedynczą butlą) - a ja uwielbiam wyzwania. Dostałam też zestaw ćwiczeń do samodzielnego przerobienia, i jestem umówiona z Maćkiem na kolejny kurs.
Hubert, żeby nie było wątpliwości: Ty szkolisz bardzo dobrze, ale Maciek zawsze na ostatnich zajęciach (kiedy już wygląda na to, że idzie świetnie, i jestem z siebie dumna) wymyśla takie ćwiczenia, że wszyscy widzą, że bez kolejnych warsztatów czy kursu się nie obejdzie. Oczywiście, obie strony są z tego bardzo zadowolone. :ping:

hubert68 napisał/a:

Drodzy Koledzy, Jacka Biernackiego już na forum nie ma, Bartek Cyperling i Andrzej Baciński przestali się udzielać, podobno Włodek Kołacz się zastanawia. Majki (Michał Winek) jest na FN ale nie pisze, podobnie Dorota Czerny. Pawła Poręby w ogóle nie ma na FN. Nie ma też praktycznie Wojtka Filipa ale on ma własne forum.

Hubert, to trochę nie tak. FN to było ostatnie forum, na którym pisał Jacek - na inne już się zdążył śmiertelnie obrazić. Andrzej Baciński akurat przestał pisać po sprzeczce z Bartkiem, a forumowicze, w ramach solidarności, przestali pisać na podforum GUE, więc Bartek też już nie pisze :ping: . Jednym słowem - zachowujecie się jak dzieci................... :ping:

Nadal mam nadzieję, że prześpisz się z problemem, zrozumiesz, o co w tym wszystkim chodzi, no i w końcu spotkamy się na Zakrzówku. :beer3:

TomekP 

Stopień: wystarczy OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 09:27   

Bogdan ja poproszę o dwa dla mnie i dwa dla Darka :beer3: :beer3:

Z tym odchodzeniem to też nie jest takie oczywiste. Darek wcale tak łatwo kont nie kasuje, a ludzie czasami przestają pisać nie z uwagi na wojenki, bo te nie wszystkich wzruszają, tylko na braki w interesujących dla nich tematach. Ja czytam może 5% tego co się wyświetla w nieprzeczytanych. Ale jak TomM znalazł coś ciekawego o dekompresji to się odezwał, a inni, no cóż, mają rodziny, prace i hobby więc wolą poświęcać czas na coś co lubią ... kurcze ja chyba też przestanę pisać ... :) :) :)
Ostatnio zmieniony przez TomekP 11-07-2012, 09:42, w całości zmieniany 2 razy  

Grotto8 

Stopień: Inst SDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 09:46   

arkac123 napisał/a:

Ponieważ tak bardzo z Jackiem krytykujecie Krakena - jako osoba przekorna, zapisałam się do niego kurs. I wiesz co? Niespodzianka..... Jeszcze żaden instruktor mnie tak dobitnie nie pokazał, jak niewiele umiem, i ile muszę się jeszcze nauczyć ...

arkac123, czy Ty byłaś kursantką Huberta68?
No... jeśli tak, to proponuję zadzwonić do niego i zapytać o stan zdrowia. (jeśli przeczytał twojego posta) :aaa: :) :)

TomM udzielał się trochę na DT, ale była draka z telegrafem, niepotrzebnie trochę za dużo napisał i się już nie udziela.
Wg mnie, to największa strata na FN.
W podobnym tonie (licząc przede wszystkim stan posiadanej wiedzy) wypowiada się WłodekK.
Przeczytałem kolejne strony tego tematu, i o ile niektóre posty wywołały u mnie poranny wybuch śmiechu :) , to ich fragmenty już mniej.
W związku z tymi fragmentami zapytam:
WłodkuK, czy czujesz się na forum obrażany, dyskryminowany, wyśmiewany, negowany, czy ktoś nie okazał Ci szacunku? - To pytanie retoryczne. Zatem drugie: Jak odbierasz próbę wmówienia Ci, że jesteś forumowiczem i nurkiem pokroju hubrata68, czy jackaplacka ?
Ostatnio zmieniony przez Grotto8 11-07-2012, 10:14, w całości zmieniany 1 raz  

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2012, 09:55   

canimo napisał/a:
Rzeczywiscie z forum znikaja autorytety.
:beer3:
Może nie tyle znikają co nie piszą bo i po co się użerać...
Przypomina mi to sytuację różnicy pokoleń ;) stary przeszedł to co młody zaczyna, ale oczywiście to młody wie lepiej...
Co dziwne Hubert założył temat a Jacek się kasuje... U-Janus to czy A-Janus... :aaa:

arkac123 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 09:56   

Grotto8 napisał/a:
arkac123, czy ty byłaś kursantką Huberta68?
No... jeśli tak, to proponuję zadzwonić do niego i zapytać o stan zdrowia. (jeśli przeczytał twojego posta) :aaa: :) :)

Jestem zarówno kursantką Huberta, jak i Krakena - oczywiście, obaj instruktorzy o tym wiedzą :aaa:

nemo1410 

Stopień: jak zawsze w drodze
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 21:39   

hubert bedziemy bardzo tesknili :buuu: :buuu: :buuu:

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 21:57   

hubert68 napisał/a:
Majki (Michał Winek) jest na FN ale nie pisze

Może nie chce musieć przez 17 stron wątku walczyć o swoje prawo do używania klamry w uprzęży, przez co nie jest ona już z-jednego-kawałka-taśmy? Hubert, think about it! :)

Kurde, aż się sam zacząłem zastanawiać... muszę jutro Majkiego zapytać czemu nie pisze, jak się będziemy widzieli - no i dlaczego stosuje takie śmiercionośne rozwiązanie. :zdz:

pomorzanka 

Stopień: wakacyjnorekreacyjny
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 21:59   

kilka dni intensywnie nurkowych - tu takie zmiany. Szkoda - dla mnie forum nuras jest miłym miejscem, w którym spędzam mnóstwo czasu - świetnie spędzam :-) Poznałam/poznaję/mam zamiar poznać świetnych ludzi - nurków, którzy w końcu rozumieją moją potrzebę ciągłego gadania o nurkowaniu :hihi-:
O ile rozumiem, że czasem komuś się znudzi forum, czasem kogoś za dużo emocji kosztuje uczestnictwo w forumowych dyskusjach, to - jakoś mi przykro, że komuś źle w miejscu, w którym mi tak dobrze.
Samych super nurkowań tym, co idą i tym, co zostają :papa:

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 22:24   

arkac123 napisał/a:
Ponieważ tak bardzo z Jackiem krytykujecie Krakena - jako osoba przekorna, zapisałam się do niego kurs. I wiesz co? Niespodzianka..... Jeszcze żaden instruktor mnie tak dobitnie nie pokazał, jak niewiele umiem, i ile muszę się jeszcze nauczyć (cały czas chodzi o czystą rekreację z pojedynczą butlą) - a ja uwielbiam wyzwania. Dostałam też zestaw ćwiczeń do samodzielnego przerobienia, i jestem umówiona z Maćkiem na kolejny kurs.
podziele sie z Toba pewnym moim spostrzezeniem:
czesto slychac ze instruktor X (jak sam mowi/pisze) przyklada sie do szkolenia, a u innych to kicha i odwal po lebkach. nalezy wtedy zadac pytanie: taak? a u kogo np? wtedy albo zapada krepujace milczenie albo slyszysz ze nie ma potrzeby kogos dyskredytowac, zamiast tego lepiej przyjsc na solidny kurs do X. i tak oto powstaje byt "onych", tych zle szkolacych. wiec na wszelki wypadek lepiej isc do X, bo owszem jest kilku ktorzy szkola dobrze (tak sie sklada ze kazdy ktorego wymienisz z nazwiska), ale sa tez "oni" i jest szansa ze do "onych" trafisz. i bedzie kicha. wiec lepiej nie ryzykowac, tylko do X.

ale to tylko moja alternatywna wersja rzeczywistosci, moze ja mialem pecha, bo ci X to byli wlasnie "ony" :)

ed 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-07-2012, 23:18   

dobrze napisane

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-07-2012, 00:44   

Bogdan WEG napisał/a:
sobota/niedziela

Ale w sierpniu :)

Fish 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2012, 10:37   

Bogdan dziękuję za oscypka :) Sorki ale Dynar mnie męczył i nie podszedłem ale Płotek doniósł.

Bogdan WEG
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2012, 12:53   

Fish napisał/a:
Bogdan dziękuję za oscypka :) Sorki ale Dynar mnie męczył i nie podszedłem ale Płotek doniósł.

miałem dal Was tylko dwie sztuki, bo owiec ubywa na Podhalu i coraz większy problem z oryginalnym produktem.
Są oczywiście krowie, ale te to można kupić nawet w centrum handlowym.

Smacznego. :pa:
Ostatnio zmieniony przez Bogdan WEG 16-07-2012, 13:00, w całości zmieniany 1 raz  

ogrod 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2012, 15:08   

projektfilm Dawid napisał/a:
Każdy się dowiedział, zrozumiał i wyciągnie własne wnioski...

Wkurzasz mnie chłopie, bo sam jesteś zbyt pewny siebie i za dużo buty w Twoich wypowiedziach, ale tym razem masz racje;)

kraken 

Stopień: Course Director PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-07-2012, 22:23   

Cytat:
Drodzy Koledzy, .................. już na forum nie ma, ............................ przestali się udzielać, podobno ................. się zastanawia. .......................... jest na FN ale nie pisze, podobnie ....................... Jak tak dalej pójdzie mnie nie będzie również. Możecie dyskutować na temat jakości mojej i Jacka jako młodych stażem instruktorów ale pozostali wymienieni przeze mnie to absolutna czołówka polskich instruktorów nurkowania, z różnych federacji.
Sami sobie odpowiedzcie na pytanie dlaczego tak się stało. To mój ostatni post na FN, przynajmniej w najbliższym czasie, może w ogóle.

Z moich obserwacji ludzie przestają pisać na forum z trzech powodów:
Po 2-4 latach każdy aktywny czy hiperaktywny nurek przestaje co chwila siedzieć w wodzie na koparkach czy na Zakrzówku (niestety) i głupio mu pisać, że tak jak inni przechodzi w kolejną fazę. Woli przestać pisać.

Tutaj nie zdobywa się kursantów a przynajmniej nie zdobywa się ich masowo. To znaczy na przykład na 100 szkolonych przeze mnie osób 10 czyli około 10% ma związki z forum nuras co nie znaczy że może z 5 nie szkoliło by się tak czy tak. Czyli forum "podsyła" mi 5% do 10% kursantów. W wypadku kogoś kto szkoli mniej te 5-10% to jest pół osoby więc nie ma o co kruszyć kopii.

Jeżeli ktoś żyje tylko forum czy ogólnie netem to ma kompletnie spaczony pogląd na to co nurkowie myślą i robią.
Ponieważ tutaj słychać tylko tych co się wypowiadają (dzięki nim fora żyją i chwała im za to) a oni stanowią tylko parę procent nurków. Dodatkowo nawet te parę procent tak pisze co nie znaczy, że tak robi...... :-)

Dodatkowo sporo nurków to czyta ale nigdy nie pisze bo ma inne potrzeby.
Dlatego co jakiś czas następny kandydat na instruktora bierze to co się dzieje w necie na poważnie, potem w oparciu o swoje wyobrażenia tworzy strategię marketingową. Zaczyna pisać tutaj - co nie przynosi efektów w postaci kursantów; zaczyna pisać coraz agresywniej - co tym bardziej nie przynosi efektów; robi kursy za połowę ceny albo jakoś inaczej tłumaczone próby zdobycia chętnych metodą byle taniej - co też nie przynosi efektów; potem znika z forum i pojawia się następny :-)

Pozdrawiam i do zobaczenia nad i pod wodą. Jak by ktoś chciał sobie razem zanurkować to nurkuję w weekend; będzie zbieranina od jacketu przez sidemounty po twiny więc można się dobrze zabawić.

MSC

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-07-2012, 20:27   

kraken napisał/a:
Pozdrawiam i do zobaczenia nad i pod wodą. Jak by ktoś chciał sobie razem zanurkować to nurkuję w weekend; będzie zbieranina od jacketu przez sidemounty po twiny więc można się dobrze zabawić.

Uwaga na karpia podobno wrażenia jak przy spotkaniu z rekinem

arkac123 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-07-2012, 20:45   

slawek290 napisał/a:
Uwaga na karpia podobno wrażenia jak przy spotkaniu z rekinem

Z gruperem, nie z rekinem :DDDDDD

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu