Wysłany: 09-08-2012, 15:51
Te_Pe napisał/a:
SKROMNOŚĆ, Hubercie, każe Ci wymieniać siebie na pierwszym miejscu przed Dorotą, Bartkiem, Wojtkiem, Włodkiem .... i innymi instruktorami
Różnica miedzy Nimi a Tobą jest taka, że oni swoją robotę robią dobrze - Ty o swojej robocie tylko dobrze gadasz
SKROMNOŚĆ, Hubercie, każe Ci rzucać głośno na nurkowisku "Mnie nikt nie podskoczy, bo jestem instruktorem karate" .....
W momencie, kiedy Ciebie poznałem, byłeś słabym nurkiem o wielkim mniemaniu o sobie ...
Od tego czasu Twoje umiejętności nurkowe wzrosły wielokrotnie - niestety, Twoje mniemanie o sobie wzrosło wykładniczo .....
Mam tylko nadzieję, że w swojej pracy zawodowej nie postępujesz podobnie - my możemy mieć Ciebie w dupie, Twoi Pacjenci - chyba raczej nie......
Ma Pan na koncie:
Wizyt: 5965 Łączny czas wizyt Godzin: 1584,5 to jest 66dni pisania!!!!!!!!!
Postów 3092
Na Pana miejscu faktycznie dałbym sobie spokój no choćby na jakiś czas.
To nie do końca tak. Czas liczy Ci się za bycie zalogowanym a nie za bycie klikającym. Mi na przykład setki godzin nabija oglądanie FN na smartfonie, bo się po prostu nie wylogowuję - rano sprawdzę nowe wątki jadąc pociągiem, potem kliknę coś kilka godzin później bo przyjdzie mail że jest odpowiedź i po takim dniu mam kilka godzin więcej a nie kilka minut - więc w ten sposób bym nie liczył
Wysłany: 09-08-2012, 17:48
Yavox napisał/a:
To nie do końca tak. Czas liczy Ci się za bycie zalogowanym a nie za bycie klikającym. Mi na przykład setki godzin nabija oglądanie FN na smartfonie, bo się po prostu nie wylogowuję - rano sprawdzę nowe wątki jadąc pociągiem, potem kliknę coś kilka godzin później bo przyjdzie mail że jest odpowiedź i po takim dniu mam kilka godzin więcej a nie kilka minut - więc w ten sposób bym nie liczył
To nie do końca tak. Jeżeli się zalogujesz i nic nie robisz to po 15 min. automat Ci już nie nalicza czasu bo tyle trwa sesja.
Trzecia strona watku i ani jednego postu "Hubert nie odchodz !!!"
Najwidoczniej przeciwnicy mają większą potrzebę triumfowania niż zwolennicy wyrażania wsparcia. Albo ci drudzy robią to równie chętnie prywatnie co ci pierwsi publicznie
DarekS napisał/a:
To nie do końca tak. Jeżeli się zalogujesz i nic nie robisz to po 15 min. automat Ci już nie nalicza czasu bo tyle trwa sesja.
W takim razie to inna para kaloszy - czas się zacząć odzwyczajać od ciągłego zerkania na FN UWAGA: z nikim się nie żegnam, żeby nie było!
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 09-08-2012, 18:54
Dariusz Ozga napisał/a:
Ma Pan na koncie:
Wizyt: 5965 Łączny czas wizyt Godzin: 1584,5 to jest 66dni pisania!!!!!!!!!
Postów 3092
Na Pana miejscu faktycznie dałbym sobie spokój no choćby na jakiś czas.
Ja bym Go jeszcze w dupę kopnął: w końcu ten czas poświęcił by jak najjaśniej i jak najszerzej dzielić się wiedzą i doświadczeniem jakich nabył za grube pieniądze. Karygodne.
Te_Pe napisał/a:
SKROMNOŚĆ, Hubercie, każe Ci rzucać głośno na nurkowisku "Mnie nikt nie podskoczy, bo jestem instruktorem karate" .....
Tomek, nie spodziewałem tego się po Tobie... NIGDY nie słyszałem, by użył takiego stwierdzenia inaczej niż żartem. Człowieka o większym niż Hubert sercu, trudno spotkać. Że czasem jest naiwny w swej wierze w ludzkie intencje, to całkiem inna sprawa.
maran napisał/a:
Hubert, jak najwięcej kursantów, żebyś nie miał czasu na forum.
Też tego Hubertowi życzę, podobnie jak forumowiczom spełnienie:
andrzej4380 napisał/a:
smoku wroc!!!!!!
i jak najwięcej genialnych postów w stylu:
Cytat:
Osobiście uważam, że rock bottom jest bardzo dobrą metodą zwrócenia uwagi na problem zużycia gazu.
Ma też wadę. Promuje wykonywanie w rekreacji deepstopu podczas gdy dwie osoby oddychają z jednej butli
i jak najwięcej genialnych postów w stylu:
Cytat:
Osobiście uważam, że rock bottom jest bardzo dobrą metodą zwrócenia uwagi na problem zużycia gazu.
Ma też wadę. Promuje wykonywanie w rekreacji deepstopu podczas gdy dwie osoby oddychają z jednej butli
No właśnie teraz początkujący będą czerpać wiedzę od osób którym się wydaje, że wiedzą. Najlepiej lubię rady tych co w czerwcu tego roku zrobili OWD w EG i wypowiadają się na temat teorii dekompresji.
Przyznaj jednak Jacek, że fajnie się czyta, a nie zawsze tak kompetentnie i rzeczowo.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 09-08-2012, 19:28
Wieśkonur napisał/a:
No właśnie teraz początkujący będą czerpać wiedzę od osób którym się wydaje, że wiedzą. Najlepiej lubię rady tych co w czerwcu tego roku zrobili OWD w EG i wypowiadają się na temat teorii dekompresji.
Przyznaj jednak Jacek, że fajnie się czyta, a nie zawsze tak kompetentnie i rzeczowo.
Szczerze mówiąc, uważam, że takie osoby jak ja czy Hubert niszczyły od pewnego czasu to forum. Ludzie chcą się cieszyć własną drogą, własnymi spostrzeżeniami, nauczkami, sukcesami i porażkami. Nawet, jeżeli jest to kolejne wyważanie otwartych drzwi. Niejednokrotnie linkowałem odpowiedzi jakie padały na 5, 6 7 lat temu... i były to ciągle te same odpowiedzi na te same pytania. I tak jak kiedyś ja je zadawałem, tak zadają je teraz inni. Niestety, nie wyczułem momentu, kiedy należy się cofnąć, dać miejsce innym: nie można odbierać komuś tej radości, jaką sam nie dawno z tego forum czerpałem. Myślę, że najzwyczajniej psuliśmy ludziom zabawę i trudno się dziwić, że nastąpiły negatywne reakcje. Szkoda tylko, że czasem w tą zabawę wchodzą osoby wyrachowane, często niedouczone, masówką kryjące swój brak kompetencji. Tyle, że i przed takimi, forumowicze radzą sobie całkiem dobrze
Wysłany: 09-08-2012, 20:40
jacekplacek napisał/a:
Szczerze mówiąc, uważam, że takie osoby jak ja czy Hubert niszczyły od pewnego czasu to forum. Ludzie chcą się cieszyć własną drogą, własnymi spostrzeżeniami, nauczkami, sukcesami i porażkami. Nawet, jeżeli jest to kolejne wyważanie otwartych drzwi. Niejednokrotnie linkowałem odpowiedzi jakie padały na 5, 6 7 lat temu... i były to ciągle te same odpowiedzi na te same pytania. I tak jak kiedyś ja je zadawałem, tak zadają je teraz inni. Niestety, nie wyczułem momentu, kiedy należy się cofnąć, dać miejsce innym: nie można odbierać komuś tej radości, jaką sam nie dawno z tego forum czerpałem. Myślę, że najzwyczajniej psuliśmy ludziom zabawę i trudno się dziwić, że nastąpiły negatywne reakcje.
Już dawno Jacku nie czytałem tak trafnie skomponowanej myśli w Twoim wykonaniu
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 09-08-2012, 20:47
jacekplacek napisał/a:
Szczerze mówiąc, uważam, że takie osoby jak ja czy Hubert niszczyły od pewnego czasu to forum.
Szczerze mowiac, to pewnie wiele osob sie z Toba nie zgodzi. O ile informacje, jakie Hubert probowal czy obaj probowaliscie przekazywac sa pewnie dla wielu osob uzyteczne, to sposob ich przekazywania nie. Sam dawno temu zauwazyles, ze Hubert wszedl na droge sekciarska - jedyna sluszna religia, jedyna slusza droga zycia. Moze zyj i pozwol umrzec ?
Ale te fochy primabaleriny to po prostu piekna szopka jest, zwlaszcza w wykonaniu takiego wielkiego chlopa.
Chwali Ci sie, ze stajesz w obronie przyjaciela, ale nawet wobec przyjaciol nalezy byc czasem szczery i zachecic do zmiany tonu.
Wysłany: 09-08-2012, 20:47
jacekplacek napisał/a:
Tomek, nie spodziewałem tego się po Tobie... NIGDY nie słyszałem, by użył takiego stwierdzenia inaczej niż żartem. Człowieka o większym niż Hubert sercu, trudno spotkać. Że czasem jest naiwny w swej wierze w ludzkie intencje, to całkiem inna sprawa.
czyli używał takiego stwierdzenia....
nie wiem czy żartem - czy serio.... (no, ale na pierwszym spotkaniu mogłem nie poznać się na żartach...)
problem, wg mnie, leży nie w tym, co Hubert robi - ale JAK ROBI...
Szczerze mówiąc, uważam, że takie osoby jak ja czy Hubert niszczyły od pewnego czasu to forum. Ludzie chcą się cieszyć własną drogą, własnymi spostrzeżeniami, nauczkami, sukcesami i porażkami. Nawet, jeżeli jest to kolejne wyważanie otwartych drzwi. Niejednokrotnie linkowałem odpowiedzi jakie padały na 5, 6 7 lat temu... i były to ciągle te same odpowiedzi na te same pytania. I tak jak kiedyś ja je zadawałem, tak zadają je teraz inni. Niestety, nie wyczułem momentu, kiedy należy się cofnąć, dać miejsce innym: nie można odbierać komuś tej radości, jaką sam nie dawno z tego forum czerpałem. Myślę, że najzwyczajniej psuliśmy ludziom zabawę i trudno się dziwić, że nastąpiły negatywne reakcje. Szkoda tylko, że czasem w tą zabawę wchodzą osoby wyrachowane, często niedouczone, masówką kryjące swój brak kompetencji. Tyle, że i przed takimi, forumowicze radzą sobie całkiem dobrze
Cześć,
aż miło to przeczytać. Widać tu przemyślenie własnego postępowania, pewien dystans do siebie i innych osób. Brawo Jacek, to jest naprawdę zdrowa i dojrzała postawa dorosłego człowieka.
Serdecznie pozdrawiam.
Tomek
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 09-08-2012, 21:41
Dzięki za standing ovations
Te_Pe napisał/a:
problem, wg mnie, leży nie w tym, co Hubert robi - ale JAK ROBI...
Robi z przekonaniem, co czasem powoduje personalne ataki. Najmniej fajne było odbieranie mu prawa do własnego zdania i to pod pozorem... że każdy ma prawo do własnego zdania. To coś jak teraz z homofobią: każde opinia jest ok, byle po gejowskiej myśli - i w ten sposób nie gejów zepchnięto pod ziemię
Sugerujesz, że prawdziwych mężczyzn można teraz w naszej branży spotkać głównie w jaskiniach? Jako kierunek rozwoju mnie to pasuje - co prawda teraz się jeszcze niczym nie pochwalę, ale pedalskich rybek też jeszcze w Egipcie nie oglądałem, więc jest szansa na jakieś pozory równowagi
Wysłany: 09-08-2012, 22:10
każdy w życiu popełnia błędy,i każdy w życiu powiedział coś mądrego.
nie którym to pierwsze zdarza się częściej niż to drugie co nie robi ich gorszych od innych na tym forum.ale pamiętajcie że to jest TYLKO FORUM i trzeba nauczyć się dystansu do niego
Scaner, Smok. i jeszcze wielu innych nie potrafiło tego zrobić więc skończyli jak skończyli ale to nie znaczy Hubert że ty też tak musisz !
nie znam cię osobiście ale twoja pasja przeradza się w forumową obsesję tłumaczenia wszystkiego po kolei i na okrągło -to jest nie zdrowe dla ciebie !!!!
nie wszystkim to się podoba że wiesz więcej niż oni
stąd przypuszczam się wzięło to wszystko , więc weź chłopie naprawdę trochę wolnego od forum ( nie dwa dni tylko trochę więcej ) i wróć na spokojnie do nas bo Jackowi jak widać po paru postach się to już udało
miło będzie was poczytać razem w sensownych dyskusjach
ps. za łatwo się dajecie sprowokować szczególnie ty Hubercie a na Jacka to smok działa świetnie
Wysłany: 09-08-2012, 22:20
wydaje mi się, że jak to na FN - wątek już zboczył od tematu. Ja może mylę się, ale podejrzewam, że Hubert ostrzeżenie, to dostał od moderatora za użycie w stosunku do innego forumowicza słów powszechnie uznanych za obraźliwe, anie za walkę o swoje zasady. I nie zdarzyło się to po raz pierwszy - a pamięć mnie w tym wypadku na pewno nie myli.
Wysłany: 09-08-2012, 22:29
pomorzanka napisał/a:
Ja może mylę się, ale podejrzewam, że Hubert ostrzeżenie, to dostał od moderatora za użycie w stosunku do innego forumowicza słów powszechnie uznanych za obraźliwe,
a ja myślę że nie i to jest moje zdanie
życie też jak tematy na forum zbaczają często z obranego przez nas toru tylko że tu kończy się to postem od kogoś kto zwróci na to uwagę, a w życiu czasami jest różnie.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko