Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Ostrzeżenie
Autor Wiadomość
Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-08-2012, 22:30   

jacekplacek napisał/a:
Szczerze mówiąc, uważam, że takie osoby jak ja czy Hubert niszczyły od pewnego czasu to forum. Ludzie chcą się cieszyć własną drogą, własnymi spostrzeżeniami, nauczkami, sukcesami i porażkami. Nawet, jeżeli jest to kolejne wyważanie otwartych drzwi. Niejednokrotnie linkowałem odpowiedzi jakie padały na 5, 6 7 lat temu... i były to ciągle te same odpowiedzi na te same pytania. I tak jak kiedyś ja je zadawałem, tak zadają je teraz inni. Niestety, nie wyczułem momentu, kiedy należy się cofnąć, dać miejsce innym: nie można odbierać komuś tej radości, jaką sam nie dawno z tego forum czerpałem. Myślę, że najzwyczajniej psuliśmy ludziom zabawę i trudno się dziwić, że nastąpiły negatywne reakcje. Szkoda tylko, że czasem w tą zabawę wchodzą osoby wyrachowane, często niedouczone, masówką kryjące swój brak kompetencji. Tyle, że i przed takimi, forumowicze radzą sobie całkiem dobrze
widzisz jacku, tak to jest: 2000 lat chrzescijanstwa, a grzechy wciaz te same.
nie zauwazylem, zeby tak jak to hubert przedstawia ktos mial mu za zle ze dzieli sie wiedza. podobnie jak nikt nie ma za zle tego samego tobie, wlodkowi, toms'owi, czy krakenowi. natomiast mieli(smy) za zle nagminne lamanie zasad, czyli proby wciskania reklam pomiedzy wiersze. tego prostego faktu hubert z uporem 3-latka nie chce przyjac, ale to jego swiat i jego problem. chce drzec szaty, prosze bardzo.

jaros4 napisał/a:
jacku,ostatniego cytatu nie udalo mi sie zrozumiec... ale ogolnie i tak jest fajnie.
a to takie tam jacka przytyki do krakena z innego watku ;-) . tym razem zasadne.

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2012, 22:41   

Te_Pe napisał/a:
SKROMNOŚĆ, Hubercie, każe Ci wymieniać siebie na pierwszym miejscu przed Dorotą, Bartkiem, Wojtkiem, Włodkiem .... i innymi instruktorami

Różnica miedzy Nimi a Tobą jest taka, że oni swoją robotę robią dobrze - Ty o swojej robocie tylko dobrze gadasz

SKROMNOŚĆ, Hubercie, każe Ci rzucać głośno na nurkowisku "Mnie nikt nie podskoczy, bo jestem instruktorem karate" .....

W momencie, kiedy Ciebie poznałem, byłeś słabym nurkiem o wielkim mniemaniu o sobie ...
Od tego czasu Twoje umiejętności nurkowe wzrosły wielokrotnie - niestety, Twoje mniemanie o sobie wzrosło wykładniczo .....

Mam tylko nadzieję, że w swojej pracy zawodowej nie postępujesz podobnie - my możemy mieć Ciebie w dupie, Twoi Pacjenci - chyba raczej nie......

Tomasz 'Te_Pe' Połys

Co do mniemania - przeceniasz chyba pojemność mózgu :beer3: :aaa:

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-08-2012, 22:47   

jacekplacek napisał/a:
Robi z przekonaniem,

neofity w czarnym zakonie, który w tym właśnie zakonie zobaczył swoje niedawne braki i niedociągnięcia, który z żarliwością neofity usiłuje wyplenić braki i błędy u wszystkich innych....

... instruktorzy, na których powołuje się Hubert, nie muszą ogłaszać wszem i wobec, w każdym poście, w każdym temacie, podkreślać tego, że są 'best of the best' - i swoją skromnością osiągają więcej, niż chce to osiągnąć Hubert...

ale to jest moje zdanie - każdy może uważać co chce - w końcu mamy wolność słowa...

Hubert, Jacek - do zobaczenia pod wodą - tam możemy wspólnie pomilczeć... :-)

Tomasz

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2012, 23:35   

Te_Pe napisał/a:
Hubert, Jacek - do zobaczenia pod wodą - tam możemy wspólnie pomilczeć... :-)

Czasem warto pomilczeć... szczególnie przenosząc animozje z hobby na grunt zawodowy, bo takie przenoszenie może być bardzo krzywdzące:
http://www.znanylekarz.pl.../gliwice-zabrze

borewicz07 

Stopień: 36,6°C
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 00:14   

Śmieszne to trochę, argumenty, że koleś zainwestował kupę kasy w kursy a teraz dzieli się bezinteresownie wiedzą jakoś do mnie nie przemawiają. Przez tych pare lat na forum dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy, lecz od innych nurków. Wspomniany instruktor karate raczej kojarzy mi się tylko z wchodzeniem w polemikę z wszystkimi którzy ośmielą się mieć odmienne zdanie na temat nurkowania od czarnego zakonu. Być może w masie jego postów była jakaś sensowna wiedza, lecz niestety maniakalna indoktrynacja GUE skutecznie zniechęcała do czytania... Tęsknić nie będę i obiecuję nadal mieć wciśnięty guzik ignoruj by przypadkiem nie skorzystać z tej jakże drogo nabytej wiedzy tajemnej.

tomek Sienicki 

Stopień: AOWD IANTD
Wysłany: 10-08-2012, 07:15   

Jacek,
Tym linkiem do "opiniotwórczego" portalu o lekarzach, to już poszedłeś po bandzie. Wpisz w Google frazę "opinie na portalu znanylekarz.pl" i poczytaj. Myślałem, że są gdzieś granice dobrego smaku i rozsądku w udowadnianiu swoich racji.

--
tS

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 07:18   

jacekplacek napisał/a:
szczególnie przenosząc animozje z hobby na grunt zawodowy,

Gdzieś trzeba złożyć uszy po sobie , i być grzeczny dla klienta (pacjenta) . W końcu jak wspominał co chwila , z tego żyje , i to nieźle , inwestując w to , by mógł na Forum dzielić się informacjami za darmo. Gdyby zachowywał się tak w gabinecie tak jak na Forum , źródełko by szybko wyschło.
Ale , co było .... życze Koledze wszystkiego dobrego na "nowej drodze życia".(już bez Forum)

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 10-08-2012, 07:20, w całości zmieniany 1 raz  

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2012, 07:19   

Jak sfora zaczyna kąsać, nie ma ratunku. Smacznego.

ako74 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 07:33   

Wieśkonur napisał/a:

No właśnie teraz początkujący będą czerpać wiedzę od osób którym się wydaje, że wiedzą. Najlepiej lubię rady tych co w czerwcu tego roku zrobili OWD w EG i wypowiadają się na temat teorii dekompresji.
Przyznaj jednak Jacek, że fajnie się czyta, a nie zawsze tak kompetentnie i rzeczowo.

:beer3:

Hehe... to samo powiedziałem Hubertowi jak się spotkaliśmy nad j. Budzisławskim.

maczkowa 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 08:44   

....
Ostatnio zmieniony przez maczkowa 10-08-2012, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 08:46   

tomek Sienicki napisał/a:
Jacek,
Tym linkiem do "opiniotwórczego" portalu o lekarzach, to już poszedłeś po bandzie.

to nie Jacek zaczął odniesienia zawodowe i zaczął wplatać wątki niemające nic wspólnego z tym forum, jak i z wiedzą obecnych dyskutantów - i szczerze im życzę, by tej wiedzy nie mieli powodów nabywać.

piotrkw napisał/a:
jacekplacek napisał/a:
szczególnie przenosząc animozje z hobby na grunt zawodowy,

Gdzieś trzeba złożyć uszy po sobie , i być grzeczny dla klienta (pacjenta) . W końcu jak wspominał co chwila , z tego żyje , i to nieźle ,

Piotr, to jest zwyczajnie wredne i jak pewnie wiesz- nie ma w dodatku nic wspólnego z naszą rzeczywistością medyczną. Ani lekarze nie traktują pacjentów, jak klientów, a im lepszy specjalista, tym mniej tego stosunku się pojawia, bo to pacjent zabiega o lekarza, a nie odwrotnie, ani nie jest prawdą, by w przypadku lekarzy - specjalistów to serce dla pacjentów było decydującym kryterium wyboru lekarza. Jeśli ktoś jest dobrym lekarzem, może miec ( co jest nota bene straszne ) w tyłku serdeczne, życzliwe podejście do pacjenta, a i tak tłumy się będą ustawiać do niego.

A o tym, jaki Hubert ma stosunek do chorego człowieka miałam okazję przekonać się sama.
Kilka dobrych miesiecy temu u ojca mojej koleżanki postawiono diagnozę najgorszą z możliwych - nowotworu i to takiego praktycznie nieleczalnego. Rodzina szukała wtedy wszędzie możliwości weryfikacji i dość nieopatrznie rzuciłam, że na forum jest ponoć dobry lekarz radiolog i mogę zapytać, jak wygląda to w przypadku takiej diagnozy i jaka jest możliwość pomyłki. Koleżanka chwyciła się tego, jak tonący brzytwy i zaczęła mnie prosić, bym porozmawiała, czy się ów lekarz nie zgodzi przejrzeć dokumentacji medycznej, co daleko wykraczało poza to, o co widziałam możliwość prosić człowieka znanego mi tylko z wypowiedzi na forum hobbystycznym. Jednak ludziom w takiej sytuacji się nie odmawia i mimo ogromnych zastrzeżeń wewnętrznych napisałam do Huberta, czy nie zgodziłby się tego zrobić. I Hubert, słowem nie odnosząc się do tego, ze zaczepiam go na tym forum o pomoc w jego zawodowych sprawach, od razu zgodził się, a w dodatku zaczął wszystko organizować tak, by mógł to zrobić w ciągu dwóch dni, które miał do dłuższego wyjazdu zagranicznego- a sprawa była pilna, bo był przewidziany termin operacji. Z relacji koleżanki też wiem, że zaangażował się bardzo w odbiór przesyłki, jeżdżąc za kurierem po mieście, poświęcając na to swój czas, bo jakieś zamieszanie z tym było. Nie padło słowo o wynagrodzeniu, chociaż oczywiscie znajomi byli gotowi je zapłacić.

Dla ludzi, dla których ten czas był niezwykle trudny, takie zaangażowanie, ta deklaracja pomocy była niezwykle istotna, właśnie okazane zrozumienie i serce dla bardzo dla nich trudnej psychicznie sprawy było bardzo ważne.

A Hubert zaangażował się na prośbę osoby dla niego całkowicie wirtualnej, którą znał wyłącznie z nicka ( było to naprawdę dość dawno temu, a przedstawiłam się dopiero po tym, gdy zadeklarował pomoc ) i to w dodatku takiej, która kilkakrotnie zdążyła już na forum wdać się z nim w polemiki.

Nie oceniajcie więc człowieka na płaszczyźnie, o której nie macie zielonego pojęcia i to w dodatku na takiej, która nie ma nic wspólnego z dziedziną, w której się z kimś stykacie.

na pozostałe tematy się nie będę wypowiadać, bo zarówno wypowiedź Huberta wobec Dawida, za którą dostał ostrzeżenie, jak i jego jak bumerang wracające deklaracje opuszczenia forum, bo niewdzięczni użytkownicy nie doceniają, ile im daje siebie ( jak ktoś dobrze określił- fochy primadonny ), jak i zachowanie i wypowiedzi tych, którzy znaleźli sobie okazję, by się powyżywać i poużywać na nieszczególnie lubianym przez siebie człowieku i wzajemnie się nakręcają do coraz bardziej błyskotliwych i jadowitych ripost trochę, jak sfora, co poczuła trop, są po prostu dla mnie poniżej poziomu akceptowalnych zachowań publicznych i wobec drugiego człowieka.

Tylko zapytam? Czy gdyby ta sytuacja miała miejsce w realnym świecie i stalibyście koło siebie i na przeciwko siebie- też tak byście się zachowywali? Czy to internet tak zwalnia hamulce?

GerardM 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 09:05   

Trudno nie przyznać Lozerce racji, że internet faktycznie zwalnia hamulce i doświadczył tego chyba każdy kto w nim funkcjonuje.
Hubert. Pomimo, że nie przepadam za sprsobem prowadzenia przez Ciebie dyskusji, to takie przypadki jak te opisane przez koleżankę świadczą o poziomie naszego człowieczeństwa. Naprawdę, duży szacun.

Co do "sfory" to jest to po prostu pejoratywne określenie dużej grupy ludzi, którzy nie przepadają za Hubertem. Gdybyście byli jednim z nich pewnie wybralibyście jakieś milutkie określenie np. alians, sojusz itp i byłoby cacy.

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 09:32   

lozerka napisał/a:
to jest zwyczajnie wredne i jak pewnie wiesz

Nie jest , i wiem, zresztą kolega co jakiś czas podkreślał na forum z czego i jak żyje .
Natomiast uważam, że tematu pracy zawodowej nie należy mieszać z nurkowaniem i Forum i nie uważam aby tego typu porównania "kolegów" były potrzebne. Choc cięzko uwierzyć w tak wielkie rozdwojenie jażni , tu i tam inaczej.. ale jak napisałem ... wszystkiego dobrego .

lozerka napisał/a:
nie ma w dodatku nic wspólnego z naszą rzeczywistością medyczną.

Znam to z dnia codziennego , uwierz.
Pozdrawiam Piotr

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 09:54   

piotrkw napisał/a:
lozerka napisał/a:
to jest zwyczajnie wredne i jak pewnie wiesz

Nie jest , i wiem, zresztą kolega co jakiś czas podkreślał na forum z czego i jak żyje .

moje określenie nie odnosiło się do wskazania, z czego Hubert zyje, bo to jest powszechnie znane i raczej niczym wstydliwym nie jest, a do zawartej w tym zdaniu sugestii, że przyczyną zaangażowania się w sprawy pacjentów i traktowania ich z sercem, jest czysty merkantylizm.

Fałszywie okazywane zainteresowanie i serce bardzo szybko się weryfikuje...

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 09:56   

lozerka napisał/a:
A o tym, jaki Hubert ma stosunek do chorego człowieka miałam okazję przekonać się sama.

Hubert to świetny lekarz, zarówno w kwestiach merytorycznych jak i pod względem podejścia do pacjenta - co do tego nikt, kto zna go od tej strony, nie ma wątpliwości.

pomorzanka 

Stopień: wakacyjnorekreacyjny
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 09:56   

andrzej4380 napisał/a:
pomorzanka napisał/a:
Ja może mylę się, ale podejrzewam, że Hubert ostrzeżenie, to dostał od moderatora za użycie w stosunku do innego forumowicza słów powszechnie uznanych za obraźliwe,

a ja myślę że nie i to jest moje zdanie

jako powód ostrzeżenia moderator podał "obrażanie innych użytkowników forum". Ponieważ nie dalej, jak w poniedziałek, Hubert użył w stosunku do innego użytkownika słów powszechnie uznanych za obraźliwe, nie pozostaje mi nic innego, jak uwierzyć w podany powód.
Cała reszta dyskusji, w tym samo założenie przez Huberta tego tematu, jest rozmydlaniem sedna problemu.
Jeżeli chodzi o mnie, to uważam, że moderator ma prawo i powinien za takie określenia dawać ostrzeżenia - i bez znaczenia dla mnie jest nick i zasługi użytkownika, który na takie ostrzeżenie zasłużył.

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 10-08-2012, 10:30   

Prosze nie zapominac ze pozalowania godny adwersarz Huberta (przez to to cale zamieszanie)wogole zatracil wszelkie hamulce promujac swoje slabe "projecty"dzieki awanturze w sieci.wszystkich nazwal glupkami podbijajacymi ogladalnosc.

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-08-2012, 20:00   

jacekplacek napisał/a:
Jak sfora zaczyna kąsać, nie ma ratunku. Smacznego.
szybko wracasz do formy ;P

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2012, 22:50   

Haw napisał/a:
szybko wracasz do formy

A kiedyś ją straciłem? :P Nie lubię tłumu z jego kretyńskimi zapędami - jakoś pod prąd mi bardziej po drodze :)

andrzej4380 

Stopień: sport diver,compr.op
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 10-08-2012, 23:14   

pomorzanka napisał/a:
jako powód ostrzeżenia moderator podał "obrażanie innych użytkowników forum".
pomorzanka napisał/a:
nie pozostaje mi nic innego, jak uwierzyć w podany powód

pomorzanka napisał/a:
Jeżeli chodzi o mnie, to uważam, że moderator ma prawo i powinien za takie określenia dawać ostrzeżenia -

jaros4 napisał/a:
Prosze nie zapominac ze pozalowania godny adwersarz Huberta (przez to to cale zamieszanie)wogole zatracil wszelkie hamulce promujac swoje slabe "projecty"dzieki awanturze w sieci.wszystkich nazwal glupkami podbijajacymi ogladalnosc.

czy ty czytasz wybiórczo czy masz Jarosa4 w ignorowanych?

wiesz- można powiedzieć komuś coś i myśleć (napisać) coś innego,można kogoś obrazić nie używając wulgaryzmu ani obraźliwych słów i też nie będzie podstaw do wystawienia ostrzeżenia
moderator to tylko człowiek więc ma prawo do swojego zdania jak ty czy ja czy każdy inny forumowicz

pogódź się z tym
życzę trochę więcej dystansu

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu