Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:20
Patronat medialny nad III zjazdem FN !!!!
Autor Wiadomość
ukusek 

Stopień: Aowd + deep i suchi
Wysłany: 06-08-2004, 19:21   Patronat medialny nad III zjazdem FN !!!!

W rozmowie z Darkiem doszliśmy do wniosku, iż istnieje możliwość aby zaproponować objęcie patronatem medialnym naszego III zjazdu , przez któryś z magazynów nurkowych jakie w chwili obecnej ukazują się na naszym rynku lub sklepów z tej branży. Myśle tu o czymś na kształ quasi- przetergu czyli zapytanie czy chcieliby wziąć w czymś takim udział, w zamian za... i tu teraz widzę pole do popisów dla oferentów. Podam tylko przykładowe np. w zamian za:
- koszuli nurkowe danego czasopisma
- bezpłatną reklamę i opis internetowego FN na łamach czasopisma (Nurkowanie w sieci :) celem zwiększenia rzeszy stałych fanów.
- pomoc w organizacji
- ufundowaniu gadżetów nurkowych - jakiś kunkursik (to możnaby kierować do sklepów nurkowych) itp.

Korzyść obustronna. Oni świetna forma bezpośredniej reklamy i dotarcie do szerszego grona klienta, a my też na tym skorzystamy

Pozostawiam tą kwestię otwartą licząc na Wasze pomysły i "ogólnoforumową burzę mózgów"
Końcowym etapem będzie zmontowanie zgrabnego maila i porozsyłanie po naszym targecie. Co Wy na to??

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-08-2004, 20:08   

Jestem bardzo za gdyz nurkow w polsce jest ok 20 tys., a o forum wie w sumie nie wiele...(tak mi sie wydaje na podstwie rozmow z ludzi w czasie nurkowan), jednak nie twierdze ze to sie nie zmienia - wprost przeciwnie zmienia sie (i to jest bardzo dobre), jednka zmiana ta zachodzi dosyc wolno...Dla tego uwazam ze taka reklama w magazynach nurkowych (ktore maja wiecej odbiorcow niz nasze forum - tak mi sie wydaje...) jest bardzo dobrym pomyslem gdyz trafaimy dokladnie do tego srodowiska do ktorego chcemy, a do tego wezmy pod uwaga ze internet juz przestaje byc czyms "egoztycznym" powoli staje sie jak telefonia komorkowa - kazdy ma telefon, tak tez mozna powiedziec ze powoli kazdy ma dostep do interetnu, bo jesli nie w domu, to w pracy, a jesli nie w domu i nie w pracy to pozostaja kafejki internetowe, ktora raczej drogie nie sa...
Mysle tez ze w takim artykule promocyjnym na temat Forum trzeba powiedziec iz daje ono dostep do wielu specjalistow od nurkowania (Waldo od Fotografi podwodnej, DiW od wszelkich watpiwosci zwiazanych z wyprwami do Egiptu itd. )
Trzeba tez oczywiscie powiedziec o przyjazniach zawieranych dzieki Forum, a moze nawet cos wiecej...( :zak: :oops: )

I to chyba wszystkie pomysly jakie wpadly mi do glowy...

Pozdrawiam

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 08-08-2004, 22:22   

Cytat:
Jestem bardzo za gdyz nurkow w polsce jest ok 20 tys., a o forum wie w sumie nie wiele...

Nie bardzo zgodziłbym się z Tobą, mamy 1349 zarejestrowanych członków forum, i wielokrotnie więcej odwiedzających gości -miesięcznie
60.000 odsłon[~~ sześćdziesiąt tysięcy!!!!!!!!]

Beny 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-08-2004, 22:39   

Cytat:
a moze nawet cos wiecej...( )

Sonny czyzby u Ciebie cos sie zmienilo? :-D

pozdrówka. Beny

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-08-2004, 23:46   

Nuras 5 te 60 tys faktycznie robi wrazenie i mysle ze warto by bylo postwic pytanie dlaczego jest tylko 1400 osob zarejestrowanych na 60 tys odwiedzajacych - to jest bardzo malo wg mnie...a do patronatu medialnego nad spotkaniem to mozna powiedziec tak: dobra reklama nie jest zla...

Beny, sprawa wyglada tak...Ciagle sam i ciagle skladam :oops: jak i oczekuje propozycji :cool: , a co masz moze kogos dla mnie :lol: ??

Pozdrawiam

anrud 

Wysłany: 11-08-2004, 13:25   

witam
objecie tego typu wydarzen jest normalna praktyka w codziennym zyciu redakcji. dziwie sie, ze jeszcze nie ma odzewu ze strony ktorejkolwiek gazety nurkowej. moze ich ryzyko sponsorowania przerazilo?

z reguly przy takich akcjach, robi sie zajawke o imprezie jeszcze przed, a po - relacje z niej.

dla pism branzowych jest to bardzo dobry temat i prawie, ze gotowy, wiec tym bardziej mnie to dziwi

chyba, ze piekne relacje z jeszcze piekniejszej wody cieplej sa wazniejsze niz to, co sie dzieje na rodzimym podworku. takie relacje sa niewatpliwie fajne, ale i te krajowe powinny znalezc swoje miejsce

moze warto wyslac do kazdej redakcji informacje o tym z propozycja wspolpracy?

pozdrawiam

andrzej pamela rudnicki

czarnulka 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-08-2004, 19:54   

Jestem za,niestety nie mam dzisiaj "weny",więc niec ciekawego nie wymyśle,ale uważam pomysł za genialny:).pozdro nuraski

Maciej Tomaszewski 

Wysłany: 17-08-2004, 08:52   Patronat Medialny

Witam, w nawiązaniu do postów jesteśmy zainteresowani podjęciem rozmów dotyczących patronatu medialnego spotkania nurkujących grupowiczów. Proszę o kontak osobę, która jest organizatorem imprezy pod adresem

redakcja@nitrox.com.pl lub maciej.tomaszewski@nitrox.com.pl

Pozdrawiam po powrocie z wakacji

Maciej Tomaszewski
www.nitrox.com.pl

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-08-2004, 10:45   

Właśnie po przeanalizowaniu wszystkich ZA i PRZECIW podjęliśmy decyzję, że NITROX obejmie patronat medialny.
Na taką decyzję wpłynął m. in. fakt, iż jako pierwsi po moich mailach zgłosili się jako sponsorzy nagród nie chcąc w zamian nic.
Jedyni również odpowiedzieli na post zamieszczony powyżej.
Myślę, że to wystarczy aby podjąć taką, a nie inną decyzję.
Releacja z naszego spotkania będzie zamieszczona również w magazynie Wielki Błękit (sponsora nagród w spotkaniu FN), jednak sprawy służbowe nie pozwalają aby ktoś z redakcji pojawił się na naszym spotkaniu.

Radol 

Stopień: MĹ�odszy Podw
Wysłany: 25-08-2004, 11:30   

Darku, zarówno Forum jak i Zjazd, to Twoje dzieci :)
i jako organizator możesz podjąć decyzję taką jaka będzie wg Twojej opinii najlepsza.
A że w tym wypadku, przynajmniej ja bardzo ją popieram, to już sprawa mniejszej wagi :)

Pozdrawiam

ukusek 

Stopień: Aowd + deep i suchi
Wysłany: 26-08-2004, 22:22   

Miło że przedstawiciele redakcji śledzą Nasze Forum i wychodzą naprzeci naszym pomysłom. Dzięki Nitrox. Najpierw za magazyn teraz za wsparcie.

P.S. Kiedy następny numer??

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu