Stopień: Aowd + deep i suchi
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2003 Posty: 356 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 06-08-2004, 19:21 Patronat medialny nad III zjazdem FN !!!!
W rozmowie z Darkiem doszliśmy do wniosku, iż istnieje możliwość aby zaproponować objęcie patronatem medialnym naszego III zjazdu , przez któryś z magazynów nurkowych jakie w chwili obecnej ukazują się na naszym rynku lub sklepów z tej branży. Myśle tu o czymś na kształ quasi- przetergu czyli zapytanie czy chcieliby wziąć w czymś takim udział, w zamian za... i tu teraz widzę pole do popisów dla oferentów. Podam tylko przykładowe np. w zamian za:
- koszuli nurkowe danego czasopisma
- bezpłatną reklamę i opis internetowego FN na łamach czasopisma (Nurkowanie w sieci celem zwiększenia rzeszy stałych fanów.
- pomoc w organizacji
- ufundowaniu gadżetów nurkowych - jakiś kunkursik (to możnaby kierować do sklepów nurkowych) itp.
Korzyść obustronna. Oni świetna forma bezpośredniej reklamy i dotarcie do szerszego grona klienta, a my też na tym skorzystamy
Pozostawiam tą kwestię otwartą licząc na Wasze pomysły i "ogólnoforumową burzę mózgów"
Końcowym etapem będzie zmontowanie zgrabnego maila i porozsyłanie po naszym targecie. Co Wy na to??
Wysłany: 06-08-2004, 20:08
Jestem bardzo za gdyz nurkow w polsce jest ok 20 tys., a o forum wie w sumie nie wiele...(tak mi sie wydaje na podstwie rozmow z ludzi w czasie nurkowan), jednak nie twierdze ze to sie nie zmienia - wprost przeciwnie zmienia sie (i to jest bardzo dobre), jednka zmiana ta zachodzi dosyc wolno...Dla tego uwazam ze taka reklama w magazynach nurkowych (ktore maja wiecej odbiorcow niz nasze forum - tak mi sie wydaje...) jest bardzo dobrym pomyslem gdyz trafaimy dokladnie do tego srodowiska do ktorego chcemy, a do tego wezmy pod uwaga ze internet juz przestaje byc czyms "egoztycznym" powoli staje sie jak telefonia komorkowa - kazdy ma telefon, tak tez mozna powiedziec ze powoli kazdy ma dostep do interetnu, bo jesli nie w domu, to w pracy, a jesli nie w domu i nie w pracy to pozostaja kafejki internetowe, ktora raczej drogie nie sa...
Mysle tez ze w takim artykule promocyjnym na temat Forum trzeba powiedziec iz daje ono dostep do wielu specjalistow od nurkowania (Waldo od Fotografi podwodnej, DiW od wszelkich watpiwosci zwiazanych z wyprwami do Egiptu itd. )
Trzeba tez oczywiscie powiedziec o przyjazniach zawieranych dzieki Forum, a moze nawet cos wiecej...( )
I to chyba wszystkie pomysly jakie wpadly mi do glowy...
Wysłany: 08-08-2004, 22:22
Cytat:
Jestem bardzo za gdyz nurkow w polsce jest ok 20 tys., a o forum wie w sumie nie wiele...
Nie bardzo zgodziłbym się z Tobą, mamy 1349 zarejestrowanych członków forum, i wielokrotnie więcej odwiedzających gości -miesięcznie
60.000 odsłon[~~ sześćdziesiąt tysięcy!!!!!!!!]
Wysłany: 08-08-2004, 23:46
Nuras 5 te 60 tys faktycznie robi wrazenie i mysle ze warto by bylo postwic pytanie dlaczego jest tylko 1400 osob zarejestrowanych na 60 tys odwiedzajacych - to jest bardzo malo wg mnie...a do patronatu medialnego nad spotkaniem to mozna powiedziec tak: dobra reklama nie jest zla...
Beny, sprawa wyglada tak...Ciagle sam i ciagle skladam jak i oczekuje propozycji , a co masz moze kogos dla mnie ??
witam
objecie tego typu wydarzen jest normalna praktyka w codziennym zyciu redakcji. dziwie sie, ze jeszcze nie ma odzewu ze strony ktorejkolwiek gazety nurkowej. moze ich ryzyko sponsorowania przerazilo?
z reguly przy takich akcjach, robi sie zajawke o imprezie jeszcze przed, a po - relacje z niej.
dla pism branzowych jest to bardzo dobry temat i prawie, ze gotowy, wiec tym bardziej mnie to dziwi
chyba, ze piekne relacje z jeszcze piekniejszej wody cieplej sa wazniejsze niz to, co sie dzieje na rodzimym podworku. takie relacje sa niewatpliwie fajne, ale i te krajowe powinny znalezc swoje miejsce
moze warto wyslac do kazdej redakcji informacje o tym z propozycja wspolpracy?
Witam, w nawiązaniu do postów jesteśmy zainteresowani podjęciem rozmów dotyczących patronatu medialnego spotkania nurkujących grupowiczów. Proszę o kontak osobę, która jest organizatorem imprezy pod adresem
Wysłany: 25-08-2004, 10:45
Właśnie po przeanalizowaniu wszystkich ZA i PRZECIW podjęliśmy decyzję, że NITROX obejmie patronat medialny.
Na taką decyzję wpłynął m. in. fakt, iż jako pierwsi po moich mailach zgłosili się jako sponsorzy nagród nie chcąc w zamian nic.
Jedyni również odpowiedzieli na post zamieszczony powyżej.
Myślę, że to wystarczy aby podjąć taką, a nie inną decyzję.
Releacja z naszego spotkania będzie zamieszczona również w magazynie Wielki Błękit (sponsora nagród w spotkaniu FN), jednak sprawy służbowe nie pozwalają aby ktoś z redakcji pojawił się na naszym spotkaniu.
Darku, zarówno Forum jak i Zjazd, to Twoje dzieci
i jako organizator możesz podjąć decyzję taką jaka będzie wg Twojej opinii najlepsza.
A że w tym wypadku, przynajmniej ja bardzo ją popieram, to już sprawa mniejszej wagi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko